gott nytt år på er alla!

nu har anton och hampus åkt med mormor & morfar hem till dom....vi har haft en supermysig kväll med alldeles för mkt mat & efterrätt....pust!
men gott var det iallafall! grabbarna skall juh sova över hos sin mommo & moffa eftersom vi då jobbar tiiiidigt imorrnbitti.....
jag kommer nog troligast inte att  vara vaken vid tolv-slaget,då nannar jag nog kudde skulle jag tro...jag känner mig helt slutkörd redan nu faktiskt....  det blir nog att jag går och lägger mig och läser några rader i min braiga bok,sedan sussar jag gott!
har lagt in några bilder från kvällen....bl.a en bild av hampus där han har sina hörselkåpor på sig,för han gillade verkligen inte ljudet av smällarna....hehe....men anton å sin tur,var till slut en fullfjädrad raket - smällar-proffs! han tyckte att det var jättekul att få "hjälpa till"  att tända dom! mycke smällare blev det....
nu hörs vi igen nästa år........hahaha!!!

så här trött blir man av fira in det nya året....

så här trött blir man av fira in det nya året....

hampus gillade inte ljudet av smällarna....

hampus gillade inte ljudet av smällarna....

hampus koncentrerad....

hampus koncentrerad....

fin klädd pappa!

fin klädd pappa!

mor,hampus,anton spelar buzz!

mor,hampus,anton spelar buzz!

såhär glad blir man av smällare!

såhär glad blir man av smällare!

snart är året till ända....

så var det då dryga 6 timmar kvar av 2007...vi har nyss vart ute och tjuvstartat med smällarna och raketerna...grabbarna tyckte att det var himla roligt,och har vi inte nästan tvingat in dom,så har dom nog velat att stå därute och smälla upp alla raketer som vi har!! men några skall vi väl spara tills senare...hehe...
strax skall jag börja med maten vi ska bjuda mor & far på,det blir en enkel fläskfile m. potatisgratäng,lite sallad,baguetter,åsså glassbakelser som anton gjort alldeles själv hos mommo & moffa idag till efterrätt!
sedan kommer vi antagligen att svulla massa chips & ostkrokar oxå.... någon alkohol blir det inte för oss,eftersom vi jobbar imorrn båda två! sedan så har jag ju faktiskt inte druckit en endaste liten droppe alkohol på närmare 1 1/2 år,det ni!  nää men jag har faktiskt bara inte vart sugen på det....jag har lika kul utan!
sedan beror det ju lite på att jag käkar mediciner som man helst inte skall blanda med alkohol...
året som har vart tycker jag väl har varit bra! nu hoppas jag på ett minst lika bra 2008,att alla nära & kära får hålla sig friska och krya! kanske flera kusiner & tremänningar till grabbarna?? hehe...
nu hoppas jag att alla skall ha en lika trevlig kväll som vi ska ha! och tänk på det när ni vaknar imorrn vid sådär 10 snåret med huvudvärk...att då har jag vart igång och arbetat i 3 timmar...hahaha!!!!
skoja bara....ha en kul kväll allihopa!  många kramar till er!

friskus-dagen!

just nu sitter grabbarna och kollar på " hajar som hajar" en mkt bra film!
tidigare idag så har hela familia var ute på skogspromenad! vi tog pulkorna och traskade in i stora skogen,och långt gick vi! vi var nog ute och vandrade i närmare två timmar.....så man fick lite motion iallafall!
vi hade väldans trvligt,innan vi gick till skogen,så testade vi den dära snögrejen igen...men det gick inte lika fort idag som igår....det var lite isigare igår,i natt kom det ju en massa snö,som förstörde " åk-ytan" hehe...
men den är iallafall en himla rolig sak! jag tror nog att min bror väldigt gärna skulle vilja pröva den...  :D

jag har oxå varit och bufflats med en himla massa andra människor på mataffären! vi skall bjuppa mina föräldrar på nyårs-middag imorrn,så det behövdes inhandlas lite mat! broder & bettan skall vara hemma allena imorrn kväll dom....men ni är välkomna hit på efterrätt om ni vill imorrn,broder,det blir en enkel marängsviss....smaskens! både jag och thomas jobbar 7-16 både nyårsafton OCH nyärsdagen....blir inget nattsuddande för oss alltså....hehe..
passar på att  önska alla ett gott slut och en god början på det nya året som kommer! det skall vi ha iallafall!'
kram på er alla!

grabbarna ute på

grabbarna ute på

hampus i snön!

hampus i snön!

grabbarna testar

grabbarna testar

näst sista dagen på året....

