Här har jag hittat nästan exakta frisyren som jag skall klippa! :)


No work today........

nu är klockan 18:00 och jag har alldeles nyss orkat att ta mig ut i köket & försöka få i mig nånting att äta...
dagen började med att jag som vanligt klev upp vid 5 tiden, satt & drack min välling som vanligt till frukost, sedan hände plötsligt nåt med min mage......
jag fick världens värsta magknip & började må så illa, så jag trodde jag skulle spy inne över köksbordet, men som tur va hann jag in på toaletten......
så sittandes inne på toan med telefonen i handen ringde jag jobbet & sa att det inte vore nån bra ide att jobba för mig idag.
efter detta toabesök, som sedan följdes av några till fram till typ några timmar sedan....
nu har jag ont i huvudet så det förslår, men jag känner mig liiiite bättre nu än vad jag gjorde för ett par timmar sedan iallfall, och det är ju ett bra tecken !
börjar att tro att det var igår jag fick nån liten magbassilusk..Antons kompis som vi skjutsade hem igår, hans bror hade blitt sjuk & spytt igår oxå...

nu ska jag bara fortsätta att ligga här i soffan hela kvällen, nu ska snart Thomas fara & hämta killarna uppe på remsle, Anton ringde en kompis Rasmus idag, och de skulle leka tillsammans hemma hos honom, sedan kom Hampus på att han ville leka med Rasmus lillebror, som går i samma grupp som Hampus, så då ringde Hampus Markus!  så det hela slutade med att båda grabbarna for upp till den familjen!  och de skulle äta middag där oxå!
så de har vart där hela dagen!  så de borde vara av-lekta & nöjda!

nu orkar jag inte skriva mer......
kram

Speedade dagar! :)

Hallojsan!
jag har inte riktigt hängt med dessa 2 dagarna som har vart....  de har gått så himla fort!
det har vart full speed sedan i onsdags tycker jag!

igår var vi & åkte skridskor med barnen & Jörgen, medans Thomas & barnen åkte & skojade på med Jörgen, passade jag på att röra på dö-fläsket litegranna!  jag tog en ganska så lång promenad från nipvallen, ner runt stadens alla torg, sedan runt hullsta-hembygdsgården-& upp på nipvallen igen, lagomt till att hinna kolla på kidsen när de åkte de sista varven & gjorde de sista målen!  :)  de var heeeelt slut efter den träningen!  svettiga som aldrig förr!!

idag har dagen  gått ännu fortare...om det är möjligt...  :)
jag har vart ledig, men direkt efter att Anton slutat skolan, stack vi allihopa med Katrin, Gabriel & Adelia på Westerlunds & fikade där tills badhuset öppnade, sedan plaskades det friskt i ett par timmar, sedan var det dax att åka hemöver för en snabblagad middag, innan vi åkte in till staden igen för innebandyträningen!
barnen var lite disträ idag... lite fredagströtta sådär... hade svårt att lyssna på Thomas... men tillslut vart både Thomas & barnen nöjda & de spelade på jättebra & kämpade järnet!!
efter träningen vart det hemåt, men först en  sväng till forsmo för att släppa av en kompis till Anton, som oxå är med i laget, sedan hem till våra grannar för att gratta Jacke som  fyller 11 år idag!! ´hipp hipp hurra!!
hade gjort ett roligt & fint kort till honom som han blev väldigt nöjd över... men mest nöjd var han nog över innehållet... pengar....  :)
där skulle vi egentligen bara vara en väldigt kort stund, typ till halv åtta...men vi kom därifrån bara för ett tag sedan!  :)  vi hade så himla trevligt där, myste & fikade & surrade för fullt! även fast man bor grannar, så har både dom , med sina 4 barn fullt upp, liksom vi har med alla aktiviteter, så det blir inte att man hinner ses så ofta som man skulle vilja.... men då har vi desto skojigare när vi träffas alla tillsammans, som vi gjorde ikväll!

nu håller killarna på att ska sova..... de är rätt möra....  :)   vi har kollat slutet på lets dance- och det är alltid lika underhållande!
det har vart mkt frågor från barnen idag oxå, angående Milos operation på onsdag.... de undrar hur det ska gå till?  kommer mIlo att ha ont? hur länge blir han borta? mm.mm....... jag svarar så gott jag kan, och de verkar nöjda med svaren!  de tycker oxå att det ska bli spännade att se han med bara 1 st tumme på sin hand oxå!  :)

imorrn jobbar jag till 16..... men helgerna brukar gå fort!
imorrnkväll tänker vi bara vara hemma & ta det himla lugnt kan jag säga..... känns som om jag behöver det!
har börjat att pyssla ihop lite fina alla hjärtansdag kort oxå!  det är så kul att pyssla & scrappa!
jag har ganska många kort vi har tänkt göra & ge bort till nära & kära...och inget kommer att vara det anda likt! 

på söndag är det dax för innebandycupen!
vi ska spela 5 matcher, och förhoppningsvis kanske , ta oss till final!  :)
som tur är har jag min heldag/kväll då, så jag har 2 timmars rast mellan 13-15  så då hinner jag swisha till valla & kolla på ialfall 2 matcher! ska bli så spännade & roligt att se dom matcha igen, det var så längesedan som vi spelade, innan julledigheterna!!  så kanske kan det vara lite ringrostigt till en början.... :)

nu ska jag kolla sista på tvn innan det är dax att sussilussa!!
kraaaaam!

Pilates-Vickan!

idag har jag fått mitt träningsschema på niphälsan: jag har nu i min ägo en Pilatesboll!
så nu ska här tränas Pilates för fulla muggar!!
det var väldigt svårt & klurigt kan jag säga...men det ska jag nog med mitt tjuriga humör klara av!  :)
det sägs att detta är den maximala träningen för att få en superduperhållning & massa magmuskler & ryggmuskler....  får väl hoppas att det funkar på en degklump som mig oxå....   :)
nu ska jag kolla på " Made In Sweden "  tjipp!

Niphälsan-Rygghälsa?

Hallihallå!
nu är det en dryg timma tills jag ska på mitt första besök hos ryggis-människan på niphälsan!
så nu ska det dras igång ännu en gång av petande,undersökande,inspekterande av min komplexa rygg....
jag tycker det är så himla bra, hoppas att denna person jag ska till vet mer än de 100 tidigare jag har vart till!  :)
jag har stora förhoppningar att detta inte ska rinna ut i sanden med orden min doktor sa till mig förut" du får leva med att äta mediciner.. "  jag har några gånger tidigare när jag blivit erbjuden sjukskrivning, sagt blankt NEJ!  jag pallar inte med att gå hemma & dra benen efter mig, men om jag blir erbjuden en sjukskrivning denna gången, tänker jag tacka ja, dels för att jag inser ju att det går inte att arbeta med det jobb jag har nu, med en sån ryggskada som jag har, sedan om det innebär att om jag är sjukskriven en tid, så kan jag ÄNTLIGEN få komma till Rygginstitutet i S-vall, och där tror jag att jag skulle kunna lära mig många bra tips med hur jag ska bete mig med min rygg...
eftersom jag jobbar heltid, så får man inte komma dit.... inte ens i förebyggande syfte som det kommer att vara för mig... dåligt kan jag tycka, eftersom jag vill ju jobba! och får jag ingen hjälp så kommer min kropp att kapsejsa... visst hjälper mediciner, men så j-vla kul är det inte att stoppa i sig smärtstillande varenda dag i åratal. men vad ska man göra?  det är ju det enda som hjälper mig att klara av vardagen som en normal självgående människa!
nog tjatat från mig...   :)

idag ska vi få semlor på jobbet oxå!  smaskens!!  :)
jag jobbar kvällen idag, känns väl bra.
imorrn ska vi åka skriller med barnen & Jörgen, sedan efteråt ska vi med Ewa & Robin & spela lite innebandy, som vi gjorde för några veckor sedan!  ska bli himla kul!
många kramar till er snälla goa rara människor!
Nu måste jag fara, ska fara med en massa returkartonger till pappersinsamlingen först innan jag ska på Niphälsan!
Tjing!

