Wrooooom !!

Nu känns det verkligen som dagarna bara swishar förbi.... nu snurrar det på fort..

Helgen har jag tillbringat på jobbet, trots att jag fortfarande inte känner mig helt 100.. är fortfarande svag känns det som, huvudvärk som kommer & går.. hosta.. ja det vanliga som hänger med dessa virus ! både vi & grannarna är halvkrassliga...

Men, livet fortsätter sin vanliga takt, det är bara att gilla läget & köra på !  så ordnar sig allt tillslut !  :)

I fredags kväll var det handbollsmatch... tyvärr så tog ju våra killar ingen medlaj detta VM.. men de har gjort en sjuhelsikes turnering !!

Hursomhelst så hade Anton en av sina kompisar här så de kollade matchen tillsammans., jag hade gjort lite hemmagotta, som jag fått tipsat från en av mina nya favvobloggar:mammaskitchen.blogg.se !

det var så enkelt som chokladdoppade marshmallows rullade i strössel trädda på pinnar !  men de var väldigt poppis kan jag säga !!! alla kidsen ( & vi )  käkade upp dessa i ett nafs !  :)

Igår slutade jag 14, så efter det var det dax för innebandymatcher för killarna !  vi var alla väldigt trötta igårkväll.. slocknade som klubbade sälar vid 21-22....

idag jobbar jag kvällspass, sedan är jag äntligen ledig imorrn !

imorse efter skollämningen var jag ut på en prommis... vågar inte riktigt ta mig till gymet när jag är halvkrass... men prommisen gjorde gott!

Nä nu ska jag greja lite innan jag sticker till jobbet !

Tjing !


Hampus swishar fram på skidorna !


Fin dag... vårt hus skymtar lite längre bort..


Vår vackra skog... perfekt att åka skidor i !


Hemmagjort helggodis !


På gång!

Hello!

Efter en förmiddag av åter vila... så börjar jag känna mig halv som halvt OK ! ringde nyss jobbet & sa att jag blir hemma även i morgon, så ska jag jobba i helgen !  bara det inte blir nåt bakslag .. men det har jag bestämt att nu får det vara nog !  håller på att proppa kroppen full av vitaminer & fruktboostar !! :)

Nu ska jag snart hämta grabbsen... vi har haft några dagar av väldiga diskussioner.. tjafs om än det ena än det andra... det är ju bara för tröttsamt med allt detta tjafsande om allt möjligt ! men det är väl det som kallas uppfostran antar jag... men det tär på ens samvete.. man känner sig elak & hemsk & blir kallad allt möjligt... ush.

Nu är begravningsdatumet satt för farfar... nästa fredag klockan 12:30... kommer nog att bli jobbigt..  :(

Men jag är säker på att lilla farfar sitter på ett fint moln & kikar ner på oss..  <3

Imorrn är det dax för Semin i handbollen oxå !  ska bli såååå spännande... fast inners inne tror jag att våra handbollskillar får en tuff match mot dessa fransmän... huvva ! de är ruskigt skickliga på att lira handboll... OS-Guld säger väl det mesta..

I efter middag tror jag att vi ska vara ute en stund.. vi mår nog bättre allihopa av lite frisk luft... temperaturen börjar ju glida mot det varmare nu... imorse hade vi -18, nu är det nere på -7 !  härligt !

Nä nu måste jag hämta killarna!

Puss & kram!


meeeeeen !

Ja, nu är jag liiite less då..

jobbade kvällspass igår.. eller jobbade & jobbade.. jag kom dit klockan 13, & stannade till klockan 18:45.. det var det längsta jag kunde kämpa på.. min kropp är urlakad.. död.. passe´.. lyfter min arm & det känns som om jag lyfter 150 kg.. min rygg har känts som piss i några dagar.. men nu vet jag ju varför iallafall... jag har feber. & feber gör sånt med din kropp som inte är kul... såsom ger smärta i alla jävla leder man har ! det sjuka med detta, är att jag inte har nåt annat fel än just feber, ont i huvud,kropp & leder... ingen förskylning eller hosta, har börjat fått lite ont i halsen nu ikväll, men det är det enda. men denna ledonda.. ont -i-hela-kroppen som jag har , känns förbannat ledsamt ! efter jag kom hem från jobbet igårkväll låg jag på soffan som en urlakad disktrasa... tills jag förmådde mig släpa mig in till sängen... sov som en stock tills 10 tiden imorse... drog mig upp pressade i min värktabletter... la  mig åter på soffan.. tills det var dags att hämta barnen på skolan.. sedan har jag inte gjort ett dyft idag, förutom att skjutsat Anton på handbollen... imorrn är jag ledig, ska jobba fre-lör-sön-mån... men om jag är såhär imorrn , så stannar jag hemma på fredag oxå... & jobbar helgen... känns bäst att även om jag är feberfri imorrn, vill jag vila en extra dag, jag känner mig svag liksom... fy fan vad jag klagar... !  låter ju värre än en karl som är sjuk !  :)  men som sagt, bättre vara hemma en extra dag, och känna sig fit for fight i helgen på jobbet ! jaja, vi f¨r väl se hur det blir med den saken...

