Nytt år i antågande !

Nu är det dryga timmen kvar på året...  Så jag får väl passa på att önska er alla ett Gott Nytt År !

Idag har jag & killarna varit på Jan Gullik & haft mysigt med Sandra, Liam, Helena & gänget, vi hade mkt trevligt tillsammans... grillade pinnbröd.. såååå gott !  sist jag åt det var i skolan !

vi grillade korv, drack varm choklad... mumma !

vi var där tills det blev så mörkt att vi fick lov att åka hemåt !

väl hemma gjorde jag lite middag till mig & killarna, sedan har mina föräldrar & Brodern m. familj vart här & käkat efterrätt med oss, jag gjorde en chokladtårta !

Nu ikväll har vi vart ute & smällt lite raketer... alltid skojigt !

nu inväntar vi att klockan ska bli tolv så vi får gå & sova...   :)

Imorrn skall jag & grabbsen inte hitta på nåt speciellt tror jag... kanske blir en promenad ner till älven... en åktur upp på skedom... kanske titta in en sväng i Sandras nya hus !  ÄNTLIGEN har hon & Liam flyttat hem hit till staden igen !  har saknat dom i 10 år !

Kram på er!

förresten... här kommer receptet på pinnbrödet !


2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Blanda ihop allt till en deg, trä på pinnar, grilla över öppen eld...  mums !


Jag & Älsklings-Sandra ! <3


Grilla pinnbröd--mums !


Härligt vintrigt JanGullik !


Helooo....

Jahaja... så ligger jag här i sängen som en invalidos..

fortfarande inte så stor förbättring i ryggen som jag hade hoppats på..  var hos sjukgymnasten i dag igen, fick lite laser, & ström, samt massage & värmekuddar... kändes väl Ok direkt efter, men nu ikväll har jag fått så j-vla förbannat ont IGEN !  både i bröstryggen & länden..  APSKIT !

Är på både min läkare & försäkringskassan om ryggis... men får man nån större hjälp då? NÄÄ...

visst, det är helgdagar och så... men vi får väl se vad som händer efter alla helger är slut.. har iallafall blivit fortsatt sj.skriven...nu till 13/1... må denna gången av sjukskrivning inte bli lika lång som den förra... 2002 var jag sj.skriven i över 1 år... jävligt tröttsamt... och fick ändå ingen hjälp.. helt fucking otroligt !  det enda läkarn sa var att jag fick smaska värktabletter livet ut möjligtvis... såååå uppmuntrande....   men nu hjälper ju knappt dom.. känns som om jag bara vill lägga mig under täcket & grina... NU är jag deprimerad... pigga upp mig någon...  tur man har barnen.. hade jag inte haft dom hade jag gett upp för länge sedan kan jag säga... dom är mitt allt.. min drivkraft..

Annars har det inte hänt så mkt... vi har vart hemma & så.. ja, vi var på bio idag med killarna, Alvin & Gänget 2.. den var väldans skoj !  det tyckte även grabbarna , som ville se den igen direkt den var slut...  :)

Imorrn är det ju nyårsafton oxå... inte ska vi göra nåt speciellt... har aldrig förstått nyårs-hypen.. tycker faktiskt att det är en dag som alla andra.. minns för ett par år sedan, då hängde jag tvätt på tolvslaget !  :) 

jag skall väl göra nån god middag & tårta till efterrrätt, åsså har vi inhandlat lite smällare... mer än så blir det nog inte... ids inte med nåt annat heller för den delen...

Hoppas att alla får en fin dag imorgon...kram.


En härlig dag !

Så nu sover alla i huset utom jag...  sååå tyst ...

nästan läskigt att sitta här i den totala tystnaden..

