Mina älskade raringar... <3


Härlig sportdag!

Godafton vänner!

Dagen som förflutit har bjudit på en hel massa sport i form av både ishockey & innebandy !

Vi har tillbringat tiden från kl 12 idag tills kl 20:30 i staden... så det blev en lång dag!

först ut var 3 hockeymatcher för Anton, det gick riktigt bra för laget ! 2 vinster & 1 förlust.. en hedrande 2:a plats i denna cupen ! det är så himla roligt att se killarna , att se hur de utvecklas & spelar så himla bra !!
Hampus tyckte oxå att det var skoj att vara på nipvallen.. jag trodde att han inte skulle tycka det var så skoj.. när han själv inte spelade.. men han hittade på en hel massa annat att greja med!

sedan klockan 17 var det dax för Hampus att spela sin första innebandymatch med laget " Hajarna"
, den missade jag, eftersom jag var kvar på hallen med Anton..men vi hann upp på valla lagom tills Hampus skulle spela match nr:2 !  de är ju för himla söta dessa småttingar...  :)  kämpade på som bara den !  inte hade de någon avbytare heller, så det blev lite jobbigt för dessa små... men de gjorde det riktigt bra, för att vara första gången de spelade tillsammans!!
det laget kommer nog att bli kanonbra om ett tag, när de spelat ihop sig !

Anton han hade sin match kl 19.. sent tycker jag..när det är skola imorrn & allt.. men det gick bra !
men det syntes på Anton att han var trött... mycket sportande idag har det blitt!  :)
men nu sover de så sött i sängarna.. enda kruxet nu härhemma är att lilleman börjar bli sjuk... det började redan nere på valla... han sa att han var hängig... nu hostar han jättemkt, och ser allmänt väldigt krass ut... lillstackarn... så han får stanna hemma med mig från skolan imorrn!
så tyvärr blir det helelr inget badhus för han imorrn heller... men vi får gå & bada nån dag senare när alla härhemma är friska!

Nu ska jag läsa lite ur min fantastiska bok som jag fick låna av min healare.. den heter: " Helande Kraft-möte med univerums energier" av Betty Shine.  har ni inte läst den-GÖR DET !

Puss & Kraaaam!


Ö-viksresan!

Nu ligger det en supernöjd kille & sover så sött härhemma ska ni veta...  :)

Anton har äntligen fått varit iväg med sitt hockeylag på Modo-mach i Ö-vik!

de for iväg med en fullsatt buss från Sollefteå vid 13:30, Modo-Frölunda matchen började kl 16, han var så himla suegn på att fara iväg så det var inte klokt! som han sett fram emot detta! att få åka själv med laget på hockey...  :)  detta växte han ordentligt av !

han hade mobilen med sig, så jag fick uppdateringar med jämna mellanrum.. alltifrån bussresan till vad det stod i matchen...  :)

de hade iallafall haft det hur kul som helst! massa skoj på bussresan , sedan efter matchen i hallen hade laget fått träffa både Svartvadet, Succarello, & Skröder- och några andra som hade pratat med laget i ett separat rum... spännande för killarna ! de fick en massa autografer.. Anton hade köpt med sig en jättecool flasköppnare med modo-logga, samt ett snyggt modo-halsband !

att machen hade vart jättespännande, med förlänging & allt... den slutade 1-1 , kul för alla dessa småkillar & se en riktigt bra match när de åkte !

de kom hem vid 22 tiden... trötta & nöjda!

Anton har inte vart hemma på 1 1/2 dygn...  han sov över hos en kompis i stan igårnatt...  :)  han börjar bli stor nu...  ränner på byn !  :D

Hampus & jag har haft det riktigt skoj idag oxå..  :)  han har haft kompisar här sedan tidigt i morse.. först kom Johannes, sedan har Elias vart här tills ikväll, vi har även haft MAdde, Oskar & Gustav här på middag, eftersom Daniel & Alfred oxå var på matchen !  vi hade det jättemysigt  <3

imorrn är det full koncentration på sporter !

först ut är att vi ska vara på nipvallen halva dagen, Antons lag har macth mot H-sand, ska bli jättekul & se killarna!

sedan ska vi till mina rara föräldrar som ska bjuda oss på middag innan det är dax för oss att fara på valla för innebnadymatcher! första matcherna för Hampus nya lag, Hajarna!  sedan har vi match med vårt lag superhjältarna oxå, men det blir en lång stund på valla---  Hampus har matcher 17 & 18.. Antons match 19...  men det komemr att bli såååå kul & kolla på barnen!

Nu ska jag lägga mig i Hampus säng & läsa...  :)  våran säng ligger gullungarna i inatt !

Puss & Kraaaam!


Friday!

Fredag igen då.. veckorna bara flyger fram..

Idag är Hampus & jag solokvist härhemma ikväll.. Anton är i staden hos en kompis & ska sova över.. Thomas är i H-sand & ska spela match tills sent in på natta !

Hampus har 2 kompisar här just nu, så de sitter & myser & smaskar lite gotta i soffan!  :)

Igårkväll va jag på lagledarträff med handbollen.. det var mkt intressanta saker som togs upp faktiskt denna gången.. Ny cup på gång bl.a i S-vall i April som grabbarna verkar ska få åka på- bra det!

