Chokladmuffins med Tryffel!

ca 10 st  175 grader 20 minuter

Tryffel!
100 g mörk choklad
3/4 dl grädde
1 msk smör
smält ihop allt tillsammans,låt stelna något,rulla kulor,rulla dom i kakao,ställ in dom i frysen i ca 1 timma.

Muffinsarna!
100 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3/4 dl kakao
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vanilj
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten

blanda ihop alla ingridienser till en smet. fyll upp formarna över botten, lägg i en tryffelkula,fyll på med smet upp till, lite över mitten på formen. grädda!
servera tillsammans med vaniljglass eller grädde!


Båbärs & Citron muffins!

ca 12 st  225 grader 15 minuter

75 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 msk citronsaft
2 dl blåbär

blanda ihop allt, klicka ut i formar,grädda!
ta ut dom ur ugnen,låt svalna. bred sedan på toppingen!

Topping!
200 g cream cheese
1 dl lemon curd
blanda ihop.

kallt !

hualigen idag har det vart halv-kallt ute..... det var -18 när jag for på jobbet imorse!
jag har haft kort dag idag, härligt!  nu är jag ledig tills måndag kl 13!

idag var jag en kort sväng på stan och fixade lite grejor tills pappsens födelsedag... han fyller 54 på måndag,men vi skall fira honom på söndag! lilla pappa har blitt stor.....hehe....! han har redan fått en present i brevlådan, vi har abbonerat " illustrerad vetenskaps årsbok" till honom varje år , sedan han fyllde 50,det är en kanon - bok ! detta året var dom lite knäppa på förlaget, det brukar ju vara så att räkningen kommer hem till mig, och att pappa bara får boken, men i år så hade dom vart så roliga att dom skickade även räkningen till pappsen...kul... vikken överraskning att se vad presenten vi ger honom kostar ! hehe....
när jag gick på stan, swishade jag in en sväng på lindex,och hittade en såååå fin dress till milo,så jag kunde inte låta bli att köpa den till min lilla plupp! hoppas att han gillade den...det var knattarna på den !  åsså köpte jag ett par brun-vita stickade tjock-strumpor till han oxå! gulliga som bara den!
sedan for jag upp till Bettan & Milo en sväng på kaffe,och lämning av det jag inhandlade ! det var en trevlig stund där,och Milo var på ett alldeles utomordentligt,förtäffligt bra humör!! han var en liten ängel... och pratade på som bara den,om vad vet jag ej, men det lät bra! :D
till Bettan: kan du inte ta med vagnen nån dag och komma hit, så kan vi promenixa här ute i skogen ? det vore skojsigt! :) det kan ju faktiskt bli ganska långtråkigt att vara barnledig,och iallafall jag brukade tycka att det var kul med att göra nåt annorlunda ibland...och du vet att du är alltid välkommen att ringa mig.....eller komma hit!

Imorgon kommer det att hända stooora grejor må ni tro! 
jag skall till frisören...första gången på 4 år.....hehe... så imorrn efter kl 12 får vi väl se vad som hänt med mitt hår...om det är nåt kvar eller ej......!

ieftermiddag var jag & Hampus uppe hos M+P & visitade ett par timmar, eftersom Anton följde med en kompis hem efter skolan, och vi skulle hämta honom kl 18 , så kändes det onödigt att fara hem, för att sedan åka ner på stan igen,så då blev vi kvar i stan istället! mycket trevligt hade vi!

nu skall jag lägga ut några nya recept som jag skrev av uppe hos modern!  mumsiga lyx-muffins.....
byebye!

en otrevlig syn...

ush, nu har hemskheterna kommit till lilla sollefteå oxå.....
imorse när jag & hampus skjutsade Anton till skolan vid 8 snåret, möttes vi av en inte så trevlig syn... massa polisbilar,& ambulanser, i området nedanför skolan. det visade sig senare , när man hörde på nyheterna att det varit skottlossning i en villa där! mycket otrevligt.... jag sänder en tanke till alla stackare som bor där omkring, det kan inte vara kul nu.
det verkar som om gärningsmannen fortfarande är på fri fot,och det är inte kul,att ha barnen på skolan där,eftersom det är så nära.... men granntjejen hade ringt dagis&fritids,och dom skulle visst hålla barnen inne idag,eller nåt, rektorn hade visst nåt möte med lärarna om det. många av skolans lärare och barn bor ju där i det drabbade området oxå!
klockan 12 skall jag fara och lämna Hampus på dagis,får väl höra med dom då, om det hänt nåt nytt.
jag tycker att hela grejen är väldigt otrevlig iallafall! hoppas att poliserna får fast den som är skyldig,illa kvickt!
nu skall jag gå och leka med lillen en stund.
höres sedan.

kalas & presentletande...

halloo! läste jusst på broderns blogg, och jag blir liiiite bekymrad när man läste om den där asteroiden som kommer att swisha förbi 2036....vill gärna inte tänka på vad som kan hända då....nog om det!
ikväll har vi vart hos grannarna på 10-årsdags firande! ( vill inte skriva "kalas" , han tycker nog att han är för stor för att ha "kalas"...hehe..)
vi gav honom kosing, det var det han ville ha. men eftersom mina grabbar är noga med att ge  lika mycket båda två, så dög det ju inte med ett kuvert med kosingen i, så jag gjorde två små paket,exakt lika stora,så att A & H fick ge honom var sitt paket! han blev mycket nöjd!
vi blev bjudna på maräng-daim-tårta,så den kunde jag helt enkelt inte avstå ifrån....goooood var den !
vi blev kvar där ett bra tag, så när vi väl behagade oss att vandra hemöver,så var det läggdags på en gång för killarna!
nu har jag nyss sett mitt favvoprogram," i huvudet på carolina gynning" !  as-bra program!
åsså har jag letat presenter på nätet till  min svägerska som fyller år om några veckor, och jag har hittat de perfektapresenterna till henne! skönt att ha det avklarat!  åsså hittade jag en present till min älskade lille bror oxå.... har beställt den åt honom, det får väl bli nån sorts 4-månader-i-förväg-födelsedagspresent....eller nåt..hehe!  nu kommer han att bli sååååå nyfiken!  men du får allt vänta tills Bettan fyller år innan du får veta vad det är !
imorrn innan jobbet skall jag svänga förbi bettan & lämpa av semlebullarna, hoppas, hoppas att gullungen är vaken !  jag kommer bara en snabb sväng, Bettan.typ vid 12,börjar jobba 13....
nu måste jag gå & läsa ut kanon boken jag lånat av brorsan..." två nötcreme & en moviebox"  av dom tok-roliga killarna, filip hammar & fredrik vikingson,den är såååå himla bra,handlar om hur det var att växa upp i sverige på 80-90 talet......hehe...
ha en bra morgondag allesammans!


jihoo måndag igen...!

hallååå ! idag har man knegat på som vanligt.... inga konstigheter alls! när man inte har vart på jobbet på 5 dar, så kan ju allt möjligt ha hänt på avdelningen...men inte då! allt var som det brukar,förutom att en jobbarkompis hade ramlat & brutit sin arm,så hon vart sjukskriven i minst 5 veckor,stackarn......
efter jag slutat jobba kl 13 så hämtade jag A på skolan och tog med honom ner på stan på en fika hos mor på cafeet,det vart uppskattat av honom,det är ju inte var dag man kan ta bara ett stycke barn med sig , och bara ägna sig åt honom...så det tyckte han om!
passade även på att boka hans 7-årskalas som han skall ha för killarna i hans klass, på bowlingen! dom har jättebra erbjudanden på kalas där! barnen får bowla en timma, åsså får dom hamburgertallrik m. strips & dricka,åsså glass till efterrrätt!  smaskens! men det är klart, det kostar ju lite.... men man fyller ju bara 7 år en gång....så det är det värt, att han fick bestämma hur han ville ha sitt kalas!!
killarna har haft match idag igen, tyvärr vart det förlust,men vad gör väl det, när alla kämpade på så himla bra!!
A gjorde mål igen....jippiee! han brås på sin mor......hehe..
när vi skulle hem så fick H ett redigt psykbryt för att han inte fick köpa" feeestiiiis" som han gallskrek om, hela långa vägen hem....kul..... han får värsta trots-utbrotten emellanåt.... åsså går dom över, och han blir värsta lilla ängeln igen......hehe..
nu har jag slagit in grann-pojkens presenter han skall få imorrn av oss på sin 10 årsdag!
och nu skall jag fortsätta att skriva inbjudningskorten till A kalas!
till min bror: jag glömde att ta med semlebullarna på matchen....sorry.... men ni skall få dom så fort som möjligt! du kan komma & hämta dom ikväll eller imorrn om du vill!  kramen på er!