Hampus har haft en som han själv uttryckte sig innan han somnade:  En helt super-ägig dag !  :)  det är ett bra betyg det !  :D

Dagen har förflutit så himmelens snabbt.. Hampus fick frukost & sjönsång på säng imorse, åsså massa paket av oss !  han blev nöjd över allt vi köpt, det var: ett nytt "tefat" att åka på snön med, Musses Klubbhus pysselbok, Plus-Plus- en sorts pyssel-lego..  och bilar, åsså fick han Modo-hockeylaget till hockeyspelet! 

sedan har Hampus haft besök av min bror & Milo, min mor & far, Hampus farfar, min moster & hennes man, min morbror & frugan, min kusin Maria & hennes dotter Tuva-Li, åsså grannarna !  och imorrn kmmer min faster & mina kusiner Natta & Lucas & grattar honom !  det är så kul att så många vill komma hit & hälsa på oss ute i skogen..  :) 

Han har fått en hel massa pengar..  bygg-satser, kläder, knallpulver-gevär,Bakkugan,mm.mm...
Mina tårtor blev uppskattade oxå... var lite rädd att smörgåstårtrna inte skulle bli bra.. har inte gjort smörgåstårta på några år.. men jag lyckades uppenbarligen !

Jag har haft kramp i ryggen ett antal gånger under dagen... men det har det varit värt för att se Hampus så glad på sin dag ! 
Annars är alllt bra härhemma, enda orosmolnet är väl min rygg då...  som det ser ut nu så kmmer min sjukskrivning att måsta förlängas... hur länge.. det vete fanken...  får se vad som händer i framtiden...
men denna gången då det gäller att vara sjukskriven är jag inte lika nipprig & panikslagen... jag har nog insett nu att jag helt enkelt inte pallar med allt....  bara att face the facts...

jag blir bara tokig på att inte kunna göra allt som jag i vanliga fall orkar med.. typ skotta snö... bära tvättkorgen... städa....  jo, städa lite det gör jag ju... men inte alls i den utsträckning jag gjorde det förr...  men det är irriterande... att inte KUNNA göra saker.. när man så gärna vill...

Ng klagat för denna gången...

Önskar alla ett gott slut på året & en god fortsättning på det nya som kommer...
Kraaaaaam! <3


GRATTIS HAMPUS 6 ÅR !!!!!

Hej & Hå !

tänk vad tiden går fort när man har roligt... uttrycket kan inte stämma mera !
Idag kl 12:44 är det  6 år sedan lilleman tittade ut.. 28 December 2003.. 5.200 g & 54 cm lång...
Imorrn bitti när han vaknar skall han få presenter & frukost på säng.. det har han bestämt !  :D

Idag har han haft barnkalas för sina klasskompisar, det blev jättelyckat! 14 barn kom & hade skoj !

I går var vi hela dagen i S-vall, och hälsade på barnens farmor, farbror & barnens kusiner, det var väldans trevligt !

Nu hoppas vi att det kommer många släktingar & vänner imorrn nu på Hampus dag... jag har gjort 2 stora smörgåstårtor som MÅSTE ätas upp ! 

Kram på er !


6 år sedan......


Hampus barn-kalas-tårta !


cooooooooooool !


Hampus visar "movesen"... :)


Sötisarna... <3


Alex,Anton,Tindra & Hampus!


Gullisar...


Underbar, Härlig & Stress-fri Julafton !!

Vilken underbar dag & kväll vi har haft härhemma i hjälta idag...  totalt lugn har rådit över oss alla här i julafton... så skönt !

Dagen startade med frukost & lite julklappsöppning...  :) kilalrna fick öppna våra första klappar.. varsitt Game Boy Advanced SP med en massa tillhörande spel & diverse saker till detta.. de vart mkt nöjda !

sedan kom deras farfar förbi med julklapp.. ett hederligt Hockeyspel !  de satt ihop det på en gång & drog igång en match på golvet, skoj !

sedan så kom ju Tomten på besök hit efter lunch... vilket ståhej det blev på killarna... för tänk att båda killarna tror fortfarande på tomten.. det tycker jag är fantastiskt !   vi hade köpt en del klappar till killarna... bl.a Ice Age 3, Santa Dogs, filmerna.  ..  starwars-svärd... Wii-spel... böcker till Anton, knäskydd till handbollen... Byggsatser till Hampus.. bil-hopp... Hot Weels bilar som man kan färga om i vatten...radiostyrda minibilar...pennor... ja, lite olika saker helt enkelt!  och vi tror nog att de vart nöjda,  :)

sedan har vi myst, spelat spel, ätit .. allting omvartannat under hela dagen..  :)

vid 4 kom min mor förbi & käkade med oss, mkt trevligt!  <3

som sagt så har dagen vart lugn & skön...

grabbarna har varit vänner hela dagen, och de har alldeles nyss somnat...  :)  på juldagen !

