Sköna Söndag !

Goderafton !

Idag ahr det vart en riktigt härlig vinterdag.. lagom temp ute.. kanske lite för mkt snö.. men, perfekt uteväder till trots !

Vi har vart ute & luftat oss lite .. barnen har haft skoj i snön, jag har mest bara tittat på när T har skottat som en tok... Åhhh vad jag längtar tills jag kan skotta igen !!  jag gillar att skotta.. på riktigt !

Anton har haft sina tvillingkompisar här idag, så det har vart en speedad dag med mkt bus & lek !

men höjdpunkten idag var verkligen att se grabbarna spela innebandymatcherna !

vilka matcher dom gjorde !

Hampus " Hajarna" var superduktiga, han gjorde 1 mål oxå lillkillen !  :)

Antons lag , vann den första av deras två matcher med 5-3, helt superduktiga var dom grabbarna !

sedan den andra matchen förlorade dom tyvärr.. men det lag de spelade mot, var 1-2 år större, sedan spelar det laget väldigt fult spel.. tråkigt nog.. men vårt lag var sååå himla bra!  det var en av vårt lags bästa matcher någonsin tror jag! så duktiga var våra " Superhjältar "

Det var så skoj att se hur bra de spelade.. kanonmatch helt enkelt!

Anton gjorde 4 mål idag oxå.. bra gjort !

Nu längtar jag tills det är dax för Cupen den 17 April.. förra året vann ju " Superhjältarna" .. kanske kan de göra det även i år...  :)

fast det spelar ingen roll egentligen.. huvudsaken är att grabbarna har skoj när de spelar, och att de känner att de utvecklas i spelet ! och det kan man verkligen snacka om att de gör för tillfället ! så himla bra som de har blitt på både passningar, dribblingar & försvarspel !

Imorrn har vi måndag igen... nu hoppas jag på att få ett positivt svar denna veckan från F-kassan... jag är så himla nervig över detta med kassan... ush ! jag får magsår snart...   :(

får jag ingen ersättning, om de tycker att jag skall gå tillbaks till jobbt som jag är nu.. ja då vet jag inte vad som händer med mig... allvarligt... då får min chef hitta på ngt annat jobb åt mig så länge.. vad nu det kan vara.. jag kan tänka mig att jobba med ngt administartivt.. det skulle jag kanske klara av just nu... men om det finns något ledigt administrativt arbete tillgängligt för mig, det har jag ingen susning om...de lär väl ge mig sparken.. sån otur & oflyt jag har med det mesta nuförtiden så skulle det inte förvåna mig, men vi får tänka positivt !  kanske kan allt ordna upp sig till det bästa till slut ! * hoppas*.......

Just nu jobbar jag mkt med mig själv & mitt tänkande... det är as-jobbigt att gå hemma... att inte orka göra något... pissigt värre... men jag läser lite böcker om positivt tänkande & försöker att rycka upp mig, men det är inte lätt ska ni veta...

ena sekunden känns allt hur bra som helst... andra sekunden mår jag bara piss... håller jag kanske på att bli galen eller nåt?  lite halv "psyk" är jag nog skulle jag tippa... men vi hoppas väl att det går över oxå... bara det blir nån orning med mina jävla besvär nångång !

Nu ska jag krypa till kojs...

puss på er mina älskade nära & kära.. ni vet vilka ni är.. som alltid hjälper & stöttar oss när vi har det kämpigt... love U..


Vilken FEST !

jezuuuz sikken fest det har vart i Hjälta ikväll hörni!  :D

Ikväll var kvällen kommen för Antons 9 årsfest.. som han längtat efter denna kvällen...

och snacka om att den vart huuuur lyckad som helst !

17 st 8-åringar, 2 st 6-åringar & jag & Thomas... hur bra som helst !

alla vällde in nästan samtidigt, och jag tror det är första gången i Hjälta som det blitt trafikstockning...  :D

vi bjöda alla kidsen på hamburgare & tårta, åsså chips,popcorn & godis såklart !  precis allt gick åt... jag hade beräknat åtgången perfekt !

Anton sa gång på gång hur himla kul han hade under de 3 timmar som festen pågick... det känns så bra att han hade en helt perfekt kväll !

Och vilka presenter han fick... herreguuud !

massa olika presentkort på Allsport, Sportringen,Widengrens, Biobiljett... presentkort på Videoteket...Ett 1000 bitars pussel..Lego..Sällskapsspel..hockeykort...hockeypuck...böcker..mm.mmm  en hel jättehög med presenter... synd att jag inte hann fota hela högen.. den vart uppöppnad hyffsat snabbt kan jag säga!

jag tror jag ska ha party för en hel hög med folk nästa gång jag fyller år oxå.. så jag får en massa härliga presenter... hihi ! *skoja*

Åsså har det ju vart mellofest ikväll oxå... helt rätt låtar även denna gång som gick vidare.. mest glad är jag över min abslouta favvo.. Peter Jöback... vilken underbar röst den mannen besitter.. jag får gåshud ... otroligt vacker låt..

jag missade på att Sibel inte gick vidare.. det trodde jag nästan.. men att Anna Bergendahl gjorde det istället, kändes helt rätt-hon har en väldigt spröd & speciell röst..

