Framme på Ryggis!

Gokväll vänner!
Så är jag då installerad på Ryggis i S-vall!
Kom hit igårkväll vid 21 tiden, baxade in väskorna, fick asont i ryggen.. tur att man var på rätt ställe då..  :)
Har inte sovit så himla bra inatt... mest för att jag varit lite nervös inför idag- men allt har flytit på jättebra här måste jag säga! gruppen verkar väldigt trevlig.. även fast jag mest är för mig själv.. men det är ju sådan här jag är..gilalr vara mkt för mig själv.. fast jag pratar ju med de andra här..herregud ! jag är ju inte TOTALT osocial...  :)

Idag har dagen flygit iväg- mkt info. om vår tid här på Ryggis, jag har även hunnit med både prommisar & cykling, samt en lång session i den underbara massagefotöljen de har här!

Imorrn har jag både  hälsokoll med pulsmätning på cykel,undersökning av min sjukgymnast jag kommer att ha här under min tid.. sedan blir det våtvästträning i bassängen på e.m.
sedan hade jag tänkt hinna med en prommis upp på Norra Berget oxå- kolla utsikten lite..
Imorrnkväll ska jag oxå fara & hälsa på min bästaste Åsa ! mitt lilla hjärtegull.. ska bli så mysigt & få se henne igen.. det var ju ett tag sedan nu..

Måste få säga att jag tycker att det går förvånansvärt bra att vara iväg hemifrån.. visst saknar jag mina älsklingar... med jag har pratat med dom flera ggr i telefon idag.. det hjälper lite i min saknad..
men det är ju såhär att jag är sysselsatt från morgon till kväll här på ryggis.. så man hinner inte tänka på så mkt annat..

Nu måste jag soooova....
kram till alla därhemma!


Regnregnregn....

Vad det har vräkt ner idag..exakt hela dagen har det regnat.. innan jag hämtade barnen så svängde jag in & hyrde en film till dom" Det regnar köttbullar" den var verkligen jättebra! kan varmt rekomenderas!

Men trots spöregnet, så skulle barnen ut & spela kubb så fort vi kom hem..  :) jag vill inte riktigt att Hampus ska va ute så mkt nu när det är pissväder, med sin hosta & förskylning... men det ville han ju visst det! så han, Elias, Jessica & Johannes hade skoj ute i regnet med sitt kubbspelande !  :)

Idag har jag börjat ta fram lite grejer jag ska ha med mig till S-vall på söndag... känns jättemärkligt att jag ska iväg... det är bara några dagar kvar... men idag har jag inhandlat brevpapper, som jag lovade grabbarna att jag skulle skicka post till dom.. :)

Imorrnbitti ska jag in på VC & hämta mitt nya sjukintyg, denna gången blev det till 30 Juni.. till att börja med som min doktor sa idag på telefonen.. vi måste helt enkelt se hur jag mår efter min vistelse på ryggis först ... det är nog inte helt idealiskt att börja jobba heltid igen direkt efter rehaben..det har jag absolut inte räknat med heller.har jag blivit någorlunda stark innan hösten så är jag mer än nöjd !

Nu ligger jag & kollar på andra semifinalen av Eurovision... många bra med ikväll.. Sverige får det nog tufft... men jag hoppas & tror på att vi hamnar i final!  hon var så fin Anna Bergendahl när hon gjorde sitt uppträdande.. äkta på något vis..

andra favoriter jag har är: Rumänien,Bulgarien.. ev. Irland..

Nä nu dax att kolla vidare...

Många kramisar..


Nya solbrillor !


Denna bilden tycker jag blev så vacker...


Bilköp!

Tjenixen vänner!
Idag har vi inhandlat en ny bil! wohoo!
Det vart lite halvspontant.. fast vi kollade på denna bilen redan för några veckor sedan på Sahlens Bil.. när vi sedan såg att den fortfarande fanns kvar, åkte vi dit & testkörde den & sedan bestämde vi oss rätt snabbt ! så på måndag hämtar Thomas den nya bilen !  :)  jag får vänta med att köra den tills jag kommer hem från ryggis på torsdag..
Så nu har jag satt ut den andra "gamla" bilen , vi har ju en passat-94 som har stått orörd sedan några månader tillbaks, så nu har vi satt ut den som reservdelsbil, det är något med oljepumpen som ska fixas för att den ska kunna köras..men vi är inga bil-människor, så då säljer vi den istället! nån som vill köpa den för 5000 kr? hör av er isåfall! kan säga att den gått igenom varenda besiktning felfritt varje år. den ligger på Blocket nu iallfall!
Vi har ju våran Vovo V70 oxå.. det är den & denna nya bil vi köpt som vi ska ha !!
"Nybilen" är verkligen jättefin & lättkörd... den drar nästan bara hälften i bensin som våran volvo.. så bara det kommer vi att tjäna in massa kosing på- det känns fint det ! med tanke på att vi kör rätt mycket bil..


Annars har jag & Anton gått en skogsprommis nu ikväll.. synd bara att det började spöregna när vi var mitt i skogen... rätt långt hem...  :)
men det var skönt !

Thomas har börjat att riva vårt gamla uteförråd... imorrn kommer det nog inte att finnas mera! vad tomt det kommer att se ut... men det nya han byggt är så mycket större & finare !

nä nu ska jag ta fram Hampus hockeytrunk & plocka ur den... tänkte ha det som packningsväska med på ryggis... lagom storlek..  :)

Hyundai Elantra Comfort !!


Nära nu...

Nu så är det endast 5 dagar kvar till ryggis !

känns väldans fint måste jag säga.. har börjat få lite separationsångest över att vara iväg från barnen bara... men jag försöker tänka positivt ! de får ju förhoppningsvis en piggare & gladare mamma tillbaks sedan !  :)

Vad har hänt annars då sedan i förrgår? njae inte så mkt... igår hade grabbarna matcher, spelade som vanligt asbra båda grabbarnas lag! heja Superhjältarna & Hajarna !  :)

Men igårkväll när vi kom hem var båda två lite halvhängiga... de la sig nästan på en gång... mkt ovanligt för att vara våra barn...

så har Hampus hostat sig genom natten tills idag oxå... så idag har han fått stannat hemma från skolan.. han har mest legat & tittat på film & byggt lego i soffan.. men ikväll har han verkat lite piggare...

