Helgen som gick & dagen som varit !

Gokvälls!
huvva vad helgen har swishat förbi fort!!
jag tycker inte jag har varit hemma nåt alls...
lör tll sön-natt hade killarna 2 kompisar som sov över här.. de hade jättemysigt tillsammans!! de låg & fnittrade & snackade läääänge innan de somnade...  :)  men natten gick hur bra som helst, de sov alla 4 som stockar!
de sov fortfarande när jag åkte på jobbet vid halv sju... T fick lite sovmorgon innan de vaknade då iallfall!
söndagen tillbringade jag hela tiden på jobbet, idag jobbade jag bara tills 13, sedan hämtade jag kidsen & så for vi & badade med Fam. Persson, och deras kusiner, Noak & Loke, barnen hade skoj som vanligt tillsammans, ända tills Anton började att känna sig krasslig.... den stackarn fick ont i halsen, och han trodde han hade feber... lilla vännen.... han va inte alls pigg..det bara kom helt tvärt... väl hemma igen , fick han alvedon, sedan har han legat i soffan...hoppas att han inte får nån influensa bara.... ush...
men innan han somnade sa han att han kände sig lite bättre, men han hade " ont i kroppen"... lilla gubben...
vi får se om han stannar hemma från skolan eller inte...
nu ligger jag i soffan, har smaskat lite Häagen Dasz " strawberry cheese cake " mumma!  åsså kollar jag på Twin Peaks, härligt!

Anton, Erik, Hampus & Axel cyklar & bygger hopp!


Hampus & Elias i gungar-tagen!


Hampus & Elias i gungar-tagen!


Alfred på 4-hjulingen!


Lördag!

Hejsan på er!
idag har jag jobbat, så jag missade tyvärr grabbarnas matcher på cupen idag... men jag fick ständiga rapporter via sms av min pappa.. Anton spelade först- tyvärr förlust... men de hade vart jätteduktiga! Sedan var det dax för Hampus lag att spela, de vann sin 1:a match! så de fick spela semifinal!  tyvärr mot de " stora" killarna .. så det blev förlust för dom oxå! men vad gör väl det? de var hur nöjda som helst iallafall!

Nu ikväll har vi övernattningsgäster här!
barnens kompisar Erik & Axel skall sova här inatt! så nu är det full speed här hemma!! för grannbarnen är oxå här... åtgången av godis & chips är stor kan jag säga....  :)
men det är så härligt att de har kul tillsammans..   :)
vi har delat upp sovplatser här hemma nu... hihi!  Anton & hans kompis ska sova i min & thomas säng... Hampus & Axel ska sova i våningssängen...jag & Thomas ska sova i varsin del av hörnsoffan!  det blir superbra det!!  :)

men imorrn bitti blir det Thomas som får full rulle med frukost & dyligt.... för jag sticker på jobbet vid 6:30 jag....   :)  vi får se hur natten går först nu....  kan bli intressant.....   :)

Imorrn jobbar jag heldag, 6:45-21:15... känns som om det kommer att bli en lååång dag.... men det är så roligt att jobba nuförtiden så det blir nog lugnt det.... tänk vad mkt det kan göra att ha bra arbetskompisar....

Nu ska jag kolla till kidsen som är ute & leker för fulla muggar! snart dax för mys i soffan & sagoläsning!
kram på er alla!

Ledig fredag!

Hallojsan!
idag slutade barnen 12. så sedan for vi ner & fikade en sväng, innan vi stack iväg på badhuset!
vi hade med oss en kompis till killarna, Erik oxå.  barnen hade det riktigt skojigt på badhuset, då det visade sig att halva klassen oxå var där!  :)  nä, men iallfall 4 st i Antons klass va där...  :) 
själv simmade jag ett gäng med längder, det va härligt det!
efter badet, for vi på City & käkade pizza!  härlig middag!!  :)
nu har vi tagit fram godis & chips & myser i soffan....

Imorrn har min lilla Hampus namnsdag!!!  den firar han med att spela fotboll på risön med sitt lag Hajarna!
de har match 11:00, Anton spelar redan kl 9:40....  hoppas att det går bra för killarna!!
jag jobbar till kl 15.... så jag missar alla matcher imorrn.... trist!
men jag är ledig nästa helg, då den stora kvartersavslutningen är, så jag får väl vara nöjd med det iallafall!

nu ska jag lägga mig i soffan.... känner mig halvmör i kroppen... lite ont i näsan & halsen har jag oxå... må jag inte åka på ngn förskylning.... de brukar ju komma som ett brev på posten när skolorna startat! huvvaligen......

kram!

Hittade en 4 år gammal bild på älsklingarna i min mobil.... sötisar!


Torsdag!