ute dag!

idag har vi vart utomhus i många timmar! det var så himla skönt ute,solen lyste ju t.o.m!
vi for upp på skedom  och parkerade bilen hos mor&far sedan tog vi bobben & stjärtlapparna och vandrade iväg.... det första vi gjorde  när vi kom bort till J+B gata,var att träffa på Bettan som va på väg ut med milo,så då vart vi kvar en stund så jag fick surra lite med henne och grabbarna hittade en väldans bra snöhög att springaupp & ner i....tänk att en snöhög kan vara så rolig..? !hehe...
sedan gick vi iväg till dagiset,som har en jättebra pulkabacke! och där åkte & åkte & åkte grabbarna kan jag säga!! vi hade väldigt roligt! mor& far kom bort dit en sväng oxå,och lekte.....hehe..
efter ett par timmar vände vi hemöver till mor & fars hus,men först så gjorde vi ett stopp hos jimmy & bettan för att kidnappa milo med oss......bettan stod och bakade, så hon hade inte en chans att hinna stoppa oss!  :D
så gick vi bort till mams & paps för lite kaffedrickande!
anton & hampus var såååå stolta så att dom fick dra vagnen med den sovandes milo i!
vi hade tur oxå, för mamma hade gjort  en av mina favvorätter: kroppkakor!  så då passade vi på att äta middag där! tacktack!
väl hemma i hjälta, mätta , nöjda,och trötta av all friska luft vi hade fått idag,så bakade vi semle-bullar och kastade in i frysen.....så nu är vi redo för fettisdagen!!  gjorde några till mamma & pappa ,samt ett par till brorsan & bettan oxå!
jag gjorde några jättesöta små minisemlebullar som jag tänkte bjuda på när anton fyller 7 år,dom vart jättegulliga...
tänk att min lill-popp snart blir 7 år....herregud vad tiden går fort.....ja,ja, jag vet, det låter som värsta klyshan...men det är sant!
imorrn bitti väntar jobbet igen, efter alla sjukdomsdagar...hoppas att vi här hemma i huset får hålla oss friska i allafall , ja låt oss säga, kanske ett par månader..... nu får det vara nog med sjukdomar tycker jag!
det är match för grabbarna igen oxå,hoppas på en vinst till....
god natt everybody!

hampus fick oxå dra vagnen...

hampus fick oxå dra vagnen...

anton kämpar på med bobben & hampus....

anton kämpar på med bobben & hampus....

hej på dig milo!

hej på dig milo!

stolt anton drar sin kusin i vagnen!

stolt anton drar sin kusin i vagnen!

grabbarna på snötäppan!

grabbarna på snötäppan!

anton i sin koja!

anton i sin koja!

hampus busar!

hampus busar!

söndag!

gårdagen var en härlig dag! först så åkte vi en sväng på dollarstore,där vi inhandlade en massa grejer!
sedan for vi en sväng upp på skedomsmon,till mor & far och släppte av dom,sedan var det att bila hemöver för att fixa middag till T kom hem från matchen( som dom vann)
Anton fick bestämma middag, det blev biff & potatis med morötter & lingon sås. mkt gott!
sedan på kvällssidan så fick vi fin-främmande av milo! men han var inte på sitt allra bästa humör...bettan sa nåt om att det måste vara nåt med detta huset...det hoppas jag inte,för jag vill ju ha besök av lille guben flera gånger! men han var ju glad ett litet tag iallafall!
jag hade gjort semlor med hasselnötscreme fyllning,nåt recept taget ur min moders allas veckotidning...dom var mkt goda !
killarna ville absolut inte ha semlor,dom fick gammal hederlig glass istället!
så var det den här värdelösa förskylningen som verkar sitta i hundra år!!! efter att man trodde att vi var friska, vad händer då? jo, nu är vi alla täppta i näsan,jippieeeee!!!! men det brukar vara ett friskhetstecken ,får väl hoppas det!
nu skall jag gå till grabbsen i tv-rummet!
goodbye!


åsså hade vi tungan hängandes ute igen... :)

åsså hade vi tungan hängandes ute igen... :)

milo poserar....

milo poserar....

hampus & milo

hampus & milo

milo hemma hos faster

milo hemma hos faster

frisk-fredag!

åhh vad skönt! jag har inte längre en kråka i min hals! :D
det funkade nog med att bara helt enkelt vara tyst lite mera än vad jag brukar vara....
nästäppan & onda halsen är kvar men det försvinner väl med tiden! grabbarna tror jag oxå håller på att tillfriskna, för nu är dom oxå rinniga i näsan,och det är ju ett bra tecken!
måste trycka i dom astma - sprayen ett tag till känns det som....
imorrn är det dollar store som gäller iallafall!  nu skall jag göra tacos till middag,det var så längesedan vi åt det!
sedan skall vi på vemyra för barnens innebandyträning! det är bra för dom att springa av sig ordentligt, så somnar dom gott sedan!  :D
har plockat ihop lite grejor som brorsan har fått oxå till milo,teletubbies påslakan,fina kort på milo, åsså några teletubbies &  tweenies filmer,så milo har nåt att sysselsätta sig med....hehe.. sedan så finns det ju en figur i tweenies som heter just milo! fast han är inte så lik våran milo....denna milo har ett lila ansikte....
ikväll är det "lets´ dance " som gäller på tv-fronten.... samt en film jag hyrt till killarna som heter: " desmond & träskpatraskfällan" fint namn på en film va?  :D
nej, nu tror jag att dom bråkar på övervåningen, måste kolla!  byebye!

hemmadag...

ikväll har vi haft besök av min kära mor & far, dom hade med sig tre par skor till killarna som dom hade fyndat på sko-rean på wedins! mkt tjusiga jogging skor som killarna kommer att kunna ha till våren / sommarn!
anton & hampus tyckte att skorna var så fina att dom promt skulle ha på sig dom resten av kvällen....

idag har jag mest gjort ingenting,småplockat lite här hemma och så.... det är ganska långtråkigt att vara sjuk tycker jag.... och inget orkar  man heller... hehe....
jag tycks mig faktiskt känna mig bättre & bättre, imorrn skall jag nog försöka mig på att gå ut & gå lite t.o.m !
det är ju lönings-dag imorrn oxå...så man måste ju på affärn och fylla på proviant-förrådet litegranna...det börjar att se tomt ut i våran kyl & frys för tillfället!

till Kattispattis: kråkan har vart rätt svår att lirka ut ur halsen,men nu tror jag att den är på gång faktiskt!
så länge jag inte pratar på ett tag, så låter jag rätt så normal,men så fort jag börjar att prata på som vanligt, då fegar rösten ur igen....det låter faktiskt rätt häftigt med denna whiskeyrösten tycker jag!

på lördag tänker jag iallfall vara helt återhämtad,för då skall vi ju, är det tänkt,på dollarstore och shoppa ! man hittar alltid roliga små-prylar där ! åsså skall T ha sin karta med enrgidryck som han alltid beställer !

nu skall jag titta på " Shrek 3 " med killarna!
ha en bra kväll allesammans,och tack Anna L för den mysiga länken du skickade till mig!  :D den behövdes verkligen....
Kram på er!


jag har en kråka i halsen...