Anton i sin tur hade ont i magen när jag hämtade han på skolan... sedan har han vart lite konstig i magen ett par timmar i eftermiddag... men ikväll har han vart som vanligt... skumt..

vi får se hur killarna mår imorrnbitti, om det blir skola eller ej...
Nu ska jag kolla på första eurovisionsemifinalen ! på torsdag är det ju dax för Sweden att kvala.. spännande !

Just det ja! en av våra favvobloggerskor i detta landet har ju fått en bebbe idag oxå! Katrin Zytomierska & Bingo Rimer har fått sin lilla Ringo !  :)

Hejhopp vänner !


Helgmys!

Denna helgen har försvunnit i ett nafs!

I går var vi & fikade hos Tuva Li som fyllde 2 år i fredags, samma dag som min farmor fyller år !

vi har i denna släkten en tendens att fylla år på samma dagar..  :) några exempel på detta är, jag & min fasters man fyller år 16 maj.. min farmor & Tuva Li 21 maj... min svärmor & min faster 9 november... sedan finns det fler exempel oxå...  :)

Vi fick supersmarrigt fika som min kusin Maria hade fixat, vi hade verkligen en jättetrevlig stund där i Björkå ! :)

annars härhemma har vi grejat lite utomhus... klippt gräset..rensat lite ogräs..fixat till lite planteringar.. myst...

i fredags var vi ner en sväng på kalaset som Konsum fixat... herreguuud vad folk det var där !

jag tog md mig grannbarnen & grabbarna, åsså hängde brodern & Milo på oxå.. det var gratis glass, fickdamm, & annat skoj för barnen där !

Idag ska vi till min älskade lilla mamma som fyller 54 år idag! hurra hurra !!

sedan är det fotbollsträningar för båda grabbarna som vanligt..vädret ser lite tråkigare ut idag... ser ut att bli regn... man har ju blivit bortskämd med värmen denna helgen ! härligt!!

Nu ska jag börjja planera lite vad jag ska ha med mig på ryggis!  nu är det bara 1 vecka kvar innan jag far dit... lite nervös är jag faktiskt...

kram!


Grattis lilla mamma på 54 årsdagen !!


Fika dax hos Tuva !


Anton, Hampus, Milo & Tuva Li !


Tuva Li 2 år!


Hampus klipper gräset !


Fullt hus!

Idag slutade grabbarna kl 12.. Anton hängde med en kompis hem, & jag fick med 4 barn hem !  :)
Syskonen Persson & Noak följde med Hampus hem till oss, sedan har det vart full speed med lekar av alla de slag härhemma!

Ikväll tog jag & Hampus en prommis, han cyklade, jag gick, härhemma i skogarna.. det är ju sååå himla fint ute nu tycker jag !

Imorrn bitti ska jag på möte hos F-kassan.. ska bli intressant.. de ska bara höra sig för angående ryggis, och om min fortsatta rehabilitering.. så det går nog bra!

Så har vi fredag igen imorrn... nu tycker jag tiden går alldeles för fort...

Imorrn har vi inte nåt på agendan heller... får se vad vi hittar på... kanske en sväng upp på skedom?
vi får se.

Nu är det dax för lite läsning...
kram!

Härlig dag!

Hejsan vänner!

Idag efter skolan följde Viktor med Hampus hem.. grabbarna har lekt, åkt 4hjuling, och byggt en heeeel massa lego tillsammans! roligt hade de verkligen haft, Hampus tyckte att dagen vart suuuuper !!  :)

efter middagen vid 18 tiden for vi ner till kraftverket för Antons träning.. Hampus & kompis hängde med oxå, så efter vi släppt av Thomas & Anton for vi ner till lekparken på risön där grabbarna fick leka lite mera i klätterställningen där.

efter lite glassätning & bus, åkte vi tillbaks till Antons träning & kollade, guuud vad duktiga Superhjältarna har blivit alltså! så kul att se dom "in action"  :)

Imorrn slutar barnen tidigt på skolan, Anton ska följa en kompis hem, vad jag & Hampus ska hitta på, det vet jag inte ännu.. någon som har nåt förslag?

Nu ska jag kolla på reprisen av "Komissarie Winter"

puss på er!


ego-trippen fortsätter... :)


vilken underbart vacker stad vi bor i...


Hampus & Viktor busar !


Nyslingad & matchdax !

Idag har jag vart hos min favvofrissa igen.. denna gången testade vi på att göra en tjock slinga i luggen rosa! det blev hur bra som helst ! jag är asnöjd !  sedan gjorde vi en slinga grönt i nacken.. mycket coolt vart det !!

Agata Sax- ni måste gå dit & klippa & greja med ert hår! hon är billigast i stan dessutom ! & bäst !

sedan i kväll har Hampus haft premiärmatch med Hajarna !  och vilken match sedan... totalt ägde Hajarna matchen !  det blev 14-1... & Hampus gjorde 4 mål dessutom, så han var ju nöjd..  :)

anton lag mötte de svåra Nipans Vildar... som vi i alla år alltid spelat jämt mot.. denna gången blev det 1-1, ett mycket rättvist resultat ! båda lagen kämpade som djur !! en kul match !

Nu är jag trött som tusan..har vart det nästan hela dagen av någon konstig anledning... vet ej varför.. så nu blir det sängen.. kram & gonatt


Nyslingad! lite diskret.. :)


Blev verkligen supernöjd !


..& lite grönt bak i nacken !


Matchdax & mera födelsedagsfirande!

