Norge !

Tjingeling !

Imorrnbitti bär det iväg med buss till Norge , Steinkjer ! handbollscupen skall bli såååå kul ! vi kommer åter hem igen på söndagnatt !

Idag har vi packat,packat,packat... herreguuud.. vi har fulla bagaget med packning- lagets alla matchkläder..bollar..medicinväska.. maten vi skall tillaga i Norge till laget...  sovsäckar..luftmadrasser..allt detta + alla våra egna grejer ! har försökt packa minimalt... vi chansar på att klara oss på 1 ombyte... :) kan bli intressant att se hur skitiga vi lär se ut på söndag.. men det får man ju ta ! :) vi är ju där för att lira handboll, inte gå modevisning för guds skull !!  :D

Annars har vi vart på vårt första besök upp på skedom till vår nyfödda familjemdlem !! lilla prinsessan Lillfisan ! :)  Såååå söt... åsså lekte vi massa med Milo i lekparken oxå ! sedan blev det en sväng till Stures för att inviga den nya grillen !  :)
Kollade sedan en sväng förbi tågstationen här i staden... imorrn ska det ju finfrämmande från Hollywood hit ! "The girl with the dragon tatoo " skall ju spela in en snutt här i staden !  stort det hörrni !!  :) de höll iallfall på med förberedelser med en massa fejksnö..

Nä nu måste jag kasta grabbsen i säng.. tiidig väckning imorrn !!
Ha det så bra i helgen.. det ska vi ha !!
mera rapporteringar kommer när vi kommit hem !
kram!!


..Förberedelser för filminspelning !! :)


Milo !


Sötprinsessan !


Jag myser med Lillfisan !


Välkommen lill-fisan !!

Åh idag kom äntligen lilla bebisen... imorse vid 10 tiden, födde Bettan en underbart söt liten flicka på 3336g & 50 cm ! <3

Eftersom jag jobbade kvällspass, så sprang jag givetvis till BB & fick se den lilla sötnosen... åhhh mitt hjärta smälter... Milo var väldigt stolt över sin lillasyster.. de var så fina ihop.. när han stod & tittade i den lilla vagnen hon låg i..

Så nu är grabbarna härhemma överlyckliga över att ha fått en till kusin ! kanske hinner vi med att fara hem till dom & kika lite mera innan vi åker till Norge på fredag..  :)

Nä nu måste jag sussa innan jag ska upp & jobba igen imorrnbitti!

Puss & Kram på er allesammans!!

Kärlek !!


Lilla prinsessan... <3


Sådan faster... Sådan Milo... :)


Söta Syskon... <3


5 timmar gammal... :)


Stolt Storebror Milo !


Snart faster igen !!!

Hellooo!

Ni må tro jag är nervig nu då !! I detta nu är min bror & älskade svägerska på förlossningen ! idag blir det bebis !!!!!

Och jag jobbar kvällspass på sjukan så det är ju superbt !!!  :) jag kommer få se bebis idag !!

Annars då?

Ja, påsken har kommit & gått.. i lördags fick vi en mumsig middag hos mor & far, sedan hela söndagen ägnades åt piffning på ranchen.. alltså framplockning av utemöblerna... krattning.. städning av altanen.. ja, piffning i största allmänhet ! och att allt detta städande kunde avnjutas i strålande solsken !!! vi har ju haft rena rama sommaren !!  lovely .

Grabbarna har haft kompisar hela dagarna & kvällarna, både i söndags & igår, inatt har vi även haft nattgäster, Elias. :)

Nu ska jag ta mig i kragen & utfodra barnen i huset, kanske dax för lite frukost !  :)

Sedan dax för jobb med min finaste MOncke !  <3

Puss & Kram !


Glad Påsk på er !

Goafton vänner !

Så var påsken här igen då ! och tänka sig att jag varit ledig !!  :)

Igår började påsken med äggjakt härhemma.. grabbarna fick massa ledtrådar & skattkarta av oss, sedan var jakten igång ! de blev mkt nöjda med fyndet...Sedan igårkväll var vi på en suverän handbollsavslutning på valla, start klockan 17:30.. vi var hemma vid 23:15.. så det vart en lång & superskojig kväll !!