ja,ungefär så låter jag nu! T är övertygad om över att jag har en inflammation på stämbanden...det tror inte jag,
såhär låter jag nog enbart för att jag antagligen hostat och kraxat som en tok! får väl se om det försvinner...
det finns iallafall hopp om att jag håller på att tillfriskna! men jag blir hemma tors+fre. iallafall,för att vara säker på att jag är helt frisk veckan som kommer,sedan går det magsjuka på jobbet nu oxå,och eftersom jag förmodligen inte har så himla bra motståndskraft för diverse sjukdomar just nu,så gör jag nog bäst i att hålla mig hemmavid....så överlåter jag magsjukan till mina kära arbetskamrater  ;)
nu håller vi på att få fint härhemma! nya tv-möbeln är på plats,samt att T har möblerat om uppe, så att det ser så fint ut så!
nu skall alla småprylar få sin plats bara,och sånt kan man ju plocka ordning på eftersom.
läste att Madde halvt som halvt har hållt på att krossa sin stortå....stackars hon! krya på dig lill-snuppan!
det var 4-årskollen på Hampus idag oxå....allt gick jättebra! han gjorde lite överkurs oxå och skrev sitt namn...måste ju impa på tant- birgit! alltså,sköterskan.
han tyckte att allt var roligt,och fick inte ett endaste litet utbrott!  jihooo.... han ville knappt gå därifrån,så kul hade han där!
jag har ju vart lite rädd,både innan Antons 4-årskoll,åsså nu Hampus,eftersom det var på 4-årskollen som dom upptäckte mitt jätte-synfel på mitt vä.öga... och sånt kan ju vara ärvtligt. men mina go-killar verkar ha klarat sig från diverse syn-fel!  vilken tur.....
nu skall jag se om jag orkar spika upp lite tavlor innan jag lägger mig!
eller,jag struntar nog i det & lägger mig på en gång.........kraaam!

go kvälls!

nu sussar killarna sött i sina sängar, och jag väntar på ännu ett uppfriskande program på tv- carolina gynnings tv-serie...hon är så kul den tjejen!
har en kopp the i micron...ska se om det hjälper att få bort min envisa hosta!
idag har vi inte gjort mycket.... anton hade en kompis med sig hem från skolan, han var här tills 18 tiden..sedan har jag , i den mån jag orkat, lekt med killarna litegranna.
trodde att jag skulle få hem tv-möbeln som vi ska köpa av brorsan & bettan, men det blev inte så,dom skulle göra ett nytt försök att få ner den ifrån deras övervåning en annan dag. den är visst hyffsat stor,så det är problematiskt att få ner den för trappan..jag tyckte att T kunde skippa träningen och hjälpa till att få ner den,men det tyckte inte han.
men, men , det är ingen brådska. vi får väl göra ett nytt försök att baxa ner den en annan dag... :D
det skall bli kul att sätta upp en ny fin tv- möbel tycker jag! den är ju så himla snygg, det är en från ikea, i mörkt , fint trä och skåpdörrar, och en massa lådor,den är ca 1 1/2 meter bred och lite högre. kommer att bli mkt fint med den i mitt vardagsrum !
nä nu är theet klart! skall kurera mig nu..... puss!

hostan härjar här hemma...

så sitter jag här då.... det blev inget jobba av för min del idag.
jag har hostat praktiskt taget hela natten, sedan har jag en grym huvudvärk... så jag tyckte inte att det var läge att fara och jobba imorse. jag låg i sängen tills kl var halv elva.... och jag känner mig fortfarande kass i både hals och huvet..
medicinen grabbarna fick igårkväll verkar att vara superduper iallafall! dom har inte hostat en endaste gång i natt! vad skönt för mina älsklingar att äntligen få sova en hel natt utan hostande!
nästan så att jag funderar på att ta lita av deras medicin själv.....hehe
jag får väl se hur länge den här skit-hostan och huvudvärken håller i sig, jag är ledig imorrn , sedan jobbar jag dag på torsdag...om jag är pigg vill säga!
imorrn är det dags för hampus 4-års koll oxå! den kommer nog att gå hur bra som helst!
nä nu skall jag gå och inta horisontal läge i soffan igen....
kramen på er!

en helt vanlig dag... :)

nu ska ni få en resume´ av min dag idag....
05:30 kliver upp.
07:00 börjar att jobba
15:30 slutar att jobba....
det är nu det roliga börjar....det blev en väldigt stressig dag idag måste jag säga..inte som jag hade tänkt direkt!
15:30 skulle gå en kort sväng upp på barnmottagningen och hämta ut ett recept på hostmedicin till killarna, innan jag skulle hämta dom på dagis. meeeen så blev det inte! farbror doktorn ville ju liksom träffa mina barn och undersöka dom,eftersom det var så länge sedan dom var där....jahapp!
15:40 swishar iväg för att hämta kidsen på dagis & skola, för att återvända med dom upp till barnmottagningen.
16:00 anländer till barnmottagningen  för en vad jag trodde skulle bli en snabb träff med doktorn...men inte då!
han gjorde en redig undersökning på killarna , och det är ju bra,mindre bra var att han sa att båda två har förskylnings-astma,därav hostan som aldrig försvinner! så det blev inskickning till en sjuksyster som skulle visa oss inhalatorer och sprayer och annat jamsigt....som skulle till att tryckas i killarna!
mina älsklingar var jätteduktiga hela tiden. tillslut kom vi därifrån med 4 olika recept ....
17:00 anländer upp till min far som hade vart jättegullig och fixat mat till oss!
17:30 swishar iväg för att lämpa av pappsen som skulle ta ut vårt recept till oss medans vi for på innebandymatch...
18:00 upp på vemyra för att coacha vårt lag till en innebandy seger med 5-4 ! jihhooo för superhjältarna! och anton gjorde ett mål ! mera jihoo!
18:30 matchen slut och pappa kommer med mediciner och kvittot på hela kalaset...endast 783 riksdaler...shit vad dyr medicin, till barn..!! men förhoppningsvis så är det bra för dom , och för tillfället väldigt nödvändigt för att dom skall kunnna sova riktigt! det är en riktigt otäck hosta alltså...
18:35 tanka. handla.
19:00 hemma.......
19:30 pumpa i killarna medicinen , som gick över förväntan!
20:00 sova ner grabbsen,som somnade illa kvickt!
20:30 sorterade tvätt,plocka i diskmaskinen,hänga in tvätt,dricka te,plocka i hop den allmänna röran jag råkade att åstakomma i samband med deras medicinering....
22:30 ... ja nu sitter jag här!
detta blev en sjudundrandes dag måste jag säga! fart & fläkt hela dagen!  :D killarna vart ganska möra av allt farandes hit och dit.... men imorrn slutar jag 12 och då skall vi bara myyyysa med varandra!
med förhoppning om en lugnare morgondag.....
kram!
och ett stoooort tack till mina föräldrar för all hjälp idag.....puss!

milo !

milo !

mera milo!

mera milo!

milo

milo

killarna myser...

killarna myser...

hampus redo för en skridskotur!

hampus redo för en skridskotur!

jordnöten...

till min bror!
enligt Wikipedia: " jornöten är en ärtväxt som växer under jord,därav namnet. ärtväxten böjer sig ned mot marken , så att frukten växer sig ned under jorden." japp! så nu vet du det broder,nu slipper du kolla upp det själv  :D hehe....
Japp!
idag har vi ju vart på nipvallen och åkt skridskor...elller åkt & åkt...jag stod på dom iallafall! grabbarna var jätteduktiga och kämpade på ordentligt! men både jag & thomas kände av att vi inte stått på ett par skrillor på väääldigt länge,det kändes ordentligt i fossingarna kan jag säga!  :D men vi hade en himla kul stund där !
nu har jag lovat killarna att vi skall dit fler gånger i veckan....kanske har jag loat för mkt nu...får väl se hur fötterna mår imorrn först...hehe..
sedan for vi upp  till min mor& far och hälsade på dom! vi tog även med oss fika och bjöd dom på! där vart vi kvar ända tills middagstid,eftersom lille sötingen , milo kom ju dit! och då ville ju killarna absolut inte fara hemöver inte! så vi fick gosigosa med honom idag oxå,vilken lyx! fick några riktigt fina bilder på honom oxå...
väl hemma i hjälta så vart det middag och ett par omgångar Buzz med killarna! sedan trängdes jag och anton & hampus i dushen eftersom dom promt skulle duscha med mig båda två! och nu sussar grabbarna gott efter en fullspäckad dag!
imorrn skall dom få gå på skolan & dagis,men jag måste ringa vårdcentralen om denna hemska hosta som inte vill ge med sig! kanske kan man få nån superduper hostmedicin till grabbarna...det tar ju ganska ordentligt på krafterna deras att hosta sig igenom nätterna..inte trevligt alls! men vi får väl se om det bättrar sig framöver...
nu skall jag beställa lite foton på nätet! kramen på er alla som vill ha en!