Idag har vi varit & firat Loke som fyller 5 år idag! hurra hurra!! hos Annah & Stefan blev vi bjudna på fika, och barnen lekte som bara den..  :)

sedan åkte vi hemöver, då kom en vän på sin pippigula vespa på besök!  :) Moncke från min jobb kom & hälsade på, och hon hade med sig en jättefin krukros i rosa fin kruka !! till lilla mig.. hon är ju för gullig & snääll Moncke..  <3 vi satt & surrade & hade det mysigt på altanen ända tills det var dax för oss att fara på kvarterspremiär för Antons lag !

och vilken match superduktiga "Superhjältarna" gjorde ikväll!! det blev vinst mot Resele med 14-0-- så bra spelat av grabbsen! Anton var glad oxå över sina 5 mål han gjorde ! duktiga fotbollskillen... <3

Nu ikväll har jag kollat på en serie jag lånat av brorsan.. "Dexter" kanon bra serie alltså ! har redan sett 3 avsnitt! 

Nu är det dax för sängen.. imorrn ska jag bli fin i håret..  :) min frissa ska få testa en ny färg & slinga mitt hår i... ska bli skojskoj !!!


5-måls-skytten idag !!!


fina väskan Anton köpt till mig... <3


Härliga doftljusen jag fick av Hampus igår... <3


fina blomman jag fick av Moncke idag.. <3


Underbar födelsedag!!

Vilken underbart härlig dag jag haft idag! detta tack vare att jag är såå tacksam över att ha sådan underbar familj & släkt & så fina gulliga vänner som vart på besök idag... jag älskar er allihopa så mycket ska ni veta..  <3

Dagen började jättemysigt med att mannen & barnen kom med en fin frukostbricka.. & barnen hade själva inhandlat presenter.. och vad de prickat helt rätt på presenter !

av Anton fick jag en jättefin väska, i "vickan" färger.. precis den väska jag själv skulle valt om jag köpt den !

Hampus hade köpt goda doftljus.. stoooora sådana, ett i jordgubb & en vanilj... jättefina !

de är ju för söta mina grabbar... <3

av Thomas fick jag ju redan för några veckor sedan, när vi firade 10 år tillsammans.. <3

efter den mysigpysiga frullen, så har det kommit människor mest hela tiden.. först kom Annah & Stefan & kidsen, sedan brorsan m familj... mina kusiner , moster, ..Madde& co.. Sandra& Helena ..MAmma & Pappa...morbror &frugan..det har verkligen vart en dag fylld med härliga människor !! tack alla gulliga ni som vart & grattat mig... har fått så fina saker.. bl.a pengar .. bakformar,blommor,presentkort,böcker..jag är så tacksam...egentligen behöver jag inte få något alls.. jag är glad över att bara få folk på fika !


Grabbarna har hunnit med att ha sina träningar oxå.. det hade visst gått jättebra för båda killarnas lag, och imorrn börjar ju kvartersen ! äntligen! imorrn är det Anton som har match, på tisdag har Hampus sin.. ska bli så kul & se grabbarna lira!!
Anton har fått sina nya lagdressar oxå, jättecoola var dom !
denna gången är de marinblåa.. snyggt !

Nä nu känner man sig ganska mör... ska läsa lite ..
många stora kramar till er alla...


varmaste dagen !

Helt otroligt vilken underbar dag vi har haft idag!

gick ut på altanen imorse vid 9:30, då var det +20.. Hampus blev så glad när han klev upp så han sprang ut helt naken på gräsmattan!  :)

Barnen har vistats utomhus i bara shorts ända tills nu ikväll vid 21 tiden..
Annars idag skjutsade jag Anton till Albin efter lunch.. sedan for jag & handlade allt till tårttillverkandet... och det är vad jag har pysslat med i några timmar idag... har gjort vanlig smörgåstårta..veggo-smörgåstårta... chokladkrämstårta..vit-choklad-cheesecake.. en kolasås som ska vara till cheesecaken... och nu ikväll har jag plockat fram resten av godsakerna ur frysen, så de får tina upp tills imorrn..

Nu ikväll fick jag strikta direktioner av mina barn att jag INTE får kliva upp imorrnbitti, de skulle komma med "mat på sängen" ..  :)  så jag får snällt ligga kvar då..  :)

Annars idag har Hampus kört 4 hjuling hur mkt som helst !  han har blivit så himla säker alltså!
åsså har han lekt med Jessica & Johannes.. sina allra bästaste vänner.. som han uttryckte sig..  :)

Imorrn hoppas jag på många fikagäster... allt fika måste ju gå åt... jag får ju inte ha bakat allt förgäves..  :)
men ni som tänkt komma.. kom gärna inte före 12... grabbarna måste ju få hinna med att " ge mat på säng"  som de sa...  :)

Kram på er & hoppas vi ses imorrn!


Ledig fredag!

Vi får ju långledigt nu vi..igår var det ju röd dag, och idag är barnen lediga från skolan ! så det betyder 4 dagars sovmorgon! tjoho!

idag har vi gjort nya playdoh degar..., vart på mässan, där det inhandlades lite av det vanliga.. munkar..chips...leksaker.. några filmer..

det var sååå himla varmt idag alltså! men man känner att det är en tryckande värme... det lär nog braka loss ett hejdundrande åskoväder inom de närmsta dagarna skulle jag tro..

Fick en fin överraskning med posten idag oxå! min vän Åsa i S-vall hade skickat paket till mig!
en jättesöt sak från bluebox.. en mini-lergryta som det var tillhörande kryddor som man planterade själv däri.. söta rara vännen min... <3

ikväll har vi byggt en " trixar bana" en slalom-bana  på baksidan för att kunna träna lite fotbollsövningar, vi har slagit ner bambupinnar i marken, det blev jättebra, och alla barnen i byn har testat & godkänt den !  :)

imorrn ska jag baka tårtorna tills min 35-årsdag på söndag!!
fick en glad surprise att mina kusiner Magnus & Micke kommer från Östersund hit oxå på söndag! sååå kul!
Jag hoppas verkligen att jag får några fikagäster hit på söndag... alla som vill får komma ! jag ska baka supergoda tårtor... det kommer att bli smörgåstårta, både vegetarisk & vanlig, sedan blir det en vitchoklad-cheesecake, & en tårta som heter choklad-chock !  sedan är det en himla massa andra kakor oxå...  :)

Nu blir det lite facebook innan sova !
kram


Hampus & jag har gjort nya play-doh degar !


