Valborgsmässoafton!

goderafton mitt herrskap!
direkt efter jobbet idag så hämtade jag älsklingarna , sedan for vi upp till mams & paps,för att äta en god middag tillsammans med dom & Bettan & Milo, som var ensamma eftersom Brodern jobbade kväll.
vi hade mycket mysigt....och ett helt underbart väder! grabbarna satt på uteplatsen och njöt av middagen,som vi oxå gjorde!
sedan tog jag killarna och for ut på en liten cykeltur runt kvarteret på skedom,mysigt hade vi!
efter maten blev Milo trötter, så Bettan tog honom i vagnen och traskade hem,och vi åkte ner en sväng på hågesta för att kolla in eldandet där, en himla stor brasa hade dom där! :)
där blev vi endast en liten stund, eftersom Anton fick magknip, stackarn...så vi åkte hem, för att fortsätta vårat smällande av raketer hemma! vi hade väldigt skojigt måste jag säga, och jag gillar skarpt att  smälla smällare,fast än jag är gammal......  :)
grannarna hade världens majbrasa dom oxå,som vi kollade in ett tag,tills vi tyckte att det var dags att gå in & göra oss klara för sängen, då var klockan endast 22:15..... det blev alltså en låååång kväll för killarna!  men kul hade dom haft iallfall!
måste berätta vad min Lilleman gjorde igår...... jag kom på honom & granntjejen , som är ett år äldre, att stå och pussas & höll om varann jättemycket!  guuuuud så söta dom var..... Hampus han kommer att bli en riktig hjärtkrossare han...hehe... springer runt & pussar brudar endast 4 år gammal, var skall det sluta nånstans..??  :D
Anton han är i " tjejbacills" åldern han..... han går mest runt och är cool hela tiden....hehe... och tycker att jag är pinsam när jag sätter igång och sjunger & dansar & flamsar på som jag brukar....hehe..
nu skall jag läsa lite i min suvve-bok: "  Den vita massajen " superb !

Anton gillar smällare!

Anton gillar smällare!

Hampus pussas med mamsen!

Hampus pussas med mamsen!

Milo firar valborg!

Milo firar valborg!

mormor & Hampus myser!

mormor & Hampus myser!

middag ute i solen hos mommo & moffa!

middag ute i solen hos mommo & moffa!

kattjakten....

tjopp!
idag vi två-snåret ringde T ill mig på jobbet & sa: vill bara meddela dig att den gråa katten är borta....
jahaja... vad säger man... ?? jag undrade givetvis HUR den hade försvunnit, varpå T svarade att den måste ha smitit ut vid ett tillfälle .... han hade letat kissen i tre timmar utan att hitta den.
så efter jobbet skulle jag skynda hem så vi kunde ut & leta mera, men när jag var på väg i bilen hem så ringde T & sa att dom hade hittat lilla Moffe, han hade hela tiden legat lugnt & stilla under soffan & sovit..... hehe....
det var väl en himla tur det! :)
jag har vart & köpt två katt-selar, som vi ska träna dom att vara utomhus i, så jag skulle testa lite på Moffe i eftermiddags, men den stackarn fick hjärtklappning så fort vi kom utomhus.... så vi behöver nog inte oroa oss över att dom ska förvinna! snarare hur vi ska få dom att vilja vara utomhus..hehe...
annars har det gått över förväntan med kissarna, Joker träffade som idag igen, och denna gången så var det inget fräs & sånt inte! de bara kikade lite på varann, åsså gick dom åt vart sitt håll!  framsteg alltså!
ikväll har  jag räfsat lite ute, rensat lite rabatter & sånt.... åsså har jag plockat undan ALLA vinterkläder & skor, väldigt tomt vart det.... sedan så har jag sorterat ute i sko-garderoben....ojojoj vad skor det var huller om buller, men nu så är det ordning på torpet! barnens skor står så fint i storleksordning,så att det blir lätt att plocka fram när det är dags!
nää nu ska jag kolla på CSI jag har spelat in!
vad tycker ni om kissarna då? fina va?

Kalas & Kissar!

nu är dom här! våra otroligt fina kissar!  Amorf & Bison , kallas bisse & moffe i dagligtal....  :)
dom lullar omkring just nu och kollar sig omkring här i huset, lite avvaktande sådär, men de verkar ändå otroligt lugna till sättet!
första träffen med våran lilla Joker vart väl sisådär.... de fräste och så, men så gick joker ut till vår groventre´, och där har jag stängt dörren så han får vara ifred inatt, det är nog bäst så för oss alla tror jag, tills imorrn iallfall! kissarna hade med sig mycket saker!  bl.a ett stort katt-hus som dom sover i, jättefint!  åsså en kattlåda med tak & lucka in i , väldigt praktisk! sedan var det någon sorts lek-tunnel, som de springer in & ut ur & leker  med! detta känns bra, det kommer nog att bli jättebra bara katterna vänjer sig med varandra, och sånt kan ju ta ett tag, men det gör inget!

på min rast idag var jag & Hampus på Almas 4 -årskalas oxå!  barnen hade himla kul och vi fick en massa go -fika av Almas pappa Anders!  :)
Hampus fick en till inbjudan till kalas på torsdag oxå, av en annan av hans tjejer på dagis, Linn! han har fullt upp med brudarna redan lilleman... hehe...
det syns nog på kalasbilderna att barnen hade det riktigt kul!

Anton han myste & åt glass med mormor& morfar medans vi var på kalas, han tyckte nog att det var kul att få rå om dom för sig själv ett tag...
nu ska jag kolla kissarna en sista gång innan jag går & lägger mig!
kramelikram!

Bisse & Moffe gör sig hemmastadda!

Bisse & Moffe gör sig hemmastadda!

Moffe!

Moffe!

Bisse!

Bisse!

kalasglada barn!

kalasglada barn!

födelsedagsbarnet Alma!

födelsedagsbarnet Alma!

Hampus på träningscykel!