mys-lördag!

nu har grabbarna till slut somnat för natten! men så kul dom har haft ikväll,och jag oxå för den delen !  :D
milo med tillhörande föräldrar har vart här ikväll,och det är ju alltid väldigt poppis hos mina grabbar( & mig! )
när dom kom hit vid sex tiden var milo inte på sitt allra bästa humör...han hade inte sovit nåt alls idag nästan...
efter diverse matningar & bärningar runt om i huset så somnade han till slut i sin bilstol,vaggad av mig! jihooo...! hehe..
han somnade sååå gott , att han sov iallafall 1 1/2 timma! så vi hann med några Buzz-rundor, samt uppätning av kladdkakan! jag måste säga att det var en utomordentligt urtrevlig kväll!
vi saknar redan milo...så nu måste vi få passa honom mera snart,anton vill ju oxå få vara med och passa honom...! hehe.... bettan & jimmy,ni vill väl säkert gå på bio eller nåt va? då måste ni ju ha barnvakt.....vi paxar först!
har lagt in lte fina bilder oxå!
nu skall jag kolla lite tv för en gångs skull..... sedan är det gonatt och uppladdning inför skridskoåkningen imorrn.......hehe..

gulliga kusiner!

gulliga kusiner!

hampus leker bebis.....

hampus leker bebis.....

i morrn åker skrillorna på!

yeeeah pappa hittade åt mina gamla skridskor idag! kan bli kul att se om jag kan åka fortfarande, det var ju bara 20 år sedan som jag åkte .......
nu har vi ätit pizza som killarna bestämde till middag idag,gottgott!
har bakat en kladdkaka med hasselnötter oxå, som jag tänkte bjuda brodern & bettan på!
idag har jag oxå vart duktig och motionerat-igen!  jag gick en timme med stavarna, inte speciellt mysigt i det här slaskvädret,men ändå!  :D
nu väntar vi på att brodern m. familj skall ta och dyka upp!
pussipussi!

ledig dag!

tjopp på er!
idag sov vi ganska länge,typ till 9.... det är så härligt att kliva upp med grabbarna och inte behöva stressa iväg nånstans...
idag ska vi inte göra nåt särskilt,bara vara lediga! på e.m. kommer bror & bettan och lillen och visitar oss! skoj!
om brodern läser detta så kan du väl ta med nåt buzz - spel när ni åker hit? så jag får spöa skiten ur dig....hehe..
imorrn så funderar jag på att ta med killarna till nipvallen för att åka lite skridskor...måste höra med mor & far om jag har kvar mina gamla skridskor där uppe..... sedan måste jag se så att vi har skridskor till killarna..annars finns det säkert nån som kan låna ut ett par till oss i ett par timmar!
nää nu hänger killarna över  mig och vill att jag skall sluta skriva så att dom får spela sitt älskade " super mario"
see u later.....

min tandlösa son...!

ikväll har ännu en tand rykt för anton!  :D mitt i " let´s dance " så lossnade den! men han tyckte att det var lite läskigt,för det blödde ganska rejält! men det slutade ganska snabbt ändå!
mina killar är fortfarande sjuka... men dom börjar att pigga på sig ordentligt! dom låter väldigt roliga,för dom har värsta whiskey-rösten båda två! hehe... febern är borta iallfall,alltid nåt bra!
middagen jag gjorde idag var ingen höjdare för dom iallfall....jag gjorde en vanlig kyckling gryta som jag brukar göra,och som killarna gillar skarpt,men jag tänkte att jag skulle förnya den lite,så jag bytte ut kycklingen mot quorn-bitar,som jag tycker jättemkt om! men anton tyckte att det luktade så himla äckligt att han absolut inte kunde äta det! så han åt bara ris....mums... hampus tyckte inte heller om det så mkt,men åt mest för att reta anton...men man riktigt såg hur han trugade i sig bitarna..hehe..allt för att reta storebrorsan!

ikväll har jag även agerat taxi till min vän kattispattis som skulle ner till city på fest,det var några från mitt jobb som skulle partaja,så då hängde jag med upp en kort sekund för att heja på mina jobbarkompisar,dom var vid det tillfället väldigt nyktra och sansade.... det tror jag inte att dom är nu vid denna tidpunkten!
dom gjorde ett sista försök att få mig att stanna och dricka drinkar...men jag hade redan stämt träff med min tvätt & diskmaskin...hehe... näääädå! jag är helt enkelt för trött att orka med att röja på fest!

yeeeeah! Uffe Larsson åkte ur let´s dance! sikken tur... jag hade inte orkat med ännu en kass dansare typ förra årets lasse brandeby...ni vet , kurt olsson gubben....
hampus dansade sig igenom hela programmet...såååå söt var han!
imorrn är dagen blank för oss! vet ej vad man kan tänkas hitta på....skönt att vara ledig är det iallafall....
kraaaaaam på er alla!


den 6:e tanden är nu borta....

den 6:e tanden är nu borta....

bröderna bus!

bröderna bus!

galen hampus!

galen hampus!

mina sjuklingar...

ja, så var det dags igen då.... mycket riktigt så vart det som jag befarade...killarna blev sjuka.
inatt så fick dom feber,och dom har hostat som bara den!  så dom fick såklart vara hemma från dagis respektive skola idag!
thomas och jag bytte av varandra här hemma,han kom hem från jobbet halv två,och jag stack iväg för att jobba kväll...snacka om skiftbyten...hehe..
nu har grabbsen tillslut, efter många hostningar somnat,och jag sitter här vid datorn och slappnar av,thomas är på träning.
det verkar vara många olika förskylningar med feber, hosta som florerar omkring nu! var och varannan unge är ju sjuk för tillfället tycker jag....inte kul alls... och på jobbet går det magsjuka överrallt! snacka om att man är omringad av diverse sjukdomar!

imorse kom mina rara föräldrar och satt b- vakt en timma , så att jag slapp dra med grabbsen och handla,mkt snällt av mams & paps! det var dags för den veckoliga storhandlingen,åsså köpte jag lite småsaker till killarna för att pigga upp dom lite,åsså så har ju Anton haft namnsdag idag oxå! så han fick en x-tra sak....sedan så hyrde jag en riktig kult- film till dom att se i helgen...Ronja Rövardotter! eller som hampus sa: Ronja Dödarråttor.... hehe... jag höll på att pinka på mig,så mkt skrattade jag när han sa det :D

det blir nog ingen innebandyträning för killarna imorrn...som dom hade längtat till den...jag får nog stanna hemma med dom, medans thomas får åka och ta hand om träningen...då skall jag och killarna mysa och se på let´s dance!
nu är det dags för mig att nanna kudden..... puss!

sjuklingar på g.....

nu är det kanske snart dax för ännu en sjukdomshistoria på gång här hemma.....
sedan igår har båda mina grabbar hostat som tokar...när jag hämtade på dagis & fritids idag och vi for hem,så klagade anton på att han hade ont i huvudet,och hampus sa att han hade hostat flera gånger idag på dagis....hmm... kan det vara ännu en förskylning på gång?? det lär nog visa sig snart... men man får hoppas att dom inte blir sjuka,utan att det är nåt övergående...

