Pappas kycklingryta!

kyckingfileer,valfri mängd...
steks i små bitar. ställ åt sidan.

4-5 brk creme fraische
saft+rivna skalet från 3 limefrukter
salt,peppar.
1 msk honung
koka upp detta,lägg i kycklingbitarna,koka ihop ett uppkok.

servera med ris eller potatis & en god sallad.
superduper enkelt & smaskens!

Grusgotta!

5 dl socker
3 dl vispgrädde
3 msk kakao
2 msk smörklick

koka ihop detta i cirka 30 minuter,tills geggat börjar att tjockna och det låter som du rör i grus när du rör om.....därav namnet...
häll upp i en rektangulär form och låt stelna en stund,skär i valfria bitar & njut!
en kaloribomb god som attan!


senaste boktipsen!

Jane Moore: exhäxorna -  chick-lit
Julie Gregory: mamma sa att jag var sjuk...  - sann historia
Kathy Lette: brölloppsfeber-chick-lit
sabine Kuegler: djungelbarn-sann historia
Val McDermid: andras plåga- psykologisk thriller
Karin Alvtegen: saknad- thriller
Karin wahlberg: hon som tittade in.. - sjukhusthriller
Camilla Läckberg:sjöjungfrun- thriller
Martina Haag: en annan del av bromma- chick -lit


äntligen en dags ledighet!

nu ligger jag här som en pasha i sängen och orkar inte göra mera idag.... denna helgen har vart låååång....
jobbat som en tok har jag gjort! knappt vart hemma nåt alls, så det var såå skönt när jag & barnen kom hem vid 16,att laga middag, ta det lugnt,jag fick äntligen plantera mina blommor som stått på altanen hela helgen! :)
grannbarnen har vart här & lekt oxå, vi har haft en riktigt bra kväll!
mams & paps kom förbi på kaffe en sväng oxå.
idag innan jag hämtade barnen på dagis så for jag upp en sväng til min bror & milo,han e ju för söt! Milo alltså...  :)
när jag kom in i huset så lyste han upp som en sol lilla Milo...men så började han att kolla bakom mig...han trodde ju givetvis att grabbarna var med oxå..... han är inte van att jag kommer själv..och han gillar ju grabbsen skarpt måste jag få säga!
imorrn vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på...blir det solsken så blir det risön har jag lovat! annars får vi hitta på nåt annat skoj!  golfa lite kanske..... men det är ju faktiskt så skönt att inte göra nånting alls heller.... bara softa liksom, hemmavid...
idag fick hampus ta med sig en korg med lite smått & gott till sina fröknar, han går ju sista dagen på duvan på onsdag.... till hösten börjar han i 5-årsgruppen!  stora killen...  :)
nu börjar det att närma sig semester oxå...... 11/2 vecka kvar.... 1 helg kvar.... sedan jobbar jag inte helg först än den 7 september!!  otroligt! :)
skall bli så skönt,så skönt!
skellefte-resan närmar sig oxå med stormsteg!  11 juli sticker jag & barnen upp till sandra & Liam någa dagar!  längtar som en tok! :)
nu skall jag lägga in lite recept & boktips.... det var ju ett tag sedan jag gjorde det!
kramen !

dopdag!

idag har det vart dop för våran lilla Milo!
det var jättefint & mysigt i kyrkan,allt gick verkligen superbra!
prästen var en gullig tjej som hettte karen martens,enligt min son,anton var det en snäll tjej, eftersom han satt & diskuterade med henne om livets alla gåtor på dopkaffet....hehe.. hon var 31 år , det frågade han oxå!  :)
inne i kyrkan hade släkt & vänner samlats för att titta på när milo skulle vattnas!
det var jag & bettans bror sven som hade valts till faddrar,och jag tror att vi skötte oss bra!  :) jag fick hälla upp vatten,och även hålla lille Milo emellanåt....  anton & hampus satt som små ljus & var så duktiga!  när Milo grät satt de & gjorde roliga grimaser till honom så att han blev glad igen!  :)
det var kul att få träffa de syskon & släktingar till bettan som man aldrig fått träffa! åsså var min kusin där med lilla Tuva-Li, så nu har man ju fått se henne oxå!  mkt söt flicka!
vi blev kvar ett tag & hjälpte till att städa i församlingsgården,sedan for vi & käkade hos mor & far, sedan blev det en kvällstur till J+B för att kolla in doppresenterna! vi kom inte hem först vid 21 snåret...så nu är man mör kan jag säga.... åsså blir jag ju borta hela dan & kvällen imorrn med..... på jobbet..  mina stackars blommor får stå på altanen i sina småkrukor, det får bli plantering av dessa på måndag tror jag!
men som sagt, det har varit en mycket fin dag!
puss!

redo för dop!


dagens stjärna!


galenhampus!


broder,bettan,sven & jag!


milo vattnas.. :)


godmorgon mina vänner!

åhh en sån härlig dag idag! det vankas dop i multrå kyrka för lila Milo bubben!  :)
kommer att bli mycket trevligt,längtar!
men först så skall jag masa iväg mig till jobbet, jag har ju som sagt jobbarhelg, med den underbara heldagen+ kvällen imorgon.....
igår innan jobbet så for jag på gardencenter & inhandlade lite mera blomster på deras rea...en hel full låda &  påse med fina blommor för en hundring, helt sjukt billigt!  då kan man ju inte låta bli!  nu skall jag bara hitta plats för dessa blomster oxå....hehe....  :)
nipp nu skall jag göra mig vacker ( HAHA!)  inför jobb & dop! kommer säkerligen att lägga upp en hel massa bilder ikväll när vi kommit hem....
ett tips till er som läser min blogg,jag har ju en facebook sida oxå, där har jag en hel del fotoalbun som jag gjort med  en hel massa bilder! :) så är ni nyfikna så kika in där oxå....
hejevsejs!

förresten, Rutger: vi får ta en påhälsning med tillhörande fika till veckan,kanske måndag,tisdag eller fredag,välj du!
kram på er alla!


Nu har kattungen öppnat ögonen!!


godmorgon!

eller morgon & morgon....hehe... vi klev upp vid halv elva snåret...  :)  nästan så att man föesovit sig när jag börjar kl 13!  :)
ja eftersom jag blir trackad av min kära bror så får jag väl ta & rycka upp mig & skriva några ord då....
igår var vi inte till min kusin & kollade bebbe....den hade visst vart lite gnällig på natten, så vi skulle ta besöket en annan dag.
istället for vi till brodern & Milo & härjade loss!
jag blev impad av min bror, han spelade t.o.m fotboll med oss!  :)  han som inte har nåt bollsinne för fem öre! :)
och nu ska jag ge er ett bra film tips mina vänner!  " World Trade Center" med Nicolas Cage, såg den igårkväll och vikken kanonfilm alltså!
nää nu måste jag hoppa in i duschen!
p.s fin bild va brorsan? snodde den av dig....   :)  d.s

utslagna kämpar!


midnatt råder....