Ny rygga vart det på mässan...


Hjärta jag gav Thomas, sitter nu fint på altanen !


En dag fylld med skoj !

Gokvälls!

snacka om att man blev överraskad när vi klev upp, och jag gick ut på altanen & kände VÄRME !!  åh så varmt & härligt det har vart idag !

efter lite fyrhjulingskörning med Hampus, for jag en sväng till staden för att handla lite käk inför grillningen vi hade ikväll, så for jag in till brorsan en sväng & fick ta en liten cykeltur med Milo oxå !

väl hemma igen, så grejade vi med grillningen , sååå himla gott var det ! och sååå härligt att sitta på altanen & avnjuta middagen... myspys !

efter middagen gick vi allihopa på en prommis ner till älven sedan tog vi lite andra vägar hem, vi gick över berg & dalar...  :) jättehärlig prommis var det !

sedan fick vi för oss vid halv åtta snåret att åka ner på golfen, det var ju premiär idag ! och eftersom våra barn är värsta nattugglorna, så vart de superglada att vi skulle åka & spela!

och för mig gick det riktigt bra ... gick runt på 44 slag ! bra start på säsongen....  :)

äntligen fick jag vinna oxå...  :)

nu är jag trött i både ryggen & resten av kroppen... så nu blir det lite "Vampire Diaries" sedan sooooova...


Så här glad är Anton på väg till minigolfen !


Minigolfpremiär !


44 slag gick jag runt på.. ingen dålig säsongsstart på minigolfen !


Hampus hittade en liten pinne att kasta spjut med...


lite bergsklättring...


Högt vatten vid "vår" strandkant !


Härligt & käka middag på altanen!


Fotboll & Fyrhjuling!

God natten på er!

Idag hängde Markus med oss hem, det var jättekul tyckte Hampus! det var ganska längesedan han  var med Mackan, och de har haft så himla skoj idag, för idag tog Thomas fram 4 hjulingen ! som Hampus har längtat efter den !!  så han & MArkus körde en hel del..  :)

sedan klockan 17 var det dax för oss att åka ner till Kraftverket för att spendera 3 timmar fotboll där...  :)

först hade Hampus " Hajarna" träningsmatch mot ett helt jättegäng med remslebarn.. de hade visst slagit ihop 2-3 lag till ett... så de var många jämfört med Hajarnas 6 st....  men våra kilalr spelade en helt fantastisk match! det är så kul att se dessa småkillar, att de verkligen SER spelet... de tittar upp,passar, lägger fram bollar perfekt !

efter denna lilla uppvisningsmatch, var det dax för Antons "Superhjältarna" att ha träning.. gick som alltid mycket bra !  det kommer att gå bra för laget i sommar kan jag lova...  :) jämarns sikka skott de har !

när vi väl kom hem, vid 20 tiden, så vart det lite 4hjulingsåkning igen ! oväntat!!  :D

åsså beställda jag ett par filmer till grabbarna, som de velat ha.. det blev " Speed Racer" en mkt bra racerfilm !  " Rädda Joppe-död eller levande" -en klassiker som Hampus även fått se på skolan, och nu har jag äntligen funnit att den går att beställa ! sista filmen blev " Ebba & Didrik" - oxå en klassiker !

nu ska jag sova, nu är ju barnen lediga från skolan i 4 dagar! gissa om de är lyckliga?  :)

så imorrn blir det sovmorgon & mys i soffan.. härligt!!

sedan ska vi nog grilla på kvällssidan tror jag...mumma!  för mig blir det nog att marinera några fina quornfileer... lite hallomi... färska champinjoner... guuud vad gott !!!!  grabbarna i la familia ska som vanligt smaska stora köttbitar...  :)

puss & gonatt nu på er...


Äntligen är 4 hjulingen framtagen!!!


Glad Hampus på 4hjulingen!


Pookie & Pysen... sötnosarna !


Lugna dagen...

Idag har det verkligen vart en lugn & behaglig dag..

fast Hampus är lite förundrad över att det var så länge sedan han var med någon kompis.. fast han är med grannarna varenda dag.. :)

men det är nog mest grabbarna i klassen han undrar över tror jag.. nu när Hampus väl blivit varm i fötterna att åka & hälsa på kompisar.. då är det ingen som frågar .. så lite deppig är han över det tror jag.. men det lär väl ordna upp sig så småningom..  :) han är ju den som varenda dag frågat om nån kompis vill följa med hem.. och oftast har de gjprt det, men just det att han vill att någon ska fråga honom.. det är nog det som skaver lite tror jag...

hursomhelst så gjorde vi denna eftermiddagen till en myspys dag, vi for & hämtade upp min bror & Milo för en fika på shell på remsle.. barnen åt glass & jag & bror drack kaffe!  riktigt trevligt var det !

sedan åkte vi hem till brorsans & va i lekparken med Milo, man märker att barnen börjar "komma ikapp" varann nu... de leker med varann alla 3 nu hur bra som helst !

eftersom det var väldans varmt idag, så blev vi ute en bra stund... vi hittade t.om en ny stig vi aldrig sett förr där vid lekparken !  den ledde ner till älven ! jättefin stig var det, så den ska vi nyttja till sommarn & gå & kika !
sedan vart det in en sväng in i huset, för att leka med Milos saker, & kolla på hans nya film, som Hampus ville ha ! " Fem myror.. " filmerna har han fått dille på nu !  :)

Anton han har vart lite halvtrött idag efter att ha spenderat natten i Junsele...  :) de hade visst tok-cyklat i går , han & Erik !  :)  åsså somnat först efter 22...  :)
massa nöjen.. då blir man trötter...  :)
men han hade haft det jättebra där hos Erik !