annars har jag bara jobbat idag.. några av mina jobbarkompisar skall gå ut på krogen på fredag,och dom ville att jag ska med...men jag har kommit till det stadiet nu att jag tyckker, för tillfället,skall tilläggas,att det känns jobbigt att gå ut på krogen..... kanske kan det ha nåt med att göra att jag inte vart ute på krogen på ett par år...man blir halv-rädd liksom...bara tanken på att vara vaken tills efter kl 24 känns väldigt främmande.... och att man inte skall vara nå pigg på lördagen,jag som skall på dollarstore och allt! .... om jag får med min familj dit vill säga! annars åker jag själv,så det så! hehe...
vad är det med mig? har jag blivit gammal eller? jag som alltid förr, var på krogen i tid & otid! men nuförtiden tycker jag att det allra skönaste är att vara hemma ...... som en liten hustomte....pyssla på och dona...mysa med ungarna...
åsså ha vi ju innebandyträning för vårt knattelag  på fredag oxå! det höll jag ju på att glömma! anton längtar tills träningen..... bara han får hållla sig pigg!
jaja, får väl se om jag åker in en sväng till mina jobbarkompisars förfest för att titta till dom litegranna! det är ju alltid kul att surra lite!

och min fina snöborg som jag gjorde igår.....den håller på att smälta bort!   vikken katastrof!!!  skit oxå för det här pissvädret..... jag som kämpade så hårt med den!
nu skall jag göra några situps & armhävningar innan jag går och sussar!  pusspuss!

barnvaktsdagen!

imorse efter lämning av anton på skolan,bar det iväg upp på skedom för barnpassning!
hampus var väldigt  glad över att vi skulle få passa lillen helt själva! efter att bettan åkte iväg , så tog vi på oss kläder och stuvade ner milo i vagnen och gick iväg på en promenad! hampus var glad och nöjd över att få åka bob,och att dra vagnen emellanåt... vi gick och tog med min mor & far ut på promenad oxå! milo var som en liten ängel HELA  tiden under de dryga 4 timmar som vi fick låna honom! helt otroligt.... och jag fick göra hela kittet, byta blöja,mata med flaska,gosi-gosa.... det var så mysigt! och hampus tyckte oxå det,han vill att vi ska passa honom mycket mera! det tycker jag oxå.....hehe....

när vi hämtat anton+ en kompis på skolan for vi hemöver...väl hemma byggde jag en JÅTTESTOR snöborg! guud va snygg den blev... så imorrn skall vi leka i  den! pappa,den är MKT större än eran....hehe...
sedan var jag duktig och for iväg och tränade en sväng,ush så svettig jag blev! men härligt var det iallafall!!

sedan kom madde+ barn förbi på kvällssidan,grabbarna lekte ,och vi surrade! inget fika gjorde jag,eftersom både jag & madde har lagt av med sånt! men grabbarna fick iallafall varsin glass! som vi trånande tittade på....hehe..

nu sitter jag och kollar på carolina gynnings nya tv-program! hon är så himla rolig alltså! helt totalt galen.....men jag gillar ju sånt...galenhet alltså! hehe...
nu är det gonatt!

liten tjockis!

liten tjockis!

hampus busar med milo!

hampus busar med milo!

milo !

milo !

klantarslet....

...det är jag det! i egen hög person.... nejdå,inte fullt så hemskt är det. så här var det att vi har ju vart på innebandymatch ikväll,och när vi skulle till att fara hem,så vart det lite stressigt & bråttom sådär som det kan bli när man är sisådär 40 ungar & 30 vuxna som trängs bland skor & jackor,så jag tar vad jag trodde var antons dojor och far hem.... men när jag kommer hem och plockar ur bilen,så har jag helt plötsligt två par likadana skor !!! shit,ett barn vart alltså utan skor där....... som tur va så stod ett telefonnr i skorna , så jag kastade mig på telefonen och sa helt panikartat till den lte roade personen på andra sidan luren: jag har tagit era skor!!!! men nu har jag vart till stan och lämnat igen stöldgodset!  :D

matchen ikväll var helt suvve! dom kämpade på som vanligt,men några vart riktigt förbannade för att vi förlorade...men dom blir faktiskt bättre och bättre och det försöker jag att förklara för dom! jag tror noig att barnen tycker att det är i det stora hela väldigt roligt att spela! :D milo & gänget var oxå på matchen, för första gången,det tyckte anton var jättekul  och han sträckte upp sig ordentligt för att visa brorsan & bettan hur bra han var! och jag fick gå runt och visa upp lille milo för alla som ville titta! stolt faster, sådär ni vet!

imorrn är jag äntligen ledig! sköööönt...... jag & hampus skall mysa som bara den med milo,i flera timmar!..hör du det bettan??? minst två-tre timmar MÅSTE du vara iväg......hehe....

jag fick reda på en mkt trevlig sak igår oxå! jag har ju trott hela tiden , och ställt in mig på att jag måste läsa in både naturkunskap och matte innan jag söker sjuksköterske utbildn. MEN det behöver jag inte!! i och med att jag är undersköterska och har haft medicinsk grundkurs,samt omvårdnads kursen redan så behöver jag inte läsa in någon naturkunskap! jippiii! det är bara det värsta kvar att fixa då....matten...... men,men jag har ju nåt år på mig att fixa den, så det ska jag nog klara av!
nu skall här städas ihop litegranna! puss puss på er alla!

superhjältarna!

superhjältarna!

20:e dag knut...plundraredagen!

hellooo! ush vad jag har jobbat hårt idag....nejdå! allt flöt lugnt på jobbet,som tur är! :D
idag på rasten va jag som sagt på julgransplundring med grabbarna!
det var hur kul som helst,vi hade värsta familjeträffen där,för min kära mor & far stannade oxå kvar dår,samt att brodern kom dit med lillen oxå! milos 1:a plundring......skoj! men han dansade inte runt granen....inte jimmy heller....! hehe.....
barnen var lyriska efteråt,dom fick gratis fika och varsin gottapåse av tomten....det var det mest populära!
jag tror att milo var nöjd oxå,eller så var han mest i chocktillstånd kanske,av alla galna ungar som sprang runt och skrek hejvilt....!
vi träffade på många kända ansikten där oxå! gamla klasskompisar till mig bl.a. åsså var cammie där med sina knoddar, oliver & linus,och tänk att jag fick hålla i lille linus,och han skrek inte en endaste gång! vikken sötis-gosis! gullungar.....
det var mkt kul att surra lite med henne,en riktigt kul tjej tycker jag  :D

måste berätta oxå vad jag hittade igår hos min mor & far,från förrådet dom hade städat.....min 18 år gamla madonna t-shirt! från hennes världsturne´ 1990....jag var ju där i göteborg och såg hennes konsert då på den tiden...och köpte denna tröja! och nu har den dykt upp igen,denna gången skall jag vara mkt rädd om den! jag tror nog att bettan är lite avis på den....hehe....

vill passa på att tacka tusen ,tusen gånger mina älskade underbara föräldrar som än en gång ställt upp som b-vakter! ni är helt klart dom bästa so m finns , bara så ni vet det.... puss!

nu längtar jag bara tills på tisdag när jag skall få passa milo ,i många timmar får jag hoppas!  :D vi skall ha det såååååå mysigt så!
puss på er alla!

gulle milo!

gulle milo!

hampus kollar in julgranskulorna på vallaskolan!

hampus kollar in julgranskulorna på vallaskolan!

en vääääldigt glad anton...!

en vääääldigt glad anton...!

gomorron!

god morgon, god morgon,hör fåglar sjunga glatt, godmorgon , god morgon min vääääääään!
japp, det är sant,jag har blivit spritt språngande gaaleeen!!!!! MUHAHAHAHAHA!

hallojsansvejsan!

idag har jag haft det riktigt skoj på jobbet! jag fick t.o.m en present av en jobbarkompis...bara sådär liksom!
det var en jättegullig liten ängel,och så hade snälla rara ewa oxå köpt ett par superfina ängla-örhängen till mig....hon är ju bara för go lilla ewa... hon sa att örhängena skulle vaka över mig,det var fint sagt tycker jag! jag blev iallafall väldigt överraskad och glad!