Annars idag har jag haft finbesök av Kattispattis m. barn som var här med finfina blommor & ett finfint presentkort på bokhandeln från mina kära arbetskamrater.. gulle-dom..  <3  så snälla kamrater som tänker på lilla mig när jag är sjukskriven.. det värmer i mitt hjärta...

Tack snälla ni... 

Nu ska jag småplocka ihop litegranna innan det är dax att bänka sig för Lets Dance !

Imorrn blir det spännande för Anton... att få fara till Övik med laget & kolla på modo matchen !! :)

när han åker dit, ska jag fara med Hampus på badet en sväng hade jag tänkt!

kram på er!


En ny upplevelse!

igår insåg jag att man slutar aldrig att lära sig nya saker... eller uppleva nya känslor..

jag var på healing-sessionen igår eftermiddag, och det var verkligen ur-häftigt!

flera speciella saker hände.. mkt kan jag inte förklara i ord.. men bl.a när hon rörde vid mina ben & fötter, kändes det ungefär som om jág fick elektriska stötar... verkligen konstigt..

när hon sedan lade sina härnde & kristallerna över min mage, så började det rycka helt okontrollerat i mina ben, armar samt att jag kände " sparkar" inifrån magen- det kändes verkligen jättekonstigt, för jag kan påminna mig om samma känsla när jag var gravid & väntade barnen.. när de sparkade... men jag är absolut inte gravid nu kan jag påpeka...

hela upplevelsen genomsyrades av ett otroligt lugn.. kan inte minnas sist jag kände mig så totalt avslappnad från omvärlden..
men det allra märkligaste med hela grejen var på slutet av sessionen, stod hon nere vid mina fötter & gjorde nånting.. då kände jag helt plötsligt händer som lades på min axlar & liksom höll om mina axlar...det blev varmt & skönt.. men det konstiga var ju att hon stod nere vid mina fötter !
jag blev lite skraj, & frågade vad som hände.. då fick jag bara till svar att det hade kommit in en ärkeängel-min ängel, som lagt sina händer på mig. och detta var visst något väldigt bra.. jag tycker det var jättekonstigt.. har aldrig någonsin varit med om nåt liknande..
nu förstår jag att ni tycker detta låter skumt & flummmigt... men så var det.

när jag gick därifrån hade jag ett lugn & kände mig väldigt tillfreds med allt... lite chockad kände jag mig nog i många timmar efterråt... men på ett bra sätt.
Nu vet jag inte vad detta betyder för mig & mina problem.. men det känns som om jag fick kraft att kämpa på..


Annars härhemma är vi nästan totalt insnöade... shit vad det har snöat alltså!
och inte kan jag skotta-.. det får T ta hand om... trist, för jag gillar att skotta..
idag efter skolan ska vi hämta Fabien i Långsele, han ska va med Anton, sedan ikväll åker han med oss på handbollen! smidigt ! sedan skulle Anton få skjuts av dom hem till oss, för jag ska på lagledarmöte med handbollen... ska bli intressant & höra om det blitt någe nyheter i föreningen...

Nu ska jag lägga mig i soffan som vanligt...
kram!


En överraskningarnas dag...

...men inte till så mkt bättre direkt..

första överraskningen var att jag inte heller idag, fått den där himla remissen till röntgen som jag går & väntar på... sedan kom överraskning nr 2.. öppnar lönekuvertet & inser till min förvåning att jag har 0,0000 kr.. no money... kul!  och jag har inte fått något från försäkringskassan ännu heller..  jippioee.... eller inte.

det är ju helt överjävligt vad man får stå ut med när man är sjukskriven har jag insett...

sedan har jag fyllt i flera blanketter som ska skickas än hit än dit... har försökt fått tag i min handläggare på kassan.. men var endast nr 117 i telefonkön... har fortfarande inte blivit uppringd av henne...

sedan att alla räkningar,huset mm.mm skall dras från mitt konto imorgon, där jag för nuvarande har hela 24:85 kr kvar på... det får bli en senare fråga !  :)  men hursomhelst så ordnar detta nog upp sig oxå till slut... saker brukar fixa sig ! 

Idag har Anton åkt en sväng upp till Strömvägen igen i Långsele..  :)  jag ska dit & hämta hem honom snart...   & på lördag skall Anton åka med hockeylaget till Ö-vik & kolla på MOdo-Frölunda matchen... ni kan ju tro att han längtar..  :)  spännande för honom att åka själv oxå..  :)

sedan har hans lag match mot Härnösand på söndag-på stoooor-plan på nipvallen..  :) spännande...

denna dagen tycker jag bara har swishat iväg... när mestadels av tiden har gått åt till att skicka mail till diverse läkare... handläggare.. fixat blanketter... det är ju nästan ett heltidsfördriv att va hemma & va sjuk....  tråkigt nog.. men jag tänker mest på dessa människor som inte har ork nog att stå på sig & söka all hjälp de har rätt till... de som bara inte orkar... som måstas ge upp.. stackars människor... för allt går verkligen sakta, allt ifrån dessa remisser... till telefonköerna... till att få tag i "rätt" människor...  tur att jag har mitt humör... det håller en ju uppeldad ett tag iallafall...   ;)

Nä nu ska jag kolla om Anton vill hem från Fabien... kram på er!


Ny vecka!

Hejsan på er !

