en konstig känsla...

imorse kom jag på mig själv ,sådär typ vid 11 tiden att : shit ! nu måste jag snabba på lite,skall fara på jobbet om 1 1/2 timma! och jag & barnen gick fortfarande och lullade på i pyjamaser.....kan det vara möjligt att få den där " nu har jag försovit mig" känslan den tiden på förmiddagen..??? jag tror det !
det fick iallafall fart på mig ,och kl 12 när thomas kom hem hade jag hunnit med: klätt på mig och barnen,bäddat alla sängar,startat igång diskmaskinen, hätt in en maskin med tvätt,SAMT hunnit duscha och fixat mig inför jobbet!! så visst var jag snabb ändå?

drömde inatt att bettan och jimmy fick bebben,det blev kejsarsnitt. allt gick bra. i drömmen skedde förlossningen på kväll / natten,så det borde ju vara dags snart då.....
ringde till jimmy oxå i morse och meddelade honom det så att han skulle vara redo inför kvällen..han bara skrattade åt mig...

idag har grabbarna vart på badhuset med deras far,men eftersom dom alla ligger inne i  grabbarnas sovrum och sussar nu,även thomas... så får jag fråga hur dom hade haft det imorrn bitti ! men dom hade säkert som vanligt jättekul på plaskehuset !

arbetet har flutit på som vanligt,kände mig lite off när jag kom dit idag,med tanke på att jag inte vart där sen i fredags... men allt verkade som vanligt,personalen var lika virriga som vanligt....
vi fick en massa go-tårta och bullar av en anhörig idag,och sånt sitter ju alltid fint i kistan !

nu ska jag swooosha ner och se på heroes...


villket vackert gäng va?

villket vackert gäng va?

grabbarna väntar in halloween.....

grabbarna väntar in halloween.....

bowlingmatch,bak & hockeykort!

sammanfattar dagen bra ! bowlingen,gick ju inte sådär strålande bra för min del.... eller om man förlorar mot sina barn,samt sin gamla pappa....räknas man som bra då eller ?? jag hade t.o.m " barn-räcket" uppfällt....
men,men vi hade en himla trevlig eftermiddag med pappsen på stan ! och så fikade vi hos modern oxå en sväng.
ungarna fick gå in på leksaksaffären och välja varsin grej för 100 kr var,som halloween-present av min mor & far,hampus valde en " power rangers" gubbe med svärd och lys-sköld !
medans anton valde ett paket yu-gi-oh,och , helt oväntat...hockeybilder.... han har ALDRIG förut vart intresserad av hockeybilder,men nu , ja då började han rabbla hockeystjärnor efter varandra !!! dom håller visst på med sådana bilder på skolan, ( och dom är billigare än yu-gi-oh bilderna ! )
det får en annan att minnas tillbaks på den gamla goda tiden när jag och brorsan samlade på " garbage pail kids " kort... det var tider det !! Jag hade t.o.m en sån vacker docka.....

nyss har grannungarna vart här på visit ! medans dom var här så slog jag till och bakade lite mera,det blev kolakakor,choklad-kokos toppar & havreflarn-som inte vart så vackra...men goda blev dom,och det är väl det som räknas va?

nu känner jag mig ganska slö efter baket... det är bettans fel ! hon får mig på bakarhumör när hon ligger i så hårt med sin bakning !
och nej,no baby today heller.....
imorrn vankas jobb ! måste köpa den där pumpan oxå som jag glömt varje dag...

mysaredagen!

det är härligt när man kan sitta i morgonrocken och klockan är över 11...... nu när barnen har lov,och jag är ledig,så har man ju ingen brådska !
bara vi är klädda och klara tills kl. 13 då vi ska spela bowling med fadern ! och det skall vi väl klara av tycker jag !
verkar inte ha blitt nån bebbe inatt heller....fast det är ju bra om dom väntar tills jag går på jobbarhelgen imorrn istället ! hehe...
nä nu ropar grabbsen,måste gå ner och se vad dom har på hjärtat ! ses sen !

innebandymatch!

ikväll har grabbarna och jag vart på vemyra och spelat match !
mot riktigt stora farliga killar som går i 2:an.....vårt lag går i förskoleklass,samt mindre....det blev förlust med 10-0 tror jag... slutade räkna efter typ 5 mål... men huvudsaken är, och det är faktiskt helt sant: att det är viktigast att barnen tycker att det är skoj att lira och att leka med bollen på plan! vinna det kommer dom att göra när dom blir större,dom är ju faktiskt minst av alla lagen... men dom kämpar hårdast och har absolut roligast på plan,och det är jag stolta över dom för !

fick ett sms av brodern nyss oxå, han börjar bli lite less på att bebben inte vill ut ur bettans mage nångång...
han som planerat spöka ut den till halloween och allt...hehe!

det blev t.o.m ett litet bak när vi kom hem från innebandyn,jag gjorde dom dära " chokladkaka m. marängtäcke & mandel" som finns på min recept sida,och jag måste säga att dom vart oootroooligt fina ! jag är mycket stolt över mig själv att jag lyckades så bra med dom ! utan att pimpa dom det minsta.....

imorrn väntar bowlingen,nu skall jag ner och plocka fram lite halloween grejsimojs...och måste komma ihåg att köpa en fiiin pumpa imorrn oxå ! jag gillar momentet där jag får ha en stor vass kniv och gröpa ur inanmätet på pumpan.....

en lugn dag!

hampus sov lugnt hela natten efter sitt krupp-anfall.....vilken tur ! det är så läskigt med dom dära anfallen,för det ser mycket värre ut än vad det egentligen är...hualigen,tur att det är över för denna gången...ikväll innan han somnar är det jag som ger honom förebyggande medicin,för jag vill INTE va med om det igen !

anton har vart lite loj idag oxå... huvudvärk,så han har fått alvedon idag oxå ! nu börjas det väl igen med alla dessa höst-vinter flunsor! men innebandymatchen ikväll vill han absolut inte missa för allt i världen !
han lever ju för dessa matcher!!

idag var vi ner till mamma på fiket och fick oss lite gott fika ! dom verkade ha fullt upp.och det är ju hur kul som helst ! lovade ungarna att imorrn skall vi spela bowling,och sen fika igen hos mommo.då vart dom glada!
även moffa skall med på bowlingmatch! synd bara att han kommer att få spö av mig.......som vanligt!

idag verkar min dåliga hälsa ha hamnat på rätt köl igen ! känner mig mycket piggare idag än jag gjort på hela helgen ! hoppas det håller i sig bara......

ingen bebbe idag heller....börjar att bli som en dålig följetong det här...hehe.
ikväll skall jag till att baka tror jag,om jag orkar.
harry potter och fenixordern var kung iallafall! jag tyckte att den var bättre än dom förra,men thomas tyckte tvärtom,som vanligt....hehe. men lita på mig,den VAR bra !
nu skall vi göra oss klara att fara på innebandymatch !

krupp....

än en gång har våran lilla man-hampus lyckats att skrämma skiten ur oss !!
nu sover han lugnt igen,men för en halvtimma sedan fick han ett "falsk.krupp" anfall...det visar sig genom att först hostar han tills han knappt får nån luft,sedan spyr han som en tok,sedan fortsätter hostandet och väsandet tills dess att vi lyckats att få i han medicinen...som han denna gången inte ville svälja allt av....så vi får väl se hur resten av natten blir...
även anton har fått alvedon innan han somnade,för han hade ont i huvudet,samt att han kändes varm....
ja,kort sagt ser inte morgondagen allt för lovande ut....
fortlöpande rapportering följer...

febertöcknet som aldrig ville försvinna.....

suck...denna skit feber vill aldrig ge med sig! trodde ju att idag skulle bli en pigg-dag ! men inte då,vid lunch tid tyckte jag att detta verkade bli en lovande dag, men ju längre dagen led...så led även jag...och nu ikväll,så lyser fortfarande termometern på 38-39 grader...med värktabletter på maxdos i kroppen.
när ska förskylningen bryta ut då kan man undra? känns ju väldigt skumt att gå¨runt med endast feber och en ihållande värk i kroppen....

var iallafall ner en sväng i eftermiddag till fiket som mor och moster skall öppna imorrn,och det såg väldigt lovande ut ! dit måste alla som läser detta gå och ta en fika !

nu ligger thomas och söver darlingarna,dom har haft en hård dag idag med MYCKET härjande....eller så är det jag som är extra känslig.....men det tror jag inte!
pluset är ju att dom idag varit ganska snälla med varandra utan att ge varandra några större skador....
det har bara varit stoj och tjo och tjim.!

