Långvecka..

Insåg just att det är en hel vecka sedan jag skrev sist... tiden går fort.. för fort känns det som..

Massor händer just nu.. och en hel del av vår lediga tid nu går åt till handbollen... massa planering & MASSA arbete från vår sida för att få hela cupen som går av stapeln till helgen, att gå runt.. tror inte att folk förstår hur mkt arbete vi ledare lägger ner på att planera inför cuper... men som sagt, det är en mkt intensiv period nu på några veckor som det är såhär... nästa vecka när allt är färdigt & färdigspelat, så kan vi nog pusta ut... :)

Nu känner jag mig bara som en elak ledare som vill få våra föräldrar i lagen att ställa upp på arbetspass som vi måste göra.. men som tur är, är de flesta väldiigt hjälpsamma & ställer upp.. men det verkar bli i år som alla andra år, att jag får ta masssor med pass... så är ni några som vill hjälpa till i Vallla skolans matsal mellan 15:00-19:30 nästa lördag med att servera middag till ett hundratal handbollsungdomar,HOJTA !! :) för just nu är det bara 1 person som kan... vi måste vara minst 3 st till..

I år har jag ju hand om 2 lag.. så det är sammanlagt 46 pass jag håller på att lägger ut... men som sagt, de flesta är duktiga på att ställa upp !

Annars då? ja, jag är sjuk.. fick va hemma från jobbet ons-tors.. för att jag haft feber,halsont..kroppsont... mått piss helt enkelt.. åsså är jag ledig nu fre-sön.. nu har det börjat att släppa i näsan ialfall... så nu är jag snorig som tusan.. men mår bättre i kroppen..

Ikväll har jag haft bror m familj här på middag... mkt trevligt !  sedan sminkade vi kidsen & de fick busa runt lite i kvarteret, även vi har haft besök av en massa monster idag ! :) såklart fick de massa karra med sig ! Milo & Hampus härjade på & knackade dörr hejvilt häromkring!

Imorrn ska vi till mor & far på middag-härligt !! 

Bildbevis från vår kväll med all sminkning, där även jag var en flitig halloween:are, får ni vid ett senare tillfälle, eftersom kameran trilskas med överläggningen av bilderna... :(  men vi var ur-vackra allihopa !! :D

Nä nu ska jag kolla klart på filmen vi ser på härhemma...

Puss & Kraaaam !


Fixade små gottapåsar som småmonstren som kom & Halloween:ade för oss ikväll..


Anton fick spela match med " de stora killarna " :)


En UNDERBAR helg !

Goafton mina älskade vänner !

Nu känner jag mig sådär härligt nöjd med det mesta igen.. :) Även fast jag lagt ett överjävligt schema dessa veckor.. jobbar 10 av 11 dagar.. så känns det OK .. det är sådana här dagar som vi haft som gör att man orkar.. som igår, då hade jag ju turen att iallfall sluta 12.. for då sedan & hämtade lillen-eller lillen & lillen.. han blir 8 år.. :)  men kommer alltd vara "lillen" hihi.. sedan efter Anton slutat 13:30 så mötte vi upp dom på fredagsfika på Shell Remsle ! så tillsammans med kusin Milo så fick vi en fin & mysig stund där !

Sedan vid 16 hämtade vi Antons allra bästaste Erik Molinder som kom med bussen från Junsele och skulle sova över här, och eftersom Anton fick en sovaöverkompis, skulle ju såklart Hampus oxå få det ! så Loke hämtades oxå efter Hampus träning ! så alla barnen & även vi hade en superkväll med massa snacks & dricka ! fredagsmys helt enkelt.. :)

Idag var det till att kliva upp i ottan-läs 7:30.. :)  för att fixa ordning inför Antons matcher som han skulle spela med "de stora killarna " 98/99:orna.. Sollefteå vann båda matcherna ! wohooo!! så vi var på Valla allihopa mellan 10-14, men mellan matcherna, så hann jag & småkillarna även med en sväng ner på Konsum, som det visade sig hade nån sorts "barndag" där de gav bort massa saker till alla kids, så Hampus & Loke fick varsin sagobok & varsin mjukisdjur & glass, gissa om de var nöjda & belåtna? :D

Ikväll efter hemskjutsning av Loke, skulle jag & Hampus skjutsa Anton & Erik tillbaks till Junsele, för inatt ska de sova där.. :)  kvalitetstid kallas det ! få ut så mkt av helgen tillsammans...

