smaskens-kakan!

175 grader ca 20 min.
chokladkaksbotten:
4 ägg
6dl socker
200 g smält smör
3 dl mjöl
2 msk vanilj
1 dl kakao
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver

blanda ihop allt och grädda.

bounty-kräm:
115 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 ägg
100g kokos

ca 100 g blockchoklad
1 tsk olja

bred bounty-krämen över den kalla kakan.låt stelna,smält sedan blockchokladen och blanda i oljan,ringla över hela kakan,
när allt är stelnat skär man kvadratbitar och lägger upp !
denna kaka bakas i långpanna!


trötter...

äntligen hemma....denna dagen har varit dagen som aldrig tog slut,känns det som!
nu har smågrisarna somnat gott i sina sängar( och även thomas ligger där och har somnat!) som vanligt med andra ord!
jobbet har varit slitigt som tusan i helgen... åsså ska man upp i ottan imorrnbitti oxå och vara fit for fight igen..känns inte riktigt som om jag kommer att vara så fit.....
jag längtar tills morgondagens arbete kommer att vara slutfört så att jag får fara hem till mina älsklingar och mysa med dom,det känns hemskt att jobba dessa långa helger,man hinner ju nästan inte se barnen nåt !!
men ganska kul kommer det nog att bli imoorn på jobbet,jag ska på en brandombuds-utbildning,jag har blivit utsedd till avdelningens brandombud.. det blir nog kul tror jag !

ska även hinna med att åka till jimmy & bettan och kolla in hur fint bebbe-rummet har blivit efter helgens upp-pimpning! ( har snott ett braigt ord av bettan där..pimpa!) fick ett mms av broder där man såg liiiite av det,man blir ju nyfiken...
han ville även ha kill-namnförslag till bebben,jag tyckte dom kunde ta Victor -för att på så vis hedra jimmys snälla,trevliga,underbara storasyster.... vet inte riktigt vad dom tyckte om det ....

nu skall jag lägga in ett nytt recept här bredvid,sen är det tok-gonatt för min del!
kram på er !

tjosan!

som jag lovade barnen , så var vi och åt pizza på remsle med mormor och morfar,
det var väldans trevligt! barnen åt,eller ja,anton åt iallafall,hampus satt mest och sa " bajs-kiss" eller typ " bajs-dricka" åsså garvade han!
sedan åkte vi till lillängets skola och lekte en stund.

efter att dom rusat av sig något på lekplatsen åkte vi hem så att ungarna hann vara hemma ett par timmar innan det var dags att skjutsa dom till barnvakt-farmor igen! vid 21 tiden for jag hem till huset igen,från barnens farmor.
och när jag kom hem var det som om all luft gick ur mig ! jag vart så fruktansvärt trött!jag har varit väldigt trött en period nu,thomas tycker att jag skall gå till doktorn och kolla mina värden,men det tänker jag INTE göra !
jag tror helt enkelt att det är så att jag är lite utarbetad för tillfället! och så blir det ju ibland,eller hur?
så småningom blir nog det bra det oxå!

nog klagat ,jag tycker igentligen inte att man skall klaga i onödan , på vad det än gäller! det finns dom som har det tre gånger värre ! så skall man alltid tänka tycker jag ! fin filosofi va?

nu har jag mina två timmars rast på jobbet,så jag har vart och tränat lite trappmaskin,cykel samt löpbandet.

nu skall jag gå och läsa lite och äta innan man återvänder till arbetet!
ikväll får jag äntligen hämta hem grabbarna så att dom får sova i sina egna sängar! mina gullegrisar.......

gårdagen=baddagen!