Så har vi måndag igen då.. tycker att veckorna går fort nu.. även fast jag "bara" är hemma..

nu börjar det se ut som en soptipp härhemma snart oxå.. :)

Gårdagen var jag & killarna hemma & myste.. Hampus hade en kompis här , Anton han gick på prommis med grannarna ner till älven & kikade lite..

sedan vid 14 tiden var det dax för oss att fara iväg till Långsele på Antons hockeyträning.. jättefin plan de har där förresten!  Hampus & Loke de lekte som vildar i de jättesnöhögar som fanns där.. :)
Anton tyckte att träningen hade vart jätteskoj- helst när den var utomhus !!

Direkt efter träningen där for vi in till staden & hämtade T som jobbat, sedan swishade vi till Valla för det var då dax för grabbarnas innebandymatcher !
matcherna gick jättebra, vinst i båda.. Anton & Hampus gjorde tillsammans 10 mål.. duktiga killar!  :)
F.o.m nästa söndag kommer killarna inte att spela i samma lag, Hampus "Hajarna" kvarterslaget i fotbollen, skall starta innebandylag!-kul!
så nu blir det ju mer jämna matcher... med "småttingarna" i ett lag, och "storkillarna" i ett lag.
så " superhjältarna" Antons lag, blir uppflyttat i en högre grupp nu, bra att det blir någon ordning på det nu!

Idag ska jag bara ligga & vila mig på soffan.. har haft en hemsk natt, som i vanlig ordning slutade med att jag somnade på soffan.... det enda ställe där det känns någorlunda för min rygg att sova på nuförtiden.. men för resten av min lite för långa kropp är det inte bekvämt...
sedan när jag hämtar killarna på skolan ska Noak & Loke hänga med oss hem oxå !
kanske blir det lite skidåkning härhemma för Anton & Hampus ikväll oxå.. de har ju blitt som galna i att de ska åka skidor ! skojskoj!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills jag ska på healingen oxå... det känns så spännande.. vet inte alls hur det kommer att gå till.. men det ska bli en ny upplevelse!  det kan ju inte bli sämre med mig än det är just nu iallafall...

Kraaaaaam!


Lördag kväll !

Härligt med lördag-kvällar.. just nu kokar jag mannagrynsvälling .. gottigott! killarna har alldeles nyss slocknat... trötta efter dagens eskapader kan jag tänka mig !  :)

Hampus besök hos Noak gick hur bra som helst!

han var där från klockan 13 tils 17:30 när det var dax att hämta honom..  :)  och då ville han inte ens hem !  de hade haft jätteskoj, varit till skolan bl.a & åkt pulka !

så nu tror jag att han har kommit över den där lilla tröskeln  att vara hos andra... sköööönt !

efter hämtningen av lilleman for vi hem & han fick välja middag, helt oväntat ( inte) valde han våfflor !

sedan spelade vi lite brädspel, sedan vi 19:30 snåret for vi till Långsele & hämtade hem Anton !

båda killarna har alltså haft fantastisk dag idag !

jag har inte gjort så mkt alls under de timmar som killarna var borta... faktiskt gjorde jag enkla chokladmuffins, som killarna ska få ha med sig imorrn efter hockeyträningen som Anton har i LÅngsele.. den är mellan 15-16, sedan är det kvickt iväg därifrån till valla där vi har innebandymatcher klockan 17 & 17:30... en riktig sportdag får grabbarna imorgon alltså!

så fram till klockan 14:30 när vi sticker på hockeyn, kommer vi bara att sitta i soffan & mysa med låååångfrukost !

Nä nu ska jag kolla på reprisen av " Stjärnorna på slottet" & äta min välling!


Härliga dagar !

Dessa 2 dagar som gott har faktiskt vart jättebra !  inte med min rygg, det är fortfarande samma status- MEN jag har beslutat att sluta klaga & fokusera på allt bra omkring mig istället!

Igår efter jag hämtat killarna på skolan, for vi hem, då ville dom ut & åka skidor ! hör & häpna..  :)

Så de tog på sig skidorna & vi gick ut & de åkte runt lite här i byn.. jag gick snällt bredvid.. & tittade på..  :)det va jättehärligt ute.. perfekt väder ! sedan gick vi in & myste lite innan vi for & hämtade min mamma som hängde med på Remsle Pizzerian, där vi käkade middag igår, sååå gott !

killarna tyckte det var hur skoj som helst ! jag oxå.. 

det märks att de börjar bli " stora" det är sällan nåt tjafs nu när man går ut på restaurang med dom.. det är verkligen jättekul ! de märker nog själva att det är ju så mycket roligare när det inte är nåt tjafs...  :)

Idag är jag verkligen jätteglad... Ni vet ju att HAmpus har haft väldigt svårt att fara till kompisar.. han har inte vart hos nån kompis sedan i somras... han vill alltid att de ska komma hit... men idag har det vänt!  sååå skönt !  om inte minst för honom.. det har nog inte vart lätt för han & ha dessa känslor tror jag...

Men idqag är han iallafall hos sin bästa Noak.. de skulle ut & åka pulka & annat skoj !

jag får se hur länge han vill vara där.. men även om det bara är så för en liten stund är det ju ett stooort framsteg !

hitills har han vart där i ett par timmar !  åh vad skoj han ska ha !  :)

Anton han skjutsade vi först till Fabien i Långsele.. de är ju för söta de där två killarna..  :) verkar  ha fattat bra tycke för varann.. kul för Anton att ha kompisar nån annstans än de på samma skola ! nackdelen är ju att de oftast bara kan va med varann på helgerna & loven.. men det funkar ju hur bra som helst!