Idag har

 vi haft besök av finaste Milo med tillhörande mor & far.. ingen bebbe än..  :)  pojkarna bytte påskägg med varann, åkte fyrhjuling, lekte & hoppade studsmatta ! sedan på eftermiddagen for vi till Perssons i Granvåg.. Alfred fyller 9 år idag ! HURRA HURRA !! där fick vi en massa gofika & en trevlig surrstund !

Nu ikväll har jag & Hampus vart på en cykeltur.. en tur som råkade bli över 2 timmar lång, eftersom vi fastnade i Granvåg hos Noak & Loke , där vi hamnade mitt i en fotbollsmatch, även jag spelade ! som en gud må ni tro...  :)
Sedan tog vi grabbarna på en mindre tur in till närliggande lekpark.. så jag & Hampus var inte hemma först vid 21:30.. men skoj har vi haft !

Nu ska jag jobba imorrnbitti, sedan är vi bjudna till snällaste mor & far på middag imorrnkväll ! gottgott !
Nu måste jag sova... trött som en gnu.. puss & kram!


En liten cykeltur som slutade med massa lek !


Gullisar..


Gograbbarna !! <3


Hampus tog Milo på en tur med 4-hjulingen !


Handbollsavslutning !


Äggjakt på skärtorsdagen !


En vårdag för lääängesedan.. men känns som igår.. :)


35 timmar på jobbet...

Tjingelingens !

Nu känner jag mig rätt motiverad att vara ledig 1 dag, efter att ha vart bosatt på jobbet sedan i fredagskväll... tur att man har fantastiska arbetskamrater som gör att arbetet blir lättsamt !  :)

Jobbarhelgen har förflutit otroligt snabbt måste jag säga..!

Men jag måste ju berätta .. jag ska börja spela fotboll igen !  korpfotboll visserligen.. och herreguuud hur det kommer sluta.. det vete gudarna..  :D

"Pumorna" heter tjejlaget som jag & grannen ska testa spela med.. så nu har vi betsämt oss att börja hårdträna inför den kommande fotbollssäsongen !  hehe..

Nä, men skämt åsido.. det känns skoj att göra nåt nytt, gammalt, men nytt om ni förstår..  :)

Idag kommer dagen gå åt att städa.. tvätta... plocka lite påskris.. pynta lite.. fast jag ska som sagt ta det lite lugnt oxå..

Nu ska jag lägga mig & läsa lite tror jag... pusspuss !


Härliga vår !

Vilken underbar vår vi har just nu !

Både igår & idag har vi käkat middag på altanen... lovely !  i dag blev det även lite "fredagsmys" dvs vi har lite helg idag, med grillat..läskeblask... grillade marshmallows... för att vi måste ju passa på nu när det är så härligt ute !  och dessutom går jag på min jobbarhelg med 7-21 turer på både lördagen & söndagen ! så då får vi ha lite helg idag !  :)

Idag gick jag kortdag, så jag passade på att ta en långprommis innan runt omkring jobbet, innan det var dax & hämta killarna !

Måste ju förresten berätta roliga nyheter !!

Nu är allt klart så nu kan jag ju berätta.. jag kommer att få jobba med något nytt 5 veckor i sommar ! jag skall vara aktivitetsledare på det nyöppnade "Aktivitetsrummet" med tillhörande trädgård..grillplats.. blommor.. odlingar.. som har startat upp i samband med att Skärvstagården öppnat Demenscentrat ! alltså få pyssla med brukarna.. grilla.. baka.. hitta på aktiviteter helt enkelt !!  detta ska jag alltså få möjligheten att göra hela dagarna 8-16 ! i 5 veckor ! fatta vad roligt !! inga kvällar... bara dagturer... och få se solen ( förhoppningsvis) och bara ha det gott med brukarna som kommer på besök ! så iochmed att jag först i sommar har 3 veckors semester.. sedan jobbar jag 5 v på Aktivitetsrummet, sedan har jag 1 veckas semester igen.. så kommer jag inte vara på mitt vanliga jobb på över 2 månader... känns lite konstigt.. men jag är jättetacksam över att få denna möjligheten att pröva något nytt.. utvecklande för både kropp & själ!!