Imorrn ska vi nog på hemvändar matchen på nipvallen... sedan på lördag far vi till S-vall & låter barnen shoppa lite på Toys r Us för sina julklappspengar.. åsså ska vi hälsa på T mor & några syskon..

Kramen till er alla !


Bisse önskar alla GOD JUL !


Sötisarna 4 veckor !


Glada killar testar nya Mario Olympics !


GOD JUL !

Så har vi då Julafton vänner !

Ikväll har vi vart hos min mor & far & tjuvstartat firandet med dom & brorsans familj!  underbrat mysigt har vi haft, med god mat, många klappar, & mkt skratt & bus !  :)

grabbarna är mer än nöjda med alla saker de fick... bla. fick Hampus en hatt, en starwars dräkt, ben 10 saker... pengar.. pennor, lego batman spel, filmer.. Anton fick bla.. WOW-spelet, X-men spelet, pengar, pennor, böcker...kläder.. ja, grabbarna har fått en hel massa bra grejor!

även jag hade nog vart snäll, för även fast vi bestämt att vi inte skulle ge oss vuxna barn, så fick vi iallfall en ny skotork-jättebra !!  jag fick även en prenumeration på valfri tidning..choklad... mums ! så jag är såå nöjd ! tack snälla mor & far & bror & familj för en härlig kväll!

Nu ska jag sussilussa så man är pigg & utvilad imorrn... upp & göra mysfrukost & tända lite ljus & så..  sedan kommer grabbarna att få sina julklappar av oss !  hoppas de blir nöjda !

Många kramar till er alla, & ta det lugnt i jul nu....   :)


Min mor & fars fina gran med klapparna inunder..


Hampus fick sin " Michael Jackson" hatt !!


Gullisarna.. <3


" Galna familjen"....


Dan före dan...

Hejsan vänner!  <3

jag har inte skrivit på några dagar, av den enkla anledningen att jag inte haft nån lust med det!  har haft fullt upp med annat..

i förrgår var jag till läkarn, som sjukskrev mig till att börja med, 4 /1-2010.

det tyckte han var en bra början. han ansåg att min arbetsförmåga för tillfället är helt nedsatt med tanke på det jobb jag har, jag kan inte annat än att hålla med till fullo !

igår var jag till en sjukgymnast som var helt fantastisk!   han knäckte till flera av mina kotor, som han även sa har alldeles för mycket vätska emellan varandra.. därav min smärta.
sedan fick jag ström på ryggen & lite olika liniment, åsså fick jag låna med mig en nackkudde hem som jag ska testa.. känns mycket bra !
han tyckte oxå att jag var en utmärkt kandidat till att få komma på Rygginstitutet i S-vall... så nu har jag kontaktat både min läkare, arbetsgivaren, samt försäkringskassan om att jag vill dit. får väl se vart det landar nånstans...

annars härhemma har vi grejat med det vanliga inför julen, gjort skinka,köttbullar,julgotta, städat, eller Thomas fick ju städa det mesta..  :)   kokat risgrynsgröt gjorde jag & Hampus igår, den vart mkt god med en massa grädde i !   :)

Idag ska vi till mina föräldrar för att fira julafton i förväg med dom, de jobbar imorgon..  barnen längtar som tusan till att fara dit !  jag oxå..  <3
imorgon ska vi vara härhemma hela dagen-skööönt !
T lillebror Jens skall komma hit & vara med oss, samt att min mamma kommer hit & käkar efter jobbet, skall bli mysigt imorgon! <3

nä nu ska jag stryka lite skjortot till kidsen, sen skall jag packa ut alla klappar i bilen...   :)

Ha nu en LUGN & härlig jul på er alla!
många stora kramar!!


