Gamla foton.. :)

Vad det är roligt när ens barn verkligen börjar visa intresse & förstå att även vi har varit unga!

Grabbarna hittade åt några av mina gamla fotoalbum, från -94.. några år sedan alltså ! :)

de blev helt fashinerad över vad UNG jag såg ut... hmm...  :) för att sedan i nästa mening säga: men mamma, du ser faktiskt inte så gamlare ut nu ! gulle-dom !

Hursomhelst så satt de & bläddrade i min fotobok över en resa till Korfu, Grekland, som jag & min dåvarande pojkvän gjorde.. det var verkligen roliga bilder, på bl.a gokart-körning, djuphavsdykning,åka på jätteringar efter en racerbåt... ja en hel massa sådant som grabbarna intresserar sig om... och det som imponerade dom mest, var att jag hade DYKT i HAVET .. där det fanns FARLIGA HAJAR !!! hualigen!!  :) de tyckte nog att mamma var ganska häftig där på underhavsbilderna...  kul att fortfarande kunna impa på dom... det lär man ju inte göra så länge till skulle jag tro..  :D 

Annars idag har vi haft kompisbesök till grabbarna, Noak & Loke har vart här & busat idag!  :)

Ikväll har Hampus lag haft en liten minicup igen i fotbollen... gick lika bra som förra gången... alltså vinster båda matcherna! Hajarna är verkligen superduktiga småkillar!

Hampus gjorde Hat-Trick + 2 mål till i den första matchen, sedan var han målis andra matchen! dukitga grabben...  :)

Efteråt vart det att fira vinsterna med lite "slush" från Campingen, en god isdricka som  killarna älskar !

Nu sedan hemkomsten har vi bara tagit det lugnt.. Thomas jobbar natt... jag ska jobba imorrnbitti.. sedan när jag kommer hem imorrn, ska vi packa klart för att åka till Östersund några dagar... en resa vi gör varje sommar, & hälsar på mina kusiner Mange & Micke som bor där, samt gå på Storsjöbadet, & Frösö Zoo... åsså bara strosa runt i den vackra staden... så mysigt... helst nere vid vattnet...

Nu måste jag kasta oss i säng .. så jag är pigg & alert imorrnbitti klockan 07 !

Kram! 


Händelsefulla dagar!

Gokväll vänner!

Sedan sist har det vart full speed.. massa härliga upplevelser!

I fredags var vi bjudna till min moster på grillat.. jag gjorde en supergod jordgubbstårta med Lemon Curd & maräng... himelskt god !! den vart mkt uppskattad på partajet.. där det var mkt trvligt folk, vi var nog en ca 20 pers där... mysigt !

I går for jag på en liten långtur.. blev tur & retur till Junsele..  :)  Anton har vart där & sovit hos en av sina bästa vänner, som varit bortrest hela sommaren... äntligen fick de ses igen !

Efter Hampus & jag skjutsat dit Anton, tog vi en avstickare in till Näsåker, Nämforsen.. som är en av mina absoluta favoritplatser.. jag känner sådant lugn i kroppen varje gång jag kommer till den otroligt vackra platsen...

Hampus ville ta sig ett dopp, så det fick han !  han tyckte det var väldans skönt!

Sedan fikade vi på klipphällarna, och for sedan vidare till Åsmon där vi plockade lite härliga jordgubbar!! guuud så goda de var!!

Igår var vi även ner en sväng på stan på kvällssidan & kollade på Lazee... visste inte vem det var innan, men väl där nere, så ände vi igen hur många låtar som helst!

vid 23 snåret körde vi upp till Hallstaberget för att se den vackra solnedgången... och klättra upp i hopptornet ! Hampus gillar det !

Idag har grabbarna arbetat hela långa dagen.. eller iallfall mellan 12-18.. de fick ha loppis uppe hos mina föräldrar.. vi har hållt på & samlat ihop lite smått & gott under den här veckan.. och himmel vad de fick sälja!!
Alla pengar de sålde för, ska de få ha som semesterpengar & handla för när vi åker till min kusin Magnus i Östersund nu till veckan...
Det var verkligen full fart på loppisen! under den första timman fick Hampus sälja för 600 kr ! helt otroligt!!
kul för killarna!! de har nog fått blodad tand, för nu vill de ha flera loppisar...  :)
det lär vi nog ordna till...  :)

Nu ska jag se till min jordgubbssylt jag nyss kokat... luktar himla gott må jag säga!


Vackra krafter i Nämforsen...


