<3


Mitt i veckan !

Himmel vad veckan går fort nu då !   snart halva veckan gått igen.. jag jobbade helgen, och igår.. och idag.. men nu så är jag ledig i 2 hela dagar !

Måndagen spenderades på nipvallen med Hampus & grannbarnen, jag tog ner dom en sväng för att de skulle få testa på lite längdhopp & löpning... som tur va så var det inga andra där & tränade, så vi hade hela nipvallen för oss själva !  så t.o.m jag körde lite längd..  hehe.. kom inte lika långt som jag gjorde i min ungdoms dagar direkt.. haha !  kanske hälften så långt.. på sin höjd hoppade jag 2.50 långt !  hehe...

Igår så jobbade jag dagtur... vid 10:30 ringde Thomas & sa att han var på väg på akuten med Anton... han hade ramlat illa på skolan..slagit handen, så nu efter besök på röntgen & akuten så har han fått höger handen/tummen fixerad i 2 veckors tid... stackars lilla Anton.. men han är vid gott mod, klagar inget alls nästan... förhoppningsvis läker det ihop snabbt !

Idag har vi haft kompisar härhemma.. vart & kollat på Anton lag som spelat match.. och fikat på Westerlunds !
Åsså har jag skalat hundra miljone äpplen & klyftat & fryst in nu ikväll !
Imorrn har vi Korpen-cupen hela kvällen, ska bli skoj som tusan !! men först imorrn ska jag städa...
Puss & Kram !


Antons otursföljda högerhand... :(


Jag- klass 4, Multrå Skola !


Jag- 1 år gammal... :)


Mina fina äpplen !


Längdhoppning !


Klara..färdiga..gå !!


Dop,fotbollscup & födelsedagsfirande !

Hallojsan !

Idag har varit en dag full av skoj !!

Imorse for vi ner till Risön för att kolla på killarna när de skulle spela cup!

Hampus lag gick vidare.. men sedan vart det stopp... Antons lag mötte "storgrabbarna" så det vart stopp efter det mötet.. men båda pojkarnas lag gjorde mycket bra ifrån sig tycker jag !!

tröstade dem med att både Anton & Hampus lag faktiskt vann hela stora cupen med sina diverse lag förra året.. man får ju låta några andra lag vinna i år..  hehe...

Efter Risön var det till att swisha snabbt som ögat mot Multrå där vi skulle på Limas dop !!  åh det är så fint med barndop... Milo & Lima skötte sig exemplariskt !!  jag var ju fadder oxå, så jag läste Jesus & barnen, sedan hjälpte jag Milo att hälla upp dopvattnet ! efteråt var det fika, Bettans gofika ! :)  efter städ av församlingsgården så for vi hemåt för att fixa middag.. pojkarna hade beställt hajmal.. så hajmal med pressad potatis blev det ! :) gottigott !!

Ikväll har vi sedan tillbringat tiden tillsammans hos grannarna.. Johannes fyller 7 år idag ! hurra hurra !!   så där blev det ännu mera gofika & trevligt surrande med Helena ! en mkt trevlig & fin dag har vi haft idag må ni tro!

Nu gör vi snart kväll.. imorrn jobbar jag hela dagen.. sedan ska jag en sväng med Hampus till Nipvallen hade jag tänkt.. han är ju helt galen i att hoppa längdhopp... så jag tänkte han ska få testa hoppgropen där.. om det inte är några andra där vill säga... :)

Puss & Kram & Gonatt!


Limas dopdag !


Anton ,Hampus & min mamma gosar med Lima !


Kärlek...


Här läser jag "Jesus & barnen ".... visst ser jag "präst-aktig" ut? :D


Limas dop !


SötMilo på väg mot lillasysters dop !


Glada Hajar !


VINST !!

Åh hej & hå vad taggad jag känner mig nu !  vet inte hur jag ska kunna somna..  :)  vi hade vår sista & avgörande match för säsongen... och jag var nervös som attan... men jag höll nollan !!  vi vann med 2-´0 mot Lirarna !!  tjohoooooo!!!