Hampus på träningscykel!

mjukglass,grillning,sol, & jobb!

hallojsan !
igårkväll var jag så trött att jag inte orkade skriva nåt alls... efter att jag lämnat barnen hos mor & far, de sover där i helgen när både jag & T jobbar helg, så for jag hem & fixade Antons rum med lite ommöblering och borrande, spikande & tillfixning av hans nya skrivbord! det vart såå himla mysigt på hans rum & han blev supernöjd :)
igår var vi på stan & min far följde med en sväng oxå, jag hade lovat barnen en mjukglass efter skolan, gissa om dom tyckte att det var gottigott med årets första mjukglass?  :) dom njöt verkligen.....
idag har jag jobbat, det är inte kul & vara inomhus & arbeta när man helst av allt vill vara ute i härliga vädret...
men lite glad är jag över jobbet iallfall, för jag fick reda på att jag ska få fara till s-vall den 13 maj på en hel dag fylld av olika seminarium att lyssna på ! det kommer att bli mkt intressant! och så himla smart & upplyst jag kommer att bli....  :)
efter jobb for jag upp på skedom för att hämta hem mina barn, men först så grillade vi ute i kåtan med mor & far, mycket mysigt! och gott!
sedan var det till att fara hem några timmar & mysa & leka ett tag med kidsen innan det var dags att fara & sova hos mommo & moffa igen! men dom var så glada så över att få åka till dom igen! :)
imorrn har jag heldagen, på rasten ska jag åka på kalas med lilleman! som han har längtat efter detta kalas...
när jag kommit hem från jobbet imorrnkväll, så kommer kicki med leverans av våra 2 norska skogskatter!!!!
jippi, äntligen kommer dom! barnen har haft fullt sjå att försöka lära sig namnen på dom: Amorf & Bison...ganska svåra namn.... men nu så tror jag att barnen kommer att komma ihåg dom !  :)
vi skulle ju även få en massa grejor som tillhörde kissarna,det kommer att bli så kul med två kissemissar till i huset! Joker hoppas jag kommer att bli glad över sina två nya lekkompisar...eller kanske inte från början....får se hur det går....hehe...
nu ska vickevire sussa sött!

hjältas cykelgäng!

hjältas cykelgäng!

vi är på gång!

ikväll var det dags för knatte-träning igen,idag var det bra många med, hela 14 barn kom! kanon-kul!
bara några som fattades. vi hade lika kul träning idag som förra veckan,barnen var nöjda & svettiga när dom for hem ifrån hallen!  :)
mitt dåliga samvete som jag hade igår, har jag inte idag, för tjejen i Antons klass bestämde vi oss för att ta med i laget allafall, även om det blir att när det är så många barn med, så kanske det inte blir så mkt speltid per barn & match.... men, det tror jag inte att kidsen bryr sig om när de är så här småa, dom tycker nog att det är roligt bara om det är flera med, och jag tyckte så synd om den här tjejen ...... så hon fick halka in i laget hon med!  :) så nu är förhoppningsvis alla nöjda & glada...
sedan till en stooor suck...... volvon gick inte igenom besiktningen idag...  :( det var ett par grejor som måste fixas till innan slutet på maj,och det var inga billiga saker heller....... nu hoppas vi att vi hittar någon som kan hjälpa oss med att laga bilen, för köper vi grejorna själva och fixar nån som kan greja ihop dom med ´bilen, så kommer vi nog undan med " endast" 4000 riksdaler.... sånt hostar man ju inte upp direkt sådär på en grisblink inte... men men det kommer nog att fixa sig till slut!
imorrn är jag ledig,så imorrn kväll ska jag & barnen på dansuppvisning på hullsta gård! min kusin & andra vi känner skall ha uppvisning med sin dansgrupp! det blir kul att kolla på!
sedan ska vi upp till mor & far & kolla på tv & äta godis, sedan ska barnen sova där när vi jobbar i helgen.
och ikväll fick vi Antons nya skrivbord, som vi fått gratis av min moster, hit kört! det kommer att bli så fint på hans rum med det!  han vart överlycklig över att få ett eget samma data/ skrivbord som pappa har! :)
det var min snälla mor & far som hade kört hit det medans vi hade träning, tack så mkt snälla ni!
imorrn efter hämtning av A på skolan kan det hända att vi far på stan för en mjukglass........ smaskens!
det är ju löning imorrn , så vi kan köpa mycket glass.....  :)

..och våren den fortsätter!

lovely! fint väder idag oxå! :) mindre fint att man skulle till att jobba kvällen... men jag fick ju iof hela förmiddagen att njuta av det fina vädret... dock tillbringade jag största delen av den tiden på sopstation, av alla ställen, men ändå! :)
man får bra energi av att rensa ut gamla grejor och kasta har jag kommit underfund med! man borde kasta saker lite oftare tycker jag.... !  :)
ja! grattis till bettan som fått nytt jobb oxå!  wihooo! nu blir hon en ( ännu mera) respektingivande person, jag blir nästan lite skrajsen.... :D
bra gjort bettan! detta är du värd!  men hur ska bebben klara sig utan dig nu då? när hans pappsen skall ligga & lata sig och käka praliner hela föräldraledig-perioden.... hehe!
imorrn har vi fotbollsträning med superhjältarna igen! kul,kul!
mindre kul är att vi har fått sagt ifrån en hel massa barn som kommit i år och vill vara med i vårt fotbollslag.... men vi har tyvärr ett så knökfullt lag att vi får inte ta med flera barn, då kommer barnen inte att få spela nåt knappt! för'äldrar ringer hem till oss och undrar varför inte just deras barn kan få vara med, och vi försöker förklara hur läget är, och att kanske flera föräldrar får ställa upp och starta egna lag, men  en del blir lite putt tror jag.... men det är ju barnen det blir synd om som spelar med i vårt lag nu, för om vi tar med flera barn i laget, så kommer dessa barnen inte att få någon speltid knappt! man kan ju hoppas att föräldrarna till de barn som inte är med i något lag, drar ihop ett lag själva!  det blir ju x-tra kul med många lag att möta!
men jag kan inte låta bli att få dåligt samvete över att vi måste säga ifrån.... men vi har ju inte nåt annat val!
men jag får dåligt samvete iallfall.....
jaja, hoppas att det ordnar upp sig till slut!
nu ska jag kolla barnmorskorna , som jag trodde va igår, men så var det ju inte!"  :)
good night!

