tjopp!

hallojsan på er!
ush vad länge sedan jag skrev nåt nu......  :)
ja, vi har hunnit med en hel del under dessa två dagar!
igår for vi till s-vall & drakborgen-ett väldigt bra lekland för barn!!  grabbarna vart hel-tokiga i det! ville inte alls fara därifrån när vi ville det..... hmm..  men, men, eftre nästan fyra timmars lekande tyckte vi att det fick vara nog!  :)
vi sprang en sväng på alla småaffärer inne i ikano huset, samt att vi  gick runt inne på ikea en sväng oxå, tänk om man hade en hel massa pengar,vad grejor man skulle kunna köpa.....  :)
jag shoppade lite häftiga förvaringslådor till killarnas rum, åsså lite annat smågrejs!
men eftersom killarna visade STOOOORT missnöje av att gå i affärer, så blev det mest att vi rände runt illa kvickt!
sedan vid 20 snåret innan vi skulle hemåt sollefteå, for vi till min underbara barndomskompis, Åsa och hälsade på hemma hos dom i deras nya (  eller nytt & nytt, de har väl bott där ett par år, men jag har inte vart där först nu!  ) skandal..... ja, men iallfall, så blev vi kvar där tills klockan var 22.... då var vi fika-mätta & glada & redo för hemfärd!
Vi hade en väldans trevlig stund med Åsa & hennesfamilj, barnen, Alice & Gustav hade fullt sjå att springa & visa oss alla deras saker....hehe.... nu hoppas jag att det inte dröjer flera år igen innan vi träffas....  :)
idag har vi vart hemma & solat,badat,lekt & grejat!  grabbarna har haft varsin kompis här, så det har vart full speed hela dagen!
de har badat, solat, lekt, badat igen, solat mera & busat järnet!  :)  men himla kul har de haft iallfall! :)
ikväll har vi vart ner på trollskoj i parken med min mamma en sväng, där träffade vi på madde & barnen oxå!  så vi stod & surrade tills det var slut i parken!  :)  alltid skoj & se madde! vi bestämde att vi skulle träffs nån dag, får kolla ut en dag på en gång!  :) våra barn är leksugna på varann tror jag......hihi!
nu håller kidsen på att somna, jag har just bakat klart mina kanelbullar, som jag pimpat till med att färga strössel av mina nya karamellfärger... bullarna har nu fått  orange, turkost, &  cerise färgat strössel på sig!  mkt vackert om jag får säga det själv!  :)
nu skall jag sätta mig & tillverka lite nya halsband eller örhängen tror jag!  jag har fått till ett litet lager nu med smycken, så snart kanske ni hittar mig ståendes på gågatan, säljandes smycken!  hahahahaha!!
hejsvejs!



sola & bada pickninck hemma på baksidan! :)


Hampus kör motorbike!


en liten del av borgen...


Anton i nätet!


Hampus pustar ut på draken!


simjön & fiske!

goderafton!
idag for vi med broder+Milo till simsjön & plaskade!  :)
efter några mils felkörning från vår sida,så styrde brodern upp det hela med att hitta rätt åt oss!
vi hade aldrig vart där förr, men vad glatt överraskade vi blev över att det var en sådan kanon-badplats! helt fantastisk!  dit kommer vi att åka flera gånger.
jimmy for hem ett par timmar tidigare än oss, men vi höll ut  ända tills klockan närmade sig halv fem, då vi nästan fick tvinga upp barnen ur vattnet! :)
på väg hem sängde vi in en kortis till thomas lillebror jörgen, som har köpt ett hus där neröver mot simsjön, han hade fixat iordning huset jättefint!
sen var det hemåt för en snabb middag innan T skulle iväg på den obligatoriska träningen.
medans han var där så stack jag & killarna ner till våran älv & tog en kvälls-fiskning! vi hade mkt mys-pysigt!
tyvärr så nappade inte dom rackarna idag heller, men innan sommarn är till ända så ska vi nog ha fått fisk!!  :)
imorrn bär det iväg till s-vall för lite shopping & lek!  vi skall även hinna med ett besök hos min vän Åsa m. familj innan vi far hem på kvällskvisten!
idag blev vi med-bjudna till att åka båt på älven med grillning vid nån ö, nästa lördag med thomas pappa, det tackade vi ja till på en gång! hoppas att det är fint väder bara.....
nu skall jag sussa!  kramen.


Anton fiskar i våran fina älv nedanför vårt hus!


Hampus & Milo fikar!


Bus-Bröder!!


Simsjön!


Milo plaskar med faster i simsjön!


Fiskekväll!

tjopp!
ikväll tog vi med oss våran goda blåbärspaj som vi gjorde idag upp till mor & far, dit kom Brodern & Betta & Milo oxå på fika!  :)
sedan cyklade broder m. familia hem till sig, och resten av oss gick ner till älven & fiskade...guud så härligt det var där ikväll!
vi vart kvar där ända tills klockan var nästan tio... då packade vi ihop & gick hem ´! tog bilen & for till vårt hemliga hallonställe för att kolla om de var klara, men de var de inte riktigt ännu... de får gona sig ett tag till innan vi plockar dem!  :)
nu kollar hampus på harry potter & anton sitter uppe & leker... undra om de är redo att gå till sängs ännu? :)
klockan har passerat midnatt & de är vakna... hehe.. tänk om detta var en normal skolvecka! nää det är såhär det ska va på semestern!  härligt värre!  :)
näää nu måste jag verkligen tvinga dem isäng!
kram på er!

Hampus filosoferar i älven.... :) vackert kort tycker jag..


underbara Ångermanälven!


Hampus matar mommo med lera...mums!


Anton & moffa fiskar !