I höjd med Resele ringde Eriks mamma, Bästaste Linda, och frågade om inte jag & Hampus ville köka middag med dom? åh guuud då blir man glad i hjärtat...  <3  väl framme i Junsele, vid 17, bjöds vi på myspys & underbart trevligt sällskap & supergoooood mat, vi kom inte hem först vid 21.. så himla trevligt alltså !  det är sådana här spontana möten som oftast blir de bästa !jag fick t.o.m med mig en matlåda hem till jobbet imorrn.. gulliga finaste Linda Molinder-lillhjärtat mitt.. <3

nu hemma i tyst hus.. Hampus somnade framför tv:n.. totalt slutkörd & supernöjd efter dessa dagarna.. jag har städat upp efter 4 barnshärjningen härhemma.. tvättat..diskat.. nu sitter jag bara & njuter av tillvaron.. förnöjsam tror jag visst det kallas.. :)

Imorrn kväll jobb som sagt.. innan dess tänkte väl jag & Hampus hinna med en sväng bort med cykeln på Skedom.. nu lägger mina ögon snart igen sig.. puss & gonatt !


VAd tycks om min svägerskas fina teckning av mig? klockren eller hur! :) "vickan goes South Park " liksom..


Helgslut !

Hellooooo !

Så var denna helgen slut... jämarns trist det..

Men men, bara att ladda om för ny arbetsvecka !

I helgen har det vart höstmarknaden... så dit cyklade vi såklart & kollade.. men inget inhandlades, förutom ätbart.. :)  eftersom vi lever väldigt snålt nu ska ni veta... så får det bli tills vi fått det andra huset sålt ... så är det bara. Men det funkar.

Annars i helgen har det vart handboll såklart, även hunnit med att träffa våra nära & kära en massa, det är så härligt att bo så nära varandra nu !

Igår morse fick jag hem 25 kg köttfärs som jag vägde & packade till mina päron & till lillebror... vi delade på hela lasset, härligt att ha massa färs i frysen !  imorse stekte jag en hel hög med biffar av nåt kilo oxå ! så det blir nog biff till middag här idag när jag är på jobbet kan jag tro.. :)

Nu måste jag leta reda på vinterjackor... hur nu det ska gå i röran i förråden... :)


Hipp Hopper Lima !


Hampus pussas med Lima !


Anton & Lima !


Sötkusiner !! Anton & Lima <3


Underbara helg !

Så underbart det kan vara med helg... första helgen dessutom jag är ledig efter vi flyttat in i nya huset ! :)

Idag har vi sovit länge.. sedan var det handbollsträning för Anton, efter den visade det sig att han & 5 andra 01:or blev uttagna till att spela match med -99:orna !  gissa om han blev glad !!  så idag skjutsade vi en mkt nervös 10 åring till match med 12-13 åringarna !  jag tror banne mig han växte minst en meter efter den matchen !  för våra 01:or gjorde skitbra ifrån sig på matchen ! vad mkt det betyder för dessa killar att få spla med "storkillarna" och visa att de oxå hänger med dem !

Sollefteå vann matchen med 15-7 !  hejaheja !! så nu är Anton inbjuden till att träna med dessa storkillar när han vill !  så imorrn ska han på deras träning... han är tok-taggad !!

Vi har även hunnit med en cykeltur bort på marknaden... langos hanns även med ! :)

Imorrn ska vi dit en längre stund !

Annars ikväll har vi haft kompisar till pojkarna här..jag bakade lite go-muffins som jag for upp till Långsele med, då mina älskade kusiner är hemma från Östersund, och så fick jag se Yasmines fina mage oxå... :)  snart blir det bebis i släkten igen !! härligt!!  efter fikastund med moster,kusiner och Yasmine & Jonas, så for jag hemöver igen... svängde in en sväng till mor & far oxå, och där fick jag mig en supergod kantarelltoast !  mumma !! nu myser vi hemmavid... njuter av lugnet...

Snart dax att kasta kidsen i säng tror jag ... undra vad de säger om det ? :D

Imorrnbitti får jag 25 kg köttfärs.. så då vet jag vad jag har att göra imorrnförmiddag ! packa färs.. :)

Nä nu ska jag lägga mig & kolla på nån bra serie tror jag... puss & kram !


Ledig??

Hallååååå vänner !