for upp till mor & far och hämtade grabbarna,blev bjuden på mat,tack så mycket! även milo m. föräldrar var där , så jag fick gosigosa med lillen! nu har vi oxå bestämt att på tisdag när jag är ledig,skall jag och hampus ta med milo ut på promenad! så bettan får en stund för sig själv,och jag får milo för mig själv...hehe...

ikväll har jag och killarna haft den sedvanliga " festen" som dom kallar det,ni vet,chips,godis & dricka...åsså tog vi en tv-spels match " Buzz" som jag förlorade....helt otroligt! va?
imorgon har jag min låååång dag,men på min 2 timmars rast,skall jag på julgransplundring! det ni!
jag har lovat grabbarna att vi skall på vallaskolan där julgransplundringen äger rum,vi har brukat åkt dit varje år sedan anton var liten knodd,och dom tycker att det är himla skoj! trollkarlar och allt....hehe...
min mor & far skall med oxå,så då vill jag se dom dansa kring granen.....hehehe!

nu skall jag sussa!
ha en bra kväll allihopa! kraaaaaaaaamen........  :D

mina godingar!

mina godingar!

dags att sova,snart....

nu ligger nog mina grabbar och sussar sött hos mor & far.... och snart gör jag det oxå!
ikväll va vi hos min lilla kusse och blev bjuppade på gott fika,fast jag var duktig och åt bara en liiiten tårtbit!
fick även hålla lille gull- milo,som oxå va där! :D han var glad ett tag iallafall.....hehe..
sedan for vi och tittade på innebandy,sollefteå förlorade-....med 10-7 , som jag trodde. men dom kämpade på bra!
jag måste säga till min nät-kompis-Ankan, att jag är så himla imponerad av henne och hennes liv! fatta att människan skall föda sitt 5:e barn snart! otroligt...och hon verkar så himla lugn och go ! hon verkar vara en sådan person som är gjord till att ha många barn,och dom barnen skall vara glada över att ha henne som sin mor! du är lite av min nya idol...att du klarar av barn,hus,jobb och allt! som sagt,helt amazing!  sug åt dig av kommentarerna! det verkar du vara värd!
näää nu skall jag ta och sova....nya friska tag på jobbet imorrn! kramen till er!

stadsbesök!

nu är vi hemkomna efter stadsbesöket,som innefattade fika,samt fönstershopping på leksaksaffärn!
grabbarna,anton,hampus & robin tyckte att det var kul att få gå på cafe och fika! och dom skötte sig exemplariskt! förrutom några små incidenter av mina barn,inte robin...
vi tog en sväng in på leksaksaffären oxå,köpte ett litet kort spel till ungarna,men som alltid när vi är där så utbrister hampus: vi får ALDRIG köpa någonting!    yeah right....... :D
jag var med om en riktigt knäpp grej på affären när vi for hem oxå.... det var en kvinna framför mig som skulle till att betala med kort,men det funkade inte,så hon sa till kassörskan att hon skulle ställa matkassen hos kassörskan och åka och ta ut pengar,det tyckte kassörskan va en bra ide,så hon tog kvinnans namn och skrev på kvittot som hon la ned i kassan,men vad gör kvinnan då? jo,hon tar sin kasse packar ner maten och traskar i rask takt ut i från affärn!!!! kassörskan tittade på mig och sa: men,men....vad gör hon!
ja tanten snodde nog helt sonika maten! helt otroligt! och det var inte en gammal poensionär vi snackar om , hon var kanske i 50 årsåldern....mkt konstig tant iallafall!
nu sitter barnen uppe och leker glatt med varann! hampus han ligger och myser i soffan med en film.
vi skall snar tgå ut en sväng innan maten hade jag tänkt.
sedan ikväll skall vi nog åka och titta på t. match mot innebandy jättarna ö-vik. kan bli kul att se sollefteå få storstryk.....hehe, skoja.!
ikväll skall killarna sova hos min kära mams & papps! gissa om dom längtar?jag längtar inte efter att jobba i helgen iallafall.....


ont i rumpan...

...har jag nu! jag börjar redan att få träningsvärk efter mina stav-strapatser jag hade för mig i morse! jag började att känna av det på jobbet nu ikväll,och i morrn lär jag nog ha rejäl träningsvärk i rumpen!  :D
jobbet flöt på som vanligt ikväll,inga konstigheter alls...
imorrn skall en kompis till anton följa med hem efter skolan,jag ska nog ta med dom på en fika hos lilla mor nere på cafeet,jag har lovat grabbsen att vi ska dit nån dag i veckan,och snart är ju veckan slut,så det får bli imorrn!
imorgon fyller även min kära lill-kusin micke,hela 20 år! dit skall vi nog på kvällssidan och mumsa tårta!
kram till er alla !

motion!

nu har jag vart duktig tycker jag!
efter skollämning,så for jag och handlade,sedan när jag kom hem så låg hampus och thomas  och sussade sött,så då tog jag mig i kragen,tog stavarna och traskade iväg in i skogen!
det  var så härligt må ni tro! jag hann nog med att avverka iallafall cirkus 5 km....och det kändes att man inte rört på sig så mkt under alla svullar-helger som har varit..... men att man blir trött, betyder ju att det gör någon nytta med kroppen iallafall!
igår när jag var på affärn så köpte jag även,hör och häpna: nutrilette...ja ja, jag vet...." varför köper du sånt där,det funkar aldrig.." men grejen är den att det funkar på mig, jag byter ut nåt enstaka mål under dagen,och jag brukar tappa ett par kilon rätt snabbt.... jag behöver den där lilla knuffen, att tappa ett par kilon fort,sedan brukar jag komma igång med både maten , och motionen! hoppas att det funkar denna gången oxå!
grejen med mig att jag har lika lätt att gå ner i vikt som att gå upp....man skulle väl kunna kalla mig en jojo-bantare antar jag....och  att det inte är bra för kroppen att gå ner många kilon fort,och sedan gå upp några efter ett tag,det vet jag.... men jag mår iallafall bra av att kilona rasar snabbt! man får ett annat sorts självförtroende...man ser att man klarar det! nu har jag satt ett mål att droppa 10 kg hoppas jag , innan sommarn...får väl se hur det går....hmm...
nu skall jag mysa lite med hampus,ikväll skall jag jobba!
hej hopp på er alla!
TACK mamma & pappa  att ni kommer att passa barnen i helgen när vi jobbar,ni är såna SUPERPÄRLOR! bara så ni vet....PUSS! / dotra eran!

min son-konstnären!

måste bara få berätta, när jag kom hem igår från jobbet i gårkväll,fick jag se två hop-rullade stora pappersark på bänken,jag öppnade upp den ena,och det var världens finaste målning!
anton hade målat den själv på skolan,och den föreställde en blå fin himmel,sol,en tjej med långt hår,en vajande palm,blått hav  och  sedan en grön fin gräsmatta.....det låter säkert väldigt enkelt,men den var helt otroligt fin!
jag vet ju att anton gillar att måla med akvarelller,och oljekritor,men detta var den absolut finaste han har gjort!
jag sa till t. att vi måste köpa en ram och sätta upp den på väggen!
den var inte liten direkt heller.....cirka 50 gånger 70 cm.....
han kan , vår duktiga anton!