Nä hörni.. nu ska jag ut i sooooolen igen !

Kraaam!


Mysigt med grillat & käka på altanen !


Hampus mumsar nygrillade marshmallows !


Anton vid grillen !


Skolbesiktning ! :)

Hejsan på er alla glada !

Idag & även imorrn har jag ledig dag !!  wohooo!

Denna dagen har förflutit snabbt som ögat... efter skollämning imorse, for jag & tränade en sväng.. känner att jag måste ta tag i detta nu ! har slarvat alltför länge...

Sedan hem & städa... ush vad jag hittar stök ju mer man städar.. våren gör ju med allt sin sol & allt sitt ljus att allt ser liksom mera skitigt ut...  :) men jag gör så gott jag kan.. har iallfall städat , varesig det märks eller ej..  :)

Sedan har vi haft Hampus "besiktning" alltså, utvecklingssamtalet... på skolan... jag var liksom lite halvnervig för det här... man vet ju vilka utbrott den lille mannen kan få... och att han har sin mammas humör...  :)

Men som tur var så visar det sig att han är "Dr Jekyll & Mr Hyde "  !  han var visst så lugn & så duktig & låg långt fram i sitt skolarbete ! det är väldans bra att han visar sin allra bästa sida på skolan tycker jag ! då får han gärna ha sina små utbrott härhemma !!  :D

Nä allvarligt talat, så var det jätteroligt att få höra hur duktig lillemannen 'är i skolan ! det visste jag ju redan oxå !  :)

Anton han har sina nationella prov denna veckan, de hade några för ett par veckor sedan oxå... och Anton ÄR ju oxå jätteduktig i skolan.. men han tyckte att dagens prov hade vart sååå svårt... och så¨deppar han för det... han skulle få göra det imorrn fortsättningsvis... hoppas han inte klurar för mkt på det där nu... herreguuuud han går i 3:an !! har hela skolan famför sig & han hinner lära sig MASSOR !!  :D  tävlingsinriktade grabben.. vill ju klara sig bäst hela tiden... fast vi försöker förklara att man går ju i skolan just för att LÄRA sig ! man kan inte veta allt.. inte ens vi vuxna.. ABSOLUT inte vi vuxna skulle jag vilja säga ! barn är mkt smartare än de flesta vuxna tror...

Nä nu ska jag kolla på riktigt smarta personer på TV... Big Brother !  :)


Guldhelgen !!

Hejsan vänner !

Vilken helg vi har haft !!!! Vi åkte till S-vall i fredags, anlände till barnens farmor , där vi har sovit över under dessa cupdagar, på lördagen började matcherna för de minsta, E-pojkarna, där Hampus spelar ... de spelade superbra mot de större grabbarna de mötte... fick t.o.m vinna en match, och Hampus var så stolt över att ha fått vinna sin första cupmatch !!  :)

Sedan började Anton spela gruppspel senare på dagen, och hans lag gick det riktigt bra för !!! vann alla matcher i gruppspelet förutom en... men sedan i slutspelet gick det av bara hejsan !!  :)  vilket slutade med att de hamnade i finalen !!! efter att ha vunnit alla matcher i slutspelet.

Finalen var en av de värsta nervpirrigaste ögonblick i mitt liv !! herreguuuud vilken match killarna gjorde !!
Sollefteå spelade mot Borlänge... och det var en superjämn match... men när det var 0,3 SEKUNDER kvar av matchen.. DÅ dammar vi in vinnarmålet !! Sollefteå vann matchen med 8-7 ! glädjeyran var total bland alla 6 grabbar i laget, och vi ledare & föräldrar var minst sagt lika glada må ni tro !
detta är stort det !!  cupvinst i D-pojkar 2011 !!  wow ! säger jag bara ! stor eloge till våra superbraiga killar i lag 1 som vann !!  Anton,Simon,Philiph,Sinthu,Isak & Edward !! vilka grabbar!!!