har fått nya harry potter filmen av brodern idag,den skall jag ner och titta på nu....jag tänker INTE tala om för grabbarna att vi har den hemma,för brorsan sa att det inte var en barnvänlig film direkt....
ingen bebbe än heller...... men hon såg extra härjad ut idag,vilket jag påpekade för bettan.....och det vet vi ju alla som fött barn att när det snart är dags så får man den där " nu-är -det-dags" looken..och den hade hon !
kanske,kanske inatt då......

imoorn har jag lovat grabbarna att vi ska förära fiket med vår närvaro,jag ska kassera ut fikat jag blitt lovat för att jag textat skyltarna åt dom!
nu börjar det bli jobbigt för mitt huvud att knappa tangenter....gonatt!

disktrasan..

jag känner mig som en urvriden disktrasa...som tur var igår så förbarmade mina föräldrar sig och bjöd oss på middag! härligt!
gårdagen var hela dagen som i ett febertöcken....allt kändes som om det gick i slowmotion,även i morse när jag vaknade kändes det inte riktigt bra heller..men jag verkar inte ha lika hög feber som igår iallafall...
nu efter några timmars rekande av kroppen så känner jag mig liiite bättre . hoppas inte att detta blir nån bassilusk som sitter i nån längre tid ! har jag inte tid med.

nu har jag hjälpt min moster att skriva några skyltar som hon skall ha att sätta upp på nya fiket som hon och min moder öppnar imorrn ! kommer att bli spännande att se hur det blir....

grabbarna rusar på i sin vanliga takt....full fart hela tiden med andra ord! i dag skall anton på kalas hos en kompis,så han är väl  lite upp-speedad bara därför,kan jag tänka mig.

fick ett sms av min vän angelica imorse,där hon sa att hon tittade på en gammal backstreet boys musikvideo,och hon sa att min thomas var en kopia,i vissa lägen av han den lille,howie.....hehe...
skulle tro att thomas blir glad om han får höra att han är lik en pojkbands.kille !!

näää nu orkar jag inte trycka på tangenterna nå mera... skall ner och bälga i mig 3 liter kaffe,kanske det hjälper....???

hemma idag....

ja,inte vart det nåt arbete för min del idag inte...och inte imorrn heller.
vaknade vid 2 tiden inatt och har svettats ner halva sängen,varm som en eldgaffel.
och min rygg mår inte riktigt bra nu heller för den delen.vet inte om jag svettats i sömnen för att smärtan var så stark,eller om det var febern som gjorde att jag fått extra ont i min annars redan krassa rygg...
tyckte efter noggrant övervägande med mig själv,att det bästa för mig och min kropp vore att stanna hemma från jobbet!
nu kan säkert några tycka att jag är petig & gnällig,men jag resonerar så att,har jag ont,och jobbar på,det är ändå ingen som tackar en sedan... därför är det bättre att stanna hemma,ta det lugnt och vila din kropp.
så du har reparerat dig tills nästa arbetspass. som för min del är på onsdag,och tills dess har jag hunnit med att stärka mig !

ingen bebis inatt heller vad jag vet...jag tror jag får fara dit och trycka lite på bettan lilla magge!

nä,nu skall thomas åka till brunflo,måste ner och vinka av honom.

dagsutflykt...

ikväll medans jag var på jobbet,och slet för brödfödan,så for thomas och grabbarna till nordvik,för att thomas lillebror som går i skolan där,hade missat bussen...så dom var snälla och hämtade honom!
jobbet flöt på som det brukar ikväll,sen så skyndade jag hem för att inte för allt i världen missa idol....jag hann ju se en av mina favvisar iaf..lill-jesus-christoffer!

ingen bebbe ännu heller....börjar bli lite långtråkigt denna väntan.....och jag som har gett dom en massa tips om hur man startar igång värkar och allt.........men inte händer det nåt inte!

och hampus har gått och lagt sig i sin älskade halloween mundering,som han är SÅ kär i: superman dressen ! med kappa och allt !
även anton sover i sin batman kostym,utan kappan dock....

imorrn jobbar man dagtur,sen skall jag hämta kidsen hos emma eftersom thomas är på ,som vanligt,match.
sedan ska vi myspysa hela kvällen med chips och annat gott!
nu måste jag ner och se slutresultatet på idol....SPÄNNANDE !

telefonsamtalet...

brorsan ringde nyss på min mobil-och vad tror man då? jo att bebben tittat fram,men nejdå,han ville bara tala om att mvc besöket idag hade gått bra! suck! det var en bebbe till att inte kunna hålla tiden......
även denna läkare sa att det nog var en pojk eftersom hjärtfrekvensen hos pojkarna är något lägre.

imorse var jag duktig efter att lämnat anton på skolan ,så gick jag och tränade en sväng ! löpbandet,roddmaskinen & cykeln ,vi är numera goda vänner :)

jusst i detta nu sitter hampus i full superman-mundering och tittar på harry potter...han är för söt!
nu skall jag gå & duscha,innan jag sticker iväg på jobbet!
ikväll vankas " idol".....johooo!!

jag och alexander!

jag och alexander!

gulle kissen joker !

gulle kissen joker !

bäst-före-datum..överskridit!

jaha...nu är bebben sen.... som man väntat och väntat, hampus tror att den kommer nästa år..hmm,om inte bettan har en havande tid som en elefant,så borde det ju inte dröja SÅ himla länge tycker jag.
och imorrn går jag på min jobbarhelg,så det vore ju förträffligt om dom åkte in på bb i helgen,för gissa vem som kommer att springa upp först av alla?? åssså är det bra att man har sjukhuskläder,för då släpps man ju in där..hehe...

ikväll har man vart på hallstaberget igen på skidträning med anton,hampus stannade hemma med sin far han..och gissa vad dom hade gjort?? jooo,sett på ..harry potter !! OVÄNTAT !!!
anton kämpade järnet på träningen,han var i toppstriden på löp-testerna !han brås på sin moder....  :)
det är så kul att han gillar att sporta! fast jag skulle ju aldrig göra som vissa föräldrar har en tendens till att göra...att pressa sina barn så till det yttersta att dom tills slut blir less och slutar !

idag blev det ju oxå en sväng till dollarstore med hampus,mor & fadern,hittade lite smått och gott där...b.l.a halloween grejor till ungarna! åsså såg jag en urgullig pumpadräkt-åkpåse,som jag var så nära att köpa till brorsan och bettan....men mamma talade om för mig att dom hade hittat en  " R2D2" mössa på nätet som dom tänkte spöka ut ungen i..:) ett tips till brodern: köp såna där fejk vampyrtänder oxå,det skulle bebben säkert se cool ut i....

nu skall jag gå ner och göra mig redo för att sova en god natts sömn ! arbetet väntar imorgon !
hoppas det blir en bebbe-natt i natt...........

inga tandtroll !

tandläkarbesöket gick över förväntan måste jag medge!
grabbarna hade så fina tänder såå! lite tandsten på anton,men det var ju snabbt fixat! och dom var så duktiga...
inget gnäll alls,bara jätteduktiga!
efter tandis,hade jag lovat att vi skulle göra det årliga besöket på cekås-fik i långsele,där fikade vi och alla var nöjda!

badhuset vart det ett besök på idag oxå ! thomas slutade tidigt idag så då for vi dit allihopa efter fik o tandis!
vi var nästan helt ensamma där och gud så skönt det var !
anton tog även sitt 5:e simmärke idag ! "gröna grodan rygg" hette det !
efter bad, var vi lagom sega och bestämde oss för att intaga middagen på stures ! det var mycket uppskattat av kidsen,och av mig...

tillochmed har jag hunnit med att städa idag.... wow! slet fram soffan och hittade sisådär tio innebandyboller...
hampus ville vara hos mommo & moffa ett par timmar själv,så då ilade jag hem och slet ut damsugaren och moppen ur städskrubben !tyckte att jag kämpade på så hårt i två timmar men ändå hann jag inte fixa klart !
men nu ser huset mycket bättre ut än det gjorde igår iallafall ! tack snälla mor & far som lekte med lillen ett tag så att jag hann med trippelt så mycket som jag skulle ha gjort med en harry potter flygandes kring mina ben när jag städade !!!

imorrn efter hampus och jag lämnat anton på skolan så ska vi hänga med mamma o pappa till dollarstore och kolla lite. kan bli kul ! sen hoppas jag ju givetvis att bettan hunnit klämma ur sig bebben lagom tills vi kommer hem....hehe..det KAN ju inte vara så att hon skall få rätt att dom kommer att få bebben den 3 :e november...