nu är det tyst i huset! alla utom jag ligger & sussar gott...händer inte ofta att jag sitter uppe som siste man( kvinna) i detta huset!  oftast slocknar jag som en klubbad val direkt barnen somnat, men inte idag!
idag har vi haft besök av broder & Milo på f.m. det är som vanligt väldigt trevligt med dom på besök! :)
sedan när T kom hem stack jag iväg & handlade lite matvaror & nya pärlor & pärlplattor till barnen, samt lite nya burkar med leklera! grabbarna blev överlyckliga när jag kom hem! så här ikväll har det lagts pärlplattor på löpande band tillsammans med grannbarnen! de mindre barnen lekte hejvilt med lekleran,faktiskt utan att lera ner hela hampus rum denna gången!  :)
ikväll har jag vaktat de sovande grannbarnen en kort stund oxå, mamman i huset skulle hämta storbarnen på match, så då kilade jag över & fick ju även chansen att kolla lite fotboll i lugn & ro....  :)
hemma var det full hejning av båda semi lagen!  grabbarna höll på det lag som gjorde mål...och det vart ju några mål ikväll!
jag tycker faktiskt att Turkarna hade vart mer värda att få vinna om jag ska vara ärlig...... det hade varit mera oväntat än att det som vanligt blev Tyskland som gick vidare...
imorrn skall vi dra en sväng ner till björkå, till vår kusin Maria & kolla in lilla Tuva-Li, som nu hunnit bli en hel månad!
får se om vi hinner med att hälsa på några flera därneröver....
nää om man ska ta & läsa lite bok, innan det är dax att sussa!
pussilipussis!

kuskat runt! :)

tjopp!
idag har jag jobbat järnet!
det gick hursomhaver väldigt bra att väcka grabbsen imorse,fastän de inte sovit så många timmar som de brukar!
de var så gulliga & duktiga som helst! :)
ikväll har vi varit & hämtat Milos doppresent!  den blev hur bra som helst! som ni kan se på bilderna här nedan... J+B har redan sett den så det gör inget att jag lägger ut den ...  :)  tjejen som gör dessa underbara porträttteckningar är inte bara otroligt duktig , hon är en otroligt rar & snäll tjej oxå! jag funderar starkt på att leta reda på ett nytt foto på killarna & be henne fixa en tavla till oss oxå igen!  jag har ju två superfina tavlor som hänger här i sovrummet på killarna när de var pyttesmå, som de fick i doppresent när vi hade dubbeldop på dom! vi fick dem av T bror & emma, det var från dessa teckningar jag kom på att jag skulle fixa till Milos present!
nu börjar det dra ihop sig för dopet..... och ändå så hade bettan tid att klippa mig ikväll!  tack för det betta! :)
blev mkt nöjd, så nu har jag klippt page,ganska kort,till hakan ungefär,åsså har jag slängt i lite rödkopparfärg & slingor nu ikväll, syns inte sådär jätteväl, men det är ju en uppfräschning iallfall! jag blev lite less på allt det svarta jag haft alldeles för länge...... jag gillar ju att byta färg & frisyr på mitt hår...ganska ofta!  :)
nu är jag ledig i två hela dagar! wiiiiiiiihoo!
får se vad vi hittar på.
nu skall jag fixa på med dopkortet till lilla poppas!  :)

teckning av Milo 6 månader!


teckning av Hampus 1 månad!


teckning av Anton,då 3 år !


goddagens!

ja, idag fyller som sagt grabbarnas största kusin hela 1 år!  hipp hipp hurra!
idag skulle killarna vara på dagis/fritids kl 12:00 efterom jag jobbar kväll, döm om min förvåning när vi höll på att försova oss!!  hehe... jag & hampus steg upp vid 10:15 & anton han sov tills klockan var 10:40....vilka härliga sjusovarbarn vi har !  :)
men så är det ju faktiskt fotbollstider nu, och då ser jag & killarna alla matcher... sånt tär på en ....hehe!
så här har våra två grabbar alltid gjort, vi har kunnat styra deras sömn jättebra!  är de vakna länge på kvällen, ja då sover de som vanligt sina 10-12 timmars sömn och vaknar sent dagen efter! ska dom upp tidigt, ja då föser vi dom tidigt i säng & dom kliver utan gnäll upp klockan 05:45!  fast nu ikväll somnade dom vid 22 & skall väckas i gryningen klockan 05:45...får se hur kul dom kommer att tycka det är...  :)
näpp nu måste jag få nån sömn oxå!
godnatt!

GRATTIS ALEXANDER 1 ÅR!!


söndag,fika,bad & fotboll!

tjolahopp!
idag har det varit en stor dag ska ni veta!
för idag har jag blivit tillfrågad att vara fadder/ gudmor till allas vår älskling, Milo!  gissa vad jag svarade...?
JA JA JA!  såklart! :)  jag sa att jag kunde sjunga i kyrkan oxå, men det ville dom visst inte...hehehe!  undra varför? :)
idag har anton vart & kollat på fotboll när T skulle till att spela match i resele oxå, anton tyckte att det hade vart kul!
detta gjorde ju att jag & hampus fick några timmar tillsammans ensamma, bara han & jag, det tror jag att han uppskattade mkt!
han fick välja vad vi skulle göra, så det blev att fara till min bror, och leka i lekparken, åsså fick vi gott fika oxå!
vi var en sväng till mor & far oxå,samt ner till risön för lite lek i den lekparken oxå!
när vi kom hem  så kom grannbarnen & badade med mina grabbar i vår bassäng, det härjades på rejält här ute kan jag säga....  :)
eftersom det har vart fint väder & solsken idag,så åts middagen ute på altanen...det är så mysigt!
nu sitter anton & jag & kollar på italien-spanien matchen, den är riktigt bra!  är inne på andra förlängningskvarten nu...kanske blir det straffar ikväll...... anton vill så gärna se en straff-läggning! hampus han somnade här i soffan för en halvtimma sedan, så nu har jag lagt ner han i hans säng, tröttisen våran....  :)
nixpix nu måste jag se slutet på matchen! kram!

Hampus gungar!


Milo-attack !


baddax i hjälta!


tröttisar... :)


fotbollsmys !


mamma Joker & bebiskissen!


min Kusin Lucas till vänster, & kompis Pontus!


Natta & Hampus hoppar högt!


midsommardagen som gått...

..har vart en lugn & fin dag!
först var min moster & B-A hit vid två tiden & hämtade bilen som dom hade lämnat här igår..hmm... undra av vilken anledning det stod en hög med bilar här på gården???  :)
sen for vi till min faster & mina kussar, där vart vi kvar ett bra tag eftersom mina barn älskar att leka med mina små-kussar, fast för anton & hampus är dom jätte stooora!  hehe...
vi vart bjudna som vanligt på massor med gott fika!
sedan fortsatte fikandet uppe hos mor & far,pappa hade bakat en god sockerkaka m. citron i !  vi beställde pizza där oxå, så middagen vart väldigt lättsam!  :)  trist bara att pizzerian glömde att lägga på halva fyllningen på T pizza....men han fick så klart fara & hämta en ny!
kvällen har grabbarna & jag kollat på fotboll, Holland-Ryssland, med en välförtjänt vinst utav Ryssland!  kanon fotboll!
T är inte alls lika intresserad av fotboll som vi ..hehe.. det är ombytta roller här hemma, det brukar ju vara att killen är mer intresserad än tjejerna!  ja, om man bortser från min kära bror då, som inte alls gillar att kolla fotboll!  men jag ska få Milo till en fotbollsgrabb jag!  :)  skogsmulle & fotboll... det ni!  :)
en notis till min k-p.... du hade FEL,FEL,FEL!!!  hehe...inget Holland kommer att vinna inte...hehe...  :)
Ha en fin kväll allesammans!
KRAM!