Det var en makalös känsla när matchen väl var slut & vi hade vunnit !!! :D

Jag råkade dock ut för en smärre incident... i slutet av 2:a så kastade jag mig & räddade en boll, men fick ett knä i bakhuvudet så jag trodde huvvet skulle lossna... jämarns vad ont det gjorde !  jag blev lite yr, men fortsatte matchen, flr tusan vad gjorde det med en liten skada, när vi vann !! då tar jag lite huvudvärk !! :D

Mina lovely Pumorna spelade som gudinnor ikväll ! ni skulle ha sett !!

Nä nu måste jag till sängs... tidig jobb imorrn !!

Puss !


Älskade PUMORNA !! <3


Superräddning av mig ! :)


Vardagen åter !

Hellooo!

Nu så börjar vi komma in i detta med skolan igen tror jag... gick ju hur bra som helst att få upp killarna till deras första skoldagar efter det enormt långa lovet.. de har ju vart lediga heeela tiden sedan skoalvslutningen ! :)

Nog märks det på dom att de är lite tröttare än vanligt.. men de har det himla bra i skolan ! t.o.m Hampus tycker det var skoj att börja igen ! :)

Att han numera är "nästan störst" i skolan, det är man alltså när man går i tvåan.. hehe.. så känner han ett stort ansvar att " ta hand om " "småttingarna" alltså förskoleklassarna & ettorna..

Anton han verkar trivas som bara den på sin nya skola, Nipan, och med ny klass & allt !  att jag fått en sådan supersocial son är ju helt otroligt ! han känner nästan allihop däruppe tror jag.. :D

Även jag har ju kommit in i jobblunken... härligt det !

Men numera är jag trötter denna tiden, så nu vankas sängen.. imorrnkväll är det viktigaste matchen för oss "Pumor"... vi måste bara vinna !! sista matchen för säsongen... håll tummarna !
'Puss & Kram & gonatt!


Festhelg ! :)

Heloo alla !

Denna helgen har förvunnit snabbt som ögat !

I Fredags var Hampus bjuden på kompis Viktors kalas, han var överlycklig efterråt.. det hade vart ett superbra kalas ! :)

I går, hade vi spekulant på vårt hus som var här & kikade... spännande..  :)

Sedan igårkväll var vi bjuden på fest hos min faster m familj ... en kombinerad surströmming/ köttbullefest !  vi vart bjudna på så mkt god mat... supergod bacon/svamp/ost paj.. som jag såklart vräkte i mig alldeles för mkt av..  :)  surströmmingen har ingen i vår familj aldrig gillat, så den skippades..  :) efterrätterna var en underbar hemmagjord daim glass, som smakade himmelskt !  samt en blåbärspaj med vaniljssås som jag hade med mig dit !  jag var så mätt efterråt så jag var nästan spyfärdig.. :) 

Vi var ett lagomt gäng som va där... vi, mor & far, annelie,sten, kicki & B-A, Bettan,natta,lucas,camilla,kerstin,ove & sandra,och farbror johnny.superkul hade vi verkligen...

Vi kom hem efter midnatt nångång... idag har vi fotbollsträningar för båda killarna, vi ska sedan fara & kika på ett hus..  :)  åsså ska jag på handbollsmöte- det är ju snart dax för den att starta upp oxå ! tjohooo!!  :) sedan hoppas vi att vi får killarna i säng någorlunda tid.. typ innan midnatt..  :)  för imorrn är det ju skolstart !!  faktiskt så längatr båda två efter att börja skolan & träffa alla kompisar.. Hampus börjar i 2:an, och Anton får ju extra spännande med att han börjar i 4:an, på ny skola, ny klass & allt !  men han är så glad över att få börja på Nipan ! och lära känna nya människor... supersociala grabben han är !! lär nog inte bli några som helst problem ! :)

Och jag längtar efter att få börja jobba imorrnkväll !!  längtar efter mina älskade arbetskompisar...
Känns mkt bra att bärja jobba igen !!

Nu måste vi käka tidiga middag !!
Puss & Kraaaam !


Nu sitter skylten på vårt hus !! :D wohooo!!!


Fiske & besök !