Just nu känner jag mig helt borta i både kropp & huvud.. :)

Har ju som sagt varit "ledig" i 2 dagar.. från mitt jobb ,skall tilläggas...  I Måndags efter jobbet så bjöd vi hit Sandra & Liam på lite middag innan det var dax att fara på Hampus handbollsträning.. när väl träningen var slut vid 19:30.. då blev de tillfrågade om de ville testa badminton 1 timma mellan 19:30-20:30.. såklart ville pojkarna det ! de som inte har nånting alls att syssla med på kvällarna.. hihi... så nu är de ju sålda på badminton oxå då.. :)  men det är ju varje måndag efter vår handbollsträning, så nog kan de få testa de några gånger....I tisdags på min första lediga dag, så spenderade jag, min älskade mor & min älskade moster, 10 timmar i Hjälta.. vi flyttstädade huset... åh himmel vad vi kämpade på... men äntligen är det totalt utstädat !!
Jag var så trött när vi kom hem på kvällen, så jag.. hör & häpna: missade den superbra:iga fotbollsmatchen Sverige-Holland !  vilken skräll ! att jag missade den alltså... jag gick & la mig & sov istället ! :)
Igår, på min 2:a lediga dag, så spenaderade jag & Thomas 7 timmar med att köra 3 lass till tippen med de saker som var kvar i uteförrådet & garaget... samt 1 kärra med saker hit till huset som vi skulle behålla... åsså städade vi ut garaget ... så nu är verligen HELA huset-garage,förråd... hela kittet färdigstädat !! sedan igårkväll spenderade vi några timmar på GB med Antons handbollslag... men det är ju bara superkul !!
Idag har jag städat lite härhemma på förmiddagen... kastat lite papper på pappersinsamlingen... pantat flaskor...och nu bara slappar jag 1 timma innan det är dax för kvällsskiftet på jobbet... just nu känns det som om det är alldeles för lite timmar på dygnet...
Men vi trivs som fiskar i vattnet här i nyhuset ska ni veta ! alla är välkomna på fika om det är nån som vill det !
Men just nu är en tid då vi inte är hemma så mkt... det är full fart med cupplanering med handbollen... så mkt tid tillbringas i hallen...men i helgen är vi lediga !! tjohoooo!!

Nä nu måste jag in i duschen... har ju medarbetarsamtal på jobbet idag oxå !!  :)


Helgen slut..

Så förvann denna helgen i ett nafs !

Har jobbat heeeela långa helgen.. men med finaste jobbarkompisarna så funkar det ju hur bra som helst ! :)

I Fredags så skjutsade vi Anton till sitt allra första mellanstadiedisco på Önsta... himmel vilken nostalgi.. där var man ju mången gång förr i tiden.. :) Han hade mkt för sig innnan vi skulle dit.. redan på torsdagen så skulle han ner på stan & inhandla nya jeans... :) när väl tiden för discot var inne var han supertaggad !! hursomhaver så hade han haft superkul ! han var där från det öppnade klockan 19, tills det slutade 22:30.. :)  sedan skulle han promt sova hos mormor & morfar där Hampus var.. :) eftersom både jag & T jobbat i helgen så passade det ju utmärkt !

Igårkväll efter jag kommit hem från jobbet, så for jag & grabbsen ut i mörka skogen för att se om vi kunde få se några meteoriter.. och det gjorde vi ! en helen höööög !! superhäftigt var det verkligen ! 126 år tills nästa gång draconiderna tittar förbi igen.. :)
Kul tycker jag att pojkarna fått samma intresse för astronomi som både jag ,pappa & lillebror har ! som Anton sa igår: det är nog ett släktdrag mamma..  hmm.. jo kanske det ! :)

Idag efter jobbet, och avklarad middag härhemma, så vart vi bjudna till brodern på fika, alltid trevligt !Idag fick jag ÄNTLIGEN hans supergoda Creme Brülee´.. guuud så gott det va !! efter lite myspys med Milo & Lima så cyklade jag & pojkarna hemöver... nu ska vi starx börja göra kväll.. känner mig halvsliten efter en psykiskt rätt jobbig helg på jobbet... men man har fantastiska jobbarkompisar så det är skönt...
Imorrn är det "bara" 7-12 passet kvar på denna jobbarhelgen.. sedan är jag ledig i 2 dagar !
Puss & Kram..


Och bekymren fortsätter...