Familjebild!


fotbollskungen!


singstar!


glada barn!


milo & farfar!


nathalie & hampus gör akrobatkonster!


snyggingar!


fången!


midsommarfesten!

hallojsan!
guuud vikken lyckad fest det blev igår! vi hade så himla kul, vi åt,drack,& lekte lekar & sjöng singstar hela natten lång! :)  jag skjutsade hem de sista gästerna sisådär vid 02:30......
och att mina grabbar lyckades att hålla sig vakna & pigga & glada ända tils kl 02...helt otroligt! :)
anton sa flera gånger under kvällens lopp att detta var den allra bästa festen som han hade vart på...han var så lycklig att han nästan grät...han e för gullig !
vi  får fixa till en likadan fest nästa år tror jag! :)
vi dansade t.o.m runt midsommarstången vid midnatt...... hehe...
det blev som sagt en superlyckad familjefest här hemma i hjälta skogen!
idag ska vi tat lugnt....vi klev upp vid 11.... hehe...
sedan ska vi till staden & lite släktingar & hälsa på!  sedan blir det pizza middag hos mor & far !
nu ska jag lägga upp lite bilder! tjopp!
l

Trevlig Midsommar på er alla!


goderafton!

tjopp!
nu har jag grejat på inför festen imorrn!  kul kul! 
jag var för ett tag sedan med barnen till min mamsen, de ska sova där inatt, för hon e lite mörkrädd...eftersom min pappa jobbar inatt! hehe... så då använder hon mina barn som snuttefiltar...hehe..
nää då de ville sova där, åsså ska jag passa på att fixa det sista inför festen, sedan så hämtar jag dom vid lunch tid, så ska vi fara hem så dom får hjälpa mig att klä midsommarstången!  den kommer att bli såååå fin!  det blir den varje år, det är nog 3:e året vi har den fina lilla stången!
på tal om stänger.... idag på jobbet så har vi haft midsommarfirande för de boenden där, vi fixade till en 5 m hög stång som vi gjorde jättefin, åsså dukade vi fint inne i samlingssalen för de 50 pers som kom för att lyssna på musik & fika jordgubbstårta!  jag tror att gamlingarna vart riktigt nöjda med dagen! :)
sedan så har fixandet liksom bara fortsatt hela dagen & kvällen lång! :)
vi kommer nog att bli ca 21 personer som det ser ut för tillfället, sånt gillar jag, mycket folk & liv & rörelse!
vi ska äta gott , dricka gott, åsså ska min faster ta med sig " singstar" så vi skall sjunga kvällen lååång!
sedan så hade hon gjort nån slags frågesport, om oss...här i huset..hmmm... undra vad det kan vara? hon gillar att hitta på tok-saker min faster så man kan nog vänta sig vad som helst tror jag......
jag har stora förhoppningar om att detta kommer att bli en supermidsommar!
jag kan oxå passa på att meddela er som är intresserade av vårt lilla tillskott i familjen, att lilla kissemissen mår alldeles utmärkt!  den har börjat så smått att kravla omkring i lådan vi hade gjort, och det ser även ut som om det kommer att bli en riktig lurv-tuss! den har jättelångt hår!  kommer att bli en hjärtekrossare.....  :)
man börjar nästan att känna sig som om man är tillbaka i spädbarnstiden härhemma, eftersom katterna ligger i vårt sovrum, så vaknar jag ett antal gånger per natt av att lilla kissen skriker efter mat...hehe.... åsså bökar de på där i lådan...  :)
nä nu är det marsh i säng för mig !
see u tomorrow folks! kram!

en sådan dag! :)

såå nu börjar kvällen att lida mot sitt slut.... jag känner mig ganska trött... ska snart sova.
ja, det evrkar gå bra med lilla kissen iallfall! den ser frisk & kry ut och äter som den ska, & joker ser såå stolt ut! :)  jag har flyttat den lilla katt-myslådan som vi gjorde till joker & kissen, in i vårt sovrum, där får dom nog vara ifred mera än inne i hampus säng....  :)
grabbarna har haft hit grannbarnen på en koll, samt att robin följde med oss hem efter fritids, han hade t.o.m gjort en teckning till kattungen..... sött!
min mor & far, samt min moster & hennes man har vart hit på kaffe en sväng oxå, men jag tror att de var mest intresserad av att få kika på kissen....  :)
lite senare nu ikväll har vi haft madde, alfred & oscar hit på fika oxå! elias ville stanna hemma & åka traktor med sin pappa istället! :) det är alltid lika trevligt att få surra med madde en stund!  snart så har hon 4 småbarn! wow, dom gör det helt fantastiskt bra tycker jag! :) de är ju värsta mjölkbönderna oxå! :) i oktober är det tänkt att den nya bebben ska titta ut....anton sa ikväll att han trodde att det skulle bli en tjej...vi får väl se om han har rätt....!
idag har vi oxå möblerat om på hampus rum, grabbarna har ju sovit i varsin säng, bredvid varandra, men nu så har vi, för att få mera plats på hans rum, satt ihop dom igen till våningssäng!  vi vågade inte ha våningssäng till dom förr, men nu så är dom ju så pass stora att det kommer nog att funka bra!  och gud så mkt mera lekyta det blev för hampus!  han vart jättenöjd!  men det är inte riktigt färdigt därinne.... måste sätta upp tavlor, skruva fast sänglamporna..mm.mm  men det skall nog fixa till sig inom de närmsta dagarna,! kommer att bli skitabra!
nuuuuuuu är det dags att sussa! puss!

överraskningarnas dag!

imorse nån gång mellan 06-07 födde våran katt, joker, en kattunge i hampus säng!!!! gissa om vi blev öveerraskade?? hon har ätit p-piller, samt att vi inte sett att hon vart med barn!!!  men det var en mkt glad överraskning, grabbarna är överlyckliga!

våran nyfödda kattunge! :)


stolta kattmamman! Med kissen hos sig.. :)


Superhjältarna-Guldbomberna 3-1 !

japps! då var den sista matchen innan sommaruppehållet avklarad,och mina superhjältar avslutade med ännu en vinst!  :)
barnen spelade som vanligt superduper bra, de har blivit så himla duktiga under denna säsongen, de SPELAR verkligen fotboll!  passningar, inlägg,dribblar & jobbar hemåt vid anfall mot eget mål....de är helt fantastiska! jag är såååå stolta över mina superhjältar! och det viktigaste av allt, de har kul när de spelar!
känns lite trist att det är hela 7 veckor tills nästa träning & match...

annars idag har  jag jobbat kortdag, seda for jag på skedom & hämtade barnen, brodern var där med Milo oxå, så vi stannade kvar ett tag & busade med dom! 
hemma i hjälta fick vi strålande solsken på e.m. så vi var ute hela tiden tills vi skulle iväg på matchen! jag planterade de 4 sista perennerna som jag fick av gudrun, det blir nog jättebra när de växer till sig!

idag har anton fått en hel kasse med kläder utav min kusin lucas, som är 4 år äldre än anton, det avr jättefina kläder, och anton vart som vanligt när vi får kläder utav lucas, superglad!  ville ta på sig dem på en gång! :) coolast tyckte han att en modo-tröja, och en hockeyskolan-tröja var!  :) tack så mkt för kassen fastra min!

som ni ser på bilden jag lagt in, så fick jag äntligen min bild på mina hjältar, ett par stycken fattas dock... jag gav dem glassarna som jag hade utlovat oxå- det vart succe kan jag säga!
en annan kul sak var att Hampus gjorde äntligen sin match-debut ikväll oxå!  han var jätteduktig min lilla kille! :) höll t.o.m på att göra mål!
nu skall jag kolla klart på österrike-tyskland- matchen på 4:an !

