Marmelad baby !!!

Kokade ihop en snabb marmelad av äpplen, ingefära & citronbitar... himmelsk gott & passar utmärkt till goda ostar eller som ett lite lyxigare tillbehör till frukost brödet,,,
 

New York Choklad Cheesecake !

 
Detta är ett recep ni bara måste göra !
Tar lite tid, men är absolut värt allt besvär ! :)
 
Ingredienser
150 g digestivekex
150 g smält smör
700 g ca 3 pkt Marabou philadelfiaost
50 g socker
2 msk mjöl
3 ägg
200 g philadelfa light naturel
4 msk mjölk
 
Gör så här:
sätt ugnen på 200 grader.
krossa digesive och blanda ihop med smöret, tryck ut i en rund form och ställ i kylen en stund.
Blanda ihop philadelfia Marabou med , mjölet,sockret & äggen.
häll över kexen i formen, in i ugnen på 200 grader 10  minuter, sänk sedan värmen till 90 grader och låt stå i 25 minuter till... stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar  1 timma för att svalna...
rör ihop philadelfia naturell med mjölken så det blir slätt, bred detta över den avsvalnade kakan & ställ in i kylen minst 5 timmar eller helst till nästa dag.... mumma !!
 
 

Tisdag

Hej.
Idag på förmiddagen har jag haft en sådan där trött dag... det är fruktansvärt att bli så hemskt trött & matt, men det är något jag har vant mig med.. och det enda som funkar är att lägga sig att vila. har börjat lyssna på ljudböcker, det är helt suveränt ! Jag på deckarna om Silverbielke.. mkt spännande !
Min chef ringde på fm också och bjöd mig på tårta tillsammans med dem på jobbet.. men jag sa som det var, att jag helt enkelt inte orkade, jag tror de förstår...
Har under en tid haft lite problem med ont i halsen också, men jag tror att det är på väg bort.. så jag slipper söka för det också !!  men det skulle inte förvåna mig om jag åkt på halsfluss eller nåt... :)
Nä annars är det helt ok.. försöker att tänka positivt..
 
Ikväll tänke jag gå på 7:ans föräldramöte. Kan ju bli skoj att träffa de andra föräldrarna till kidsen i Antons klass... och då tänkte jag även ta upp matfrågan... det är inte bra på valla.. tyvärr.. rester, mat som inte räcker till... kort tid att äta på.. och ja, jag vet att skolan har det tajt med det ekonomiska, men det sadar inte att än en gång lyfta frågan.
 
Vill rikta ett stort tack till mina föräldrar, brorsans familj & mina vänner som fortfarande hör av sig.. det betyder mycket.. och jag vet att jag inte är alltför trevlig eller rolig just nu.. men jag är tacksam att alla står ut med mig under den här tiden.. :)  det kommer blir bättre, lovar!
 
Nu ska jag vänta hem Hampus. sedan ska vi förbereda middag tills Anton & Thomas kommer hem från träningen...
kram...

Ett försök...

Hejsan igen...
Nu är det länge sedan jag gjorde något riktigt inlägg.. mycket annat har prioriterats att gå före...
Men nu ska jag göra ett försök..
Saker och ting har hänt det senaste året, just nu har jag varit sjukskriven sedan 30/4,jag har under många år, stressat,stressat & alltid vart mån om att vara andra tillags.. jag är nog tyvärr en "fröken duktig" och det har jag insett nu , inte är bra alltid.. man kan tyvärr få betala ett alldeles för högt pris.. i form av en vacklande hälsa.
 
Anledningen till att jag är hemma nu, är vad de tror en kombination av utmattningssyndrom och att jag på köpet dragit på mig ett puls/hjärtproblem som nu är under utredning. Jag vänta i detta nu på att få komma på en specialundersökning på hjärtklininken i Sundsvall.. men om det ä pga av stress.. det får man nog aldrig veta.. och vad och hur de skall "fixa" mig återstår att se.. men jag har stora förhoppningar och känner starkt att saker och ting kommer att ordna sig.
Kan försöka förklara lite över vad som händer i min kropp..Jag har väldiga hjärtklappningar, hög och väldigt låg puls, som det inte är någon odning på överhuvudtaget. Jag ar emellanåt , nästan jämnt en otrolig matthet, trötthet som tynger.. har gått ner 17 kg sedan i våras, detta pga av min kropp går på sk högvarv.  Jag har innerst inne en känsla av att jag måste förändra mitt liv och hur jag lever det.. och det är jag fullt medveten om, men det är svårt att ändra ett sätt som jag haft i så många år.. och att få de andra härhemma att ta mera ansvar, det är ett måste.Det inser jag.
 
Jag måste börja prioritera MIG, att sköta min kropp med träning,avslappning mm. att ta mig tid för mig själv, men detta har jag så otroligt svårt för.. att sätta mig före alla andra.. vet inte om jag någonsin kommer att fixa det.. jag måste nog få hjälp med det utav de omkring mig, att nästan tvinga mig..
Jag är så otroligt medveten av hur man skall leva ett bra liv , med allt vad träning, och allt omkring innebär.. men lever själv inte efter det... jag vet, det låter heldumt... men det är inte så lätt att göra en helomvändning....
 
Annars härhemma har mina pojkar börjat skolan igen efter ett långt sommarlov... Anton har börjat högstadiet. 7F på Valla. Och Hampus har börjat Åk 5 på Nipanskolan. Det tar nog ett tag för dem att komma in i rutinerna igen...
 
Ja, nu vet ni lite om vad som pågår.. och jag skall föröka ta detta som en linje i mitt tillfrisknande.. att skriva om det.. kanske blir jag som folk igen jag också.. :)
kram på er....
 
 
 

RSS 2.0