Anton undrar: vilket drag skall jag ta?


semestermåndag!

härligt med måndagar, iallfall när man har semester!!!!!!!  :)
idag klev vi upp vid 11, sedan har vi vart hemmavid & tagit det lugnt! vi har njutit av solen, bakat litegranna, bl.a en ny paj med blåbär i som vi skall ta med när vi skall till skedom ikväll!  hoppas att den kommer att gillas....
nu har grannarna kommit hem från husvagnsresan de vart på i fyra dagar, så killarna sprang dit på en gång!
idag har jag ringt & bokat våra hotellnätter i ö-vik oxå!  6-8/8 skall vi vara där & bada & gå på starwars utställningen!
längtar!
denna veckan har vi lite grejor att se fram emot..... onsdag bär det iväg till s-vall & leklandet,åsså shoppa såklart...  :)
fredag tänker vi åka en sväng & kolla urkult, på dagen endast.
lördag är det diggiloo för hela slanten!  :)  skall bli sååååå himla kul alltså!
nu måste jag ut i solen igen!

natta-skrivning!

tjollahoppsansa på er nattsuddare!  :)
nu är jag nyss hemkommen efter 2 kväll/nätter på grannavdelningen, så nu har jag tjänat storkovan på semestern oxå!  :)
först & främst skall jag passa på att välkomna nya läsare, som jag nu introducerat i min blogg!  :) hehe... ni vet vikka ni är....  :)
det är ju alltid kul när man vet att man fått nya läsare!  men roligast av allt är ju när folk lämnar kommentarer oxå.....  :)
idag innan jobbet, så var vi på risön, vi hade några himla mysiga soliga timmar där innan jag skulle iväg, och min mor & far hängde på oxå. det var extra kul!
anton hittade ju som vanligt åt en himla massa killkompisar, så han stack iväg med dom på direkten till plurret!
eftersom jag, av naturliga skäl, tyvärr ej kunde bada idag, så gick jag mest emellan bassängerna & kollade till grabbarna , hampus han härjade på rejält med Thomas i mellanbassängen...hehe....
blir det fin-väder imorrn med, så sticker vi nog iväg till någon sjö skulle jag tro, hoppas att man får med sig brodern & mIlo typ nångång snart oxå ?  :)
nu skall jag beställa hotellnätter till oss i ö-vik! kram!

Bad-Bus med pappa! :)


Fisken-Anton! :)


Mormor & Morfar var oxå med & badade! :)


Mys-Hampus!


Tältat!

tältnatten på baksidan gick över förväntan! :)
vi gick ut & la oss i tältet med ficklampa+ böcker, vid 24 snåret, grabbarna tyckte att det var väldigt mysigt att sitta i tältet & så läste jag 2 sagor, sedan släckte vi lampan & killarna somnade ganska snabbt, efter lite småprat om all musik vi hörde hem till oss från parken!! hehe...  sedan var det lite små ljud från diverse djur som de hörde innan de somnade & ville veta vad det var, jag sa att det är djuren i skuogen som pratar med varandra, och det svaret blev de nöjda med, åsså somnade vi allihopa!
vaknade till några gånger under natten , för att kolla grabbarna.... men de sov som stockar!  :)
på morgonsidan vid 6 tiden var det såååå himla varmt i tältet, vi höll på att flyta bort!!  anton sov som en klubbad, men hampus bar jag in till T säng, sedaan somnade han om igen & sov till 12!
anton & jag sov gott, efter att jag öppnat upp tältet så det fick blåsa in lite, så sov vi till nästan halv elva! de var väldigt nöjda båda killarna efter premiärnatten i tält!  så det blir nog många nätter till i tält! jag kommer dock inte ställa tältet i morgonsol mer iallfall!!! hehe...
nu ska jag iväg & jobba extra 16-24 även imorrn, åååhhhhh så mkt kosing vi ska få!  :) kan vi göra mkt skoj för!
ha en solig bra dag på er!

OLA lala vikken kväll!

tjolahopp!
nu är vi nyss hemkomna efter en superdag & kväll! dagen startade med en tripp för mig med mor & far till dollars, där jag inhandlade lite smått & gott!!
sedan kom jag hem lagom tills mina grabbar klivit upp...sisådär vid 12 snåret..
då for vi på faxängen & badade, det har ju vart sådant kanon väder idag!  :) underbart!
där mötte vi upp sandra,liam & gänget, vi hade riktigt kul, det var många kompisar till oss som hade letat sig till badet! :)
vi bjöd min mor på middag här, fläskfile m. strips! sedan var det dax för att skynda ner till parken för att invänta Ola... mina grabbar ( & jag..) var väldigt förväntansfulla ! :)
han var helt fantastiskt duktig! & vi sjöng med i alla sånger!
sedan ville Anton ställa sig i den enorma kön till autograf skrivningen..... så det gjorde vi!  :)
när han tillslut kom fram till Ola, var han så upppspelt att han nästan inte fick fram ett ord! han sa hela tiden" mamma, jag är framme!!! "  & "  jag är så lycklig mamma!!! "  hehe... det är riktig idol-dyrkan det!  :)
sedan när vi skulle fara hem, när vi var framme vid vår bil, vem kommer & går förbi då?  om inte Ola, igen!  då sa anton:  men tjenare Ola!  hihi!  han är för go anton!  Ola han skrattade & hejade glatt tillbaks!
nu ska jag & hampus sova i vårt tält på baksidan! :) får se om det blir hela natten.....

Ola Svensson himself!


signeringsdax!


OLA,lala... ! :)


:(

dagen som har varit, har inte varit  bra. alls. för fem öre.....
dagen har kantats utav tjafs, gnäll, skrik & mera gnäll, både från min & barnens sida....
sånt gör att jag inte mår bra alls, jag känner mig som en fruktansvärt hemsk mamma...
end of story.

båtfest!

idag har vi hållit till exakt hela dagen & kvällen uppe på remsle hos helena,det var ju dax för båtfest! :)
vi åkte dit redan vid 13 snåret för att fixa till det sista inför när de alla andra skulle komma vid 14.....
då var det dax att tala om vad de skulle göra för uppdrag!
vi delade in alla i fem olika grupper, med 5-6 pers i varje grupp, sedan fick alla samma papper med vilka uppgifter, samt hur många poäng varje uppgift gav, sedan var det bara för lagen att fixa skjuts runt om i staden för att fixa alla saker! :)
det blev mycket roligt! hehe...
sedan var ju jag & sandra enhälliga domare!
efter detta var det dax för grillning, och vi har haft det så himla mysigt ska ni veta!  och pricken över iet var ju at vi verkligen fick superväder hela tiden!  :)
grillandet gick väldigt smidigt, vi hade 4-5 grillar så det gick snabbt för alla att få käk!
sen var det kubbspel,krocket,guitar hero,singstar & godis,kaffe,& popcorn för hela slanten resten av kvällen!
när vi for, för ett tag sedan,typ innan midnatt,så pågick festen fortfarande för fullt! :)
anton & hampus har oxå haft himla kul, de vart sååå ledsna när vi skulle hem, de hade ju inte fått vara där nåt..... nä just det... hehe.. vi hade ju bara vart där i ca.10 timmar....... hehe....
hursomhelst,så var det en otroligt lyckad fest måste jag säga!
nu känner man sig ganska nöjd...sitter här med lite Hägen Daaz och smaskar i soffan...kan inte bli så mycket bättre än såhär....hehe...
nu ska jag softa lite innan jag slocknar! :)
härliga kramar till er alla!
till sandra & gänget vill jag sända ett stort tack för en jättefin dag!