SUPERHJÄLTARNA 2008!


söndag!

meeen vad jag är less på regnet nu! jag fick ställa in träningen ikväll, annars har de stackars barnen flytit bort ner i älven.....
till viss del är det ju myspys med lite regn, men när man har en hel dags ledighet med barnen vill man ju gärna ha liiiite sol iallfall! men vi roade oss inomhus med att lägga pärlplattor, spela memory, kolla tv, städa...  the usual..
frampå dagen kom broder & betta & Milo på besök!  jag bjuppade på en hallon/ nöt paj som jag gjort på morgonen, jag tror att de gillade den.... dom åt av den iallfall!  :)
i eftermiddags bjöd jag mamsen på middag, hon jobbar i långsele, så då åker hon ju ändå förbi här, och pappa skulle ändå jobba till 20, så vi åt tillsammans!  ungarna blev väldigt glada att ha mormor¨på mat!
sedan for dom med henne hem & jag kom efter, jag for först & pantade flaskor & kastade returkartonger & papper!  guuud vad duktig jag var! :)
sedan åkte jag till mamsen, där hade de konpirerat ihop sig mot mig.... kidsen skulle sova där hade de bestämt!  och så vart det!  så nu när jag kom hem vid 21 snåret så har jag gjort några pajer till midsommar som jag ska frysa in, det har blitt 2 vego-pajer som jag fyllde med färska champinjoner,basilika,purjo,ost & feta ost! luktar himmelskt!
nu har jag 2 ost & skinkpajer m. purjo & gräslök i ugnen, luktar oxå gott!
nu har jag bara 2 köttfärspajer kvar att göra !  ja, åsså en massa annat, men bara sånt som går snabbt att göra!  det är så kul & fixa mat & baka!  :)
imorrn jobbar jag kort dag, sedan hämtar jag barnen på direkten!  för att åka hem & fixa inför vår sista kvarters match innan sommaruppehållet!
good bye på er allesammans!  KRAAAAAAM!

fotbollslördag!

.... men det blev ju tyvärr förlust för sverige mot spanjorerna...pissigt! nu gäller det att ladda om för matchen mot ryssarna till veckan!  det räcker ju om de spelar oavgjort, för att sverige skall klara sig vidare, men jag vill ju såååå gärna att de ska vinna!

idag har anton vart på vatten-krig-kalas hos robin, de verkade ha haft väldigt kul, för när jag kom & skulle hämta hem min son, så var alla barn+ mamman i huset dyngblöta!  de hade visst haft kriget mot henne...stackarn! :)
medans anton var på kalas i ett par timmar så for vi upp till brorsan & umgicks med dom ett tag! vi fick en massa gott fika, åsså skulle hampus testa åka sin nya skateboard..... han var riktigt duktig måste jag säga, för att vara 4 år... han ramlade nästan inget alls, och han hade full skyddsmundering!
imorse fick jag klippa en skitfrän tuppkam på han oxå!  :)  han ville ha det & jag tycker ju att det ser så coolt ut, så jag klippte bort lite hår helt enkelt!  han blev supernöjd, har gått & ska fixa frillan typ hela dagen.... det första han frågade brodern om när vi kom upp dit, det var om han hade någon hårgele...hehehe!

det kommer att bli superkul på midsommarafton härhemma iallfall! jag är i full planering om maten & sånt.... och nu blir vi flera personer oxå!  ju fler desto skojigare tycker jag!  min faster m. familj kommer oxå att dyka upp! dom har aldrig firat midsommar med oss, så det känns extra kul! :)  åsså är ju hampus så kär i min kusin nathalie....  :)  undra hur det blir med hans bröllop med jessica nu då??  :)

imorrn är det sista träningen innan sommaruppehållet med superhjältarna... idag har jag inhandlat glass som jag ska bjuda barnen på efteråt!
nää nu så skall jag ....gissa vad????
SOOOOOOOOVA!  :)

Hampus skall till att åka skateboard!


Hampus skatear för fullt!


32 frågor!

FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN: kaffe, många koppar...
ÄR DU NYTTIG? : försöker väl så gott det går..
NÄR GÅR DU & LÄGGER DIG? : det blir väl runt 23 snåret som oftast.
VAD HAR DU GJORT I SOMMAR? : jobbat,tränat mitt fotbollslag,grejat i trädgården, varit med min familj.
PROJEKT JUST NU: planerar inför våran stora midsommarfest! samt att utöka mina blomrabatter!
VAD BORDE DU GÖRA? : just för tillfället skulle det behövas att städa här hemma....
VAD VILL DU? : att alla mina nära & kära får hålla sig friska & lyckliga!
HAR DU NÅGONSIN HAFT ETT JOBB? : hehe..ja, många,bl.a hotellreceptionist, gympalärare,kock,undersköterska..
JAY LENO SHOW? : har jag nog sett nån gång.
VARFÖR HÅNGLAR MAN? : vet ej, det är överskattat tycker jag....
ÄR DU BLYG? absolut inte!
ÄR DU POLITISKT AKTIV? : absolut inte!
VILKEN TID KLEV DU UPP IDAG? : barnen vaknade sent idag, blev nog 8:30...
VILKA INSTRUMENT KAN DU SPELA? : blockflöjt,gitarr,piano,lite trummor.
VILEN IDROTT HAR DU SYSSLAT MED? : 11 år fotboll, RUIF, skidor,RUIF, lite basket, handboll, simning...
TROR DU PÅ KÄRLEK VID 1:A ÖGONKASTET?: Ja.
ÄR DU BISEXUELL?:  vet någon det egentligen?
HUR MKT SPRIT BEHÖVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL? : inte mkt.
KOMMER DU I TID? : försöker att vara tidigare än jag behöver...
VAD HADE DU I DIN MUN SENAST? : en liten godisbit, bounty.
HAR DU BRA KONDIS? : ja, det tycker jag nog att jag har.
NÄR MÅR DU BRA?: när mina barn & min familj har det bra & mår bra!
NÄR BLEV DU FOTAD SIST? : vet inte, det är oftast jag som fotar...
HUR KÄNNER DU DIG NU?: ganska trött, har vart mkt nu ett tag...
VAD HAR DU FÄRG MEST PÅ DINA KLÄDER?: gröna, röda,rosa,allt som är färgglatt!
KAN DU LAGA MAT?: jajamensan!
VAD TYCKER DU OM FÖTTER?: Inget särskilt alls....
ÄR DU SMART?: normalbegåvad kan man väl säga,utan att skryta.. :)
BLIR DU BRA PÅ KORT?: njaeee
VAD SAKNAR DU?: tycker att man ska vara nöjd med vad man har, istället för att gå och sakna saker..
NÄR & VAR GRÄT DU SENAST?: förra veckan kanske...gråter ganska ofta, både när jag blir arg,ledsen,glad.
HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR?: jadå.