Hampus badade i Nämforsen


Vacker solnedgång från Hallstaberget


Härligt med regn!

Jag tycker faktiskt att det är härligt att det har regnat idag.. luften blir mkt friskare !!

Inatt hade vi ju en övernattningsgäst... Milo sov över!

Vi hade det så myspysigt... grabbarna var överlyckliga att han skulle sova här!

Allt gick verkligen hur bra som helst... han somnade till tonerna av min vackra sång... jag hann nog med att sjunga" När trollmor har lagt sina 11 små troll" tja.. sisådär 15 gånger..  :)

 Grabbarna & jag var vakna ett par timmar längre än Milo, så vi myste lite i tv-soffan ! sedan ville såklart grabbsen kolla till Milo innnan de gick & la sig...  :)

Idag har vi haft full rulle med kompisar... förutom Milo, så var båda grannbarnen här.. sedan kom Alfred & Elias hit... så idag har barnen verkligen haft en riktig kompisdag! härligt!

Imorrn ska jag jobba, sedan är vi bjudna till min moster i Långsele, på grillat, jag har lovat att göra en liten tårta till efterrrätt!  mumma!!

Nä nu ska jag kanske städa litegranna i detta kaos som har blivit härhemma...  :)

Kram påe r alla!


Jobbet imorrn!!!

Hellojsan!

Imorgon bitti klockan 08:00 skall jag infinna mig på jobbet! känns himla bra .. faktiskt, det ska bli intressant & se hur mkt jag klarar av...  nu är det ju "bara" arbetsprövning detta gäller, i några månader framöver.. men det visar ju på hur jag kommer att klara jobbet i framtiden så småningom!  :)

Nu är det ju inga långdagar vi snackar om.. imorrn ska jag vara där mellan 8-12.. lär nog gå bra det!

Imorrn kväll får vi ju en övernattningsgäst här oxå!  :)  fasters lilla gris kommer imorrnkväll! och skall lämnas vidare till sina farföräldrar torsdageftermiddag! Jimmy & Bettan ska visst iväg på någe skojsigt!  :)  tur det, så vi får låna lillegubben över natten..

Nu hoppas jag han "sköter" sig & gör som jag säger... sova till 11:00 som sina kusiner gör..  :D haha!  nä då, jag har räknat med att han vaknar i ottan... typ 6 eller något sådant...  :)

Igårkväll var vi & fiskade en sväng här nere i vår lilla älv.. det blev iallfall 2 napp för killarna.. och en as-gädda som åt upp hela Hampus krok & lina...stor bjässe...

Ikväll har vi vart på golfen igen... även idag gick det hygglo! jag gjorde rundan på 39 slag ! grabbarna var även dom huuur duktiga som helst !runt 50 slag för dem båda..  :)

Nu ska jag få killarna i säng.. jag ska ju upp tidigt imorrn!!  :)

Förresten, på söndag, mellan klockan 12-18 har vi loppis på Båtsmansvägen 7 , på gården hos mina föräldrar! kom dit !!!


Blomman jag gjorde till Moncke !


Moncke-sötaste 40 åringen !!


Söndag!

Detta känns verkligen som en typisk söndag... slappa & ta det lugnt...  :)
Efter gårdagens alla bravader, känns det väldigt skönt att bara vara hemma oxå!

fast vi pysslar på med en massa grejer här hemma oxå ska ni veta!

igårkväll & idag har vi packat en himmelens massa grejor, bl.a leksaker,barnkläder,böcker..samlar kort, mm.mm som barnen ska sälja på loppis uppe hos mina föräldrar nästa söndag ! så mellan 12-18 ska de vara loppisförsäljare grabbarna!  det är riktigt bra saker oxå.. babykläder,addidas,united colours of benetton..yu-gi-yo kort med samlarburkar.. skor.. goboken-böcker... en salig blandning av prylar för barn mellan 0-8 år ! kom dit om ni har lust, Båtsmansvägen 7 på skedom.

Ja, åter till gårdagen, först ut var det dop för lilla Tyra, barnens minsta kusin, på Thomas sida.

en jättefin dopakt verkligen.. med sång & gitarrspel av Thomas Nilsson.

Sedan var det fikatajm i församlingsgården..

På kvällskvisten for vi upp till Ruifstugan där en av mina fina jobbarkompisar hade öppet hus med anledning av sin stundande 40 årsdag! massa folk & mkt god mat !

vi stannade dock bara en liten stund för att ge henne en blomma jag gjort & present.

sedan for vi till mina föräldrar en sväng, där fick vi ännu mera mat, och fick träffa mina kussar, Mange & Micke som var hemma från Östersund! barnen blir alltid lika glada att få busa lite med dom!  :)

Nä nu ska jag fortsätta med loppisprylarna... kram på er !  <3


Vilken underbar dag !!!