en del av partyfolket!


godis-båten!


grilldax!


myskillarna i hängmattan!


plockningsdag!

idag ahr vi vart hemma mest hela dagen. barnen har haft kompisar här från lunchtid fram tills nu!
först kom antons kompis Albin hit, sedan kom grannungarna! :)
jag har plockat ordning i förrådet till och från under dagen.... man samlar på sig mycke saker har jag insett.....
T lillebror har flyttat till eget, och hade visst inte några saker nästan, sån tur för oss då, som blev av med lite saker, som han har fått låna! :)
jag försökte få min kära sambo till att oxå hjälpa till, men han hade fastnat vid datorn, så jag grejade själv! jag hittade bl.a ett nattduksbord till Tobbe, en brödrost,diskställ,tavlor mm.mm...... hoppas att sakerna kommer väl till pass!  :)
nu så har jag torkat lite golv & dammat lite, guuud så mkt damm det blir på sommaren!  och grus överrallt.... men detta har jag nästan kapitulerat mot...  :)
ikväll har vi gjort milshakes igen, barnen är helt tokiga i det!
nu håller grabbarna på att softa ner litte framför tv apparaten... de kollar på " spy kids 3 "  en mkt bra film!
sedan skall jag väl se om de vill somna på denna sida av dygnet idag...hehe....

imorrn är det dax för partajet hos helena!
det kommer att bli väldigt kul att se hur många som kommer, pratade med sandra nu idag och det verkar som om det blir minst 20-30 personer!  kul!
undra vad de kommer attt tycka om det som jag & sandra har planerat för dem....hehe....
barnen får hänga med under dagtid imorrn. jag skall dit till kl 13, sedan kommer fest-folket kl 14.... det kommer att vara flera barn med från början på dagen, så då får mina grabbar såklart hänga på oxå!  :)
sedan från eftermiddagen blir det barnfritt.....  då är det grillning & party all night long! :)  får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken...hehe....

till helgen skall jag tjäna storkosing oxå! :)
det var en avdelning på jobbet som var helt utan folk, inga vikarier fanns att tillgå, och då hörde dom om jag kunde tänkas att gå ut extra på min semester...hmm.....  såklart kan man ta lördag & söndag, det blir en hel massa extra tillskott i våran semesterkassa kan jag säga!  och det är värt mkt för oss!  då kan vi göra något extra kul med barnen för dom pengarna, tror att vi skall fara på en tvådagars övernattning med starwars utställning + paradisbadet-paket till ö-vik!!  kommer att bli väldigt kul tror jag!
då gör det inte så mkt att gå ut ett par dagars jobb under semestern! :)
nu skall jag mysa med killarna!
kramar & pussisar!

Fiske,Dockvagnsrally & regn-golfning!

tjohej!
idag har det vart fullt upp all day long!  :) först ut på dagens program var kanalfisket för barnen i parken!
både anton & hampus skulle såklart vara med, även liam & albin hängde på!
det gick bra för killarna!  liam & anton fick napp samtidigt, fina regnbågar på dryga halvkilot!  :)
de vart överlyckliga!
vi fick ha fint väder hela dagen vi var på stan, väldigt skönt!
sedan var det dax för hampus att deltaga i dockvagnsrallyt!  det var såå himla roligt att kolla in alla småttingarna som kutade som galningar med väl fastspända dockor i vagnarna! det bästa av allt, var att alla deltagare fick upp på scenen för att mottaga applåder & priser! hampus var mäkta stolt över detta! :)
sen for vi en sväng på lite affärer & så.... sedan upp till sandra & liam en sväng, där vi plockade massa smultron som hampus smällde i sig direkt!
sedan till min moder för att jag skulle skriva ut lite papper tills festen på onsdag...hehe.... kommer att bli sååå kul! :)
där hittade ju barnen såklart en massa kompisar, det bor himla många barn på mammas & pappas gata, det är kul, för det finns alltid någon för ungarna att busa med!
så vi blev kvar där tillls 20 tiden.... då vi kom på att vi hade ju lovat kidsen att vi skulle golfa..... så, ci skyndade ner på golfen, där mina kussar var & min faster, så vi började spela lite med dom, men vi hann endast med tre banor, sedan var det kört.... regnet ÖSTE  ner... men vi hängde inte läpp för detta, utan vi skall spela om golfrundan imorrn, om vädret tillåter!  :)
väl hemma var vi lite trötta & har mest tagit det lugnt med barnen.... men inte har dom somnat tidigare för det inte! nääädå, kl 00:10 slocknade darlingarna! hehe...
nu skall jag sussa oxå!
kramen!

spanar efter bra fiskeläge... :) grabbarna bus!


redo för fiske..Albin, Liam, Anton!


Antons fångst i kanalen! :)


Hampus Mehlin m. dockan Milo! :)


hampus redo för start i dockvagnsrallyt.....


prisutdelning i dockvagns-rallyt!


min mor,far,lillebror & gulle Milo!