grattis till studenten cissi!

idag på självaste fredag 13:e har studenterna här i staden sjungt om deras lyckliga dagar....  :)
vi har vart till T syster cissi & grattat & fått god smörgåstårta & schwarzwald tårta! cissi fick en fin hello kitty mobil av oss alla, jag tror nog att hon var rätt nöjd över den...  :)  jag kan även tänka mig att det finns en tjej på skedom som nog säkerligen oxå skulle vilja ha den där telefonen......  :D har jag rätt eller??
vi fick även träffa den hemlige pojkvännen-peter!  cissi verkar ha hittat sig en trevlig ung man!  :) han var väldigt trevlig.

idag har ju anton vart till rövarbyn med fritids , och han var alldeles lyrisk när han kom hem! han hade haft det jättebra där!  allt hade gått jättebra med allting, även åksjukebandet hade funkat!

idag har jag fått ännu mera blommor utav min jobbarkompis oxå!  på väg hem från cissi, stannade vi till hos henne så anton skulle få lämna igen åksjukebandet som hon lånat ut till honom, och när anton kommer till bilen igen, har han med sig en stor kasse med blomster i !  så jag gick in för att tacka henne, då sa hon att jag skulle få två perenner till !   wihooo!   jag var i paradiset!  så imorrn ska jag ut i rabatten & plantera dom alla 4 perenner som jag fick!  tack så mkt gudrun! :)

nu är man ledig hela två dagar!  skööööönt!
inget speciellt inplanerat, T jobbar hela helgen, anton ska på kalas imorrn igen! denna gången hos robin som fyllt 8 år! annars blir det en lugn helg för oss!
på söndag har vi sista träningen innan sommaruppehållet oxå.... så jag tänkte ta med mig lite glass & bjuda barnen på för att de har vart så duktiga hela säsongen!  :) hoppas att det blir soligt, det blir trist att käka glass i regnet...heehe!
nu är jag ganska slutkörd....måste sussa... gonatt!

fina studenten cissi!


fina mössan!


studentpresenten! ( bettan är du avis?? :) )


Bison vilar sig i sin egna soffa.. :)


födelsedagar i dubbel uppsättning!

hellojsan !
idag ahr vi fart runt & flängt  ska ni  veta! :)
efter jobbet så hämtade jag kidsen på fritids/ dagis,sedan var det raka vägen upp till mor & far, för att sedan åka & gratulera min älskade lillebror på hans födelsedag!  där fick vi både se Milo kuta runt i sin gåstol, samt intaga gott fika, tårtor & kakor!  killarna fick testa bettans present till brodern, " guitar hero 3 "  så nu är dom frälsta i det oxå......
vid 6 tiden satte vi oss & for mot hjälta, för att gå till nästa födelsedagsbarn: hampus tjej, jessica fyllde 6 år! hipp hipp hurra !
killarna gav henne två paket var, samt så fick hon en rosa ros, och ett kort som jag hade knåpat ihop med lite bilder på jessica när hon var bebis... det tyckte hon var kul! :)
där blev det mera fika,och såklart så måste man fika varje tillfälle som bjuds.....  :)
efter en hel del lek & stoj , var klockn vid 19, och jag skaulle försöka få barnen i tidig säng, eftersom det är till att hoppa upp kl halv sex imorrn bitti..... men jag tror nog att klockan var närmare halv nio innan de somnade, så de komme nog att vara lite trötta imorrn bitti kanhända.....
imorgon har anton en kul dag framför sig oxå!  fritids skall åka på en heldagsutflykt till rövarbyn- skuleberget!
ååå vad kul de kommer att få där, dit skulle jag oxå vilja åka-.... vi får ta & åka dit nångång i sommar med barnen tror jag...!
hampus han skall väl mest pussas med jessica hela dagen på dagis han....hehe...
jusst det!  igår blev det oxå bestämt att äntligen har sandra & jag fått till en helg då vi båda är lediga!  den 12/7 lördag, skall jag & barnen köra upp till sandra & liam i skellefteå och ha en mini semester där i ett par dagar!  wihoooooo!
vi har ju bara försökt pussla ihop en resa i några år nu....hehe.. men vi har aldrig lyckats hitta datum som passar oss båda två!  men nu så!  barnen är överlyckliga över att vi äntligen skall till deras älskade Liam!  och jag får mysa med sandra ett par dagar!  kul!
nu har jag nyss oxå beställt roliga saker från en sida som heter "  kakburken.se"  jag fick ju ett presentkort av bror m. familj , så nu har jag beställt 12-pack typ, karamellfärg, det är regnbågens alla färger, man kan färga grädde,kakor,glasyrer,mat vad som helst!  skall bli superkul och baka & greja framöver med alla dessa färger! tack tack!
imorrn tar T lillasyster cissi studenten oxå!  ja, det var lääääääänge sedan man gjorde det... gud så gammal man blivit!  hehe....  T & hampus skall ner till parken på dagen & gratta, jag & anton åker hem till henne efter jag slutat jobba & anton kommit hem från rövarbyn! hoppas att hon får en kanon dag!
kram till er alla som vill ha !  :)

jessica 6 år!


Milo med munnen full av majskrokar!


grabbarna testar " guitar hero 3 " !


GRATTIS BRODER 29 ÅR! :)


buskillar!


fika på hallsta!


kyrklig hampus.... :)


våran fotomodell!


redo för skolavslutning!


finsång i kyrkan!


stolt anton & fröken tågar in i kyrkan!


hampus & elwin vilade under kyrkobänkarna... :)


förskoleklassen 2008!


präst på skateboard!


skolavslutning!