Gomorrn vänner!

Om ni kunde förstå vilken härlig dag vi hade igår...

vi drog iväg redan vid 10 snåret, första stoppet var hos Annah & Stefan, sedan åkte vi raka vägen till Hörsångs havsbad... och vilket ställe!  perfekt helt enkelt.. dit lär vi åka mååånga gånger till, och att vi hade prickat in en dag då vi inte hade ett enda moln på himlen.. underbart!

det var långgrunt-verkligen hur långt som helst.. och havet var inte alls kallt-som jag trodde det skulle vara, utan jag t.o.m simmade!  :)

det fanns jättefina båthamnar..gratis minigolf..fina stränder.. fina serveringar... ja, allt var perfekt!

vi inhandlade ett par håvar till grabbarna, för de kunde fånga hur mkt småfisk som helst! jag överdriver inte om jag säger att de nog fångade ca 50 småfiskar...  :)

det var verkligen helt sjukt mysigt där.. barnen skötte sig exemplariskt hela dagen.. det var så härligt att se hur de verkligen njöt utav att vara där... liksom vi vuxna oxå tyckte samma sak..

Vid 16-17 snåret åkte vi vidare på vår lilla utflykt... nästa stopp var Höga Kustenbron, Hornöberget !

hade fått höra talas om detta ställe av min kära faster.. tack för det tipset !!

där vart vi kvar i några timmar oxå.. efter som det fanns världens coolaste "badplatta" eller vad mans ka kalla det.. det var ett ställe där de var en massa vattenstrålar som sköts upp på olika ställen i plattan.. där barnen kunde springa runt & leka i vattnet, de hade skitkul!! strålarna sköt väl ett par meter upp..  :)

sedan hade de en jättehäftig lekplats, med allt möjligt roligt... vattenfall...gungor av alla de konstiga slag...klättergrejor som snurrade skitfort... och så det bästa, utsikten var heeelt underbar..kunde stå & titta ut över höga kusten bron hur länge som helst... vi hade en fikapaus även där, sedan lektes det lite till, men vid 19 tiden, då for vi hemöver... och gjorde det sista stoppet vid Stures- och käkade en sen middag med milkshake,  :)   hemma i hjälta igen vid 20 :30... totalt nöjda efter en sådan härlig dag... tack Annah & Stefan & kidsen för sällskapet..

Idag blir det till att bara vara hemma & tad e luuugnt...

kraaaam!


Hampus & grabbarna fångade massvis med småfisk i håvarna!!


underbara sanddyner & långgrunt..


Härliga Hörsångs havsbad!


Anton när vi var ute på havet i trampbåten!


Glada barn!


Underbara Hornöberget!


Möten..

HellooooO!

igår & idag har jag haft 3 möten.. jag är en fullt upptagen kvinna nu...!  :)  hehe...

Igår så var jag till läkaren, blev som det var tänkt, sjukskriven tills september, sedan var det dax för nästa möte, arbetsintervju ang. nya demenscentrat & dagrehab som ska komma till skott under året.. får se hur det går med det, just nu är jag faktiskt rätt nöjd med att kunna börja arbetspröva på mitt underbara jobb som jag redan har.. men måste ju tänka på hur min rygg mår av det oxå... vi får helt enkelt se hur det hela utvecklar sig under året som går..

Idag har jag haft möte med min chef, då vi har fixat till ett fungerande schema för min del under den här tiden jag ska arbetspröva... f.o.m onsdag 21/7 tills slutet på september... nu blir det spännande att se hur min rygg kommer att reagera på detta!  :) har haft 2 dåliga dagar nu... har inte alls känt mig lika pigg i ryggen som jag gjort tidigare i sommar... men det är bara att acceptera att det kommer antagligen att vara så här.. bra & mindre bra dagar...

ska börja med 25% 2 veckor, sedan trappa upp till 50& 3 veckor.. 75% 3 veckor.. sedan uppe på 100 %... vi får se hur det går... hoppas & tror på det bästa!  :)

Idag har vi annars en lugn & härlig hemmadag... barnen har badat, lekt, jag har påtat på lite i jordgubbslandet... nu har jag fixat lite smaskig sallad, förberett en potatisgratäng, sedan ska vi grilla om nån timma... gott!!