Nu är jag heeeelt slut, trots att jag inte gjort nånting ikväll nästan... inte fysiskt iallfall.. men det är mest huvudet som är trött efter alla ljudnivåer i kväll...   :)  men vad gör man inte för sina barn..  :)

Mången kramar till er...

 


-30 eller 30 cm snö...

Det är liksom ingen hejd på nånting med vädret nuförtiden... endela är det massa minus eller en massa snöande...

kunde det kanske inte bara få vara sådär lagom kallt, ingen snö, massa sol ? kanske ? 

Idag hade grabbarna med sig varisn kompis hem, sedan kom 2 kompisar till hit oxå.. full fart idag alltså..  :)

Sedan efter pannkaksmiddag, försvann Anton med hem till sin kompis till Forsmo, för han skulle visst sova över där inatt hade de bestämt !  :)

Så ikväll har det bara varit jag & Hampus hemma & myst.. han mår gott han att få rå om mig alldeles själv emellanåt oxå..  :)

Annars idag har jag planerat & smågrejat lite inför Antons mastodont 9 årsfest för sina 20 klasskompisar,,härhemma hos oss imorrnkväll ! Det skall bli superkul för dom tror & hoppas jag !

Imorrn på dagen skall jag hämta hem Anton , för min bror m familj kommer hit & ska få sig lite tårta hade jag tänkt!

Nu måste jag kolla klart vem som åker ut lets dance....

Pöööösssss!


Bokreastart!

Idag har ju en av årets höjdpunkter startat.. bokrean!

så himla trist att vara ur-fattig nu då... men ikväll kom mina underbara mamma & pappa förbi, de hade köpt 2 böcker till mig & 1 jättestor sago/fantasybok till killarna.. man har ju världens finaste föräldrar.. så omtänksamma alltid.. <3

Annars idag har barnen haft kompisar här, de har busat & lekt & skrattat hela dagen !

Jag älskar att se hur barnen trivs med sina fina vänner.. och att ha en massa barn i huset förgyller verkligen tillvaron nu !

Imorrn har vi fredag igen... veckorna flyger fram.. och på lördagkväll har Anton sin 9 årsfest!

då får vi besök av 19 st 8 -åringar ! som skall ha party i timmarna 3... mellan 18-21 !

jag har lovat Anton att de ska få ha hela övervåningen för sig själva..  :)

idag har jag letat bra tävlingar som vi skall ha, det blir 4 st olika stafetter.. bl.a ballongstafett.. ägg på sked-stafett.. armkroks stafett... & rulla-apelsin-med-ansiktet-stafett!  :)

sedan skall det bjudas på hamburgare & tårta till alla fina barnen !

imorrn ska vi fixa en massa bra skivor som ska spelas på övervåningen oxå...  :D

det blir nog ett hejdundrande partaj för Anton skulle jag tro..

Nä nu ska jag kolla på halv åtta hos mig... puss & gonatt!


Betta30 !

Härligt att välkomna Betta in i 30 årsåldern oxå!

Ikväll har vi fått god tårta  & gott sällskap uppe på lägervägen !

Vi fick en superfin tårta, som B syster A hade fixat !  mkt vacker !

vi busade på med lille Milo, som var hur pigg & alert som helst... fast han säkert brukar sussa vid den tiden..  :)

Vi kom hem rätt sent, efter 20.. så det blev nästan raka vägen till sängen för killarna, Nu ska jag kolla lite Room service avsnitt- som är det programmet jag snöat in på för tillfället.. dessa play funktioner är ju för superba måste jag få säga !
G´natt vänner!


Denna vackra tårta hade Bettans syster fixat! bortse från att en bit är tagen... :)


Milos superhärliga skratt!!


..att ens försöka att få dessa 3 på samma bild nuförtiden- :)


GRATTIS BETTAN 30 ÅR !!!!!


KALLT !!

Idag hade -34.. ganska halvkallt om jag får säga min mening..

p.g.a denna kyla, så ville bilen inte alls starta imorse... och den har fortfarande inte velat tina upp.. och iochmed att vi har en trasig bil i vårt varma garage, som visserligen skall flyttas senare idag, till fördel för den bilen som verkligen funkar, men som just nu står stelfrusen ute på gården..  :)

vi fick min snälla mamma att hämta mig & barnen , så barnen kom på skolan någon timma sent, sedan skjutsade hon mig till sjukgymnasten. där var det riktigt intressant... fick lära mig mkt nya saker... har fått en grej som jag skall göra nu i en vecka, sedan skall jag dit igen nästa tisdag. BRA !

fick även brev från ortopeden i lådan idag... jag slet upp brevet & det stod att jag fått en tid hos dom redan nästa torsdag !  Jihooo!  snabba ryck !  det var nog för att jag mailat dom om att jag vill ha en snabb tid om de fick något återbud.. och det lönade ju sig för mig!  :)

Nu väntar jag bara på det ödesdigra svaret från F-kassan.... jag är så nervös över vad de beslutar...

jag försöker tänka positivt, att det kommer att ordna sig... men vi får se vad som kommer att hända..

nu är det drygt 3 månader sedan jag fick någon insättning på mitt konto...   :(

snälla ni håll tummarna för mig att det kommer att ordna upp sig... annars går jag under tror jag...

