Sista dagen på Februari !

Men nu ni !

Nu är det snart Mars månad... snart är det vår.. förhoppningsvis..  :)

Dessa dagar som har varit, har ju varit riktigt drägliga.. men jag som konstant fryser, både inom som utomhus.. jag tycker ju att det är kallt överrallt jag ! :)

I helgen har jag vart ledig.. så härligt ! i lördags sov vi ut.. lovely.. sedan var det handbollsträning för Hampus.. efter det, skjutsa Anton på " Bob-kalas " på remsle.. massa galna killar som grillade & åkte bob för fullt !  :D

Sedan fick vi 2 kompisar till grabbarna med oss hem.. som jag sedan skjutsade hem vid 18 snåret,, så det blev en heeel del bilkörning !

i söndags var det handbollsträning, skjuts av Hampus till en kompis.. sedan igårkväll for jag, Hampus & hans kompis Viktor på bio ! vi såg " Hotell Gyllene Knorren " himmmel vad skoj den va ! men det blev en sen kväll... grabbarna kom inte i säng först vid 22... Anton han ville inte se bion.. han ville hellre vara hemma med pappa...  :) han tyckte filmen vara för " de små barnen"  hehe.. undra om jag räknas dit?  :) för jag gillade den !

Idag har jag jobbat till 16... var skoj idag ! har fortfarande kvar min elev veckan ut.. han är väldans duktig den lille pojken ! jag kommer att ge honom goda vitsord som han får ta med till sin lärare !
Sedan har jag vart upp på Kuben med Anton på hans fotbollsträning.. nu märker man att killarna längtar tilld et är dax för fotbolls-starten !!

Imorrn jobbar T & jag för ovanlighetens skull, båda dag pass !! vi börjar 7 båda två, och eftersom våra barn inte gått på fritids, på 1 år, så ska mina föräldrar komma hit & skjutsa killarna på skolan ! snälla mamsen & papsen...  <3
Sedan imorrnkväll har jag tänkt baka lite semlebullar... snart är det ju fettisdagen ! mumma det !

Nä nu ska jag kolla klart på lite tv !
Puss & kram på er mina vänner & alla andra jag känner !  :)


Lyckat som tusan !!

WOW ! vad lyckat det blev med skoldiscot ikväll !!

Det kom nog 50 av de drygt 70 barn som går på skolan !! kanon verkligen !

Och allt flöt på så himla bra, det gick åt 15 ! popcornpåsar... ca 20 L saft.. och alla bullar jag hade bakat! 

barnen dansade,sprang omkring, sjöng karaoke.. ja, de hade himla skoj helt enkelt !

Detta kommer vi garanterat försöka fixa fler gånger.. nu när vi vet att det blev en dunder-hit !

Nu måste jag sussa... kram på er !  <3


Anton på disco !


Cool Hampus på skoldisco!


Veckan som förvann...

Jeesuuus... märkte nyss att det var hela 5 dagar sedan jag skrev nåt sist... alltså, den här veckan har bara swishat förbi känns det som... vad har hänt då..? nja, det vanliga.. måndagen fick vi beslk av min faster & kusin Nathalie.. de kom & fikade lite & grattade Anton.. trevlig surrstund fick vi !  :)

I Tisdags var jag bjuden på Mary Kay-hudvårdsparty hos Madde... var trevligt & träffa en amssa kompisar & surra & fika Maddes underbart goda "Falska Potatisbakelser" kommer sno hennes recept direkt ! 

Onsdagen ägnades åt jobb , sedan tillbringade vi våra vanliga 3 timmar på GB & Handbollen..  :)

Igår var skolan stängd & vi fick sovmorgon, eftersom jag skulle jobba kväll... underbart ! vi hann med en sväng upp till Kuben för att lira lite fotboll oxå.. grabbsen körde stenhårt kan jag säga !  även de vuxna tror jag..  :D

Ett stooooort hurra för Bettan i efterskott oxå... T & grabbsen var upp & grattade henne igårkväll.. hon blev väldigt nöjd med presenterna tror jag..  :) kankse blev hon allra mest nöjd över att jag ringde från jobbet & sjöng så fantastiskt vackert ( ironi) för henne...  hehe...

