Elaka barn ...

Barn kan vara otroligt onda & riktigt elaka har jag tyvärr insett...

Inget nytt under solen med diverse mobbingar och dyligt.. sånt händer ju tyvärr i varenda skola fortfarande.. trots all information till både barn & föräldrar att sådant icke skall förekomma.. jo men tjena...

Vad som hänt ska jag berätta..

Anton har ju börjat i mellanstadiet.. med de stora barnen.. 5:or ´& 6:or.. läskigt kan man tycka som en liten 4:a...

Och att barnen i sin tur är utstuderat elaka & SLÅR varandra.. med den enda ursäkten att det är "på lek"... denna leken resluterade i att Anton kommit hem från skolan med både röda kinder, samt blåmärken på armar & axlar..

"Leken" är s.k "sten-sax-påse" och den går ut på att om man förlorar så får den andre slå den ene..hårt.. och Anton som är snäll & inte säger något, tar såklart emot smällarna utan ett ord..

Några veckor går, Anton börjar ringa från skolan flertal gånger och har ont i magen... säger inte varför, utan det går ytterligare några dagar, sedan kommer det fram att han blir slagen på skolan.. det är fan helt otroligt ! och inte nog med att barnen slåss, såklart vräker de ur sig de mest meningslösa ord, om än det ena än det andra, att de inte fattar att ord sårar något fruktansvärt !! biter sig fast i själen...

Nu fick jag veta  att detta med hur man beter sig mot varandra skall tas upp i skolan-med alla .

Tänk om man fick drömma lite.. tänk om alla bara kunde vara snälla med varandra.. vart är tiden  t.e.x som då man själv var liten, då man bara kunde "springa över " till kompisarna, vi lekte alltid flera stycken... utan, eller nästan, utan problem... nuförtiden tycks barnen bara leka 2 & 2.. inte ha mer än 1 kompis åt gången.. men hallå ! härhemma är hur många ungar som helst välkomna att leka-samtidigt bara så ni vet..

Barn förstår inte att det sårar att bli utesluten från lekar..
Husomhaver , skolan som Anton går på, är jättebra med underbart fina lärare, så detta lär nog ordna upp sig, det har redan börjat att göra det.

Annars då... jodå, vi håller på att fixa iordning oss här hemma i nya huset ! :)  känns superbra !!
Imorrn skall jag städa ur , eller börja städa ur huset i Hjälta, fick ett samtal från fastighetsbyrån idag att det kommer intresserade spekulanter & skall titta inne i huset på onsdag,från Hammarstrand !! spännande !!! håller tummarna att vi får det sålt nu !!

Ikväll har vi haft handbollsträning med 03/04:orna, vart inte riktigt som vi tänkt oss... det visade sig att GB hade föräldramöte där.. på vår träningstid som vi bokat !
Men tack vare snabbtänkta föräldrar som fixade en hall på Vemyra åt oss, så blev det lite träning iallfall ! en underbart skojig träning dessutom !

Nu ska jag sova, så jag orkar städa som en tok imorrn !!
Puss på er, och kom ihåg att prata med era barn om att man ska vara snäll & omtänksam mot varandra... det vinner alla på i längden..


Kommentarer
Postat av: Stina

Usch och fy och BLÄ!!! Jag blir så irriterad att jag mår illa, vad fan är det med världen?!?!?!

2011-10-04 @ 08:13:16
Postat av: Angelica

Ursch, tydligen kan barn inte leka som en annan gjorde då alla i skolan oavsett ålder fick vara med och spela fotboll på rasterna, lekte lekar tillsammans. Nä hoppas att skolan gör nått för det är även i de lägre åldrarna som detta förekommer, då de utesluter barn som är yngre att vara med på rastens lekar. MEN denna lek är ju hemsk, hur kan de bara komma på en sådan lek?

2011-10-04 @ 08:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0