Nu ska jag sluta !

kraaaaaam!

<3


Tacksam...

Vill än n gång säga till alla våra nära & kära.. jag är så tacksam över att ha en sådan otroligt fin krets av familj & vänner omkring oss... Jag älskar er alla.. man kan aldrig säga det för mycket..

Ikväll har vi haft en jättemysig kväll!
vi har haft besök utav barnens kompisar, Fabbe-Johannes & Jessica , alla dessa 5 barn har lekt & busat på så fantastiskt bra tillsammans..vilket gäng!  :)
sedan har även min faster, och mina kusiner Natta & Lucas , med 2 av deras kompisar varit här & grattat Anton, och så fick dom sig lite tårta & fika !

Det har vart en supertrevlig kväll !
Att sedan inse att jag & min faster har så mkt mera gemensamma intressen än vad jag tidigare trott.. var såååå kul att få veta...  :)  du vet vad jag menar... lite ghost-stories...  :)

Nu sussar killarna sött... eller Hampus har åkt på den där envisa jädra hostan som aldrig verkar ge med sig igen ! men han fick sig en slurk av hostmedicinen.. & lite alvedon.. så imorrnbitti är han nog fit for fight för skolan skulle jag tro !  han verkar inte vara sjuk alls för övrigt.. så  som han härjar på !  :)

Nä nu ska jag kolla på ett avsnitt av " Det Okända"....
pöss pöss på er !


Söndag!

Hallå hallå!

gårdagen har börjat att lägga sig nu...   :)

det var full speed från klockan 07:00 tills 23:00... vid 8 tiden på morgonen startade jag & Anton vår väg mot handbollscupen i H-sand !

det blev en superhärlig dag där, Anton tyckte han fick den bästa födelsedagen han kunde tänka sig!

laget sjöng för han & en till kille som hade fyllt för nån dag sedan, i omklädningsrummet innan matchstart!

Anton lyckades att sätta 35 mål igår !  han bara dammade in mål efter mål.. vilken grabb!

När vi kom hem vid 18 tiden, så satt halva släkten härhemma & väntade på att Anton skulle komma..  :)  så jag fick hjälp med att swisha ihop tårtan & fikat ! alla vart nog nöjda tror jag!

vi hade massa trevligt folk här igårkväll.. min mamma & pappa, min moster m. hennes man, min morbror m. hustru, min kusin med mitt lilla kusinbarn, T småbröder Tobbe & Jens var här oxå hela kvällen igår, det var verkligen en mysig dag !

Anton var hur nöjd som helst- och rik vart han oxå...    :)

idag tar vi det bara luuuuugnt.... småplockar ihop lite härhemma... så gott det går, har vart ute & fått lite frisk luft.. barnen har kompisar här nu oxå.. så allt är lugnt & skönt ...jag har suttit & skrivit av lite bra recept från "halv åtta hos mig" oxå.. de har så otroligt mkt gott på det programmet !

det var ju mellofest igår igen oxå...

jag tycker nog att det var rätt låtar som vann... Absolut Darin !  sedan trodde jag faktiskt att Alcazar skulle knipa den andra finalplatsen.. men så vart det ju inte... men de tjejerna som vann, den var ju himla bra den oxå!

nu ska jag se om jag kan knåpa ihop nån middag...

kram!


SHK lag 2 !


Här sjöng alla för födelsedaxbarnen i omklädningsrummet!


För-Födelsedag !

Gokväll!

Ikväll har vi - Jag, Thomas, Hampus firat Anton i förskott.. eftersom vi kommer hem så sent imorrn, tänkte vi att det var bäst att Anton fick de presenter han skulle få av oss, idag istället !  :)

Vi hade köpt en ny hockeyklubba-komposit- som han önskat sig läääänge.. plus lite annat som jag skrev i tidigare inlägg...  :)

Han blev sååå himla glad över alltihopa!  han hoppade & skrek att detta var den bästa presenten han kommer att få i heeeela livet...  :)  skall påminna honom om detta om några år..  :)

Sedan kom Madde & dom & gav honom en kort-trick låda ! som jag fastnade totally med.. vilken rolig grej !  :)

även grannbarnen kom & grattade Anton ikväll, han fick kosing av dom... mkt bra kväll för Anton med andra ord!  :)

Imorrn blir det en jätteskojig dag i H-sand, sedan med släktingarna som kommer på kvällen !

mysigt!  <3

Nä nu ska jag packa klart inför morgondagen... och äta lite uppstekt kornmjölsgröt !  gottigott!!!


