Chokladmuffins med marängfluff !

På begäran från flera sycken.. kommer här receptet på de mumsiga muffinsarna !

150 g smör

100 choklad ( valfri) smält

1 dl mjölk

3 ägg

2 dl socker

1/2 dl kakao

3 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

blanda ihop alla ingredienser, fyll upp muffinsformar till 2/3, grädda 175 grader 10 min ca..
Ta ut,låt svalna.

Marängfluffet !
3 äggvitor
1 krm ättika 12%
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Blockchoklad

Vispa ihop äggvitorna,ättikan, samt 1 dl av sockret, vispa fluffigt..
häll sedan i resten av sockret, och vaniljen, ställ skålen över ett hett vattenbad & vispa järnet med elvisp tills marängen blivit hård, men den skall ändå vara så pass formbar att du kan hälla i en sprits & spritsa över de kalla muffinsarna., smält choklad & ringla över eller doppa muffinsarna i, ställ sedan kallt !
Gott som tusan ! smakar som mumsmums, fast godare ! :)


Chokladfyllda muffins med marängfluff !


Matplatsen..


Vårt sovrum...


Hall/matplatsen..


Hallen...


Mitt kök ! :)


Hampus rum !


Antons rum !


Färdigflyttade !

Helloo på er !

Himmel, vart ska jag börja nånstans?

Har ju vart offline långe nu tycker jag.. Ja, från vår flyttadag 17/9 nästan ! Vi fick igår vårt härliga Sollefteå Stadsnät med bredband & allt som hör till.. så nu är vi uppkopplade mot nätet igen ! på gott & ont... dessa dagar utan dator, har vi faktiskt haft så pass mycket att syssla med, så vi har inte ens hunnit känna av bristen på datorer.. :)

Ja.. flytten då.. nu är vi installerade i vårt nya hem här på Skedomsvägen 9 i Sollefteå ! känns väldigt bra !  men det har tagit på ordentligt på oss alla... vi är trötta ... och slutkörda känns det som, hela familjen... men bara allt lugnar ner sig så ska nog vårt liv & leverne återgå till "det normala" ..

Vi har inte kört mycket bil sedan vi flyttade in till staden.. vi cyklar varje dag på jobbet, Anton cyklar till skolan, Hampus skjutsar vi ju då fortfarnde till sin skola på Rödsta, men vi har cyklat några gånger med honom oxå ! :)  det har blivit många härliga cykel & promender h'är på Remsle /Skedom. känns fantastiskt !

Och handbollen har dragit igång oxå ! lovely !!!! :)

Både Anton & Hampus lag har kört igång.. så nu är det full speed i handbollshallen hela vintern !! Hampus undrade häromdagen när han skulle flytta till Halmstad & börja handbollsgymnasiet.. hmm..  ja, vad svarar man på det? :)  jag sa att det dröjer nog 8 år tills dess... OM han mot förmodan fortfarande är inställd på att bli proffs! som han är nu.. :D

Själv minns jag när jag skulle välja gymnasium.. jag valde Dans & Teater Estetlinjen i just,Halmstad... men vågade inte flytta så långt... så därför vart det Omvårdnaslinjen.. snacka om att livet tog oväntad vändning.. men jag är nöjd med mitt arbete nu, och tror inte jag gjort succe som teater & dans stjärna heller för den delen.. :D

Imorrn ska vi bara slappa, efter barnen kommit hem från skolan... cykla lite bort på Skedom.. mysa med dom.. men medans barnen är på skolan måste jag dra en genomkörare med både damsugare & mopp här i nya huset ! 1:a städningen sedan vi flyttade in ! wohoo!! :D

Nu blir det "Bonde Söker Fru" puss & gonatt!


Flyttad !! :D

Hallojsan på er !
Kan meddela er alla att vi har nu flyttat till Skedomsvägen !
Vi har hållt på i några dagar nu.. och finally känns det som om iallfall ovanplanet är beboligt.. källaren ser fruktansvärd ut med alla lådor & möbler som skall ställas iordning !:)  men det blir nog kanonbra så småningom... har ju vart ledig nu i 2 dagar så vi har hunnit med en hel del..
Sedan har vi ju flyttstädningen kvar i gamla huset.. men det känns som en piece of cake !
Känner mig så otroligt nöjd med den här flytten så ni kan inte fatta !!
Vi har inget bredband för tillfället, det kommer om några dagar !  så nu bloggar jag från mor & far ! :)
Bilder kommer senare...