..och våren den fortsätter!

lovely! fint väder idag oxå! :) mindre fint att man skulle till att jobba kvällen... men jag fick ju iof hela förmiddagen att njuta av det fina vädret... dock tillbringade jag största delen av den tiden på sopstation, av alla ställen, men ändå! :)
man får bra energi av att rensa ut gamla grejor och kasta har jag kommit underfund med! man borde kasta saker lite oftare tycker jag.... !  :)
ja! grattis till bettan som fått nytt jobb oxå!  wihooo! nu blir hon en ( ännu mera) respektingivande person, jag blir nästan lite skrajsen.... :D
bra gjort bettan! detta är du värd!  men hur ska bebben klara sig utan dig nu då? när hans pappsen skall ligga & lata sig och käka praliner hela föräldraledig-perioden.... hehe!
imorrn har vi fotbollsträning med superhjältarna igen! kul,kul!
mindre kul är att vi har fått sagt ifrån en hel massa barn som kommit i år och vill vara med i vårt fotbollslag.... men vi har tyvärr ett så knökfullt lag att vi får inte ta med flera barn, då kommer barnen inte att få spela nåt knappt! för'äldrar ringer hem till oss och undrar varför inte just deras barn kan få vara med, och vi försöker förklara hur läget är, och att kanske flera föräldrar får ställa upp och starta egna lag, men  en del blir lite putt tror jag.... men det är ju barnen det blir synd om som spelar med i vårt lag nu, för om vi tar med flera barn i laget, så kommer dessa barnen inte att få någon speltid knappt! man kan ju hoppas att föräldrarna till de barn som inte är med i något lag, drar ihop ett lag själva!  det blir ju x-tra kul med många lag att möta!
men jag kan inte låta bli att få dåligt samvete över att vi måste säga ifrån.... men vi har ju inte nåt annat val!
men jag får dåligt samvete iallfall.....
jaja, hoppas att det ordnar upp sig till slut!
nu ska jag kolla barnmorskorna , som jag trodde va igår, men så var det ju inte!"  :)
good night!

dag innan ledig dag....

halloppssansa!
idag hade jag kort dag,skönt.... sedan for jag en sväng på stan & handlade lite kläder till Hampus,som har börjat att växa så det knakar! åsså köpte jag andra smågrejor oxå innan det var dags att hämta grabbarna på fritids/dagis.
det var helt underbart väder när vi kom hem så killarna stannade ute & lekte medans jag fixade käk, sedan gixk även jag ut i solen!  vi har varit utomhus hela tiden från det vi kom hem tills det var dags för killarna att gå & lägga sig !  jag har börjat att kratta ihop lite skräp &  småstädat lite på gården, men det är mkt kvar att fixa innan sommarn!
på kvällssidan kom bror m. familj & visitade oss en stund, vi åt kokosbollar!  vi hade en trevlig liten pratstund,och vi gosades med Milo , glad som vanligt! han gjorde oss alla förvånade oxå genom att sitta utan stöd på golvet under en kort stund! duktig kille!  :)

imorrn är jag ledig en ynka dag,då ska jag & Hampus fortsätta att greja utomhus,om det är fint väder vill säga...
sedan ska vi tvätta bilen med våran roliga högtryckstvätt! det gillar lilleman!
får se hur mkt vi hinner med imorrn,om vi orkar kanske vi ska börja att slita ut en massa skräp som skall kastas från vårt överfulla förråd! jag känner mig på ett riktigt "utrensningshumör" !  :)
kanske t.o.m vi skall hinna med att NJUTA utav solskenet oxå.... hehe....


Lill-Pashan Milo!

Lill-Pashan Milo!

Bebben!

Bebben!

fika på altanen vår med grannbarnen!

fika på altanen vår med grannbarnen!

jobb,kalas & annat skoj!

tjopp!
idag har man slitit sitt anletes svett.... hehe... jag har dragit in pengar till brödfödan så att säga!
det var så härligt att jobba idag, jag känner mig så pigg & glad & allmänt lycklig för tillfället! häääärligt!
efter jobbet for jag iväg till Alfred, där T & barnen var på 6-årskalas!  där var det tjo & tjim & mycket trevligt, som det alltid är hos madde & co. det är ett ställe som man alltid känner sig välkommen till, alltid glatt & mysigt!
sedan åkte T hem med Anton & jag & lilleman vi for en sväng till mina kusiner, där vi egentligen bara skulle stanna typ en tio minuter, som blev en dryga timmen!  lilleman är ju så kär i min kusin Nathalie.... så han kunde ju inte släppa henne med blicken...  :)
iochmed detta långa besök blev middagen ganska försenad!  vi åt tacos sisådär vid 19 tiden, vi äter i vanliga fall vid typ senast 17.... men det blev så bra så! :)
sedan kollade jag & barnen på "körslaget" mkt bra program, åsså åt vi en massa chips & gotta! en riktigt mysig kväll har vi haft!
imorrn är det min heldag+kväll som väntar.... men så pigg & glad som jag är nu så skall det gå som en dans att jobba! jag tänkte t.o.m slå till på att styrketräna på rasten! det var ett bra tag sedan nu!
nu måste jag sova min skönhetssömn.......HAHAHAHAHAHA!!!!!  vikket bra skämt va?  :D

en dag full av överraskningar!

ja vrt ska jag börja.... vi börjar med imorse!
jag fick ett sms utav min allra bästa kompis under åren jag bodde i s-vall,97-99, ulli heter tjejen.
då sitter hon på ett fik här i stan & undrade om inte vi ville komma ner & träffa henne & hennes man & bebis på 5 månader!  VA! gissa om jag blev förvånad!  vi har inte surrat med varann på ja, cirkus 6-7 år.... men gud va roligt det var att träffas igen !  det var som att vi hade surrats vid bara dagen innan typ! vad kul det är att man känner varann så himla bra att det kan bli sådär !  :) nu har vi iallfall bestämt att absolut hålla kontakten, vi har redan bestämt att vi skall åka ner till s-vall nån helg framöver till dom ! shit vikken kul dag det har vart alltså!  och helt fantastisk karl verkar hon ha skaffat sig oxå!  han & T kom överens direkt,gud vad dom surrade på !
jag kännde mig alldeles omtumlad efter de timmarna på stan med lilla ulli !  en sån där härlig lyckokänsla!
och mina barn vart störtförtjusta i hennes familj oxå!

ja åås en mindre trevlig överraskning... idag när vi skulle hämta A på skolan, då är det nåt barn som snott A skor! så vi fick ta  A under armen och bära honom ut till bilen för att sedan åka hem och hämta andra skor.... va? vad kan man säga, jag hoppas verkligen inte att det andra barnet tagit hans skor medvetet...utan att det bara blivit en sko-förväxling.... för ska barn börja ta dojor av varann när dom är 7 år , då är det nåt allvarligt fel !