jahaja....så var det nyår snart igen då...tiden går så himla fort tycker jag! det kan ju låta som en klysha...men det är faktiskt sant!
jag tyckte det var nyss anton var en liten knodd,som milo...men han är ju stor,min anton !!!
snart fyller han 7 år!

idag ska vi inte göra nåt speciellt,det har vart ganska mkt den här helgen!
så vi skall nog ta det lugnt tror jag...
vi skall iallafall ut och åka den dära snö-grejen som hampus fick av min mor & far,vi testade den en sväng igårkväll...och den gick snabbt som tusan! vi åkte hela vägen på vår baksida,ända in i skogen!!!
nepp nu skall jag kanske klä på oss....
förresten,sänder ett krya-på-dig till angelica,som även hon åkt på magsjuka!  ush....

kalabalik kalas!

hehe... nu så är kalaset avklarat! mycke barn var det.......
11 barn + 5 vuxna,all tårta gick åt !   :D barnen lekte som om de aldrig hade lekt förr kan jag säga....hehe... det var full speed under de två timmar som kalaset pågick! det var fika,lekar,och absolut den obligatoriska fiskedammen! som var mkt poppis!
sedan alla gått hem så har jag hållt mig sysselsatt med att städa ihop..... men det gick snabbare än vad jag trodde det skulle gå,med tanke på hur det såg ut här...kakor,godis och leksaker i en salig röra! men roligt hade alla barnen,och det är det absolut viktigaste av allt! hampus var väldigt nöjd med dagen! och även anton,som fick träffa sin kompis liam,som var här från skellefteå,dom var så glada att se varann....och jag fick träffa sandra,som man inte ser så ofta! madde,jag,sandra och ingela,satt och surrade och hade trevligt,även vi!
nu ska jag fixa middag,sedan skall jag ta och gå ut med barnen en sväng,vi måste få lite frisk luft allehopa!
tack alla som gjort hampus födelsedag och kalas till en kul upplevelse för honom!
sänder ett krya på dig till lilla pappsen som blitt sjuk oxå!

tjejerna på kalaset!

tjejerna på kalaset!

lill oskar!

lill oskar!

elias!

elias!

anton & alfred

anton & alfred

kaosrum efter kalas....

kaosrum efter kalas....

tårta & kakor!

tårta & kakor!

simon!

simon!

kalasbarn!

kalasbarn!

kalasdags!

nu är det snart dags för kalaset att börja...hampus är väldigt exalterad!!!!
vi hörs efter kalaset......

ormansiktet!

ormansiktet!

ormtårta!

ormtårta!

nu är festen slut....

nu är hampus 4:e födelsedag till ända.....men oj! så roligt grabben har haft idag!
det var det sista han sa ikväl innan han hoppade till sängs,att han hade haft en sååååån bra födelsedag!
och han  har så sant,det har vart en suverän dag idag! hampus sa oxå imorse när han klev upp att han inte skulle tjura och grina nåt idag...och det har han inte gjort heller!!! :D
han har fått så fina presenter så det är inte klokt!
bl.a biker-mice gubbar,power-rangers, motorcyklar,flygande dinosaurusar,yu-gi-oh låda m. kort,en uppblåsbar snö-scooter,crazy-frog,lego,en stor legoborg,mm.mm......men firandet tar inte slut ännu!
imorrn vankas det juh barn-kalas för 9 st av sina kompisar! jihoo!!! mellan 13-15 kommer det alltså att vara high-life så det bara dundrar om det ! hehe... får se om jag klarar mig hel-skinnad ur det......
nä,nu skall jag gå och titta på ett avsnitt av "heroes" höres imorrn......kram!

hampus födelsedag!

nu har vi stor-kalas i hjälta!
våran lillkille hampus fyller hela 4 år! och som han själv kom och sa imorse: titta mamma,ser du vad stor jag har blivit,och vad stora läppar & tänder jag har fått....hehe!
sedan visade han oxå att nu när han är 4 år,så kan man hoppa långt oxå! han är så kul våran lilla grabb!
det har vart full rush hela dagen härhemma!
imorse fick hampus öppna våra paket i sängen,det tyckte han var så mysigt.....sedan skulle jag och anton sjunga för honom oxå,men då sa han till oss att vara tysta,så jag tror inte att han gillade vår skönsång...hehe..
sedan har släktingarna avlöst varann,det är en himla rolig dag härhemma idag!
återkommer med mera rapport sedan!
nu måste jag serva våra gäster!

åsså en bild på milo !

