dagens goda gärning...

imorse vart det action  på väg till skolan med Anton !
dryga kilometern innan jag, lilleman & anton var framme vid skolan, så ser jag ett stort rökmoln, ca 500 m framför oss, åsså ser jag något snurra runt och sedan stopp i ett dike.
hmm... jag åkte sakta fram för att kolla, och då hade en annan bil oxå stannat där, så jag vevade ner rutan & frågade om jag kunde vara till nån hjälp, för det visade sig att det var en 16 årig tjej på väg till skolan som hade fått vajsing med sin moppe, och voltat runt & slagit sig, gubben som oxå hade stannat, tyckte att hon borde fara på akuten, tjejen själv såg så himla chockad ut, så jag hjälpte henne in i bilen & så släppte vi av henne på akuten & jag hjälpte henne in där, sedan sa jag till henne att ringa sina föräldrar, och att jag skulle komma tillbaka och höra hur det var med henne efter att jag vart på skolan med anton.
sagt & gjort. efter skollämning åkte jag & hampus tillbaks till akuten, och vart visad in på rummet där tjejen låg, nu med en nackkrage & en illa skadad höft & knä. hon såg fortfarande lika chockad ut...jag frågade om hon hade ringt sina päron, det hade hon inte.... jag sa att jag nog hade velat veta om olyckan om det var mitt barn som gjort sig illa, men denna tjejeb var mest rädd för att väcka sin mamma, som hon trodde sov, eftersom hon hade jobbat natt.... men tillslut så ringde hon sin mamma, och hon skulle bums åka till akuten!  sikken tur!
så jag sa hejdå till tjejen, som jag fortfarande inte vet vad hon heter, bara att hon gick i 9:an på nipanskolan.
jag lämnade mitt namn till sköterskan,om mamman skulle vilja kontakta mig eller nåt...
hoppas verkligen att allt gott bra med flickan..... Anton & Hampus tyckte att vi hade vart väldigt snälla som hjälpte henne, och som anton sa, att vi hade gjort en god gärning.
nu ska jag fixa lite innan det är dags för kvällsjobb!
kraaaam!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Bodde hon i långsele men gick på nipan? Hade hon jätte långt hår, typ färgat mörkt och var väldigt smal? Då hette hon kanske Ronja, och har varit dagbarn hos min mor!! För hennes mamma jobbar nog nätter på bromsband, och bor i helgum eller om det är långsele. Men barnen går på Nipan. Bra gjort iallafall!!Snart kommer mannen som ska kolla igenom vårt hus...gahaa, vad nervös jag är!kram!

2008-05-07 @ 12:37:37
Postat av: AnnaKarin

Du är ju som den värsta barmhärtiga samariten, du :) Hade jag varit tjejens mamma hade jag varit väldigt tacksam!
Läs om fotoresan i min blogg, som jag lyckats skriva i idag. För ovanlighetens skull :)
Hejsvejs!

2008-05-08 @ 21:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0