Nattugglan....

det är jag det!  nu när man har semester & får sova länge på morronen , så sitter man uppe längre på nätterna har jag insett!  :)
nu har jag nyss sett klart den näst sista " irene Huss" filmen. mkt bra.
idag har annars vart på skedom med sandra & Liam, jag & grabbarna for dit vid ett-tiden, eftersom deras far fortfarande låg & nannade kudde,så rymde vi iväg! :)
vi stannade & käkade pizza till middag med sandra & liam,helena & marianne,sandras moder. vi hade en himla trevlig stund!
sedan hängde Liam & sandra med oss till faxängen för ett kvällsdopp( dock inte sandra & jag badade..endast de modiga barnen...)
vi satt på stranden & smidde viktiga planer inför den stora festen med båt-tema som vi håller på att fixa inför onsdagen, kommer att bli mkt rolig tror jag.....hehe....
sedan blev det en sväng hem till hjälta vid 20 tiden för litte kaffe! & litte bus för barnens del....  :) efter detta, så skjutsade jag hem sandra, samt skjutsade hem min farbror från hans jobb till långsele!  det blev lite bilåkande idag oxå... :)
imorrn är det dax för kanalfiske tävling för barnen!  grabbsen skall såklart va med!
sedan skall Hampus vara med i dockvagnsrallyt i parken!  det kommer att bli väldigt intressant att se...hehe....
AnnaKarin: när åker ni då? typ på fredag eller? vi lär nog hinna med en visit annars dagarna innan jag börjar jobba ! hoppas ni får skoj!
Sussi Ö : du som har så fint hår kan väl göra nästan vad som helst med det!  tack för komplimangen! :)
Angel: ja, jag blev supernöjd!  & ja, det blev ganska kort...men skitabra!  :)
gonatt alla !

Halv-lullig Milo! :)


Farlig kille.....


Milobad i diskhon!


party all night long!

tjooooo!
så var vi då hemkomna då från grillpartajet hos min faster! guuud så kul vi har haft i kväll!  :)
trevliga människor, suuuuper god mat, och singstar,& Adam Tensta.... finns det en mer perfekt kväll? :)
hos fastern fick vi så himla mkt god mat & efterrätter så det var inte klokt! och såklart måste man ju smaka av allt....hehe.... inget fick lämnas till slumpen....  :)  jag är så mätt så jag kommer inte att kunna äta på länge känns det som!
såklart så sjöng vi en hel del oxå..... men jag fick spö hela tiden av min faster,som är något av ett proffs på singstar...! vi måste köpa det spelet!  så kul alltså!
sedan stack vi ner på stan till parken allihopa för att lyssna på Adam Tensta, han var verkligen himla bra! grabbarna blev mäkta imponerade av han iallfall, de fick t.o.m autografen...hihi!
måste skaffa skivan , trodde faktiskt inte att han skulle vara så himla bra, men tji fick jag!
nu är det dax för sängen...börjar att känna mig lite trötter.....
kramar till er alla!

och ett stort tack för en superkul kväll vill jag skicka till min faster m familj! detta får vi göra om snart!  :)

lockiga jag! :)


coola Milo!


kolla..krokodiler i poolen! :)


Hmapus & nathalie är galna akrobater!


the Grillmästarna!


fina kusinen Natta!


Grillpartaj!

nu skall vi strax fara iväg på grillfest hos min faster & henns familj, de bor på övergård. kommer att bli en stor fest med mkt folk,det är ju alltid trevligt! :)
ikväll vid 22 tiden ska vi fara ner en sväng till parken för att lyssna på Adam Tensta,som ska spela där! han skulle spela i en halvtimma, sen blir det nog att vi åker upp till min faster igen!
idag har jag & killarna vart hemmavid & tagit det lugnt!
de har lekt med grannbarnen, och jag har passat på att klippa den lilla gräsmattan på endast 5000 kvadrat.....hehe..
men nu så är jag så bronsbiten, så¨jag ids inte klippa mera....
ja just det!
igårkväll permanentade jag mig oxå! :)
jag blev så himla nöjd så det är inte klokt!! precis så småkrulligt som jag ville ha det, min mamma är en fena på att permanenta! tack så mkt mamma!!
jag skall lägga upp bilder ikväll,från grillpartajet & mitt fina hår!  :)
jag har även hållt på med att tillverka halsband& armband, har gjort tre armband,av träpärlor,och fyra halsband i olika längder, olika färger, även dem av träpärlor! så himla kul att pyssla  med!
idag har jag oxå beställt mera pärlor & annat från den sidan, Pagoni,som jag tidigare nämde, så sedan blir det mera tillverkning av både halsband,örhängen mm.mm....
nu skall jag fixa lite smågrejer innan vi ska sticka iväg!
många soliga kramar till er alla!

jag är kär....

... har hittat en sida på nätet som jag blivit helt förälskad i... pagoni.se, det är en butik som säljer pärlor,hängen,koppartråd,mm.mm för att egentillverka  halsband,armband,örhängen mm.mm...... min kompis sandra tipsade mig om den, butiken i sig finns i ö-vik, sandra har börjat pyssla med sånt, så nu har hon gjort mig sugen att börja oxå!  kan ju bli fina saker att göra & ge bort i ex. födelsedagspresenter,det är ju alltid kul att få egentillverkade saker, sådant som ingen annan har,samt att man vet att det är själ & hjärta nedlagt i tillverkandet!

annars idag har det vart full rulle, som igår! :)  hemmadag  med en massa besök, mkt trevligt!
jag har bakat i två omgångar idag, först gjorde jag en äppelpaj tills angel & alfons skulle komma vid 13 tiden, vi surrade på som vanligt,alfons är ju bara sååå söt! :)
sedan gjorde jag & grabbarna middag som vi åt på altanen! myspys.... :)
sedan var det dax att baka kladdkaka, min moster+ väninna lena & hennes son oskar,3 år,samt modern min kom en sväng på kvällskvisten,så då surrades det ännu mera! :)
sedan hade jag lovat grannbarnen & mina egna att de skulle få milkshake,ååå så god den blev! choklad.. mm....
åsså har jag vart duktig & promenerat ikväll ... i spöregnet...jag blev ganska så blöt! hehe... men jag fick ju motion ialfall!
nu skall jag kolla andra irene huss-filmen, den jag såg igår var helt suverän! har ni inte sett irene huss-filmerna ännu, så rekomenderar jag dem starkt!
många regnkramar!