åsså en bild på milo !

hampus 4 år!

hampus 4 år!

födelsedagsbarnet!

födelsedagsbarnet!

moffa & hampus äter tårta!

moffa & hampus äter tårta!

nu är tårtan klar!

har lagt upp en bild på hampus tårta som han beställde tills imorrn!
turtles tårta!
jag blev ganska nöjd,med tanke på att det var första gången jag gjorde den!
nu ska jag göra andra tårtan imorrn bitti!

hampus

hampus

legobygge....gaaahhh!

hehe....rubriken säger väl det mesta! nejdå.... det var rätt kul att bygga ihop bionicle borgen som vi hade köpt till grabbarna! men det tog mig tre timmars sittabde på golvet i en konstig ställning innan den var klar! men nu så !
den ser väldigt häftig ut....men jag vart riktigt arg när jag nyss hade byggt den klart....då skjuter hampus sönder en bra bit av den med ett superskott från hans innebandy klubba......hmmm...det var bara att sätta ihop den igen!
nu har vi endast den 12 m långa bilbanan dom fick i julklapp,att bygga ihop....får se när jag börjar med den...inte idag iallafall!
nu sedan ikväll så skall jag sätta igång med att färga marsipan,jag skall försöka mig på att göra en turtles tårta till hampus imorrn....han har beställt det! den kommer säkert att bli en väldigt intressant skapelse att titta på ! hehe....
annars så har jag handlat presenter till lillgrabben idag,och handlat grejor till kalaset han ska ha för sina kompisar på lördag,11 barn blir dom....det blir tok-skoj! till kalaset har han beställt en "vanlig" orm-tårta,och dom har jag gjort så många gånger att det inte kommer att bli några problemos!
nä,nu skall jag gå och underhålla grabbarna igen!
see u ! kraaam!
förresten,den där depressions-svängen jag hade igår,är borta idag! hehe....

en stund av eftertanke...

ibland sitter jag och funderar över lite allvarligare saker,jag skriver inte bara roliga och klyftiga små anektoter...som idag på jobbet,vid en lugnare stund,satt jag och tittade i min almanacka,för att planera inför det nya året som snart kommer,dagistider,fritids,jobbet,barnpassning..mm.mm.....och när jag tittar efter så ser jag att jag och min sambo har , sedan den 18:e december fram till den 29:e december,kunnat sitta ner tilsqammans , hela familjen och ätit middag hela 2 ! gånger.....sanslöst.... och det var på julafton,och den 22:a..
så här ser livet ut för många småbarnsföräldrar,och jobbar man i skift som många gör,så ser livet ut såhär.
men det ät tråkigt tycker jag.
oftast när man är lediga tillsammans så är man så trött att man inte orkar att bry sig om sin andra halva som man bor med...och så känns livet jusst nu....all energi man har går åt till barnen( självklart! ) jobbet,städa,diska,tvätta,handla,planera.....listan kan göras oändlig!
man kan ibland sitta och fundera över om det är värd all den mödan att jobba om varandra på det vis man gör...man blir ju som särbos,fast man bor under samma tak!
men såhär är livet, ibland känns det tyngre,ibland lättare.... men jusst nu precis som för massvis med andra männinskor, känns det som om livet swishar förbi i 180,och man gör allt man kan för att hänga med....jag tror att alla skulle behöva lugna ner på takten i livet, emellanåt.
vad jagar man egentligen??? man jobbar som en tok för att få mera pengar...men
när det kommer till kritan så försvinner pengarna i alla tomma fickor det finns att stoppa dem i.....och i och med att man jobbar som en tok,så får man ingen tid till att umgås med dom man älskar....det blir till slut som en ond cirkel.....
så vad kan man göra? ja, ärligt talat så vet jag inte,men är det någon som vet,så tala gärna om det för oss andra! :) näää...... nu har jag vart allvarlig en alldeles för lång stund,eller hur? man skall juh inte klaga,för man har det väldigt bra här i sverige! men ibland måste man bara få vräka ur sig sina funderingar.
men nog kan jag tycka att det för ett tag,skulle kännas skönt att leva på en öde ö,ingen tid att passa,inga krav eller måsten ( förutom att finna föda så att man överlever..)  fast det skulle inte vara så kul i det långa loppet kanske....
nu längtar jag tills hampus födelsedag!  imorrn skall vi fixa till tårtorna,och andra grejor,skall bli kul!
imorrn innan t. åker på jobbet så skall jag ner och handla , samt att köpa presenter till lilla gubben!
jag längtar oxå tills alla kommer och grattar hampus,jag gillar när det är mycket folk i huset! man får surra av sig lite liksom....hihi!
nä nu orkar jag inte knappa mera på tangenterna.....gonatt!