Imorrn ska vi ev. om vädret tillåter, åka på liten utflykt med familjen selin/persson till Höga Kusten, Hörsångshavsbad.. kanske en tur till Höga Kusten bron... en mysdag helt enkelt!

Nu ska jag se om det är dax att köra igång grillen!

Kram!


Härliga dagar!

Godmorgon vänner!

Dagarna som har förflutit har gått så himla fort!

vi har haft en fantastisk tur med vädret måste jag säga.. vi har badat varje dag nu, i många dagar!

just nu idag så regnar det dock.. men det gör inget, då kanske man kan ta tag i hemmet lite, som håller på att damma igen helt !  :)

Men det är ju klart som tusan att man måste fara & bada & fiska när det har vart så härliga dagar som dessa..!

vi har både vart på risön,faxängen, & badat, sedan hade vi en grill/fiskekväll med Noak,Loke & Stefan i granvågsniporna, verkligen superfina dagar !!

I fredags var jag på möte med F-kassan & min chef, och idag har jag vart hos läkarn, det har blivit bestämt nu att jag ska börja arbetspröva-alltså gå på sidan om, till att börja med 25% sedan trappa upp, detta ska hålla på tills slutet på september.. vi får helt enkelt se hur det kommer att gå.. men det känns OK just nu...  ska till chefen imorrn & fixa till ett schema att följa...

sedan om allt går som det ska, kommer jag antagligen att börja jobba "på riktigt" från Oktober..  :)

Och så har ju Spanien vunnit VM i fotboll oxå! hurrahurra!!! vilken underbar match det var i söndags!
Vad mer? jo, jag har snöat in på "Dexter" en serie som jag lånar av brorsan & Bettan ! mkt bra!
massa blod & massa mord..precis i min smak!  :)


Storfiskarna !!


En glad Anton som fick en massa fisk!


En mysig fiske & grillkväll!


S-vallstrippen!

Hejsan!

I dagarna 3 har vi varit & hälsat på svärmor & gänget i S-vall! en mkt trevlig vistelse har vi haft, med både besök på Havsbadet Tranviken, Gatufesten,Tivoli & lekplatsen på Norra Berget !

Vi har kollat på både Brolle & EMD på stora scenen, grabbarna har vunnit en massa på tivolit,åkt lite karuseller.. sedan har de även handlat lite för pengarna de fick av min mor & far innan vi åkte, det blev mestadels VM-fotbollskort..  :)  men även lite annat smått & gott!

En jättemysig biltur vi tog, var ut till Tranviken... vilket vackert ställe !  jag var ofta där när jag bodde i S-vall,och hade nästa glömt bort hur fint det är därute vid havet... superfint & bra badställe för barnen !

Norra Berget var oxå super ! kanonlekplatser,och alla djuren som var där gillade Hampus & Anton jättemkt!

Nu är vi hemma igen... skönt det oxå..  :) i helgen ska vi ev.ut & tälta lite ! vi kommer antagligen att fara ut till GålsjöBruk & tälta & bada, om vädret tillåter!

Nu ska jag ta det lite lugnt & mysa med killarna!


Anton på en drake på gatusfesten!


Hampus ville pussas... <3


EMD !


Hampus myser med kvällsdopp i Tranviken..


Underbara Tranviken..


Anton dyker i Tranvikens havsbad !


Sötisar: Alex & Tindra!


Bad,bad,bad!!! :D

Heelloooo friends!

Idag bidde det Risön igen! vi for dit vid 12 snåret & mötte upp med Annah & Stefan & kidsen, sedan hade vi en supertrevlig dag i solen ! vart bestämt med dom att nån gång nästa vecka ska vi bila ut till högakusten, typ havsbad eller dyligt.. & bada,leka & ha allmänt skoj ! lär nog bli himmelens skoj dag kan jag tänka mig!
Madde & Co, samt min bror m.familj kom till Risön oxå, så vi fick bada lite med Milo oxå.

Sedan var det hem & smaska middag, sedan tog jag en lååång prommis genom skogarna här, det var mkt uppfriskande kan jag lova! sedan blev det lite pilatesbollträning ute i den sköna solen .. underbart att kunna träna utomhus med solnedgång som utsikt..