Helloooo!

I går for barnens farmor hem, vi har fått ha henne på besök några dagar... det har vart supermysigt !

Vi for till Aspsjön & fiskade en sväng igår på dagen oxå- mkt trevligt ställe... plockade massvis med blåbär gjorde jag oxå såklart ! :)

På kvällen var det dax för Antons fotbollsträning.. medans han & Thomas hade träning, så fixade jag & Hampus grillen på Faxängen & grillade hamburgare m. bröd till middag, lagomt tills träningen var slut !  myspysigt !! precis när vi satt i oss sista tuggan av burgarna, började skyfallet från himlen... snacka om tur med vädret...  :)

Idag kommer Mäklarn & ska fota huset... vi har redan hört lite folk som är intresserade... innan vi ens lagt ut det ! :)  vi håller alla våra tummar att detta med försäljningen kommer att gå snabbt !!!  att vi finner någon köpare snart !!! men det får vi hoppas att det inte blir några problem med... vi bor ju himla vackert !

Ikväll ska Hampus på kalas hos Viktor... imorrn ska vi på fest hos min faster i stan !  partyhelg !  :)  och på måndag drar skolan igång... men jag tycker det är bra på ett vis... nu kommer vi in i de normala äta-sova rutinerna igen... vi lever ju rena rama nattalivet på sommarn här i huset ! :) nattpigga & morgon trötta barn...  :) 

Storkillarna börjar i 2:an & 4:an... tiden går fort... och Anton som börjar på ny skola.. Nipan.. han tycker det ska bli hur kul som helst !

Nä nu ska jag plocka iordning lite...

Pusss!!!!


Grabbarna spanar ut över Aspsjön...


Fångst i Aspsjön !


Hampus hjälpte mig att grilla ! :)


Till Salu !!!!! :)

Goafton vänner !

En hemlis... VI SKA SÄLJA VÅRT HUS !!!!!!   :))))))

Så nu mina vänner, vet ni om någon som vill bo i vårt finaste vackraste myshus en liten bit utanför city... berätta om att vi ska sälja, vi vill sälja så snabbt som möjligt , så en väldigt snabb affär är det bästa !  vi kommer inte att begära mycket alls för huset... vi vill bara få det sålt.

Anledningen till detta är att vi vill bo närmre våran älskade familj.. barnens skola, alla aktiviteter.. eftersom vi är så himla mycket inne i stan, det är därför, ingen annan anledning...

Vi har älskat vårt hus... men nu 'r det dax att flytta..

Imorgon kommer vårt hus att läggas ut... så snabbt vi fixat det sista..

Vi hoppas att vi får en köpare snart... men det tror jag absolut inte skall bli några problem !  så fint som vi har gjort detta hus  med nybyggd altan & allt !

Nu vet ni !

Puss & Kram !


Fina Hjälta...


Lilla huset.. :)


En del av baksidan...


Stooora tomten !


SPA vistelse !

Goafton !

Nu är jag & mamsen hemma igen efter vårt SPA-dygn i S-vall på Södra Berget !

Men himmel vad mysigt vi har haft det.. ni kan inte ana..

Fantastiska SPA.. mysigt hotellrum.. allt var perfekt !

Efter alla timmars spa:ande i går, vi låg i blöt nästan 7 timmar..och tänk att man kan bli så slutkörd av att inte göra något alls !  :) vi var helt trötta när vi spa:at klart !  det var nog all ång-bastning som gjorde oss trötta tror jag.. :)

Efter på kvällen gick vi på Ming Palace & åt smarrig kinamat !  sedan vart det karra & film på hotellet innan läggdax !

Idag har vi ätit mumsig hotellfrulle... massor !  och gått en sväng på Birsta.. men sedan blev det hemfärd- grabbarna har haft matcher ikväll... alltid roligt att se dem spela ! duktiga grabbar !

Imorrn kommer svärmor på övernattning ett par dagar.. trevligt ! nä nu dax att läsa lite ! tjing !


Här njuter jag på SPA !


Kall-poolen..som jag prövade.. brrrrr.. !