God Jul !


Ny Look !

Visst är min blogg jul-fin nu?

Min kära kusin har fått pynta till bloggen nu så här innan jul !  :)  jag är mkt nöjd med resultatet!!  Tack Natta ! <3

Annars har jag inte sån stor lust att skriva nåt för tillfället.. mår ju inte så himla bra ..

det verkar som om jag blir hemma minst några dagar in på nästa vecka.. ska till sjukgymn. på tisdag, se vad han tycker... åsså ska jag få sjukintyg av farbror doktorn på måndag..

Nu hoppas jag att mina läkare tar tag i detta med min rygg nu.. så jag får komma på rygginstitutet... för jag orkar inte med detta nå mera..

att knappt orka med att bädda sängarna här hemma... det är jävligt illa det..  får sätta mig ner i en halvtimma efteråt..

blir intressant att höra vad doktorn & sjukgymnasten säger denna gången...

förhoppningsvis blir jag hjälpt nu då..

var in på ryggis hemsida.. & kriterierna för att ha rätt att få komma dit var att man skulle ha haft smärta i minst 3 månader... haha.. 3 månader.. jag är inne på 8 :e året nu..  kanske dax att få komma dit nu då?

Nä nu ska jag sluta klaga...

kan inte rå för att jag är neggig... blir nog bättre med humöret så småningom..

Kram!


Hipp Hipp Hurra för Elias idag !!

Hejhopp!

idag har jag för första gången känt mig som en riktig gamm-kärring.. ni ska se mig hur jag vankar omkring härhemma med kryckor... ingen vacker syn...   :)  men det är bara att göra det bästa av situationen... faktum är att det känns mkt enklare som läget är nu, att med kryckorna som stöd , så känns det bättre i ryggen.. jag rätar upp mig på ett helt annat sätt... grejen idag är, att under dagen som gått har smärtan spridit sig vidare till höger sida nu oxå...  antagligen inflammationen som vandrar... men det är väl bara att bita ihop antar jag.. 
trodde i min enklaste enfald att detta med inflammationen är något som går över på några dagar... tji fick jag när min mamma berättade om en bekant som hade haft besvär av ungefär samma inflammation i 3 veckor ... 3 veckor !!!  ??   känns inte som om jag vill det inte...  det visar sig till veckan om detta ska ge med sig snabbt eller ej... annars blir det väl sjukskrivning då... vad j-vla kul då !  eller inte alls....   :(

Dagen har haft sina ljuspunkter iallfall !
Vi har vart på 6-årskalas hos Elias idag !  fick som vanligt mkt gott fika !!  Madde är en hejare på att göra tårtor !
många barn vart det där, men alla grabbarna leker så himla bra med varann, så det är så mysigt att vara alla tillsammans där...  Tack för idag Madde !
Sedan körde vi iväg till innebandyn...jag låg mest ned i omklädningsrummet & vilade ryggen... grabbarna lekte & stojade med T uppe i gympasalen !  de hade himla skoj !

jag blir mest så himla less över att jag inte kan vara med & stoja jag oxå...   :(

hoppas att mina barn har förståelse för att jag för tillfället inte orkar göra så mycket... så de inte tycker jag är en hemskt tråkig mamma...   :(

Det är inte bra för mitt humör detta med stelheten & smärtan...

det är så mkt jag vill göra härhemma inför julen & allt !!  och inte kan jag fixa nåt alls nästan... men jag har kommit på att jag faktiskt kan sitta ner & baka !  och sitta & diska & sitta & laga mat !  :)  man finner utvägar i det mesta !

men nu ska jag LÄGGA mig ner & kolla på tv !

Puss & kram allihopa... om det nu är nån som läser min blogg fortfarande...


Elias 6 år !!!


Födelsedagsbarnet !