Ja.. vad ska man säga..
Idag när Anton kom hem, säger han att hans sparkcykel förvunnit på skolan.. någon hade visst tagit den & kastat omkring med den.. enligt en av Antons klasskompisar, som hade sett detta hända, men att han inte fick säga vem som gjort det...suck..den stackarn vart väl hotad han oxå om han skulle säga till Anton ..vad vet jag?
Men Anton hade hittat åt den tillslut, med snett bakdäck..
Alltså.. vad ska man ta sig till? jag känner mig helt maktlös..
Och idag vid middagsbordet pratatde vi lite, då säger Anton att han är själv på rasterna.. mestadels.. och att han inte vet vad de andra killarna i klassen gör.. men åå.. vad jag skulle vilja säga till alla grabbarna i klassen LEK MED MIN SON ! låt honom få vara en del av gemenskapen för guds skull !! han försökte idag oxå att gå till några killar som bor här i området för att höra om han fick vara med dem.. men som så många gånger förr, så ville de vara ensamma.. alltså, just nu känner vi oss som de mest ensamma människorna som finns tror jag.. har det inte varit för mina föräldrar & min brors familj.. så har vi mått piss.. fan oxå !
sorry, men nu ids jag inte skriva mera..vill bara grina..


Elaka barn ...

Barn kan vara otroligt onda & riktigt elaka har jag tyvärr insett...

Inget nytt under solen med diverse mobbingar och dyligt.. sånt händer ju tyvärr i varenda skola fortfarande.. trots all information till både barn & föräldrar att sådant icke skall förekomma.. jo men tjena...

Vad som hänt ska jag berätta..

Anton har ju börjat i mellanstadiet.. med de stora barnen.. 5:or ´& 6:or.. läskigt kan man tycka som en liten 4:a...

Och att barnen i sin tur är utstuderat elaka & SLÅR varandra.. med den enda ursäkten att det är "på lek"... denna leken resluterade i att Anton kommit hem från skolan med både röda kinder, samt blåmärken på armar & axlar..

"Leken" är s.k "sten-sax-påse" och den går ut på att om man förlorar så får den andre slå den ene..hårt.. och Anton som är snäll & inte säger något, tar såklart emot smällarna utan ett ord..

Några veckor går, Anton börjar ringa från skolan flertal gånger och har ont i magen... säger inte varför, utan det går ytterligare några dagar, sedan kommer det fram att han blir slagen på skolan.. det är fan helt otroligt ! och inte nog med att barnen slåss, såklart vräker de ur sig de mest meningslösa ord, om än det ena än det andra, att de inte fattar att ord sårar något fruktansvärt !! biter sig fast i själen...

Nu fick jag veta  att detta med hur man beter sig mot varandra skall tas upp i skolan-med alla .

Tänk om man fick drömma lite.. tänk om alla bara kunde vara snälla med varandra.. vart är tiden  t.e.x som då man själv var liten, då man bara kunde "springa över " till kompisarna, vi lekte alltid flera stycken... utan, eller nästan, utan problem... nuförtiden tycks barnen bara leka 2 & 2.. inte ha mer än 1 kompis åt gången.. men hallå ! härhemma är hur många ungar som helst välkomna att leka-samtidigt bara så ni vet..

Barn förstår inte att det sårar att bli utesluten från lekar..
Husomhaver , skolan som Anton går på, är jättebra med underbart fina lärare, så detta lär nog ordna upp sig, det har redan börjat att göra det.

Annars då... jodå, vi håller på att fixa iordning oss här hemma i nya huset ! :)  känns superbra !!
Imorrn skall jag städa ur , eller börja städa ur huset i Hjälta, fick ett samtal från fastighetsbyrån idag att det kommer intresserade spekulanter & skall titta inne i huset på onsdag,från Hammarstrand !! spännande !!! håller tummarna att vi får det sålt nu !!

Ikväll har vi haft handbollsträning med 03/04:orna, vart inte riktigt som vi tänkt oss... det visade sig att GB hade föräldramöte där.. på vår träningstid som vi bokat !
Men tack vare snabbtänkta föräldrar som fixade en hall på Vemyra åt oss, så blev det lite träning iallfall ! en underbart skojig träning dessutom !

Nu ska jag sova, så jag orkar städa som en tok imorrn !!
Puss på er, och kom ihåg att prata med era barn om att man ska vara snäll & omtänksam mot varandra... det vinner alla på i längden..


RSS 2.0