Underbara 40 gradiga pooler- med utsikt över S-vall...


Lilla mamsen min njuter i poolen !


Kan mina fossingar vara en av världens fulaste? :)


Ny-SPA:ad !


Härliga dag !

Idag har vi haft en riktig superdag ! :)  vart en sväng på stadens gator & torg.. hälsat på uppe på skedom hos mamsen & papsen, och hos brodern !  cyklat lite med Milo, pussat lite på Lima... fikat gofika bullar & hemkokt lingondricka hos mina föräldrar ! kollat runt på lite hus...  :)

Och ikväll har vi tagit en tur ner till vår lilla älvbit här i Hjälta för lite fiske.. 3 firrar vart det !

Men nu ska jag läggamig & kolla på nya Irene Huss filmen... imorrnbitti 8:30 drar jag & mamsen till SPA ! wohooo !  åter hemma igen på måndag vid 17 tiden skulle jag tro.. härligt dygn väntar oss !

Puss & Kram!


Grabbarna Grus !


Lima !


FinAnton !


Fisk Puss !


Gullungarna på väg ner till älven på fisketur !


Lilla Aborrsjön !

Ikväll har vi vart till Lilla Aborrsjön & grillat korv,pinnbröd & fiskat !  vi hade några mkt mysiga timmar där... väldigt rogivande & vackert...

Nu så har jag jobbat min sista dag på Aktiveringen .. nu väntar 9 dagars ledighet ! wohoo!

Och i övermorgon sticker jag & mamma till Södra Berget-SPA ! känns lovely !!!

Annars idag , har jag bakat tunnbröd..igen... det är ju så himla gott !!  :) åsså har vi städat lite ute på gården,rensat rabatter.. fixat lite... kan ju behövas nu..  :D spännande tider väntar oss framöver tror jag !  :D

Nä nu ska jag läsa lite i min nya bok... den fruktansvärda sanna historien .. " Varför gråter inte Emma? " som handlar om det hemska morden på barnen Max & Saga i Arboga... en mkt gripande bok.. läs den !


Lite handplockade blueberrys !!


En fin fiskekväll...


Älsklingarna vid Lilla Aborrsjön..


Dagarna går..

Ja, dagarna går snabbt nu tycker jag... imorrn gör jag sista dagen på aktivieringen, sedan 9 dagars ledigt innan det är dax att återgå till vanliga jobbet !

Igår hade vi "Pumorna" såsongsstart med matcherna, det blev en förlust, men jag gjorde mitt absolut bästa för stunden i målet ! :)  jag fick ju faktiskt beröm av mina medspelare iallfall...  :)

Nästa vecka möter vi Thomas lag, hehe.. kan ju bli kul...

Vi funderade i går på om vi skulle fara till Skuleberget på diggiloo... men vi har kommit fram till att vi hoppar nog över det i år...det är ju imorrn det.. och jag ska ju ändå fara till Södra BErget på söndag med mamsen på SPA ! längtar..

Nä nu ska jag vila min skitrygg en stund...


Jag i målvaktsmunderingen !


Nya snygga Urkultsjackan !


Ny vecka !

Hej Hå på er !

Måndag igen då... men nu har jag bara 4 dagar kvar, sedan 9 dagars ledigt innan barnen börjar skolan ! lovely !

Ikväll har vi vart på Risön, kvartersen startade upp höstomgången, alltid skoj & se barnen spela !  tyvärr blev det en förlust för Hampus "Hajarna", men de var nog glada iallfall... Han har en kompis här som ska sova över, Elwin ,denna gången..  :)  Anton han hängde med mina föräldrar hem för att sova där han... tyckte kanske det var lugnast så...  :)  få mysa ensam med mormor & morfar..  <3

Min mentala hälsa känns fortfarande sådär... mår nog inte så bra nu för tillfället.. förhoppningsvis vänder det snart ! försöker tänka positivt & bla bla bla.. men det är ju som det är.. men jag vet ju att det lär vända..jag vet ju att jag inte har nåntiong överhuvudtaget att klaga på... och ändå känns det halvdant... jaja, nog med klagan... :)

Ikväll har jag iallafall bakat "halvtjockekakor" i stekpannan... himmel vad de blev goooooda !! skall göra fler satser av dessa.. så himla enkla att göra, ingen jäst heller !  bara blanda ihop & steka !  och hur härliga som helst att äta varma med smälta smöret på... mums !