åsså till min mor. hon som vart så ledsen över att hon blir utan jobb snart, nu har hon blivit erbjuden inte mindre än 4 ! olika jobb!  så lilla mamma kan bara sätta sig ner och välja vilket jobb hon ska bestämma sig för!mkt roligt för min älskade lilla mamma!

nu hoppas jag att min bror & bettan har det riktigt kul ikväll på konserten i s-vall, och att de passar på att njuter av varenda sekund! lille milo han har det myspysigt med sin farmor & farfar inatt han !  :)
nu ska jag sussa, jobb imorrnbitti!  sedan efter jobb, en sväng till Alfreds 6-årskalas! kram på er!

superhjältarna är på gång!

helloj allesammans!
nu ikväll har vi haft våran allra första fotbollsträning för säsongen! gissa om alla barn var heltaggade!
träningen flöt på som ett rinnande vatten ! dom var så duktiga alla våra barn i superhjältarna!
och som dom hade sett fram emot att få börja träna igen !  :)
speciellt kul var att det gick så bra för Hampus! det var hans allra första träning med laget,och han gjorde allt jättebra! både övningarna och matchspelet! så nu är han nog redo att få börja spela " på riktigt " i maj när matcherna börjar!  Anton var så gullig med han hela tiden, klappade honom på axeln, sa att han gjorde
det bra! sötisarna...
idag har  A haft med sig en kompis hem oxå, så efter skolan for vi och tog en fika tilsammans hos mor på cafeet innan vi åkte hem!
lillleman & jag var upp till min moder & även till min broder imorse och våldsgästade dom littegranna, sådär på morgonkvisten, mkt mysigt hade vi ! milobubben var som vanligt opå ett solskenshumör! den lille charnknutten, han bara ler hela tiden!
nu ska jag kolla på " predikanten " hoppas att den är lika bra som "isprinsessan "..... gonatt & kram på er!

Bebbe-dag !

idag var vi & hämtade lilla bebben hem till oss!
första stoppet vart ju på Antons skola,och där skapade lilla Milo stooor uppståndelse med sin närvaro!
Antons klasskompisar vart som tokiga i honom,skulle gulla & prata med honom .... Milo himself han verkade mest i choktillstånd av all uppståndelse!  :)
sedan åkte vi hem, och han somnade i bilen...... men som tur va så sov han inte så himla länge, så vi fick ju några timmar av lek & bus med honom iallfall!
vi var både inne & utomhus och busade på med honom, mest av allt så gillade han att kolla när Hampus lekte i sandlådan...Milo verkade gärna vilja hoppa i den med honom,att sand kan vara så skojigt !  :) eller han kanske mest var sugen på att smaka på sanden...
vi fick ju behålla honom från 13 till 17 , så nu är vi nöjda ett par dagar! sedan snor vi han igen....hehe...
grabbarna var sååå himla glada över att få ha bebben här hemma! dom var så snälla & gosiga med honom hela tiden!
nu håller jag på att kolla på " rent hus" det är så kul att se att andra har så mkt skitigare än vad jag har!
så man ska inte klaga över lite damm i hörnen, eller om man inte hinner med att städa en vecka, för dessa människor har inte städat på typ några år..... och sååå himla länge går det inte mellan mina svabbningar iallfall ! hehe...
see u imorrn !  kramen, kramen !

Glader!

Glader!

Hampus med Milos kofta.....

Hampus med Milos kofta.....

Anton & Milo busas!

Anton & Milo busas!

Milo

Milo

uppe i ottan !

imorse var det tidig morgon som gällde! upp själv kl 05:15, fixa & greja, väckning av barn & sambo kl 05:50, gick inte sååå bra, dom kom upp en stund efter 06... varav sambon är den som är mest svårväckt! :)
men, vi fixade att komma i tid till fritids & dagis, och jag var på jobbet 1 minut i sju ! wihooo, i made it , liksom !
efter hämtning av barnen kl 16, så var dom ganska möra.... vi var ute en stund när vi kom hem, sedan så har dom mest suttit lugnt & stilla & ritat och tagit det lilla lugna, nu sover tröttisarna sött i sina sängar, sambon sover på soffan han ! :)

jag vet inte om jag har berättat att vi skall FÅ två supersöta , renrasiga norska skogskatter? två urgulliga katt-killar på ca 1 år, från min kusins tjejs syster,fantastiskt! i dag har jag mejlat lite med henne, och vi kommer att få en massa grejer som tillhör kissarna, plus att vi nog skall köpa av henne ett "klätterträd" som går från golv till tak, som kissemissarna brukar hålla till i ! häftigt va?
dom fina kissarna heter Amorf & Bison, även kallade Moffe & Bisse, tänk va? raskatter...gratis... helt otroligt!
väldigt snällt av tjejen att ge dom till oss, hon kunde inte ha kvar dom i en lägenhet i luleå, utan ville att de skulle få komma till ett mysigt ställe där dom kan vara utomhus, och då har ju vi " the place to be" !!
dom kommer att flytta in här hos oss om 1 1/2 vecka, gissa om grabbarna ser fram emot det ?  :)
T var lite betänksam först över att vi skulle ha sammanlagt 3 kissar, men även han insåg att har man chans att få norska skogskatter, så tar men den chansen,direkt!
det kommer nog att bli jättebra tror jag !

imorgon är jag ledig, så då är det kidnappning av Milo som gäller på kalendern!
vi kommer att göra en " go & grab " vid ett-tiden innan jag & lilleman hämtar A på skolan, så att Milo ska få vara med om ett skolbesök, ska börjas i tid... för ärver han min kära broders skolgener, så måste vi börja med en skolvänjning redan nu.....annars kanske inte Milobubben vill gå till skolan.....hehehe.....kommer du ihåg bror lilla..??  :D
sedan ska vi ta hem Milo hit till vårt hus några timmar, Mulleskolan , du vet, Bettan.....  :D guuud va rolig jag är idag ! hehe...
killarna ser fram emot att vi ska få rå om Milo lite här hemma alldeles själva, dom har gjort upp stora planer för morgondagen mina grabbar! men om vi ska hinna med allt dom säger, så skulle Milo behöva vara här i ett par dagar.....
nu är jag trötter, måste zzzzoova........   puss & kram !