heroes ikväll.....mantel på och swooosh......


no bebbe today...

jaha..inte verkar det bli nån förlossning idag heller...och här sitter jag med presenterna färdiga att leverera!
det är nervöst nu alltså... det kan ju bli NÄRSOMHELST !

idag har det varit dagen som aldrig ville ta slut på jobbet...vi har det tungt nu på arbetet,både fysiskt och psykiskt...meeen det är ju bara att bita ihop och se glad ut! man ska ju inte klaga så himla mycket !
det går ju upp och ner..så är det ju,och så har det ju ALLTID varit,eller hur kattispattis ? :)

nu har man två härliga lediga dagar framför sig innan det är dags att hoppa på helgens skift..
tro vad man skall hitta på då? imorrn är det iallafall tandläkarbesök för grabbarna direkt efter skolan... och för mig är det x-tra jobbigt eftersom jag har sån tandläkarskräck... och att le och se glad ut inför grabbarna är inte det allra lättaste..men jag försöker att inte överföra den på dom !

kanske det blir en sväng tilldollarstore? hmmm...näää det gillar dom ju inte direkt,så det får gå bort!
men bada det gillar dom ! så det får nog bli badhuset då !
sedan måste jag få lite ordning i kaoset härhemma,en städning skulle inte sitta helt fel! lite svårt att städa bara när den ene swishar omkring och ÄR harry potter,och den andre skjuter hejvilt omkring med sin innebandyboll...man får liksom ducka när man damsuger och det är ingen höjdare!  :)
städningen får oxå alltså helt gå bort... sicken osis.....

nä, ska passa på att fixa LITE ordning nu när dom sussar gott i sina sängar..( tills dom på småtimmarna tussar in till vår säng båda två...)

sov sött alla goa människor därute.....


innebandyproffset himself!

innebandyproffset himself!

nyklippt liten stjärna!

nyklippt liten stjärna!

överraskningarnas dag !

i dag har varit en mycket fin dag ! där sitter man på utbildningen idag åsså ringer telefonen....jihhooo mina glasögon hade kommit !
skyndade mig ner för att hämta dem innan jag gick på mitt kvällspass,och guuuud så snygga dom är...och så snygg JAG är i dom !!!
allvarligt det är dom bästa glasögon jag någonsin haft( om jag bortser från mina rosa-lila-gröna som jag hade på mellanstadiet..)
och på jobbet tycker dom att jag ser smart ut !  vadå ? det har jag väl alltid sett ut som eller?????

åsså när jag kommer hem ikväll får jag mig en ytterligare surprise !
hampus är klippt !!!!!!!! åååå han var såååå söt ! thomas hade till SIN egen lycka fått tagit fram klippmaskinen och klippt honom! han ser väldigt söt och väldigt stor ut ,min lillpojk! skall försöka få ett foto på han och lägga in i morrn eftermiddag.....
nixpix.. nu är det dags för sängen....skall upp 05:15 imorrnbitti...sug på den du jimmy..som klagar när du ska upp typ kl 07 eller nåt..hehe!

nya glasögon !!!

nya glasögon !!!

måndag...igen

jaha då var det en ny vecka igen då, men inte vilken vecka som helst utan veckan,då jag FÖRMODLIGEN kommer att bli faster ! bäst-före-datum ligger endast ett par få dagar fram......
men bettan är ju övertygad om att det blir den 3:e november... brorsan han vill att den kommer tidigare ,så att han kan klä ut honom till halloween.... jag föreslog en ansiktsmålning...typ,spöke eller nåt vackert..hehe
jimmy tyckte att ett par horn på huvudet inte vore så dumt,om han menade på sig själv eller bebben det vet jag inte...

idag skall jag på demensutbildning igen,sedan har jag kvällen på jobbet framför mig,men jag slutar kl:20 så det blir lugnt ändå.

ikväll är även antons 1:a innebandymatch !
som han har längtat till detta ! hoppas bara att han kan spela,för han ramlade och vred sitt ben lite illa hos mormor& morfar igår... men han klarar nog spelandet galant !

nu skall jag ner och äta lite musli innan jag far och lämnar hampus på dagis! kraaaam....

gratinerad bakpotatis!

4 st bakpotatisar 200 grader i ca 1 timma

blanda ihop röra:
140 g bacon
150g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
2 msk hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1 dl riv ost

gröp ur potatisen någon-fräs ihop alla ingredienser ovan,och fyll potatisarna ordentligt med röran-strö riv ost ovanpå och in i ugnen och gratinera 250 grader i ca 10minuter!
servera med en god sallad !

makalösa makroner!

30 st

200 g sötmandlar

2 bittermandlar

1-1/12 äggvita

3 dl socker


mixa ihop mandeln tillsammans med ca 1 tsk äggvita,tillsätt sedan  socker samt resterande äggvita,blanda ihop så att det blir en mandelmasseliknande deg.

rulla små bollar-platta ut dom något,grädda 200 grader ca 10 minuter.


fyllning:

50 g smör

4 msk grädde

6 dl florsocker

1 tsk vanilj


dela upp fyllningen i 3 " klickar" och färga dem var och för sig.en röd en grön,och en tredje smaksättning är 2 msk kakao

ta två småkakor och lägg imellan fyllning.

det blir väldigt fint när man har olika fyllningar och färger.

kakorna ser ut som små hamburgare när dom är färdiga !



söndageftermiddag!

nu sitter man här hos mor & far och har ätit middag så man håller på att spricka! mamma hade ju vari igång med att baka, även hon,väldigt goda butterkaka-aktiga bullar-smaskigt värre !

hos kicki när vi var där så härjade grabbarna på riktigt bra måste jag säga.....men kicki & b-a sa,som duktigt uppfostrade att " neeeejdå dom är så lugna såå..." yeah right....
vi drack kaffe där och kicki tyckte mycket om presenten vi hade med.

nu har jag följt med anton till en kompis han har här uppe på mamma o pappas område,snart hämtar jag och hampus upp honom innan vi sticker mot hjälta igen !

thomas vann iallafall matchen med 15-3,mycket bra sollefteå !
nu skall jag lägga in lite mer nya recept...igen!
ha det bra !


slappare sönda´n !

i dag tar jag och grabbsen det lugna..... thomas stack till söderhamn imorse,så vi har hela dagen att fördriva för oss själva!

i morse bakade vi frallor som vi fryst in , sedan har vi hunnit med några omgångar kurragömma....

nu är vi på väg att fara till min mostermed en mycket försenad 50-årspresent,men hon får ju faktiskt skylla sig själv när hon stack utomlands,eller hur?
skall även ta med lite olika kakor som jag bakat,hon brukar uppskatta det eftersom hon inte är så förtjust i att baka.....
efter det blir det nog en rajd upp till föräldrarna ,fick en vink av min far här på bloggen att vi var saknade...
kanske t.o.m att vi stannar på middag! ( slipper ju jag laga mat..hehe)

har ju även haft okänd besökare här på min blogg,och när jag kollade upp denne persons blogg,visar det sig att det verkar vara någon halv kändis här i bloggare världen,med tanke på alla kommentarer som denne hade till alla sina inlägg ! det är ju skoj tycker jag !
nu drar anton i mig och säger att han blir yr av allt mitt skrivande.... hej svejs...

tacokväll !

åhhh då har man ätit så man håller på att spricka...... åsså glassen då,den kunde man ju inte heller hålla sig ifrån...suck!
och lille alexander han har varit nöjd och glad nästan hela dagen, det är nog för att vi har gått och nästan slagits om vem som skall bära honom....jag tog honom och så rymde jag och grabbarna med honom upp på övervåningen....grabbarna har pussat honom så mycket att han förmodligen kommer att få skavsår av alla pussar ! :)
kan meddela att jag alldeles nyss bytte bajsblöja... det var väldigt länge sedan jag gjorde det på någon så liten bebbe ! det var som att cykla.... har man en gång gjort det så kan man det galant!
nu ska jag ner och vara lite social innan dom skall till att fara hem.

imorrn bitti kl 06:00 skall thomas åka på match till söderhamn ,så det blir bara jag och grabbarna hela dagen,undra vad vi skall hitta på då ?

goodbye everybody !

mys i soffan med godis.....

mys i soffan med godis.....

anton glad efter tacomiddag !

anton glad efter tacomiddag !

anton smilar upp sig med kussen !

anton smilar upp sig med kussen !

hampus och lilla kusin alexander!

hampus och lilla kusin alexander!

full rulle !

nu har full rulle i huset må ni tro ! grabbarna lever rövare och mitt i allt liv så ligger alexander på golvet och sover.... fast nu tror jag att han vaknade till...inte så konstigt med tanke på all verksamhet som råder i detta huset för tillfället!
det är bara daniel som fattas sedan är vi fulltaliga för middagen som jag strax kommer att börja tillreda !
tacos....det är bra mat att fixa när man är många personer,åsså blir det hemgjorda glassen till efterrätt !
nä,nu skall jag gå ner och ta alexander ifrån emma så att jag får hålla honom lite oxå....

lördagmorron!

förmiddagen har varit väldigt lugn och skön!
grabbarna och jag har tittat på film och myst i soffan ,nu är vi vi uppe och leker.
nu klev thomas upp,kl.är 11:30... osså säger han att allihopa-hans mor,syster och gänget skulle komma hit redan vid 12:00...hmm..kanske vore det bra om han hade informerat mig om det liiiite tidigare,typ igår...men han säger till sitt försvar att han TRODDE att han hade sagt det till mig.....
jaja... det får bli som det blir.... nu måste jag alltså sätta lite fart och klä på mig och barnen,samt plocka ihop lite här i huset....
självklart är det kul att dom kommer hit,men jag tycker att thomas kunde ha talat om för mig NÄR.......
inte en halvtimma innan typ..
ha en bra dag !

langos!