Så här glad blev Anton över sin nya klubba! :)


Anton visar upp sin nya hockeyklubba!


De sötaste Oskar & Gustav som finnes!


Hampus redo för innebandymatch!


Återkomsten!

Im back !

jag har ju haft ett flera dagars långt uppehåll med skrivandet... detta p.g.a att det har hänt så mkt nu dessa dagar...  :)

från att hela förra veckan , nästan vart ledsen & less på allt som handlar om mig & min rygg.. om att inget händer, så har denna vecka bjudit på många bra saker!

i tisdags var jag på möte nr 1 på VC & träffade sjukskrivningskoordinatorn- viket låååångt ord..  :)

Sofia, hon hjälpte mig med mitt ärende med F-kassan.. sedan pratade vi länge & väl om vad som kommer att hända med mig.. ett mkt givande samtal !

I går fick jag sticka iväg på veckans möte nr 2 på VC... denna gången för att få träffa min nya läkare.. världens bästa &  mest sympatiska läkare jag nånsin mött!  tänk om jag bara fått honom när allt detta började med min rygg... vad mkt som skulle ha kunna hända !

Han lyssnade, diskuterade, undersökte.. och det han sa till mig oxå, var att detta med att oroa mig över F-kassan & ersättningen, det skulle jag inte behöva göra, för han skulle skriva ett väldigt utförligt intyg till mig...  vad skönt det var med en läkare som verkligen bryr sig så mkt !!

sedan togs det en massa blodprover & grejer på mig, som oxå var en nödvändighet att skicka med.. även om det handlar om min rygg..  :)  men att han var så noggrann det kändes bara helt suveränt!

Sedan idag efter jag lämnat barnen på skolan, for jag till VC för att få hämta mitt nya intyg.. och gissa om det var suveränt skrivet?  verkligen jätteutförligt där han skrivit vad jag ej klarar av.. vad mitt jobb går ut på... vad jag ej klarar hemma.. alla mina röntgen svar med läkare-utlåtande.. ja, han hade verkligen fåttt med precis allt...  nu är det bara att hoppas att jag får min ersättning...* håller tummarna*

detta får jag veta på onsdag nu till veckan.. får jag avslag även denna gången... ja, då har jag fått reda på vad jag kan göra av min sjukskrivningskoordinator.. men det får ju bli en senare fråga.. nu hoppas jag på att jag skall få den ersättning jag har rätt till! och enligt vad läkaren trodde, så skulle det ej bli problem denna gången...

sedan med min framtida rehab, det lutar åt denna " Multimodala rehabiliteringen" efter jag har vart på mitt besök hos ortopeden om några veckor.. denna multimodala rehab, innebär i korta drag endela Ryggis eller Smärtrehab.. så det blir nog bra till slut hoppas jag !
bara jag får lära mig ordentligt hur jag ska leva med det här problemet.. så ordnar det nog upp sig tillslut...

Annars härhemma är allt som vanligt.. barnen leker & har kompisar var & varnannan dag...  :) fullt ös..  :)
imorrn fyller Anton 9 år oxå!
herreguuuud ... vad gammal vi börjar att bli...  :)  tänk att han har blivit så stor , jag tycker han var bebis nyss...

Idag har vi vart på stan & inhandlat hans present... en ny hockeyklubba.. komposit klubba.. han kommer att bli överlycklig !  han har önskat sig en sådan läääänge !
sedan köpte vi nya armbågsskydd, och ny vattenflaska, och lite andra små hockeyprylar, typ tejp med dödskallar på.  :)
Han komemr nog att få dessa av oss ikväll när han lägger sig, så hela familjen är med-- för imorrn bitti far jag & Anton på handbollscup till H-sand !  svevia-cup heter den !
han längtar tills den..  :)
sedan är vi hemma vid 18 snåret, då kommer mina föräldrar & min moster m. familj & T bröder Jens & Tobbe & grattar Anton !  komemr att bli en helt suverän & lång dag !   Anton komemr att tycka det är den perfekta dagen !!  :)

Men firandet kommer att pågå i dagarna 3...  :)
redan ikväll kommer MAdde & co & grattar, har fixat lite gott fika...  :)  jag har bl.a gjort en kolakladdkaka !

sedan på söndag då skulle min bror m. familj, samt min faster & mina kussar komma !  detta blir en härlig helg i goda vänners & släktingars lag !  :)

Nu skall jag försöka fixa lite middag...
Kraaaaaaaam!


Alla <3 dag !

Gokväll på er!

Idag har vi alla hjärtans dag.. detta påhitt...  :)
Hursomhelst så hade jag gjort varsitt kort till barnen, som de tyckte var jättefint.. Anton han hade gjort ett alldeles eget till oss.. " Till min familj på alla hjärtans dag-jag älskar er ! " vilken gullunge... t.o.m Hampus tyckte att det var gulligt gjort av Anton !

Sedan har jag gjort en liten tårta.. som jag lagt in bild på.. den vart superjättegod!
jag bjöd hit min mor & far på en smakbit & kaffe, sedan hade båda grabbarna kompisar här, så det blev bara en liiiiten bit kvar...   bra att den vart uppäten !