Barnen är helnöjda oxå !
Anton cyklar varje dag till & från skolan, Hampus & jag cyklade till Rödsta idag.. skönt att cykla på morgonen !

Imorrn jobbar jag hela dagen, sedan blir det till att fixa mera hemma i huset !  det är skojskoj !! :)


Nä nu ska jag inte skriva mera... kram på er !


Projekt: Flyttning !!

Goafton vänner.. eller ja, för tillfället verkar vi inte ha många vänner... :)  blir nog lätt så när det är dax för flytt, med bärhjälp & allt vad det innebär !! :)

Hursomhelst, så har dagen spenderats åt: bärande,packande,mera bärande & mera körande ! :)

Vi har haft den fina turen att grabbarna har vart hos grannarna heöa dagen , på kalas & fått haft lite mer kul än att flytta grejer med mig & Thomas.. men nu ikväll har även de fått arbeta.. de var jätteduktiga och bar in de flyttlådor som var deras på deras respektive nya rum.. våra duktiga killar !

Vi har nyss kommit hem efter de 4 rundor det har blivit med släpkärran upp till nya huset... stort tack till min lillebror´som varit till stor hjälp idag ! Även Milo var med & fixade lite.. :)

Nu ids vi inte göra ett dyft till... men imorrn efter 12 blir det till att köra igång igen !  det är pissigt jobbigt & tungt, men himmel vad bra det kommer att kännas när det är klart !  vi kommer få det underbart på Remsle !!!  jag älskar redan huset & omgivningarna... <3  men det är klart.. en hel massa jobb återstår... fortsättning följer...

Välkomnar hem mina föräldrar som nyss landat på svensk mark oxå !!


Flyttning pågår.. :D


Milo hittade hemliga skåpet.. :)


Baksidan.. mot garaget..


Liten del av baksidan..


"walk in closet" wohoo!


Söndag !

Då är vi innne på sista veckan vi sover i detta hus...  10 år har detta varit vårt hem.. men nu är den tiden snart förbi.. nya härliga tider väntar oss som stadsbor ! :)

Idag har vi haft besök av bästaste lillebror, Milo & Lima.. efter lite lunchfix & lek så for vi en sväng till kraftverket för att kolla in allt vatten de släpper på... himmel vilka krafter alltså !!

Mäktigt...

Annars idag har vi packat som vanligt... men även oxå tagit det lugnt.. nu duschar killarna, gör sig redo för en ny skolvecka... och vi för en ny arbetsvecka.. jobbar alla dagar denna vecka.. men inte helgen iallafall ! :)

Ikväll blir det att kolla på nya serien på 4:an, "Vera"...

Idag kom mina föräldrar fram till Turkiet oxå ! de hade visst 35 grader i vattnet & 37 i skuggan... lagomt det ! :)


Lillebror & Milo...


Hampus myser med Lima... <3


Va en sväng till kraftverket & kollade på allt vatten de släpper på...


ÄNTLIGEN ! hittade min gamla fina mugg....


en tiondel av lådorna som är packade i vårt hus... :D


Denna bild kallas "Flyttstök"....


Liten bild på vårt nya hus ! :D


"Som i ett vanligt hem.. "

Jisses vad vi packar & röjer nu !

Åsså kommer svägerskan idag & sårar mina röjarkänslor.. " Nej men jag tycker här ser ut som ett vanligt hem.."  men HALLÅ !!  märks inte att vi packat ner över 80 st flyttkartonger.. har fyllt inte mindre än 3 !  släpkärror med kåpa full med sopsäckar med skräp som vi ska hä iväg..  men nej då, det ser ut som ett "vanligt" hem.  :D men nu är det så att vi inte har som de flesta, det där sparsmakade.. rena tomma ytor... jag gillar det inte, det där "chabby chica" som är så poppis.. vitt... lite pryxlar.. jag vill ha ombonat, mysigt med alla mina saker omkring mig.. och visst, då får man mycket att packa ner oxå... men , ja, det är värt det ! :)