Superduper dag!

hallojsan hoppsan!
idag har jag vart & shoppat på dollarstore med Hampus, mamma & pappa!
som vanligt hittade jag en hel del... bl.a nya tak amplar,gröna & fina!  lite ljus,strumpor i massor till barnen...ja, en massa smått & gott!
efter den lilla k-fors resan for vi på ica & stooooor handlade.... alltid lika kul :)
väl hemkommen till hjälta var det fullt hus med barn!  :)  Anton & Robin satt & spelade shack!  de såg ut som 2 små farbröder....   :)
sedan kom Jessica & åkte pulka med Hampus, full fart alltså!
jag har omplanterat mina blommor idag, så  fina blev dom! satt några skott som jag fått oxå, de blev superbra i hängamplarna som jag köpte!
ikväll har jag gjort en miljon köttbullar oxå...nästan iallfalll!  :)  många blev det.... Hampus godkände dom genom att norpa 2 st....  :)
ikväll hade Anton 1:a innebandyträningen på valla efter jul oxå.... Thomas är ju en av tränarna, och han sa att det hade vart rekord många ban idag,26 !  st glada innebandysugna barn! mkt bra för tillväxten för sollefteå IBK !
och jag blev rejält överraskad när T kom hem med en påse till mig, från Antons kompis Robins mamma..... jag tittade i den & där låg en sååå himla fin virkad sjal, som hon hade gjort till mig!  supersnälla Ewa.....   :) den kommer jag att använda redan imorn bitti när jag skjutsar Anton på skolan!
och vet ni vad? nu har jag beställt klipp-tid!  på måndag 16:30 ryker mitt hår!  :)
nu ska jag hänga tvätt-plocka disken, sedan läsa min fantastiska bok: " Låt den rätte komma in"  av John Ajvide Lindqvist- har ni inte läst den måste ni läsa den!!!!!!
puss & gonatt!

Ny & fin tak-ampel!


Super fina virkade sjalen jag fick av Ewa! :)


Hampus, Elwin & Anton käkar pannkakor utomhus!


Dollar......

dit går resan imorrn!  jag & Hampus ska hänga på min mor & far en sväng till k-fors och inhandla lite småvaror på dollarstore, trevligt!
idag har jag jobbat-som vanligt....  men härligt nog är jag ledig imorrn!
idag har killarna vart väldans trötta p.g.a att de var vakna lite för länge igår.... men sånt brukar ju gå till sig, nu ska de strax gå & lägga sig, så imorrn är dom inne i samma gängor igen!  :)
imorrn ska Robin följa med Anton hem, skolan slutar tidigt imorrn, lärarna ska visst på nån utbildning.
åssså på kvällen är det upptakt för innebandyträningen på valla skolan! jag tror nog att barnen längtar som tokar!
Stackarn Thomas har blitt sjuk oxå.... ont i huvudet & kroppen, flunsa på gång kanhända?
så han är hemma imorrn från jobbet, han har vart hemma idag oxå... huvva!
jag känner mig helt slut i både kropp & huvud efter helgjobbandet.... så nu ska jag bara lägga mig & slappa & kolla på " bonde söker fru" bröllopet på 4:an!  hihi....kanske kan " skämskudden" åka fram.... man vet aldrig....  :)
nu säger jag en tidig gonatt till er alla vännerna mina!

Trött, trött.......

helooooo friends!
jag känner mig halvtrött efter denna dagen.... men faktiskt flöt det på bra på jobbet, tiden gick ganska fort idag.. det är bra på det viset, att tiden flyger iväg när man har mkt att göra!
Till Angelica om du läser: det är ju nästan precis den frisyren, som hon på bolli har, som jag vill ha!!  :)  cool va?

ja, Anton har ju vart iväg på långväga resa till Umeå med sin far, för att kolla in han när han spelade match!
Anton hade haft det jättekul, resan hade gått bra, tack vare min snälla Gudrun som lånade ut sina åksjukearmband till honom, :)
det hade vart en till pojke Max, med oxå, som är i samma ålder som Anton, så de hade lekt & haft en massa bus!
Tyvärr förlorade sollefteå, 10-4, men det hade vart en bra match iallfall sa Anton!
förutom att T har ramlat in i en sarg-kant & slagit upp ett litet fult jack i hakan.. har tejpat ihop det nu.  T sa att det hade blött i typ, 3-4 timmar.... ush!

Hampus har haft en bra helg oxå, tillsammans med sin mormor &morfar! de hade vart ute & åkt bob i lilla backen på hallstaberget nu ikväll, det hade vart väldigt uppskattat av lille herrn!  :)
sedan har de pysslat på med olika saker inomhus oxå!  alltså, en fullspäckad dag med en massa skoj även för Hampus!

hehe, måste berätta vad Anton sa igår, vi satt & kollade på Körslaget, åsså mitt i programmet vid en reklampaus, ville Anton ringa till mormor & morfar & surra på lite, det är så himla kul, de gillar att ringa & surra i telefonen- det har dom ju iof gjort i ett par år nu... men nu säger dom mkt oftare att de vill ringa & surra med den & den......  :)
iallfall ringde han min pappa & de pratade på om allt möjligt...sen när det stod klart vem som åkte ut i körslaget, Team Magnus, så utbrast Anton: japp!  det visste jag & moffa!  vi bestämde faktiskt tillsammans att det var han som skulle åka ut i dag!  :)  ser man på, vad han kan bestämma....... hihi!

nu ska jag sova, ska jobba hela dagen imorrn oxå!  sedan ska vi ta det luuuuugnt på kvällen!
kram!

Saturday Night Fever....

jahaja.... måntro om det är sjukdomsdax på gång här i huset igen.....
Hampus har inte vart sitt vanliga jag idag, han har mest bara legat, & sagt att han är trött & har ont i halsen.... Anton började att tok-snörvla nu ikväll... & jag mår inge vidare heller.... har börjat fått dessa j-vla svimmningsattacker igen!
höll på & dra med mig hela fikavagnen ner i golvet på jobbet idag! det känns inge vidare att inte veta när jag ska tuppa av...jag menar, det kan ju i värsta fall ske på de mest konstiga ställen.... jag känner mig faktiskt liiite halvskraj över detta, men jag anar ju att problemet sitter i mitt " obefintliga" blodtryck.... men jag behöver INTE gå till farbror doktorn...än...
så vi får väl se vart det landar..... Sick Or Not sick....

som ni ser har jag lagt in lite olika frisyrbilder....  ikväll har jag bestämt mig!  jag ska klippa av mig håret!
en korsning av dessa frisyrer vore kanon!
har försökt förklara för folk hur jag vill ha det, men det är totalt obegripligt för människor att förstå när jag ska försöka beskriva...här gör jag ett försök:
"  lugg, jättekort hår på sidorna, lite längre uppepå, så man kan strula till det, åsså typ lite " hockeyfrilla" aktigt baktill, alltså ganska långt i nacken..."  hajar ni?  :)
en lite halvpunkig frisyr typ... åsså ska jag färga det, kanske knallrött eller med slingor? eller svart & knallrött!
jaja, får se vad det kan tänkas bli!
ska iallfall ringa frissan på måndag!  spännade!
fast det är klart...jag hinner säkert ångra mig innan dess....  :)

nä nu måste jag sova!
skickar en stoooor puss till Hampus som spenderar natten med hans superbraiga & snälla morföräldrar!
imorrn är det 14 timmar på jobbet som gäller!

frisyrförslag 3!

 

Frisyrförslag 2....

 

frisyrförslag 1 !

           

Köttigt!

Hej hallå!
så är man hemkommen från jobbet då.... skönt! trodde inte att kvällen skulle ta slut- någonsin!
direkt efter jobbet åkte jag & hämtade en hel massa kött!
så nu har jag packeterat kött & köttfärs för brinnande livet.....  hehe... nääääädå, det gick så snabbt & smidigt så!
jag & mor & far har " kommit över" ett parti finfint kött som vi ska dela på, så nu har jag packat åt både mig & dom!
just i detta nuet sitter jag & kollar på utröstningen av lets dance!  spännande......
wohooo carl jan granqvist är kvar!  :)
han är en riktig charmör...en gentleman.... att det finns såna kvar!  att han inte är den snyggaste hästen i hagen, det är en heeelt annan sak!  :)
jihooooo blondinbella åkte ut!!  stackarn på ett vis.... men jag tyckte oxå det! hon känns lite falsk tycker jag, så himla glad & föööör positiv HELA tiden.... ingen kan tycka att allt är bara sååååå himla bra JÄMT!

jaja nog om det.
nu ska jag gå & sussa & ladda för en hel helg på jobbet.

imorrn ska Hampus sussa hos mormor & morfar, han ville hellre vara med dom, än hänga på Anton & Thomas till Umeå!  men Anton han längtar att få följa med pappa på bortamatch på söndag!
Hampus har förljt med en av sina " girlfriends" idag efter dagis... Adelia vart det denna gången!  :)
de hade haft jättekul!

nä nu måste jag slita mig härifrån!!
krampå er alla goa & rara människor!  & ha en bra helg!