hockeymatch!

idag efter jag slutat jiobbet,så åkte jag,anton och pappa på hockeymatch på nipvallen!
det var många år sedan jag var på hockey kan jag säga....sist var väl på den tiden när min lillebror spelade ... väldigt länge sedan alltså..hehe..
det var hemvändarnatch,solleftea hockeys A-lag,mot gamla sollefteå hockeyspelare....det var en ganska underhållande match! men mest av allt var vi ju där för att anton skulle få se min kusin,micke spela!
han är forward i solleftea laget,och anton tyckte att han var såååå bra! anton sa efter matchen att han tyckte att det var skitkul att kolla på hockeymatch! så nu har jag lovat han att han ska få hänga med på nån av modo´s matcher i ö-vik! vilken känsla det kommer att bli att se antons stora ögon då!

annars har jag jobbat och slitit idag...nejdå,det var ganska lugnt på jobbet idag,alla var trötta efter julafton tror jag.
vi har ätit middag hos min moder och fader oxå! mycket mumsigt.
nu har jag spelat lite med barnen,och nu är det snart dags att göra kväll....tänkte låta barnen spela en liten stund till bara....dom tycker juh att det är så himla kul!
byebye everybody!

nu lider kvällen mot sitt slut....

så var det snart slut på julafton då.... vi har haft en väldigt bra julafton!
ikväll har vi vart hos T s mor och ätit,ätit,ätit.......åsså öppnat klappar!
det var trevligt.
grabbarna har fått så många klappar att det kommer att ta vääääldigt lång tid innan dom hunnit med att leka med alla sakerna!  :D dom är mer än nöjda!
nu innan killarna somnade så spelade vi,hela familjen ,nya tv-spelet,buzz,som vi gav dom!
det var ett himla kul spel! det blir nåt att testa ,jimmy,när ni kommer hit nästa gång! jag kommer att spöa skiten ur er!! hehe.....
nu ska jag ta en kopp jul-the , som jag fått av mina föräldrar,gottgott! och plocka upp lite klappar......
imorrn bitti väntar jobbet! sedan blir det att åka upp till  mamsen och pappsen. kramar till er!

anton & alex,hampus är fotografen!

anton & alex,hampus är fotografen!

grabbarna hjälper alex att öppna klappar!

grabbarna hjälper alex att öppna klappar!

anton!

anton!

hampus !

hampus !

nu har tomten delat ut klappar till alla snälla barn....

sådär ja! nu har grabbarna fullt upp med att leka med nya klappar!
gissa om dom blev glada när tomten kom och knackade på fönstret! anton har stått och kikat i säkert en timma innan!!!!
nu skall vi  göra oss klara att åka till svärmor.
tack snälla tomten att du gjorde ett stopp vid vårt hus....hoppas presenten smakar bra!  :D fick ett hett tips om att du gillar den där sorten...hehe...


julklapps utdelning!

julklapps utdelning!

god jul önskar anton & hampus!

god jul önskar anton & hampus!

anton kikar efter tomten.....

anton kikar efter tomten.....

GOD JUL!

nu sitter vi här på julaftonsmorgon och väntar andaktigt på att tomten skall dyka upp!
grabbarna är så glada och uppspelta! kan knappt äta nån frukost .......hehe....
sedan skall vi till svärmor,vid 14 tiden.
nä nu skall jag gå och mysa med killarna!
hoppas att ni alla får en trev lig jul!

"dagen -före-julafton-julafton!!! "

goooood jul finns här några snälla barn? hehe..... mina barn har nog varit väldigt snälla i år, så många julklappar som dom fick ikväll uppe hos mamma & pappa!
vi har nyss kommit hem från att ha vart hos min mor & far,där vi har firat jul med dom!
vilken härlig kväll,helt enkelt underbar!
god mat,det bästaste sällskap,åsså tomtebesök....kan det bli bättre? skulle inte tro det....
grabbarnas farfar kom oxå upp en sväng och överraskade killarna med en stooor julklapp: en 12 m bilbana....det blir till att köra av för grabbarna....
av mina underbara föräldrar fick dom bl.a : sällskapsspel,battleground-borg,jättestora turtles,kläder,innebandy klubba med tillhörande skyddsglasögon,väska för klubborna,dinousaurieland,bikermice m. motorcykel,doktorsväska,mm-mm.......massa saker blev det...och killarna var alldeles till sig...visste inte vart dom skulle ta vägen! hehe.....
vi fick bl.a dubbel-våffeljärn,4 skivors brödrost,knivslip.el-mat termometer,hemgjort gotta,mm.
vi är mer än nöjda kan jag säga...TACK så mycket älskade föräldrar för att ni gjorde kvällen till ett underbart minne! lille milo han tog det hela sten coolt....han sov sig igenom julklappsutdelningen....hehe...jimmy & bettan får nog hjälpa honom att öppna klapparna...annars kommer det nog att ta en låååång stund innan han hunnit med att öppna dom själv.....hehe....
nu skall jag slappa lite i soffan,ladda för en mysig morgondag....tomten kommer juh på besök hit vid 11 snåret imorrn bitti.....!!!
god natt alla snälla människor!