även idag har vi ju haft solen på besök !  så vi har vart utomhus en stund idag oxå.. härligt!
även fast jag inte kan göra så mkt, så har jag suttit & njutit av solskenet !

Sedan har killarna haft innebandymatcher ikväll oxå, båda grabbarnas lag hade 2 matcher var, så det blev mkt innebandy .. det är sååå himla kul & se dom spela så bra som dom gör !

Imorrn blir det värsta kompisdraget härhemma igen efter skolan... 5 barn sska jag hämta hem hit till oss... men det är bara roligt tycker jag, helst nu när man går hemma.. det är skönt med lite tjo & tjim när barnen kommit hem från skolan !

Måste börja fundera ut vad vi ska hitta på för present till Anton oxå... han fyller ju 9 år på lördag !  storkillen ! men vi ska inte fira honom först efter klockan 17, eftersom vi ska fara på handbolls-cup klockan 8 på morron den dagen... och så är vi hemma igen vid 17 tiden..  Anton längtar verkligen till den här cupen i H-sand ! så alla som tänkt fira Anton, är välkomna efter 17 !

Nä nu ska jag lägga mig... trötter....
Kraaaam!


<3


Underbar vinterdag !

Denna dagen har vart helt fantastiskt härlig!

vid 12  tiden for jag & Anton upp till min mor & far för att hämta hem Hampus, men vi blev kvar där hos dom länge!

vi har vart utomhus i den underbara solen, Anton har skjutit lite puckar med min pappa, Hampus har lekt i snöhögar... jag har bara njutit av att vara ute i solen !
sedan for vi på fik så barnen fick lite gott fika.. som slutade med att jag fick smaska upp semlan som Hampus promt skulle ha ! :)  inte gjorde det mig något inte....   :) 

sedan hem till mor & far igen, där vi var ute i en bra stund till, innan det var dax att gå inomhus & greja middagen-Tacos !  vart vi bjudna på !
Anton & Hampus var jätteduktiga att hjälpa till-som vanligt!  de är fantastiskt duktiga i köket alltså !  vill alltid hjälpa till= väluppfostrade !  :D

Barnen fick alla hjärtans dag-godis av dom oxå!  i förväg.. eftersom det inte kan ätas upp imornn , när det är söndag...   :)

Lill-stackars Milo har visst åkt på en himmelens magsjuka oxå... huvva !
lilla stackarn... hoppas han kryar på sig snabbt !
härhemma har jag 2 killar som hostar som tokar... Så kvällstid härhemma åker både hostmedicinen, alvedonet & nässprayen fram...
Anton har ju egentligen hockey imorrn, med det känns som om det inte är så lämpligt att vara i en kall hall med hosta direkt... sedan har de ju innebandymatcher på kvällen oxå, så jag tror de hellre får vila under dagen, så de kan vara med på dessa matcher istället... 

ikväll är det snart dax för Mellofest igen !!
jag sätter mina kort på: Eric Saade, Orsa spelmän, Andreas Johnson.. hmm.. vem mer? jo kanske andra generationen m. dogge kan bli farliga oxå !  hade ju rätt förra veckan.. får se om jag får rätt nu oxå---   :)

Kram & ha en fin kväll på er!


totalt utslagen liten Chowder...


Översnöad grillkåta hemma hos mor & far !


Hampus hjälper till med middagen hos min mor & far !


Hockey-Anton!


Feeeedaaaag!

Helloooo!

idag efter jag hämtat killarna på skolan, de slutade tidigt idag, som alla fredagar!  :)

så for vi först upp & hälsade på min mor, fikade lite, sedan åkte vi ner på stadens gator & torg för att barnen skulle shoppa upp 50 lappen de fick av min snälla moder!

sagt & gjort, vi gick in på leksaksaffärn, där inhandlades varsitt nytt svärd...   :) 

sedan gick vi in på mitt favvoställe-biblioteket!

där var det en stor dag idag... för Anton skaffade sitt allra första lånekort! stoooort....  :)  sedan lånade han litegranna oxå... han tyckte att det var skoj att få kunna låna helt själv... åsså sa han ju igen då att när han blir stor ska han läsa lika många böcker som mig... gullungen!  <3

sen var det hem för middag, sen ner på stan igen för att skjutsa T på träningen, och Hampus fick för sig att han skulle sova hos min mor, så jag skjutsade dit honom... så där är han nu !

Anton är inte riktigt kry heller den stackarn... har väl fått samma som Hampus... han hostar & känner sig trött & hängig... inte riktigt likt honom... han får vila upp sig under helgen får vi se hur det blir...

nä nu måste jag kolla på lets dance!

sedan blir det nya Beck-filmen!

tjoppp!


tjopp!

Goafton vänner!

hoppas att ni alla mår bra!