Skriller & Biskvier!

Tjopp!
idag har jag & barnen vart på nipvallen & åkt skridskor med Thomas bror, Jörgen.
jisses vad vi hade trevligt må jag säga!  :)
barnen var på ett strålande humör( nästan) hela tiden, Ja, Anton han hittade sina " skrill-kompisar" på en gång han, så jag & Jörgen åkte runt & busades med Hampus, men eftersom jag inte är den starkast lysande stjärnan på skridskohimmelen, så valsade jag mest runt som en toka !
men Jörgen lärde mig iallfall att plogstoppa!  det ni.....    :)

sedan var det dax att åka hem & fortsätta med våra Biskvier som vi började med att baka innan vi åkte till ishallen, jag har ju börjat att baka lite smått till Antons 8-årsdag i februari!
tänk att grabben snart är 8 år.....otroligt!
Biskvierna blev kanonbra! grabbarna provsmakade en var, och sa att de var de godaste kakor jag hade gjort!  ( det säger dom i.o.f. om alla kakor jag gör....  )  men det var ju ett gott betyg!  :)

imorrn är det dax att gå på  min jobbarhelg.. känns väl sådär måste jag säga.... vet inte vad det är, men jag känner mig allmänt piss-less på det mesta faktiskt......trött & allmänt hängig kan man väl sammanfatta det som...
men, men  jag är väldigt glad över att ha ett arbete att gå till i dessa tider, så man ska inte klaga..... bara liiiiiiite!  :)

nu är det " Criminal Minds" som skall kollas på, Luke Perry skulle visst vara gästskådis... ni vet, Dylan i  gamla hederliga " Beverly Hills" skall bli skoj & se han igen.... såååå kär som man var i honom på den tiden-.... :)
puss & gonatt!

Skepp O hoj!

hallå vänner!
idag har jag & Hampus vart lediga!  :)
efter skjuts på skolan med Anton, åkte vi till bror & Milo på kaffe, vår mor kom oxå förbi på en kopp!  mkt trevligt!
Jag tror mig t.o.m kunna höra Milo säga " Vickan " nu oxå!  :)
vi vart kvar där till efter tio, sen for vi hem & skottade!

efter skolan for jag med Anton, Hampus, Gabriel & Adelia på badhuset, det gick vilt till där ett par timmar kan jag säga....   :)
efter badandet ville Gabbe & Adelia följa med oss hem & äta hos oss, så vi tog med dom hem!
de fick åka tillbaks till deras hus när T for på träningen, alltså nyss! så barnen är nog av-lekta så det räcker för idag....
ikväll har jag hållt på & städa litegranna.... ska fortsätta imorrn.... blääääää!
nu ska jag se om killarna ska sova!
ikväll ska jag kolla på " Made In Sweden "  ett väldans kul program!

Sötnosar!


Busbrorsor!


Buskussar!


Heja Barack!

I detta nuet svär den nye amerikanske presidenten sin ed.... Barack Obama, ända sedan jag såg honom första gången  för nåt år sedan, har jag tänkt att den där killen , han skulle bli en bra president... jag tror faktiskt att han kommer att klara av att göra stora förbättringar för landet därborta! det kan ju knappast bli sämre än vad mr.Bush åstakom iallfall.....

jaja, idag har jag jobbat, sedan var det upp på remsle ica för storhandling!  alltid när barnbidraget kommer, så åker jag & storhandlar, mkt praktiskt!
idag gjorde jag en sååååå himla god lasagne till middag!
alla i familjen åt som tokar!  :)

nu är jag ledig i 2 dagar-  känns mkt bra.
imorrn efter skolan ska jag ta med Gabriel & Adelia, Anton & Hampus på badhuset oxå!  det lär nog bli en del rejäla plaskningar.......   :)
tänkte att jag & hampus skulle hinna med en påhälsning på lägervägen efter vi lämnat av anton på skolan imorrnbitti oxå... få lite java, sitter aldrig fel!  :)
surrade nyss med T bror Jörgen i telefonen , så på torsdag ska han hänga på mig & barnen till skridskohallen..hehe... ska bli kul att se hans min när han ser mig åka......  :) han är ju gammal hockeyspelare, och jag är väl inte den mest smidiga människan på ett par skriller!  :D
han får väl lära mig nåra trix!

nä nu ska jag ut en stund med barnen innan det är dax för dom att sova!
det är ju sånt härligt väder ute nu, plusgrader!  wohoooooooo!
pusspuss!

god afton!

hallojs vänner!
nu är jag nyss hemkommen från en jättehärlig kväll på min granne siv-britts mottagning på djupövägen: PUSH !
jag & mamsen vart ju bjudna dit på en liten VIP kväll , där hon visade lite hudvårdande artiklar med aloe vera, väldigt braiga grejer!
vi fick oss en ansiktsrengöring som hette duga!  mitt ansikte är numera lika lent som ett baby-arsle!  :)
det var två härliga timmar vi fick där hos henne! 

annars har jag jobbat idag, fick storfinfrämmande på jobbet idag oxå... av min mor & far & milo!
efter jobb var det dax för hemfärd, middag, mys, sedan iväg på Antons handbollsträning, han har blivit för himla duktig våran go-pojke!  :)
hampus längtar såååå tills han är 6 år & får börja han oxå!!

Thomas sa att anton hade haft så ont i huvudet när han skulle sova....hoppas att det inte är nån sjukdomshistoria på gång.......  :(
får se om det blir nån skola för honom imorrn.....

har ni sett vilka söta bilder jag hittade i " arkivet" ..  ?
tänk vad fantastiskt det är med barnen.... på bara 1-2 år växer de nåt otroligt!
Milo känns nästan inte igen.... & våra grabbar var så korthåriga....   :)
nä nu är jag trötter... ska upp imorrn i tidiga ottan igen....
gooooooood night!

känns han igen? Milo .. för 1 år sedan.. :)


gammal goding... grabbarna för ca. 1 1/2 år sedan.. :)


sanna vänner!

en av mina allra närmaste vänner,sandra, ringde mig idag,och det slog mig när jag pratade med henne, att vi har varit vänner i 28 år ! fattar ni ?  jag älskar min lilla sandra för den hon är, en fantastisk person, en sån som alltid kommer att finnas där när man behöver eller behövs..... så om du läser detta lillpuppan, ska du veta hur mkt du betyder för mig!  :)

ja, vad har vi annars hittat på idag då?
var upp till pappsen, där var oxå Milo & family, alltid lika trevligt mysigt med dessa familjesammankomster!
fick gott fika & surrade litegranna!
sedan stack vi på Thomas match, tyvärr gick det inte lika bra som igår.... förlust med 11-2... men domarna var någon helt annastans heeeela matchen..  :(   inte så bra direkt.... missade en massa bus från det anda laget...
sedan efter matchen stannade vi kvar en stund så grabbarna kunde latja lite med bollen!  :)
kom hem hit vid 19 tiden, då bänkade sig Anton framför tv, det var ju handbolls VM för guds skull!!    :)
korea-sverige- vinst för sverige- wohoooooo!!
så grabbarna somnade nöjda alldeles nyss!

imorrn bitti ska vi upp med tuppen igen......  det lär nog gå bra som vanligt!
imorrnkväll efter Antons handbollsträning ska jag på ett " feel good"  möte hos min granne , hon har affär nere på stan & har bjudit in mig till en VIP kväll med massage & annat skoj!  mamma var oxå bjuden, så hon & jag ska dit!  känns kul!
undra vilka fler som ska dit?
blir intressant....   :)

nu ska jag leta födelsedax presenten till min pappa.....   :)

hellooo!