Paketöppning & kort-uppläsning !


Gulle-Anton.. <3


Blääääärk.....

Har haft en konversation med sjukgymnasten nu ikväll:

diagnosen lyder som följer: antagligen muskelinflammation, p.g.a  en redan pissig rygg som jag till råga på allt har snebelastat... helt fantastiskt skit-pissigt !!!

Jag fick rådet att stanna hemma från jobbet veckan ut till att börja med.. ska dit för en närmare konsultation & undersökning på tisdag.

Ja.. inget annat att göra än att vänta ut den här inflammationen då.. som förhoppningsvis ger med sig tills nästa vecka...

Puss på er...


Lucia på skolan!

Hejsan vänner!

Nu ligger jag här i soffan , halvt handikappad... har sedan i helgen haft en jävulska värk i höjd med revbenen/skuldrorna/bröstbenet.. alltså bak i ryggen.. det har inte blivit bättre kan jag meddela..
kommer att vara hemma från jobbet även imorgon.. men nu verkar det som om jag skall få en sjukgymnast som ska kolla vad det kan vara, bra det.
tror att det rör sig om en sträckning eller inflammation.. och då är det ju bara vila som gäller...inget att göra något åt... trist som faaan iallfall...
har fått avbeställa min klipptid idag oxå bara för den här jävla ryggen... tro ni jag är nå less eller?
Nog klagat från mig. det finns dom som har det värre....

fördelen är väl att jag kan ligga som en pasha vid tvn & datorn..   :)

Ja, iallfall så var jag på barnens lussefirande på skolan igårkväll !
Åh vad fina alla barnen är alltså  !
Det började med att jag fick hälsa alla 100 föräldrar som var där, välkomna, sedan skred hela lucatåget med alla barnen från förskoleklass till 3:an in i matsalen & sjöng vackra sånger för oss som var där !
de var jätteduktiga!
Antons klass hade gjort som ett julspel- han & en annan klasskompis sjöng solosång !  gissa om jag blev förvånad?  :)   modiga barn har man !  :)
Hampus var lite blyg och ville inte gå i luciatåget..men han satt med dom i matsalen & sjöng alla sånger iallfall !

efter barnen sjungit klart var det dax för fika- i år bestämde vi att vi skulle ha piknik..alla fick själva ta med det de ville fika, sedan satte vi oss ner lite överrallt i skolan & fikade & hade trevligt!
vi satte oss i Hampus klassrum, jag & killarna , åsså var ju mina föräldrar där oxå & kollade på barnen . det var faktiskt många mor & far föräldrar där & kollade ! kul !
sedan var det dax för städning...  ställa tillbaks alla bord & stolar i matsalen... hade lite tur där då jag att jag var skadad.. :)  fick agera arbetsledare !  :)
fröknarna fick även julpresenterna av barnen, båda fröknarna blev väldigt rörda & glada..  :)

Ikväll skall tidningen komma & fota på Antons hockeyträning oxå!  skoj ! kanske det blir nåt reportage i framtiden då... vi får se.

Nä nu måste jag ändra liggläge här i soffan....
kram på er alla & handla inte ihjäl er på julklappar nu !


Mina älsklingstomtar med varsin kattunge.. <3


Anton & en klasskompis sjöng solosång för alla !


Ramvik & Lucia !

Gokväll!

vilken härlig dag vi haft idag!

jag & Anton klev upp i ottan & hann med att kolla lite på lucia på tv .. vackra som tusan !

sedan bar det iväg till Ramvik för handbollscup!

Anton har spelat 4 matcher idag, han har både stått i mål, som han för den delen fick superbra kritik av tränarna för!  han har blivit en riktig klippa för laget i målet!  även spelat ute.. han har gjort över 12 mål idag killen!  laget spelade superbra tillsammans... 1 förlust, 1 oavgjord & 2 vinster blev resultatet idag-kanonbra!!!