10 pers
deg:
25g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt kall potatis
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen

vitlöksolja:
4 stora vitlöksklyftor
1 dl neutral olja

rör ut jästen i vattnet,tillsätt riven potatis,mjöl o salt,arbeta tillen slät,lös deg,jäs i 40 min.
ta upp degen och dela den i 16 eller 32 delar,jäs 10 min
hetta upp oljan till 180 grader,fritera bröden ca 4 min per sida.låt svalna
pensla på vilöksoljan,servera med lika tillbehör på,t.e.x gräddfil,lök,riv ost.

kanel o ingefärspäron!

6 pers
1 l vatten
1 l socker
rivet skal från 1/2 citron
en bit färsk ingefära
4 kanelstänger
6 st urkärnade päron

koka upp lagen,lägg i päronen och sjud i ca 30 min.
servera med glass!


badardag-igen...

det vart ändrade planer idag,det blev inget fik,det blev badhuset istället !
träffade grannarna på skolan,och dom skulle fara och bada och såklart ville inte mina grabbar fika då inte ! nej,dom ville oxå bada ! och det tyckte ju jag lät skoj oxå,så vi for hem,packade badväskan,och körde rally till badhuset !
det blev en mycket trevlig dag på badhuset ! och fika det fick dom ju iallafall,på badet !

nu är det fest framdukat här i hjältaresidenset! chips,godis,dipp......mums !
snart är det dags för veckans höjdpunkt: idol !
men först ska vi titta på några barnfilmer grabbarna fick hyra på videoteket,själv ska jag titta på två beck-filmer efter idol,jag längtar redan !

imorrn hoppas jag på att få sova länge,och att mysa i soffan halva dagen....
på e.m. kommer thomas mor,bror,sambo+bebbe,samt thomas syster,och veronica på middag !
lite arbete utomhus hade jag tänkt hinna med oxå.

TGIF!!!

Brodern lärde mig att det betyder visst " thank god it´s friday !" och det stämmer ju idag !
sitter i nuläget och snyltar på pappas dator.. jag och hampus-lillgubben åkte hit en sväng efter att vi varit på skolan med anton.
hampus har fullt upp med att spela " crazy frog " tv-spelet!

efter att vi hämtat anton på skolan vid 12 så har jag lovat kidsen att vi ska gå på nåt cafè nere på stan och fika ! det tyckte dom var en jättebra idè!
sen ska vi på videoteket och låna lite film,alltså laddat för en riktigt mysarehelg!

nu skall jag surfa in lite på facebook innan vi åker hem !
ha en bra fredag på er alla!

äntligen ledig !

läste på bettans blogg att han sovit till kl: 13:00 idag .... ja du bettan,tänk på att det kanske var sista gången på de närmsta åren som du kunde sova så länge.....hehe...
om du inte får sjusovarbarn som mig vill säga... fast nu när anton börjat skolan så måste man ju liksom upp ändå.. kumde dom inte skjuta på skolan några år tills dom är stora nog att gå dit själv...? nää kanske inte det..

jobbet har flytit som ett rinnande vatten idag,mina jobbarkompisar mobbar mig och säger att dom tycker sig se en markant förändring i mitt beteende sedan jag var på samtal hos chefen igår..dom tycker jag ser mallig ut !  va? jag?.... kan ju inte rå för att jag är duktig éller? ;)

Ikväll har vi varit i snöstorm av högsta klass uppe på skidträningen på berget ! hualigen en sån snålblåst det var .. men det är ju alltid lika kul ändå och se barnen ha skojigt!
idag har vi fått matchtiderna för knatteligan i innebandyn oxå !
på måndag drar det igång,det ska bli så himla kul ! vi kommer att spla alla våra -alltså "superhjältarna"
,ja vi kommer att spela matcherna på vemyra...det blir nog bra det !
grabbarna är hyffsat laddade,t.o.m hampus säger att han ska va med..får väl se hur det blir med det..

ikväll fick vi oväntat besök oxå ! men mycket trevligt sådant! veronica från östersund förärade oss med att göra sitt första stopp här hos oss ! jag blev lite chockad,men glad !
hon kommer att bo hos thomas mor hela helgen,så hon kommer hit och äter på lördag oxå ! det kommer att bli en toppen kväll hoppas jag !
hon visade även hampus ett foto på hennes dotter hannah,som är lika gammal som hampus,hannah ville att hampus skulle se det fina kortet på henne eftersom hon talat om på dagis att hon är lite kär i honom...GULLIGT!

godernatt på er alla !

en MYCKET bra dag...

ojojoj vilken dag detta har varit !
först var man hos optiker och fick reda på att jag håller inte på att bli blind ! vikken tur för mig alltså....
nejdå,skämt åsido så hade min syn inte försämrats så mycket,knappt märkbart,däremot hade mina brytningsfel blivit värre...så det jämnar väl ut sig.
åsså hittar jag världens snyggaste glasögon som jag blev kär i på en gång..love at first sight,you know...
nackdelen med det hela är att jag  måste vänta en hel vecka innan jag får sätta dom på min näsrygg....

åsså har man haft medarbetarsamtal med chefen....som gick så himla bra !!! våran nya chef är verkligen GULD !!! man är inte så bortskämd med att få beröm,så jag satt mest bara och gapade under hela samtalet !!
ja,ni fattar att jag blev nöjd med hela samtalet ...sög åt mig som en svamp kan jag säga!
nogskrytit om mig själv ( för tillfället..)

imorrn har jag bara 6 timmar framför mig på jobbet,innan min 3 dagars ledighet träder i kraft ! yeehhh....
kanske,kanske skulle bettan kunna klämma ut lilla bebben på mina ledigdagar tro?? det vore kung !

nu ska jag swisha ner och dega ner mig i soffan och vänta på "heroes"..
barnen sov juh faktiskt för en gångs skull när jag kom hem ikväll från jobbet-OTROLIGT !
hejsvejs !

för att göra brodern nöjd....

nu har brodern börjat klaga på att jag börjar att sacka med mina inlägg !
icke! jag har varit sååå duktig så och gjort minst ett inlägg var dag,och det är annat än vad han lyckas åstakomma med...hehe..
nu skall jag och hampus åka på dagis,anton lämpade vi över på skolan kl.8 imorse!
sen ska jag till optikern...lite nervös över hur mycket sämre min syn har blivit med åren......
sen är det jobb samt ett två timmar långt medarbetarsamtal som görs årligen med chefen...kanske jag ska ta med ett äpple som gåva,kanske får jag mer beröm då? :)
byebye!

chokladkaka med marängtäcke

100 g smör
2 dl socker
1 ägg
100 g blockchoklad
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g malda nötkärnor
2 dl gräddfil

blanda ihop och grädda 200 grader i 10 min.
tag ut den nästan färdiga kakan- bred sedan över marängsmeten och sänk värmen till 150 grader,grädda i ytterligare 15 min.

marängsmeten
4 äggvitor-vispa hårt
2 dl socker-blanda ned

strö mandelflagor på marängsmeten när du brett ut den över kakan!

god kakglasyr !

denna glasyr kan användas till vilka mjuka kakor eller muffins som helst !