Men ikväll hörni... då smäller det !

En annan klassmamma tog initiativet att vi skulle fixa ett enkelt hederligt Skoldisco ! sagt & gjort, ikväll ska det skakas rooompaaa på Rödsta för de klasser som går där, Förskoleklass-3:an... ni minns väl de gamla goda tiderna när man hade klassdiscon... det var ju så spännande att få åka till skoaln -på KVÄLLEN !! :)  det blir inget spektakulärt.. bara lite musik, popcorn,saft, lite mysbelysning.. ev ska det fixas karaoke oxå... :)

Det behövs ju inte mkt för att dessa småkids ska ha kul, de lär nog mest bara springa omkring & fnissa skulle jag tro... sedan är det ju inte så länge heller... 18-20... alldeles lagomt för att anordna för första gången.. blir det bra, & så , lär vi nog fixa flera discon längre fram skulle jag tro, då kanske man kan fixa lite mera grejor då ! men nu testar vi detta först !  :)

Nu ska jag ner på bokrean & kolla en sväng innan jag ska hämta grabbarna !

Hejsvejs & ha en fin helg !

Kraaam!


Grattis Anton 10 år !

Så äntligen kom dagen Anton längtat efter...  :)

Imorse gav vi honom paket & frukost på säng.. han var så glad så det fanns inte ord att beskriva, han tycker det är sååå mysigt att fylla år... det tycker jag oxå för den delen...  :)

Resten av dagen har vi haft så mycket trevligt besök av bäde vänner & släktingar.. och Anton fick så mycket pengar att nu har han äntligen råd att köpa sitt Xbox 360+ ett par spel.. gissa om han var nöjd eller??  :D

Min älskling Sandra var här med Liam,Albin,Helena & Oliver.. vi ses alltför sällan.. men det är ju tur vi vet vart vi har varann... jag älskar min lilla sassa..  <3 eventuellt blir det Urkult med övernattning i husvagn tillsammans med Sandra & Liam i sommar ! wohoo!!

Sedan har mina föräldrar, Brodern m familj, min moster & man, barnens farfar var även här en sväng..en massa folk helt enkelt ! vi har verkligen haft en superfin dag.. Anton var så nöjd nu när han gick & la sig... och min kusin Magnus från Östersund ringde när han lagt sig, såklart fick han surra en stund med honom..  :) även min kusin Micke har surrat i telefon med Anton idag.. så jag tror nog att Anton känner sig uppvaktad idag !  :)

Nu ligger grabbsen och sussar... jag själv tror nog att det börjar bli dax att kasta sig i sängen.. med datorn...  :) måste kolla Solsidan juh !!  :)

imorrn tiiiidig jobb.... men jag har en väldigt soft vecka framför mig... måndag 7-16, tis ledig,ons 7-15,tors 13-21, sedan ledig fre,lör,sön ! wohooo!!! nice !!!

nä nu får det vara nog... mången kram på er !


Finaste Anton 10 år !!


Söt-trollet Hampus !


Anton lär Milo lira trummor...


Anton testar nya headsetet.. :)


Lilla kak-buffe´n...


Dan före dan..

Tjingelingen på er !

Snacka om att killarna hade mkt fuffens för sig innan de slutligen somnade.. surrade om att de läääängtade tills imorrn när Anton fyller år... och hur mkt jag än fösökte få fram, att somnar de kvickt så blir det ju en snabb morgondag... icke.. de låg nog vakna till nyss ..  :)
Kvällen har vart sådär underbart härlig som bara en mello-fest kan göra den ! och att vår absoluta favvo för att vinna the hole shit... Eric Saaaaaaaaaaaaaade, gick & vann ikväll ! kanon !
Efter mellofesten satt jag med grabbsen & kollade på QX gaygala !  killarna tyckte den var asbra ! och jag var en duktig mamma & förklarade varför det är så viktigt, och varför de har galan.. ingen av mina grabbar tycker det är något märkvärdigt med att människor av samma kön älskar varandra.. fan vad det gör mig glad ! något rätt har man gjort i sitt försök till uppfostran, de är kloka våra killar !! Hampus gick t.o.m och tog på sig lite rouge från min sminkväska... hihi.. men det var tidigare idag, innan QX galan..  :)