Det är så himla skoj & hänga med på dessa cuper- så kul att se hur duktiga grabbarna har blivit!  dagen gick å fort, vips var klockan 15 & det var dax att fara hem... vi fick med oss en nyfunnen kompis till Anton oxå!  en jättegullig pojke som Anton umgåtts med hela dagen !

så nu har han fått ännu en ny vän !  härligt!

annars ikväll har vi även klätt vår fina gran...  tänk att det blir en sådan förändring på ett rum med en vacker gran...  :)

om nu bara kissarna låter bli den oxå... det är en helt annan fråga...   :) men jag fick tips om att strö vitpeppar under granen... vår kisse verkar inte fatta att det luktar illa..för den går & slickar i sig pepparn....  :)

Imorrn är det upp tidigt & jobba.... men dagen går nog fort...  sedan på kvällen är det lusse-firande på grabbarnas skola!  kommer att bli mysigt!

nu måste jag greja lite tvätt !

Pööööööösssss!


Heja Sollefteå !


Vår superduktiga handbollsgrabb!


Energi-laddning kl 9:00 !


Idol,Birsta,Handboll & Jobb!

Good evening friends!!

Nu sitter jag här..kom hem från jobbet för några timmar sedan, nu har jag gjort min heldag..skööönt!  tur man har snälla arbetskamrater som tycker synd om en & skickar hem en tidigare...  jag har haft såååå himla ont i min rygg idag, det var säkert över 1 år sedan jag hade så här ont... har inte kunnat gå upprätt alls idag nästan...sett ut som värsta puckeryggen.. typ Quasimodo...   :)

Jag anar att Birsta besöket har lite att göra med det onda... vi gick ju himmelens mkt igår... mkt tvära svängar & rörelser... inte bra för mig... och så bar vi julklappar så det stod härliga till!  :)

det var faktiskt hyffsat lugnt  där igår... massa folk, såklart... men inget man stördes så värst utav..

vi hittade nästan precis allt vi skulle !  både presenter till Hampus, Elias, Tindra.. julklappar till alla barn.. kalas-grejor till Hampus kalas den 27:e...för hans skolkompisar !, och saker till korgarna som fröknarna skall få av allla skolbarn i Förskoleklassen & 2:an !  hela shoppingen flöt på finemangs !

fast det blev julklappar till grabbarna för ett par tusen mera än vad vi hade tänkt...   :)

Igår var det ju Idol-finalen.... och att min lilla favvo-Erik vann !!!  lovely!  han var som vanligt heeeelt amazing!!!!  sikken röst i en sån liten kropp....

Imorrn skall jag & Anton till Ramvik på handbollscup!  skall bli himla skoj !  vi far redan vid 8 tiden.. sedan är vi hemma efter kl 15...  rätt soft ändå...   :)

på kvällen imorrn skall vi klä vår gran har jag lovat killarna!  vi måste bara få tag i en ny julgransbelysning insåg jag .... den vi hade i fjol pajade ju då kom jag på nu...  Thomas får köpa en ny imorrn på nån mack eller nåt...  borde ju finnas lite överallt....

Nä nu måste jag sova om jag skall orka upp imorrnbitti....

Pösss!


Tjopp på er !

Har nyss märkt att jag inte skrivit på ett par dagar...  har haft en hel massa annat att göra!  :)

Vi har gjort mera julgodis... haft en masssa pyssel hemmavid... ja, tiden har liksom bara flygit iväg !

Anton har klippt sig oxå!  vart sååå himla fin alltså, tänk att barnen plötsligt ser så stora ut när de klipper sig...

jag har pysslat på med insamlingarna som båda grabbarnas klasser har till fröken,skall fixa några fina julpresenter till de rara fröknarna !