Imorrn på jobbet ska jag fixa en liten grillfest, ska bjuda på grillkorv med bröd & päroncider till !  har en grill ute på gården på jobbet, som tack & lov har tak på sig... :) annars blir det blöta korvar... och på f.m ska jag baka kanelbullar med gamlingarna... en lite hejdåfest från mig alltså..  eftersom det är sista veckan jag är på Aktiveringen...

Nä nu ska jag snart gå & sussa..eller kolla nåt avsnitt "Dexter"

tjing!


Krabbelurer !

30 st

2 ägg

1 1/2 dl socker

4 1/2 dl mjöl

1 1/2 dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 tsk vanilj

Blanda ihop, stek små "plättar" i torr stekpanna, vänd sedan ner dem i kanel & socker, mumma !


Hällakakor / "Halvtjockekakor"

1 l mjölk

50 g margarin

1 pkt jäst

1 tsk salt

1,7 l mjöl

3-5 dl rågsikt

1 ägg

2 msk sirap

ev brödkryddor

Blanda samman allt, som en vetedeg, låt jäsa, rulla sedan ca 12-14 st bullar, låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter, kavla ut till runda kakor med kruskavel, stek i torr stekpanna, eller på elhäll.

Hur gott som helst, går utmärkt att frysa !


Chokladsnittar !

200 g smör

2 dl socker

1 msk vanilj

3 msk kakao

1 äggula

2 msk vatten

5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

blanda ihop till en deg, rulla ut rullar på plåt,platta till dem något.. pensla med äggvitan, strö på pärlsocker,skjuts in i ugnen 200 grader ca 12-15 minuter.. skär sedan snittar när de kallnat på plåten !


Gamm-Fastras cookies ! :)

225 g smör

2 3/4 dl farinsocker

2,5 dl socker

2 ägg

2 tsk vanilj

7-8 dl mjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

valfri choklad 3-4 dl ex. romerska bågar

blanda ihop alltihop till en deg,forma kulor,lägg på plåt,grädda 175 grader, ca 12-15 minuter.

Blir ca 40-50 st.


Urkultat !

Hejsan på er !

I helgen har jag ju som sagt varit ledig från jobbet... nu jobbar jag bara 5 dagar till på Aktiveringen.. sedan f.o.m fredag klockan 11:00 så har jag 9 dagars semester att se fram emot , innan det är dax för mig att återgå till mitt vanliga jobb ! känns väldigt bra !

Igår var vi upp till Näsåker en sväng, vi for vid 13 & var väl hemma i Hjälta vid 18 tiden..det var regnigt & väldigt mulet när vi for upp till Näsåker, men det vart lite bättre väder.. det regnade bara liiite på oss när vi väl va framme..  :)  hursomhelst så var det lika härligt som vanligt att vandra omkring inne på Urkults område bland alla marknadsstånd de har där- ni som känner mig vet att jag älskar dessa kläder.. och varje år gör jag något nytt litet inköp.. denna gången hittade jag en underbar munkjacka i röd batik, och ett par rödrandiga haremsbyxor... väldigt mysiga ! Anton köpte sig en tröja oxå, även denna var mkt snygg!

Vi tog som vanligt en prommis ner till Nämforsen, där vi spatserade omkring länge.. det är ju en sagolik miljö där... och vi passade även på att bada fötterna i den otroligt varma forsen.. hur varmt som helst va det !

Vi gick förbi en jättefin vigsel som de hade där på hällarna oxå !  det va lite skoj ! ett stort bröllopsfölje var det, de hade smällt upp ett tält där alldeles vid hällkanten som vätter mot forsen.. fint !