julklappsöppning!

julklappsöppning!

tomtekramar!

tomtekramar!

grabbarna & tomten!

grabbarna & tomten!

anton & hampus!

anton & hampus!

milo & jag!

milo & jag!

dan före dopparedan!

idag har vi en sån där riktigt lugn och mysig dag!
just nu väntar vi på att antons kompis douglas ska komma hit på besök.
annars tar vi det väldigt lugnt bara och njuter av jul-andan som har infunnit sig......skönt!
ikväll skal vi åka upp till modern & fadern och fira jul! tomten kommer att närvara,det skrev pappa på min blogg igår....så då får jag väl tro honom ...hehe...
nu skall jag packa bilen med blommor,klappar,och annat vi ska ha med till föräldrarna!
nu hoppas jag att alla ni andra därute oxå tar det lugnt och njuter av julen,inte stressa.....julen kommer att komma iallafall, även om det inte är städat,pyntat eller nåt sånt.....och julen är underbar!
pussar & kramar till er alla!  :D

en stor stund....

....var det idag! jag fick för första gången mata lille milo med flaskan ! det var såååå mysigt!,sedan fick jag byta lilla kiss blöjan oxå....
ikväll har vi haft en riktigt jättemysig jul-kväll tillsammans med mina kusiner,dom stora.
11 pers vart vi,och vi satt och surrade & fikade gott! det var jättekul,detta måste vi göra till nån sorts tradition känns det som...
och anton & hampus tyckte oxå att det var superkul! dom härjade runt och var på sitt allra bästa humör,glada var dom oxå över att maria och johan hade köpt en liten voffsing som rännde runt här,den va så söt så!
fick ju oxå se marias lilla bula till mage! i maj skulle det bli dags att kläcka den......:Ddå får grabbarna en tremänning till!
nu håller jag på att koka" tomtegröt" med en massa grädde & kanelstänger...kommer att bli hur smaskigt som helst!
när jag skrivit klart, skall jag se en film och äta en smaskig jul-skinke macka med senap.måste juh pröva om skinkan vart bra!
idag har vi vart ute ett bra tag oxå,det var riktigt skönt ute,fast det börjar att bli kallare nu känns det som...tur! så vi får behålla snön över julafton iallafall!
imorrn skall vi fira julafton i förtid,med mamma & pappa,med tomte och allt! hemma hos dom.jag längtar,det kommer att bli mysigt!
kramar till er alla!

milo !

milo !

milo

milo

glad milo!

glad milo!

mange & milo!

mange & milo!

kusinerna maria,micke,robban!

kusinerna maria,micke,robban!

dan före dan före dopparedan!

idag sov jag och grabbarna riktigt länge-härligt!
sedan klev vi upp och har lekt,gjort cheesecaken som vi ska bjuda på ikväll,åsså slagit in dom allra sista klapparna!
nu har jag skinkan i ugnen som gottar på sig......mysigt värre har vi med andra ord!
nu skall grabbarna få sig lite lunch/mellanmål,sen så ska vi gå ut i friska luften en stund! vi skall gå till grushögen och skyffla fram lite sand som kan behövas , nu när det är riktigt snorhalt! måste sanda våran uppfart så att vi inte blir ansvariga för diverse benbrott.......hehe....
nä nu är pannkakorna klara! ses sedan.....

restaurangbesök-igen!