Jaha... så har man avverkat sin andra kväll på raken på jobbet.... har gått bra..trots att vi har det ganska tufft där nu....
nu är jag ledig imorrn!  tjohooo!
grabbarna slutar skolan tidigt imorrn, så efter skolan bär det av först på westerlunds för en fika, sedan till badhuset när de öppnar kl 13 ! sedan så lär det nog bli bada hela långa dagen!  de har längtat till badhuset....   :)
efter badhuset tänkte vi käka pizza till middag nånstans.... nån som vill hänga på?
imorrn bitti efter lämning på skolan, ska jag upp till bror & få mig lite kaffe & pussa på Milo! sötungen....  :)
innan jobbet idag, såg jag en film oxå " Män som hatar kvinnor"   jag har ju läst alla millenium böckerna, och jag måste säga att den här 1:a fillmen var kanonbra!  de hade verkligen fått med allt som var med i boken!!
nu blir det sängläge för mig..känner mig utpumpad.....

True Blood!

Ikväll börjar svt sända serien " True Blood" !  tjohooo!
så ikväll kl 22:00 är det jag som sitter framför tv:n.!
Ni som inte har hört talas om serien, kan jag berätta att det är en amerikansk serie... som handlar om vamyrer, Alexander Skarsgård har en utav huvudrollerna , som en vampyr.
jag har hört mkt bra om detta program, så det är klart att jag måste kolla in den!

annars sitter jag & väntar på att fara på jobbet, jobbar 2 kvällar nu.... trist på ett vis, men bra på det viset att jag kan skjutsa killarna på skolan, och kolla vad de har gjort , imorse visade Hampus mig alla sina teckningar & räkneuppgifter han hade gjort!  han sa nåt kul oxå....  jag tog fram en utav räkneuppgifterna och sa att det var ju jättefint gjort!  då sa han:  ååh den..det var ju JÄTTELÄNGE sedan jag gjorde den...  haha!  ja han har ju gått i skolan åååå himla länge... hela 2 dagar....   hihi!  han menade alltså att igår, var JÄTTELÄNGE sedan...  :)
Anton visade mig sin bänk oxå..som han bestämt säger ifrån att ha nåt bänkpapper i. han vill inte heller ha papper runt böckerna...  så får det bli !  No bänkpapper!  :)
han hade fått en ny läsbok, stolt förklarade han att det var den svåraste han hade fått..   :)  och en ny stoooooor räknebok!  ingen ide att han försöker få hjälp av mig med matten..jag är VÄRDELÖS på matte!  fast än så länge kan jag kanske hjälpa honom...   :)

Igår spelade killarna matcher oxå...tyvärr blev det förluster för båda två... men de är lika glada iallfall!
tur det!
idag efter skollämning har jag vart & handlat lite ...  städat lite.... och varit duktig och inte gjort NÅNTING annat!  måste lära mig att slappna av lite ....just det!  jag har vikt tvätt & tvättat oxå!  :)
nu är det kaffedax innan dusch & iväg på jobbet!
have a nice day!

Dagens tips!

Hej vänner!
I dag har jag ett par superbra sidor att tipsa om!
jag var ute efter smaksättnings-sirap till kaffe, så man kan göra goda lattes hemmavid, och hittade den här braiga sidan!  inte alls dyra heller!
den heter: Gourmera.jetshop.se
kolla får ni se!

sedan har jag en till sida som jag oxå hittade nyss, den riktar in sig på olika smaksatta kaffesorter, the:er, allt som har med kaffe,fika & annat roligt att göra, de hade jättefina doft-ljus oxå, bl.a som var formade & luktade som olika bakelser... choklad,frukt mm.mm....
den heter: aromia.se

annars idag fick jag med mig 4 barn hem från skolan idag, det kunde ha blvit 5.. Anton ville ha med en kompis från klasen...men det fick räcka med 4 för idag...  :) jag klarade av att säga nej!  :)   nu har grannbarnen kommit oxå, så de är 6 st som leker vetrinär med kattungarna.... hihi...  vi har nyss vart ute & kört lite 4-hjuling, men det blev soppatorsk...  som tur va hade alla barn hunnit köra några varv var....   :)

Ikväll är det Hampus sista match för säsongen... hoppas det går bra för dom!  de är så himla duktiga småkillarna!!
Anton spelar oxå ikväll, men de har 2 matcher kvar, heja superhjältarna!!  :)
18:50 spelar båda grabbarna, så man får väl klona sig eller nåt....  :)

Nä nu ska jag börja med middagen!

Sötaste kissarna sover tillsammans... :)


Jaha... & vad göra nu då?