Nä nu ska jag snart skjutsa hem Hampus kompis till stan, och sedan väntar vi hem Anton & Thomas & Antons kompis som skall komma hem från träningen i Långsele, kompisen till Anton ska sova över här i natt... det har varit himla många kompisövernattningar dessa veckor kan jag konstatera.. :)

Ska fortsätta kolla lite hus inne i stan oxå på nätet... :)

Puss & Kraaam !


Härliga utsikt !


sagolikt...


Anton inspekterar Hällristningar !


Härliga krafter !!


Hampus badar fossingarna i Nämforsen..


Antons snygga köp på Urkult !


Sverigepremiär !

Ikväll har jag & Anton,Hampus & kompis Philiph vart på "Bilar 2" den va faktiskt riktigt bra, tyckte tillochmed jag !  :)  positivt var oxå att den va rätt lång för att vara en barnfilm, 1:52.. och kostade endast 60:- !  bra det !

Bion var fullproppad med förväntansfulla barn ( och vuxna oxå för den delen )  och jag tror att alla var nöjda med filmen ! klart sevärd hur som helst !

Nu har jag äntligen 2 dagars ledigt att se fram emot... denna veckan har känts hemskt tung... iochmed att jag fuskat med min träning i sommar.. så har jag sviiiinigt ont IGEN i pissryggen.. men jag har ju bara mig själv att skylla...jag blir ju så himla deppig varenda gång värken smyger sig på.. ingenting känns liksom bra.. fast jag vet att jag inte har nåt att klaga på egentligen... men,men... det blir väl bättre så småningom..

imorrn blir det eventuellt en sväng upp till Näsåker och kolla in lite Urkult på dagen... om jag får med mig min familia vill säga.. annars far jag faktikst själv en sväng iallfall !  :)

Hampus kompis övernattning härhemma gick alldeles förträffligt bra oxå !  killarna busade & hade skoj . :D
Samma kompis var det som hängde med oss på bion ikväll oxå.. skoj !

Till veckan gör jag min sista vecka på Aktiveringen oxå... känns faktiskt skönt att få komma tillbaks på avdelningen igen.. jag saknar dom..
Längtar som en tok till min & mammas SPA-övernattning på Södra Berget nästa söndag oxå... ska bli så himla underbart !!
nästa fredag är det Digilooo på Skuleberget ... är så fundersam om vi ska åka... har inte riktigt bestämt oss... nästa vecka får vi besök av Thomas mamma ett par dagar oxå, ska bli väldans trevligt !! ska fixa iordning övervåningen till henne så det blir myspysigt ! 

Nä nu är det dax för lite avsnitt av Dexter... åsså såklart Ernst !!  som jag missade häromdagen... lilla Ernst min favvo-trädgårdstomte !  :)


Härliga fullspäckade dagar..

Gokväll!

Himmel vad veckan går fort nu !! Vi har gjort nånting varenda minut nästan under dessa dagar.. I måndags var vi & badade i sandudden hela dagen ! härligt !!  sedan plockade jag hallon med mor & far på kvällen, I går var vi en sväng till Undrom, till badplatsen, där både badade & fiskades !! grabbarna fick 22 firrar !!   det är väldigt vackra platser vi har så nära omkring oss... I undrom var det så himla fridfullt & vackert så det finns inte !!  vi stannade där & såg solen gå ner.. magiskt !

Idag medans jag har jobbat har killarna varit till Hörsångs havsbad med Annah & Stefan & grabbsen... de hade haft en superkul dag !  de hade farit en sväng till Höga Kusten bron hotellet en sväng oxå...  lekplatsen där är ju fenomenal !! jag är lite less att jag jobabde så jag missade allt det roliga...

Ikväll har vi vart på Hampus träning.. och nyss har jag kokat hallon & rabarbersaft-som blev heeelt underbart mumsig !!

Imorrn kommer en kompis till Hampus & ska sova över... då lär det bli livat i holken..  :)  och på fredag ska jag & Anton & Hampus gå på premiären av "Bilar 2" som börjar visas på Saga BIo här i stan !  ska bli mysigt med lite bio.. men NU ska jag sova ! Puss !


Lilla fångsten... :)


Brorsorna fiskar.. <3


Bad i Undrom !


Mysiga Sandudden !


RSS 2.0