tjo på er vänner!
idag har vi hunnit med att vart ute & härjat en stund, just nu har hampus en kompis från dagis här, Elwin, hans bästa vän på dagis! de har lekt maskerad & allt möjligt!  :)
Anton är hos grannarna för tillfället, de var förresten här igårkväll & hade med sig Guitar Hero-world tour, till Wii spelet, himla kul var det! kanske nåt för barnen att önska sig....
idag om nån timma ska vi skjutsa hem elwin, sedan åka & hälsa på pappsen en stund innan det är dax att fara & kolla på Thomas match!  hoppas att vinsten från igår håller i sig... men det kan bli svårt... skellefteå som dom ska spela mot ligger 3:a i serien.... men man kan ju hoppas!  :)
hehe... Hampus håller på att lära lilla elwin att spela nintendo wii...låter ganska roligt där innifrån vardagsrummet kan jag säga!  :)
nä nu ska jag fixa lite pannkaka & grädde till grabbarna!
ocg jag är så avis på ett par av mina kompisar från s-vall.... de var på p3 guld-galan igårkväll i göteborg..... skojskoj!!
de hade säkert en toppenkväll!
men det hade vi oxå.... inget kan slå körslaget!  :)
kram på er mina vänner!


Innebandy & Lego !

japp, så kan man sammanfatta vår dag! :)
kan ju börja med att säga att igårkväll hade vi första träningen med Superhjältarna efter juluppehållet!
mkt kul!
alla barnen var riktigt taggade, det märktes att de hade saknat att spela innnebandy!

idag sov vi inte sååå länge som vi brukar... nä vi var uppe med tuppen redan kl 08:15!  tänka sig va?
efter lite slöande hemmavid så drog jag med killarna på stan, för att Anton skulle få välja en liten sak, han har namnsdag idag, han valde en ny hockeyklubba.... den var lite dyrare än vad vi hade tänkt oss...så han fick lägga ut halva klubban själv, det var han väldans nöjd med!
sedan hade Hampus med sin stor-plånka med julklappspengar i.... han fann direkt vad han ville ha: Star Wars skeppet för 1699 riksdaler endast..... GAAAHH!
givetvis hade han inte den summan pengar, så han fick glatt leta vidare efter nåt i hans prisklass... så hittade han åt ett Star Wars skepp, med Yoda ... han blev galen  :)  han hade med sig 530 kr, detta kostade 529.... så han blev mkt nöjd!  :)
så ikväll har vi -läs vickan...byggt ihop skeppet!   såååå snyggt blev det!  så hela kvällen har det byggts fort & läger överrallt för alla legogrejer!  :)  det är kul att se grabbarna leka så himla fint ihop... for once..  :)
när jag ändå var på gång med byggandet, så satte jag ihop en as-snygg harley davidson bike i lego oxå!  han fick den när han fyllde år!

åsså har vi vart & kollat Thomas när de hade hemmamatch!
denna gången mot Argentum, Sollefteå IBK har inte vunnit en enda match sedan i februari FÖRRA ÅRET!
så gissa om det blev jubel i salen när de fick vinna idag med 15-10!
Anton & Hampus skrek & hade sig...hihi!  "  Nu ska här firas"  sa Anton.lillgammal som han är....   :)
vi ska åka & kolla när de spelar imorrn oxå, kl 16:00 !
extra kul var att det var en bekant från s-vall som dömde matchen- min kompis Ulli Bull- hennes kille var det!
han gjorde väl rätt bra ifrån sig....  :)

nu ska jag städa lite, sedan sussilussa.....
kramen!

...en del av Star Wars skeppet...obyggt....


..Hampus älskade Yoda fanns med såklart! :)


Star Wars skepp!


Äntligen vinst för Sollefteå IBK !


Hampus på G !


Anton & Hampus tränar i pausen på pappas match!


Superhjältarna tränar !


GOD morgon på er vänner!

hallå...
idag mår jag lite bättre...satt igårkväll som ett pucko under en handduk, lutandes över en panna med kokande vatten...såg rätt kul ut, Hampus undrade vad jag sysslade med...  :)
jag tror att det hjälpte bihålorna lite iallfall...kändes imorse som om det hade släppt något, trycket jag hade över ögonen & huvudet...hoppas hoppas att det inte blir värre...
som det känns nu är jag bara lite trött & halvhängig.... men efter att ha trotsat kylan, & skjutsat anton på skolan, så sitter jag & Lillen här nu & myser i soffan!
jag skrev förut att jag kanske inte skulle skriva på ett tag...men jag vägrar låta dessa människor få mig på ett sorgset humör!

känns bättre om jag skriver, och jag vill tacka för alla värmande ord jag fått...det hjälper något otroligt!

jag har insett att det är synd om alla desssa människor som är bittra & arga..

nu ska jag lägga upp en liten del av en enkät som jag hittade på en blogg...den var rätt intressant..  :)

jag gillar såna frågeenkäter... så here it comes...


1. Hur gammal är du om 5 år?

- 39 år.... wow! nästan dax för ett hejdundrande 40 årskalas då....  :)


2. Längd?

- nu, 1.73,5...om 5 år har jag nog börjat att krympa...  :)


3. senast sedda film?

- " Star Wars-stjärnornas krig" från 1977, kanonfilm!

4. Vem ringde du senast?
- min lillebror Jimmy,igår.

5. Vem ringde dig senast?
-Min mor, igår.

6. Föredrar du att ringa eller sms?
-Sms.... har aldrig gillat att prata i telefonen...

7. Vem tillbringar du minst 2 timmar med idag?
-Min familj: Thomas, och mina 2 underbara barn, Anton & Hampus!

8.Är dina förälrar gifta eller skilda?
-inget utav alternativen... de äro förlovade sedan urminnes tider.. typ 35 år eller nåt..  :)

9.När såg du senast din mor?
-igår, över en kopp kaffe hemma hos mor & far!

10. Vilken ögonfärg har du?
- Brun/ Gröna

11. När vaknade du imorse?
- 06:50

12.Favvo julsång?
-" all i want for christmas is yoooouuuuu"..........

13. Favvoplats?
-hemma!

14. icke favvoplats?
-på något ställe där man inte vill vara....

15.Vart är du om 10 år?
-hmm...kvar i sollefteå, tillsammans med min familj!

16.Vilka läder,städer,öar har du besökt?
-Teneriffa, Corfu,Magaluf,Kanarieöarna,Tunisien,Ibiza,Bugarien...

17.År du social?
- kanske ibland...tycker om att vara för mig själv..

18.Senast lästa bok?
-Åke Edwardssons " Rum 10 " mycket bra! läste ut den igårkväll!

19.favvo författare?
- åh herrejesus...har så många... men jag säger, Camilla Läckberg, Stieg Larsson,Marian Keys,Peter Gissy,Anne Holt

20.När campade du senast i tält?
-i somras med mina grabbar på våran baksida!  :)


Rocky Road Paj !

Här kommer ett recept jag fick skickat till mig idag! Tack Anna L !  verkar supergod! :)

Pajskal:
170 g (ca 1,8 dl) kex smulor (någon med choklad smak, såsom Maryland cookies)
1 msk socker
En nypa salt
6 msk smör, smält

Fyllning:
400 g choklad (jag använde 200g mörk och 200 mjölk choklad)
4 dl grädde
2 äggulor, lättvispade
2 dl mini marshmallows (går bra att klippa stora med)
2 dl sötmandel med skal, (micra dem i 1,5 min så ger de mer smak)

Topping:
Ca 1 dl mini marshmallows
0,5 dl sötmandel med skal
50 g choklad, hackat grovt

Gör så här:

Pajskal:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en våt massa, tryck ut det på en form (ca 24 cm) och tryck upp på kanterna. Grädda i ugnen i ca 10 min. Låt svalna helt.

Fyllning:

Smält 300g utav chokladen i micron eller över vattenbad. Koka under tiden upp grädden i en kastrull (ta bort från spisen så fort du ser bubblor). Vispa i 1/4 utav grädden i äggulorna och tillsätt sedan resten utav grädden. Vispa i grädd blandningen i den smälta chokladen tills det blandats väl. Lägg åt sidan.