Annars idag då... ja, Hampus handbollsträning, som vanligt gick finemangs ! Erik hämtades hem till Junsele av sin mor & lillebror.. vi hade en härlig dag med grabben ! hoppas inte det dröjer länge till nästa besök av Erik !
Jag har skjutsat Anton till kompis Fabbe i Långsele, där han hade haft det bra några timmar, sedan hämtade jag hem honom lagomt till Mello !
Jag & lilleman har städat lite idag, byggt lite Lego... myst..
Nu ska jag till sängs för att imorgon fira Anton hela dagen lång !!  10 år !! hurra !!!!
Pusspuss!


10-årsFEST !

Goafton på er !

ojojoj vilken härlig kväll vi har haft !

Anton har haft fest-viktigt att betona.. numera har man ej kalas... när man fyller 10- då har man fest !  :)

Han bjöd sina klasskamrater, och några fler kompisar.. det blev 15 glada ungar !

Jag gjorde daim/marängtårtor..chokladdoppade marshmallows.. chokladbollar..cupcakes..bullar..ostkrokar..godis..popcorn..läsk..och tänka sig att nästan allt gick åt !  :)

Barnen lekte hejvilt i 3 timmar kan jag säga.. sedan fixade jag & T lite stafett till dom, med en 3-kamp !  de hade askul & var supertaggade att vinna allihopa...  :)

Nu ligger 3 smågrisar & sussar inne i grabbbsens rum.. Antons kompis Erik från Junsele sover över hos oss i natt.. och det är väldigt skoj att vi får låna honom ett tag.. grabbarna är i extas !  de ses ju inte så himla ofta nu sedan han flyttade till Junsele.. så när de väl ses så har de jättemysigt !

Imorrn bitti, eller förmiddag kanske man säger.. 10:30..  :) så har vi handbollträning för Hampus, då ville storkillarna hänga med oxå & lira lite, så det blir nog en skoj förmiddag i GB-hallen !

Sedan imorrnkväll ska vi bara ta det lugnt... såklart Mello ! favvo imorrn: eric Saade..låten har jag tjuvlyssnat på , svt.se.. och jag säger bara: den fastnar som ett smäck ! kanonlåt !

Söndag fyller vår älskade storkille hela 10 år.. fattta vad tiden går fort !!

Nyss var han en liten fis , som födde 13:53 , 20/2-2001.. 4205g & 52 cm... ojoj..lillen..  :)

Nä nu är jag tröööött !! kram & puss !


Såhär nöjd var Anton med sin 10 årsfest !


Marshmallows !


Maräng/daimtårta !


.. en del av Antons presenter han fick av sina polare !


Goafton!

Hello!

Ikväll har vi haft besök av finaste Madde m. familjen.. de kom några dagar i förskott & grattade Anton, som fyller 10 år på söndag ! men tyvärr är ju dom borta då, så vi tog det idag istället !

Jag bjuppade på lite fika, och barnen lekte som vanligt high life, och vi fick sitta & surra lite.. alltid trevligt att surra med Madde..  <3

I morrn har jag tagit ut en semesterdag.. känns skönt må ni tro !  vi har ett viktigt möte på skolan, på kvällen som jag väldigt gärna vill vara med på, så därav ledigheten.. men jag måste erkänna att den här extra lediga dagen behövs... det har vart lite mycket av allt möjligt nu de här senaste veckorna.....

Annars ikväll har jag gjort iordning lite godispåsar till Antons fest på fredag... småplockat lite härhemma... ja ni vet det vanliga man har att göra som förälder...  :)

måste berömma mig själv över den heeelt superba lasagnen jag gjorde till middag oxå ! herreguuud så god den blev !! alldeles perfekt må ni tro !  och att barnen vräkte i sig av den det är ett bra tecken ! :) nä nog med självgodheten över mig själv... hehe...

Nu ska jag lägga mig i sängen & läsa ! ush, läser en fruktansvärd bok just nu.. en sann historia som heter " Hur kunde hon? " huvva... tårarna bränner när man läser dessa hemska människoöden... och får en att vara så oerhört tacksam över hur fint man har det...

kram på er !


Mumsiga hjärtan !!