75 g smör'
2 dl socker
2 ägg
3 dl hackade nötter eller kokos

blanda ihop allt och låt sjuda EJ koka ! ca 1 minut. häll glasyren över den nästan färdiga kakan och grädda tills glasyren fått en gyllene färg !

fotodags på dagis!

idag har lilla gubben-hampus fotograferat sig och sin grupp,duvan.
jag var lite rädd att han skulle vägra, eftersom han har verkat fått en sorts " jimmy-gen" dvs att han hatar verkligen att vara med på kort! han sa till mig igårkväll att han minsann skulle räcka ut tungan till gubben som fotograferade !
well,det hela hade till slut artat sig bra tror jag,för han sa när jag hämtade på dagis att det hade varit  en farbror som var rolig och klätt ut sig till giraff som hade fotat dom ! och det vet ju alla att fotograferande giraffer funkar utmärkt...

son nr 1  har lyckats att hamna på tidningen ångermanlands nätupplaga oxå! hans klass var på teater på skolan och där var oxå tidningen och fotade den hänförda publiken!

ikväll har grann-kidsen varit på visit igen ! denna gången målade vi samt målade fötterna på dockor och gjorde fotavtryck på papper-mycket roligt ! mor & far kom även dom på en blixtvisit och lämnade igen hampus älskade kvast,som hade blivit kvar där sen igår,och det var ju en ren katastrof för honom kan jag säga !
dom hade även köpt en lära-skriva-bok till anton,som blev mycket uppskattad av mannen i fråga !

imorrn sla jag till optikern ! jihoo ! ÄNTLIGEN  ska jag pröva ut nya fina glasögon,hoppas att jag hittar nåt bra bara...
nu ska jag lägga in några nya receot ! tjipp på er !

min far--bagaren!

idag blev vi bjudna på hederlig kalops med potäter till middag hos mina rara föräldrar,och döm om min förvåning när pappa efter maten tar fram en väldigt fin kaka till efterrätt,som han egenhändigt bakat !!
han hade bläddrat i moderns " Allas veckotidning" och hittat receptet,en ananas kaka med glasyr och allt ! vad kan man säga: världsklass av min fader,det är inte alla 53 åriga karlar som står och bakar kakor inte ! mamma tycker att pappa blivit en riktig "pysslare " sen dom sålde kiosken !

brodern med sambo var även hit en sväng ikväll och fixade till harry.potter dataspelet till grabbarna,gissa om dom vart överlyckliga ? kan nämna att hampus fick jag inte att somna först kl.var typ 21:30....
även dom fick avnjuta pappas kaka,som jag hade några bitar av med mig hem...

nu börjar jag även att bli nervig å jimmy och bettans vägnar....10 dagar kvar tills kläckningsdatum...
måste börja handla bebbe kläder !!! jag tror att jag är mest exalterad över hela graviditets-grejen än vad dom är... dom är,som vanligt ko-lugna !

nä nu skall jag in på familjeliv.se och fixa till mig ett fiiint bildgalleri !
see u tomorrow folks...
p.s tack för middagen mor & far! d.s


söndag! snart är helgen slut....

åter igen har man avnjutit en perfekt helgdag ! myste med ungarna ganska länge i sängen innan vi klev upp,sen fortsatt mys i soffan...precis som det skall vara !
förutom att jag alltid blir väldigt frusen den här årstiden och går mest runt och fryser hela tiden,spelar ingen roll hur varmt det är i huset! fatta att jag sover i hör och häpna: ett stycke fleecebyxor,långärmad tröja, ett stycke tjockestrumpor+ ett väldigt tjockt täcke...... mina jobbarkompisar har väldigt kul åt det,och tycker att det är ett mirakel att jag lyckats få till två barn , med tanke på den munderingen..well,well,thomas har kanske inte så höga krav...hihi!

har idag även varit hos madde & gänget med oskars present,barnen fick kika på de väldigt vackra djuren dom har, mina barn är störtförtjusta i deras kossor & getter!
åsså sen gick vi in och madde dukade fram fika för ett helt kompani! väldigt uppskattat!
sedan försökte madde att lura i mina barn att " säg till mamma att ni vill oxå ha ett litet syskon till...." HAHA!!
hampus hamnade även i sjunde himlen när madde gav bort en RIKTIG harry-potter-kvast till honom...
den vart så populär att han t.o.m har tagit med den till mommo & moffa där han sover över ikväll ! tack för den madde !

anton och jag har myst tillsammans ikväll,och spelat hans favoritspel: yu-gi-oh ett antal gånger...
han kan lura mig hur han vill i det spelet,eftersom jag fattar INGENTING av det där kortspelet som alla ungar över 6 år verkar hålla på med, hmm... undra vad det säger om min intelligens ?.....

imorrn är det jobbar dags igen,känner mig faktiskt hyffsat utvilad för en veckas arbete..bara jag får hålla mig frisk.. börjar att sticka i näsan igen,som det brukar innan jag drar på mig en redig förskylning !

nog med självömkan för denna veckan ! nu skall jag surfa runt lite på näthimlen innan jag hoppar med raska steg in i duschen ! ha det bra allesammans,så ses vi imorrn !
kraaaaammm!!!

badaretider-nu svunna tider.....

badaretider-nu svunna tider.....


lördag!

i morse låg jag och hampus-lille man och drog oss och myste extra länge....det är så mysigt på helgen att kunna ta den där tiden och bara mysa med sina små änglar !
sedan var det frukost i soffan framför tv´n ! härligt !

sedan bar det iväg till mor & far för att hämta upp go` anton!
där var även jimmy & bettan som oxå skulle hänga på oss alla på höstmarknaden,det är så kul när vi alla gör grejor tillsammans tycker jag!
väl framme på marknaden var det som vanligt packat med folk,men det är ändå alltid en himla skön och avslappnad stämning.. man hejar på varann..smaskar på en munk eller två...åsså lite halvtjafs med kidsen om vad man ska köpa eller inte! i det stora hela väldigt trivsamt !
grabbarna hade fått ta med sina börsar-det där är viktigt för dom-att få betala med sina egna pengar !
jag skulle inte ha nåt emot om nån annan ville betala mina grejor inte.........
som vanligt blev det så att jag köpte saker till ungarna,men hittade inget till mig själv,det är så mycket kuligare att handla till dom!
hittade även presenter till både lill-oscar och stor-gamla-moster kicki! 

ikväll har vi haft besök utav catrin,gabriel & adelia-kompisar till grabbarna samt deras mor-som även är kompis med mig!
det lektes och busades hejvilt några timmar ,förutom ett liiiitet avbrott medans jag bjöd dem på min smaskens.daimglass-receptet finns på recept sidan !
gott gott var det !

och snart är helgen slut.... varför går den alltid så fort? är det nån sorts straff eller ?
men imorrn ska vi till våra " bönder " kompisar med presenter till lill-bonden !

ha en bra resterande helg allihopa! KRAM!

knäckig äppelkaka!

220 grader 25min

liten form:
5 äpplen
150 g smält smör
1 dl sirap
3 dl socker
3 dl mjöl

gör småklyftor av äpplena,blanda ihop resten av ingredienserna,och strö över äpplena,in i ugnen!
kan dubbla satsen och göras i långpanna!

björnbärsstubbe!

4 äggvitor-vispa hårt
31/2 dl socker-blanda i

1 st påse "kok"marsan blandas ned i äggblandningen.
bred ut smeten på bakplåtspapper,strö över mandelspån
in i ugnen 175 grader i 15-20 minuter

vispa 3 dl grädde,bred på kakbottnen när den kallnat,strö oxå över valfria bär,t.e.x björnbär,viktigt att bären är frusna !
rulla sedan ihop alltihopa som en rulltårta,skär sedan tjocka skivor och njut!

snöaredagen!

helt otroligt! snön den ligger kvar på marken ! jihhooo! hoppas den gör det även imorrn,har lovat ungarna ett redigt snöbollskrig !
fast imorse visste vi inte hur färden till jobbet skulle bli,eftersom vi ej hade vinterdäck...men  det gick finemangs! och thomas var så duktig att han sedan for hem på sin rast och bytte till vinterdäck..gullisen !
arbetsdagen har varit riktigt bra idag ! jag tror att mina kära jobbarkompisar blir liiiite påverkade av min " glädjespridar-hjärntvättning" hehe..

ikväll är min älskade storpojke hos mommo & moffa och myser med dom.. han ville så gärna sova över där,såklart fick han det ! så ikväll har vi mysarkväll med busisen lille gull-hampus !
för tillfället flyger han på sin nu,inte så fina harry potter kvast( den har tappat 80 % av riset......så det ser mest ut som om han flyger på en tandpetare!!)
han är jättetrött eftersom vi klev upp 05:50 imorse... men han kämpar på och säger att han visst är pigg,och ska se på idol.....jomenvisst !