Nu ska jag sussa !

puss vänner... <3

 


Ny vecka & Vår?

Gokvälls !

Imorse när jag klev upp & skulle svisha iväg på jobbet, såg jag att det var -2 !  vår i luften för tusan !  :)

Men jag förstår att det är det ju såklart inte, vi lär nog få typ -30 snart igen... :) men det är ju härligt så länge det varar..

Har jobbat idag, efter jobbet klockan 16, så gick jag in till grannavdelningen & städade ur farfars rum... kändes konstigt... tomt...
men det var det bästa för farfar... han har det bra nu i himlen..  <3


Annars i helgen har det varot handboll för hela slanten.. igår hade Anton sin träning först på dan.. sedan var vi bjudna på käk hos mina föräldrar, efter en snabbvisit där, var det dax att fara till GB för att Antons 01:or pojkar, skulle få spela matcher mot -99 flickorna.. och ojojj vad flickorna åkte på däng !  :) Anton dunkade in måååånga mål ! :)   men flickorna var väldigt duktiga dom oxå...


Nu har jag en jobbvecka med idag-dapass,imorrn-kväll,onsdag-dag fredag kväll..jag kör på varannandags-principen den här veckan...  :)
sedan har jag heeela helgen på jobbet framför mig oxxå!  hej & hå !!  jag vet vart jag kommer att hålla till denna veckan iallfall... på jobbet !  :)

Annrs den här veckan ser vi fram emot Danmark-Sverige imorrn ! npg för att vi redan är klara för semifinal, men nu snackar vi vem som kommer vinna gruppen !! alltid bra att få vinna gruppen & möta 2:an i andra gruppen i semin !
sedan spelas semin på torsdag !!  spännande !!

måste börja kolla efter nya längsskidor till Anton oxå.. de ska börja åka om 2 veckor på skolan... han kan nog ha Thomas pjäxor.. 39:or, men Thomas skidor är nog alldels för långa.. så vi måste hitta åt några skidor som passar en pojke som är 155 cm ca.. om det är nån som läser denna blogg & vet var man kan hitta begagnade skidor-HOJTA !!! :)

Nä nu ska jag kolla klart på "Medium".. många kramar...


Handbollsdag !

Hejsan på er !

Idag har hela dagen nästan gått i handbollens tecken ! och det tycker jag är helt underbart !

Dagen började rätt tidigt för mig & Anton, vi åkte till Valla tidigt imorse vid 9 snåret för att agera matchvärdar tillsammans med några andra föräldrar ur D-pojkar, det var att plocka fram kiosken, insläppet,fixa inför lagens ankomst... det var förresten Sollefteås damlag i handboll som skulle möte Boden... matchen var oxå mkt spännande som slutade 16-16..

hursomhelst så fick vi massor sålt i kiosken, och det var bra många som kom, så insläppet gick bra oxå!  :)

efteråt var det till att plocka ihop hela alltet igen !  tur vi var ett bra gäng som hjälptes åt, allt flöt på hur fint som helst !

jag lyckades med en rätt skoj sak oxå, skulle skicka ett sms till en i damlaget, skrev"  kan du ta med en liter mjölk? " åsså skickade jag iväg det... tänkte inte mer på detta lilla sms, först jag fick ett svar, typ 1 timma senare... " nu skickade du nog lite fel"  men hereeguuud jag hade råkat skickat sms:et till barnens rektor !  :D  haha ! får nog förklara mig på måndag..  :)

Nu är Elias här & leker med Hampus, och vi väntar hit en av Antons kompisar som skall sova över här... full rulle !

Men nu börjar det närma sig start för Sverige-Serbien !!  vilken sport? handboll såklart !  :D

Imorrn är det massa handboll oxå... vi har det lugnt fram till 14, sedan har Anton träning, sedan på kvällen imorrn, ska Antons 01:or ha match mot flickor födda -99... kan bli väldans kul match ! killarna tror att de ska vinna... men det blir nog tufft att spela mot tjejer som är 2 år äldre !!  :D

Nä nu börjar matchen ! tjohooo !