ååå vikken härlig kväll det har vareit !
barnen var så himla duktiga & fina i kyrkan så man ville bara gråta, så vackert var det !  :)
man blev faktiskt ganska gråtmild av att se barnen  där.....
de sjöng en massa sånger, och det lät så fint så det var inte klokt!
prästen var ett slag för sig..... vilken häftig kvinna alltså!  det första hon gjorde efter att barnen tågat in i kyrkan, var att dra på sig sverige-matchkläder!  shorts & tröja, sedan började hon sjunga fotbollsramsor...hehe... sedan så tog hon fram en skateboard & åkte i kyrkogången- fräsig präst var det!
efter kyrkan var det dags att kramas med fröknarna utanför, åsså fick de ge blommorna till fröknarna... de blev väldigt rörda & glada över dessa blomster.... kul att det var uppskattat!  :)
sedan for vi alla upp på hallstaberget för att fika tillsammans, det blev en mysig stund!  innan vi åkte hem, tog vi en promenad upp till hopptornet... högt, högt..... men skoj tyckte ungarna!

tidigare idag hade vi besök utav brodern & Milo!
de var här ett bra tag, vi fikade, spelade fotboll(  ja, t.o.m brodern ! ) åsså fick jag både mata & byta blöja på min älsklingsbebbe!  :)
sedan fick vi se Milo krypa!  det var så gulligt...han liksom kravlade sig framåt... killarna tyckte att han var ursöt!

jag kan inte fatta att min anton  blitt stora killen...... nu har han sitt allra första sommarlov... sedan börjar han i 1 :an!  tiden flyger verkligen iväg väldigt fort!  hampus börjar efter sommaren i 5-årsgruppen....jag som tyckte att det var nyss som anton gick i den.....  våra fina älsklingar...  stora killarna !
nu ska jag njuta av resten av kvällen innan sängen.... minnas kvällen i kyrkan..  :)
imorrn är det firande utav lillebror & grannflickan - hampus tjej....  :)  de ska gifta sig då!  :)
kraaaaam till er alla & puss!

Milo med sin gamla faster!


Milo kryper!!!


skateboardkillarna!


regnmatchen!

hellojsan!
vilken blöt match det blev ikväll!!!  shit alltså, det regnade som aldrig förr...... slog som spön i backen kan manlugnt säga!!
till en början , när det var typ ett par minuter kvar innan matchstart, så trodde jag inte att jag skulle få ihop ett fullt lag ens.... vi var några få själar , få men väldigt tappra & taggade spelare!  :) men vips, så var nästan hela laget på plats!  vad glad jag blev att så många glada barn trotsade vädret & ville spela boll!
vi spelade mot min kattis,hennes pojkes lag, som även hennes man är tränare för! bolltrollarna heter dom..... det var en helt otroligt spännande match!  jag tror inte att mitt lag har kämpat så hårt & bra någon match!
vi som tittade på fick oss en riktig rysare..... matchen slutade 4-4, ett ganska rättvist resultat tycker jag.
men jag är mest impad av att alla barnen på planen inte verkade bry sig om att regnet öste ner!
ja, våra födelsedagsbarn på plan, erik & robin, fick göra mål på sina födelsedagar...robin gjorde 2 & erik gjorde 1 mål!  kul för grabbarna!
jag passar på att sända lilla k-p en stoooooooor krya-på-dig kram, du ska veta att jag lider verkligen med dig.... i know the feeling...... du kan få en liten puss oxå! :)
idag har jag även skickat iväg beställning på lilla Milo bubbens doppresent oxå!  kommer att bli sååååååå bra så!  :)
nu skall jag fortsätta kolla fotbollen, just nu är ställningen sverige-grekland 0-0..... rätt trist med inga mål gjorda, men båda lagen kämpar järnet, så nog kommer vi att få se på mål nog innan matchen är över!  hoppas bara att det är sverige som står för målen......hehe...
ja en till kul sak!
idag, när jag jobbade, så ringde T och sa att han & hampus var på gb-skolan, T syster cissi, som tar studenten på fredag, hade något som kallas " poängjakten" det är att avgångsklasserna tävlar mot varandra med att ta dit olika saker till skolan & samla poäng för de olika sakerna....jaja, det är lite invecklat!  men iallfall......cissis klass hade fått i uppdrag att fixa en superhjälte-levande skick, samt indiana jones-i egen hög person, och en hoppborg.... hehe...
så T hade klätt ut sig till indiana jones, hampus hade tagit på sig sin stålmannen dräkt & så hade dom farit dit & visat upp sig för domarna!  hehe..hampus hade gjort stooor succe!  och den där hoppborgen, den hade dom fått låna av mina föräldrar som har en sådan i miniformat hemma på skedom!  undra om dom vann poängjakten.... måste komma ihåg att fråga! hampus var mest glad över att de "stora" killarna på skolan hade sagt att han såg så cool ut....hehe.. åsså att han hade fått en stor påse med marshmallows!
nu, ska jag kolla fotboll!

skolavslutning!

imorrn har anton skolavslutning!  jag har nyss arrangerat ihop blomgruppen som alla barnen skall ge deras två urduktiga fröknar! eftersom jag är klassmamma , och älskar att påta på med blommor så tog jag på mig den uppgiften!  :)
åå det ska bli så roligt att titta på barnen i kyrkan imorrnkväll..... kanske t.o.m kommer det att komma en liten tår.... givetvis av lycka, och att barnen är så fina! :)
mamma & pappa &  min farmor skall oxå med & titta i kyrkan, sedan efteråt så skall alla som vill i klassen samlas på hallsta, i friluftsstugan, vid skidstadion, och fika tillsammans!  kommer att bli mysigt!  vår familj ska ha med sig kladdkaka & grädde som jag bakat nyss. mums!

anton har oxå berättat att klassen har tränat måååånga sånger som de ska sjunga i kyrkan!  gulligt värre! :)
nää nu är det snart dax för att göra middag, sedan är det fotbollsmatch!
ha de så bra så länge!

avslutningsblomman som barnen skall ge fröken imorrn! :)


gokvälls på er!

nu så har jag nyss pallrat mig upp if rån min gosiga säng, kastat på mig morronrocken & vart ut till glassbilen & shoppat glass!  :)   klart det måste finnas glass i frysen nu när det är sommar & allt! fast idag har man ju inte känt av nån värme direkt..... inte gör det mig nåt att det är dåligt väder emellanåt, det behövs regn oxå! 
idag har vi vart uppe sedan ottan, kl 05:15 klev jag & anton upp..... sedan kom de andra två sömntutorna upp oxå! det är helt otroligt vad barnen är duktiga när man väcker dom så tidigt, inte ett gnäll eller tjurigheter!  en annan känner sig helt groggy nästan...hehe...
ikväll har grannpojken vart här några timmar & lekt järnet med hampus! de lekte superhjältar, sedan skulle dom promt bada ute, men jag tyckte att det var för kallt för det, så då sprang dom in & duschade istället  :) sedan satt dom & myste i soffan & åt kvällsfika... vi hade hur mysigt som helst!
anton & jag vi har spelat fotboll istället, tränat lite skott & räddningar, han tycker att det är så himla kul!  åsså att hampus hade en kompis så han fick ha mig för sig själv en stund....
T han är på match hela kvällen, imorrn så har superhjältarna match igen!  killarna & tjejerna är väldans taggade! :)
imornn slutar jag kl 12 !!  wihoooo!!  då ska jag ner på stan & fixa blomster till fröknarna från alla barni klassen, får se vad jag hittar på.....  sedan ska jag köpa nåt pytti-pytti litet till min bror som fyller på tordag, han fick ju liksom redan en present när bettan fyllde år i februari...jag hade be´ställt en che guara t- tröja till honom då som han fick i förskott.... så nu blir det bara nån liten grej....  :)
åsså skall det inhandlas mera presenter.... anton är bjuden på kalas igen till helgen, hos sin robin, som han tycker så mkt om.... :) har fått lite inside information tips av hans mamma om vad han kan tänkas vilja ha!
imorrn när vi har match, är det 2 st i laget som fyller år oxå!  kul, kul! hoppas att matchen går bra oxå, så dom får en bra födelsedagspresent!
tjipp på er!