Vi har inte hunnit med annat än handboll under dessa dagar i S-vall... men vi har haft såååå skoj !!
Barnen fick även träffa sina kusiner i S-vall, vilket de tyckte va skojsigt!
När vi kommer hem till vårt Hjälta igen.. igårkväll, möttes vi av : tadaaaa... en avkapad väg..  :(  vår lilla byväg har blivit översvämmad... och delats mitt itu... så nu rinner en stor flod över vägen, byborna har vart så duktiga medans vi varit borta, och lagat med några träplankor, så vi kan köra över med bilarna... men det känns lite läskigt att pricka in bildäcken rätt när man ska över...  :) men det lär nog ordna upp sig när det börjar torka upp !

Nu ska jag plocka ihop lite innan det är dax att jobba kvällsskift !
sedan är jag ledig i 2 dagar !!! härligt värre !!  :)
kram på er !


Vinnarna i SundsvallCup D-P 2011 !!!!! Sollefteå Handboll lag 1 !!


Wohooooooo!!!


Glada grabbar !!


En utav de 2 enorma spelhallarna !!


Hampus & lagkamrat !!


Det är mycket handboll på schemat nu..

Goafton !

Nu är det smockat med lag,siffror,tider,datum & namn i mitt huvud.. herreguuuud !  :) men det är roliga arbetsuppgifter ! Det är bråda tider för handbollssäsongen nu ser ni... S-vall Cup 2 dagars i helgen, vi far med 25st 10 åringar.. och 10st 7 åringar ! vi kommer att ha en mkt skojig helg fylld av handboll må ni tro !
Det är en hel del grejor som skall fixas & trixas med innan det är klart för avfärd.. lag skall fixas.. det skall skrivas på hemsidan... fylla i blanketter... ja, en massa administrativa uppgifter.. som ju nu jag faktiskt tycker är skoj ! trot eller ej !  :)

Här hemma är lillen fortfarande sjuk.. men förhoppningsvis på bättringsvägen... håll tummarna..

Har hittat en massa gamla foton på mig sälv oxå.. som jag förgyller er med..  :)

Åsså ett recept på ett, som jag tycker verkar vara.. härligt kakrecept !  måste helt klart bakas härhemma kan jag säga !! hittade det via en annan blogg...

Nä nu måste jag ta & tagga ner lite.. sova... jobb till 15 imorrn.. sedan är jag ledig till 13 på måndag !! på fredag kväll åker vi ner till Thomas mor i S-vall, där vi ska passa på att hälsa på barnens farmor i samband med cupen ! ska bli trevligt !!

Puss på er !


HIttade en fantastisk bild på mig.. 4 dagar innan Hampus föddes.. syns det? :)


En glad liten rulta.. 2 år ung ! :)


Gissa vem? 4 år ung !!


Jag !! F 13-RUIF fotbollslag ! :)


Anton på väg till handbollsträningen !


Cookies !!

 

 

 

 

Martha Stewart Peanut Butter Sandwich Cookies


4,8 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 g rumstempererat smör
2 dl jordnötssmör
1,25 dl strösocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg


Fyllning

85 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör
3 msk vispgrädde


1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.
2. Blanda rumstempererat smör, jordnötssmör, strösocker och ljust muscovadosocker i en matberedare. Rör tills smeten blir ljus och luftig, ca 5 min. Tillsätt ägget och kör en stund till.
3. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en deg. Ställ svalt i minst en timme eller över natten.
4. Gör två rullar av degen, slå in i plastfolie och kyl rullarna i en timme till för att dom ska bli lättare att skära.
5. Gör i ordning fyllningen genom att blanda alla ingredienser och vispa ihop dom till en lufig, slät kräm.
6. Skär degrullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Har man möjlighet kan man kyla kakorna ännu en gång på plåten för att få dom hålla formen ännu bättre.
7. Grädda kakorna i ugnen på 165 grader i ca 15 min eller tills kanterna börjar bli lite bruna. Låt svalna på galler och bred sedan på fyllningen.

Välkommen hem...