Så där.
nu har vi vart & lämnat killarna till deras 1:a skoldag denna terminen.... HAmpus allra 1:a skoladag nånsin...Anton börjar 2:an !  herrejesses vad tiden flyger iväg va?....   :)
känns skumt att lämna båda grabbarna.... och sedan fara hem ENSAM.....  men man vänjer väl sig till slut.
Jag har pysslat på lite sedan jag kom hem... rensat iordning garderoberna på killarnas rum....  småstädat.... ska försöka att sitta en stund & ta det lugnt oxå....   :)   jag har sååå himla svårt för det alltså!  att inte GÖRA något....men det fattar ju jag oxå att man inte kan göra hela tiden... göra saker hela tiden alltså....
ska ner på stan en sväng innan jag hämtar killarna, ska inhandla en present till grannpojken som fylelr 5 år på onsdag! sedan ska jag till pappersåtervinningen & kasta en massa... 
sedan ska jag en sväng på Studio Fresch...hörde ryktas om, av min bror, att de har mina favvo-ljus där!  Yankee Candle, doftljusen som jag berättat om tidigare här på bloggen!  så det måste ju absolut kollas in!
Det verkar som om vi har båda kissarna borttingade nu iallfall....  kanske..... 
nä nu ska jag äta lite grahamsgröt till lunch!

Hampus ville gärna ta med sig kattungen på skolan.. :)


Anton redo att börja 2:an !


Kattungen nr: 1 .....


& Kattunge nr: 2 !


Busig liten kisse på Antons huvud!


Anton myser med den ena kattungen...


& Hampus myser med den andra kattungen!


Fullt Hus! :)

just i detta nu sitter det 6 st glada barn & fikar dricka & glass här hemma!  :)
efter Hampus träning i morse, fick vi med oss Elias hem, fast först bar det av på Stures, min mor hade lovat barnen lunch där... det var poppis kan jag säga...  :)
när vi var på väg hem, ringde kompisar till båda grabbarna, Erik & Axel, så då hämtade vi upp dom o¨xå innan det bar hemåt mot hjältaskogen igen!
väl härhemma kom grannbarnen oxå hit, så nu kan man säga att vi har fullt hus med barn!!  härligt!  så länge de är sams iallfall......  :)
jag tycker det är så härligt med en massa ungar härhemma.... men tro nu inte för den delen att jag vill skaffa fler själv....  nejnej, det är så kul att låna andras , och att barnen har många bra kompisar... det är mkt värt det!! 

Ikväll är det dax för träning med Superhjältarna, sedan är det hem & försöka göra tidig kväll för killarna.....
hur nu det ska gå....   :)
det är ju skolstart imorrn!!!
Anton längtar så han håller på att spricka!  :)
Hampus är lite mer avvaktande....  lite nervös tror jag att han är....   :)

ska bli så kul att få följa killarna till skolan imorrn!!

Nä nu dansas det hejvilt inne i vardagsrummet till High School Musical 2... måste kolla till dom nu!
Kram!

Mitt i natta....

Hohoho mina vänner!  :)
så sitter jag här än en gång, mitt i natta & skriver littegranna....   :)
Men imorgon drar allvaret igång igen.... skolstart för killarna!!  :)
känns lite skönt oxå faktiskt att de gamla rutinerna kommer igång igen...

Idag har vi haft en hel massa barn här i husét!  alltid skojigt tycker jag!
först i morse, eller morgon för oss, lunchtid för alla andra..  :)  fick vi besök av lille Milo med familj, det var bara en kortis de var här, men vi hann ialfall pussa lite på gullungen!
sedan kom en av Antons kompisar hit, sedan dök grannbarnen upp oxå!  :)
mitt i alltihopa stack jag en kortis på loppis, T var hemma med barnen, på loppis gjorde jag fynd!  hittade 5 jättefina dukar, gammeldaxa som jag gillar, alltihopa endast 20 riksdaler!  så nu är de tvättade,strukna & pålagda!
vart så fint så!

Ikväll har vi vart barnvakt åt grannbarnen tills 20 tiden, sedan har jag skjutsat Anton till min mor & far, han ville sova över där en sista gång innan skolan startar...  :)  så jag & Hampus har myst själva härhemma med film & godis!  så har vi satt upp lite Harry Potter plancher på hans rum....    :)
Nu kollar jag på Twin Peaks... har hunnit med 3 avsnitt nu ikväll...   :)
men nu är det hög tid att kasta sig i säng, om 8 timmar är det dax att åka på träning med Hampus!!
Så so long vänner!!

Mera boktips!

* Stefanie Meyer
- Twilight böckerna, alla 4 !!  kanonläsning om vamyrer!