Milkshakeparty i hjälta!


bästa kompisar-Johannes & Hampus!


gulle-Alfons! :)


this is the shit! :)


rena rama bad-fritidset!

hehe.. idag så har det vart full rulle här hemma!
grabbarna har haft 2 kompisar var här hemma hos oss! så det var 6 glada barn som plaskade på ordentligt i poolen idag!  :)
vi fick besök av mamma & brodern m. Milo idag oxå, alltid trevligt! :)
annars så har vi haft en hemma dag, jag har rensat alla rabatter ute, samt ansat blommorna inomhus...att de har kunnat förfalla på endast fem dagar är för mig en gåta.....
nu ikväll så har jag rensat upp ibland barnens leksaker, fått lite mera ordning i kaoset så att säga..hehe...
hittade bl.a ÄKTA gamla star-wars gubbar, från min & T ungdom.... längesedan alltså!
det var prinsessan Leia, Luke Skywalker,Chewbacca+,en utav de små gråa gulliga varelserna,minns ej vad de hette, kul var det iallfall att hitta åt dessa gubbar, hampus blev as-glad! :)
nu skall jag kasta barnen i säng, sedan ska jag, om jag orkar, se en Irene Huss film!
imorrn kommer Angel+Alfons hit!  kul! :)
pusspusspusspuss!

faster & Milo!


full fart i hjälta-poolen!


släng-gunga!


liiiten del av en lekpark!


busiga barn!


skellefte-älven


lekskeppet!


massa bilder!

nu så har vi kommit hem & packat upp,grabbarna har nyss somnat!
känner mig ganska mör nu efter körningen från skellefteå...men gud så kul vi har haft alltså!
som ni ser så har jag lagt upp lite bilder från vår lilla tripp, de som har mig på facebook, kommer inom kort att få beskåda alla bilder vi tog.... :) jag kommer att göra ett album där !
gonatt & kram på er!

galen hampus!


jag & grabbarna bus badar i Eddahallen!


lilla mamsen lekte oxå! :)


Sjöbotten!


klätterrepet vid en av otaliga lekparker vi besökte! :)


bad vid " sjöbotten" !


lek vid skellefte-älven hos Liams farfar!


Hampus,Liam,Anton på shoppingtur!


hampus gillade barnens hus!


ja, det var här vi var! :)


vår lilla sandra!


galna barn, 1:a kvällen i skellefteå..


Hemfärd!

så var då dagen kommen... dax för hemfärd!
vi håller som bäst på med att packa, både jag & sandra , eftersom dom skall vara i sollefteå i fyra veckor så blir det ju lite saker som skall packas in i bilen.... tur att vi har en kombi..! :)
grabbarna våra, är ju sjusovare som ni vet, så dom klev upp vid elva...hehe... så vi har praktiskt tagit nyss ätit frukost! :)
vi lär nog starta härifrån vid 13-14 snåret skulle jag tro.. vi räknar med att vara hemma i solle vid 18-19 tiden ikväll,och då skall vi ju släppa av liam & sandra först uppe på remsle, sedan vi kanske tar en snabbvisit hos mor & far, så vi lär nog inte vara hemma i huset först vid 20 tiden om vi har tur! :)
jag är lite avis på brodern & bettan, de skall visst på star wars utställningen i ö- vik idag! ååååhhh   vad kul, jag hoppas att vi kommer iväg dit vi oxå nån gång i sommar!
Nu skall vi packa vidare, våra grabbar sitter & leker så fint med varann.... det är så himla kul att våra barn går så bra ihop! :)
see u later!  kramar i massor!

sista kvällen....

så var det då den sista kvällen här hos sandra&liam i skellefteå..... trist... både jag & killarna har trivts fantastiskt bra här med sandra & liam! :)
men nu är det dax att åka hemöver sollefteå! :)
imorrn mitt på dagen nån gång så startar vi härifrån, med sollefteå som slut destination!
sandra & liam skall ju oxå åka med oss dit, eftersom de skall vara i sollefteå i fyra veckor hos sandras mor & syster. så barnen lär nog hinna med att leka mera under sommaren!  :)
& sandra & jag skall nog hinna med både fest & pyssel ! :)
idag har vi vart på eddahallen, en nybyggd badhall, med sex bassänger, det var skithäftigt där! både vågmaskiner, hopptorn, grottor mm.mm....
vi hade tre väldigt roliga timmar där!
sedan vart det middag på Max! alltid gott!
nu ikväll tog jag barnen & gick till en av alla dessa jättelekparker som finns här omkring, så de fick leka av sig, så sandra fick möjligheten att packa deras grejer i lugn & ro!
nu skall vi kasta oss i säng, så vi är pigga & alerta för morgondagen!
tjipp på er allihopa! :)

skellefte-söndag!

idag var vi nästan uppe med tuppen ..hehe.. nädå, klockan var iallfall runt niotiden, men för oss så är det ju himla tidigt!  :)
vi skulle ju åka iväg tidigt & bada idag, men det spöregnade imorse... så det blev till att vänta med badandet!
vi åkte iväg en sväng på rusta & coop forum, sedan när vi var på hemväg, så sprack det upp & blev världens värme!! :)
så vid ett tiden åkte vi iväg två mil från skellefteå, till ett bad ställe som heter " sjöbotten" gulligt namn va?
där var det en jättelång sandstrand & jätte-lång grunt vatten! perfekt för ungarna!
vi blev kvar där i ett par timmar, nu så håller vi på att fixa ordning middagen , som kommer att bli kyckkling med klyft potatis & grönsaker!
efter den så skall vi till en stooor lekpark, dock inte samma stooora lekpark som igår, denna skall visst vara nybyggd!  :)
vi har det iallfall himla bra häruppe skall ni veta!
många kramar!