blomgåva av min jobbarkompis!


blommor....


min trehjuling med blommor!


hampus & johannes leker superhjältar!


vilodagen....NOT!

hehe... fin rubrik..!  det har vart en helt superbra dag, har hunnit med så mkt idag, vi har vart hemma hela dagen, förutom en stund nu ikväll när vi hade träning med laget, måste ju hårdträna nu inför farliga mötet mot " bolltrollarna" på tisdag!  :)
hehe... nä skoja bara...
ja, vi har som sagt vart hemmavid hela dagen lång och fixat & donat i rabatterna, klippt gräsmattan, jag har tvättat & putsat båda bilarna, både invärtes & utvärtes...  åsså har vi grillat!  mkt gott blev det!
grabbarna har oxå haft kompisar här hela dagen, robin, jessica & johannes har stojat & lekt så det stod härliga till ..   :)
hampus & johannes har lekt " risön"  hela dan....  det betyder att först skulle dom bada i lilla bassängen på framsidan...sedan sprang dom till stora poolen på baksidan, åsså sedan så lade dom ut handdukar i gräset &skulle sola......hehe... dom hade så himla kul ! lite roar barn som man säger....   :)
Idag har vi bestämt att vi skall bjuda upp till festligheter här på midsommar! 
det har nästan blitt en sorts tradition nu att vi samlas här i hjälta & grillar, dricker gott & smaskar goda desserter på midsommarafton! vi brukar bli ett riktigt stort gäng som har trevligt tillsammans under hela dagen, kvällen& natten.... hehe...  men ifjol då fattades emma & daniel, eftersom dom då var på bb & födde barn istället!!
även T lillebror fyller 30 år på självaste aftonen!  men han skulle visst inte vara hemma då så vi får fira han tidigare på dagen, eller någon annan dag!
hitentills har vi kommit upp i siffran 21 st som skall komma hit!  mycket trevligt kommer vi att ha!  kanske t.o.m fixar vi till en fin stång som tidigare år, så vi kan dansa runt!  :D
nu ska jag kasta mig i duschen, ska upp i tidiga ottan imorrn.... gillar inte dagarna T & jag börjar 06:45 båda två, man känner sig så hemsk när man väcker upp barnen vid 05:30.......
ha en bra fortsatt kväll & morgondag allesammans!

lördagsmys!

dagen började bra med en tripp till granvågsniporna, dit vi skjutsade anton som var bjuden på kalas! vi blev kvar där en liten stund-det är ju såå himla mysigt där!
sedan lämnade vi barnen med kalas-barnets föräldrar i fred & stack & handlade lite mera blommor.... jaja... nu ska jag inte ha mera blommor..  :)
sfter detta for jag & lilleman hem & gjorde fruktansvärt många vattenballonger-utav vanliga ballonger, så dom vart såååå stora!  sen hade vi vattenkrig med dessa...hehe...
blöta & fina var det dags för att hämta hem anton från kalaset, men han följde aldrig med oss hemöver.... han följde med robin & hans mamma hem istället!  :)
då passade jag &hampus på att fara & inhandla lite mat, & annat smågrejs, samt att vi skjutsade min farbror & mina kusiner hem till långsele, det har blivit en himla masssa körande i dag för lilleman & mig.....
vid tretiden var det dags att hämta anton hos robin, där blev jag bjuden på kaffe & hampus fick bada i robins bassäg, det var mkt uppskattat kan jag säga!
sedan åkte vi hem-och jag sa att nu skulle vi bara vara hemma hela kvällen-och så blev det!  skönt!
hemmavid bleb det våflor till middag på altanen, med massor av grädde...mums!  sedan kom grannbarnen & grabbarna hade ännu mera vattenkrig!  jag passade på att plantera & rensa litegranna-mkt avkoplande!
T har kommit hem ikväll oxå från skogen, han är ganska trött nu kan jag säga.....
nu ska jag sussa, imornn är det en luuuugn hemmadag som väntar!  (  om inget annat trevligt dyker upp vill säga..)  hehe...

..åsså bara en till blomma... :)


mera blomster!


min fina gula häng-prtunia!


lördagsmys!


vattenkrig!


en massa vattenballonger!


hampus i granvågsniporna!


svenska flaggans dag!

tänk om det vore här i vårt avlånga land som det är i grannlandet, norge?  va?  då skulle vi fira hela dagen lång!
men inte här i sverige inte!  lite tråkigt kan jag tycka.... 
jaja... nog om detta.
idag har jag iallfall jobbat, sedan
 for jag & köpte en liten bassäng till barnen som dom kan svalka sig i , i denna hetta som har vart!
vi har ju en sådan där jätte-pool, med pump & allt, men iochmed att vi har egen brunn, så kan vi inte fylla den på en enda gång, för då sinar vårt vatten..... så vi får fylla lite i taget....
så tills den äro fylld, får kidsen bada av sig i denna mindre pool, men de tyckte att den var jättefin & bada i , tur nog!
vi vart turligt nog oxå bjudna på mat hos min kära moder & fader! tack för det!
sedan for vi & hyrde tre filmer på videoteket, som jag & killarna har kollat lite på, iallfall 1 1/2 film hann vi med innan de somnade...typ nyss...   :)   så har vi ätit lite godis & mysat....
på väg hem så stannade jag till hos en arbetskamrat, som jag var nyfiken på hennes trädgård, och guuud så fint hon hade...där ligger man i lä.....  killarna hittade lekstugan på hennes tomt, och en fotboll, så då vart det full rulle på dom!  :) medans de roade sig med lekandet, så gick vi runt & kollade blommor & plant!  det var mkt trevligt!
hon var så snäll och gav mig en jättefin perenn, som jag glömt vad den hette, men den hade jättefina vita blommor, så den satte jag ner i min rabatt på en gång!  :)  jag hade ju snott med mig några perenner som jag & mamsen grävde upp hemma hos dom oxå, så då grävde jag ner dom perennerna oxå!  snart så har jag nog så fint som jag vill ha här  hemma i trädgården...... men man kan aldrig få för mkt blommor......   :)
imornn är det kalasdags för anton, hos erik, i granvågsniporna, han längtar!
vad jag & lilleman hittar på under två timmar då, det får vi se!
kanske kommer T hem imorrn kväll oxå, om han inte blir kvar där i skogen....
gokvälls på er!

jobb,shopping & städat!