*John Ajvide Lindqvist
-Hanteringen av odöda
-Pappersväggar
-Låt den rätte komma in

*Jo Nesbö
-Fladdermusmannen
- Kackerlackorna
- Rödhake
- Smärtans Hus
-Djävulsstjärnan
- Frälsaren
-Snömannen

* Christer Fuglesang
-13 dygn i rymden efter 14 år på jorden

* Marilyn Manson
- Den långa vägen ut ur helvetet

* Peter Gissy
-Vit sorg
-Röd död
-Blå åtrå
-Svart hämd


God Natt på er alla!

mitt i natta.... & kidsen har nyss slocknat...   :)  blev inte nåt avsnitt Twin Peaks för mig idag inte...  :)  får ta & kolla imorrn istället...
Idag har jag vart med min mor till K-fors & inhandlat diverse småprylar...  hittade dessa kepsar som är sååå poppis bland barnen nuförtiden.. de med platt skärm.. för det går INTE att ha en vanlig hederlig kepa nu inte...  :)  grabbarna fick varsin sån här keps i våras, men nu tyckte jag att de kunde få nya lagom tills skolan börjar, så jag köpte 2 åt dom var, de blev helnöjda!!   :) 
hittade lite andra småsaker oxå...nya filtar bl.a.... 
sedan for vi en sväng på Hemköp för att handla lite innan vi skulle hem, där träffade vi på T lillebror som bor i Veda, ett par mil utanför K-fors, den stackarn skulle få vänta en timma på att bussen skulle gå, så vi skjutsade hem honom istället!  då fick jag se vart han bor, har aldrig vart där förut, det var mitt i skogen, jättemysigt ställe! utsikt över Höga Kusten bron & allt! 

Ikväll har vi inte gjort så mkt, bara myst , smaskat gott... kollat lite tv....  grannbarnen har vrt här oxå, så vi har haft det så mysigt!
har lekt lite med bloggen igen oxå, så nu har den fått ett lite mer " höstlikt" utseende....   :)  allt det gröna tycker jag passar in på mig oxå!  :)  "  grönavågare" aktigt liksom....  hihi !
nä nu måste det sussas litegranna... kram!

Multråberget & bakning!

Tjo!
idag har vi vart upp på Multråberget, vilka kämpagrabbar man har alltså... de var hur duktiga som helst på att gå hela vägen upp- och det VAR jobbigt kan jag säga!!
vi tog fika med oss, det tog ca 1 timme & klättra upp, sedan var vi däruppe & fikade & kollade utsikten, och såklart graverade in våra namn i stugan däruppe!  :)  ett par timmar var vi nog där iallafall!  härligt!

sedan idag har grannbarna vart här & lekt , åsså har vi bakat lite mer... jag tror jag har nån vuxen variant av ngn bokstavskombo-sjukdom.....     :)   det blev kolakakor & kanelbullar som nu har åkt in i frysen!  men nu så har jag bakat färdigt på ett låååångt tag!  nästa bak blir nog till jul skulle jag tro! 

ikväll ska jag kolla in nya Wallander -filmen,  älskar Wallander....   :)
imorrn blir det nog en liten tripp till Dollar i K-fors...ska inhandla lite småsaker tills grabbsen börjar skolan på måndag hade jag tänkt!  nån som vill hänga på?

Kram på er alla! 

Ansiktsbehåring vid så tidig ålder... :)


Utsikt från Multråberget!


På väg upp på Multråberget!


Hampus kollar ut över stupet...


Hampus har en snorkråka i näsan....


Sötis!


Kissarna 8 veckor ute & känner på gräset!


Picnic & bakningsdag!

Hallå vänner!
idag har Hampus haft en kompis här, Markus, vi hämtade han på dagis vid 12, sedan for vi hem till oss.
väl härhemma har killarna lekt & busat!
vi tog även en skogspromenad, vi tog med oss mellanmål & traskade ut i skogen!
det var superhärligt väder, så det var sååå skönt!  i skogen klättrades det & härjades friskt! åsså intog vi ju såklart det medhavda fikat!
mot kvällssidan när kompisen åkt hem, så har jag & Hampus bakat & kokat saft!
Anton har varit med T på match i Ramvik, T lag vann med 3-2 !  tjohoo!
Ja, iallfall , jag & Hampus har ju kokat smultronsaft, som blev as-god!
åsså bakade vi kladdkaka, en stor en...  :)  och så blev det ett gäng stooora hallonmuffins!
så nu finns det lite godsaker i frysen...  om nån bara vill komma & fika så...
imorrn har jag lovat grabbarna att vi ska baka bullar oxå!  de gillar ju att vara med & kladda i köket!  :)
nu är det inte många dagar tills skolan börjar....  spännande att få 2 skolkillar!  :)   Hampus har börjat att längta lite smått...men jag tror nog att han är liiite nervös oxå...  men det ska man ju vara när man börjar skolan!  det är nog alla barn tror jag...  :)
Anton han känner sig ju redan rutinerad han...hehe.... storkillen som ska börja 2:an !
ikväll när killarna somnat blir det Twin Peaks i vanlig ordning...samt lite Häägen Daaz smarrig kola-glass!!!!
Kram!

Älsklingarna på Äventyrsbadet i Östersund!


