Djurparkens dag,Konfirmation, bad & plantering.

Goafton på er!

Ja, vi har hunnit med en hel del på dessa 3 dagar som det är sedan jag gjorde nåt inlägg..

I Söndags var det till att kliva upp "tidigt" för grabbarna.. huvvaligen..redan klockan 10 väckte jag dom.. det är i ottan för våra killar såhär på lovet..  :)  då var det dax att åka på min kusin Nathalies konfirmation, hon var så söt så!

efteråt bjöds det på go-fika hemma hos dom, sedan drog vi till Junsele till djurparken, vi hade en mkt trevlig dag där, kom inte hem först vid 19 snåret.

Igår var vi hela dagen lång på risön.. härligt soligt & varmt var det! & mkt badande blev det för min del oxå!

sedan var vi lata & käkade middag på Stures! :)  vilket var mkt uppskattat av barnen! 

Annars alla dessa kvällar nuförtiden, är vi fullt upptagna mellan 20-22.. fotbollen ska kollas såklart!!

vilka underbara matcher jag sett hitills alltså! och nu blir det ju bara bättre & bättre!! kvarten & semin & finalen kvar !! lovely!!!

Idag har vi , trots det underbara bad-vädret, faktiskt varit hemmavid ! vi har knåpat på med diverse grejor utomhus- satt upp poolen... jag har planterat en hiskeligt massa fina blommor som jag köpte för mina presentkort..vi har plockat & gjort lite fint på altanen.. jag har tränat..åsså tog vi en lång cykeltur härhemma i skogarna ! mkt härligt!

Nu ska jag gå & sussa.. känner mig trött som bara den efter allt grejande idag..

puss & gonatt!


Finaste lillkusin Nathalie, på sin konfirmationsdag.


Djurparkens dag, Junsele.


Min fina lillkusin Lucas.. som Anton är grymt lik dessutom !


Hampus testade lite nya hårfärger.. :)


Midsommardagen!

God afton !

Idag har vi spenderat 6 timmar vid Offersjön, en helt fantastisk dag har vi verkligen haft!

Barnen fick 3 firrar oxå, så de var nöjda!

Iochmed att det blåste så förskräckligt ett tag när vi skulle grilla, så kom vi på den briljanta iden att ta skydd under vägbron & göra en liten eldstad där.. guud vad mysigt vi hade det där ! perfekt !

Efter att ha fiskat & grillat, tog vi en lång skogsprommis där i Offerskogarna, jättefina stigar & mysig skog !

Vi kom hem vid 20 tiden, så det blev en heldag! :)
Nu kollar vi fotboll. vad jag älskar att kolla på fotboll!! vill inte att VM ska ta slut!

Hejsvejs !


Dax för fin-fiske i Offersjön !


Hampus med sin firre!


Anton med en av sina firrefångster!


Midsommarafton & Ryggisavslut !

Hallåjsan Vänner!

Oj vilken vecka detta vart! Har inte haft någon tid alls att skriva ... men nu ska ni få ett låååångt inlägg!  :)

Denna vecka har jag varit sista veckan på ryggis... lite sentimentalt ändå att det redan är över.. det har varit fantastiska 4 veckor... dessa veckor har ändrat min livssyn,och har gjort mig till en klart mkt bättre människa ... att bara på 4 veckor ha fått så mkt hjälp.. både fysiskt & psykiskt.. helt fantastiskt.. jag tror att alla omkring mig kommer märka en lite gladare,bättre människa...

Många frågar mig" är du bra i ryggen nu då? " jag klandrar inte de som frågar mig det, men det vi fick lära oss där, det är att man blir inte "frisk" på 4 veckor.. det är nu, 6 månader framåt som vår rehabilitering börjar ! det är nu jag ska fixa detta här hemma...

jag har fortfarnde samma smärta.. men jag vet hur jag ska göra för att hantera den !

jag har fått ett suveränt träningsschema som jag ska följa! Men det som är mest fantastiskt, det är att på dessa 4 veckor har jag förbättrat mina konditionsvärden något så himla mycket! från att ha haft en arbetspuls på 144, har jag under dessa veckor lyckats sänka den till 122 ! enligt människorna på ryggis var detta superbra! känns så himla roligt !!

jag är nog en "lätt-tränad" person, så uttryckte de detta !  :)

Nu till veckan ska jag ha träff med både läkare, chef, & f-kassan, som det verkar nu så blir det arbetsprövning i 3 månader, 25 %... det känns mkt bra.

Nog om ryggis.