Hacka restrerande (100g ) choklad grovt. Blanda marshmallows, sötmandel och choklad bitarna i en skål. Ha över det i pajskalet. Spara 1 dl utav fyllningen (choklad ganachen) och häll över resten i pajskalet. Ställ pajen i kylen i 1 timma utan att täcka den. Täck fyllningen som du sparat i rumstemperatur.

Topping:
Blanda alla ingredienser i en skål. Spinkla över det på pajen, ringla över choklad ganachen (från fyllningen som du sparat) och stoppa in i kylen i ytterligare 10 min, sen är den redo för att ätas! Förvara rester i kylskåpet.

besviken & allmänt less...

ush ... idag har det inte vart nån bra dag för mig...
saker som hänt & personer som försöker att trycka ner mig i skorna... nu har jag fått nog av det!
mycket har hänt & jag känner mig fruktansvärt besviken på dessa personer.... när allt jag försökte var att få saker & ting att ordna upp sig.. åsså blir allt sju resor värre!
nu orkar jag inte mera.... så man kan ju bara gratulera de personer som inte gillar mig att, nu har ni fått mig dit ni vill-ner i skorna.
jag blir bara less på allt tjafs som skall nötas & blötas in i minsta detalj....
bli nu inte förvånade om jag inte kommer att skriva så mycket under de kommande dagarna..
för det första mår jag inte så bra, har jobbat med feber idag, åsså är jag bara allmänt trött....
till dom som gillar mig- och tycker att jag är en bra människa vill jag ge mycket kärlek & kramar....

Lyckan över en närvarande familj!

jag vill uttrycka en stor tacksamhet & värme över att vi är så lyckliga över att ha en familj som verkligen bryr sig om barnen & oss!
min mor & far, min bror & hans familj, har vart här hos oss & fikat ikväll, jag bjuppade på semlor!
vi hade en mysig stund tillsammans, då slog det mig att vi i vår familj, verkligen står varandra nära... och det känns så bra!
jag är glad över att veta att våra barn kommer att få en trygg & nära relation & uppväxt tillsammans med dessa människor!
jag älskar er ......  :)

som sagt så har vi smaskat semlor, men inte vilka semlor som helst..... näää vi har smaskat semlebullar med hasselnötsmassa inuti, och en touch av kakao i grädden!  jag tror de vart goda!  jag tog ingen själv förstår ni...  :)
jag hade preparerat dem med laxeringsmedel..... hehe...

Hampus följde med en utav hans flickvänner hem efter dagis....  :)  så när vi slutat kl 16 for vi & hämtade Anton & kompis Robin som hängde på oss hem, sedan bar det iväg till Adelia för att släpa hem Hampus...hehe..... 
jag tycker det är jättekul att Hampus har börjat lite smått att hänga med kompisar/ ta med kompisar hem !  :)
men lite vemodigt oxå....  han börjar ju bli stora killen!  :)

idag passar jag på att gratta min jobbar/ bok-kompis som fyller år idag!  hipp hipp hurra för Gudrun idag!  :)
hoppas att dagen vart till belåtenhet!
nu ska jag se om jag orkar ta mig till sängen för att sussilussa.....  imorrn får jag ju sovmorgon!  kan kliva upp kl 07:00 istället för 05:15...skönt som tusan!
kvällsjobb väntar imorrn!

kolla in min lilla kusins blogg oxå!  Nathalie Näslund, finns i min länklista!
kramar på er!

goooomorron i ottan! :)

så sitter man här då i den tidiga ottan... känner mig inge vidare, ont i halsen & har kallsvettats inatt...men dum som man är så hä man iväg sig på sitt arbete iallfall! wohooooo!.... eller inte...

ska snart väcka alla mina 3 grabbar, varav den äldste på 33 år är den som är mest svårväckt...   :)

igår var det high life här i hjälta!
slutade tidigt, så när jag hämtade barnen på dagis, så fick jag med mig 4 barn till priset av 2...   :)
Gabriel & Adelia hängde på grabbsen hem hit!
medans barnen lekte så himla bra, passade jag på att baka dessa solskensbullar- dom var verkligen superlätta & goda!
mot kvällen var det dax att köra Anton på handbollsträningen! efteråt var killarna så hila trötta, så dom däckade vid 20!  det lär nog bli samma ikväll.....
nä nu ska elaka mamman gå & väcka barnen.....   :)
mycket kärlek & stora kramar till er alla!

Solskensbullar!

måste bara få dela med mig av ett recept jag hittade på en av mina favvo-bloggar,Hannah Graaf!
jag har gjort dessa bullar nyss, och de vart suuuuper goooooda! och enkla som tusan ..... kan inte bli bättre! :)

50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
9 dl mjöl

gör en vanlig vetedeg av ingredienserna, låt den jäsa i 30 min.
rulla bullar, det blir ca 35 st , låt dessa jäsa ytterligare 15 minuter .
gör små gropar i bullarna, vispa ihop snabbmarsan, jag gjorde utav 2 påsar.
klicka i marsan i gropen, låt jäsa en sista gång, 15 minuter.
in i ugnen 5-10 minuter, 250 grader!
när bullarna ska serveras, smält lite smör & pensla dem med, rulla dem sedan i strösocker!
smaskens!

" johan palm " frillan! :)


hampus med sin nya rockfrilla!


stylat hår! :)


söndag!

hejhopp!
idag har vi åkt skrillor... så nu värker fötterna...   :)
vi hade en skoj dag på nipvallen, sedan bar det upp på vallaskolan, där sprangs det & härjades ordentligt må ni tro!  :)
men barnen var helt klart nöjda med dagen!
nu håller jag på med middagen, det blir stekt kött med potatis,kokta morötter i buljong, hemgjord gräddsås!  gottigott!
sedan får vi hoppas att barnen vill somna i tid ikväll....det har ju blitt rätt sent i helgen   :)
nä nu måste jag steka köttet!

teknikern Milo mixtrar med farfars mobil.... :)


Tjohooooooo!


galna barn på julgransplundring!


Vackert om böcker......

Alla ni vet att jag ÄLSKAR att läsa böcker... här kommer bra ordspråk om just böcker, som jag hittade nyss! :)


"Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning."
- Edmund Burke

"En bokälskare går aldrig till sängs ensam."

"Ett hem utan böcker är en kropp utan själ."
- Marcus Tillius Cicero

"När en bok och ett huvud stöter ihop och det låter ihåligt, är det inte säkert att det är bokens fel."
- Georg Christoph Lichtenberg

"Det är i böcker som kloka män söker tröst i livets strid."
- Victor Hugo

"En bok är som en trädgård som kan bäras i fickan."
- Arabiskt ordspråk

"Läsning gör inte en människa vis, den gör henne bara lärd."
- W Somerset Maugham

"Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok."
- fakiren Falstaff

"De äldsta böcker är fortfarande helt nyutkomna för dem som inte läst dem"
- Samuel Butler

"Många böcker kräver inga tankar av dem som läser dem, av det enkla skälet att de inte ställde detta krav på den som skrev dem."
- C. C. Colton

"Jag vill hellre vara fattig I en stuga full med böcker än kung utan lust att läsa."
- Thomas Macanlay

"Det är verkligen en fantastisk start i livet att ha ett litet antal verkligt goda böcker som är ens alldeles egna"
- Sherlock Holmes

"Man måste läsa för att lära sig, bättra sig och trösta sig."
- Drottning Kristina

"You can't get love from books." "Det är ur böckerna de vise hämtar tröst i livets motgångar."
- Victor Hugo

"Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän, att läsa om den är som att återse en gammal bekant."
- Kinesiskt ordspråk

"Omöjlighet är ett ord som man bara hittar i dårars lexikon."
- Napoleon

"Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok."
- Falstaff, fakir

"Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän, att läsa om den är som att återse en gammal bekant."
- Kinesiskt ordspråk

"Där man bränner böcker bränner man till slut också människor."
- Heinrich Heine

"Det näst bästa efter att veta något, är att veta hur man tar reda på det."
- Samuel Johnson

"Ett hem utan böcker är en kropp utan själ."
- Marcus Tillius Cicero

"Det är sant att livet är förmer än boken,
men under stilla timmar med en god bok
har mycket av det slagit rot i oss
som fyllt våra liv med innehåll och mening."
- Niels Neergaard

"Böcker och vänner skall vara få och väl utvalda."
- Samuel Peterson

"Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet."
- Harvardlag II

"Skaffa ditt hus en boksamling, och du skaffar din kropp en själ."
- Latinskt ordspråk

"Det är ur böckerna de vise hämtar tröst i livets motgångar."
- Victor Hugo

"Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig."
- William Somerset Maugham

"Ledighet utan läsning är som att dö och begravas levande."
- Seneca d.y.