har ju lallat omkring lite på facebook ett tag nu oxå,det är faktiskt rätt kul när folk skriver till en !

har även sett folk där man inte träffat på sisådär 10-15 år...skoj!

nu väntar idol och slisk och gotta!
ha det bra allesammans, skrivs imorrn !


glädjespridaren!

i dag har jag drivit mina arbetskamrater till totalt vansinne !
efter att ha läst" att välja glädje!" av kay pollack, så ser jag mig själv som lite av en glädje.profet,kan man säga...hihi!
ja, iallafall så har jag gått runt hela dagen och spridit små spridda skurar utav poetiska ,vackra och tycker jag uppiggande ord ! men jag vet inte jag... tror inte att alla vart så uppiggade som jag hade hoppats !jag har t.o.m skrivit ett helt A4 med små tänkvärda ordvitsar,peppande, uppiggande ....you name it,och satt upp på personaltoan,så då kan dom sitta där och göra det dom ska,samt att få ta del utav riktigt positivt tänkande i dess allra bästa form ! jag tycker att jag gjort alla mina jobbarkompisar en stor tjänst som delger dom all denna glädjande information ,som jag fått ta del av i boken !!! visst?

vart bjuden på mat hos mor & far innan vi for på antons skidträning,mycken tack för det !
sen bar det iväg upp på hallstaberget,och snacka om att det var snöstorm så det bara sjöng om det ! man såg knappt barnen när dom tränade...
lite rädd var jag sedan när jag for ner för backen med bilen eftersom thomas inte satt på vinterdäcken ännu....
men allt flöt ju på fint när det är rutinerad förare bakom ratten  !!

imoorn är det helg ! jihoo! knega till 16:00 sedan är det softa med godis,chips och idol som gäller för familjen häggström-mehlin !

till helgen blir det nog en sväng upp på höstmarknaden,lovade ungarna i ett svagt ögonblick att dom skulle få åka karusell.....
nu ska jag ner och se på "heroes " jag tar på mig min mantel,mina trikåer och svävar sakta ner.....swoosh...

full-rulle-dagen!

idag har man farit som ett jehu fram och tebax överrallt känns det som! men det har bara vart kuliga saker vi gjort !
besöket hos min "lillasyster" angelica var väldigt trevligt! vi fick go-fika ( som vanligt) och alfons var alldeles förtäffligt söt ( oxå som vanligt !)
grabbarna blev ju lite småkära i lilla alfons,dom ville hålla i och pussa hela tiden!

väl hemma si sådär till middagstid,precis sfter vi hade ätit,så fick vi besök av min bästaste madde !
hon och hennes tre grabbar ,alfred,elias,oscar,kom förbi på fika-dom fick testa mina nykreationer till kakor,jag tror att dom gillade dom , det är alltid kul att träffa madde,eftersom det blir inte så ofta,dom har ju en hel massa getter,kossor,kalvar,och ost och mesetillverkning att ta hand om ! + tre barn!! helt otroligt av dom tycker jag,

åsså visade hon mig sidan " familjeliv.se" som jag totalt har missat ! men nuså är ordningen återställd och jag har blitt medlem !skall fixa iordning där bara i ett par dar så ser min sida nog representabel ut även den ! hihi!

en till sak jag hade missat var oscars 1-årsdag ! SKANDAL !!! så imorrn skall jag på stan och köpa en riktigt fin present till lillen !men madde bara skrattade och tyckte att det inte var hela världen att jag hade missat den!
men jag tycker att det var hemskt ! tur att hon är förstående......

nu måste jag sova ! jobbet väntar på mig 06:45 imorrn bitti!

glasögon !

nu har jag äntligen beställt tid för en synundersökning!
med tanke på att det var 7 år sedan som jag var hos optikern och köpte mina glasögon,så var det hög tid....
nästa onsdag vid den här tiden så har jag nog bestämt mig för vilka nya bågar som jag skall köpa!
jag vet på ett ungefär hur jag vill att dom ska se ut,så det skall nog inte bli nåt problem!

fler läsare av min blogg! kul!

sedan jag gick med i facebook så har det tillkommit betydligt flera läsare av min harmlösa lilla blogg! så himla kul tycker jag !
mina gamla kombatanter åsa och annica har varit in och kikat oxå,och det tycker jag är speciellt roligt!
nu får även dom ta del av mitt liv,även om man inte har så mycket tid till att träffas..
jag är jätteglad över att man har återfått kontakten med gamla kompisar som det är hundra år sen man hördes av!

och en känga till bettan...elaka människa att jag inte kan få föreviga magen ,som jag är framtida faster till innehållet... som jag sa till dig,du får gärna ta ett kort på min icke-gravida mage...om jag får ett på dig...hehehe

idag är det kalas hos angel som gäller efter hämtning av anton på skolan! tårta - mumsfilibabba!

nu innan jag hämtar lilleman hos mina föräldrar skall jag vara duktig och städa lite samt att jag ska ut med stavarna en sväng...jag känner mig som en flitens myra idag !
kanske även att det blir en bakning av ny kaka ikväll oxå...en annan variant av bounty-kakan jag gjorde,istället för bountykrämen, så krossar man massor med daim och strör över chokladkakan när man tar den ur ugnen,och vips,så blir det ett smarrigt knäck täcke mär det smälter,nåt för dig bettis ?

hörs vidare sedan folks !


kolla in vilket underbart garv....

kolla in vilket underbart garv....

anton testar bågskytte och blev frälst!!

anton testar bågskytte och blev frälst!!

mina underbara glada killar!

mina underbara glada killar!

En väldigt bra dag!

hellojs !
idag har jag varit på en mycket trevlig och rolig och nyttig planeringsdag för vårat jobb !
vi höll till på hallsta ,som jag sa igår,och shit alltså vad mat vi fick där!!!
jag känner mig fortfarande som en stoppad korv.... men inte kunde man låta bli att äta när allt var gratis ! oh no !
vi hade hur som helst en ,för oss alla tror jag ,intressant och lärofull dag !

fick oxå reda på idag att min kära moster kommer att ta över bowlingkafeet nere på stan,som f.o.m.1/11 kommer att heta " kickis kafé" väldigt gulligt tycker jag! även min mor har kicki anställt på heltid att arbeta i kafe`t ! och det vet jag att min mor blev väldigt glad över ,eftersom hon älskar att jobba runtom mycket människor! så nu tycker jag att alla skall gå ner och ta en fika sedan och bli servad av min duktiga och trevliga lilla mamma !!
det är ju nästan så man blir sugen att kasta sig in i kaffe-branchen igen,nu när det nästan blir ett familjeföretag,nästan som maffian...hehe..

ikväll har mamsen och pappsen varit här och fikat ,och så hade dom med en massa ritblock och nya pennor till grabbsen som blev väldigt uppskattade !
samt att dom fick nån snurrande,blinkande grej som spelade "axl f" om och om igen......liiiite enerverande efter en stund för den vuxna publiken kan jag säga...men ungarna vart ju såklart frälsta!
när dom for hem fick dom även med sig hampus som promt ville sova hos mommo å moffa ikväll !
åh,vad glad han blev när han fick hänga med dom hem !
och anton blev glad över att få ha mamma ifred en stund....så vi har gosats ordentligt ikväll....

imorrn skall vi till lilla angelica och gratulera henne på 24-årsdagen ! va på stan idag och köpte henne en jättefin ( tycker jag..) present !
grabbarna ser mycket fram emot att få träffa både henne, neo och alfons! ja,åsså daniel på ett hörn....
näpp ! det här går inte !
nu måste jag ner och fixa klart resten av angels presenter.....nu blir du nyfiken va angelica..hehe..

jusst det ja! allt verkar ok med brorsan & bettis bebbe iallafall,och det känns skönt! det verkar bli en krabat på runt 3 kg och det är ju inte litet alls tycker jag ! .. jo,om man jämför med mina 5 kilos kolosser så...hihi!
men det hör väl inte riktigt till det normala att man föder 5,2 kg bebisar heller.....
good bye......see u all tomorrow!


badkillar 2007

badkillar 2007

tyst det är i huset....

nu råder tystnad i huset,grabbbarna har precis somnat,dom blev rätt trötta av allt härjande med deras kompisar....
inte nog med att anton hade erik här,vid 18-snåret ringer det på dörren och 2 glada barn står därute och vill komma in och leka med hampus( smågrannarna) !
självfallet fick även dom komma in i lekstugan som då redan rådde här..hihi!
så det blev ett himla bus här med 5 glada barn! vi lekte kurragömma bl.a....