Nu ska jag sätta in mina nya böcker i bokhyllan... jag har ju fyndat  7 böcker på bibblan för endast 5 kr styck !  helt fantastiskt kap för en bokmal som mig ! superbra böcker.. de säljer ut de pocketar de har många dubletter av ! kanon tycker jag!

Ikväll är det Robinson som gäller !


Hampus omgiven av bubblor !


Anton njuter i bubbelbad !


Spännande!

Hej på er vänner!

vilken spännande förmiddag jag har haft..  :)

jag ska nästa vecka få en omgång av spirituell healing!  förstår ni vad spännande..  !

nästa onsdag, en bekant skall utföra detta på mig.. har aldrig vart med om nåt liknande, men det känns bra iallafall! det känns inte läskigt , mest bara att det skall bli intressant...

jag har vart inne på några sidor som beskriver healing, och det verkar vara en behandlingsform som kanske de flesta skulle tycka är  bara flummigt.. men inte jag inte!  jag är öppen för de flesta saker.. och detta ska bli en intressant prövning för mig tycker jag !

skulle det fungera på mig- då är det ju bara bra!  om inte- då har jag ju gjort ett försök iallfall!

och att denna underbara människa skall göra detta på mig, i ett led av hennes utbildning, känns jättebra!

jag tänker inte tala om vem det är, för det vet jag inte om hon vill, men efter nästa  onsdag kanske jag skriver mera...  :)

senare idag skall bror & Milo komma på fika när jag har hämtat killarna på skolan, sedan ikväll har Anton handbollsträning, ikväll kommer han tycka det är x-tra skoj, eftersom hans tränare har tagit in en målvaktstränare som skall träna Anton & en till målet! tränarn sa att eftersom Anton är så himla bra i mål, så vill han sätta in en riktig målvaktsträning på en gång! ni kan ju tro att Anton blev stolt när han hörde det !

Nu ska jag hä iväg mig till skolan snart...

kram!


Min son: Frisören !

Goafton!

I kväll har Hampus debuterat som frisör!  Han fick hjälpa mig att klippa sin fader..  :)  han tog uppgiften på fullaste allvar.. och han gjorde det jättebra! han tyckte att det var skoj som bara den!

sedan fick jag avsluta jobbet...  :)

annars idag har barnen haft några kompisar här en stund, vi har gjort kroppkakor, Anton var en jätteduktig hjälpreda vid nedsättningen i kastrullen av dom...  :)  Hampus tyckte att de inte såg så goda ut... jag citerar honom:  - mamma, de ser ut som hjärnor... 

hmm.. det säger väl allt?  :) han ville inte äta dom ...

Nu ska jag invänta att Paradise Hotel slutar på tvn, så jag kan kolla på webben... har ju inte 6:an härhemma, så då får jag se avsnitten på datorn istället..

kramkram


Hampus gör debut som frisör !


Hampus gör pappa fin...


full koncentration... :)


kisse nr:2 , 6 veckor !


kisse nr:1 , 6 veckor !


Så har vi ny vecka igen då...

när man är sjukskriven rinner liksom dagarna & veckorna in i varandra på något vis... visst, den där " måndags känslan" infinner sig fortfarande, eftersom jag skjutsar barnen på skolan varje morgon, men annars känns det hyffsat trist det mesta just nu faktiskt.. JA JAG VET !  förbannat vad jag klagar.. men jag är faktiskt så himla less nu... jag VET att jag inte ska klaga, men jag kan liksom inte låta bli att " skriva av mig".. jag mår piss nu, så är det bara. jag känner mig ledsen nästan hela tiden.. trött på att ha ont, jag blir fysiskt trött av att ha ont hela tiden.. sedan har jag börjat att känna att jag helst av allt bara vill sitta inomhus härhemma ensam.. slippa träffa en massa människor.. bara stänga in mig själv liksom.. tills allt sdetta är över.. och jag mår som jag brukar igen.

Grabbarna Grus.. det är tur att jag har så underbara barn alltså... de är mina vingar.. de håller mig uppe.. både i kropp & själ! de vet att jag inte mår bra nu i min rygg... och oftast lyssnar de på vad jag säger nuförtiden... de ser väl själva att jag inte är kry.

Annars idag har jag gjort" pappersarbete"  man ska vara klar & frisk i huvudet kan jag säga, för att vara sjuk... himmle vad papper jag fått fylla i & en hel massa papper som jag kopierat.. men nu så har försäkringskassan fått sin dos av mina papper.. nu dröjer det ett tag tills nästa inskickning...  :)
sedan va jag upp på jobbet en sväng & lämnade nya sjukpapper.. nu är det 7 Februari som gäller... väl på jobbet fick jag mig en kopp kaffe & en bra liten pratstund med mina kollegor... så helt eremit har jag ju inte blivit...
Jag trodde att jag skulle fä remissen till röntgen idag... men så var det icke.
kanske imorrn...

I morse var broder & Milo hit en sväng oxå... alltid trevligt!
Sedan efter skolan hade jag lovat att Hampus skulle få ta med kompis Elias & fara & bada... de hade hur skoj som helst, eftersom Anton var där med sitt fritids & badade oxå!
men jag känner nu att jag har så jävulskt mkt ondare än i morse... så bara av att vara på benen de få timmarna på badet ..inte ens det klarade jag av...så ledsamt...

provade spikmattan igårkväll oxå, kändes helt Ok... ska testa några kvällar till...