.. till min kamera ! som idag har anlänt från Övik..hel & hållen !!  härligt med hederliga människor !! ni som läste för några dagar sedan , vet ju att jag glömde min kamera på bowlinghallen i Övik.. men nu är den åter hemma !  :)

Idag har jag vabbat med lillemannen... han har haft feber hela dagen, även igår.. men nu ikväll verkar det ha blivit liiite bättre iallfall.. förhoppningsvis är det på bättringsvägen !

Det var så fint väder mitt på dagen så jag lindade in honom i täcket som han legat i hela dagen, och så satte vi oss en stund i solen på altan.. det tyckte han va skönt.. en liten stund iallfall.. sedan gick vi in & fortsatte mysa ner oss i soffan..

Annars idag har vi inte alls gjort många knop härhemma.. tagit hand om sjuklingen har prio nummer ett .. så jag har hållt Hampus sällskap i soffan nästan hela dagen... lilla stackarn..

Imorrn ska jag jobba, T är ledig, så han skall vara hemma  med Hampus.. men jag slutar redan klockan 12 ! tjohoooo!

sedan är det handbollsträning med Anton på kvällen... det börjar ju närma sig cup i helgen nu ! S-vall denna helgen... Norge om några veckor, ska bli superskojsigt det !

Nä nu ska jag vänta in BB, sedan blir det gonatt !

Kram !


Hampus laddar för att spika !!


Prisutdelning & Avslutning i golfhallen !


Söt-Anton på bowlingen i Övik !


Koncentrerad Hampus...


Anton golfar !


Liten del av inomhusanläggningen i Övik !


Sjukstuga igen då !

Japp, då var det Hampus tur att bli sjuk då...  :(

Idag när T hade hämtat han på skolan, och även tagit med kompisar till barnen hem, sa lillen att han frös så hemskt.. T tog febern, och jomenvisstserru.. 39 grader... lillbubba... stackarn..

Det blev att ringa efter kompisarnas föräldrar och så de fick fara hem igen..en kort lekstund blev det idag för grabbsen.. jo, Antons kompis stannade ju förstås, men de gömde sig på övervåningen så de inte ska bli smittade..

När jag kommit hem från jobbet, så låg lillemannen i soffan & såg föööör hängig ut.. nu så sover båda killarna.. Hampus har fått några doser Alvedon.. hoppas han får en lugn natt.. imorrn ska jag vabba med honom...  det var ju väntat att även HAmpus skulle bli sjuk, det är ju garanterat samma som Anton hade..

Tur i oturen är ju att han blir sjuk nu.. då har han chans att bli frisk innan handbollscupen i helgen iallfall !  han hoppas på det..  :)

Nu är det dax för lite slappa i soffan..

kram!


Fotbollsdag !

Goafton vänner !

Först & främst vill jag ta stunden i akt att TACKA underbara,goa,rara,söta & framförallt: SNÄLLA kattispattis.. lilla smultronpajen..  <3  för att du bjöd hem mig & grabbsen på lunch idag ! det var verkligen en trevlig stund.. framförallt att få en pratstund med dig ! puss på dig..

Japp, så var det idag dax för fotbollscup i Kuben ! vi var bosatta i Kuben från 8:10 imorse, till 16:00 ! en superkul dag har vi haft , Anton tycker det är så skoj att få börja lira fotboll igen.. trots diverse förluster & skador.. så var LAIF suveräna idag ! hejaheja !!

Hampus hade skojsigt han oxå.. de var ett helt gangster-gäng med småkillar som röjde runt & sprang  & busade & lekte i hallens alla hörn..  :)

Det var en lång dag, men som absolut aldrig blev långtråkig på något vis ! som sagt vart jag & Hampus, och Noak & Loke bjudna hem till Kattis & Sebbe på lunch-lek-pratstund ! mkt trevligt!

sedan var det tillbaks på Kuben för att kolla fotboll!

I eftermiddag när vi kom hem så fick vi med oss Loke hem, så Hampus har haft det skoj med honom.. imorrn är det dax för Lokes storebror att leka med Hampus..  :) Anton han tyckte det var skönt att få sitta en stund & bara slappa vid datorn.. efter en helg full av aktiviteter..  själv har jag småplockat & planerat lite för veckan som kommer.. en skön & lugn kväll har vi haft härhemma..