jag är glad över att grabbarna har så många kompisar och att andras barn verkar trivas här hemma hos oss !
här har vi alltid dörren öppen för alla som vill komma!

nu skall jag strax göra kväll även jag( måste kolla facebook först..) imorrn har vi planeringsdag med jobbet hela dagen ,vi skall hålla till på min gamla arbetsplats: hotell hallstaberget ! skall bli kul och se om några jobbar kvar sedan jag hade mina glansdagar där...för typ 10 år sedan..hualigen vad tiden går fort,inte tycker jag att jag har blivit nåt äldre för det!

ses imorrn då !  krams!

p.s till mor och far om ni läser detta : det var längesen ni var och hälsade på,ni är välkomna på fika närhelst ni känner för det! d.s.

facebook= kul!

alltså detta med facebook är ju skitkul!
jag har hittat tre gamla klasskompisar som man inte pratat med på väldigt länge redan !
jag börjar sakta men säkert lära mig lite iallafall om hur man hanskas med facebook.....
men det lär nog ta sin lilla tid,eftersom jag inte är så himla bra på det här med datorer you know....

idag har man arbetat för brödfödan må ni tro..nääää... idag har varit en ganska glassig dag !
jobbat halva dagen ,utbildning halva dagen åsså ett kvartssamtal däremellan !

kvartssamtalet med antons fröken gick över förväntan ! hon berömde honom och vi blev mäkta stolta jag och thomas!
hon sa att han var väldigt duktig på matte för sin ålder,han blir nog matematiker,bara han håller armar och ben istyr....hehe!
nejdå, skämt åsido,så verkade allt bara fint på skolan för vår duktiga älskade stor-grabb!

nu har han en kompis här och dom spelar innebandy i ett rum som är typ 5 kvadrat......hmmm undra hur det går?
det låter ganska mycket iallafall!
hampus sitter med mig här vid datorn och vill spela....strax!

hoppas nu att flera går in på min blogg nu när man basunerat ut på facebook vad jag har för adress...
det vore ju kul !

nu ska jag leka med grabbsen! byebye see u later alligator!

mysar-sönda´n!

ååh vad skönt det har varit att vara ledig idag! kroppen har känts lite mörbultad efter bravaderna man lyckades med igår.....
efter att vi skjutsat anton-mannen på kalas ute i österflo..helt otroligt att jag hittade dit!
ja,då stack jag och hampus till broder och bettis som hade laddat fram fika-smaskens,eftersom när jag gav ungarna lunch innan vi for,ja,då glömde jag att äta själv...så bullarna och kexen blev en bra stand-in -lunch!
åsså några marianne godisar på det-ja det blev ju en komplett måltid !
medans vi stora satt och tjattrade på ,så roade sig hampus med att titta på ..inte helt oväntat-harry potter !!
han var ju i potter-himlen eftersom dom har alla harry potter filmer.....
men han har ju inte nån ro att titta på en hel film ,så han hann nog med att byta film ja,3 gånger på en timma !

ikväll har jag varit duktig igen och gått med stavarna,inte så långt bara några kilometer,men det är ju bättre än inget antar jag..
eftersom jag är så himla mörkrädd så vågade jag mig inte iväg så långt...det kunde ju dyka upp mördare i skogen och annat otrevligt! tur så klarade jag mig denna gången!

nu sover thomas ner ungarna,han vann förresten matchen i s.vall med 4-1 !bravo !

imorrn skall vi på vårat första kvartssamtal med antons fröken..känns lite pirrigt för vad hon kommer att säga tycker jag..
sedan kommer anton att ha med sig en kompis hem efter skolan imorrn,så det blir nog high-life igen då kan jag tänka mig !

nu är det dags för mig att gå och sussa,om jag ska vara pigg på jobbet imorrn !
kramis på er !

enkel,god glass !

2 st milda vaniljvisp
2 st dubbeldaim el.annat godis

vispa vaniljvispen,krossa daimen och rör ner i vaniljvispen,häll upp i en form med löstagbar kant
lägg lite plastfolie över och sätt in i frysen ca.4-5 timmar
hur god glass som helst blir det!
och enklare glass kan man nog inte göra!


söndagsmorgon!

idag sov grabbarna lite längre än vanligt,dom var nog helt slutkörda av allt badande igår!!!
vi har suttit och myst hela förmiddagen i soffan...härligt värre!
thomas åkte iväg vid nio tiden på match i sundsvall.

nu ska vi fixa iordning inför kalaset som anton ska på,medans anton har kul på kalas tänkte jag och lilleman hälsa på hos brodern!

skriver mer när jag kommer hem!
bye.....


lite mindre bad än paradisbadet.......

lite mindre bad än paradisbadet.......

ö-vik!

hellojsan !
idag har vi varit absolut HELA dagen på paradisbadet i ö-vik!
efter mycket om och men och tjafs och tjim i morse så kom vi då till slut iväg !!
resan dit var mycket stillsam och skön...ungarna sysselsatte sig i baksätet med att leka (som vanligt ) harry potter,dock i sittande ställning ! gick mycket bra !

väl framme sådär vid ett tiden,var dom sååå exalterade över  att äntligen vara där ! i ö-vik! jihhooooo !

inne på badet var det som det brukar på helgerna: knökfullt ! men dom flesta begav sig vid typ 2-3-tiden som tur va! vi träffade goda vänner från sollefteå där som vi slog följe med i vatten rutchkanorna ett tag,pernilla och tony sundin med deras knoddar filip &liam,grabbsen blev glada som tusan över att dom hade kompisar där !
även vi vuxna hade kuligt i kanorna!

vi var tappra och stannade ända tills klockan va typ halv sex....det vart en låååång dag...sedan var vi så slutkörda av allt springande upp för alla trappor till kanorna att vi helt enkelt inte orkade vara kvar en minut till!!
efter badandet bar det iväg till max för mat! och nu är vi hemma!

vi hann ju även med att svänga in till thomas lillebror jens som fyller 16 år idag och ge han lite presenter!

vi har haft en helt jättekulig dag med ungarna,men vi tyckte nog alla att det var skönt att komma hem ändå....
förresten, åk ALDRIG forssen och storkanorna på mage om du är över trettio och kvinna..det är inte bra....
jag lyckades knycka till min rygg ännu mer ,inte så bra...

lillkisen slocknade på väg hem så han lär ju vakna i ottan,så nu ska jag gå och sussa storkisen anton !
puss på er ! syns imorrn ,om jag tar mig upp ur sängen...........

facebook-del 2....

tjipp på er!
japp,då har jag varit inne och virrat omkring på facebook då... har fyllt i en massa frågeställningar,sett några av mina vänner som finns där...meeen det verkar såhär i början lite väl stort och lite väl förvirrande !
fattar inte riktigt hur det går till allting ännu..men jag lär mig väl så småningom,hopefully!

sköööönt är det att vara ledig iallafall!
har testat att göra en ny efterrätt som vi skall smaska på till idol ikväll,mycket enkel! man vispar vanilj-visp-krossar daim och rör ner,sen fryser man det ! det blir som glass sägs det! 
 
och ikväll ska jag få en skiva av min rara bror som vi velat ha länge....idol-ola !
jag vet,jag är en shlager-fjolla....kan inte rå för det,jag gillar alla dessa som är med i idol,melodifestivalen,och allt det där.!

imorrn väntar badet på fam.häggström-mehlin!

nu väntar slisket på mig!


godermogon!

tjohoo ! kl.är 07:00 och jag är pigg som en mört!-skoja bara.....
nu ska jag gå ner och se om jag kan få nåt liv i min gullunge anton!
jag börjar inte först kl08:15 idag så då hinner man ju med att skjutsa anton på skolan,jag tror för den delen inte att thomas är så pigg idag heller,med tanke på att han gick och la sig 03:30 i morse.......
nix pix !nu måste jag studsa ner !
kram !

facebook?

nu har ju jag oxå varit inne och kikat på facebook-sidan,och man blir lite nyfiken på vad det är måste jag ju säga...
imorgon kommer jag nog att fixa till mig min egen lilla sida förmodligen,skall se om jag klarar av det när t.o.m min bror säger att han tycker det är invecklat och knasigt! jaja får se vad det blir....

nu är jag nyss hemkommen från jobbet.. och thomas lillebror tobbe sitter barnvakt här för att thomas är på innebandyträning.

imorrn jobbar man till16:00 sedan är det ÄNTLIGEN ledig helg!!  jihooo!
får se vad man hittar på imorrn kväll,fredagsmys med kidsen förmodligen!
och lördagen är ju bokad redan,
söndag har vi endast ett kalas som anton blitt bjuden på att ta hänsyn till !

broder och bettan verkar ha kommit överrens om ett killnamn iaf !  fränare namn finns nog inte ( förutom mina egna barns mamn då...) hör och häpna: ANAKIN  coolt va?  star wars ....
det tycker jag att dom ska satsa på !

gonatt !