Hejdå & kram !


<3


Vila i frid farfar...

Imorse klockan 03:55 drog vår älskade lilla farfar sitt allra sista andetag... farmor satt med honom hela tiden.. och allt hade gått väldigt fridfullt till...

han har varit sjuk en längre tid, och nu var det dags för honom att lämna jordelivet.

Han kommer för alltid att leva i våra hjärtan... fina farfar..

Mina tankar går till min farmor,och till våra familjer..

Vila i Frid lilla farfar ..


Åter !

Hello!'

Ja, nu så är jag åter här i bloggandet igen... efter att inte ha skrivit på hela 1 vecka !  kors i taket !  :)

Hursomhaver så har det vart lite väl mkt denna veckan... nu är det joibb,jobb,jobb... har 2 veckors hystersikt mkt jobbande... detta är straffet för att jag bara jobbade 2 dagar under sista veckan på jullovet...  :)

VAd har hänt?  ja herreguuud, massa...det vanliga handboll...handboll...innebnadymatcher..mera handboll..  :)

Handbolls-VM har ju startat nu oxå ! tjohoo!  så vi har kollat på alla matcher som sverige spelat på tv´n- mkt trevligt !!

Det har ju fått bli några sena kvällar för killarna, eftersom matcherna spelas till 22:00... men det har gått bra ändå !  att försöka hålla dom från matcherna... det kan bli svårt det ! helst när tränarn sagt att de ska kolla på så många matcher som möjligt !  :

Men det har ju hänt väldigt trista saker oxå... igår tog vi bort våra 4 kissar som vi hade härhemma..  :(((

Barnen blev som väntat väldigt ledsna & arga... det är så svårt att berätta såna här saker... men jag gjorde det i gårkväll iallafall... men de förstod oxå att vi inte kunde ha kvar någon av kissarna... de var sjuka allihopa...vi har under veckorna som varit efter jul, fått kasta 1 fotölj... köpt 2 nya madrasser till barnens sängar... vi har fått ha storsanering vareviga dag härhemma... samt att de har blivit elaka .. kissarna har bråkat med andra katter här i byn... och med varandra härhemma... det har tydligt märkts att de inte är helt friska om man säger som så...troligtvis har de varit för många hankatter i samma hus, så de blivit tokiga ..

Men nu har vi iallafall inga katter alls.

känns trist & tomt på nåt vis, men det var det enda rimliga att göra, det går inte att ha 4 katter som beter sig så här.. det förstår även barnen oxå, men jag har sagt att man får vara ledsen.. men att istället tänka på vilken tur de haft som fått ha alla dessa katter..det finns ju barn som aldrig fått ha djur hemma, och vi har ju inte stängt dörren helt för ev skaffa en ny liten kisse efter sommarn.. en korthårig kastrerad hankatt, får det bli isåfall. och det tycker barnen var en fin ide´.

Men nu är vi djurlösa en bra tid framöver, så vi får fixa iordning härhemma...

Ikväll ska jag jobba kväll, sedan har jag 2 dagar när jag slutar 12.. känns bra..

imorrn ska vi även hämta Milo på dagis efter skolan slutat !  så det längtar killarna efter ! 

han ska vara härhemma hos oss tills vi åker på handbollen !

Nä nu ska jag städa vidare...

Kram på er !


Klantarslet !

Gokväll!

Nu kommer det gå sakta som fasen för mig att skriva.. med vänster( som tur är ! ) pek & långfinger omklistrade... det har vart blodbad härhemma ikväll förstår ni !  ojojoj !!   äckligt var det !

Smarta jag plockar ur diskmaskinen... tar SOM VANLIGT 2 glas i samma hand när jag ska ställa in dessa i skåpet.. dumt gjort det.. sedan vet jag inte riktigt vad som hände..hur som helst så gick de sönder.. och in i mina fingrar stack dessa jädra glasbitar, pekfingret vart värst, det liksom fläktes upp en gigantisk hudflik på knogen.. såg apsnuskigt ut.. åsså blöder man ju så jävulskt i fingrarna.. så jag ropade lite lätt på T som hjälpte mig ta fram en isblock ur frysen, för att stoppa blodet... sedan åkte jag en sväng till en god vän som är sköterska , efter en titt tyckte hon att jag ändå skulle fara in på akuten så de fick öppna på "fliken" för att se så inget glas var kvar.. så det gjorde jag, och inget glas fanns kvar, så efter en redig genomskjölning av såren, och en omplåstring är jag nu hemma ! och nu börjar det göra ont, får väl se hur många dar det tar innan det läker.. det är ju lkisom helt öppet såret.. blöder fortfaradne lite, men inte mycket.