måndag igen!

japp så inleder vi ännu en ny härlig vecka!  :)
mina förhoppningar inför kommande vecka är att ALL snö som finns kvar kommer att tina bort!
nu vill jag ha härlig vår! så att vi kan börja på att påta på i trädgården,det är ju sååå himla skoj med blommor!
imorse var barnen på ett strålande humör! det var inga sura miner alls när jag väckte dom imorse, inte ens Hampus fick nåt av sina berömda utbrott!  kanske, kanske håller 4- årstrotsen på att sakta med säkert försvinna....... hmmm.... man kanske inte ska hoppas på för mycket!  :) men som sagt, idag gick det hur bra som helst att lämna på skola resp. dagis!
nu har jag hållt på att städa ihop lite, tvättat,diskat mm.mm.. innan jag ska iväg och jobba kväll!
imorrn bitti är det mkt tidig morgon för oss, både jag & T börjar 7 , så då gäller det att väcka upp gullisarna vid halv sex.... men det brukar gå hur bra som helst !
och idag tar jag min allra sista pencillin tablett!  jippii!   nu känner jag mig faktiskt helt frisk, om än lite trött fortfarande, men det försvinner väl det med så småningom! T han får käka på sitt pencillin i några dagar till han ! nu hoppas jag VERKLIGEN att vi slipper diverse sjukdomar för att bra tag framöver!
nää nu måste jag skynda in i duschen!  vi ses!

stackars Engla....

.... ja vad finns igentligen att säga.... jag har följt detta med Englas försvinnande för drygt en vecka sedan, och man har ju hoppats att polisen skulle hitta henne vid liv....men nu blev det inte så.
Engla hittades nu ikväll kl 18:25, nergrävd ett par mil från sitt hem. det var den anhållna s.k. 42-åringen som erkände i eftermiddags. han hade tydligen erkänt ännu ett mord som skulle ha ägt rum år 2000.
vad är det som händer med mänskligheten, vad är det som gör att n människa kan bete sig på detta viset?
han måste vara en mycket.mycket sjuk människa....
nu går mina tankar till lilla Englas familj, må dom någon gång få känna någonsorts ro & frid i sina sinnen...
och hoppas att han som gjort allt detta hemska får lida i resten av sitt liv !

cykel-söndag!

idag tyckte jag att det var dags att killarna skulle få ta fram sina cyklar! sagt & gjort vi packade in cyklarna och oss själva i bilen och for till skedom, eftersom här där vi bor i skogen har vi fortfarande en himla massa snö kvar....
åååå vad grabbarna var överlyckliga över att få cykla igen ! vi var nog ute i tre timmar iallfall, så nog avverkade grabbarna många kilometrar.....  :)
medans vi ändå var ute och swishade runt på skedomsmon, så tog vi vägen förbi broderns hus och kidnappade Milo oxå ! han tyckte det var såååå roligt så att kolla in de stora killarna när de cyklade!
Milo fick även han känna på hur roligt det kan vara att leka i snön..... han var nog mest fundersam över om han skulle äta den eller inte.... men han vevade runt med händerna i snön och verkade tycka att det nog var rätt kul !
efter mycket cyklande & busande på skedom så åkte vi och köpte med oss pizza hem till middag! smaskens!
nu sitter killarna & kollar tv och ser ganska möra ut..... det tar på att cykla så mkt !
ikväll ska jag kolla på camilla läckbergs " isprinsessan "  hoppas att den är riktigt bra......
imorrnkväll ska jag jobba, och killarna skall få gå på dagis & skola, de verkar nästan helt friska nu så jag tycker att dom kan få göra det !
nu ska jag se så inte killarna har somnat i soffan......
kram på er alla sötnosar!

Hampus i full fart !

Hampus i full fart !

Antons1:a cykeltur för året!

Antons1:a cykeltur för året!

Milo myser!

Milo myser!

godafton!

just nu ligger jag & kollar på en suverän film på femman: " Butterfly Effect " riktigt bra film !
idag var jag & barnen upp till brodern en sväng & myste lite med milobubben & fick fika!
vi blev kvar där uppe på skedom ett bra tag, eftersom jag fick ett samtal från min svärmor att ljusen jag beställde på ljuspartyt  hade kommit! så då ville Anton stanna kvar hos jimmy & bettan, medans Hampus ville fara en sväng till mormor & morfar,medans jag for ner på stan och hämtade ljuspaketen,åsså passade jag på att fara på affären och handla lite samtidigt!
sedan for jag & hämtade grabbarna på respektive adresser, de var väldigt nöjda och glada över att ha fått varit själva en stund hos mommo & moffa & jimmy & bettan !
när vi kom hem framåt femtiden,blev det till att fixa lite middag, sedan gick vi ut & busade en stund innan det var dags att gå in och titta på " körslaget"
ute så gjorde vi ett litet expriment som vi lärde oss på bolibompa i morse! vi gjorde ett vulkanutbrott!
hehe... det var faktiskt riktigt roligt att göra,och enkelt!  man tog några matskedar med bakpulver och hällde ner i en stor glasflaska, sedan så gjorde man en blandning med ett par deciliter ättika, diskmedel & röd karamellfärg,detta rörde man ihop i ett glas, sedan tog man en tratt och hällde ner ättikablandningen i glasflaskan med bakpulvret,sedan blev det action !!  det svällde liksom upp och över flaskan och så höll det på i ca 5 minuter ! det var ett mkt bra trick, som ungarna blev helt tokiga över!  :) det kommer vi nog att utveckla och göra flera gånger!
näää nu skall jag kika färdigt på filmen! sedan är det gonatt !  kramen till er alla gosiga människor!

Exprimentet!

Exprimentet!

springande Hampus!

springande Hampus!

Anton !

Anton !

milo 5 månader!

milo 5 månader!

Milo,Anton,Hampus & jag!