Några färdiga vaniljhjärtan !


Hemmadag !

Helloo!

Sitter nu & inväntar familjen Persson som skall komma & gratta Anton i förväg på hans 10 årsdag !

Har tagit fram lite go fika...  :)

Annars idag har jag & Anton tagit det lugnt.. han har inte vart så himla pigg idag heller.. men jag märker att det går åt rätt håll.. han kommer att vara helt kry till festen på fredag !  :)

Jag har gjort vaniljhjärtan idag, de vart himla fina ! fick ju så fina hjärte-formar av Annah & Stefan i somras när jag fyllde år, så jag tyckte det var på tiden att testa dom ! :) och de var mkt bra !!

Efter skolan hängde Elias med oss hem, sedan så har killarna fått göra chokladbollar.. med färgat pärlsocker-blev så gulligt så !!

Måste tipsa er alla om en superskiva: Septembers nya " Love CPR " den är asbra!! massa bra nya låtar.. åsså de bästa låtarna hon gjorde om i programmet " Så mycket bättre"

denna skivan går varv på varv härhemma just nu..

Ikväll ska vi kolla på "Sveriges Mästerkock" Sollefteå-tösen Linda Tjällberg är ju med ! kolla gärna in hennes blogg oxå, som jag även länkar till... mammaskitchen.blogg.se

Där kommer ni att hitta en hel massa fina recept & bilder ! den är faktiskt en utav mina favvobloggar just nu !'

Nä nu måste jag fixa fram lite mera fika !  :)


Sjukstuga...

Godafton vänner!

Idag blev det inte riktigt som vi tänkt oss...

Meningen idag var att Anton skulle spela trummor nere på Wintergames-invigningen... som han har övat så mkt inför- men imorse vaknade han med dryga 40 i feber.. lilla vännen.. när jag kom hem från jobbet hade T just givit honom ännu en alvedon.. men han hade fortfarande 39 i feber trots all alvedon i kroppen.. och han var verkligen hängig alltså ! hade inte velat äta på hela dagen.. bara legat i soffan & haft ont i hela kroppen.. länge sedan jag såg honom så himla hängig...
efter att ha frågat honom hur han kände sig nu i eftermiddag, så vart det inte något trumspelande för Anton... han fick själv välja & känna efter, och han sa helt sonika att han inte orkade.. och det kommer ju flera Wintergames ! och flera uppvisningar i trummorna ! det viktigaste just nu är att han blir frisk ! men visst sa han att han var lite less att han skulle bli sjuk just idag... men så kan det vara.. nu ligger han & Hampus & sover.. vi får väl se om lillen klarar sig.. eller om han oxå blir sjuk..

Anton är just nu mest mån över att han ska bli frisk till hans 10 årsfest för sina klasskompisar på fredag, och jag sa att om han vilar nu resten av veckan så ska han nog vara kry tills dess!

Jag & Hampus var ner en kort sväng till invigningen nu ikväll för att hämta Antons trumma som stod inne på hullsta, och Antons trumlärare var så gullig att han skickade hem ett par av hans fina trumpinnar till Anton.. som en krya-på-dig gest, det tycker jag var fint gjort.

Igår hade vi ju alla hjärtans dag oxå ! vi fick världens finaste kort av killarna som de gjort på skolan... finaste pojkarna våra..  <3

Imorrn är jag ledig, då ska jag bara ta hand om min lilla sjukling & se till att han blir friskare ! kramas mkt ska vi göra...
ska passa på att slå in hans födelsedagspresenter oxå...  :)

Tänk att lille killen blir hela 10 år på söndag... otroligt vad tiden går fort !


Hampus gjorde sig mello-glamour-fin !!


Nymålade naglar ! gröna !


Glam-Hampus !


Ledig Lördag !

Idag har vi vart lediga! underbart !

Men jag har tillbringat stor del av tiden i bilen..  :)  i förmiddags skjutsade jag Anton till en kompis i Långsele, sedan for jag upp & hämtade pappa på skedom, efter det for han & jag upp till kyrkogården för att kolla vart farfars grav låg.. vi hittade den tillslut, den låg jättefint till i den nyare delen av kyrkogården, där satte vi våra lyktor som vi varit & inhandlat, blev jättevackert...