Igår hade vi ju midsommarafton!

vi var bjudna till min morbror i Österforse, och vilken härlig kväll vi fick där!  supertrevligt, men en enorm midsommarstång!  :)

Jag är så tacksam över att ha en sådan fin familj...

Annars igår på dan, så hade vi frisörshop härhemma... Vi klippte Hampus, sedan klippte jag även Thomas!  de blev så fina så !  <3

Idag tar vi det lugnt... blir en fisketur mot eftermiddagen... om regnet upphör..

Imorgon ska vi på min kusins konfirmation, sedan kanske vi hinner med en sväng upp till Junsele på Djurparkens dag... vi får se.

VAd har jag gjort mer? jo, kollat på den underbart superbra serien "Dexter" som jag fått låna av min bror... wow vilken skitbra serie! man blir helt beroende!!  :)

Nu önskar jag er en härlig helg med många fina upplevelser!

Kramar i massor!


Nyklippt Hampus!


Jag & Thomas!


Härlig festkväll!


Söta Tuva - Li!


resning av den makalösa midsommarstången!


Älsklingarna filosoferar...


Underbar midsommarkväll!


Hampus nöjd på traktorn! :)


Sista veckan !

Hallojsan vänner!
Nu så inleder jag sista veckan här på Rygginstitutet i S-vall!
jag måste få säga, att allt vi har lärt oss här under dessa veckor, har fastnat som ett smäck!
Jag tänker hela tiden på hur jag går,står,lyfter,... ja det mesta!
att jag har fått en superbra & fungerande träningsschema, det är helt fantastiskt !
Idag har jag cyklat 1,4 mil.. styrketränat i 1 1/2 timma.. haft vattengympa i 1 timma.. ikväll ska jag ut i spåret & gå 1 varv tror jag.. sedan får det faktiskt räcka för denna dagen..  :)

Nu ska vi , hela gänget här, strax ut & käka middag på Kvarterskrogen här bredvid.. sista veckan & allt.. så vi bestämde det.
Pratade med min chef idag oxå, så nästa  tisdag ska jag dit & kolla hur jag ska försöka komma tillbaks på rätt sätt.. här har de sagt att inte mer än 25 % den första tiden.. så om jag ska arbetspröva 25 & den första tiden, och vara fortsatt helt sjukskriven, eller om jag ska vara sjukskriven 75% & jobba 25%... det lutar nog åt det första alternativet skulle jag tro.. vi får väl se vad försäkringskassan har att säga oxå...


Nä nu ska jag käka!
ikväll är det macth oxå!
Spanien-Honduras... kan bli en spännande match det !
puss & kram!

60 årsfest & Bröllopsdag!

Sådär ja! nu är kronprinsessan & Daniel gifta !! har kollat idag på tv´n.. vad vackra de var ! och så himla fint alltihopa var... man blev nästan rörd.. talet som Prins Daniel höll till sin fru nu ikväll kommer att gå till historien.. så otroligt vackert... kolla på svtplay om ni missade det !

I kväll har vi varit på 60 årsfest på Kullaborg oxå! har inte kunnat skriva nåt om det tidigare, eftersom det var en övverraskningsfest för min morbror, som fyller 60 år !

det blev väldiigt lyckat ! min kusin Robban, sonen till jubilaren, kidnappade honom i båten & körde honom till kullaborg där vi väntade allihopa! :)  han blev mäkta övverraskad!! det blev sång,middag & andra trevligheter ! vi kom hem nån gång efter 22, då var grabbarna nöjda & redo att åka hemöver !

En underbar kväll hade vi iallfall!!

Imorrn ska vi bara slappa & ta det lugnt härhemma.. på eftermiddagen är det träningar för killarna, sedan på kvällskvisten åker jag för sista gången till S-vall & Ryggis för den sista veckan...

kram på er!


Hampus & jag med en underbar himmel i bakgrunden!


jubilaren anländer till festen! kidnappad av sin son i båten! :)


Sötaste killarna kastar "macka" i vattnet!


Vacker kväll på Kullaborg!


Skolavslutning & Rövarbyn!