idag har vi vart med jobbet på toledos och ätit vårat s.k." julbord" som vi komunanställda har förmånen att bli bjudna på varje år vid juletid!
detta året valde vi att äta " vanlig" mat,jag åt samma kyckling som jag åt när jag & thomas var där med barnen för några veckor sedan-och det var underbart gott! jag tog till och med och drog till med en efterrätt: passionsfrukt cheescake...herregud va smarrigt det var!
och allt detta åt vi gratis! tackar för den sollefteå kommun!
vi passade även på att gratta våran gull-höna mary som snart fyller 50 bast! hon blev mkt rörd och glad över presenterna!
det var en härlig kväll med arbetskamraterna.
thomas och grabbarna hade farit på stures och ätit gourmet middag där.....hihi!
idag har killarna vart hos min mor & far när vi jobbade,och som vanligt hos mormor & morfar hade dom haft sååå himla roligt,morfar hade lekt och busat med dom hela dagen!
mamma hade haft så himla mkt med folk på cafeet dessa dagar före jul så att alla deras mackor mm.mm hade tatt slut!!! snacka om åtgång!
imorrn kväll skall jag bjuppa mina kusiner med respektive,samt min bror & bettan på lite jul-fika med julgodis,cheescake och annat smått å gott!
mina småkillar längtar tills vi får" främmande" imorrn!
nu skall jag ta och städa ihop lite härhemma sedan skall jag se en film:" underbar och älskad av alla" den verkar kulig......
godnatt mina vänner!

en " full rulle hela dagen" dag!

ååh vilken rolig dag vi har haft idag,jag och grabbarna! först idag så jobbade jag till 12...finfint! sedan var min rara pappsen barnvakt ett par timmar , så passade jag på att julhandla...och alla andra människor i denna staden tänkte samma..... det vart tripper till både skattkistan,ica & bode´ns..... men nu så har jag allt inhandlat som handlas skall!!!! sitter nu och luktar på det underbart goda doftljuset jag köpte på elisabets present,nu luktar hela vårt hus:nybakta pepparkakor! kan det lukta godare?
på bordet framför mig så är hela belamrat med massa blommor,mossa,korgar,tomtepinnar och annat smått och gott...sedan så skall jag göra ett antal julgrupper som skall ges bort till nära & kära till jul!
efter handling vart vi bjudna på middag hos snälla pappsen!
sedan var det dags att fara till madde & gänget i granvåg för att ge elias hans försenade present!
där hade vi mycket trevligt,det är det i och försig alltid att hälsa på hemma hos madde! vi surrade och barnen stojade hejvilt! åsså åt vi glass och drack kaffe latte, smaskens!
vid halv sju när vi skulle till att fara hem,så ringde kattis mig på mobilen och meddelade mig att hon och hennes två barn stod på våran gård och väntade på oss! ojoj,vi skyndade hem!
väl hemma på gården så gick vi in och fikade,och grabbarna fick varsin jätte-chokladtomte av jonathan och sebastian...tack så väldigt mycket kattis! :D
när dom åkt hem blev det till att skynda att packa grabbarnas väska,eftersom dom skall sova hos mommo & moffa inatt,då vi jobbar 7-16 både thomas och jag,och vi satte inte barnen på fritids och dagis,nu när dom har skollov och allt! dom vill ju så gärna sova hos sin mormor & morfar! vad skulle vi göra utan er,mor & far?
i love u!
pappa kom och hämtade dom vid 20 snåret,sedan dess har jag vart solokvist,nu tills thomas kom hem från jobbet,och då sätter jag mig vid datorn...mowahaha..hehe........
nä.nu måste jag sätta lite fart med julgruppstillverkning.....jobbet väntar 07:00.....
byebye allihopa!

lilla sebastian!

lilla sebastian!

jonathan& anton=polare!

jonathan& anton=polare!

elias,alfred,anton busar!

elias,alfred,anton busar!

elias-jubilaren! med anton.

elias-jubilaren! med anton.

tjolahoppsansa!

ooops sorry angel ;) du förstår nog vad jag menar,men nu är det fixat!
jag börjar om från början.. .D
Idag har vi haft besök av angelica och alfons! han var söt som vanligt,men ännu sötare nu när han har fått 4 små gaddar!
vi fikade och busades lite,vi hade väldigt trevligt!
alfons fick en julklapp av oss,nån sorts leksaksnyckelknippa som skränade och lät.....tyckte att han kunde väsnas litte därhemma med sin mor & far :D
dom fick oxå en egenmålad ram med tillhörande foto på mina grabbar!det var väldigt kul att träffa angelica,det blir¨så långt mellan varje gång......men så är det juh när man jobbar heltid,och båda har småbarn,man får helt enkelt träffas när man har tid...
nu busar grabbarna för fullt på övervåningen,och jag skall till att göra en pannkakssmet!
ha det gott allesammans!

alfons!

alfons!

tjolahopp!