4:e inlägget för dagen=rekord?

tjosan på er!
tänkte jag skulle överraska med ytterligare ett inlägg!
fick idag två till spelare i vårat innebandy-lag som vi har dragit igång!
det kommer ju så småningom att starta upp en innebandy-kvartersen för barn,så iochmed att vi i somras hade ett fotbollslag med namnet:" superhjältarna" kör vi vidare på samma i innebandyn! nu har det blivit ett tappert litet gäng i åldrarna 5-8 år som ska kämpa på under ledning av thomas och mig !

nu måste jag pysa vidare! kanske skriver jag ännu en gång till ikväll...man vet aldrig ..jag är nog inne i ett skrivstimm just nu ! tror ni inte ?
tänk om jag bara kunde få till nåt intressant nån gång oxå .....hihi!
byebye!

min bildskygga lillebror...samt ryggen av bettan..och hår...

min bildskygga lillebror...

märkeskläder...

igår va jimmy & bettan och hämtade bebbegrejorna,dom vart mäkta imponerad av mina bennetton,samt addidas baby kläder!
till och med brorsan som säger sig inte vara en märkesbög,höjde på ögonbrynen..

här hemma är det tvära kast,från att ha varit harry potter imorse är det nu nalle puh som gäller för lilla mannen!
nu har jag nyss avslutat den vecko-dusch som jag brukar ta mig på torsdagar.....fräscht va ?
och nu skall jag lämna av hampus på dagis ( förhoppningsvis utan gap & skrik denna gången..)
sedan är det en hel kvälls hårt arbetande framför mig som gäller!
krams!

ikväll är det "heroes" igen -jihoo!!

harry potter-dagen!

i morse när jag och hampus skulle lämna anton på skolan ,tror jag att dom flesta fick sig ett gott skratt !
hamus skulle promt när vi for hemifrån ha med sig sin harry potter kvast( det är en jättesnygg kvast som jag gjorde till ungarna en påsk för nåt år sen!)
ja, och inte nog med det,han skulle ha sin gamla hockeyhjälm med galler på oxå !hihi!
ja,vad ska man säga ? grabben måste ju få ta på sig vad han vill.

väl framme på skolan hade han uppvisning för alla som ville titta,på hans alla flygarkonster med en hockeyhjälm på.......
anton och alla hans klasskompisar tyckte att han var jätterolig,även alla föräldrar som kom med barn...jag log mot dom och sa att jodå,det är harry potter iförd en 20 år gammal hockeyhjälm....

nu ropar hampus efter sin älskade tuttepåse ! måste hämta den!

snart är det jul igen.......

snart är det jul igen.......

hampus i bagareutstyrsel!

hampus i bagareutstyrsel!

dagen som gått...

....har varit  bra,förutom att både kropp och själ verkligen inte ville kliva upp i morse!
men som vanligt när man väl fårr rumpan och benen ur sängen så går resten av bara farten!
väl framme på jobbet var man ju hur pigg som helst ...nästan.

ingen jacka har för den delen inte dykt upp än iallafall...trist det där tycker jag...

nu sitter grabbarna och spelar lite tv-spel- ett djävulens påfund tyckte jag förut,och sa även att " mina barn skall minsann inte få spela inte !" men ,men, det är ju faktiskt inte så dumt påfund det där,dom lär ju faktiskt sig en massa oxå! om man håller spelandet inom normala gränser...jag är liiite oroad över min brors ofödda barn..både jimmy & bettan är ju inbitna " gamblers" .OCH  dom har även sagt att det första bebben skall få lära sig är net-poker..hmmm vad kan man säga?

dom kommer förresten hit ikväll och hämtar alla kläder och sånt som jag tagit fram åt dom..kanske tycker dom att jag prackat på dom för mycket grejor...2 stora pappkassar med baby kläder str 50 är väl inte så mycket eller?
ja,åsså en vagga,sängkläder och overaller...

ikväll är det äntligen dags för "heroes" efter en hel veckas längtan..jag skulle oxå vilja vara en superhjälte emellanåt !

va in på magnus ugglas blogg idag ,han är verkligen en kul kille ! och en flitig bloggare dessutom ! minst 6 inlägg per dag! men då skriver han ju inte direkt mycket varje inlägg... men kul att läsa är det, kolla in den,magnusuggla.nu

igå bestämde vi att till helgen kommer vi att åka på paradisbadet med kidsen,gissa om dom vart glada?
dom är ju som jag tidigare sagt helt galen i att bada ! nu kommer dom inte att prata om når annat än om hur många dagar det är tills vi skall åka dit !

näpp! nu har jag gaggat på alldeles för länge... puss och kram till er alla som förtjänar det!

husmors-dagen!

idag har jag varit en alldeles utomordentlig husmor !
jag har ,på min lediga dag hunnit med både städning,bakning,tvättning,samt leksaks-reparationer!
jag vet att jag är knäpp i bollen som drar igång med allt detta på en ledig dag..men jag och hampus var så pigga och fräscha efter lämningen av anton på skolan så vi kände oss laddade !

på tal om skolan,igår när jag hämtade anton,så var hans jacka puts-väck ! den fanns inte nånstans! jag tänkte  att något barn eller nån förälder kanske tagit fel,och att den då isf skulle vara tebax idag....men inte då !
det kan väl inte vara så illa att barnen eller föräldrarna tjuvar kläder på SKOLAN !!???
får väl se om jackan dyker upp så småningom..

och alldeles strax skall jag ut på en runda med stavarna igen ! nu skall jag dra igång en tränings-offensiv igen !'
jag känner att det är läge för det nu,med tanke på att man under sommaren lagt på sig hela 5 kg,hur nu det kan vara möjligt....inte kan det bero på att man stoppat i sig slisk hela dagarna heller...??? NÄÄÄ.

lediga dagen har i det stora hela varit väldigt mysig och trevlig, medans anton var på skolan var hampus så himla go och pussig & kramig...och när vi hämtat anton satt vi alla tre och gosade i tv-soffan-ett härligt ögonblick!

jag har även fixat iordning några kassar med bebbe kläder,påslakans-set, samt plockat fram vaggan som broder och bettis skulle få låna ! jag räknar dagarna nu tills jag får bli faster för 1:a ( och enda?...) gången!
en till liten bebis i ens närhet känns väldigt mysigt..hoppass inte att brorsan ballar ut under förlossningen bara,med tanke på allt blod och kladd och klet.....HAHAHA!!

good bajs everybody!

anton 5år lärde sig simma i bulgarien!

anton 5år lärde sig simma i bulgarien!

rockern

rockern

bulgarien 2006

bulgarien 2006

godkväll!

idag var jag på brandskydds-ombudsutbildning! vikket långt och viktigt ord....
det var i vilket fall himla intressant,nu vet jag precis hur jag skall göra för att tutta på ett hus.....skoja bara.
men bäst av allt är att jag skall utbilda personalen på min avdelning om det jag lärt mig, äntligen får jag bossa lite !!! jag sa det till min chef,och hon bara tokskrattade åt mig..??!!

ikväll va vi på middag hos mina föräldrar,som inte slutade riktigt bra..
sedan va vi och hälsade på hos min broder & sambo,dom har fått till det så himla fint i deras nya hus !
men mest nyfiken va jag på bebbe rummet! det var oxå väldigt fint ! står färdigt så vackert och bara väntar på bebben !
vi fick go-fika av bettan för hon har ju råkat ut för nåt bull-mamma-hormon så här under graviditetens sista skälvande veckor.. och smågrabbarna for ju runt i huset som vanligt som två orkaner ! men som tur är så är ju broder och bettan vana... åsså behöver dom lite träning inför vad som komma skall!!

jag är sååå avundsjuk på bettans walk-in-closet( man kan nog ta tre steg in...) åsså har hon en stooor hylla för sina skor..FUSKIGT!!

nu skall jag till förrådet och fixa till en kasse med bebbe-kläder och annat smått och gott som dom kan behöva när väl den är född,bara 24 dagar kvar.......

min trötthet har inte försvunnit,snarare tvärtom,så det blir en tidig kväll idag oxå...snark..........
LEDIG! imorrn är jag iallafall,underbart.......krams!

RSS 2.0