Östersund tur & retur !

Godafton friends!
vilka härliga dagar jag har haft med killarna i Östersund hos min kusin Magnus!
första kvällen , tog vi det lugnt & kagade mat med kusinen, Anton hjälpte till att rulla köttbullar...det tyckte han va kanonkul!  :)  sedan avnjöt vi en helt fantastisk kött & korvgryta med färska kryddor & annat gott som kusinen fixade till!  efter maten bänkade vi oss i tv-soffan & smaskade glass allesammans!
i måndags blev det äventyrsbadet för hela slanten!
men enligt killarna var ENDAST 7 timmar på badhuset för kort tid.....   :)
näää de var supernöjda med dagen på badet!  har ni inte varit i Östersund nyligen & badat, kan jag varmt rekomendera det!  helt suveränt!  & billigt att äta där var det oxå!  de har under dessa tre år som det var sen vi var där sist, fått diyt 3 nya vattenkanor!  de va superkul allihopa!
efter badet var det en sväng på staden för att killarna skulle få inhandla lite nya saker , de hade fått med sig fickpengar av mormor & morfar...   :)
sedan var det åter dax att fara hem till mange för att fixa middag, denna dagen blev det hembakt pizza som det bjöds på!  även denna gången hjälpte Anton till i köket!  :)
imorse när vi vaknade i Östersund, sa grabbarna att de inte ville fara hem..de hade haft sååå kul där!  härligt att de uppskattade den lilla resan !   jag tycker oxå själv att det har vart jättemysigt att få umgåtts med min kusin, som jag träffar alldeles för sällan!
det blev en sväng in på barnens hus oxå innan hemfärden...  :)  så nu har killarna slut på sina pengar!   jag hittade även skor till killarna, på Skopunkten, där fick man ta 3 par skor, betala för 2.. så det blev 2 par till Anton, & ett apar till Hampus, skitsnygga!!

Nu ikväll har grabbsen spelat matcher oxå!  Hampus lag förlorade, men de kämpade som tokar!  de var jätteduktiga, Hampus gjorde ett mål iallfall!  :)  så han var as-nöjd!
Antons lag fick äntligen vinna, efter allt deras slit... den här matchen var alla helt suveräna alltså!
Anton stog i mål hela matchen, som vanligt var han superbra i målet!
Superhjältarna fick vinna med 4-1 ikväll!  välförtjänt!!  verkligen!
nu ska jag sortera en hel IKEA kasse med kläder som jag fått av en av Antons kompisars mamma, till Hampus!  jättesnällt av henne!  Tack Eva!!!

kram på er alla & sov gott!

& såhär glada blev dom efter vinsten ikväll!!!


Superhjältarna!


Heja Hajarna!


Cykel-hopp-byggning med morfar!


På väg till Östersund stannade vi vid" Döda fallet" !


Älsklingarna i Östersund!


Hampus spelade piano !


Anton hjälpte Magnus med middagen!


Hampus testar min kusins badkar! :)


Spontanitet!!

Godafton!
Nu har jag på kortast möjliga tid packat badväska,övernattningväska,& andra diverse saker i bilen!!
För ni förstår kära vänner, att imorrn direkt efter Hampus träning vid 12 tiden sticker jag & grabbarna till Östersund för en mini-semester!  :)
Detta lilla påhitt kom jag på nu vid 21 snåret....  :)  så ni kan förstå att det blev till att snabbplanera för mig & grabbsen....  :)  
T han lämnar vi hemmavid.... han har match  imorrn, sedan så får han ett par dagar ledigt från oss!  :)
jag ringde min kusin Magnus som bor där, och som vi brukar passa på att hälsa på lite nu & då, och han tyckte att det var en jättbra ide att vi skulle komma,Anton blev jätteglad...  " mamma..jag ÄLSKAR Mange!  "  gullungen...  :)
jag hade tänkt att vi ska sussa 2 nätter där, sedan swishar vi hem i lagom tid tills kvartersmatcherna på tisdag kväll!
känns himla skoj!!!   :D
imorrn ska vi leka i lekparker & mysa med min kusin...  på måndag ska jag ta med killarna på Storsjöbadet, äventyrsbadet i Östersund!  det längtar dom till kan jag säga... det var 3 år sedan vi var där sist....
på tisdagen blir det nog en sväng på stadens gator så killarna får köpa med sig nåt hem från leksaksaffären!
detta var nog en smart resa av mig att komma på!!  ska bli sååå himla kul känner jag!!
Många kramar till er alla!