snurrig i skallen! :)

ojoj vad många nya intryck vi har fått idag,jag & killarna! så mkt nya saker att titta på, nya omgivningar, ny stad..mm.mm...  man blir nästan snurrig av allt nytt som man ser hela tiden!  :) vi har iallfall blivit tokkära i denna fina staden, jag kan förstå att sandra & liam trivs här, den är verkligen vacker! nära till både vatten & natur & stadsliv!
nu sitter kilarna & tittar tv & spelar, anton har nyss fått en huvudvärkstablett, han fick en sån himla huvudvärk nu ikväll, förmodligen p.g.a alla nya intryck, och för lite dricka... men nu så verkar han vara mkt bättre! :)
idag har vi hunnit med en repa på barnens hus, city, bl.a fick jag gå in & shoppa på mitt älskade indiska! jag hittade fyra tröjor/tunikor och ett par jättesnygga vida jeans, allt gick på knappt 500 kr!  härligt med rea!  :)  men nu tycker jag att jag har handlat alldeles för mkt, så nu är det slutshoppat!
killarna har handlat både nya leksaker, nya tv-spel, vattenpistoler,star wars svärd mm.mm   de är väldigt nöjda kan jag säga!
vi har även vart & hälsat på liams farfar, som bor vid en brygga vid älven, väldigt fint! där fikade vi och liams farfar var helt galen & spelade fotboll & lekte med grabbarna hela tiden! vi kastade även liite " macka" i älven!
nu har vi varit & lekt i en super-duper-stor lekpark, som var den allra största lekparken jag någonsin sett! vi skall väl dit fler svängar innan vi åker hem!  :)
imorrn skall vi om det är fint väder, fara till en sjö & bada!  sedan blir det att mysa & slappa !
ikväll har vi ätit god middag med sandra & liam, ätit nötter,chip, glass & jordgubbar.... mumsigt! :)

nu börjar klockan att bli så mkt att det är dax att kasta smågrisarna i säng! innan jag & sandra somnar före dom! :)
vi ses imorrn mina vänner! kramar i massor!

framme i skellefteå! :)

gokvälls vänner!
dagen började inte så himla bra.... natten till idag så har jag haft en sån himla ryggvärk så det var inte sant!
vid femtiden imorse så insåg jag att om jag skulle orka med att köra den långa vägen till skellefteå,så var det inte en bra ide att jobba,eftersom jag inte hade mkt varken ork eller kraft att jobba idag så vart jag hemma från arbetet...
hela förmiddagen låg jag och vilade min rygg, sedan mot eftermiddagen kändes det ganska ok, så då satte vi av den långa 34 mils färden!
resan gick helt suveränt,jag körde inte fel en endaste gång,och barnen var som små änglar exakt hela vägen! :)
jag tror att de var nog lika glada & exalterade över att fara till skellefteå som jag! så då höll dom sig glada & pigga hela vägen!
vi gjorde två små stopp längs vägen för att äta,och att köpa glass,och pinka-paus mitt i skogen..hehe..
jag måste säga att det är en fantastiskt fin natur resan här uppöver...väldigt vackert!
nu är vi som sagt uppe hos sandra & Liam,och dom bor jätte-super-fint i ett radhus här mitt i skellefteå!
nu ikväll har vi ätit varma mackor som sandra hade gjort till oss,mkt gott! sedan så har vi gått en liten prommis här omkring och grabbarna har lekt lite i lekparken som ligger här bredvid, nu har jag installerat killarna i sängen framför en film, förhoppningsvis kommer dom att somna snart... jag & sandra hade tänkt se en film som börjar på femman snart, men troligen kommer jag nog oxå att slockna rätt snabbt! hehe...
nu så härjas det lite därinne i sovrummet, måste sticka dit! :)
eftersom min dator inte funkar, så kommer jag inte att kunna lägga in några bilder medans vi är här, jag lägger upp dom när vi kommer hem! ni får nöja er med min skrivning istället under några dagar...
många stora kramar, anton & hampus skickar stooora kramar till mormor,morfar,& lilla poppen!

1 dag kvar...... :)

jihooo nu så har jag endast den sista arbetsdagen kvar, och den slutar jag kl 13, sedan är det SEMESTER!!
känns så himla bra skall jag säga! skall bli så skönt att få vara långledig...
och imorrn sticker jag & barnen på en liten semester-tripp till sandra i skellefteå i nästan 5 dygn blir vi borta, härligt!
barnen längtar så himla mkt,och jag oxå för den delen!  packningen är så gott som klar.... bara det där sista som packas ner alldeles innan vi åker, jag tänkte starta kring 15 tiden imorrn, så är vi väl framme på kvällskvisten!
jag kommer även att medtaga dator & kameran för att jag skall kunna göra en fullständig redogörelse för vad vi hittar på däruppe!  :)
idag har jobbet gått som en dans!
fick rast-sällskap oxå idag, i form av min älskade gullplupp Milo & min bror, alltid trevligt med sällskap när man käkar.... Milo ville mest äta mina nycklar & telefonen.... gott...  :)
nästa gång det skrivs, så är jag i skellefteå!
ha en bra semester på er alla,och en sköööön sommar!
många kramar!

innebandyproffs?


på språng!


Milo-grab & go ! & 2 dagar kvar......

tjopp!
nu i denna sena timma så har jag nästan packat klart det vi skall ha med oss till skellefteå,och jag har insett att det spelar ingen roll om man som vi, skall vara borta i fyra dygn,eller om man är borta två veckor, så har man ändå lika mycket med sig i klädväg...hmm...hur går det ihop?  jag & garbbarna har lyckats att få ihop en resväska med kläder & badgrejor.... en resväska! antagligen har jag packat alldeles för mkt saker, men det är väl bättre det än att vi tar med för lite antar jag....  :)
vi längtar sååååååå tills vi har kommit iväg!
idag har vi även hunnit med en s.k. " Milo-grab & go" hehe... detta innebär att vi går bort till broder & bettan & tar helt sonika med oss milo därifrån!  :)  denna gång gick vi & var med honom borta hos hans farmor & farfar! vi hade himla kul, mina killar hade fullt upp med att mata i han majskrokar på löpande band! & skeda i han vatten! :)
nu har jag endast 2 dagar kvar på jobbet innan semester...sköööönt! känns så länge bara.....
nu skall jag slappa med min bok innan jag däckar.......
kram!