Ikväll har jag hämtat spelschemat för kvartersen oxå.. i år krockar inte grabbarnas matcher lika mycket.. Anton har fått många matcher på måndagar, Hampus på tisdagar... det var rekord många lag som anmält sig i år sa dom  !  det är ju jätteskoj tycker jag !  barnen får spela en massa fler matcher än tidigare är... ska bli sååå himla skoj när det drar igång på måndag !

Nu ska jag kolla de nya avsnitten av "Californication" som börjat visas på Tv4+ !  woho!!


katastrof & magi ?!

Vilken märklig dag detta har varit...
första händelsen idag, var en mycket otäck sådan.. det hände strax efter vi kommit hem från skolan.. grabbarna & en kompis till Anton var på studsmattan.. och vad händer? jo olyckan var framme ganska direkt...
jag hör en massa skrik.. Anton kommer inspringandes & säger att det sprutar blod ur Hampus huvud.. fy.. jag får nästan panik av att höra detta.. så Thomas springer ut och kommer inspringandes med lilleman, och blodet formligen pulserar ur skallen... så himla hemskt ! 
han har fått ett slag av ev. en leksak, mitt på skallen, en olycka,såklart, men ändå hemskt ! både för Hampus & för Anton & hans kompis.. de blev nog lite chockad av allt blod.. men efter vi förklarat att när man gör illa huvudet, så ser det oftast värre ut än vad det är, så verkade de förstå.
Thomas fick efter att ha hållt hårt tryck mot skallen en bra stund, slut på blödandet, och vi kunde se hur såret verkligen såg ut, det hade mycket riktigt blivit ett litet hack mitt på huvudet, men mycket litet sådant, så det kommer läka fint.
men vilket blod ! han såg ut som en slaktare stackarn... blod överrallt.. huvva.
Hampus hämtade sig ganska snabbt efter 2 st piggelinglassar.. nu sover han så sött i vår säng!
Anton han åkte med Erik hem till Junsele & skulle sova där inatt ! de lär nog vara trötta grabbar på skolan imorrn skulle jag tro..  :)


Sedan ikväll har ju jag & mamma vart iväg på storseans med Terry Evans... en magisk kväll måste jag säga... vilken underbar förmåga den karl har... fantastisk att få uppleva 2 1/2 timma med att lyssna på honom ! jag kommer säkerligen att fara på fler sittningar med honom... mycket intressant!
nu håller jag faktiskt på att återuppta mitt läsande oxå!
har idag börjat på en bok av ett välkänt medium, James Van Praagh.. boken heter: " Himlen på jorden"
verkar mycket bra !
Att sedan ett par släktingar till oss har fått åka till New York nyss & få möjligheten att arbeta med honom, det är en riktig bonus ! det är mor & dotter som båda två har förmågan att tala med andra sidan.. det är släkt på min pappas sida det rör sig om... ska bli intressant att få följa dom om de nu kommer att visa det på Tv till hösten... spännande !!!

Nu dax att sova !
kram!

sorkar & möss !

Idag när jag var på Hampus fotbollsträning,ringde Anton och hojtade i luren:" Mamma ! äntligen har kattungen tagit sin första mus !  och den har ätit hela ,bara lämnat en bit av huvudet.. " mums. eller inte...  :)
men det var inte nog... en sekund efter hojtar han" ÅH ! nu kommer storkatten-Bisse, och springer med en JÄTTERÅTTA i munnen !  en sork !  den är säkert 20 cm lång mamma !  "  .. hmm... dubbel-mums..  eller inte.  :)
Tänk att Anton vart så uppspelt.. det är skoj att höra barnen så entusiastiska, även om det var över råttor... hehe..

Dagen har idag vart hyffsat lugn... vi sov rätt länge imorse.. skönt det.
sedan låg vi & slappade & hade långfrukost i soffan..
men efter denna lugna start så blev det fart på barnen.. vi har även idag vistats mycket utomhus..fast idag var det inte alls lika skönt ute..

Barnen har haft fotbollsträning, med respektive lag, de börjar bli riktigt,riktigt duktiga nu !  Hampus lag är tajta som tusan nu !
& Antons skott.. fasen.. han skjuter så fruktansvärt hårt !  t.o.m Thomas flyttar på sig när han står i mål & Anton skjuter... jag tycker synd om de stackars barn som vårt lag kommer möta..om målisarna iallafall... som lär få ganska ont om de tar emot bollarna...
det är så himla kul att vara med & kolla på barnens träningar tycker jag !

idag har jag oxå vart duktig & fixat en egen hemsida nu till "Superhjältarna" svenskalag.se har kanon sidor ! så det är där jag gjort vår sida !

Just nu ligger jag & lyssnar på mitt absoluta favorit album !
det är en kille som heter Adam Lambert.. han kom 2:a i American Idol för nåt år sedan... och himmel vad bra hans skiva är !! han har en helt fantastisk röst ! en låt som P3 spelar rätt ofta från hans platta heter" Whatty you want from me ".. as-bra !!!


Imorrn kväll är det dax för mig & mamsen att åka till metropolen Kramfors för att ÄNTLIGEN få vara med om en storseans med mediumet Terry Evans... det ska bli så himla intressant...

Nä nu ska jag sussa.. kram!

Snabb hallonglass!

250 g frysta hallon

2 dl creme fraische

2 dl grädde

lägg bären i en mixer, tillsätt creme fraischen, kör någon sekund, tillsätt grädden i en fin stråle, kör alltihopa till en krämig glass !


Macarponeglasstårta !

botten:

100 g smör

100 g digestivekex

mascarponekräm:

400 g jordgubbar

1,2 dl socker

1 citron

3 ägg, delade i gulor & vitor

5 msk hallonsaft

500 g mascarpone

smält smöret, blanda samman med krossade kex.

bred ut i en rund form.

mixa bären & sockret. ställ kallt.

pressa ur saft ur citronen, blanda äggulor,hallonsaften & lite socker, placera över vattenbad & rör om tills smeten blivit krämig.

ta av skålen från vattenbadet & rör ned mascarponen.

vispa äggvitor poöst, blanda sedan i mascarponekrämen .

bred lite av marängsmeten över kexbottnen..

ta sedan & varva jordgubbspuren, med mascarponekrämen, dra med en gaffel genom så det blir spiralmönster...
täck med plastfolie, frys i ca 4-5 timmar.