hallojs på er allihopa!
som tidigare sagt,va jag och grabbsen på badhuset igår,och jag trodde ,i min dumma enfald att dom skulle vara less efter typ 2 timmars badande...men inte då! vi blev kvar i över 3 timmar ! guuud vad dom hade kul alltså! och faktiskt jag oxå.. men det blev ju en fadäs uppe i duschen,hampus gick och satte igång alla duschar,som sprutade åt alla håll och kanter,samt att han SPRANG på blöt-golvet och skulle åka skateboard! varpå jag tog i med min allra elakaste basröst och sa till honom,och vad händer då?jo dörren till omklädningsrummet öppnas och en av mina kära arbetskamrater tittar in i duschen och säger: jahaja,jag tyckte väl att jag kände igen etterkärrings-rösten,haha! pinigt värre,att man blir upptäckt när man gapar som värst.....sen flöt iallafall dagen fint ungarna och jag åkte hem och åt en gourmet middag beståebde av fiskpinnar och mos! sen var det fredags-mys med godis och tv! efter det var det dags för mig att fara med kidsen till farmor-barnvakt. och då klämmer anton i med att: men ååååå mamma, det är så snarkigt där !!!

hihi! barn är roliga dom !
nu slutar jag snart jobbet,jag funderar på att gå ut och äta med barnen idag,som kompensation för fiskpinnarna igår.....kram!

sänder en tanke...

måste bara sända en liten tanke till min lilla svägerska bettan som jobbar sin sista dag på sitt hääärliga jobb!
jag beklagar å det största bettan att du inte kommer att jobba på väldigt låååång sikt......hahaha!

jadu lilla bettan ,du är lyckligtvis invaggad i falska förhoppningar om att du skall kunna ta det lugnt nu ett tag framöver..nu kommer det till att härja friskt i din mage och du kommer inget hellre än att önska att den lille i magen bara kunde ta och hä ut sig !

sen ,när bebben är född,ja då är det då du förvandlas till en mjölkstinn,konstant trött,konstant hungrig.......NÄÄÄÄ! jag driver bara med dig.... alllt kommer att förändras till det bästa du någonsin kan tänka dig

när väl bebben är född,kommer du att bli en hönsmamma som mig själv !!!!

ha det gött !

fredagsrapport!

ååh vad härligt,idag är man ledig,för att ladda batterierna för kommande helgarbete! men nu är det sista helgen ,sen är jag ledig tre helger på raken !
kanske,kanske kommer jimmy&bettans bebbe att födas då nån gång...jag längtar nåt så otroligt över att få bli faster,jag har tjatat på dom att jag skall vara förste-barnvakt,annars far jag till dom och rövar bebben !hehe...

ikväll efter att jag farit med barnen till deras farmor,som skall vara barnvakt i helgen när thomas och jag ska jobba,då ska jag till att färga håret! och dom som känner mig vet att det hör ju inte till ovanligheten att jag färgar kalufen,jag har nog haft regnbågens alla färger på mitt hår !
denna gången kommer kalufsen att få den inte helt ovanliga färgen :mörkbrunt.hur länge jag behåller den färgen vet man aldrig..

nu ska jag packa ordning badväskan innan vi hämtar anton på skolan!
badanka på er allihopa!


helloooo!

nu är jag och hampus hos min lilla pappsen och hälsar på !
hampus är helt uppslukad av ett tv-spel som heter "ratchet & clank" ! alla tv-spels nördar vet säkerligen vad det är för spel...
medans han sitter hypnotiserad framför tv:n,passar jag på att skriva litte.

ikväll är det jobb igen,att jobba dubbelkvällar är inte nån direkt höjdare, det enda braiga med det är väl att jag kan skjutsa anton på skolan och se lite hur han har det där,samt att jag hinner umgås med lille hampus innan jag sticker iväg och slavar......

ikväll har kidsen skidskola igen ,men det blir ju thomas som får åka dit med dom eftersom jag jobbar,anton längtar nåt förtvivlat till sin älskade skalman-grupp!
hampus i sin tur är lite avaktande,han väntar fortfarande på att det skall komma nån snö,så han kan åka skidor! han förstår inte vitsen med att gå på skidskola om det inte finns nån snö...
helt korrekt tänkt,tycker jag...

imorrn är jag ledig,då ska jag och min pappa på badhuset med ungarna !
det blir kuligt det!

nä nu ska jag dricka kaffe med pappa ! see u later alligator!

tänk när det var sommar...

tänk när det var sommar...

hampus rider häst första gången!