Imorgon har vi paneringsdag med jobbet, vi skall vara på nipanhotellet.. sedan ska vi få lunch på nipanrestaurangen... sedan på kvällen har vi julbord med jobbet... så det blir restaurangmat hela dagen !  :)  kommer nog bli som en uppblåst ballong imorrn...  :D

På fredag är det dax för den sedvanliga julhandlingen i Birsta oxå... hualigen..jag gillar verkligen INTE att shoppa .... är inte alls så  förtjust i att gå i affärer... men jag har gjort en julklappslista, så vi vet EXAKT vad vi ska ha... inget onödigt springande alltså...  :)

leksaksaffärerna är ju alltid kul att gå i... så där lär vi nog bli ett tag...

mina kära föräldrar skall hämta barnen & passa dom medans vi är där... men vi MÅSTE vara hemma till 20:00 har jag bestämt... då är det ju IDOL finalen juh!!!   :)  Heja Erik !

Igår slog jag in ganska många julklappar ... bl.a de superbraiga grejorna jag beställde till killarna...  :)  gissa om dom är nyfikna?  :)

sedan på Söndag på självaste Luciadagen, har Anton Handbollscup i Ramvik, från morgon till eftermiddag.. jag var med förra året och det var jätteskoj & se hur bra dom kämpade !

Nu hoppas jag att jag får semester som jag ansökt om på söndag, så jag kan följa med !!

Jag tycker jag är värd att få beviljad semester då..eftersom jag inte blev beviljad på julafton... jag ska ju som sagt jobba kvälllen på julafton... ush !

Nä nu ska jag greja lite innan det är dax att arbeta!

Pösssssss!


Sollefteå-01 Lag Vit !


Hockeymatcher & Innebandy !

Hallå vänner!

idag har jag jobbat hela långa dagen !  känns helt OK iallfall!

På rasten for jag ner på nipvallen för att kolla på ett par av Antons 1:a hockeymatcher !  det var jättekul att se grabbarna, sååå duktiga!

det var en cup, så de spelade 4-5 matcher, & det skojiga var att Antons lag-Sollefteå Vit- vann alltihopa! heja heja !! Anton var jätteglad över det !  :)

sedan nu ikväll har killarna haft de sista innebandymatcherna innan juluppehållet.. båda våra killar fick gör mål ikväll!  så nu har jag 2 glada killar hemma som snart ska sussa !  det är tidig morgon för dom imorgon, eftersom både jag & T jobbar dagpass...

men jag slutar redan kl 12, så det är skönt !

imorgon kväll ska jag på skolrådsmöte på skolan, ska bli mkt intressant !  få höra vad rektorn har på hjärtat !

Nä nu måste jag sluta!

Pusssss!


kisse 2 v !


våra " bebisar"...


Gullekissarna... <3


Fina mössan mamma gjort till mig idag !


illamåendet är väck!

HOho!

nu mår jag bättre i lilla maggen !  lovely!

vet ej varför jag fick sådär konstigt... inte kul iallfall.

jaja, nu är det helg, jag jobbar som en tok hela helgen, så det blir inte mkt gjort härhemma.. man ids liksom inte när man vet att man måste upp tidigt & så...

idag sedna jag kom hem, har jag skjutsat A till en kompis, ska strax hämta hem honom.. Hampus han ville sussa med mormor idag han !  så han skjutsade jag dit !

jag fick mig en underbart snygg åremössa av mamma idag oxå !  gullemamma...  <3

annars har det vart full fart på jobbet, även hemmavid har jag hört... A har haft en kompis här idag, det vart nästan köbildning idag på kompisar som ringde A & ville va med han !  :)  4 st ringde efter varann sa Thomas!  hehe... kul att han har många kompisar... det värmer i en mammas hjärta !

Igårkväll var det Idol som gällde på jobbet !  :)

ush vad nervig jag blev när Erik hängde löst... trodde han skulle gå direkt till final !  Men nu är jag övertygad om att svenska folket röstar fram han som vinnare på fredag ! * hoppas*  I just love him !!!!

nu ska jag lägga in lite nya bilder på kissarna!

puss!


Illa...