Milo,Anton,Hampus & jag!

lördag!

imorse låg vi i sängen ända tills klockan hade passerat tio..... härligt!
igår var jag iväg en sväng med anton på kalaset på badhuset, men han stannade och badade bara ett tag, han tyckte att det blev för stojigt & mycket barn..... han har ju legat hemma så länge och vart sjuk så det blev väl kanske  för mycket på en gång för honom. men han sa att han hade haft kul iallafall !
sedan när vi kom hem så möttes vi av snöiga hampus & T , dom hade vart ute och haft snöbollskrig i dryga två timmar..... de såg ut som om dom hade haft det skoj oxå!  :)
sedan blev det till att duka fram slisket inför tv-tittandet!
vi låg och myste resten av kvällen i soffan- härligt!
anton vägde sig förresten igår, och under den här veckan som han har vart sjuk, så har hsn gått ner - 2,8 kg ... det är väldigt mkt för ett barn det att tappa i vikt under en sån kort period.... så nu blir väl skolsköterskan nöjd då iallafall..... , men det syns att han inte är riktigt pigg ännu, för han är alldeles blek i ansiktet... lillpluppen min...
idag skall vi kanske till brorsan & hälsa på, det var ju ett tag sedan vi var där.... så det är väl på tiden!
kanske blir det t.o.m en fika nere hos mor på cafeet.

grabb-bad-kalas!

grabb-bad-kalas!

anton simmar !

anton simmar !

god förmiddag!

nu så är vi uppe på skedom & hälsar på , efter att vi har vart på VC nu till morgonen.
Barnen verkade inte ha några bakterier iallfall, och det är ju tur för dom ! utan läkarn sa att det nog rörde sig om en stark virus-influensa, som kan sitta i ett par veckor, men de verkar vara på bättringsvägen, de var feberfria imorse, och det är ju ett stort plus! bara hoppas att det inte blir som vanligt, att febern kommer som på beställning ikväll.... men det tror jag inte.
T han hade bakterier, dock inte samma som mig verkade det som, för han fick en annan sorts penicillin.
så nu är det bara att fortsätta med mollipect & alvedon för oss alla, sedan så ska vi nog vara friska & krya in no time!  :)
idag gör vi inget speciellt.... bara softar & tar det lilla lugna, ikväll ska jag följa Anton på det dära badhus.kalaset som han var bjuden på, vi får se om han får bada....
sedan är det tv-kväll med godis & chips som gäller! det är ju det kuliga tv-programmet " talang 2008 " och det är ju helt galet !  mkt underhållande....
nu är både T & jag lediga i helgen och det är ju alltid trevligt ! får se vad som man kan hitta på.... vi har ingenting inplanerat iallafall, så är det nån som har några förslag på vad vi kan hitta på så fram med dom !
nu ska vi snart bege oss hemöver...
see u soon !

äntligen...

nu har jag fått en tid hos doktorn kl 9:30 !  sikken tur ! nu ska jag bara få upp min familj så vi kommer iväg i tid...

inget slut på eländet...

hallojs på er! idag ahr jag jobbat min sista dag denna veckan.... nu är jag ledig i tre dagar, guuud så bra!
förhoppningsvis friskar den här lilla familjen på sig ordentligt nu !
Anton har fortfarande hög feber, och nu börjar det märkas på han att det har tagit ganska hårt på honom... han orkar inte mycket...ligger mest i soffan...
Hampus han var feberfri nu när jag tog tempen på han... och han härjar på rätt bra, så han håller nog på att bli frisk!
T ringde VC idag för att få en tid, eftersom han är riktigt dålig han oxå...men de hade inga doktorer, så imorrn bitti ska jag kliva upp tidigt & ringa & få en tid åt både T & barnen. skulle vi inte få någon tid till barnen, så sa dom på barnmott. att dom skulle få en akut-tid där hos dom, det känns ju bra att veta att hur det än blir, så kommer barnen att få träffa en läkare imorrn! jag känner på mig att dom kommer att få penicillin .....
pratade med A fröken idag oxå, och hon sa att det finns barn på skolan, i A klass t.o.m som har streptokocker...alltså halsfluss.... och det är ju hyffsat smittsamt, så det är ju ingen otrolighet om han skulle ha åkt på det heller....

och lilla Anton...som skulle på badhus-kalas imorrnkväll..... inte kommer han att få bada inte.... men jag har lovat att han ska få vara med dom och fika och leka, utan att bada, och det blev han nöjd över!
nu ska vi fortsätta att kolla på filmerna som jag vart & lånat till grabbarna ( så dom ska ha nånting att göra... )
stackarna.... vad trist för dom att inte få eller orka leka med nån.... nu är vi ganska sugna på lite sällskap här hemma kan jag säga.....
good bye, höres imorrn!

boskapshantering...

lite den känslan får man när man nyss är hemkommen ifrån skolrådsmötet!
det har nu blivit bestämt att ytterligare en dagisavd. på 18 barn skall inhysas i just nu icke befintliga lokaler på rödsta förskola.... hmm.. hur skall nu alla barn få plats kan man undra? Ja det var just den frågan vi ställde oss väldigt frågande till allihopa, och största frågan av allt: varför stänga igen en fullkomligt fungerande avdelning från regnbågens förskola och flytta den till rödsta,för en avd. kommer att fortsätta att vara öppen på regnbågen! varför då inte behålla båda avd kvar där? ja, det är ju denna ekonomi som tjatas & gnatas hela tiden..... men vad de sparar in på detta det har nog ingen någon riktig vetskap om... konstigheter....
annars var det bra på mötet, det är alltid roligt att höra vad som är på gång i skolan & annat omkring som har med eleverna att göra, mycket intressant!

jobba idag gick väl sådär.... man kände sig lite halvmör... och nu ligger T med hög feber... ungarna hade ingen feber imorse, men nu ikväll innan jag la dom, så hade Anton feber igen...... så vi får väl se om han får gå på skolan imorrn... han vill ju så gärna dit! jag sa till honom att om han inte hade feber imorrnbitti så skulle han få gå. Hampus han verkar vara som vanligt, förrutom den hemska hostan, men den verkar ju kunna sitta i länge som det sägs....

idag grattar vi lille Milobubben som blir 5 månader idag ! jihoooo!!! stora killen snart juh..... hehe...
och inte har vi fått passa honom här hemma hos oss en endaste liten gång........ men det blir väl förhoppningsvis mer av det i framtiden.....

ush vad det hostas innifrån killarnas rum.... låter inte bra alls....
skall kolla till dom sedan tänker jag lägga mig och läsa lite!
kramelikram på er!

jobbet väntar mig imorgon.....