Nu ska jag kolla på lite tv innan jag däckar...


Anton-dagen ! <3

I dag hurrar vi för Anton på namnsdagen !

Denna helgen har gått fort..fort fort... har försvunnit i ett nafs!

i fredags hade jag besök av Madde & barnen, de hade med en sådan underbart vacker blomma , formad som ett stort hjärta.. som jag fick av dom.. gulle- Madde..  jag blev så paff, och frågade varför jag fick den.. jo, för att du behöver den, svarade hon..  vad glad jag är för att man har så gulliga & omtänksamma vänner... älskar er Madde..  <3

den står nu i alla sin vackra prakt på mitt köksbord!

sedan på kvällen när dom farit hem, kom en kompis till Anton & sov över...

sedan igår, Lördag, så vaknade jag klockan 07:00 av de låg & sjöng inne på rummet..  :) härligt att vakna till skönsång på morgonen...  :)

vid 16 tiden igår for vi till Forsmo för att vara med då dom invigde den nya skridskobanan där, det va jättetrvligt!  de bjöd alla på korv, saft ,kaffe, sedan fick alla barn godispåsar !  jättemysigt var det! när bandet var klippt till skridskobanan, så släckte dom ner, sedan var det en massa stora festliga raketer som smälldes av i luften !  riktigt mäktiga !!  där var vi, barnen åkte skrillor i nån timma, sedan kom Anton på att han skulle stanna hos sin kompis, som sovit över hos oss i fredags, där skulle Anton sova igår, eftersom den pojken var med oss dit, och att han bor i Forsmo, så funkade det ju hur bra som helst!!

Jag & Hampus var & hämtade honom i dag, sedan vart vi bjudna på supergott fika hos min fader..skall lägga in receptet här sedan !  för ni förstår, det är från min kära pappa som många av dessa recept jag har inlagda här komemr ifrån !

sedan var det bara att åka hemåt för middag, sedan har vi haft 2 innebnadymatcher med grabbarnas innebandylag.. de vann båda matcherna!  tjoho!

Nu ska jag lägga mig på en spikmatta som jag fått låna av min snälla granne! <3  ska testa hur jag reagerar på den....

Imorrn hoppas jag på att få remissen till den andra röntgen jag ska på... sedan ska Hampus få fara & bada lite på badhuset, han & Elias !  Anton skall åka dit med fritids imorrn oxå!

nu ska jag lämna er vänner... för denna gången!

kram!


Anton, endast 7 år.. :)


galen Hampus...


2 somrar sedan...


vad kan man säga? kan inte fatta att detta fotot är bara 1 1/2 är gammalt..


Favorit i repris....


TGIF

fredag...lovely!  det betyder myskväll med Lets Dance! wohooo!

men innan det är kväll, så ska Anton hinna med hockeyträning, kompisar ska skjutsas hem.. jag ska göra pizza... åsså ska jag skriva lite mera på min lilla mini-bok..  :) 

vad har hänt sen sist?

inte mycket kan jag säga... det är ju sååå långtråkigt att vara hemma från jobbet.. fast jag har ju mkt mera tid med barnen... det är ju bra iallafall !

jag är fortfarande lika ond i ryggen, allt tar fortfarande lika lång tid att göra... gå..bädda...diska..laga mat... allting tar dubbelt så lång tid som i vanliga fall.. så frustrerande..

vill börja med någon sorts träning, men det får jag inte först jag vart på nästa röntgen & fått svar på den...  det är jättejobbigt att inte kunna göra något mer för min egen räkning.. nu hänger ju allt på läkarna.. jag har gjort det jag kunnat, mailat,ringt & pratat med olika personer som har att göra med min sjukskrivning... nu är det bara att vänta...

just nu har grabbarna varsin kompis härhemma, så det spelas innebandy för fulla muggar...  :)

snart ska jag börja med att göra pizzan vi ska käka till middag idag... eftersom alla vill ha olika saker på, blir det en väldigt roligt komponerad pizza...

Nu säger jag adios för denna gången... har förresten lagt in lite flera recept...


Marängtårta

2 färdiga marängbottnar

150 g mjölkchoklad

1 1/2 dl grädde

koka ihop detta.

250 g frysta hallon

3 dl grädde

kör hallon & grädde tillsammans i mixer.

bred dessa 2 smet-blandningarna, i olika lager på bottnarna, ex. hallonsmeten först, sedan ovanpå tar man chokladblandningen.

 


Söt dröm med vaniljkräm

4 portioner

2 frysta smördegsplattor
1 ägg
2 dl creme fraische
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 l jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader
dela plattornai 4 delar, pensla med ägget
grädda dessa i 10 minuter

vispa ihop creme fraische,florsocker,vaniljsocker
när plattorna är färdiga, tryck ett hål i varje platta, klicka i lite av krämen, toppa med jordgubbar.

Choklad-Chock

Botten:

400 g mandelmassa

4 äggvitor

vispa äggvitorna hårt, blanda i den rivna mandelmassan, forma till 2 runda bottnar, lägg på plåt, grädda i  15 minuter ca 200 grader.

Chokladkräm:

4 äggulor

1 dl grädde

1 dl socker

100 g blockchoklad

150 g margarin

sjud ihop alla ingredienser, koka ej !   låt sjuda några minuter. till en slät kräm.