hampus rider häst första gången!

mina små änglar med deras 1:a kusin alexander!

mina små änglar med deras 1:a kusin alexander!

angelica och lilltjockisen alfons !

angelica och lilltjockisen alfons !

pust !

pust,stånk och stön !!
varför ger jag mig på att göra saker när jag vet att det kommer att bli jobbigt...?
jo,för att jag är tjurig som den värsta åsna ni kan tänka er !!

jag har kämpat med att rulla upp ett as-stort traktordäck upp på tomten ,från vårt träsk...och nej,vi har inga träsktroll...
ja,jag fick upp det på den plats jag skulle lägga däcket på tillslut,åsså lassade jag flera hundratals liter jord i det,och planterade lökar av olika slag som kommer att blomma till våren!
tulpaner,påskliljor och pingstliljor !
nu när det är klart känns det bra iallafall.

sen har jag även gjort höst-vinterfint på altanen,jag har satt fina röda och blåa ljung,samt vinterek,och en massa mossa och granris i olika arrangemang,jag blev nöjd.(inte för att skryta men....)


nä,nu ska jag torka golven innan jag ska iväg på arbetet och driva mina kära arbetskamrater till vansinne ......

kraaam !
ps, pappa och mamma : nu kommer ni att få många fina blombuketter till våren av mig...ds.

kvällsexersise!

jihhoooo ! så fick jag min dagsträning! jag tog helt sonika upp telefonen och ringde grann-helena,och sa att nu ska vi ut och trava med stavarna ! men ... sa hon,jag kan ju inte jag har ju barnen ! jopp sa jag ,ta hit dom ,thomas är barnvakt en timme medans vi är ute och traskar ! sagt och gjort,tio minuter senare var dom här och thomas stod ovetande om vad som skulle till att ske ! vilken upplevelse att se hans min när vi sa till han att passa ungarna medans vi går ut och går!  hahaha!!!

vi tog våra stavar,helenas två hundar åsså gick vi ! det var sååå himla skönt att röra på sig,men tokjobbigt med dessa stavar alltså ! imorrn ska jag styrketräna efter dagis-skollämning !

idag är jag riktigt nöjd med mig själv,jag har tränat,varit lektant,samt bakat mina efterlängtade frallor !!

nu är det idol som gäller ! gonatt tokfnatt!

dagsrapportering!

nu är det high life värre här hemma i the hjälta residence!
anton tog med en kompis hem efter skolan och nu leker dom hjärnet på antons rum,jag sitter i rummet bredvid vid datorn,så jag hör dom VÄLDIGT bra ! men faktiskt så tycker jag bara att det är jätte kul att barnen har många kompisar, jag tycker om när huset är fullt av kompisar till mina grabbar! på det viset är jag nog lite konstigt funtad tror jag.....desto fler barn desto roligare har dom juh!

efter skolan var vi ner på risön och jag hade tagit med bullar o saft så då lekte vi och fikade där,sen for vi hem hit,men nu låter det oroväckande tyst därinifrån.....nä nu låter det som vanligt igen=tjo och tjim!

och idag vart jag riktigt stolt över min minsting-hampus !  han har för första gången ritat en riktig gubbe med både armar,ben och huvud !!! visst är han duktig? jag är i allafall stolt som en tupp !  eller hönsmamma kanske.....

nu ska jag gå ner och göra lasagne tills thomas kommer hem !
tjolahoppgummisnopp!

ny design ..igen..

tjoflöjt ! eftersom min lilla pappsen inte tyckte så mkt om den gråa så testar jag en ny igen... är denna bättre eller sämre? nu låter jag som en optiker.....
jag kommer som sagt att pröva mig fram under en tid framöver vikken som känns bäst!