nu har jag suttit i hundra år  känns det som och fyllt i nån sorts frågeformulär som angelica ville att jag skulle göra,och eftersom jag gör allt hon ber mig om så.....hehe..
det var ganska kul iallafall! sedan var jag nyss inne på min sida på familjeliv.se och såg att bettans syrra hade svarat på mitt mail! mycket trevligt! vi skall försöka att ses nångång hos bettan & jimmy! det blir väl skoj bettan? med MÅÅÅÅNGA barn samtidigt!   :D åsså massa vuxna som tjattrar,det bästa som finns...hehe..nu blir väl bettan så rädd att hon går och gömmer sig nånstans.... :)
idag har det vart en helt underbar dag ! jag har t.o.m hunnit att städa!!
det vart inget besök hos madde idag,dom fick lite kalla fötter och ville att vi skulle komma på torsdag istället...med tanke på att vi vart sjuka....jag förstår deras tankegång,ingen vill juh bli sjuk innan jul eller! :D
hörde att brorsan t.o.m blev skraj över att fara o hälsa på min mor & far eftersom mamma & pappa hade hjälpt till att tvätta våra spykläder...... såååå smittsamt är det inte broder!!! hehe....
men nu kan jag med säkerhet säga att vi är helt och hållet friska!
undra vad angelica skulle ha med sig för julklapp  hit imorrn...? *nyfiken*
jag har även talat med tomten idag.....vi bestämde att han skulle dyka förbi här på julaftonsmorgonen vid 11 och dela ut klappar till barnen......vikken snäll tomte! :D

100 frågor!

100 frågor!

1. Tre namn jag lyssnar till:
vickan,mamma,piga

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
jag ställer upp för andra
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
mitt heta humör.......
. Detta är jag rädd för:
att mina nära & kära skall försvinna...
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
kärlek,mat,leenden

6. Två saker jag absolut inte kan göra?
äta blodpudding,peta i mitt öga....
7. Detta tycker jag om att gör
vara med mina barn!
8. Detta vill jag göra just nu:
pussa på grabbarna!
9. Bästa känslan:
när man ser att ens barn blir glada

10. Värsta känslan:
att se ens barn ledsna
11. Egenskaper jag vill att min partner ska ha?
.hjälpsam,humoristisk,positiv!

12. Är jag kär just nu?
ja,det antar jag väl....

13. Jag vill gifta mig:
vet inte

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:


15. Min käraste ägodel:
mitt hus
16. Något jag vill ha i present:
böcker,böcker.....

17. Detta har jag på mig just nu:
svarta joggingbrallor,svart-röd svettiströja & tofflor

18. Favoritkläder:
se ovan
19. Favoritdjur
katter
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
soul,pop
21. Favoritlåt just nu:
hela "magnus carlsson-julskivan"

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
roligaste: idrott tråkigaste:matte
23. Stjärntecken:
oxe

24. En bok jag älskar:
stieg larsson trilogin

25. En film jag älskar:
det stora blå
26. Tv-program jag gillar just nu:

heroes

27. Favoritdoft:
nytvättat
28. Detta äter jag gärna:
pasta
29. Dricker helst:
välling & vatten

30. Favoritgodis:
choklad


31. Hit vill jag gärna åka på semester:
barbados
32. Färg på mina ögon:
brun-gröna

33. Hur lång är jag?
1.73

34. Jag tror på:
mamma & pappa....

35. Jag spelar:
cd-spelare
36. Person jag beundrar:
. min familj-mamma,pappa,broder

37. Så här bor jag:
rätt stor villa på landet

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
inga

39. Det här tänder mig:
när min sambo är hjälpsam i hemmet....

40. Det här gör mig avtänd:
när min sambo inte är hjälpsam.....

41. Min favoritfärg?
rött,rosa,grönt,blått

42. Favoritcitat:
ingenting är omöjligt

43. En hemlighet jag vet:

kan inte säga...då är det ingen hemlis.. :)

44. Bästa present jag fått?
mina barn

45. Senast köpta skiva:
det var så länge sen jag köpte en skiva...minns ej

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
ögonen

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
min mage

48. Udda förmåga/egenskap:
kan göra coola tricks.....

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
en spionfluga på väggen....

50. Vad lyssnar du på just nu?
den underbara tystnaden

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
vart på utflykt till skogen med mina barn

52. Var är dina föräldrar födda?
sollefteå

53 Vad är det senaste du installerade på datorn?
java,som ej funkar....

54. Vilken är din favoritrestaurang?
toledos för tillfället

55. När badade du i en pool senast?
på badhuset för ett tag sedan
56. Har du varit med i någon skolpjäs?
jadå

57. Hur många barn vill du ha?
jusst nu är jag nöjd,men man vet aldrig...

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
hårdrock

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
japp
60. Vad har du för TV-kanaler?
för många....