Idag fick Hampus vara hemma iallafall... han var ju relativt pigg imorse, men jag beslutade att ha honom hemma en dag till.. för säkerhets skull.

imorrn får det bli skola för honom, om det inte blir nåt bakslag inatt eller så..
Annars idag har det inte hänt så mkt... Jessica & Johannes har vart här en sväng... Anton har haft handbollsträning... Jag har fixat ordning med nya foton & gjort barnens "fotoböcker" - det är så att barnen har varsin bok, som jag fyllt i med diverse anekdoter, bilder..små berättelser.. ja, lite av varje, sedan de var nyfödda, och boken gäller upp tills barnet fyllt 9 år. den har jag då & då satt in nya bilder i, fyllt i uppgifter om barnen... och de börjar bli riktigt fulla nu !  iallafall Antons... den är ju " färdigskriven" snart.. han fyller ju 9 år om drygt 1 vecka ! shit alltså... tiden går fort...

Sedan nu ikväll har jag & Hampus vart över till grannarna på fika en sväng, och jag fick en pratstund med världens bästa Helena! alltid trevligt!

Nu ska jag göra tidig kväll & lägga mig... har inte haft någon bra dag alls med min rygg...
sedan blir det att kolla lite program på datorn... bl.a "halv åtta hos mig"  det gillar jag skarpt!
speciellt kul denna veckan då de har vart hos kändisföräldrar !

Puss & sov gott allihopa!  <3


Liten sjukstuga..

Hampus lilla stackarn har varit vaken ett par timmar inatt, gråtit över ont i öronen.. men somnade tillslut.. när han klev upp var han täppt i näsan, men ingen huvudvärk eller öronvärk, och bäst av allt, ingen feber!

Men han har tagit det lungt idag.. legat & kollat tv, va med mig när jag hämtade Anton & Erik på skolan.. han fick alvedon & nässpray nu innan han somnade ikväll, så vi får se hur han mår imorrn.. tveksam om det blir skola för honom.. tror han får vara hemma en dag till...

Annars har vi inte gjort så mkt idag.. har inte fått veta nåt nytt från varken rehab, eller f-kassan.. det börjar bli rikitgt jobbigt nu med det ekonomiska.. att inte haft någon insättning på mitt konto sedan i december, nu börjar våra slantar att ta helt slut... inte kul alls... :(  vi är gaaaanska fattiga nu.. i jämförelse med vad vi var förut... men som sagt, det finns ju alltid de som har det värre.. vi har ju iallafall tak över huvudet...

Vi har pysslat ihop 18 st inbjudningskort till Antons kommande 9-årsfest ! han ska få bjuda hem hela klassen hit på fest !  sent in på kvällen... ända tills klockan 21 !  :)

men det är ju några veckor dit..  men lika bra att göra korten i tid..

Nä nu ska jag ut & kolla på nätet om olika utbildningar hade jag tänkt!

b.la behandlingsassistent & fritidspedagog !  spännande....   :)


Hampus myser med Chowder.. <3


Kattunge nr 2


kattunge nr 1


Grabbarna Grus koncentrerade...


Fina Tulpanerna jag fick av Anton.. <3


Godmorgon!

Har nu skjutsat Anton till skolan.. Hampus han blev hemma idag.. just nu ligger han & sussar med T i våran säng.. han fick feber igårkväll.. lillstackarn.. helt tvärt igår vid middagen började han klaga över ont i huvudet, och var allmänt hängig... sedan låg han på soffan tills det var dax att gå & lägga sig.. han har inte alls någon hög feber.. men jag tyckte det var bäst att han vilar från skolan idag.. får se hur han mår sedan när han vaknar..

Har ju hållt på & grejat  lite med bloggutseendet oxå sedan igår.. men nu ids jag inte göra nåt mer på ett tag.. tycker att den ser faktiskt ganska rogivande ut nu ! så för tillfället är jag nöjd!

Nu har lilleman vaknat så nu ska jag se hur det är med honom..

kraaam!


Ny vecka, Nya friska tag !

Japp!

Nu ska jag bli en mer positiv människa har jag bestämt.. eller jag kan ju göra ett försök iallafall....  :)

Dagen började bra, med ett mail från VC, jag har nu "fått tillbaka" min förra läkare.. hon känner jag lite sedan förut, och hon är superbra!  hoppas jag får mer hjälp utav henne...nu klagar jag inte på den vård jag fått hitills..men det har ju liksom suttit fast ett tag för den jag hade.. nu hoppas jag på lite snabbare fart framåt !  eftersom detta med min rygg började i julas, då var hon på semester..det var därför jag fick en annan doktor då.. men nu är ju som sagt ordningen återställd!
Nu väntar jag bara på besked från Ortopeden & Smärtis i H-sand... och jag hoppas på positiva svar !!
håll tummarna för mig nu...