efter jobbet idag-jag var på en demensutbildning,det var himla intressant förresten!
ja, som sagt efter vi kommit hem jag och kidsen,så gick vi över till grannen,helena med en blomkvast,hon fyllde år igår, vi fick fika och sen skulle hon hämta stor-killarna i stan ,så jag erbjöd mig att vara kvar i huset och passa småbarnen,så hon skulle slippa ta med dom i bilen i onödan.. jaja,vi blev ju kvar där då när helena skulle åka och hämta grabbsen,så det var jag och 4 galna ungar!  shit ! jag avundas dom som har fler än två barn och som fortfarande har förståndet i behåll !!!!  snacka om att dom levde rövare! men vi hade iallafall roligt hela tiden ! och kors i taket-dom lyssnade på mig hela tiden!  nu,väl hemma igen och har nattat mina egna två små änglar så känner jag mig lite mera tom ihuvudet än vanligt,om det är möjligt......

imorrn är jag ledig och efter att ha skjutsat anton till skolan ska jag och hampus-pampus mysa tillsammans hela dagen ,han tycker om att ha mamsen för sig själv ibland....

nu tänker jag titta på idol-mitt favvo-program ! sen läsa bok-om min hjärna kommer att orka ta emot mera info.idag,vill säga...sen kommer lilla jag att slockna som en slagen hjälte!!!!

kraaaaam till alla !

ny design!

hellojs again babies!

nu har jag gjort om designen,som det så fint heter på min lilla blogg!
visst är den fin ?
ni som sett den förra får gärna säga vad ni tycker,om jag skall byta tebax till den förra,kanske kommer jag att byta lite då och då,man vet aldrig!
det är ju ganska skojsigt!

ja,nu är jag nyss hemkommen från dagen som aldrig tog slut på jobbet.......shit alltså,dom hära långdagarna är riktigt pissiga om jag får säga min mening!
börja kl 07:00 och att komma hem kl 21:30.....hinner ju inte med så mycket direkt ,förutom att bli förgrymmat trött i huvudet,men det är iaf ett kul jobb man har ,även om man ibland blir snor-trött...

less vart jag oxå när jag hade hittat en sida på nätet som sålde riktigt billiga bärbara datorer,åsså får jag veta av min bror (som tur va..) att det är ett bluffmakarföretag.....piss där oxå.!

nä nu skall jag intaga  en talrik musli med mjölk,ta en prilla , sen stupa isäng,för att återigen vara pigg och på allerten på jobbet imorrn bitti......piss......

kraaaaam på er alla snälla människor( ni andra som inte tycker ni är snälla får en spark i rumpan )

.


hallojs igen!

måste bara säga vad mina arbetskamrater tyckte om min bild jag la in i min profil...dom tyckte att jag såg ut som hon,"sally" som gick på tv för nåt år sen...!!! sanslöst kul....

kusligt på jobbet...

idag på jobbet hände nåt läskigt,jag skulle till att duka matbordet och håller i ett drickesglas,plötsligt bara exploderar glaset i min hand !! jag fick två köttsår som säkert va nästan o,5 mm breda!!!
glassplittret flög hejvilt över mig och golvet ,och jag vart så paff att jag bara stog och stirrade på det trasiga glaset i min hand tills en av mina kära arbetskamrater,som hade hört mitt skrik,kom och undrade vad jag pysslade med !!ja,jag behövde inte nåt plåster iaf som tur va!

helgen som har varit har jag mest bara jobbat,i fredags fick anton sova över hos mormor & morfar ,som han har längtat efter att få vara själv med dom !

igår va barnen och thomas på badhuset och härjade vilt,medans jag arbetade i mitt anletes svett...
sen fixade min kära sambo en supergod middag ! det var väldigt uppskattat av mig.....som slapp göra maten...

jusst i detta nuet har jag rast en stund från mitt kära jobb,och isf att träna ,som jag skulle göra egentligen,så hamnade jag här framför datorn istället, med den ursäkten till mig själv att jag bara MÅSTE uppdatera min blogg,jag hinner faktiskt träna en kort stund innan jag börjar igen......

i dag är thomas och barnen på innebandy-dm i härnösand,hoppas det går bra för dom-ja. både ungarna och laget...

näää om man ska ta tillfället i akt att städa huset i lugn och ro innan man ska tebax på jobbet....jihooooo!!!

snart kommer snön...

snart kommer snön...

skidskola!