Ikväll har Hampus haft fullt ös med grannbarnen, det har badats friskt heeela kvällen kan jag lova!
mor & far kom hit en sväng oxå, de hade "resepengar" till grabbarna.. så de ska köpa sig nåt skoj i S-vall, dit vi far på några dagars vistelse imorrn.
snälla rara mamma & pappa...  <3

Vi ska bo 2 nätter hos Thomas mor i S-vall, har även packat badväskan, om vi far ut till Alnön & badar vid Tranviken nån sväng oxå..om vi hinner !  :)
minns att jag var ofta där & badade i havet när jag bodde i S-vall... jättefint med lååång sandstrand, & långgrunt !

Nä nu är det dax att köra killarna i säng! sedan ska jag börja på min nya bok: "Hypnotisören" av Kepler, verkar mkt lovande!
puss & kram!


Härliga Söndag!

Gokväll på er!

Nu har jag & killarna nyss sett klart en kung-film!!

"Alice i Underlandet", den nya versionen av Tim Burton... så underbart perfekt gjord!! Vi satt som förtrollade hela filmen igenom!

Annars idag har det badats en hel del i poolen.. vi har cyklat..massor.. vi tog en "liten" tur till mina föräldrar på skedom.. 9km, enkel resa.. hemvägen cyklade Anton & Thomas, Hampus ville inte cykla hem så mamma & pappa skjutsade oss..

Väl hos mor & far hade pappa bakat go-pizza som vi fick till middag! sedan kom bror m. familj över en sväng oxå, så grabbarna hann med att busa en hel del!  :)

Grabbarna var fantastiskt duktiga på att cykla så pass långt måste jag få säga!!

Nu ska jag läsa lite..imorrn ska jag packa lite inför vår 2 dagars vistelse i S-vall hos Thomas mor.

vi ska gå på gatufesten lite med killarna hade vi tänkt oxå, sedan åker vi hem på torsdagkväll...för på fredag har jag möte med F-kassan & min chef... kan bli spännande... kanske kan bli en fight..  :)

skoja bara..

puss & gonatt!


Finaste.... <3


Svartvit.. lika vackra pojkar !!


Visst är dom snygga mina nya brillor? :D


Fin Milo!!


Party & Rövarbyn!

Hejsan vänner!
Idag har vi verkligen medelhavsvärme här! underbart!!

Men faktiskt så varmt just nu, att jag fått gå inomhus en sväng...

Igår var vi på Rövarbyn hela dagen med familjerna Persson/Selin !

med 8 barn & 5 vuxna så kunde ju inte dagen sluta mer än i en heeelt fantastiskt underbar dag !!

vi hade verkliogen en kanondag tillsammans!

På kvällen var vi bjudna på middag hos mor & far, vi vart ett glatt stort gäng där, mkt trevligt & god mat som vanligt bjöd mamma & pappa på! :) 

det tristaste igår var dock att både Brasilien & Ghana åkte ur VM... fyyyyyy !!! 

Idag håller vi tummarna för Spanien & Argentina... nåt av de lagen kunde ju iallafall få vinna sina matcher....

Just nu är Hampus hos Noak på kalas! verkligen fina killar som hade klätt upp sig & fixat frillor...  :)

Inatt ska Elias sova över här oxå, så vi får nog en superskoj kväll även idag !

Nä om man ska ge sig ut & njuta av solens upppiggande strålar!!

Kram på er alla!


En härlig dag på Rövarbyn!


Cool Hampus med sin fina slips!


Finaste Anton!


Bad i sjön vid Rövarbyn..


Härlig middag hos mor & far !


Biokväll för mig!

Hejsan vänner!

gör ett snabbt litet inlägg, för nu åker jag strax iväg på bio ! " Eclipse" ..har ju läst alla böcker & vill gärna se alla filmer oxå! mkt bra serie.. "Twilight" ! det är den 3:e filmen som visas nu..

Idag har brandkåren vart här & fyllt vår pool oxå, så grabbarna har nyss tagit premiärdoppet.. iskallt vatten var det, så de var enligt mig, mkt modiga!  :)

annars idag har vi vart i lekparken med Milo & brodern, mkt trevligt!

Imorrn ska vi iväg till Rövarbyn, med Annah & Stefan & kidsen ! ska bli en superskojig dag tror jag! hoppas Madde & Co hänger på oxå...

vi åker redan vid 9 snåret, sedan är vi förhoppningsvis hemma tills kvartsfinalen klockan 16 !  :)

sedan på kvällen imorrn ska vi på partaj hos mina föräldrar, tacobuffe! man tackar!!

Nu måste jag sticka !

Tjingeling!


Hampus gör storhoppet ner i poolen!


Modiga Anton badar i det kalla vattnet ! :)


Hampus premiärbadar i poolen !


RSS 2.0