Tjohoo!

japp!  då var man ledig i hela 11 dagar nu då!  :)  underbart!
känns skönt att ha delat upp semestern så här... först 3 veckor på den rätta perioden, sedan 1 1/2 vecka nu så här efteråt... härligt att vara ledig med barnen ända tills dom börjar skolan den 24:e !
vad har jag annars gjort i veckan än att ha jobbat varenda dag? 
i onsdags jobbade jag kvällen, så då blev det inte så mkt annat gjort...
efter jobbet i torsdags kom mamma hit och så for vi med Hampus & plockade lite bär, både hallon & blåbär hittade vi !  och ni skulle bara veta vilka guldställen med bär som vi har hittat.......   :) 
sedan for vi in till min moster i Långsele & fikade gofika! härligt det efter att ha gått omkring i skogen!
sedan kom Anton & T hem från T träning i Resele, så då passad vi på att rensa lite bär & frysa in...

I går efter jobbet, så ringde barnen kompisar, så vi hade fullt hus här hela dagen med Madde & Co, skönt att sitta & surra med henne... det var längesedan.... men det blir ju så, man har ju liksom fullt upp med sitt... men när man väl träffas är det sååå mysigt!  när hon sedn for hem, stannade hennes 2 äldsta kvar & käkade middag med oss !  det blev en våffel & pannkaksmiddag här i Hjälta igår! 
på kvällskvisten kom mina föräldrar hit, pappa hade lovat att hjälpa Hampus att bygga ett cykelhopp!  Lilleman har ju blivit heeelt galen, han fara & trixar med sin lilla cykel härute på gatan... hoppar & grejar.... och han är riktigt duktig!
s¨å nu hade pappa lovat att ta hit bräder & hjälpa han.... så igårkväll satt grabbarna med varsin hammare & spikade ihop ett helt suveränt hopp!  lite för bra kanske... för Hampus var lite rädd att hoppa- det var ju såååå högt!  vilket det INTE va kan jag säga...  :)  men det slutade med att Anton vart heltokig i hoppet, så han har oxå börjat trixa med cykeln!  skitkul!  han va superduktig att hoppa!

annars har jag kokat lite svartvinbärssaft, gjort rödvinbärsgele... så smarrigt med hemgjort tycker jag!!
nu har jag suttit & klurat & kollat på nätet om Holiday Club Hotell i Åre.... verkar ju va så mysigt & inte alls dyrt, de har nån drive nu mellan 16-21:a augusti ...  jag vill åka dit!!!   jag vill jag vill!!!!   :)   2 nätter ...hotellfrukost..bad....  fjällen... ååå vad jag vill dit!!  men T är inte så pigg på iden tror jag...har försökt ta upp det flera gånger men jag jag får aldrig någe svar... så det antar jag är ett nej...   :)  man får väl ta det nån annan gång..det kostar ju fakiskt pengar oxå-- tyvärr..   :)

Idag ligger vi & slappar i soffan...lovely...  :)
kanke blir det en utflykt till Nämforsen idag?
Ha en fin dag allesammans!

Vinst & förlust!

Hallå!
ikväll har vi tillbringat hela källen lång på Risön...
först hade Anton match 17:30 med Superhjältarna, som vanligt spelade killarna & tjejerna jättebra, men det blev en förlust....  synd tycker jag, när dom var så duktiga! 
sedan var det till att vänta tills 18:50 då Hampus hade match med " Hajarna" !
och en sån match alltså!
vinst för Hajarna med 9-0 !!  heja heja!!  gissa om killarna blev glada!  helst när dom de spelade mot var 1år äldre...  :)
Hampus gjorde 3 mål oxå!  andra halvlek var han målis! 
vi skrek oss hesa på sidan om planen kan jag säga....   :)
annars idag har jag jobbat i vanlig ordning....
2 dagar kvar nu... sedan 10 dagars semester igen!  lovely!
sedan när vår semester är slut börjar ju skolan.... tiden går så fort alltså....  nu snart så har man helt plötsligt 2 skolpojkar....   herreguuuud !!!
nu ska jag kolla lite TP.....  tjingtjong!

Glad "Hat-Trick" kille!


Axel,Erik,Hampus & Noak!


Underbar helg!

Hejsan hoppsan på er!
denna lediga helgen har vart helt suverän!  :)
solen har visat sig från sin allra underbaraste sida, härligt!
gårdagen tillbringades på risön, sedan for vi upp till mor & far & käkade med dom & Milo , mysigt värre!
på e.m kokade vi lite blåbärssylt & svartvinbärssaft, som blev hur god som helst!
sen kom fam. Molinder hem med Anton, sedan så blev dom kvar här hela kvällen lång....  :)  barnen lekte så himla bra & badade & stojade på... jag & Linda satt i det sköna lugnet på altanen & drack kaffe & bara surrade....  så himla mysigt alltså!  länge sedan jag hade en sån mysig kvälll med en väninna....    :)

idag har vi oxå vart på risön tillsammans med Linda & barnen igen..  :)
vi for dit direkt efter Hampus träning imorse...  nu har vi nyss kommit hem, & jag ska packa träningsgrejerna för vår träning med Superhjältarna...det är jag som tränar dom idag, T han är på match i Ramvik.
ser ut just nu som om det kommer att vara regn på gång....  hoppas att vi klarar oss från nån regnskur medans vår träning håller på......