åter till arbetet....

så har jag haft min lediga dag då!! nu skall man tebax till jobbet ikväll. sedan har jag två kvällar framför mig på jobbet,sedan ledig fredag,åsså hoppar jag på jobbarhelgen igen.....men sedan så har jag gjort mina två helger,då är jag ledig tre! sköööönt!
idag skall jag upp till chefen och höra efter vad jag fått för löneökning! håll tummarna att det blir bra!!
jag har vart underbetald i flera år,så nu hoppas jag att dom rättat till det.....
lämningen av hampus på dagis imorse gick sådär....nu har han vart ledig i 19 dagar,och han ville inte riktigt på dagis idag inte!
passar på att gratta cammie till sitt nya jobb! kul!
en annan tjej,som jag har haft som elev,har visst oxå fått jobb på samma avdelning!
cammie tyckte att det jag gjorde på en dag,känndes som en hel veckas arbete...jag håller med totalt..!
men när jag väl satt igång med nåt så kan jag inte riktigt sluta upp....det är mitt stooora problem,det och mitt jätte-kontroll behov....hmmm,jag vet om det,skall ta detta året till att försöka släppa lite på kontrollen,men det  är inte lätt.... :D nu skall jag plocka iordning lite,innan jag hoppar in i duschen, min vecko-dusch...hehe,skoja bara!
ha en bra dag allesammans!


städning,bakning & utomhusarbete!

tjoflöjt vad vi har hunnit med grejor idag!
hampus & jag hann med att städa bort alla julsaker,samt dammning,dammsugning,golvtorkning!
sedan hämtade vi anton på skolan,han hade haft en jättekul dag på skolan,dom har visst fått nån praktikant dit till klassen,en kille,som hade lovat att trolla för dom imorrn!  spännande.....
när jag hade gjort mellis till grabbarna så gick jag ut och plockade bort alla diverse ljusslingor,och tomtar & snögubbar( som oxå lyst upp i jul ! ) åsså passade jag på att rensa upp lite ute på altanen.
ikväll har jag vart och varit duktig och kört iväg alla tomflaskor,burkar som vi har samlat på oss i helgerna,åsså har jag åkt till  pappersinsamlingsplatsen och kastat,tidningar,plast-pappers förpackningar mm.mm......
när jag kom hem så hade grann-barnen kommit att leka en stund med mina grabbar,så då bakade jag bullar med hampus & jessica, medans anton & jacob härjade loss på övervåningen!  :D
jag kan ju fresta er med bull-resultatet på bilderna här nedan.....hehe.....jag har vart duktig och inte ätit en endaste liten bulle!
nu känner jag mig,av någon konstig anledning ganska trött...det blir tidig säng för mig idag....
ha en bra morgondag allihopa,själv skall jag jobba för brödfödan!

resultatet av bullbaket!

resultatet av bullbaket!

hampus & jessica bakar bullar!

hampus & jessica bakar bullar!

tröttisar....

ojoj vad mina grabbar var trötta idag när jag väckte upp dom vi 7 tiden..... nu är det ju som sagt slut pålovet,och skolan började idag igen...
grabbarna har under hela lovet,somnat vid 22-23 tidesn och vaknat vid 10-11 tiden...så ni kan ju tro att det var svårt att få dom att somna i tid igårkväll... jag tror att klockan hann bli 23 innan dom slocknade!
och då förstår man att dom var trötta imorse! men dom kommer npg med största sannolikhet att slockna tidigt ikväll istället,och då kommer dom in i rätt spår igen!  :D

idag skall jag & hampus fortsätta med städandet som jag började med igårkväll! jag kände mig lite halv-puckad när jag stod och putsade mina fönster igårkväll när klockan började närma sig 24....hehe...
men idag ska vi styra upp det hela,jag & lilleman!
nä,nu skall jag fixa frukost till hampus!

måndag!

japp, så har man averkat sin ena jobbarhelg...one to go....
just nu skall ni veta att jag sitter i ett jättekaos!!
vart inspirerad av Ankans blogg igår,om att städa bort julen....så jag satt liksom igång med detta idag..inte bra..
jag har ju så himla mkt julsaker,så jag visste inte riktigt vart jag skulle börja,så det har slutat med att nu sitter jag här med gardiner,tomtar,dukar,mm.mm huller om buller överrallt i huset,fast några har jag faktiskt packat ner....nu måste jag putsa fönstren innan jag går och lägger mig,och fixa gardiner,resten tar jag & hampus hand om imorrn när anton är skjutsad på skolan!
Anton har tappat en till tand i kväll!  :D nu ser han ännu sötare ut , nu när han har en glugg i nederkäken oxå!
matchen idag , förlorade dom tyvärr,men med bara hälften av mål än förra gången vi mötte dessa stor-grabbar! mina superhjältar spelade otroligt bra! och anton fick göra vårt enda mål! han är duktig min kille!
nääää om man skall ta tag i röran jag har åstakommit härhemma....... :D

ännu en tand är borta!

ännu en tand är borta!

14 timmars arbetsdagen är slut....

....nu är jag trött! det tar på krafterna dessa turer tycker jag....man skall väl inte klaga egentligen,utan vara glad att man har ett arbete att gå till varje dag,men liiite måste jag ändå få "klaga" att jag blir trött som tusan efter dom hära dagarna...hehe.
det är arbetskamraterna som gör dagarna lätta & roliga,som nu i helgen,det har flytit på så himla bra alltså! och sånt är kul!
idag på rasten så tog jag mig i kragen och gick till träningshallen och satte mig på cykeln och trampade som en besatt ett bra tag!! så vart jag död i benen oxå....
sedan så satte jag mig i roddmaskinen och rodde som en besatt i 2km! jag var inte så länge där i lokalen,dryga timmen,men jag tycker själv att jag var väldigt duktig! jag måste ju ha fått lite motion iallafaall!
att jag sedan gick upp på jobbet och åt en tårtbit,gör väl ingenting va?  :D
grabbarna hade iallafall haft en härligt bra dag med mina föräldrar,som vanligt,dom älskar att vara där!
hampus berättade att milo m. föräldrar hade kommit dit oxå , och att milo hade vuxit , som hampus sa," ända hit på mig! " åsså pekade han i ungefärlig höjd på sin navel....hmm.. jag tycker att det lät mycket..men det kan nog hända att han vuxit ett par decimeter sedan jag såg honom i fredags...hehe!

förresten,jag hoppas inta att mina nya "nätkompisar" Ankan & Cammie tagit illa upp eller nåt över att jag lagt in dom som länkar från min sida...är det okej med er tjejer?  :D

imorrn är det slut på jullovet för grabbarna....men anton deppar inte över det,han gillar skolan skarpt! hampus är inte lika förtjust i dagis.....
innebandyn börjar imorrn igen oxå,efter jul-uppehållet,så imorrn 17:30 så gäller det för mina grabbar i "superhjältarna! att visa att dom har tränat hemma över jul...hehe,skoja bara!
dom möter dom "farliga" stor-killarna imorrn,så det blir en tuff match! men som alltid, så kommer mina grabbar& tjejer att kämpa lika bra som dom alltid gör! heja på!
nix pix! detta går inte...jag måste få min välbehövda skönhetssömn...MUHAHAHAHA!!

nu är den slut....

...kladdkakan som jag gjorde igår! halva åt T+ barnens farfar och farbror upp idag när dom var här,och resten har gått åt ikväll när Gabriel,Adelia & Katrin har varit här ikväll! den vart mkt god kan jag säga!
nu ikväll har barnen gått på högvarv ! dom tok-lekte med deras kompisar i ett par timmar, så nu är dom ganska möra...hehe...
annars har jag ju jobbat idag,inte så mkt att orda om det. imorrn väntar häst-passet för mig....gillar inte dessa långdagar......
barnen skall vara hos min kära mor & far ,de allra bästaste ! eftersom jag jobbar & t. skall till s-vall på match.
imorrn alltså.barnen kommer nog att få en toppendag uppe på skedom...kanske kommer dom att träffa lillmilo oxå! dom pratar om honom hela tiden....hehe...
fick ett sms av brodern idag oxå,om att lillen hade lärt sig att vända sig själv och att han kunde stödja sig på armbågarna...gulligt! :D
nu skall jag städa lite sedan väntar tidig säng för mig....
tack snälla far & mor , för att ni ser efter barnen! love u......

en väldigt trevlig dag!