ja, nu börjar man ju nästan, men bara nästan att känna sig som människa igen! the drugs gör sin verkan....hehe..
killarna verkar det gå lite sakteligare för.... ja, eller Hampus han är ju i det stora hela nästan helt frisk, men Anton, den stackarn har legat i soffan exakt hela dagen, tills nu när han gick in och la sig i sin säng... mina små-älsklingar....
men lite roliga grejer har hänt iallafall! jag har hittat åt en gammal klasskompis på facebook...återigen denna facebook....  :)
som jag har haft lite mailkorrespondens med sedan gårdagen, mycket roligt att se och höra vad gamla vänner har för sig nuförtiden! denna vännen håller på med musik i stockholm,verkar gå väldigt bra för dom oxå! kul!
idag har vi inte gjort så himla mycket annars...... mest tagit det lugnt åsså har jag faktiskt orkat att städa upp i den stora röran som har blitt här under dessa sjukdagar!  känns skönt det oxå, att ha det gjort.

nu har vi dragit igång kvarters-cirkusen igen oxå! nu har vi fixat lite inneträningstider, innan det är dags att flytta oss utomhus, barnen lär nog bli hyffsat glada över att jag drar igång träningen igen, dom har ju liksom vart på mig hela vintern och frågat när det är dags att börja fotbollsträningen igen.... hehe.. men nu så är det på g !
nää nu väntar sängen på mig!  kram på er alla goa människor!

GRATTIS NOVA 3 ÅR!

GRATTIS NOVA 3 ÅR!

härligt!

sådär ja! nu väckte jag allt upp er allihopa!  :) det var väl inte så svårt att lämna lite avtryck efter sig ?
jag blir iallfall väldigt glad när ni skriver några små ord då & då !
idag känner jag  mig lite friskare, så imorrn skall jag jobba ! men jag kommer nog att ta det väldans lugnt & försiktigt.... vill inte att det ska ta om igen....
killarna har fortfarande feber & hostan sitter i.... de får vara hemma imorrn oxå... T börjar inte jobba först jag kommit hem, så det ordnar sig bra!
imorrn kväll har jag skolrådsmöte oxå, det skall bli intressant att se vad nytt rektorn har att säga.
nu måste jag kolla in när kvartersen skall dra igång igen! vi ses!

skärpning!

ja, skärpning på er ni som läser min lilla blogg!
nu vill jag påminna er än en gång om att jag tycker att det vore väldigt trevligt att , om ni kunde lämna några avtryck efter er, typ att ni lämnar några små kommentarer till mig då och då! ni förstår att jag blir glad som en liten hund och viftar med mina små öron och hoppar upp & ner av glädje när jag ser att jag har fått några kommentarer till det jag skrivit, för det är väl inte så tragiskt att ni inte bryr er nåt alls om lilla mig & det jag skriver.... för då blir jag ledsen på ögat.....
jag VET att  ni är hyffsat många som läser vad jag skriver, jag kan ju gå in & kika på statistik & sånt, och det är en stadigt stigande kurva ev personer som läser, och då ber jag er än en gång, lämna avtryck! jag blir ju så glad då!
annars är vi fortfarande sjuka här på hemmafronten,jag är väl någorlunda på bättringsvägen, men det var attans vad det satt hårt åt med dessa bassilusker!
killarna mår riktigt taskigt.... feber & hosta, jag tycker så synd om dem så det är inte klokt!
A får vara hemma från skolan imorrn, jag kommer ju att vara hemma från jobbet imorrn oxå.... jag får se hur det blir på tisdagen... förhoppningsvis har pencillinet gjort nån verkan tills dess...
pluset med dessa sjukdagar är väl att jag har tappat tre kilo..wihooo.... eller inte.....
jag har ju inte nån matlust, och det är ju inte så bra. men för tillfället får jag väl glädjas åt viktförlusten iallafall...
hoppas att mina älsklingar blir friska snart...
har pratat med mina päron, och dom är oxå sjuka, samt att broderns familj oxå har blitt förskylda.....
undra vem som smittat ner dom då?
jag sänder iallfall stora krya-på-dig kramar till alla dom från oss! åsså får  dom några pussar oxå....  :)
nu skall jag sussa......  ja, och kram på er oxå!

Sjuk-Huset!

mina farhågor vart besannade...... imorse när vi skulle kliva upp för att masa oss iväg till innebandycupen,såg båda killarna riktigt risiga ut,och mycket riktigt, dom hade feber båda två, och även Thomas.... så det blev inget spel för Anton idag, vilket han blev helt förstörd över...som han har sett fram emot denna cup..men det kommer fler gånger, och han insåg ju att han inte skulle orka spela något!
nu ligger vi här isoffan jag & grabbarna, Anton nedbäddad under sitt täcke och tittar på tv, Hampus har nyss somnat under sin filt.... mina små stackare!!
får väl se om det behövs införskaffas samma penicillin till dom som jag har....får se hur det utvecklas för dom tills imorgon.
vi var iallfall en kort sväng och tittade lite på vårat lag när dom spelade ett par matcher,och dom var sååå duktiga!  riktiga kämpar är våra superhjältar! nu är det slut på säsongen, men nu så drar vi igång fotbollen snart!
nu ska vi vila vidare....

diagnosen.....

lyder som följer: luftrörsinflammation & en bakterieinfektion i hals & näsa.... låter trevligt va?
och iochmed att jag har en infektion & en inflammation i kroppen så fick jag svaret på varför jag är så trött & blir kallsvettig för minsta lilla ansträngning,blodet är mindre syresatt då förstår ni!
nu skall jag snart vara frisk iallafall, hoppas jag , för jag har fått penicillin & 2 olika hostmediciner.
nu så här i efterhand är jag lite sur på mig själv att jag inte gick tidigare till läkarn för att få penicillinet..... men det är ju lisom inte det första man tänker på när man får förskylningssymptom, att " åhå, jag har fått en infektion & inflammation i luftrören som jag behöver medicin för ! " nääää.... man tror ju liksom att det ska gå över av sig själv.... men så var ju icke fallet här då!
det trista nu är att det verkar som om lilleman håller på att bli sjuk oxå.... stackars liten älskling! hoppas att han klarar sig lindrigt undan.... kanske han bara är trött oxå.... får se vad det blir av det hela..
nu skall jag titta till mina gullegubbar!

farbror dokorn..