igårkväll var vi för första gången på bamses skidskola!
vi skulle träffas uppe på hallstaberget vid skidstadion allihopa sedan delades barnen in i olika grupper beroende på hur gamla de var.
hampus hamnade i "lille skutt" och anton hamnade i "skalman" !
anton ,som vi inte trodde skulle vilja vara med,vart helt lyrisk av att få leka och träna tillsammans med 15 andra barn! en mkt rolig överraskning,så att nu kan han bli proffs som sin mor va i sin ungdom.........

hampus i sin tur var väldigt blyg och vågade inte ens säga sitt namn..stackaren... men han ville promt vara med ändå och titta på dom andra barnen,han sa att nästa gång ville han vara med...vi får väl se vad det blir.

barnen tränade i 1 timma sen bjuds det efter varje träning på macka och saft i klubbhuset! väldigt bra! för vi vuxna fick kaffe oxå.......

alllt som allt blev jag glatt överaskad över hur stort och genomtänkt hela den här skidskole-grejen är!
vi kommer garanterat att gå dit igen!  om hampus vill det återstår att se.... han pratade hela tiden bara om att han skulle vänta tills det kom snö så att han kunde åka...det har han ju iochförsig rätt i,det är en stor fördel för en skidskola att det finns snö......

gograbben

gograbben

rockerkillen

rockerkillen

youghurt och marängtårta!

8-10 pers
6 äggvitor -vispa hårt
2 dl socker-rör ned sakta
2 dl kokos-rör ned i smeten

smörj och bröa en form med kokos ,grädda i 125 grader 1 1/2 timma ,stäng av ugnen och låt stå i ugnen ytterligare 1 timma-detta kan förberedas redan dan innan!

200 g vitchoklad
1 1/2 dl turkisk youghurt
1 pkt hallon
kolasås till servering

smält chokladen,blanda ner youghurten,bred denna röra över marängbottnen,toppa med hallon och kolasåsen ,smarri smarr!!!!

mamsen och pappsen

mamsen och pappsen

kärt besök!

kvällen har varit väldigt händelserik! direkt efter avslutad middag,som för den delen inte förflöt som den skulle...hampus fick ett av hans nu välkända utbrott,och skrek sig igenom middagen,medans vi andra försökte att äta samtidigt som vi höll för våra öron,funderar starkt på att inhandla sådana dära öronpluggar.......

ja efter detta ringde 5.åriga grannflickan och frågade" när kan vi komma till dig vickan,vi vill det!!! " självklart fick hon och hennes lillebrorsa komma eftersom mina grabbar gillar dom starkt!!
det tog ca 10 sekunder innan dom klampade in här... då satte vi alla barn och jag igång med tvåltillverkning i vårt kök! jomenvisst,rena pysselverkstaden !  smälte tvålmassa över vattenbad,färgade blått,samt hällde upp den flytande massan i olika formar såsom dinosaurier,tigrar,apor och elefanter!
skitsnygga vart dom iaf!!!!

mitt i den otroliga röra som köket hade försatts i kom mina kära föräldrar hit och hälsade på ! anton och hampus vart alldeles lyriska med tanke på att dom hade saknat mormor och morfar så mycket under den vecka dom ej sett dom på !!
självklart hade dom påsvis med presenter med sig! det  var parfymer och gotta och fina halsband till mig,och massvis med coola kläder till grabbsen! åsså yu-gi-kort till anton och leksaker till lillen..herreguuuud vad grejor de hade handlat till oss!!!

dom är för underbara mina små päron...
love u..

nu har jag städat upp i den horribla röra det hade lyckats bli under bara några få timmar,och jag är slutkörd...
kram till er alla som tar er tid att läsa mina små tankar och visioner ......


ledig!!