" tandlösa farbrorn" !


en dag full av besök! :)

gokvälls vänner!
idag har vi haft fullt upp här hemma hela dagen & kvällen!
efter lunch kom min gamla vän Åsa & hennes 2 barn Alice & Gustav och hälsade på oss,vi hade mkt trevligt!  :)
även fast än det var så himla längesedan vi sågs,så är det som om man nyss träffat varandra...det är då man vet att de är sanna vänner! man känner liksom varann så bra,att det kan gå lååånga perioder utan att man träffas,och när man ses så känns det som om man träffades typ igår...  :) kul var det att se dom igen iallfall!
medans dom var här hos oss, så tittade broder,Milo & fadern in här oxå på en kaffe! sedan så kom grannbarnen & fikade med oss oxå!  :)  det är alltid trevligt med en massa folk härhemma tycker jag!
nu ikväll har grabbarna spelat fotboll med stor-grann-pojkarna,och jag har passat på att rensa alla vinbärsbuskar!
och till min bror vill jag även meddela att jag även rensat upp i mitt land.... som du tyckte såg lite "tjaskigt" ut..hehe... nu ser det såååå fint ut såå!  hittade t.o.m jordgubbar,som Hampus skyndade sig att käka upp! :)
nu kollar vi på tredje " star wars" filmen,de är verkligen mkt bra!
jag har även börjat att småpacka lite grejor inför skellefteå-resan på fredag eftermiddag! vi bestämde idag att vi far på en gång efter att jag slutat jobba på fredag,så vi kommer fram på fredag kväll!  det kommer verkligen att bli kul att få fara till sandra! :)
nu har jag tre dagars jobb kvar..... sedan är det semester! wihooooooo!

Gustav & mamma Åsa!


sommarfika på altanen!


lek & stoj i sandlådan!


Alice!


sommarlek!


Björkå-besök!

tjolahopp!
idag efter jobbet så for vi till Angelica & familj för att hälsa på !  det var ju ett bra tag sedan vi var där,så det var verkligen på tiden!
vi hade väldans trevligt,och knäppade oss som vanligt! se bilder.... hehe... kolla även in angelicas blogg,som jag länkar till här bredvid,Angel. så får ni se ännu värre bilder...hehe....
vi fick gott fika,som vanligt hos angelica!
sedan lekte vi med alfons som har livit så himla stor! han var så söt sååååå!  mina grabbar busade på rätt bra med honom!  :)
sedan spelade vi lite fotboll med Angelica,som inte var så himla bra.....hehe.... jodå, hon var superduktig! :)
fick även kolla in rummet de håller på att fixa till lilla killen,kommer att bli hur fint som helst!
efter björkåbesöket for vi till brodern en sväng & lånade " star wars" filmerna , som grabbarna skall få börja se,givetvis tilsammans med mig,just nu kollar vi på den första,de är väldigt imponerade.....
sen vart det en kortis förbi mamsen oxå innan vi for hem!
i morrn kommer åsa m. familj,skall bli kul!
byebye!

två knäppisar! :)


tre busar ! :)


Angelica & Alfons myser i soffan...


zzzzzz......

nu e jag trötter..... helgen har vart en tung jobbarhelg...kändes ett tag som om den aldrig skulle ta slut... det värsta av allt känns det som, är att man skall upp & vara på jobbet imorrn bitti 06:45 igen... det är inte kul att jobba tidig måndag efter en jobbhelg.. men snart så är det semester!!  :)
har pratat med sandra ikväll om lite detaljer inför min & barnens resa till henne & Liam i skellefteå,längtar som tokar gör vi!  :)
barnen hämtade jag hos mor & far nu efter nio när jag slutade,de hade haft en toppen dag!  lekt & busats hade det gjorts! :)
anton har fått ett blåöga oxå! på sitt vänstra öga, min pappa berättade att han hade vaknat inatt av att anton grinade, så pappa hade kollat vad som hänt,och  det visade sig att min älskling hade knockat sig själv in i kanten på sängen i sömnen....huvva, stackarn , vilket uppvaknande....
men allt gick ganska bra ändå,förutom blåögat..
jag var förrbi Figos husbygge oxå, och nu ser det ju nästan helt färdigt ut! himla snyggt kommer det att bli... dubbelgarage,tredimentionellt tak,jätte dörröppning fram.stora panorama förnster på hela baksidan..inte rädd för insyn där inte, hehe....
skall bli skoj och se om de kommer att tillringa någon tid där....
eller om det blir ett hus som för det mesta står tomt..
nu ska jag fortsätta på en ny kanonbok som jag fått låna Martina Haags nya " I en annan del av Bromma"

lille kissen med superblå ögon !


stapplande små steg....


en stolt kattmamma.....


sol & bad!

idag har det vart en kulig dag!
först imorse så var jag ju på besiktningen med passaten,och döm om vår förvåning när den gick igenom utan ett enda litet fel! en riktigt bra bil sa besiktningsgubben....  :)
sedan åkte jag & barnen på risön med madde & alfred,elias & oskar,där hade vi många timmars lekande & stojande,det var väldigt trevligt!
vi träffade även Abbe,ingela & deras barn , Linn & Simon där,så vi var ett litet gäng som umgicks & hade kul!
Anton träffade på en kompis där oxå, så dom såg vi inte så mkt av... de spelade fotboll så det stod härliga till!  :) åsså med små avbrott emellanåt av lite svalkande bad....  :)
vid fem tiden så stack madde & jag & barnen på stures och intog vår middag där, sååå lättsamt! :)
nu ikväll har jag vart & släppt av barnen hos deras mormor & morfar,de ska sova där inatt,T & jag jobbar helg...
imorrn vid fyra så hämtar jag dom! för några timmmars busande innan jag släpper av dom där igen....
ikväll har jag även hämtat ut våra " diggiloo" biljetter!  den 2/8 skall vi på 4 timmars härlig underhållning i bispgården i tailänska paviljongen,då diggiloo-gänget är där!  ska bli himla roligt! bl-a Måns Zelmerlöw,Nanne Grönvall, Linda Bengtzig,Thomas Pettersson mm.mm.......
nu måste jag få lite sömn! pussissar!

Hampus tränar på simningen!