ja, dit ska jag kl 14:30... jag gav upp  mitt eviga tjurande om att jag inte behövde ringa läkaren, men efter natten som har varit, för inatt blev jag lite rädd faktiskt... jag fick så himla ont i bröstet och bak vid lungorna när jag hostade,och när jag andades in gjorde riktigt ont oxå,åsså denna j-vla kallsvettning som jag har på det , det var inte så kul..
så jag ringde sköterskan på vc i morse och talade om ( eller ja, jag försökte tala, men jag låter ju  inte så fräsch på rösten..) mina problem,hon tyckte absolut att en doktor borde lyssna & titta mig, hon trodde dock attjag hade åkt på en ordentlig influensa,så vi får väl se vad det blir av det hela. kan ju inte bli värre..
imorrn är det dags för innebandycup för killarna,och det är ju jag som är lagledare & tränare, så jag måste ju befinna mig där,så jag hoppas verkligen att doktorn har nåt supermedel till mig så jag blir piggare, annars vet jag inte riktigt hur jag skall bära mig åt....
jag har bett T att kolla upp om han inte kan byta skift & dag med nån på jobbet, så han blir ledig imorrn och kan hjälpa mig med laget.....hoppas vid gudarna att det går!
idag har jag som sagt gjort som de föregående två dagarna, legat stött i soffan mest hela dagen...fasen vad jag börjar att bli less på detta! att inte orka någonting!  jag blir ju för tusan kallsvettig bara av att gå på toan!
nu måste jag försöka att masa mig in i duschen innan läkarbesöket, nu skall ni få veta nåt riktigt äckligt.... jag har inte duschat på tre dagar...vidrigt va? jag har helt enkelt inte orkat....
men nu så, om en kvart eller så, då är jag ren & ( någorlunda) fräsch!

hemma & sjuk.

så nu sitter jag här i soffan som en pasha och orkar inte göra nånting alls,förutom att trycka på dessa tangenter emellanåt....
jag har inte blivit det minsta lilla friskare sedan igår,snarare tvärtom, när jag hostar känns det som om bröstbenet håller på att slitas itu,och jag har så fruktansvärt ont i halsen & i nacken... tack till modern min som var förbi i morse med tigerbalsam som jag nu har smörjt in mig med lite här & där....
som  sagt är, så är jag ju hemma idag från jobbet, och det kommer jag även att vara imorgon, eftersom så fort jag gör minsta lilla ansträngning här hemma så blir jag alldeles kallsvettig, jag skjutsade A till skolan imorse,och jag var helt slut när jag kom hem.
nu sitter ni och läser detta och tycker säkert att jag sjåpar mig..... men alla som känner mig, vet att jag är van att bolla med många saker samtidigt,men som jag mår nu,det är riktigt pissigt!
så jag tycker att jag har rätt att tycka lite synd om mig! och till alla , speciellt äldre personer som skrtyter vitt & brett om att de minsann aldrig vart sjuka, och att de har gått & jobbat fast de har haft 40 i feber...och yr,och alla andra krämpor..bla..bla.... till alla dessa stackars personer vill jag bara säga att de inte kan ha det lätt.... jag tycker inte att det är värt det att tvinga iväg sig till jobbet,om man är dålig,det är ingen som tackar dig sedan iallafall.... och inte blir du friskare av det heller,snarare tvärtom , att du mår ännu sämre när du kommer hem!
det är en sak om man är ensam och inte har några andra att ta hänsyn till,då kan man ju bara kasta sig ner isängen och slockna, men har man en familj att ta hand om, då gör man rätt i att lyssna till sin kropp och stanna hemma några dagar tills man mår bättre! håller ni inte med mig? visst att man förlorar pengar på att stanna hemma, men i det stora hela så är det mer värt att bli helt frisk, innan man kastar sig in i jobbet igen!
men jag blir så himla rastlös när jag inte kan göra något! det är så mkt som skulle behöva städas,fixas,mm.mm... men jag ORKAR inte....så nu struntar jag i att det är skitigt omkring mig, nu tänker jag bara ligga här och inte göra nåt alls! när jag är frisk så styr jag upp det här hemma!  :) T har faktiskt städat , men jag får dåligt samvete när jag inte orkar hjälpa till...
nä, det är inte bra att vara hemma...man tänker alldeles för mycket på saker man inte behöver...
ha en bra dag alla goa,rara människor!

Hampus leker i slaskvädret!

Hampus leker i slaskvädret!

brorsans band:Cremaster Reflex !

brorsans band:Cremaster Reflex !

GRATTIS HANNAH 4 ÅR !

GRATTIS HANNAH 4 ÅR !

GRATTIS SEBASTIAN 4 ÅR !

GRATTIS SEBASTIAN 4 ÅR !

ÄNTLIGEN!

men det var på tiden att dom som har arbetat med att fixa till dessa bloggar äntligen är färdiga!
ja, som ni kanske märkt så har jag inte kunnat skriva ett endaste litet ord  sedan i lördags! länge,länge.....
och jag som hade tänkt göra ett inlägg redan i lördagsnatt, när jag kom hem från krogen, så att ni hade fått bevis på att lilla jag vart vaken ända tills kl:03:00 va?  helt otroligt.....
men det var helt fantastiskt kul på bowlingen !  fest, dans, bowling,och en himla massa surrande med en massa folk!  skoj som bara den!
och att äntligen få gå på fest med brodern& bettan, det var höjdpunkten! '

söndagen klev jag upp med barnen vid 9,suveränt att de sov länge just den morgonen oxå!  :)
sedan kom en kompis till Anton till oss, så de lekte järnet hela dagen!
efter det så for vi med barnen till stures för att intaga middag! mkt gott!

igår jobbade jag hela dagen... på kvällen så följe en annan kompis till A hem till oss, han stannade tills sjutiden,och när han for hem, då dök brodern & bettan & lilla mamsen upp på besök!  det var himla kul, det var ett tag sedan dom var här, och barnen vart superglada!
Jimmy behövde låna min dator fram och tillbax, såklart fick han göra det!  :)

idag skall vi fira min farfar som fyller 84 år! det blir efter jobbet... på tal om jobb, det är nog dags att jag börjar att fixa iordning mig för att fara iväg! ville bara testa att göra ett litet inlägg, se om det funkar, och det verkar det ju göra!

RSS 2.0