japps idag är man ledig!,men inte kan man sova länge för det inte!
upp i ottan o fixa skolväskan till anton,sen väckning av barnen,som tur är så går det oftast smärtfritt till att få upp dom!
sen skjutsade jag och hampus anton till skolan och sen hem igen.
hampus tycker att det är jättekul att reta sin storebror att han får vara hemma med mig,och inte anton som då måste gå till skolan ! i överhuvudtaget så är en av hampus favoritsysselsättningar at  reta anton för det mesta,,, man kan förstå att anton blir mäkta less på sin lillebror ibland..men för det mesta så är dom så söta med varandra,anton fick t.o.m en puss av hampus när vi for från skolan,,gulligt!!!

idag funderar jag på att baka frallor samt att städa lite. detta med städningen vet alla småbarnsföräldrar ,att det spelar ingen roll hur mycket man städar så blir det liksom aldrig reda i oordningen iallafall!!!
men man plockar på ändå,i hopp om att nån gång i framtiden kanske det kommer att se välstädat ut ändå!!

och bakningen är min sambo lite lack över därför att våran frys innehåller mera bakverk än mat! vadå? det är ju skojigt att baka! tyvärr bakar jag mera än vi äter upp!


tomten o anton

tomten o anton

bra författar tips!!

här kommer några författare som har skrivit GRYMT bra böcker i sina liv!! måste läsas!

-peter robinson
-linda howard
-sophie kinsella
-jane green
-marian keys
-jane moore

filmjölkslimpa

200 grader längst ner i 1 timma

5 dl fil
2 dl sirap
5 dl mjöl
4 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat

swisha ihop allting,häll upp i 2 formar,limpformade givetvis!
in i the oven!

gammaldags mjukpepparkaka

100 g smör
21/2 dl brun farin
2 ägg
11/2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
3 dl mjöl
11/2 tsk kanel
pepparkakskryddor

rör ihop allt,ner i en smord form,och grädda i nedre fasen 175 grader i ca.1 timma.


ankis kakor

2 dl sirap
2 dl socker
1 brk jordnötssmör

värm upp detta

1 l cornflakes
1 tsk vanilj
1 dl kokos

rör ihop med smeten,klicka sedan i småformar och ställ dom till att stelna till!
färdigt!
kaloribomb!!!!!

goderafton!

ikväll har vi varit på 12-årskalas hos grannpojken jonathan!
och när man fyller 12 så vill man juh inget hellre ha än en massa kosing att sätta sprätt på!
så det fick han,åsså sa jag till han att köpa sig ett ciggpaket och nåra bärs....då tittade han lite nervöst på mig och sa ehhhh,öhhh va?
så jag fick ju lov att säga att jag bara skojade!

väl hos grannarna ,som har 4 barn( helt otroligt!!) så fick vi go-fika, och så fick jag spela kula och leka med barbieslottet-jihoooooo!!!!!!!!
min minsting hampus älskar att leka med flickan i huset,eftersom hon har ett dockhus,och hampus älskar dockor,
så han tog en naken barbie-satt henne på en häst-och så fick barbie rida bar-arsel in i slottet! precis som det skall vara med andra ord!! HAHA!!!!
pappa thomas fick en smärre chock när han såg spektaklet! och det gjorde hela situationen ännu roligare!!!

nu är jag ledig i 2 hela dagar så nu skall jag väl få till denna bloggen tillslut hoppas jag,men min bror har redan sagt att han är impad av min framfart !!!

good night sweethearts!!!

MMS

Photo0317.jpg

bollhavet o hampus

bollhavet o hampus

gullegullbild!

nu håller jag på att träna mig hur man laddar hem bilder och se så snabbt jag lär mig!!!!
detta var ju riktigt kuligt!

hampus o jag

hampus o jag

telefonsamtalet....

jaha ja.. då har man fått sitt första telefonsamtal från äldste pojkens fröken då..
och vad ville hon då undrar ni?
jo ,hon ville bara informera mig om att min kära son och två busiga pojkar till hade tagit sig över ett  staket och på så vis lämnat skolans gränser....

det värsta av allt var att dom hade gått ner till en närliggande bäck och lekte där...hualigen vad har inte kunnat hända om inte en fröken upptäckt dom?

jaja hon hade haft ett allvarsamt samtal med de inblandande,och de lovade på heders att inte göra om det,man kan ju bara hoppas att dom håller det löftet.....

annars  så har väl denna dagen inte varit så tokig,jag har arbetat hela kvällen ,och ringt min kära tålmodige bror ett antal gånger för att checka av olika grejer på datorn...men jag lär mig sakta men säkert!


den skyldige....