...har det vart ! vi for ju som sagt upp till bettan & jimmy & gullemilo på förmiddagen innan jag skulle börja jobba,där fick vi träffa bettans storasysteryster m. halva styrkan av hennes barn,bill & flisan.
flisan & bettan hade gjort en mkt god kladdkaka som vi åt upp!
min anton blev helt störtförtjust i "storgrabben" Bill,så nu har anton en ny idol,och det är ju då denne Bill....anton pratar hela tiden om bill hit och bill dit....hehe...att en sån liten stund kan göra så stort intryck...  :D
och jag blev så glad över att äntligen få träffa Ankan,som man surrat av och till med via datorn,men aldrig träffat " på riktigt", och vilken trevlig och rolig tjej!!! skrev nyss till henne och sa att även fast vi aldrig setts förr,så kändes det lite som om vi känt varann länge...skumt....
bebben i magen hennes,som snart skall till att ploppa ut,verkar bli en liten krabat,men det där med små bebbar verkar ju vara nåt som går i släkten så att säga! så det lär nog inte göra nåt att denne bebbe blir en liten pyttis!  :D
alldeles nyss , efter hemkomst ifrån jobbet,så har jag slängt ihop en kladdkaka m. marshmallows i....den verkade bli bra! grabbarna skall få fika den imorrn tillsammans med deras farfar,som ska komma o gratta hampus i efterskott imorrn....han råkade glömma honom när han fyllde år.....
och eftersom jag jobbar,så bakade jag den nu,så t. bara behöver värma upp den! hoppas att dom får en trevlig stund med deras farfar!
imorrn kväll kommer även gabbe,adelia & katrin å skall gratta hampus! så då får vi väl äta resten av kladdkakan som blir över...hehe!
näää nu måste jag få grabbarna i säng,innan jag hinner att slockna före dom......

goderförmiddag på er alla!

nu har man en helgs hårt arbete framför sig då..... hoppas att det blir en lugn och skön helg på jobbet,inget mera stressande för min del ! snart skall vi fara upp till bettan en sväng och hälsa på alla som är där...hehe!
men det var ju en annan sak jag tänkte ta upp,det finns en jättekul blogg, som heter perezhilton.com,det är en tok som skriver smaskigheter om kändisarna i hollywood....en mkt kul sida! iallafall imorse stog det om lilla britney spears...nu har hon trampat i klaveret igen...ojojoj....ta en titt så får ni se... massa bilder som både innehöll polisbilar,brandbilar,och brittan på en bår....jag  tycker så fruktansvärt synd om hennes barn! hur kan dom nånsin få ett s.k. normalt liv egentligen....???
nepp nu skall jag se om grabbarna här i huset tänker kliva upp nångång!

favorit i repris...

så var vi då hemkomna från badet i ö-vik!
roligt som tusan har vi haft,som vi förresten alltid har när vi är där :D
vi brukar se till att åka dit ett par , tre gånger per år iallafall! sedan vart det att vi käkade på max innan vi åkte hem...precis som jag ville..hehe....
imorrn skall vi åka till bettan & milo en sväng , så vi får träffa hennes syster m. barn ( som det är helt otroligt hur vi har gått om varann i sisådär 7 år eller nåt....hehe...) det skall bli skoj!
grabbarna har letat fram tre bebbe-leksaker som dom hade när dom var små,som dom tyckte att milo skulle ha nu! det är bara att hoppas att milo gillar dom då.....hehe...
nu skall jag se efter om killarna vill gå och lägga sig...HAHAHA! säkert.......
see u tomorrow folks.......

anton i bubbelpoolen!

anton i bubbelpoolen!

hampus bubblar!

hampus bubblar!

städarkväll!

åååh vad skönt! ikväll har jag städat i ordning i vårt förråd... det som igår såg ut som en regelrätt soptipp,med alla säckar med papper,kartonger och dyligt,samt att alla barnens gamla kläder,låg lite huller om buller...nu så ser allt mkt bättre ut! alla skräpsäckar fixade vi ju bort i dag,och nu så har jag sorterat kläderna någorlunda!
det känns så bra !
åsså har jag plockat ihop ute i våran grov-entré´,jag har gjort en stor-rensning på hyllorna,så nu ser det någorlunda ut där oxå!
jag har även hunnit med attleka lite med killarna,det vanliga,typ,harry potter,battleground,spelat lite spel...
nu håller t. på att sova ner dom små busarna,och jag skall sätta mig och titta på de två sista avsnitten av " heroes" ååå vad jag längtat i två veckor på det! spännande,spännande......

ett kärt besök...

glömde juh att berätta ett när vi var och fikade på moderns cafe´ , så kom det fram en person till mig och knackade mig på axeln och sa" tjenare vickan! " hmmm.... tänkte jag,vem är det? men då kom jag ju på att det var en gammal god vän och klasskamrat, som jag inte sett på si sådär en tio år.....! det var en kille som heter magnus olsve,och det var såååå himla kul att träffa honom igen och få prata en god stund med! mindre kul var väl att vi kom direkt ifrån sopstation... och såg väl inte direkt så fräsha ut..haha! kanske t.o.m att det luktade om oss...vem vet? men magnus sa inget om det iallafall! haha!

en dag fylld av överraskningar...

idag har vi,trots att vi låg och sov tills kl var närmare 10...hunnit med en hel del måste jag säga!
efter att jag och barnen masat oss ur sängarna,så åt vi frukost/lunch sedan åkte vi och hämtade min fader , han skulle hjälpa oss att lasta av allt skräp som jag hade packat bilen full med...så vi for på en liten tripp till stadens sopstation,eller som hampus envisades med att säga " polisstation", då rättade min fader honom och sa att: ja du hampus,det är sopor på båda ställena, men vi skall lasta av sopor...och det gör man på sopstationen....hehehe....där tyckte jag att pappa var himla klyftig!!
efter ävenryret där,så for vi ner till mamsen på bowlingcafeet och tog oss en fika efter vårt hårda arbete...sedan bar det av hemåt igen,där vi packade bilen med pulkorna och for till antons skola där dom har en suverän pulkabacke! där åkte vi som tokar tills alldeles nyss,när vi insåg att det nog var dags att åka hem och fixa middag.....sådana petitesser....hehe..
så nu slappar ungarna i soffan med tv-spel, och jag håller på med en gourmet middag bestående av potatis och fiskpinnar!
imorrn skall vi ha roligt oxå!
då bär det av till paradisbadet i ö-vik!  jihoo!!
det var ett tag sedan vi var där,så vi tyckte att det var dags för en hel dags blötläggning!
åsså får vi äta på max innan vi åker hem oxå,det är det allra bästa!
nä nu måste jag titta till pinnarna!

otroligt! jag fick en bild på hampus oxå!

otroligt! jag fick en bild på hampus oxå!

antonleker !

antonleker !

tjoflöjt 2008!

japp,då var det nytt år igen då.... jag har väl inte så mkt att säga om det...det blir som det blir,men man kan alltid hoppas att det blir ett bra år! och det brukar det ju oftast bli!   :D
jag hoppas att jag blir piggare än vad jag känner mig för tillfället...jag tycker att jag är trött mest hela tiden!! och det blir jag så less över,för att det är så mkt jag vill hinna med att göra!!! men det verkar inte min kropp fatta riktigt...jag måste göra ett ordentligt upp-ryck!
grabbarna hade lyckats att hålla sig vaken till efter tolvslaget....men så hade dom sovit till kl 11 i morse hos min moder & fader! hehe...
nu verkar dom ändå ganska trötta igen....det tog nog på hårt att partaja som dom gjorde igår....
nu är jag ledig i hela två dagar...jag har lovat barnen att gå på badhuset nån av dagarna,nån som vill hänga med?  :D imorrn tror jag att jag skall packa bilen fullproppad med tom-kartonger från all julklappsöppning och annat löst skräp,såsom papperssamlingen,kartongsamlingen... listan kan göras låååång! jag skall iallafall åka till sopstation med allt detta skräp som för tillfället tar upp all befintlig plats i vårt förråd,som ändå är väldigt stort,då kan ni juh tänka er hur mkt tom-kartonger som ligger och skräpar där!!
idag var vi upp till mor & far efter jobbet och hälsade på,och då var lille milo m. föräldrar även där .... ååååh vad jag fick snusa mkt på den lille gullungen! jag tyckte att han skulle få ligga naken och lufta sig lite...och vad gör han? pinkar ner köksbordet och mig.....hehe... mina barn tyckte att det var väldigt roligt,milo oxå,för han skrattade som en tok!!  :D dom är för himla söta när dom har börjat att skratta så där riktigt härligt som bara bebisar kan göra....
nä, nu skall jag starta upp det nya året med att hänga en maskin med tvätt...  :D

RSS 2.0