Nu ska ja kolla klart BB-Live !

Kraaaaaaam !


Skojdag !!

 Vilken härlig dag jag & grabbsen har haft i Övik idag ! Vi startade hemifrån vid 9 snåret, och kom hem relativt nyligen !

Vi har varit på bangolfläger , och killarna hade det så himla kul, de har längtat efter att få köra lite bangolf hela vintern.. men vi har ju ingen inomhusanläggnning, men det finns det i Övik ! så vi blev bjudna dit, en hel dags golfande med lunch på pizzeria, sedan avslutades hela dagen på bowling med hamburgermiddag ! helt suveränt !!!

Under golfandet så fixades det lite småtävlingar barnen emellan, våra killar var minst iallfall, sedan var de andra 5 mellan 11-14 år, men Anton & Hampus hade så skoj, och att ha träffat nya vänner, från umeå & övik , det tyckte dom va skitskoj !

men grabbarna har fått med sig hem ,varsin sprillans ny golfboll, en massa godis, och en jättefin ficklampa som Anton vann..  :) de var verkligen jättegenerösa på golfklubben må¨jag säga ! och vilka fantastiskt snälla & fina människor som var där.. lärde grabbarna en hel massa nytt.. själva anläggningen låg på ett källarplan , där det var jättefint, 6 stycken helbanor, som kunde byggas om till 18-hålsbanor, kanon ! det gicks väldans många varv må ni tro..  :) grabbsen tyckte det kändes ovant först, eftersom de inte spelat på ca 6-7 månader... men de blev snabbt varma i kläderna !

Och jag min klant, glömde min kamera på bowlingen i Övik... märkte det först typ 3 timmar efter vi hade vart där, så jag var helt hundra på att någon snott den.. eftersom det var väldans mkt folk & bowlade där.. men jag kastade mig på telefonen & ringde dit.. och han jag pratade med gick & letade... och jomenvisst ! den var kvar !!  himmle vad glad jag blev !!! så nu ska de otroligt snälla människorna som ordnade denna golfhelg i Övik skicka hem den till mig !! min kära kamera.. vilken tur !!  så när jag fått kameran återi min ägo.. då ska ni få se fina bilder från golflägret !!

Ja, man ska ha tur ibland..  :)

Nu ska jag sussa, det hr varit en lång med kul dag.. imorrn är det fotbollscup i Kuben ! från 8:10..  :)
Gonatt!!


Friska Fredag !

Gokväll!

ÄNTLIGEN är Anton frisk !  så skönt för honom... han har vart feberfri sedan i torsdagmorgon !

Han säger sig endast ha lite ont i halsen & så känner han sig lite trött.. men han är helt klart en helt annan pojke nu.. han är taggad som tusan för golflägret i Övik imorrn, och även för fotbollscupen på söndag.. men han kommer att få ta det lugnt på fotbollen... det har jag bestämt !  :)

Han är mest less över att han har missat en hel vecka i skolan.. han älskar skolan.. och så har han ju fått hem en massa läxa under veckan.. och under de dagar han var riktigt dålig så hann han ju inte med att göra något skolarbete.. så han har en hel del att få gjort innan måndag.. men han har vart jätteduktig idag & fixat mer än hälften av skolans veckoarbeten ! så nu har han bara 2 andra läxor att fixa , sedan är han klar ! och dessa hinner han ju med på söndag kväll..

Annars idag så har jag varit ner på stan & en sväng upp på farfars grav.. han skulle ha fyllt 87 år idag.. så jag & lillebror & Milo var dit & satt 2 fina ljus på graven..

efter det så for vi en sväng på stan & Milo fick köpa 2 småbilar, och så gav jag honom en glass oxå.. jag tror han var rätt nöjd ! fasters lillgris..  <3

Idag hängde Elias med Hampus hem efter skolan oxå, och stannade ända tills 19 snåret.. så grabbsen har fått leka , gullungarna..  :) vi har gjort smarriga milkshakes ikväll oxå.. mums !

Nä nu måste jag sussa om jag ska orka med morgon dagen... ha en fin helg på er ! KRAAAAAAM!

 


RSS 2.0