Annars idag har jag påtat på lite härhemma i den takt det går.. sedan efter hämtning på skolan, fick jag med mig 2 xtra barn hem, sedan kom grannabárnen, så de var 6 kids som härjade på härhemma..  :) men roligt hade dom !
de har varit ute mkt idag oxå, hoppas verkligen detta härliga väder fortsätter... jag hoppas på att kunna göra många promenader framöver...

håller på att stöka om lite på bloggen oxå.. ändrat lite färger & så.. den är under omkonstruering, om ni undrar vad jag sysslar med.. med färgerna & så....  :) den är snart klar...

Nä, nu ska jag kolla på lite tv.... mkt bra på måndagar!
kraaaaaam!


Äntligen sol!!!

Idag har vi vart ute i soooooolen flera timmar.. så himla härligt väder det va på f.m. !

grabbarna lekte, vi gick en kort prommis, sedan satt jag på altanen & drack kaffe... härligt!

körde bilen så den stod i solen oxå, den behövde tinas upp... och en hel massa snöklumpar lossnade från den kan jag säga...   :)

Sedan har vi vart upp till mina föräldrar & fått supersmarrigt fika/mat eftersom pappsen fyllde år häromdagen, och vi firade honom idag.

de hade gjort en varm smörgåstårta, som var hur god som helst! åsså såklart en himmelens massa goda kakor..  :)

Brodern m. familj var där oxå, så vi hade en mysig stund...  Milo var på sitt allra mysigaste humör.. pussgurkan där !  <3

sedan innan vi åkte iväg på innebandyn, tog Anton & jag en prommis med milo hem till honom... och han var noga med att jag inte skulle dra vagnen...bara Anton fick göra det!  :)

Sedan från klockan 17 till 20 har vi vart på valla & kollat på våra duktiga killar som spelat matcher !

Nu sover de sött, T jobbar natt, och jag ska strax sussilussa...

Kraaaaam!


Mellofesten är igång!

Ahhh äntligen har mellofesten dragit igång!

som jag längtat efter lite schlager!

kvällens bästa var absolut Salem & Ola, tänk att jag & svenska folket tycker lika!  :)

Salem al fakir är ju ett musikaliskt geni, om jag får säga min mening..och det får jag ju !

Ola i sin tur, han är ju aldrig dålig!  :D

Annars idag vaknade jag upp av Hampus & Elias som låg & småpratade när de hade vaknat... så söta de var !

Sedan har Hampus vart i granvåg hos honom & lekt lite idag, medans Anton var i Långsele hos Fabien.. när grabbarna var hos kompisar, tog jag det lugnt härhemma & bakade sockerkringlor- som vart mkt goda!

Ikväll har Anton vart & bowlat med några kompisar, när han kom hem, hade han köpt en bukett tulpaner till mig... gullungen... han hade även köpt en chokladkaka till Hampus... han är ju för söt Anton...  gullungen !

vilken 8 åring tänker på att köpa blommor till sin mor, & saker till sin lillebror.. bara sådär liksom.. han är så omtänksam våran Anton...  <3

Inatt jobbar T igen, han har 3 nätter nu, det verkar gå bra för honom att jobba natt !

imorrn ska vi till min pappa & gratta honom i efterskott, få lite gott fika ! mumma !

sedan imorrnkväll har vi 3  innebandymatcher på schemat ! skojskoj!!

Nu väntar en god bok på moi !

puss!


Saker & ting går framåt....

Sedan sist jag skrev, så mår jag något bättre...  tur det !

har vart i kontakt med min läkare, som skrivit bättre intyg nu, som jag skickat in, sedan har jag själv skrivit till f-kassan oxå, min historia liksom...

sedan har jag haft diskussioner med min chef, som var mkt bra !

åsså idag fick jag svar från sjukskrivningskooordinatorn på VC.. de skall ta upp mig & mitt "case" nu till veckan, de har varit i kontakt med Härnösand, Smärtrehab !  äntligen känns det som om det rör på sig....

har ju nästan för 1:a gången sett svart på vitt, på papper, vad det är för fint namn på mitt fel i ryggen... i korthet har jag ledsartros... i bäcken&ländrygg, samt svåra förslitningar i mellan 2 kotor i bröstryggem.. känns ju inte så jädra kul med tanke på att jag är 34 år... nu får vi se vad ortopeden tycker att det kan göras för några ingrepp på mig nu då...  känns som om många bollar är i rullning nu... mycket bra !  hoppas det leder någonstans denna gången!

Idag har vi vart på badet med killarna, de har haft skitkul!

Elias han skall sova över här inatt oxå!  mycket skoj !!   :)

Nu skall Anton ha datorn, så nu måste jag sluta!

vi ses!


Grattis Älskade pappa... <3


Detta suger !!!

Åh vad jag är less nu..jag har suttit & grinat i ett par timmar nu, så nu är jag helt uttömd...

När jag tog in posten idag, hade jag brev från Försäkringskassan...

öppnade det och läste bl.a " Utifrån de uppgifter vi fått, överväger vi att ej betala ut någon sjukersättning för hela din sjukperiod från den 21 december"

allt bara svartnade för ögonen på mig...

vad fan ska man göra?