Efter detta for jag hem en sväng & pysslade alla hjärtans dag kort med Hampus, sedan ringde en av hans kompisar, Elwin, som vi for in til staden & hämtade hem hit till oss, och strax efter det var det tid att hämta Anton vid 16 i Långsele...  :)

Vi har gjort pizza till middag, min kära mor kom & käkade med oss oxå ! alltid trevligt !

nu är vi mätta & nöjda & ska plocka fram lite karra & dricka till Mello som börjar snart !

Men nu är det först dax att skjutsa hem Hampus kompis , hoppas ni alla får en finfin kväll, vi har haft en superkväll hitills & den lär nog fortsätta i samma anda !!

Kram på er !


Struvor !


Biskvier !


TGIF !

Åh finally är det fredag !  Sååååå skönt att vara ledig ikväll & heeeela dagen imorrn samt till söndag klockan 14, för då går jag på kvällspasset...

Idag slutade jag redan klockan 12, så efter att ha hämtat barn + barns kompis, så for vi hem & jag satte igång med projekt bakning !  :)
jag har gjort struvor, som jag numera har som en storfavorit härhemma.. sedan har jag gjort ett lass med biskvier... det är trixigt att greja biskvier.. men denna gången flöt det på finemangs !  de blev helt OK, och framför allt godkända av stora sonen som beställt dessa till hans 10 -årsdag nästa söndag...  :)

Nu ikväll ska vi bara ta det lugnt & myyysa... jag ska pyssla några alla hjärtans dag kort, sedan ska jag laga ett halsband åt en arbetskollega.. det var väääldigt länge sedan jag hade min smycke-tillverkning-väska framme må ni tro.... kanske kommer min inspiration åter nu när jag måste ta fram den för att laga hennes halsband.. man vet aldrig...

Just för tillfället är båda grabbarna hos grannarna & T jobbar kväll... 

Det börjar ju närma sig uppvisningsdax för Anton oxå !  :)  han tränar för fullt för invigningen av Wintergames.. härligt med trumljuden i huset tycker jag !  på riktigt !!   jag blev nog hjärntvättad av min lillebrors bankande på sina trummor i vår ungdomstid..  :) jag tror t.o.m att jag ska testa spela lite...  det är ju så skoj !  kanske Anton kan lära mig lite ! hehe...

Nä nu ska jag pyssla ihop lite alla hjärtans dagkort tror jag...

Kram & ha en fin helg på er allihopa !


Trumslagarpojkar !!

Hello!

Idag kom äntligen Antons nya trumset !!

Snälla lillebror kom hit direkt efter jobbet & fixade upp trummorna & fixade & grejade.. så snällt !!

Grabbarna var hyffsat nöjda efteråt ! och även Jimmy testade trummorna...  :)  så de blev godkända !

Idag har dagen gått snabbt som attan på jobbet må ni tro... jag har fått min elev jag ska ta hand om nu i 4 veckor & han är superduktig, så det kommer nog att gå bra för den pojken ute i arbetslivet sedan..

Imorrn är det kvällsjobb som gäller igen... innan jobbet ska jag ta mig i kragen & gå på gymet... nu skiter jag i att hostan är kvar, jag har haft den här jädra hostan i flera veckor nu, och inte kunnat träna... men nu får det vara nog !  jag ska testa & ta det lugnt på löpbandet iallafall.... jag riktigt känner hur jag börjar att svälla ut både här & där... måste gymma nu !

Nä nu ids jag inte skriva mer... ska kolla på "House"

Pusspuss!


..Ännu en av Hampus fina små meddelanden... :)


Anton prövar nya trummorna !!


Jag & lillebror... <3


Struvtest !

Gokvälls!

Idag har jag testat att göra några struvor med mina nya järn !  inte många , men det blev nog iallfall 15-20 st.. skulle bara testa, och det var ju riktigt skoj ! de blev poppis hos killarna må ni tro !  :)

Så det blir nog till att göra ett stooort gäng lagomt till Antons födelsedag!

Jag trodde det skulle vara ett riktigt "kletgöra" att jag skulle smeta ner hela köket.. men icke !  :)

Annars idag har jag bara småstädat härhemma efter jag lämnat barnen på skolan imorse..ja, åsså gjort struvor då !