"Skaffa ditt hus en boksamling, och du skaffar din kropp en själ."
- Latinskt ordspråk

"Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet."
- Cicero

"Läsning är för själen, vad gymnastik är för kroppen"


"Boken är en kamrat för livet,en osjälvisk vän,en sambo som inte besvärar." 

- Ignacy Krasicki 


"Böcker ska blänka som solar 

och gnistra som tomtebloss. 

Medan vi läser böckerna 

läser böckerna oss. 


Kan böckerna läsa människor? 

Det kan de förstås! 

Hur skulle de annars veta 

allting om oss?" 


Av Lennart Hellsing.


Saturday night!

tjosan alla glada!
ikväll har vi haft mysarkväll i hjälta, vi har haft besök av grabbarnas kompisar Gabbe & Adelia..en utav Hampus alla tjejer..  ;)
först hämtade vi upp Gabbe, så han hängde med oss hem på middag, så kom Katrin & Adelia lite senare på kvällen! vi har haft as-kul!  :)

tidigare idag var vi en sväng på staden, grabbarna handlade för sina julklappspengar...det blev både nya spel & nya handkontroller!  T & jag hittade superbilliga gympadojor till grabbarna oxå!  så vi gjorde riktiga fynd idag!

sedan efter stadsbesöket vart det en visit upp på skedomsmon! till bror min närmare bestämt, där fick vi go-fika av Bettan, åsså kom min moder förbi oxå, hon hade en bull-längd med sig , så det blev MYCKET fika för våran del...  :)
Milo fick ett innebandy-set i miniatyr av oss, det gillade han skarpt!  grabbarna testade det med honom , och han skrattade mest hela tiden!  men det gör ju Milo i.o.f hela tiden nästan... helst när T busar järnet med honom!! han skrattar så han kiknar nästan!  :)

ikväll har jag oxå bakat semlebullar....ett stooooort lass! åsså gjorde jag den dära kakan , Bettan, som du vet.... den goda med havregrynsgegga uppepå! vart mkt bra!
hittade ett recept på den här hemma...Sommarkaka hette den visst i min kokbok!

nu ska vi se om killarna ska sova nåt idag..... till veckan blir det hårt för dom... mån-tis ska de vara på fritids/dagis kl 06:30..... huva!!  men det brukar som sagt aldrig vara nåt problem när väl helgen är över... de är alltid goa & glada när vi väcker upp dom! 

imorrn ska vi åka skrillor med killarna! Antons kompis Robin ska hänga på oxå.
sedan efteråt blir det raka vägen upp på julgransplundringen på vallaskolan!
vi är där varje år, och killarna har lika kul varje gång!
denna gången ska min mor & far, Jimmy & Milo & Betta med oxå, tyckte jag min far sa...
kul,kul!!  :)

ikväll har det ju vart körslaget oxå... Team Nanne åkte ut denna gången..helt rätt tycker jag!  våra favvisar är kvar...d.v.s. Team Magnus, Team Erik,Team Wells! dessa 3 håller vi på! hejaheja!!
nä nu börjar jag flumma iväg här känns det som....hehe... så nu säger jag gonatt!

de 2 tummarna är snart en minne blott....


ursnygg grimas!


Milo grimaserar hejvilt!


Vi gav Milo ett innebandy-set idag...han gillade det! :)


Anton leker " Tittut" m. Milo!


Mys-Anton!


gokvälls!

sååå trött jag känner mig nu...känns att man vart igång ett antal timmar nu... ska sussa strax...
ikväll har vi vart iväg med Antons kompis & mamma, & spelat lite innabandy!  vi hade det jättekul, tiden bara flög iväg, och vips hade kidsen sprungit omkring i över 2 timmar!  även jag ! sprang & spelade!  :)
vi skyndade sedan hem för att kolla på lets dance!  åh vikket skoj program det är... & vilken rolig blandning på människor som ska dansa!  :)
Grabbsen satt klistarde hela programmet igenom!  kaanske kan bero på att de var så himmelens trötta oxå..... hehe..
nu ska jag sussilussa!  kram!

hampus som stencool målis... :)


lite innebandy.... :)


TGIF !

jojo... så hade vi fredag igen då!  :)
underbart om ni frågar mig....
idag har Anton hängt med en kompis hem efter skolan, så det var bara T, jag & Hampus vid middagsbordet!
lilleman fick välja mat, då blev det grillkorv med blått mos, ni ser ju på bilden så smakfullt det ser ut..   ;)
han åt dock som en häst!  vilket inte hör till vanligheterna med den lille mannen......  :)
idag på jobbet har jag & kattis vart sååå duktiga så, vi har plockat bort julen på jobbet!  fint som tusan blev det må ni tro!
nu har man ledig helg framför sig.... skönt!
ikväll ska vi göra milkshake & kolla på lets dance! 
imorrn blir det nog inget särskilt.... kanske hälsa på Milo m familj en sväng....
söndag bjuder på skrill-åkning förmodligen.... sedan på e.m. ska vi på julgransplundringen på vallaskolan!
nä nu ska jag ta mig lite kaffe, läsa tidningen & sooooooofta!  :)
kram!

Hampus valde middag... grillkorv med BLÅ mos.. :)


Hampus spexar med kloten!


Anton swishar iväg klotet mot en spärr!


Mera Utmaningar....


1. Gjorde du något 2008 som du aldrig gjort förut?
Jag körde fyrhjuling för 1:a gången!  :)
Jag började att träna knattarna i innebandy & fotboll!
Säkert har man gjort & sagt massor med saker som man inte kommer på just nu...som man kanske aldrig har gjort .


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Numera har jag uppnåt en ålder, då man är klok nog att strunta i dessa nyårslöften..  ;)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2008?
Jajamensan, bl.a Madde & Daniel, Emma & Daniel, Maria & Johan,alltid trevligt med bebbar! 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är....
5. Vilka länder besökte du?
The one and only: Sweden!




6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
efersom jag är pengagalen... så får det bli mera pengar!  :) 


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Alla dagar är viktiga dagar.... de kommer aldrig igen.....



8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag klarade av att klona mig själv.....   :)

9. Största misstaget?
jag gör aldrig något misstag.....   ;)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Alldeles för mycket....

11. Bästa köpet?
Barnens julklapp,Wii spelet, samt fyrhjulingen kanske....
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Skulle väl som vanligt vara mat då!



13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Varje dag är jag så lyckligt lottad över att ha 2 så fantastiska barn!
 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
EMD-Jenny let me love you....spelade sönder öronen i bilen!  :)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
hmm... svår fråga.... eftersom jag halvt som halvt är manodepressiv, så pendlar mitt humör VÄLDIGT mycket....

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat kanske.... eller tyglat mitt humör bättre....

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
haft så många humörsvängningar......

18. Hur tillbringade du julen?
med underbara familia: T , Barnen, mamma & pappa, Jimmy, Betta & Milo!

19. Blev du kär i år?
HAHA!  Offcourse!

20. Hur många one night stands?
Hmmm.... låt mig tänka.... HAHA!  absolut inga!
21. Favoritprogram på TV?
mellofestivalen, lets dance,stjärnor på is,körslaget, ja, all " skräp" som min bror skulle säga..   :)



22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hat är som sagt ett mkt starkt ord- Men det finns personer som jag tycker har uppfört sig som riktiga tokar detta år...
23. Bästa boken du läst i år
Åh herregud....jag som läser så himla mkt!  hmm... kanske Stieg Larsson triologin...



24. Något du önskade dig men inte fick?
Hmm..... inget jag kommer på nu...

25. Årets bästa film?
Ahhh men shjit !  jag ser ju nästan aldrig på film....

26.Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
det vanliga....städa,laga mat,smaska tårta,myste med familjen!