328102-1

kvällsrapport....

jamen så har jag hamnat vid burken här igen då....jag har varit duktig värre och lagt till nya kategorier,recept samt boktips! jag känner mig väldigt laddad för detta med att skriva blogg,risken finns ju att jag babblar på för mycket och aldrig slutar...som vissa av mina arbetskamrater tycker att det händer ofta när jag pratar...ni vet vilka ni är..  :)  ja nu har mina smågrisar slocknat för kvällen efter mycket stoj och stim,dom är inne i en harry potter period,varvid den äldste sonen springer runt med sitt trollspö och skall trolla bort lillebrorsan,och lillebrorsan har tagit in en alltförstor pinne som han har som sin flygkvast och ränner runt huset och låter" swiish" och " swoosh" och andra konstiga läten och trollformler!!! jag blir mest bara förvirrad av allt rännande och trollande......sov gott alla ni som borde och ni andra får väl hitta på nåt annat! see u imöran!

lästips! om ni inte redan läst dyrgriparna......

mari jungstedt:
-den inre kretsen
-den döende dandyn
- i denna stilla natt
i denna ljuva sommartid

camilla läckberg:
-stenhuggaren
-predikanten
-tyskungen

lisa jewell:
ralphs party
vince&joy

martina haag:
-hemma hos martina
-martina koden
-underbar och älskad(och på jobbet går det också bra)

cheesecake!

3 äggvitor - vispa hårt
3 dl grädde-vispa hårt
3 äggulor-blanda i smeten
100 g philadelphia ost-oxå rör i
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk vanilj

krossa 200 g digestivekex i en form med löstagbar kant, häll sedan i smeten och in i frysen några timmar,
servera med t.e.x hallon eller blåbär!


goda bärkakan!

den här kakan kan man ta vilka bär man vill och ha i  !

225 grader  längst ner

3 ägg
3dl socker
3 dl mjöl

vicpa socker o ägg pösigt, blanda i mjölet.
smörj en form med mannagryn-detta är viktigt att det är mannagryn!
häll i smeten, lägg bären i önskad massa ovanpå smeten,skiva smör ovanpå detta sen in i ugnen!!!!
servera med vaniljsås!

vaniljkladdkaka

200 grader  längst ner
200 g margarin
2 dl socker
2 tsk vanilj
3 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

blanda ihop allt,häll i en form m. löstagbar kant,grädda i 18-20 min.servera med vaniljglagg!!!

söndagstrevligt!

ja,då sitter man hos svärmor och snyltar på hennes internet!
hela la fammilia är här och har söndagsmys med kladdkaka,glass och annat onyttigheter!!
dagen hitentills har förflutit konstigt nog i stillsammhetens tecken! vilket hör till ovanligheterna i våran lilla familj!
på förmiddagen bjöd jag brodern m.sambo på våffel-lunch,den blev uppskattad tror jag.....

sedan fick även brodern hjälpa mig med lite data kunskap,för jag är totalt värdelös på datorer!!!!

efter detta försökte jag mig på att baka en fiiin vaniljkladdkaka, som blev rena rama dyngan!!!!! den åkte ner i slasken direkt... pusss på er!

välkomna till mitt krypin!

hej hopp allesammans som gjort sig den äran att besöka mig och min nytillkomna blogg!
jag heter vickan och är 32 år ,och jag bor i en avkrok som heter hjälta.
här i skogen bor jag tillsammans med min sambo thomas och våra små gullegrisar anton 6år och hampus 3-snart 4år.jag jobbar i sollefteå som undersköterska.vi har även 2 råttätande fyrfota vänner som lystrar till namnen joker och simba.ni som besöker min blogg kommer att få insyn i min virriga,tokiga,roliga tillvaro,som inte alltid blir som jag planerat! nä nu bråkar ungarna igen cs senare!!


RSS 2.0