helloo....
idag innanj ag åkte på jobbet så var jag ner på stan en sväng för att hitta fina examenskläder till killarna!
och det gjorde jag oxå, vita chinos-shorts till båda killarna, samt en mörkgrön-rutig skortärmad skjorta till anton, & en vit-turkos-rutig skjorta till hampus, kommer att bli såååå fina sååå!  :)
sedan har det vart jobb för hela slanten hela kvällen!  men det har nästan vart olidligt att springa omkring & härja på jobbet i denna värme........ jag är nog en av de få människor som inte är sådär himla förtjust i värme.... jag blir så himla trött när det är för varmt... men det är ju härligt med värme när man ligger på playan, då är det en helt annan sak!  :)
efter jobbet for jag upp en kort sväng till mor & far, där mina älsklingar var, eftersom de ska sova där inatt, jag börjar 06:45 imorrn bitti, och då tycker mams & paps att det är enklare att barnen sover där, eftersom de ska passa dom imorrn oxå, det är ju röd dag imorrn & stängda fritids & dagis.... tur att det finns barnvakter!
T sa förresten att de hade det himla varmt bland eldar & solsken i skogen....jag kan inte säga att jag är avundsjuk på de stackare som håller till där i skogen, hualigen va varmt de ska va där!
nu sedan jag kom hem från päronen, så har jag passat på att städa ordentligt!  damsugit & torkat äckligt smutsiga golv..... tur att ha det gjort iallfall, då kan jag ägna mig helt åt barnen i morrn kväll när vi kommer hem!  :) utan att behöva städa....  :)
nu ska jag kolla efter kläder till mig själv på h & m-nätet!

cool hampus!

cool hampus!

anton vilar i klätterträdet!

anton vilar i klätterträdet!

trädkillar!

trädkillar!

fåret wiley & Milo tar en tupplur...

fåret wiley & Milo tar en tupplur...

sommaren är i gång på riktigt!

i kväll har killarna haft sitt första ute-dopp!  vi , anton, hampus & antons kompis douglas åkte upp till faxängen i långsele nästan direkt efter middagen, gissa om killarna blev glada när jag föreslog det? :)
där träffade vi på en av killarnas farbröder, jens, som oxå var där & badade, så killarna vart extra glada över att han var där! :)
sedan så var det av med kläderna och snabbt i vattnet!  jag däremot badade endast mina fötter.... det var liiiiite för kallt för min del, men tror ni att grabbarna brydde sig om det ? nä.
vi var där i cirkus 1 timma innan klockan vart så mkt att vi skulle skjutsa hem antons kompis till sollefteå! då stannade vi på ica och jag köpte killarna varsin glass, för att de hade vart så himla snälla & duktiga på badet!  :)
klockan var närmare åtta när vi kom hem ikväll, så då var det dags att göra kväll, men de var hyffsat nöjda när de gick & lade sig!
idag har T åkt iväg till hassela för att släcka skogsbränderna som härjar på där, han skulle troligtvis vara hemma tills på lördag kväll, sent. men kanske blir dom kvar längre, men de trodde iallfall att ö-viks gänget skulle komma & byta av dom då.  så nu är killarna & jag solokvist tills dess!
jag jobbar kväll imorrn, så då ryckte mormor&morfar in som barnvakter!-finemangs!
åsså typiskt nog är det ju röd dag på fredag, när jag jobbar 7-16, så då skulle mor & far se efter mina barn då oxå!  tack för att ni finns...... hur skulle vi annars klara oss? vi har verkligen tur som har både barnens mormor, morfar & farmor tillgängliga som barnvakter när nöden kräver så....
nää om man ska lägga sig & läsa litte innan jag slocknar..... kram!

douglas, hampus,anton !

douglas, hampus,anton !

sand mellan tårna....

sand mellan tårna....

äntligen i plurret!

äntligen i plurret!

är inte bebbe lite lik jonas gardell här...?

är inte bebbe lite lik jonas gardell här...?

......

idag ids & orkar jag inte skriva något.....

superhjältarna-rödsta guld 8-3 !

vinst idag igen!  :)  mina små superhjältar var riktigt duktiga idag, denna dagen till ära så spelade vi mot många av killarnas kompisar, så jag tror att alla spelare hade kul, oavsett vad resultatet blev!  det var riktigt kul oxå att vi hade så många som var & kollade på matchen, både killarnas farmor, mormor, morfar, min moster & hennes karl, jimmy, bettan & bebbe..... härligt att lille milo äntligen har invigts i den härliga sporten!!  sedan när han blir större så  ska fastern fixa ett lag till honom oxå!  :)   åååå vad glad broder & bettan kommer att bli då!  :)
när vi skulle hem från matchen så träffade vi på min faster & mina kussar, dom hade nån sorts avslutning på golfen, och en kompis till min faster , ludde, hade en värsting kamera med sig, och såklart högg min faster in på en gång med att hon minsann inte har nåt kort på oss, hela familjen, och tänka sig, det har nästan inte jag heller... så det blev till att radda upp oss allihopa, i olika konstellationer åsså skulle det till att fotas!  och herreminje vilka fina bilder han tog på oss!  superfina allihopa!  speciellt dom han tog på våra grabbar!
jag längtar tills vi kommer att få korten!!
idag har vår kära lilla anton fått vara hemma fråpn skolan oxå..... tror ni inte att det är denna j-vla hosta som är tebax?  jojomänsan!!! alla härhemma har nu hosta, samt nästäppa!
men anton fick faktiskt spela lite fotboll iallfall...... och han gjorde 3 mål igen denna match oxå!  :)
men vi får se hur han mår imorrn. om det blir skola eller ej.... kanske håller honom hemma en dag till..
näää nu ska jag kolla vidare på allas bloggar!  :)

söndag!

tjopp!
dagen & kvällen på jobbet har gått bra, det beror ofta på vilka man jobbar med, ikväll var det jag & emma som körde på järnet!  :) vi har kul när  vi jobbar,tycker & tänker ganska lika i olika frågor, och då blir det alltid kul på jobbet!  :)
killarna hade kul idag oxå, de & deras farmor fick hänga med T på hans fotbollsmatch i resele, så de tyckte de nog var himla kul, hampus har ju länge tjatat att han vill titta på pappa när han spelar, men det har alltid vart på en vardag kväll ganska sent, så det har inte gått... men nu så fick han äntligen följa med!
imorrn är det dags för kvarters match igen!  denna gången skall vi möta bekanta till oss, i laget " rödsta guld"  det kommer att bli väldigt rolig match tror jag!  :)  kanske blir det en sån match där barnen istället för att spela, står & surrar lite med varandra... sånt är ju gulligt!  :)
om ni vill komma & kolla på, så är det 18:10 på plan H , risön.  be there!!
jag har hört talas om att det har vart en himla värmebölja idag !  vi kände faktiskt av den inne på jobbet oxå, det vart sååå himla kvavt mitt på dagen, vi höll på att kvävas..... så jag kan ju bara tänka mig hur det var utomhus....
nu när värmen verkat ha kommit för att stanna, så skall jag våga mig på att köpa lite , eller mycket, blommor!  jihoo, äntligen! detta tänkte jag göra på tisdag tror jag!  jag är så sugen nu på att plantera mera!!
nu håller jag även på att förvandlas till en tant-på riktigt!
jag skall nämligen gå med i en trädgårdsförening här i trakten!  hehe.... det kommer att bli kul, de har en massa plant bytar dagar & annat skoj, som att man får möjlighet att köpa blommor väldigt billigt på handelsträdgården här i stan!  låter ju som nåt för mig det !  tycker ni inte?  min kusin har ju redan konstaterat att jag har intressen som en 50-60 åring, så det är ju bara att köra på för min del!  :)
bye bye!   kramen till er alla!


RSS 2.0