Fast, det är klart.. att nog fasen märks det att vi packat ner mycket !!  det ekar nu i huset.. hualigen !
Förutom att packa,kasta,och röja, har vi börjat att må hyffsat bra härhemma, både jag & Anton är nästan krya ! lite ont i huvudet & halsen men det är bättre !
Åsså imorse var vi ner & kollade på Jessica & Johannes final matcher på Risön.. båda lagen vann !! wohoo!!
Vi har hunnit med " Smurfarna" på biografen oxå ! himla kul film ! faktiskt !
Nu har T stuckit på jobbet inatt, vi tar det lite lugnt med lite karra & läsk... mina föräldrar är på väg till Turkiet.. lyckos dom !
Nä nu ska jag röja kökssoffan, sedan är alla skåp,lådor & skrymslen röjda !! bara hundra miljoner lådor att bära den 19:e, samt alla möbler... och fara på tippen med alla sopsäckar under veckan som kommer !  ride on vänner, ride on !!  :)


NU ÄR DET MYCKET ! :D

Hej alla vänner !
Som ni märkt har jag inte skrivit på länge.. det har sin förklaring..  :)
Den 19 September, flyttar vi in i vårt nya hus på Remsle, på Skedomsvägen 9 ! wiooooooo!!!!  :)
Som ni då förstår, är det massor att göra härhemma innan dess.. ni skulle bara se hur här ser ut nu... flyttkartonger precis övverrallt... men det positiva är att det är mer som skall kastas än som vi sparar på oss..  :D  nu gör vi en REJÄL utrensning !
Och mitt i allt detta flyttkaos.. så har jag & Anton dragit på oss nåt virus.. ont i kroppen, halsen, magen... febriga... ja, dessa höst bassilusker... men jag tycker det var illa valt tillfälle att bli sjuk på..  :) när det behövs göras som mest härhemma... då är man som hängigast... men det går väl över.. och jag får ta det lugnt med packandet...
Vårt hus här i HJälta är inte sålt ännu, men vi har lite spekulanter.. får se om det blir sålt innan vintern.. tveksamt.. men vi kommer att fixa det ändå !! :) banken har kollat av det ekonomiska, och vi kommer att fixa det, även om vi får leva snålt som tusan ett tag framöver under vintern.. men det är det värt !! 
Vårt nya hus är mindre, både in & utsidan än det vi har nu, precis som vi vill ha det !!  alldeles perfekt !! nära till allt, vi kommer att sälja min bil, Hyundaien, för i staden kommer vi bara att behäva en bil ! :D
Nä nu ska jag fixa frukost till Anton !


Thomas lag "Undrom" vann korpen !


Milo


Lima 4 1/2 månad !


Thomas som liten.. Hampus är pappa upp i dan !!


Jag 15 år.. Anton hyffsat lik mig va? :)


Jag & lillebror... :)


Härlig fotbollskväll !!

Igår kväll hade vi korpen-cupen.. hela kvällen lång !!  skojigt & regnigt som tusan ! :)

Man såg ut som en lerhög.. efter alla gånger jag kastade mig .. och såklart var det en redig lerpöl mitt i straffområdet , som jag landade i mången gång ! :D

Men som sagt, det är bland det roligaste som finns & spela med mina underbara " PUmorna " ! nu längtar jag redan tills nästa års korpspel drar igång ! och då ska jag vara mer vältränad... lovar ! :D

Men det är ju extra kul när jag som igår, fick beröm av motståndarlagen  över min insats i målet.. jag citerar: " Du sliter som ett djur, jävlar vad bra du är ! "  nädå.. jag blir inte mallig alls..  hehe..

Igår hade vi en massa roliga samtal med diverse instanser och personer oxå...  idag ska vi på möte klockan 16... nu händer det grejer här ser ni !  jag lovar att berätta mera sedan när allt är fixat & ordnat... kanske ikväll ...

Åsså firade jag & Thomas vår 10-åriga förlovningsdag !  med att tillsammans bära virke...spela fotbollsmatcher mot varandra.. och säga grattis åt varandra att vi vart så duktiga som stått ut med varandras diverse nycker..  hehe...

Idag ska jag bara slappa tror jag.. vi har börjat att känna av "börja i skolan snor & ont i halsen" symptomen... som vanligt på hösten alltså.. :)
I helgen ska jag jobba !  känns helt OK !  Thomas & killarna ska fara till Ragunda på fotbollscup på lördag... så det känns lite halvtrist & missa..  
Nä hörni,  nu ska jag inte göra nåt ! :)


Prinsessan Lima ! <3


Broder & Lima... <3


Anton!


Limas dop...


Faster & jag...


Farmor & jag på Limas dop...


RSS 2.0