Varva mandelbottnarna & chokladkräm till en liten tårta.

skär små tårtbitar av den. servera tillsammans med lite lättvispad grädde & färsk frukt.

man kan även om man vill strö lite flagad mandel över tårtan.

 


sen sist...

Hej hopp på er!
Har inte skrivit på ett par dagar ...  har inte mått så himla bra..
igår var jag på samtal med min läkare, fick resultaten från röntgen av bröstryggen, och det visade sig att jag inte var inbillningssjuk iallafall...
det trista var att felet jag har inte var så himla kul...
mellan 11-12:e kotan har min rygg en ålder på ca 70 bast... den håller på att förtvina med andra ord.. jag har fått en massa förslitningar helt enkelt, antagligen p.g.a en massa snedbelastningar...
känns väl inte så himla kul.. nu gåller det bara att få rätt sorts hjälp med träning och annat som behövs, om det blir nån operation får jag väl höra sedan antar jag..
men nu var det så att jag tycker att min ländrygg har blivit sämre på sistonde, så han kollade upp den oxå när jag ändå var där... och han klämde & hade sig, rätt vad det var så skrek jag rätt ut.. han träffade på ett ställe som gjorde att det svartnade för ögonen... så ont som det gjorde... har jag inte känt på länge..
han var lite skräckslagen av mitt skrik tror jag...  :)
han sa att det var precis i skarven mellan bäckenets slut & ländryggens början.. så nu skickar han iväg mig på ännu en röntgen, denna gången av ländryggen då...
känns som om det aldrig tar slut med eländet...
men jag är gla att det händer något ! absolut ! 
han sa äben att han skulle skicka förfrågan för mig till smärtklinikem i H-sand-- men att han inte kunde lova något, eftersom det är företagschefen där som bestämmer om man är berättigad att få komma dit... men man kan ju alltid hoppas.....

Ja, det var väl allt från igår... nu ska jag vänta på remissen för att komma på röntgen igen..
jag blev sjukskriven 3 veckor till.. har även haft en rehabiliteringsutredning med chefen min igår.. där hon insåg att jag inte klarar av att jobba för tillfället... nu hoppas jag att jag får ersättning från försäkringskassan bara... man har ju hört både det ena & det tredje om personer som inte får ersättning... vad jag ska göra annars har jag inte en aning om....

annars härhemma flyter allt på med barnen... träningar, kompisar, ja allt kör på i vanlig takt !  :)
tur det !
nu ids jag inte skriva mera--- många kramar!

 


Måndag hela veckan...

..känns det lite som nu faktiskt, nu när man är sjukskriven...  jag ägnar alla dessa människor som typ säger så här: ja, nu får du väl mycket gjort nu när du är sjukskriven...  jomen tjena... jag får ju såååå mycket gjort härhemma !  suck... det är väl en anledning till att jag är sjukskriven.. just att jag kanske inte klarar av att göra så mycket !

Idag har grabbarna vart första dagen i skolan efter lovet, och jag måste säga att de är förvånansvärt pigga alltså!  med tanke på att de inte sovit så mycket inatt!

just nu har de varsin kompis här+ grannbarnen..  full fart alltså!  men det är kul med lite liv & rörelse i huset!

Men nu ska jag & småttingarna hämta T på jobbet, de stora får stanna hemmavid..

som ni ser så har jag  lagt upp några nya recept. tänkte lägga upp flera sedan när jag har lust !

jag har även skrivit lite mera på min kort-roman... hehe.. det är riktigt skojigt ! en hederlig skräckis håller den på att utvecklas till !

 

nä nu måste jag sticka!

tjingtjong! 


Texmexkyckling med mango !

600 g kycklingfile-strimlad

1/2 påse tacokrydda

1 mango

100 g baconost

1 burk tacosås

2 dl rivost

Stek kycklingen, strö över tacokryddan, skär mangon i bitar.

varva mango & kyckling i en gratängform, klicka över baconosten & tacosåsen, strö över rivosten.

gratinera i 225 grader i ca 15 minuter !

servera med nachos eller med ris !


Dumlekladdkaka!

2 ägg

3 dl socker

125 g smält smör

1 1/2 dl mjöl

4 msk kakao

2 msk vanilj

220 g dumlekola

smält ihop alltihopa i en kastrull, häll smeten i en rund form, 150 grader i ca 30 minuter !


Friterade bananbollar !

4 mosade bananer

3 dl mjöl

1 dl vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Koka upp 5 dl rapsolja.

Gör bollar av smeten, lägg ner i ojan & fritera, servera med glass !

 


Kyckling & Baconpaj

Pajdeg:

5 dl mjöl

200 g smör

4 msk vatten

dega ihop & förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

fyllning:

2 dl rivost

1 grillkyckling

3 paprikor

100 g bacon

Äggstanning:

4 ägg

2 dl mjölk

2 dl creme fraische

tillaga 35 minuter i 225 grader !


Sista dagen på lovet...