Imorrn ska vi jobba igen..men kilalrna slipper vara på fritids... de skulle få följa med fam. Molinder på badet istället!  gissa om dom vart glada?   :) sedan när jag slutar lär jag nog hamna på badet jag oxå.... är det så här varmt imorrn flyter man väl bort på jobbet skulle jag tro....

Nä nu måste vi sticka på fotbollsträning!
puss!

Äntligen fredag!

Underbart..... nu är det helg!
jobbade till 16 idag, gissa om jag var nöjd när jag fick gå hem...   :)
igår efter jobbet, när jag hämtade barnen på fritids kl 16, for vi & hämtade fikakorgen hemma, fyllde den med kall korv, köttbullar, festisar & lite digestivekex, detta fick bli vår middag igår, för vi for ner på Risön på en gång!  vi hade jättemysigt där jag & killarna.... de var så nöjda med att det var varmt igen, så de fick bada!
vi va där nästan tills det stängde.... det var supermysigt att äta middag där oxå på filten...  :)  även om middagen igår bestod av ovanstående .... men ibland får man fuska till det lite med maten tycker jag... speciellt om det är kanonbadväder!!

ikväll har vi haft min mor & far & Milo här på besök!
Milo fick bada lite i badbaljan , som han inte alls ville kliva upp ur...   :)  de var här tills det var dax för Milo att åka hem & sussa!  härlig stund med familjen....  :) 
Nu ska snart killarna gå & sova, det har blvit några riktigt tiiiidiga mornar för dom den här veckan.. så jag märker att de är lite halvtrötta nu....  :)
men imorrn har jag sagt att de får sova hur länge de vill.....   det behöver dom!
sedan om det är finväder, blir det Risön igen, och ev. på kvällskvisten en tripp upp på Multråberget... om vi orkar...  :)
efter killarna somnat ikväll, blir det ett par avsnit Twin Peaks...  :)  har fått resterande boxarna av brodern!  så nu blir det att titta Twin Peaks!!
Puss & trevlig helg på er! <3

Kokning & fikadagen!

yo på er!  :)
idag har man ju vart ledig, häligt med sovmorgon ibland...  :)
när T slutade jobba vid 14 for vi ner på Westerlunds & fikade, mumma det !
sedan gick vi en runda på stan, bort mot Skattkistan, där inhandlade vi en till kattlåda, eftersom de små kissemissarna börjat att springa omkring...och då måste vi börja med deras toaträning.....   :)   förresten, vet ni nån som vill ha kissar?  de är leveransklara i början på september !! 
efter stadsvandringen for vi hemåt, för att göra middagen, som idag bestod av stekt rödspätta med färsk potatis !
efter middagen kom min bror m. familj på fika... så vi har alltså fikat 2 gånger idag....  :)  men det får man göra ibland!
Milo var som vanligt på ett urgulligt humör!!  han har börjat att prata så himla mkt!  det går fort nu ....  :)
ikväll har jag kokat ett par flaskor med hallon/rabarbersaft oxå!  det blev helt suvve att blanda hallon & rabarber!  hur gott som helst!
sedan framöver skall vi göra lite blåbärssylt & svartvinbärssaft oxå....
nu måste killarna sussa...imorrnbitti är det supertidig morgon  för dom igen.... samma på fredag..... men det går nog bra det!
sedan är det ledig helg!  underbart!
på lördag hade vi tänkt klättra upp för multråberget med grabbarna!  jag gjorde det ofta när jag var liten, och tyckte det var jättemysigt, så nu ska vi se vad killarna tycker om det......   :)
puss på er vänner!

Fiskeutflykt & Fotbollsmatch!

tjolahopp på er !
idag jobabde jag bara tills kl 12, sedan drog vi allihopa till Offersjön för en heldag med fiske, grillning & bärplockning!
vi hade supermysigt där ska ni veta... det är ett helt suvve ställe att tillbringa dagen på!
barnen fiskade mest hela tiden, fina fångster blev det oxå!  7 aborrar!
jag passade på att plocka lite blåbär, som jag gav till broder m. familj !  de blev nog ganska glada tror jag!  :)
men jag behöll lite blåbär själv oxå... men jag hade redan fryst in så mkt bär, efter att ha plockat här hemma i skogen, idag plockade jag bara för skojs skull!  tycker ju att det är sååå himla kul att plocka bär!!  avslappnande på nåt vis....
på vår lilla utflykt kom även ett äldre par förbi med sin husbil, de satte sig att surra lite med oss, och vilka stål-pensionärer alltså!   de var strax under 80, och berättade att de åkte på " äventyrsresor" flera gånger per år...  bla. hade de nyligen både bergsklättrat i kanada, träffat indianer i sydamerika, vart på tripp till kina, australien....mm.mm... herregud!  :)
nu var dom på sverigeresa på bil ! körde igenom hela sverige... tuffingar !  :)
de var verkligen jätteintressanta att lyssna på, de blev väldigt förtjusta i grabbarna, tog foto på grabbarna med deras fiskefångster!  :) åsså fick killarna var sin 10:a att köpa en glass för, att de hade vart så duktiga att fiska!
vilka snälla människór det finns va?  :)