Tur jag är ledig imorrn... ska försöka ta det lite lugnt.. :)

Kram på er !


Hockey,bad & hotellvistelse !

Goafton!

Helgen har förflutit så himmelens fort må ni tro !!

I fredagsmorse stack vi iväg för att spendera ett par dagar i Övik... hela fredagen ägnades åt paradisbadet, dit även Madde & Co for över dagen !  vi hade väldans skojigt !

kvällen spenderades på hotellet... och vad mysigt det var där !!  kanonställe verkligen !

barnen tyckte vi kunde stanna längre där... vi oxå..  :)  vi myste framför "lets dance" med godis & läsk i sängarna!  busigt va?  :)

Lördagmorgon var det dax för att äntligen få imundiga hotellfrukosten!  som jag längtat.. och gott var det !! åt som hästar gjode vi ! 

sedan vid lunchtid checkade vi ut & gjorde stan med grabbarna- de hade ju fått plånkorna med sig, så de handlade lite grejor..

efter en middag på ett mysigt litet hak i Övik, bar det iväg på hockeymatchen vi längtat till!

Modo-Skellefteå... som Modo såklart vann med 3-1 ! tjohooo!

vi hade askul där i hallen, barnen är ju med i knatteklubben där oxå, så de fick varsin modo-mössa, väldans snygg var den !

sedan bjöds det på fika & efter matchen fick de träffa Timander & Målisen Dahlberg i fans corner.. det var uppskattat hos våra kilalr kan jag tillägga...  :)

vi kom hem trötta & MKT nöjda efter en suverän helg , vid midnatt... vi stupade in & slocknade rätt snart...

Idag har vi varit på Antons handbollsträning, sedan har vi skottat... & skottat.... & skottat.... fy faen... vilken jävulsk tung förbannad snö !!! såna här tillfällen önskar man att de som skottat vägen hade tagit bort plogmuren som var över hela vår uppfart oxå... den var inte kul att få bort...

sedan önskade man att man vore rik så vi oxå hade en snöslunga... sådana här dagar behövs en sådan känns det som ...visst får man träning !  men efter ett par timmar så är man rätt mör i både rygg & kropp.... med denna tunga snö iallfall...blä!

nu är får det helst vänta några dagar innan nästa snöfall !

Imorrn är det skolstart igen oxå !  grabbarna somnade inte först vid 22 snåret, så de lär nog vara möra imorrn på skolan... tur att de brukar vända tillbaka dygnet rätt snart efter loven..  :)

Nu ska även jag sova...


Anton förväntansfull inför matchen...


Hampus i sin bästa hockey-pose !


Anton med fina mössan han vann i Aftonbladets skotttävling !


Mys på hotellet !


Galna barnen på Paradisbadet ! :)


Snödagar!

Gokvälls på herrskapet !

Sitter just nu & tittar ut på det otroliga snö(o) väder vi har ... shit vad det viner ute nu !

Men jag tycker oxå att det är otroligt mysigt när det snöar.. sedan är det en av de bästa träningsformerna för kroppen !  du tränar alla muskelgrupper av att skotta.. om du gör det på rätt sätt alltså..  :)  vilken innebär ett stort no-no för böjda ryggar..  :)

Imorrn bär det av till Övik för oss.. vi startar vid 9-10 snåret imorrnbitti, för att återkomma till hemmaplan vid midnatt, natten till söndag...  oss väntar en mysig hotellvistelse, bad på paradisbadet, hockeymatch på lördagen, och barnen ska shoppa lite för julklappspengarna ! ska bli riktigt härligt!!!

Igår & idag har jag jobbat kväll.. men innan jag stack på jobbet igår, var jag & grannen ute med alla barn på en prommis & pulkatur !  jag fick ju hem Anton från Junsele tillsammans med Erik i gårmorse vid 9.. sedan var lillebror Molinder hos grannpojken JOhannes... men det slutade med att alla 6 barnen lekte tillsammans hela dagen !  :)  som vanligt ! Anton had ehur som helst haft en trevlig kväll med Molinders i Junsele... och grabbsen hade somnat i lagom tid.. de var inte sååå trötta igår...  :)

Nu ska jag hä mig i sängen... för att vara pigg när jag kör till Övik imorrnbitti... hoppas vägen är OK bara...