27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nää det tror jag inte

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Som en jobbarkompis till mig uttryckte det så bra:  En övervintrad hippie!
29. Vad fick dig att må bra?
Att ha ett arbete & en underbar familj!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha!  gissa?  ;)

31. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Är inte sådär jättepolitisk utav mig....

32. Vem saknade du?
Ingen särskild.

33. De bästa nya människorna du träffade?
Alla människor som är snälla & trevliga, så får det bli.

34. En värdefull läxa du lärt dig i år?
säkert många.....

35. Citera en sångtext
" Que sera , sera....whatever will be, will be.......  "  

hehe... detta var riktigt kul!
har lyckats fått bort 3 frågor, vet inte riktigt hur jag kopierade... men det var nog inga viktiga frågor, som har med världfreden att göra eller nåt....   :)
den som vill får gärna göra denna enkät om ni så önskar!


Utmanad!

4 av mina favoritprogram på tv
Lets Dance
Körslaget
Melodifestivalen
Stjärnor På Is

4 saker jag gjorde igår
Skjutsade Anton till skolan
Spelade Wii med Hampus
Städade som en galning!
åt glass

4 saker jag ser fram emot
Att få uppleva fred överrallt på jorden...
Att få se mina barn växa upp & ha det bra!
Att det ska bli helg....
Att jag ska bli frisk i ryggen.....

4 av mina favoritrestauranger
Pizza Hut
Blå Huset i S-vall (  Kinamat)
Remsle Pizzeria
Stekhuset  i S-vall

4 saker på min önskelista
Jag vill precis som min bror, ha ett Teleskop...
mera pengar.....
ett rum som jag kan ha som ett bibliotek hemma...fyllt av böcker!!
ett Pysselrum härhemma!

Nu utmanar jag dig som vill!


Hallooooo!

Tjolahopp!
nu ska jag iväg på jobbet!
men när jag kommer hem ikväll så ska jag göra en utmaning jag hittade på brors blogg... verkar skoj!
sedan kanske jag ska ta & göra enkäten som finns på¨Anna Karins blogg oxå....   :)
jag gillar såna där saker...  :)
nä nu måste jag kila!
kram!

Mys-dag!

idag har det vart en sån där dag som man bara älskar.... lugn & skön utan stress alls!  så skönt.....
medans Anton var på skolan så lekte,spelade, & städade i sakta lugn takt , jag & Hampus, vi hade jättemysigt! :)
nu tittar jag mig omkring, och det ser så bra ut nu när jag städat & fått bort ALLA julsaker, inkl.övervåningen!
innan vi hämtade Anton var vi en sväng på skattkistan & inhandlade lite nya ljus, sedan vart det en tripp på ica.

en kompis följde med Anton hem idag, så alla 3 killar har lekt så himla bra!  det har varit en harmonisk dag idag, om man ska använda rätt ord......  :)
till middag stekte jag ca 1 miljon pannkakor-kändes det som iallfall....hehe..
sedan har jag surrat lite med min Angel, snart kommer liten bebbe....  * längtar*
tro vad det blir för henne denna gången...?  jag gissar på liten tjej....   :)

just nu sitter jag & kollar Grammisgalan, mkt trevligt program!  musik, sånt gillar jag!
men nu till nåt helt annat.....
jag ska nu tipsa er om mina favvo-sajter här i denna lilla cyberrymd!  :)
och eftersom tipsen kommer från mig, är de dom bästa!  :)
www.Bokus.com billigaste du kan hitta, ex.pocket: 34 kr, kan man hitta billigare?
www.Marrakezh.se olika erbjudanden varje dag,allt möjligt säljs ut!
www.Lush.se smink,dush,shampoo,parfym mm.mm..... roliga !
www.Yankeecandle.se underbara doftljus i roliga dofter!
www.bluebox.se allt möjligt roligt!
www.aftonbladet.se man måste ju hålla sig uppdaterad med nyheter oxå...  :)
www.facebook.com har ni inte fixat sida på fejjan ännu, så gör det! :)

nu orkar jag inte skriva mera.... har säkert glömt en hel massa sidor jag brukar kolla in, men dessa återkommer jag med! :)
kramar!

Ledig!

idag är jag ledig. härligt!
igår slutade jag tolv, sedan for jag hem & hämtade the rest of the familia, för att sedan åka & spela lite bowling!
katastrofalt dålig var jag..... jag kom sist!  och detta med dom där barnspärrarna som finns...... grabbarna brukar få ha dessa spärrar, och vi brukar köra vanligt, men denna gången var det fel på motorerna, så endela fick alla ha spärrar eller så fick inga ha det, så då valde vi spärrar, och att det skulle gå sååå himla dåligt för mig, helt otrooooligt!  :)
T vann & grabbarna kom på delad 2:a plats!
efter bowlingen åkte vi till skolan & åkte snöring & åklapp!  himla vad snabbt det gick!  :)  jag hade gjort iordning fika oxå, så vi fikade där!  mkt mysigt hade vi!!
vid femtiden åkte vi hemöver för att göra lite middag innan T skulle iväg på sin innebandy.
sedan hela kvällen höll jag på med att plocka bort alla julsaker......  varför skall jag ta fram så mkt varje gång????  detta frågar jag mig år efter år, och ändå när nästa jul kommer så åker alla saker fram iallfall!  :)
men det känns himla skönt att ha plockat bort allt , det blir så rent & fint så!  jag tycker att det ser tomt ut oxå på ett sätt...... kluvet det där.....
nu har jag överväningen kvar, det tänkte jag fixa idag, innan vi hämtar Anton på skolan- den har ju börjat idag oxå!  Anton har faktiskt längtat!  men det var liiiite halvsvårt att få upp dom imorse kan jag säga..... dom ville inte riktigt somna igårkväll.......
nu till morgonen har jag & Hampus spelat lite Wii!  vi har kört MarioKart, åsså spelat bowling & Tennis!  jag är kass i alla grenar....  :)
nä om man ska ta tag i den här städningen nångång......... bläääääää!

rushhour!

så har vi haft det idag nästan!  :)
swish hem efter jobbet-hjälpte T starta volvon med kablarna.... swish till katrin & hämtade hem grabbarna....swish hem igen för att käka middag...swish till staden igen för handbollsträningen..... & swish hem till slut!  :)
nu sitter vi äntilgen hemma & killarna har duschat läääänge varmt, efter träningen!  Anton tyckte att det var himla kul att äntligen ha dragit igång med handbollen igen!
sedan for vi en kort sväng till min personliga bibliotikarie! hehe... en jobbarkompis till mig läser minst sagt lika mkt som mig, så jag brukar ta några repor dit emellanåt & låna lite böcker av henne, åsså lånar hon av mig! mkt behändigt tycker jag!  & väldigt snällt av henne att låna mig böcker!  :)
imorrn slutar jag 12, sedan kl 14 ska hela familia spela bowling!  killarna har tjatat om det länge nu, och när vi äntligen hittar en dag som vi är lediga samtidigt måste man ju passa på!
sedan imorrnkväll tror jag nästan att jag ska börja städa bort julen! 
ikväll/natt spelar småkronorna hockeyfinal mot kanada oxå!  himla synd att den går halv två på natten.... hade vart skoj & se den matchen......
har lovat grabbarna att spela in matchen, så vi får väl kolla den tillsammans imorrn då!  :) men bara om dom vinner.... annars är det ju ingen kul match att kolla.....  :)
nu ska vi snart göra kväll!
kraaaam!

kallt som tusan!