Nu är det slut på slappartiderna för barnen... imorrn är det dax för skolan igen!

trodde att det skulle bli väldigt sent för dom idag, eftersom de faktiskt råkade sova lite längre i förmiddags än vad jag hade tänkt...

men helt otroligt så hade de båda somnat vi 22 tiden, så himla sent vart det ju ändå inte.. men de lär ju ändå vara hyffsat trötta imorrn bitti kl 7 när jag väcker dom !  :)

Vi satt en stund nu ikväll jag & barnen & pratade om vad de hade gjort på lovet, och de var nöjda med vad vi hade gjort, även om det inte har blivit att vi gjort så himla mycket detta året..både p.g.a pengabrist & min onda rygg...

vi har ju iallafall hunnit med :

födelsedagskalas i dagarna 3..  :)  besök i S-vall hos släktingar... Utflykter-bl.a till Jan Gullik, och i vår egna skog..badat ett antal gånger... varit social & hälsat på släktingar & vänner...pysslat mycket..bakat mycket... pulkåkning..massa skridskoåkning... och sedan det allra vikitgaste har vi hunnit med:  att bara vara tillsammans med varandra...  <3

Sedan har ju grabbarna totalt lyckats vända på dygnet under detta lovet.. lagt sig efter midnatt.. sovit halva förmiddagen...  :)  men det är ju skönt det oxå ibland.. men nu är det som sagt slut med det, och det känns faktiskt skönt på ett vis att komma tillbaks till vardagen igen så att säga..  :)

Anton han längtar som vanligt till skolan, gulleungen som älskar skolan!  precis som jag gjorde i min ungdom..
Hampus han går i förskoleklass, och är redan skoltrött...  :)  precis som min lillebror är han...   :)
men det kommer säkerligen att ordna upp sig det oxå...det vart ju en bra människa av min lillebror iallafall !  :D

Nu längtar jag bara tills ondsdag.. så jag får träffa doktorn & göra en rehabiliteringsplan för mig !  ska bli intressant & se vad han har tänkt ut åt mig...jag hoppas innerligt att det blir S-vall eller H-sand....
var på badet & simmade idag, tänkte liksom att det skulle vara bra.. efteråt for vi upp till mina föräldrar en sväng, och jag vart liggandes på deras golv... så jävla ont fick jag i ryggen !  vad fan ska man göra?  jag klarar ju snart ingenting?... pissigt !

Jaja, nu ska jag inte tjata mera... men jag blir ju såååå less !  åsså är jag less på att passaten lagt av IGEN !  jävla bil.... och ingen som kan fixa den först i slutet på veckan...

JA just det ja!
jag kan ju meddela er om att jag för 1:a gången har börjat fila på en bok... det är sant !  Vickan har börjat skriva en kortroman.. har redan kommit ett helt kapitel in i historien... vi får se vart det leder någonstans...  det jag kan avslöja för er är att det är en thriller/skräckis....  en otäck historia.. jag har döpt den till " Männsikodjuret"...

Nä nu ska jag sussa... puss på er !


Lördag

Hallojsan på er!

Idag har dagen bara försvunnit tycker jag... vi klev upp vid 10, lite lätt borta kände jag mig, efter den nattliga körningen till Långsele..   :)  Anton han fick jag släpa ur sängen vid 12 tiden.. shit vad trött han var..  men kanske bra att det blev som det blev, nu lär han ju somna tidigt ikväll, så han får ordning på dygnet tills skolan på måndag...  hur jag ska få Hampus somna i tid är ju en annan fråga..  men det lär nog ordna sig det oxå !  :)

Sedan idag har det vara rena rama kompiscirkusen härhemma...  först kom grannbarnen, sedan kom Noak, sedan kom Alfred & Elias, och till sist kom även Gabbe hit ! 8 barn var det här samtidigt-- helt fantastiskt vad bra det gick ändå..  de leker & känner varann så bra, så det brukar alltid gå super !!

grannarna gick hem & käkade middag, resten stannade & käkade med oss !  det var jättemysigt att ha så många barn runt bordet ! nu har alla farit hem.. lugnet sprider sig åter igen härhemma...  eller ja, grabbarna springer & spelar innebandy tillsammans, så , det är ju inte sååå himla lugnt..  :)

snart börjar robinson, då får de tysta sig lite tycker jag !

Kramen på er !


Frukost i Hjälta.. :)


kompisfika !


Glada nyheters dag !

Goderafton vänner!

Denna dagen har vart en bra dag må jag säga!

Att först vakna till 2 glada barns skratt, det finns inget härligare! Anton & hans nyfunna kompis hade tagit en ordentlig sovmorgon, efter att ha somnat mkt sent i går natt...  :)  så de var pigga & glada när de vaknade!  de myste ner sig i tv-soffan & jag grejade lite med frukosten.

Sedan hämtade jag Hampus hos pappa, efter hans övernattning där uppe på skedom, for sedan hem så att han fick leka lite med killarna innan det var dax att fixa lite pannkakslunch, sedan skjutsade jag Anton + kompis hem till honom i Långsele, där nu Anton tillbringar natten.. jag fick nyss ett sms av Anton..  hehe.. de är fortfarande vakna alltså...  :)

Annars idag har jag & Hampus lilla mannen varit & hälsat på hos familjen Persson i granvåg & kollat in deras nya fina kök !  skönt att få en stunds surrande med Madde ! alla kidsen lekte i vanlig ordning runt i hela huset !  :)

JA, nu till de glada nyheterna jag fick idag !!

först med posten imorse fick jag informatinonspapper om både ryggis i S-vall, samt smärtrehab i H-sand !  jihooo!

sedan i e.m nu ringde min läkare & hade planerat in ett besök för mig på onsdag 13/1 för att ha fortsatta diskusioner om min rehabiliterings plan !!  wihooooo!!!  äntligen händer det något ! 

nu hoppas jag verkligen att jag får komma iväg på nåt av dessa ställen... ni måste alla hålla tummarna för mig nu...