Hejsan vänner!
ja, som ni märker hinner jag inte med att uppdatera bloggen något vidare just nu..  :)
ja, nu är jag hemma tills imorgon kväll, sedan bär det iväg för sista veckan på ryggis.. känns lite vemodigt på något vis.. men skönt att ha klarat av dessa veckor.. nu ska jag skriva någon sorts rehabplan för mig själv.. hur jag vill ha det under de närmsta 6 månaderna som vi nu är i ryggis hand.. 6 månader som vi ska fixa vår rehab själva.. jag hoppas & tror att det kommer att gå bra, jag har fått bra grejer & verktyg för att kunna fixa detta!

jag kommer antagligen att som det ser ut nu, vara fortsatt sjukskriven, men inom en snar framtid, ska jag ut & pröva jobba, först 25 % , sedan succesivt öka upp, kanske jag t.o.m klarar av mina 100 % !!

vi får se hur det går. men jag är tjurig & kämpar på!

i osndags var det skolavslutning för killarna... så fina alla barn är vid dessa avslutningar... vi fick lyssna på fin sång & till den roliga prästens tal..  :)  Min bror & Milo följde med oxå & kollade.. Milo satt & klappade händerna efter varje akt !  :)

efter kyrkan for vi & fikade med killarna, sedan kollade vi på Thomas korp-match, som de vann!

Igår följde jag med killarna & deras fritids till Rövarbyn !  vilken upplevelse! även fast vädret var trist, så var det ett helt fantastiskt ställe! hur många grejer som helst för barnen & vuxna att hålla sig sysselsatta med under flera timmar! dit kommer vi att fara fler gånger i sommar, det var kanoners!!  & billigt, för en familj med 2 barn, & 2 vuxna kostade det 250 kr, då får man göra allt inne på området! det fanns studsmattor,olika hinderbanor, en jättestor ladgård de byggt om med massa roliga gångar, klätterställningar,mm.mm...hemliga gångar att krypa i, bollhav..utomhus var det ännu mera... labyrinter,hinderbanor,hoppborgar,bad, ja, hur mkt som helst som sagt att sysselsätta sig med!

Idag är det dax för vår prinsessa & heeens Daniel att gifta sig... det ska jag nog kolla på, även om man inte är nåhon rojalist direkt.. men det är ju skoj & se hur fina de kommer att vara!


Hampus spexar till sig.. :)


Anton på skolavslutningen!


Finaste killarna på skolavslutningen!


Hej & Hå-Kämpa på ! :)

Hallojsan vänner!
Här kommer ett litet livstecken från mig i S-vall! :)
Man har inte så mkt tid till att sitta & blogga här förstår ni..  :D
Just nu är vi lediga för dagen, jag sitter & väntar på att Brasilien-matchen ska börja.. härligt att det är VM igen hörni!!
Igår var jag hos min Åsa m familj & hälsade på hela kvällen.. mannen i huset han bakade en supergod banankaka-jag & Åsa vi satt & kollade på foboll vi ! :)

Idag har jag hunnit med 3 träningspass- imorse vart det ett varv i spåret, sedan körde vi styrka i träningshallen, och nu på e.m. har jag gått ett varv i spåret med stavarna ! känner mig ohyggligt pigg faktiskt ! vi har jättemkt mental träning här, avslappningsövningar & annat psykiskt bra saker ! så jag tycker att det har hjälpt mig mkt.. jag har fortafrande nästan lika mycket ont, men på något konstigt & skumt vis så känner jag mig ändå mkt piggare..hur nu det går ihop.. mycket handlar om att bygga upp sitt psyke tror jag.. och det tycker jag att jag har fått till en bra början på iallafall!
och bara att ha fått kommit igång med en fungerande träning! det betyder supermkt !
Nu ska jag bara kämpa på med att hålla igång denna träning hemmavid oxå! men det komemr nog att gå galant!!  :D

Imorgon kväll kommer jag att fara hem till Solle några timmar, för att gå på barnens skolavslutning i kyrkan-- ska bli så mysigt!!
efter avslutningen ska vi fara & fika med killarna, sedan ska Thomas spela en korpmatch, så den kommer jag nog att kolla på oxå innan jag far hit till S-vall.. sedan på torsdag e.m. så vid 17 tiden-DÅ får jag göra helg & fara hem till mina darlings i hela3dagar !

Nu ska jag ta mig lite kaffe tror jag!
kraaaam!

Tiden går fort när man har roligt...

..Aldrig förr har väl detta ordspråk varit med passande... nu när jag bara är hemma på helgerna, känns det som om helgen försvinner rasande fort ! 

Det är sååå skönt att få kramas & mysa med mina hjärtan härhemma... i helgen har vi hittat på mkt skoj oxå!

I Fredags tog jag & grabbarna & åkte ner på campingen- detta otroligt fina ställe vi har i den här staden.. Hampus fick köra lite racerbil.. :)

Sedan var vi en sväng upp till bror & familj, som förresten hade vart & hälsat på hemma hos oss tidigare på dagen ! :)

Det är så härligt att ha en sådan underbar kontakt med sin närmsta.. jag känner mig oerhört lyckligt lottad..