nu börjar det likna något.... ush så kallt det var imorse! -24 hade vi... bilen såg hyffsat kall ut kan jag säga....  :)
även inomhus kändes det att kylan var på väg in nästan!
idag sov vi till nästan halv elva!  härligt härligt!  :)
det vart inte något besök hos Jörgen som vi trodde.... synd & skam!  :)
tur var väl att jag smsade han innan, för då fick jag reda på att han var på väg tio mil bort!  men Bea var hemma sa han, visst duger väl hon oxå ;)  men grabbarna var så sugna på att träffa Jörgen så vi bestämde att vi tar den där påhälsningen när han oxå är hemmavid!  kanske typ om hundra år eller nåt...  ;)
istället blev det en påhälsning på skedomsmon! en mkt trivsam dag hade vi med först Milo, Betta & JImmy, sedan drog vi vägen förbi mamsen oxå!  sikken tur att vi kom mitt i maten.....   :)  vi blev " matade" där oxå!  tack & bock moder!
väl hemma i hjältaskogen, så har jag & grabbarna spelat bräd & kortspel så det stod härliga till!
först några rundor Uno, som jag som vanligt förlorade.....  sedan ett par gånger Spökjägarna!  som jag oxå, helt oväntat förlorade- båda gångerna!  katastrofalt dåligt av mig!
vi har gjort en köttgryta oxå, killarna & jag, som vi ska käka till middag imorrn när jag kommer hem från jobbet!
det blir snabb-middag, för Anton har sin efterlängtade Handbollsträning imorrnkväll oxå!  snart börjar skolan igen oxå.... på onsdag rättare sagt, så vi måste börja vänja killarna vid att somna lite tidigare på kvällen, å väckning lite tidigare på morgonen!  hehe.... kan bli en kamp....  :)
just nu har de nyss gått till sängs, får se hur lång tid det kan ta innan de slocknar....
nu ska jag oxå sussa!
byebye friends! kramen på er.....

hoho...sa nattugglan.. :)

hehe...jag blir sååå himla klyftig såhär på nattkröken..tycker ni inte?  :)
kidsen tyckte inte att man behöver sova, så de slocknade till slut vid tolv tiden.... kan kanske bero på att de sov till klockan var 11:16 ....  vi höll ju nästan på att försova oss till Hampus kalas!  skandal !  :)
så de var ju pigga & alerta ikväll!
ikväll har vi kollat körslaget, vilket bra program!  jag vill oxå kunna sjunga! kanske jag ska söka till nåt sångprogram? haha!
lite synd att sundsvalls-kören åkte ut.... men de är ju så bra allihopa, så det spelar nästan inte någon roll vem som åker!
såg när jag kollade mailen nu ikväll att jag hade fått en skoj sak... man skulle svara på en massa frågor om sig själv, sedan sända vidare till de man ville.... sådana saker gillar jag!  :)
nu ska jag gå & lägga mig & läsa min braiga bok.... imorrn, eller ja, senare idag, ska vi hälsa på Jörgen & Bea i huset, ska bli skoj!  sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.... kanske bara ta det lugnt för omväxlings skull....   ;)
måndag är det dax för jobbet igen...ush vad jag tycker att helgerna går fort.... skulle vilja vara ledig minst en vecka känns det som nu.... jag får sådana här svängningar emellanåt... att bara vilja ligga & ta det lugnt.... men när man ändå får en möjlighet att göra det, då kommer man alltid på nåt som skall göras eller fixas.... ju mer man grejar på, ju mer kommer man på att göra... visst är det så, eller är det jag som är galen?
nä nu måste jag sluta & skriva!
gonatt vänner!

Kalasdax!

hallåå vänner!
men huvva vad kallt vi har det nu..... - 21 står det på nu här hemma i hjältaskogarna.... brrrrr!
idag har det varit kalas för fulla muggar här i huset!  :)
15 glada barn har stojat järnet här hemma , allt flöt på helt fantastiskt bra hela tiden!
Hampus är så himla nöjd med den här dagen, och alla presenter som han fick.... wow!  superfina saker allihopa, och Hampus sken som en sol hela kalaset igenom!  :)
från början på kalaset , så satt alla barnen så snällt & fint uppraddade på soffan, i väntan på fikat..det var nästan så man blev rädd.... de var FÖR lugna... så då sa jag till dom att efter fikat ville jag se lite bus & spring!  hehe.. det tyckte barnen var kul, och nog sprangs det & busades rejält i de timmar kalaset pågick! :)
efter kalaset , så följde mina barn med gabriel & adelia hem, så då passade jag på att städa upp hela plejset!
jag röjde & städade i 1 1/2 timma, sedan var det dax att hämta barnen, sedan for vi på stures & intog vår middag där!
mkt lättsamt!  :)
nu tar vi det lugnt ..... väntar på att Körslaget ska börja snart!
ha en fin kväll allesammans, det ska vi ha!
Kraaaaam!

Hampus & simon är koncentrerade.....


några barn från kalaset! :)


kalas på gång!

tjolahoppp!
idag har jag jobbat som en toka....  tänkte nästan inte åka på jobbet idag, har snorat som en gris i natt!
men det gick fint att jobba iallfall!
efter att ha hämtat barnen uppe hos mina snälla föräldrar som passat dom idag, fick även middag där! tack !
så for vi hem & gjorde en liten snabbtårta till grannarna som skulle komma på besök ikväll & gratta Hampus!  han har tur han, blir grattad i fleeera dagar!  :)
han fick en liten radiostyrd bil & en polis-lego gubbe på motorcykel- mkt populära presenter!  :)
ikväll har vi fixat till hans tårta som han ska bjuppa på imorgon på kalaset!
det har ringt ett gäng med barn-eller föräldrar till barn, & tackat nej till kalaset p.g.a att många har magsjuka..  :(  huvva!   det verkar gå magsjuka nu på många håll..... hoppas vi slipper!
just nu är det runt 10-15 barn som jag vet.... men många , typ 8 st har inte hört av sig alls ang. kalaset, om de kommer eller inte... så man får ju kanske räkna med att dom kommer oxå!  har gjort ett gäng med godispåsar iallfall, får väl se hur många som dyker upp!
Hampus får nog en toppendag vilket som!!
på söndag skall jag & barnen till deras farbror Jörgen & hälsa på!  ska bli himla skojigt!
ska ta med lite böcker till hans ur-gulliga tjej oxå!  hon gillar oxå att pyssla, precis som jag!  :)
bu ska jag se efter om barnen kan tänkas att vilja gå & lägga sig... HAHAHA! 
sänder en kram till min lilla Milo som visst är förskyld stackarn..... det är säker jag som smittat han....   :(
mkt kärlek till er alla!

framdelen på ormtårtan...


..& bakdelen på ormen.. :)


Grannbarnen kom & grattade Hmaous ikväll!


Nyårsdagen!

hej & hå alla vänner!
så var vi då vid årets allra första dag!  :)
härhemma har vi nästan alldeles nyss vaknat till liv...  barnen & jag vaknade vid 11 tiden, T sover fortfarande..  :)
just nu pågår en innebandymatch inne i vardagsrummet, mellan detroit & brynäs... hmm..  :)
de väntar på att det tredje laget, modo, alltså jag, skall komma & vara med..  :)
snart ska jag iväg & jobba kväll igen oxå, känns helt ok!

igårkväll hade vi det jättemysigt tillsammans med barnen!
när jag kommit hem från jobbet så hade T dukat upp hela vardagsrumsbordet med chips, dipp,popcorn, godis, salta pinnar & dricka!  vilken fest!
vi tog det lugnt fram emot 23:30 tiden, då klädde vi på oss & gick ut & började smälla lite smällare & raketer, sedan vid tolvslaget så skålade vi i våra fina glas med cider!  barnen tyckte att det var himla mysigt, ropade gott nytt år hejvilt!  :)
efter detta så var vi utomhus ända tills klockan nästan var ett!   vi hade skitkul med alla raketer!!  :)
eftersom vi bor i skogen, så ser man ju allt på himmlen så superbra! så det var verkligen jättefint!
väl inomhus, lagom frusna, så smaskade vi  lite mera godis, sedan var det dax för barnen att lägga sig... de var ganska trötta när klockan närmade sig halv två......  :)
själv slocknade jag vi halv tre!  nästan rekord för min del!!  att jag klarade av att hålla mig vaken!  fantastiskt!

ikväll ska barnen få sova hos deras mormor & morfar, så de slipper att vara på fritids imorgon!  så då ska dom busa med morfar istället- det är mkt mera poppis!!
på lördag är det dax för Hampus att få ha sitt barnkalas för sina dagis kompisar... många barn kommer det att bli....  :)   kanske runt 20 st 5 åringar...... hehe... man lär nog känna att man lever efter de två timmarna av kalasande!  :)   han längtar jättemkt iallfall!!

nu ska jag hoppa in i matchen.......   :)
krmaelikram på er alla!

Nyårsbusande med grabbarna grus!


RSS 2.0