Nu har jag nyss sett klart en kanon film!

" Deadline" heter den, sista filmen som gjordes med Brittany Murphy.. den var mkt spännande!

igår vart det att jag såg " Knowing" den nya med Nicolas Cage- och den var riktigt suverän!!!

Nu är klockan så himla mkt, måste sussa... imorrn kommer jag att lägga upp en massa nya fina recept som jag hittat på en nyfunnen blogg !!  eller så kan ni själva kolla in hennes blogg, den är mkt bra!  jag länkar till henne-kolla under " Pernilla"...

Nu så.

sov sött alla därute... det hoppas jag att jag får göra..

 


ev. hopp om livet igen...

Efter några dagar av totalt neddeppande från min sida.. så har jag efter att ha samtalat med försäkringskassan, mailat läkarn, fått en massa info ang ryggis & smärtrehab i H-sand, och röntgen idag.. så känner jag mig liiite bättre till mods... röntgen lär jag ju inte få nåt svar på först till veckan( om jag har tur)  visar inte den något... ja, då lär jag väl få bli kallad på magnetröntgen då..  jag tycker hela den här processen tar åt skogen alldeles för lång tid.. jag vill att allt ska ske nu på en gång.. helst igår...   :)
jag blir bara sämre & sämre i ryggen känns det som.. inte bra alltså..  så nu får dom sätta lite fart med att hjälpa mig, för så här orkar jag inte ha det nå längre..kan inte ens sova riktigt på nätterna-och det har jag aldrig haft problem med förut.

annars idag har vi inte gjort så mkt, barnen var hos mor & far medans jag var på sjukhuset, sedan vart vi bjudna på mat där hos dom innan det var dags att fara på handbollen med Anton, Hampus han blir kvar hos mor & far tills imorgon han !  :)
men jag har iallfall 2 barn härhemma nu !  Anton har en övernattningskompis-Fabien, som spelar i samma handbollslag, tänk att dessa 2 grabbar "hittade" varann så fort !  så kul !  hoppas natten förlyter lugnt...  det lär det nog göra.. så som de har lekt nu ikväll är de nog rätt trötta.. just nu är det bakkugan som gäller för dom ! snart ska jag köra in dom i sängarna.. det lär ju vara en himmelens massa fnittrande innan de somnar skulle jag tro...   :D

Sedan ska jag nog se en film tror jag...har för tillfället snöat in på Agata Christie deckare...  Miss Marple ni vet..  :)

Många kramisar i kylan önskar jag er alla!


Våra bebisar... 5 veckor !


.

NU

ORKAR

JAG

INTE

MERA...

LESS

LESS

LESS...

 


2010

Nytt år då..  :)  känns skoj &  skriva 2010..  hur säger man då? tjugohundratio? tvåtusentio? tjugotio? :D hoggatjaggablaggahiggohioooo....   :) ett par veckors sjukskrivning och jag håller redan på att balla ur.... förra svängen höll jag ju iallafall ut ett år... 
Gårdagskvällen spenderade vi här hemma-- skönt.. har liksom ingen ork till nåt känns det som..jag är sååå jädra tråkig..

Idag blev jag & killarna bjudna upp till brorsan på fika, där var oxå Bettans bror,sambo & son Affe !  skoj & se lite folk ! vi hade en trevlig stund där, med gott sällskap & gott fika !
fick även se Jimmys PS3:a som det tjatas om så mkt.. och jag fick flashbacks när jag såg ett av spelen... Wipeout... gamla hederliga spelet som jag spelade i min barndoms dagar...  :)  mina killar verkade gilla det lika mkt som jag gjorde !

Ikväll har vi bogserat hem T från jobbet.. fin början på året... vår andra bil la av helt plötsligt på statiol när T skulle på jobbet idag... men väl hemma-fint bogserad av moi... så sätter bilen igång att låta fint igen... skum bil... får hoppas att den håller nu då ett tag till !  det var nog bara oljan som var slut..

annars har jag spelat golv hockeyspelet med Hampus.. jag förlorade..vilken skräll ! 
imorrn ska jag & killarrna nog ta en promenad ner & gå en sväng efter älven tror jag... kanske ta med lite matsäck & så... bara vädret är fint...

Blev inget besök upp till Sandra..kanske tar det imorrn istället.. blir det bra Sassa?
nu längtar jag bara tills det blir vardag igen så jag får nåt svar från Frsäkringskassan om ryggis...  ska på röntgen till veckan ialfall.. så liiite framåt gå det ..
som det är nu så kommer jag nog inte att kunna återgå till mitt arbete som det skick jag befinnner mig i nu... måste kanske börja tänka om... men om dom kan få mig att bli bra på ryggis, så hoppas jag att kunna fortsätta med det jag jobbar med i nuläget ! 
jag saknar faktiskt mina jobbarkompisar...  men jag är så rädd att gå sönder mera i min rygg..  vad ska jag annars jobbamed? nån som har nåt förslag? för jag vet då inte !

Nu ska jag nog sova.. barnen har alldeles nyss slocknat !  de har liksom vänt på dygnet nu på lovet !
så även jag...  :)
kram!

RSS 2.0