Idag var det dax för Antons första trumövning med alla kidsen som skall spela på invigningen av Wintergames nästa tisdag.. det gick superbra !  jag & Hampus satt aldeles utanför & tjuvlyssnade..  :)

Det var maffigt att höra så många spela i takt samtidigt !

Anton var väldans nöjd med de nya trumstockarna jag köpte till honom oxå..

Efter trumträningen var klockan över 17, så vi tog en liten sväng på gallerian.. Hampus skulle kolla efter nåt nytt lego.. och gissa om han hade tur !

Han älskar en film som heter " Speed Racer" och de säljer såna prylar på lekaffärn, men de är rätt så dyra... men idag fanns det 1 ex kvar av ett jättelego, just "Speed Racer" med alla bilarna & gubbarna som hör till, lådan var säkert över en meter lång !  :) och det var halva priset.. så för 300 pix istället för 600 köpte han det !  kanon !! och nu har han lego att bygga flera dagar...  han var överlycklig må ni tro !

Och han har fortfarande julklappspengar kvar i plånkan ! :)

Anton han sparar sina penga flitigt han till ett Xbox 360... jag har sagt att han kan ju önska sig i födelsedagspresent... men han säger att han ska önska sig pengar så han kan köpa ett.. ett tips till alla släktingar.. penga till detta tvspel !  :)

Nä nu ska jag kolla på "Spårlöst" innan jag måste lägga mig... tidigt jobb imorrnbitti...
Kram på er !


Söndagkväll!

Åh hej & hå !

Nu så är man hemkommen efter att ha varit bosatt på arbetet i helgen.. känner mig lite slut måste jag säga.. ledig imorrn, den dagen kommer att gå åt till att städa härhemma kan jag säga...

Igårkväll när jag kom hem vid 21:30, då var det dax att ta reda på fläskköttet som T hämtat hem.. 30 kg gris som låg på vårt köksbord... kändes inte sååå himla manande att skära kött då, men det gjordes iallafall.. sedan stupade jag i sängen..  :)

Men något skoj oxå !

När jag kom på jobbet igår, kom kära arbetskamraten Anna från grannavdelningen med ett fiiiiint struvjärn till mig ! med 3 olika mönsterjärn till !! åh vad gulligt måste jag säga ! vart superglad !!

I originalförpackning från Bouvins Järn... köpt på -70 talet ! helt fantastiskt! Så nu ska här göras struvor framöver ! lovar att Anna ska få ett gäng oxå !  :)

Imorrn efter skolan ska jag skjutsa Anton till första trumövningen inför Wintergames invigningen.. spännande !! får se om hans trumset hinner komma nu i veckan...

Förresten, måste berätta att jag hittat nya släktingar oxå... och nej, det är inte någon ny djurart..  :)

Jag har en tremänning i Grundtjärn, det stod om henne i Tidningen Ångermanland i lördags, Jonna Jinton som är 21 år & har flyttat från Göteborg ensam till en stuga i Grundtjärn, en by med 13 innevånare... starkt gjort det ! kolla gärna in henns blogg: jonnajinton.se

Nä nu är jag trött som en gnuuuuuu... puss & gonatt!


En fin dag...

Idag har vi haft både haft många skratt & tårar.. 

Idag har vi haft minnesgudstjänst i kyrkokapellet för lilla farfar.. det var en fin minnesstund med fina tal, och en lugn stämning.. många tårar.. men mest av allt kändes ett lugn .. ett lugn över att farfar har det bra där han är nu.. det hade gjorts jättefint inne i kapellet.. sedan fortsatte minnestunden i församlingsgården, en fin stund.

Glada stunder följdes efter farfars begravning, för att denna dagen, idag, fyller faktiskt vår älskade lilla pappa 57 år oxå. Så nu ikväll har vi varit uppe på skedom och firat lilla far !

Det var vi, lillebror,Bettan & Milo och vi gav pappa lite blommor & presenter, och så fick vi gott fika & en super-smörgåstårta !

Grabbarna lekte glatt med varandra, det hanns även med några handbollsmatcher i hallen..  :)

Dagen som varit har varit lugn & fin... imorgon väntar jobbarkväll, och söndagen väntar 7-21 jobb....