Krämig Glass!

3 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
3 äggulor
600 g jordgubbar+1 dl socker

koka upp grädde,mjölk,vaniljsocker.
vispa ihop äggulorna, häll den kokheta gräddblandningen över äggulorna,rör hela tiden så det ej bildas klumpar.
kör jordgubbarna & sockret i mixern.
kör alltihopa i glassmaskinen ca 30 minuter.

Äppelmumma med maräng !

4-6 st äpplen

3 msk smör

3 msk socker

stek ihop äpplena,i smöret & sockret.

lägg i en långpanna/form.

maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
vispa ihop jättehårt.

bred marängsmeten över äpplena.
grädda 175 grader, ca 10-15 minuter


Vit kladdchokladtårta!

250 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2,5 dl socker

2 dl mjöl

smält smöret, vispa poröst med sockret,blanda i smält vitchoklad & de resterande ingredienserna.

 grädda i 175 grader, ca 35 minuter.

Glasyr:

150 g vit choklad

0,5 dl grädde

koka upp, bred över kakan. låt stelna.

 


Önskelista... :)

Idag är det 1 vecka tills min 35 årsdag... eftersom jag alltid vart en lite framfusig & emellanåt fräck människa, så tänker jag vara lite anti-jante-lag & faktiskt skriva ner vad jag önskar mig... för så gör man ju inte! säger vad man önskar sig... skämmes på mig!  :)

Så här ligger det till:
* Pengar...
- bidrag till vad jag velat haft många år, men alltid glömt att säga det, slipade solglasögon! jag kan aldrig ha solbrillor eftersom jag ser så himla dåligt, då sitter man där & kisar så man blir rynkig ..  :)
så jag skulle vilja ha råd med ett par brillor med styrka från Bergmans Optik.

- bidrag till mina nya tatueringar..

* presentkort på Bodens...blommor är ÀLDRIG fel vad det gäller mig!
* presentkort på Gahlins.. pyssel ni vet..  :)

Sådär!
undra hur många jag retat upp nu då med att skriva vad jag önskar mig...  :)
kram!


Soooool !

Ojojoj vad soligt & härligt det har vart idag!

vi har spenderat hela dagen utomhus.. utom några timmar nu ikväll..

i  förmiddags for jag & killarna på stan för att inhandla lite presenter... till Bettan & Thomas.

sedan blev det varsin glass på en parkbänk i solen på gågatan... helt underbart var det!

sedan for vi hemåt, och barnen har varit utomhus & haft loppis.. de sålde pepparkakor & saft.. fick iho några kronór faktiskt!  :)

vi bor ju inte liksom mitt i ett folkhav om man säger som så...  :)

har umgåtts med grannarna.. myst helt enkelt i solen ! man märker att man blir piggare när det är ljust & soligt hela dagarna.

vid 6 tiden for vi upp på skedom till mina föräldrar, där har grabbarna åkt sparkcykel,inlines & spelat fotboll med moffa !

jag har åkt staden runt & skjutsat lite vänner runt på "Matstafetten" det var riktigt skoj!

nästa år har jag bestämt att vi ska vara med, håller på att bearbeta min bror till att anmäla sig han & Bettan oxå! det vore riktigt skoj det !

nu ska jag se om grabbarna ska gå & lägga sig nångång på denna sida om dygnet...

imorrn kommer Thomas hem från skogen oxå.. vi har saknat honom..  <3

sedan är det fotbollsträningar för båda killarnas lag.. en bra dag att se fram emot helt enkelt!

sov gott allesammans, och till er som vart på matstafetten... hoppas ni inte mår allt för illa imorrn...  :)


Gulle Anton !


Testar lite olika grejer på min nya kamera.. denna bild tycker jag blev superfin.. det är Perssons gård.


Anton visar hur man kan skela med ett öga... :)


En underbar familjedag!

Idag & ikväll har vi haft en riktigt härlig familjedag !

idag efter skolhämtningen kom Milo & min lillebror, åsså min fader hit på lite fika, de var här bra länge.. vi hann med att vara ute en hel del,gå i skogen.. filosofera... :) mycket trevligt!

sedan när de åkte hemöver mot remsle, lekte killarna med grannbarnen ett tag, sedan vart vi bjudna till remsle på hemgjord pizza ! och nåt sånt tackar man ju inte nej till!
så vid halv sex tiden startade vi bilen hemifrån med destination skedom !
fast först vart det en sväng upp på OK in i biltvätten... det gilalde killarna skarpt!  ett riktigt litet äventyr !  :)
bilen blev som ny, så totalt igendammad som den blivit under vintern & slasket...  :)
uppe på skedom hos mina päron fick vi en hur god pizza som helst! sedan stack grabbarna upp på deras fotbollsplan som vanligt för att lira ! bror & Milo var oxå där & käkade, så vi har nästan umgåtts hela dagen... vilket har vart väldans mysigt !

vid 20 tiden for vi hem mot Hjältaskogen igen.. mätta & väldigt nöjda efter en underbar dag !
nu ikväll har jag fått mig en överraskning som heter duga oxå!
jag satt & slöade lite på facebook.. så gick jag in på en av våra grannarnas sida, och vad ser jag när jag kollar hennes släktband.. jo där hittar jag en av mina bästa kompisar på den tiden jag bodde i S-vall.. det visade sig att det var denna granntjejs brorsa ! helt sjukt vad världen är liten !

så nu har jag suttit & chattat lite med Micke, som kompisen heter, vi har nog inte surrats vid på sisådär 10-12 år... kul var det iallafall!

