Macarponeglasstårta !

botten:

100 g smör

100 g digestivekex

mascarponekräm:

400 g jordgubbar

1,2 dl socker

1 citron

3 ägg, delade i gulor & vitor

5 msk hallonsaft

500 g mascarpone

smält smöret, blanda samman med krossade kex.

bred ut i en rund form.

mixa bären & sockret. ställ kallt.

pressa ur saft ur citronen, blanda äggulor,hallonsaften & lite socker, placera över vattenbad & rör om tills smeten blivit krämig.

ta av skålen från vattenbadet & rör ned mascarponen.

vispa äggvitor poöst, blanda sedan i mascarponekrämen .

bred lite av marängsmeten över kexbottnen..

ta sedan & varva jordgubbspuren, med mascarponekrämen, dra med en gaffel genom så det blir spiralmönster...
täck med plastfolie, frys i ca 4-5 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0