Puss & Kram!


Anton med bästis Erik...


Hampus i full fart nerför backen !


Fullt ös i Hjältabacken ! :)


Jan Gullik & jul-bort-städning !!

Hello vänner !
Idag har vi haft en superdag på JanGullik med våra bästaste vänner:  Madde,Annah,Stefan & alla kidsen ! Vi har grillat,åkt bob & haft det riktigt myspysigt några timmar på jangullik ! vi hade tur & fick en suåerhärlig dag med lagom kyla, och t.o.m sooooool !!!  :)
och aldrig är det väl så gott att äta grillkorv & pinnbröd & stekta marshmallows som när man är utomhus !!  :D

När klockan började närma sig 16, och det var mörkt ute, så begav vi oss hemåt.. vi fick en extra kille-Loke med oss hem oxå !  :)
Sedan efter en middag bestående av julmat... HAHA!  NÄÄÄÄÄ... skoja bara..  :)  efter spagetti & köttfärssås, så var det dax att ta tjuren vid hornen & ge mig på att städa bort julen... och ni som varit hem till oss, vet att jag ÄLSKAR julpynt, och har massvis med julsaker.. vi räknade faktiskt tomtarna härhemma innan jul.. och kom fram till den fina siffran.. 207 st... då fattar ni.. en galen medelålders tomtekärring !! det är jag det !  :)
Och nu var det dax att få undan skiten... och herreguuud vad jag har kämpat ikväll.. ni skulle bara veta ! men nu så är nedervåning tomtefri ! och ren..  :`)
Nu har jag endast övervåning kvar imorgon... men där är det lindrigt... det kommer att gå på ett par timmar !

Imorrn,läs idag , ska vi till Nipis & åka lite grillor, har liksom lovat att ta dit grabbsen... så imorrn får det bli ! även jag ska snöra på mig mina fina vita konståkningsgrillor från 1987..

Steffe & grabbsen skulle visst oxå dit, så förhoppningsvis slipper jag åka alltför länge..  :D

Annars är det så skönt att killarna har lov... och att jag bara jobbar 2 pass denna vecka.. och det kvällar, så vi får rediga sovmornar !!  lovely !!
Nä nu är klockan mkt ... puss & gonatt & piss & gå å lägg er !  :)

FinaAnton!


ÄNTLIGEN är julpyntet väck !! :)


KAOS !


Hampus grillar marshmallows !


En härlig dag i Jan Gullik !


Anton & Gurra busar !


Nyårsafton & Nyårsdagen !

Gokväll!

Nu sitter jag här ensam hemma & väntar hem mina grabbar... de for till sin farmor i Sundsvall tidigare idag, jag har ju jobbat hela dagen idag jag... så jag hann inte med att följa.. de verkar ha haft det bra där iallafall !  de har ringt ett par gånger...  :)

Måste medge att det kändes tröttsamt att stiga upp 5:30 imorse.. när vi kom hem vid 00:40 inatt från nyårsfirandet hos mina föräldrar, jag tror jag somnade vid typ 01:30...  men det har gått över förväntan att jobba idag ändå !  :)

Vi hade superbra hos päronen igårkväll! god mat-som vanligt !  :)  och singstar !  mkt trevlig kväll !!

det  var vi, mamma,pappa, jimmy,bettan,milo,faster m karl, farbror,alldeles lagomt med folk !

Nu sitter jag & kollar på tv & längtar efter mina smågrisar...
imorrn ska jag jobba 7-21.... men sedan är jag ledig mån & tis.. jobbar 2 kvällar ons-tors.. sedan ledig fre-sön !!  härlig vecka va??  :)  och så ska vi fara till ö-vik på fredag & sova på hotell & bada ! sedan på lördagen ska vi på hockey i fjällräven center !! wohooo!!

Nu funderar jag på att ev. åka till Jan gullik på måndag.. typ vid 12 & grilla & åka pulka... nån som vill hänga på??  madde??  annah?? please... hänga på !!  :)
Nä nu kommer mina gullisar snart...  <3 
pusspuss!


Nyårsafton i Hjälta !


Gullekussar !


Full fart i köket hos mor & far på nyårsafton !


Singstar !


Vackert i vår lilla by...


Huset i sin vinterskrud...


Hampus på nyårsafton !


RSS 2.0