Kramar till er alla... ha en fin helg!


Grattis finaste sötaste lilla pappsen !! <3


Vila i frid i himmelen farfar.... <3


Torsdag !

Goafton vänner!

Idag har jag vart ledig, lovely !  men när man trodde man höll på & bli piggare.. nä, hostan sitter som sten... kroppsvärken & tröttheten släpper ej taget om mig.. pissigt ! men, men  det verkar som om de flesta har fått detta virus.. det går över.. så småningom..  :)

Annars då.. ja, igår var Hampus hos sin klasskompis Albin & öekte & hade skoj hela eftermiddagen.. sedan bar det iväg på Antons 2 handbollsträningar.. det gick superbra som vanligt! Hampus var med på ena träningen oxå... han är så pass bra att det klarar han galant !

Jag har blivit sååå sugen på att få tag i ett struvjärn... Åh vad jag vill ha ett riktigt gammaldags struvjärn med ett par olika mönsterjärn till... vore så roligt att få göra lite struvor... och så gott är det ju !!! har kollat blocket.. men hittar liksom inga... ska väl kolla på nån loppis här i staden framöver & se om jag kan hitta... är det någon som läser detta & skulle kunna tänka sig att låna ut sitt till mig en gång vore jag tacksam !!

Idag har jag även beställt ett trumset till Anton !  hoppas vi hinner få det innan han ska ha uppvisningen på Wintergames invigningen... men det tror jag nog vi hinner få.. annars skulle Antons trumlärare fixa virveltrumman så han kunde lira..

Ska bli skoj att få trumsetet uppställt uppe på Antons rum... sedan lär det nog bli nostalgiskt att lyssna till trumbankandet...  :)  minnen från när min lillebror spelade så hela huset dundrade hemma på skedom...  :) men denna gången är det min son som kommer att banka !  ska bli kul !

Ikväll har jag varit & hjälpt farmor & ställa iordning inför farfars bergravning imorgon... det kommer nog bli en jobbig stund för farmor imorrn... men skönt när den är över..

Vi har ju roliga saker framför oss imorrn oxå !  lilla pappa fyller år ! hela 57 år fyller han !

Så imorrn eftermiddag/kväll ska vi upp på skedom & fira honom & fika gofika.. förhoppningsvis-  :)
Sedan har jag helgjobb framför mig lördag & söndag...

Nä nu ska jag lägga mig & kolla reprisen av "halv åtta hos mig " & "Landskampen" !
Kram & puss!


Antons nya trumset !


Bak & Skiddag !

Goafton vänner !

Idag har jag vart ledig.. skönt det !  :)

Efter skolhämtningen for vi hem & packade piknikryggan & tog skidorna & drog på tur här i våra fina Hjältaskogar !
Det var verkligen en superhärlig eftermiddag,trots att det började regna på väg hem.. men det gled utav bara tusan kan jag säga..  :)
Väl hemma var det dax att börja med en lite sen middag, sedan gjorde jag detta fina recept jag hittat på en nyfunnen blogg.. Philadelphiaostbullar !  himla enkla att göra & mkt goda !! blev hur mkt som helst, så nu har jag att bju på ..  :)  Antons 10-årsdag börjar ju smått att närma sig oxå.. bra att ha lite fika då!

Imorrn är det jobbdax igen.. eftersom både jag & T jobbar morgon, så är mamma så snäll & ska skjutsa Anton på trumlektionen på förmiddagen... tack mamsen !
sedan imorrnkväll lär nog det flyta på som vanligt med handbollsträningar X 2 ... skojskoj!
Nä nu ska jag kolla reprisen av lite program jag missat.. kram på er !


Antons nya fiiiina skidor !!


Skidtur med alla kidsen !


Philadelphiabullar-Färdiga !!


Mums!!


Philadelphiabullar !


PHILADELPHIABULLAR

1 pkt jäst
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
½ dl socker
ca 11 dl vetemjöl

Gör bulldegen och tryck ut den ojäst i en långpanna.

Blanda:

100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Bre ut röran över degen och jäs i ca 45 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda 10-15 minuter i 250 grader.

RSS 2.0