Idag har vi vart på Risön, Hampus lag har haft en minicup.. som de vann! wohoo!  :)

sedan blev det hem en sväng,HAmpus hade Noak med oxå, så grabbarna har lekt vattenkrig,och busat på som vanligt..  :)

idag har vi grattat både min bror, och grannflickan som fyllt år! så det har blivit massa gott fika idag må jag säga! uppe hos bror fick jag en sån himmelsk god after eight tårta som Bettan snickrat ihop-- åhh den va smarrig!!!!

nu ikväll har jag & kilalrna kollat på fotboll.. VM har ju som sagt dragit igång, så nu har man alltid något bra att kolla på TV !! ikväll såg vi England-USA, som jag trodde skulle bli en självlklar seger för England.. men inte då. 1-1.. lite halvtrist match faktiskt...

Imorrn har grabbarna träningar, annars ska vi inte göra ett endaste litet dugg, först när jag ska åka till S-vall igen vid 19 snåret..
ska bara myyyyyyyysa!!
till veckan blir det inte så långt ifrån att träffa killarna heller, jag far en snabb sväng till Sollefteå redan på onsdagkväll för att gå på barnens skolavslutning i kyrkan.. sedan far jag tebax till S-vall för sista dagen innan helgen, sedan på torsdag bär det hem igen hit för att vara ledig med älsklingarna i 3 dagar !
ev. ska jag följa med barnen till Rövarbyn, skuleberget, dit ska dom på fredag med fritids.. en liten vink till brorsan & MIlo: ska ni hänga på mig dit?  :)

Nu är det nattinatti för mig... kram på er!


Tomater på gång...


Milo & Hampus gungar !


Sötaste kussarna... <3


Glader Anton!


Hampus i racerbilen!


Grattis lillebror på 31-årsdagen! <3


Träna,träna,träna....

Så där ja!
Nu har jag avverkat dag 2, på v. 2 här på ryggis !
Allt känns så himla bra, förutom att jag har ont överrallt.. är trött... men man känner att saker & ting går åt rätt håll iallafall!!
lite pina & värk får man ju tåla,eller hur?  :)

Idag har jag fått mitt personliga styrketräningsschema, väldigt skojigt !
Både igår & idag har vi tränat som dårar här.. igår var det stavgång 4 km, vanlig prommis,cykling, & våtväst träning i bassängen... man är ganska mör på kvällarna.. men igårkväll så for jag iallfall ut till Birsta & lite andra ställen för att  inhandla presenter till både min bror & vår lilla Jessica som fylelr år på lördag !

Idag har jag tränat styrketräning,roddmaskinen,cyklat 8 km på träningscykeln,åsså har jag tagit en prommis här i trakterna... ska ut ikväll igen i spåret ett varv.. om jag orkar... jag känner mig helt utpumpad i kroppen just nu...
vi har haft en jättebra lektion om stress idag oxå.. samt avslappningsövningar... herreguud vad man lär sig bra grejer här ska ni veta ! jag önskar att alla som har ryggproblem fick möjlighet att komma hit en gång i sitt liv!

Hemma vid så har Anton stackarn spytt inatt.. lilla bubben... han lät väldigt trött & seg när jag pratatde med han idag... min lilla gubbe.. hoppas han kryar på sig snabbt ! han hade inte kräkts något mera iallafall... inte Hampus elelr Thomas har blivit sjuka heller... hoppas dom klarar sig..

Nu ska jag in på mitt lilla rum & ta det lugnt.. göra lite kort kanske.. om jag orkar..
kram på er!

Underbar helg!

Nu har jag varit hemma några dagar, det har varit jättemysigt .. har lekt & passat på & vara med mina nära & kära så mkt jag bara kunnat!! :)

vi har spelat fotboll,kubb,haft avslutningsaktiviteter med barnens skola, synd bara att inte fler kom.. men vi som var där hade superskoj ! sedan är det ju fasktiskt så oxå, att det ofta är samma människor man träffar på alla dessa aktiviteter.. många vill nog inte ens, eller så ids dom inte.. trist är det iallafall att inte fler vill hitta på något när man drar ihop något för hela skolan. men som sagt, vi hade en jättemysig kväll!