Anton med nya slangbellan!


hampus solar... :)


hallojsan tjolahoppsan!

jihoooo!  nu är jag ledig en dag...innan det är dax att hoppa på helgen! men det könns väldans kul att vara ledig imorrn, om det så bara är en dag!
hoppas hoppas att det är lika fint väder imorrn som det vart idag,för då bär det iväg till risön med grabbarna, T hade vart där med dom idag, när jag jobbade,och de hade haft det väldans skojsigt! :)
så då tänkte jag att de får fara dit igen imorrn, med mig! jag hoppas att jag får med mig maddiz & barnen oxå,det är ju alltid mera skoj om man är ett gäng som kan sitta & mysa & fika tillsammans,om hon nu inte står med mesekokningen,så skulle de kanske med! *hoppas*
idag innan jobbet så var bror hit med Milo en sväng, Milo fick sig sitt allra första utomhusbad här på vår altan! han verkade tycka att det var mkt suspekt till en början...men sedan så härjade han hejvilt i baljan! som ni kan se på bilden.....hihi!
jag & killarna lekte " risön " innan bror dök upp, det innebär att man tager handdukarna,packar en liten picknnickkorg,åsså går vi på baksidan ner till poolen, lägger ut handdukarna & vips så är vi på risön!  :)
detta tycker de är jättemysigt att göra! hihi!
sedan när klockan började närma sig 13, så skönk humöret litegranna för då var det slut på det roliga & dax att åka till jobbet.....
imorrn bitti kl 8:40 skall jag vara på besiktningen med våran passat...hmmm... tror hur det går, vi lär nog få en himla massa grejor som skall fixas på denna bilen oxå.......  :(
men man kan ju hålla tummarna för att det inte blir lika dyrt som med volvon...
nu är det bok dax!!
kraaaaammmmeeeeeeennnnnnnnnnnnnn! :)

kusiner! en bild för morfar att skriva ut kanske.. :)


milo badar hos faster! :)


god natt! :)

ja, jag kan ju inte skriva god kväll, för nu är det ju natt & inte kväll....hehe..
ikväll har det jobbats på som vanligt, innan jobb skjutsade jag grabbarna på respektive ställen de skulle, Anton & hans klasskompisar hade blivit hembjudna till deras förskolefröken på fika hela dagen!  han hade haft det jättekul! :)
Hampus han skjutsade jag till hans sista dag på avd: duvan..... för nu har ju killarna sommarlov, sedan till hösten så börjar han i 5 årsgrupp!  det längtar han till! :)
nu har jag 7 pass kvar på jobbet innan semester......må dessa gå fort!
fick ett kul brev idag, det verkar som om en gammal kompis till mig skall komma till sollefteå på måndag eller tisdag!
hon & hennes två barn, som är i mina barns åldrar,det kommer att bli hur kul som helst att träffa dom, det var ett par år sedan sist... hon & jag var som ler & långhalm en gång i tiden..flyttade samtidigt till sundsvall i slutet på 90 talet..sedan blev hon kvar & jag flyttade hem! sedan blev det väl som det blir när man bor långt ifrån varann & båda har barn & familj, man kommer ifrån varandra.... men nu så har vi ju kanske hittat en väg tebax till varann!  :)
ååå nu skall jag läsa lite i min nya bok:sjöjungfrun av camilla läckberg!  vilken super-bok alltså!
kramar!

Rulltårta!

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk mjöl
1 tsk bakpulver

1.vispa ihop ägg & socker
2. rör ned mjölblandningen.
3. bred ut smeten i en långpanna på bakplåtspapper.
4. grädda 250 i 5 minuter.
5. vänd upp bottnen på ett sockrat papper, bred över valfri fyllning på den kallnade bottnen,ex: hallonsylt,smörkräm,eller blåbärssylt. rulla ihop till en rulle, skär skivor.

Sommarkaka!

1 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vanilj
100 g smör

fyllning:
200 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
4 tsk kanel
2 tsk vanilj

1. vispa ihop kaksmeten,häll i en långpanna.
2.rör ihop smöret,som du smältit, tillsammans med resten av fyllningen, detta ska bli en tjock " gegga"
3. klicka på fyllningen över hela kaksmeten.
4. in i ugn 225 i ca: 30 minuter.
5. klart!  skär upp i rutor.

Apelsin & Chokladrutor!

150 g smör
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
60g geisha-apelsinchoklad

glasyr:
50g smör
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk vatten
1 äggvita
40 g grovriven geisha-apelsinchoklad

1. smält smöret,finriv apelsinskalet,  pressa saften ur apelsinerna
2. vispa ägg & socker pösigt,blanda i apelsinsaft,skal,& smöret
3. blanda de torra ingredienserna & grovrivna chokladen,vänd ner i smeten
4. häll smeten i en 20 x 30 form, grädda 175 i 30 minuter
5. rör ihop glasyren & bred över den svalnade kakan!
6. strö lite hack-choklad över!

lediga dagen!

har varit riktigt härligt att vara ledig idag! synd bara att det inte blev något riktigt badväder... :( men vi har haft det skoj iallfall!
imorse dök grannpojken upp,han hade tråkigt och ville tillbringa sin dag med oss tills hans moder kom hem,så det gjorde han,och anton blev superlycklig, jacke är ju en utav antons bästaste vänner!  grabbarna har nog spelat fotboll här på baksidan i säkerligen minst fyra timmar idag....pust!
på f.m. dök även Milo & broder upp på kafffe,alltid trevligt!  Milo fick sin allra första gungtur idag oxå..... stort....  :)
vi har oxå bakat idag,det blev först jätte-muffins med kanelfyllnning & äppleklyftor,sedan efter vi hemkommit efter en minigolfrunda med mamma & pappa & brorsan,så gjorde jag bullar!
golfen var riktigt kul!  alltid roligt att smågnabbas med pappa & jimmy om vem som kommer att vinna...denna gången var det jimmy som med nöd & näppe vann!
mina smågrabbar var faktiskt inte långt efter ska ni veta, de har blitt riktiga golf-proffs!
imorrnkväll är det jobbdax igen..... nu känner jag verkligen att det vore dax för en semster.... det är antagligen psykiskt det där... att ju närmare semestern man kommer, ju mer less på att jobba blir man.....
det roliga med jobbet imorrn är att jag fått möjlgheten att få låna Läckbergs nya" sjöjungfrun" !! av en av mina jobbarkompisar,mkt snällt av henne!  :)
nu är det midnatt & dax att sova..... pussipuss!

glader hampus efter sin hole-in-one!


golfare-anton!


brodern koncentrerar sig på putt!


stor-grabbsen softar..


gungande-hampus!


gungande-Milo!


humle-Milo!


RSS 2.0