Ikväll har vi vart på kvartersmatch oxå!  tyvärr vart det en förlust... med ett minimalt övertag av det andra laget, vårt lag hade maximal otur!!
Anton stod 1:a halvlek, släppte bara in ett mål, han var helt fantastisk idag...höll på att göra mål 3 gånger på sina superlånga utsparkar!   t.o.m det andra laget vart superimpade!!

Nu kollar vi på film... imorrn är jag ledig... skönt!

Anton glad över alla fiskar han drog upp!


Hampus koncentrerad på fisket...


Grabbarna hjälpte till att fixa till elden!


Urkult !

Ååååh sikken härlig dag vi har haft!
Hampus, jag, mamma, Broder m familj, åkte upp till Näsåker & Urkult idag, Anton ville hellre vara med kompis...  :)
även fast det regnade mest hela tiden, var det så himla mysigt där!  trivdes som fisken i vattnet om man säger  som så....
först gick vi & kollade stånden & tälten där det såldes grejor, jag hittade det jag var ute efter..d.v.s  en väska, byxor, & en skjorta, samt 2 st sjalar.... allt i min stil !!!   :)   hippiestuket alltså...   :)
det fanns huuuur mkt kläder som helst där som jag skulle vilja haft...men eftersom jag inte har obegränsat med kosing, så tycker jag nog att det räckte gott & väl med det som jag handlade!   :) 
Hampus tyckte att det var jättekul däruppe, och han tyckte att alla hade sååå fina kläder.... hihi !
min mor vart så förtjust i att vara där, så hon tyckte att vi ska tälta däruppe nästa år med barnen....  det tyckte Hampus var en bra ide oxå... så det får nog bli det nästa år!!   :)
efter allt shoppande, gick vi ner till Nämforsen, där det släpptes på himmelens mkt vatten alltså!
guud vilken plats....  helt fantastiskt !  man kände verkligen ett totalt lugn i kroppen av att vara där....  dit ska vi fara flera gånger nu i sommar hade jag tänkt...  är ju jättefina badplatser där oxå för barnen!
vi travade runt därnere bland vattenmassorna & njöt!
sedan vid 5 tiden for vi hemöver igen!
Ikväll har jag kokat en svampsoppa på champinjoner & kantareller & lök... den blev supergod!!  eftersom det bara är jag i huset som käkar svampsoppa, har jag lovat brodern att han ska få en slurk av den oxå!
nä nu ska jag ta & lägga kilalrna.....  på måndag är det ju dax för dom att stiga upp redan kl 6.... hur nu det ska gå till när dom har sovit till 11 hela sommarn.....  :)   men det lär nog gå bra, de är så duktiga våra älsklingar!!
godnatt vänner!

Vattenkrafter!!


Urkultingar! Hampus & Milo !


Sååå vackert i Nämforsen!


Fantastiska Näsåker !


Trollskogen !

Godnatten på er!
idag efter jobbet for jag upp till mamsen & papsen för att hämta barnen, där blev vi bjudna på pizza, mkt gott!
sedan for vi hem, och sedan vi kom hem fram tills nu, har barnen vart i trollskogen, som vi kallar vår egna lilla skog här i byn, och lekt, de har tillsammmans med grannbarnen satt upp ett tält, bäddat & gjort mysigt med en massa fika, filtar & annat myspys ! de fick för sig att de skulle sova där...   :)  vilket de inte gjorde...men nästan !  de var iallfall där i skogen & i tältet & lekte i över 5 timmar!  och de skulle fortsätta leken imorrn!   :)
Anton bestämde att han skulle vara " vakt" där i skogen åt de mindre barnen....   han tog sin vaktpost på fullaste allvar, och kom och avlade rapport hem till mig med jämna mellanrum....   :)
vi har plockat lite mera blåbär ikväll oxå, men bara lite...
nu ska jag se Twin Peaks... imorrn ska vi upp till Urkult & kolla lite runt där!
kram!

Busbarnen i tältartagen!


Barnen satte själva upp tältet & bäddade iordning !


Anton tog sin vaktpost på fullaste allvar.. :)


Trollskogen!


Vår lilla gårdspadda!


Hampus & Jessica gosar i soffan...


RSS 2.0