Härhemma har vi haft myspysigt oxå... kramats massa.. blev bjudna på middag hos mor & far igår, var även & träffade Milo, stackarn som fått vattkoppor.. huvvaligen...
Anton var på kalas på bowlingen igår, så han kom inte hem först efter klockan 19..
nu är det dax snart att fara tillbaks till Ryggis... ska åka efter Antons träning ikväll, vid 19 tiden tror jag...
Men jag känner mig oerhört motiverad för kommande vecka ! ska bli bra det där !! :)
Nu önskar jag er alla en fin avslutning på helgen, åsså är det ju nationaldagen idag oxå... men det hade jag nästan glömt bort..  :)  det är ju inte som i NOrge direkt.... :)
kram!


Stackars Vattkopps-Milo....


Full fart på fotbollsmatchen:barnen-föräldrarna.. :)


Kvällen avslutades med lite piknikmys !


Home again!

Gokvälls!

nu så är man på hemmaplan igen.. känns sköööönt! har fått krama grabbarna massa !!!  :)

direkt jag kom hem nu ikväll for vi på Remsle Pizzerian & käkade middag där, härligt !!

sedan har jag bara packat upp lite tvätt jag hade med mig hem, jag tog inte med mig så mycket grejer hem från ryggis.. ska ju snart dit igen liksom...

vi har fått några hemuppgifter som vi ska göra i helgen, bl.a avslappningsövningar, det ska jag lyssna på nu när jag lägger mig..

annars idag på förmiddagen fick jag ha en pulsklocka på mig, för att kolla min puls, och det var mycket intressant ska jag säga !

fick reda på att jag bl.a har en alldeles för hög puls...i förhållande till att min kondis är så bra.. men det kunde vara såhär sa sjukgymnasten, det var ovanligt, men det fanns folk som hade det så här, inte så mkt att göra något åt... det funkar ungefär som så här , man ska ha t.e.x 70 i vilopuls, sedan när man tränar så borde den ju höjas till, vill säga, 140-150.. men på mig så är vilopulsen 90, och höjs inte alls något mkt när jag tränar.. bara till ca 130-140.. hajar ni ?
men detta var inget problematiskt sa dom, så jag får väl lita på det då. det fanns "lågpulsare" & "högpulsare", samma som man kan vara låg-tempad, eller högtempad..
det var intresant att få veta iallfall !

Nu ska jag bara mysa med min familj under dessa 3 dagar jag är hemma, innan jag åker ner igen till S-vall.... kram!


Ryggis!


här snackar vi lååånga korridorer.... :)


Mitt rum på ryggis! :)


Grabbarna kollar in åsnorna på Tulpanodlingen vi var på i Backsjön, dagen innan jag for på ryggis.


Snart 1 vecka gjord!

Hejsan på er!
Herreguud vad tiden går fort här på detta stället! helt sjukt !
Jag tycker nyss det var jag kom hit.. och så imorrn är det sista dagen för denna veckan..
Anledningen till att tiden bara flyger iväg, är bl.a att jag har saker att göra exakt HELA dagen , från klockan 7- då är det frukost här-- sedan är det teorilektioner, varvat med fysträning av alla de slag-- klockan 12 är det lunch, sedan fortsätter allt i samma stil ,ända tills runt 5 tiden, då serveras middag-- sedan är man liksom "ledig" från 17:30 tiden, men man är så himla trött så man orkar inte med  särskilt mycket .. har somnat runt senast 23 tiden--  :)

De vi har haft hitills det är massa info om vår fortsatta tid här, sedan har vi fått tränat stavgång,wetsuit, alltså i bassäng.. cyklat,ännu mera prommisar.. idag har vi fått pröva på muskelavslappning-- det var mycket bra! vi har fått med oss en freestyle hem med ett avslappningsband, så vi kan pröva på själva..
vi har haft lyftteknink,hemarbetsteknik,anatomilära,skolära,basal kroppskännedom.. jag skulle kunna räkna upp många flera saker vi fått lära oss-- men det får räcka såhär..  :)

Igår var jag iallafall & hälsade på min lilla Åsa.. vad skönt att få en massa timmar( 4) tillsammans, bara sitta & surra & dricka kaffe... det var verkligen supertrevligt !

Ikväll har jag vart & handlat lite grejer till mina älsklingar på ToysRUs.. som de ska få av mig imorrnkväll när jag kommer hem ! HEM !  ska bli så skönt att få träffa killarna igen..  <3
efter lite Birsta svängde jag upp på Norra Berget & kolalde lite utsikt.. det är verkligen en vacker utsikt..väldigt rogivande...

Alllt verkar ha gått hur bra som helst hemma oxå! Thomas är en klippa... mina föräldrar är oxå stora starka klippor i vårt liv...  <3

Nu ska jag sussa... kraaaaam<3

RSS 2.0