åsså började tårarna & forsa..
ringde min handläggare på försäkringskassan, som är en trevlig tant förövrigt..
hon berättade för mig, att denna första bedömning som gjorts i Falun, anser att mina sjukintyg var för ofullständiga.. inga röntgensvar..inget om att detta är ett problem jag dragits med länge...
min läkare har alltså skrivit ett för dåligt intyg...
hon sa oxå att detta inte är ett fullständigt beslut, jag har på mig t.o.m 15 februari att skicka in ytterligare uppgifter, samt att skriva själv till dom oxå...

det stod ytterligare i brevet från FK " Socialstyrelsen har gett ut rekomendationer om sjukskrivning vid olika diagnoser, akut ryggsmärta läker som regel ut efter några dagar, ibland kan det ta upp till 2 veckor, läkningen kan ta längre tid om patienten är inaktiv & rörelserädd..."

vad ska man säga??
jag blir alldeles matt....
de anser att jag skall kunna klara mitt jobb med lyft % vridningar & dyligt, när jag inte ens kan knyta mina skor ordentligt..eller klara av vardagliga sysslor.... helt absurt.

jag kommer att få psykiska besvär av detta... just nu grinar jag bara.

Håller på för fullt at få tag i min läkare så han får skriva nya bättre sjukintyg som skall skickas in.. vad dan gör man om man inte får pengar?
socialen nästa då......


Morgonmöte!

Hej på er!

imorse efter lämning på skolan, grabbarna var pigga & alerta imorse.. faktiskt !

då for jag på jobbet för att träffa chefen & samtala lite om min situation... eftersom jag ej fått något svar från röntgen igår.. så är det inte så mkt vi kan göra. bara vänta... denna jävla väntan...

men, en god nyhet fick jag iallafall !

när jag fått svar på röntgen, och vi ser vad min läkare kommer att göra, OM han har skickat remiss till H-sand- då är det jättebra... har han INTE gjort något, då sa min chef att hon fått reda på att hon som chef har rätt att samankalla till ett möte, mellan mig, hon, läkaren, försäkringskassan, och en rehabiliteringskonsult !  det vore ju kanon det tycker jag !

så kan de pusha på läkaren lite de oxå !  för mig verkar han ju uppenbarligen inte lyssna på....

min sjukskrivning går ut nu på söndag... men det är ju inte aktuellt alls för mig att återgå i arbetet... så det kommer antagligen att  bli förlängt.. får väl se om läkaren hör av sig nu i veckan-det måste han ju nästan !!

Nu efter mötet har jag faktiskt damsugat lite härhemma!  :)  sakta gick det, och ont har jag nu... men nu är iallafall de största dammråttorna borta.. 

Idag har T börjat sitt " nya" jobb oxå!  han skall få pröva på att jobba natt nu i 6 veckor !  känns ju bra det ! det är inte på skärvstagården, utan på ett annat ställe.

eftersom vår andra bil fortfarande står i garaget-trasig... och vi inte fått någon hjälp ännu med att kolla på den, så är det ju jättebra att han kommer att jobba natt, då slipper vi ju skjutsa hundra gånger fram & tebax till staden... och ragga skjuts hela tiden... nu behövs ju för tillfället bara en bil då..

Annars är det bra, igårkväll var vi till grannarna & blev bjudna på smarrig tårta ! näst äldsta pojken fyllde år, så jag & killarna var där en sväng igårkväll, mysigt !

killarna har fortfarande en ganska robust hosta... men de är inte sjuka alls på nåt annat vis, så de fick gå på skolan idag... men jag tror nog att Anton får stanna hemma från hockeyn ikväll... han har ju handbollsmatcher imorrn oxå... så han vill nog hellre vara frisk till dom !

Nu ska jag hämta posten & äta lite gröt till lunch!


Till slut så...

..har jag fått kommit i väg på röntegn för ländryggen!

men vad det satt långt inne innan jag kom iväg... jag har ju suttit & väntat i 2 veckor på att få remissen hemskickad så jag kan gå dit.. men ingen remiss har ju kommit, inte så heller imorse när jag kollade posten... då var jag riktigt irriterad på läkarn som inte skickat den till mig, inte heller har han hört av sig tillbaks till mig efter alla 5 ! mail jag skickat till honom angående denna rygg, och vad som skall göras åt den... snacka om att jag känner mig totalt ignorerad av denna doktorn!

så jag mailade en annan person på VC-min sjukskrivningskooordinator.. hon kollade i röntgenregistret..och jomenvisst! där fanns min remiss ! så det var bara att kila på röntgen idag då!

tänkt om någon hade talat om för mig oxå att jag fick komma dit... istället för att sitta & vänta & vänta...men tur att man får tag i folk som kan hjälpa en...

pappa var snäll & kom hit & barnvaktade killarna, som idag fick vara hemma från skolan, de var båda två riktigt hostiga imorse.. och hängiga... men nu ikväll har de varit som vanligt igen, och de har ingen feber, så imorrn skall de få gå på skolan !

nu är jag bara trött , har ont & är allmänt less... så nu går jag & lägger mig...


RSS 2.0