Nu har jag kollat lite tv, känner mig trötter som tusan... så nu gett jag sussa...
imorrnkväll ska jag vara chaffis på matstafetten ! kram på er!

förresten, glömde säga att jag var på utvecklingssamtal för Hampus igår.. han fick bara goda omdömen av sin fröken ! inte en enda negativ grej !  han var visst en av de klyftigaste i sin klass! lugn,duktig lyssnare,snäll,snabblärd...hade alla rätt på alla små tester de gjort på alla förskolebarn.. så man blir ju stolt alltså! nu tycker ni säkert att jag är asjobbig som skryter..  :)  men då får ni tycka det ! jag tycker man ska få vara stolt över sina barn så det så !  :)

Nä nu dax att sooooova!


våra fotbollskillar !


Hampus


fasters gogris.. Milo !


Det kom ett brev...

Jihoo!

idag låg brevet jag väntat på i låddan !!  :)

Fick all info från -hör & häpna.. RYGGINSTITUTET!!  underbart! och jag som trott jag skulle på smärtrehab.. och så hamnar jag på ryggis som jag velat hela tiden! fast egentligen har det inte spelat någon större roll vart jag hamnade...  :)

hursomhelst så stod det i brevet att den 31/5 kl 08:00 skall jag infinna mig på den första dagen på ryggis, sista dagen blir på självaste midsommarafton, 25/6 ! så då blir det 4 veckors hårdkörning med mig känns fantastiskt!!! 

Nu har jag hållit på & pysslat med att kolla de nätter vi måste ha hjälp med barnpassning, eftersom Thomas jobbar natt.. blir det lite knivigt emellanåt dessa veckor... men det verkar ha ordnat sig.. han hade ett ganska bra schema dessa veckor, det är ungefär 5 nätter vi behöver hjälp..
tur vi har både mina föräldrar & min bror som hjälper oss !!

Har pratat med grabbarna idag oxå om att jag ska åka iväg till S-vall några veckor.. och bara komma hem på helgerna... de tyckte att det var trist..men förstod att jag måste fara dit för att få hjälp med min rygg, så jag blir bättre ! det blir nog ett litet äventyr för dom med ! :)

allt detta med ryggis känns superbra tycker jag! det är vad jag velat i 8 år nu... så jag känner mig peppad till tusen !  har suttit & fyllt i en hel bok med frågor om min smärta &  annat de behöver veta på ryggis...


Annars idag så åkte Thomas iväg till skogs på sin övning.. kommer hem på söndag... får se vad jag & killarna hittar på i helgen... imorrn skulle visst bror & Milo komma & hälsa på iallafall..
sedan ska jag vara chaufför åt några kompisar på lördag när det är matstafetten...  :)

Nu börjar mina ögon känns trötta... måste nog sussa nu ...
kram på er alla !


Överaskningarnas dag!

Goafton vänner!

Jag har haft en jättefin dag idag.. först iväg på klippning, som var mycket behövligt! som vanligt när jag går till min favvo-frissa blir jag supernöjd !  sedan hämta barnen på skolan & grannflickan oxå! sedan hem... mitt i allt upp-plockande av skolväskor & kläder, kommer min kära sambo med ett paket & ett brev..till mig..  <3  han hade skrivit ett så gulligt brev.. och paketet var en sprillans ny Nikon digitalkamera, cerise dessutom! :)  jag blev alldeles överraskad.. vilken kille ! allt detta fina fick jag i för-födelsedaxpresent, och i 10 årsdag present... <3 10 år av kärlek... vi firar vår dag tyvärr nu när Thomas åker iväg på övning , han blir borta tills söndagkväll... men vad gulligt av honom... mitt hjärta..

resten av dagen har gått åt till att försöka lära mig lite av alla miljoners finesser som denna underbara kamera har ! den verkar heeelt fantastisk !
nu måste jag bara komma på nåt bra till Thomas kommer hem... nån fin överaskning till han oxå! jag hade ju inte köpt något alls jag.. eftersom han skulle vara borta på vår årsdag... :) men jag ska nog klura ut något...  :)

nu säger jag kram & gonatt!


Lilla gullet.. Hampus !


Chowder !


Nyduschad Anton med " Pysen" !!


10 år av kärlek.. <3


Mysdag med grabbarna!

Heloo!

idag har jag haft strömavbrott mellan 9-14... och vad skööönt det va! helt tyst & mörkt...

man hamnade i något sorts lugnt tillstånd av detta avbrott... och man märker vad mycket ljud & annat man har omkring sig... nu var allt bara..tyst.

jag ägnade mig åt att bara ta det lugnt. jag tror att alla skulle må bra av strömavbrott lite nu & då.. faktiskt. att bara få vara liksom.

Efter skolhämtningen av killarna så tog jag med dom ner på stan för en fika på myregårdens lilla cafe, vi hade en mkt mysig timma där.. satt & surrade .. det är skönt att bara sitta & prata med sina barn... och vad mycket intressanta saker man kan få reda på...  :)

sedan blev det en kort sväng in på bokhandeln för att jag skulle inhandla lite olika papper... har ju många som fyller år nu framöver, så det blir några kort att tillverka !  :)

Nu håller jag på att baka "Falska Biskvier" receptet finns här på bloggen, en enkel & mkt god mjukkaka! chokladbotten,smörkräm & smält blockchoklad med pepparmintsdroppar i ovanpå! mumma!

vet ni vad som slog mig när jag var på affärn idag?  vad de ska hålla på & blanda olika saker i chokladkakorna...massa olika smaker på marabou bl.a... nu har de gjort en ny smak.. som iochförsig verkar god-- marabou-polka. mjölkchoklad med polkabitar i... men alla dessa andra.. med frukter,nötter, heljvilt blandat.. och nu har de gjort en ny Oboy oxå!  med daimbitar i...  vilket slisk !

och sedan såg jag en ny Daim-smak... daim med päronbitar i- men bläääää!!  huvvaligen!
nä nu ska jag se vad Hampus & hans kompis hittar på för bus...  :)
Anton han är hos stora grannpojken han... 
vi hr fått tillskott i byn oxå! våra grannar som bor ovanför oss här i byn, har skaffat 2 hästar! jättefina var dom!  får väl se om man vågar sig dit.. killarna vart nyfikna på att kolla på dom..hästarna alltså!  :)

Kram på er!