..jag mår illa... inte fan är det kul inte..

det började redan i förrgårkväll med att jag somnade redan vid halv nio, för att jag hade ont i magen & som fan ont i ryggen... apskit vad less man blir.. vaknade i går, mådde relativt OK, sedan mot kvällen började jag må piss igen... och NEJ jag är INTE med barn !

idag har jag oxå mått illa & ont i magen... måste ha åkt på magkatarr igen eller nåt magvirus... fast jag käkar ju tabletter för katarren, så det kan ju inte vara det heller...

jaja, nog klagat från mig, vi är lite halvsjuka allihopa härhemma igen, H har nästäppa, hosta, A har ont i halsen... T är förskyld...åsså jag med magen då..kan inte bli bättre !  :)

I går fick vi besök av Madde efter skolan iallfal.. så det var ju alltid upplyftande !  Hampus hade även med sig kompis Noak hem, så det var full rulle här !
sedan var det dax för oss alla att åka på innebandyn, sedan blev det middag på Stures !  med Madde & Co.  skojskoj !

nu är jag ledig idag, sedan börjar mitt helgarbete imorgonkväll.. och slutar på måndag kl 15 !


Tänk att snart är det jul... underbart !
hämtade ut några av grabbbarnas julklappar som jag beställt idag... de var sååå himla bra saker !
killarna kommer att bli helt till sig!  ska bli skoj & se deras miner på julafton !  :)

har fixat & skrivit alla julkorten oxå !  men ska inte skicka dom först i mitten på december..

Nä nu måste jag lägga mig i soffan...
kram!


Julgotta-racet har startat! :)

hallooooo!

igår började jag & Hampus lite smått med att göra lite godis... hade ju liksom bestämt att inte göra för mkt godis i år... men det sket sig ju totalt!  nu när jag väl startat med att tillverka julgodis, kan jag inte sluta!!  :)

i går gjorde vi " mintknappar" & " vitchokladfudge", idag har vi gjort, " chokladtryffel" " nougat-marsipan-bollar "  & gräddkola... hur ska detta sluta....

men det är ju så skoj!

och det skojigaste av allt är att göra små gottapåsar & ge bort till kära & nära..  :)

nu väntar vi hem Anton från hockeyträningen så vi får käka middag... gourmet mat idag... köttbullar med gräddsås & mos...  :)

idag fick ju killarna öppna sina kalendrar oxå!  vilken lycka !  för nån ynka liten chokladbit...  hehe

nu så är jag ledig i 2 dagar innan jag går på min jobbarhelg... tro vad jag ska hitta på`?  förrutom att städa..tvätta..baka.. får iallfall besök av Madde m. Co imorrn efter skolan !  skojskoj!

sedan har vi ju innebandyträningen på kvällen oxå!

jag ska nog rensa lite skåp här i köket inför jul oxå... och så ska jag bara ta det luuuuugnt ! 

lovar...  :)


Chokladkola i micron !

1 dl grädde

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl socker

1 msk kakao

blanda ihop allt i en stor microsäker glasskål, kör på full effekt 700 W, i 5 minuter, rör om , koka ytterligare 2 minuter. häll upp smeten på smort folieark, svalna,  klipp i bitar. klart.


Gräddtryffel

200 g choklad

1 1/2 dl grädde

1 3/4 dl florsocker

1 msk kallt kaffe

kakaopulver

koka upp grädde & choklad, svalna av.

rör i kaffet & floret, rör tills massan är slät.

 täck över & ställ svalt i 2 timmar.

rulla bollar som rullas i kakaopulver, lägg i pappersformar. klart.


Vit chokladtryffel

3/4 dl grädde

200 g vit choklad

2 msk florsocker

koka upp grädden, florsockret ca 2 minuter...  ta av kastrullen bryt ner chokladbitar så allt smälter ihop med smeten, häll upp på en platt bricka eller dyligt, ställ att svalna något,  när smeten stelnat, rulla bollar eller klipp rutor, klart !


Mintknappar

ca 50 st

1 äggvita

3-4 dr pepparmintsolja

5 dl florsocker

100 g choklad

vispa äggvitan kraftigt fluffig

blanda i floret tills massan är smidig..

rulla kulor, tryck gärna till med en gaffel så de blir randiga..

smält chokladen & doppa kakorna i dem, svalna.

 


RSS 2.0