Måndag

Eftersom vi varit relativt fattiga den sista tiden, så har jag icke gratulerat min kära lilla svägerska på hennes 30 årsdag för hundra år sedan... hon fick ett vackert litet kort jag gjort, och en pytteliten blomma... men jag ska ju köpa henne något" riktigt" paket oxå!  nu till den stora frågan VAD?

Så Bettan , om du läser detta, kan du ge mig någe tips på vad du önskar dig? det skulle underlätta något otroligt för mig !  :)

annars har det vart en lugn dag, jag var & tränade lite efter jag lämnat kidsen på skolan, sedan hem & vilade... jag har vart jättetrött idag... vet ej varför..

sedan har Alfred hängt med oss hem efter skolan, så barnen har haft det jätteskoj idag!

vad mer? JO !  jag har fixat & trixat .. har skruvat ner dubbelgungan från gungställningen & tillverkat romerska ringar, ni vet sådana man kan hänga i armarna i, och så har jag satt upp dom där gungan satt !  det blev mkt bra ! kände mig som en riktig grovarbetare när jag letade verktyg i garaget !  :) fast T fick hjälpa mig att knyta fast ringarna i stången på gungställningen...

nu är det dax för lite tvprogramstittande... vill tipsa om en mkt bra radiokanal jag börjat lyssna på... Sveriges Radio Klassiskt.. väldans avslappnande..


Världsförälder

Ikväll har jag suttit & kollat på 4:an´s "Humorgalan" till förmån för UNICEF.. och vad jag har gråtit... jag känner så hemskt med dessa alla utsatta barn som finns runtom i världen...  tänk om alla barn som bor i vårt fantastiska land, visste hur bra de har det egentligen?
Jag lät mina barn vara vakna & titta en timma på programmet... för att de ville det.
och de tyckte att det var hemskt att se hur andra barn i andra U-länder har det.. och som Anton sa, " Vad jag är glad över att ha det så bra som vi har det mamma.. " mina barn har berikats med något som jag tycker är bland det viktigaste som finns.. Empati för andra människor... så har det varit sedan de var små.. de har alltid brytt sig om sina vänner,djur, familj... och det är jag så glad över att ha lyckats lära dom.
en av barnens tränare har många gånger sagt att vi skall vara stolta över att ha fått så fina barn.. snälla barn.. som har en enorm empati, för alla barn är inte snälla.. det finns barn som inte får lära sig att vara omtänksamma... barn som inte är tacksamma över vad livet har att erbjuda.. dessa barn växer upp till att retas, vara elaka, sånt är olyckligt....

Åter till UNICEF...
tänk om alla människor här i vårt land kunde bli världsförälder... 100 kr/ månaden... det gör stor skillnad för alla de stackare som inte har nånting...
för hur det än är, hur dåligt vi än kan tycka vi har det ekonomiskt... så har vi det så jävligt mycket bättre än de flesta andra stackars människor ute i världen.. vi har tak över huvuden,mat varje dag,vatten, toaletter... och alla desas materiella prylar som frodas.. mina vänner vet att jag inte är en sån som shoppar nytt... jag har bara gamla saker... men de är funktionella, det är huvudsaken.
när något går sönder.. då kanske jag köper nytt..  :)

Nu ska jag gå & lägga mig i min säng.. och tycker att ni alla som inte stöttar UNICEF ska ta & göra det. det gör skillnad...
Puss & gonatt på er mina vänner....  <3

Fotbollssöndag!

Idag har båda killarna haft fotbolsträning, som vanligt gick det hur bra som helst!

annars idag, så vaknade jag imorse av Antons kompis ljuva stämma... han sjöng för full hals därinne i sovrummet...  07:00....  :)

fick säga till han liiite försiktigt att sjunga liiite tystare, när resten av huset var väldigt mycket sovandes..  :)  gulligt att vakna till skönsång på morgonen iochförsig!  :)

idag har vi bakat chokladkolakakor oxå, blev väldans fina ! har börjat lite smått att baka inför min stundande 35 årsdag! wohoo!   :) fast jag vet inte om jag ens kommer att vara hemma då.. beror på när de skickar iväg mig till S-vall på Smärtrehab...

nä nu måste jag ropa in barnen från studsmattan... skola imorrn..dax att sussilussa!!  :)

kram!


Choklad-kola kakor!


Hajarnas uppvärmning!


Kall vår-start!

Jahaja.. nu har vi maj-månad och det ska ju vara officiellt vår nu då.. men så känns det inte.. det blåser ispiggar utomhus idag!

men vi har vart ståndsaktiga och varit utomhus i flera timmar! :)

vid 13 tiden for vi & skjutsade Anton in till stan till en kompis, sedan for vi andra upp på övergård för att kolla lite.. men det var faktiskt inte mycket att se.. vi kollade runt lite på bilar, Hampus fick köpa sig en munk & varma chips... sedan blev det efter ett par timmar , hemfärd.
Härhemma har jag roat mig med att städa lite.. fasen vad det gror igen alltså... fast jag tycker man går & småplockar så gott det går mest hela tiden..  men lite skit i hörnen - det finns större katastrofer än det... så jag bryr mig ärligt talat inte så mkt över att det är lite stökigt härhemma just nu.

Ikväll har Anton en kompis som ska sova över här, de är ute & hoppar lite studsmatta just nu.. sedan ska vi kolla på "Körslaget" the big finale! 
Imorrn har båda grabbarna fotbollsträningar, först Hampus uppe i Kuben, sedan Anton i stan.. blir en riktig fotbollsdag, ev. ska vi hinna med att hälsa på Thomas bror och barnens lilla minikusin Tyra..  :)

Nä nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan... ha en fin kväll på er allesammans!


RSS 2.0