61. Har du åkt moped någon gång?
i min ungdom hade jag en sprillans ny vespa ciao!

62. Har du busringt någon gång?
jadå
63. Har du fått felparkeringsböter?
jo
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungyjump eller fallskärm?
jaaa vad kul!

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
afrika
66. Har du en egen trädgård?
.ja en som ständigt håller på att byggas ut..till min sambos förskräckelse

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
shrek

68. Kan du alla orden i nationalsången?
ja
69. Badkar eller duschkabin?
badkar
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
vet ej

71. Favoritpizza?
calzone capri

72. Chips eller popcorn?
chips
73. Vilken färg på läppstift använder du?
har inte det

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
kan man göra det????

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
sorry...

76. Apelsin- eller äppeljuice?
apelsin

77. Vem var den senaste du åt ute med?
anton,hampus,thomas

78. Favoritchoklad?
marabou
79. När röstade du senast?
förra valet
80. När åt du en hemodlad tomat sist?
mina egna i somras

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
ja,både i fotboll,längdåkning,basket,simning

82. Är du bra på matlagning?
folk säger det iallafall..

83. Klarar du att tanka själv?
jamen herreguuud.....

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?
tyvärr.....ja
85. Pepsi eller Coca Cola?
cola

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
ja

87. Vad var det senaste du handlade?
snus,mjölk,fil,tvättmedel

88. Har du kräkts offentligt?
ja i min ungdom...

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken
mångmiljonär
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
ja

91. Har du ringt något betalnummer?
Ja!

92. Kan man vara vän med sitt ex?
Ja

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
min mormor

94. Hade du mycket hår som liten bebis?
njaee

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Inget

96. Vad har du i din väska?
alldeles för mycket

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
borstar tänderna
98. Vad är du tacksam för idag?
livet & mina barn

99. Var hittade du den här listan?:
angelicas blogg
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
 brorsan,bettan,cammie


en fin vinterdag!

i dag har vi och grabbarna vart ute på en liten utflykt till skogen med skidor,pulkor och ski.board!vi har haft en jättemysig dag ! det har juh varit kanonväder verkligen idag ! vi hade med oss go-fika,åsså travade iväg i sakta mak,eftersom vi legat sjuka så har man inte världens bästa flås...hehe...
sedan gick vi till vår skog och hade mys-pys! vi var nog utomhus ett par timmar iallafall!
nu har moffa några flera riktigt fina bilder jag tog på grabbarna!
nu vill anton skriva några rader.....
anton mehlin 6är mamma pappa  hampus


grabbarna!

grabbarna!

anton

anton

hampus

hampus

grabbarna på utflykt!

grabbarna på utflykt!

hej igen !

har nyss vart inne på bettans storasysters sida...mycket trevligt ! lämnade även ifrån mig ett litet meddelande,om att jag tyckte att hon gjorde det bra med snart 5 ! barn... hur hinnar man med om och kring sig med så många barn???  hon gör det bra tycker jag ! bettan: när kommer du o jimmy få era 4 till då..?? hehe.....
själv trivs jag utmärkt med mina två grabbar!  :D men man ska aldrig säga aldrig......hehe....
väntar med spänning på svar från storasyster- betta......


med hopp om livet...

nu börjar man snart att känna sig som en människa igen!
men jag känner mig fortfarande halvdassig och yr i bollen...mer än vanligt alltså!
har fått några illamåendeanfall under dagen,men inte nå mer spya som tur är..
anton har haft ont i huvvet till och från under dagen,hampus verkar helt frisk. men anton får vara hemma en dag till från skolan för att vara på den säkra sidan , så att vi inte smittar ner några andra stackare som får ligga sjuka över jul.... inte populärt tror jag...
vi har varit ute en stund nu ikväll, för att få andas lite frisk luft,som vi inte har gjort på hela helgen! det var skönt som tusan ! det gjorde oss nog alla gott tror jag! men sedan vart ungarna så trötta att dom bad att få gå och sova! ( det hör inte till vanligheterna...)
på onsdag skulle lilla angel komma hit på en fika,måste fixa klart deras klappar tills dess......
sedan måste vi ta en sväng till granvåg för att ge elias hans presenter,han fyllde juh 4 år i helgen,men eftersom vi inte var direkt pigga då så får han dom i efterskott!
får se om madde vågar släppa in oss genom dörren....hehe....
nä men skämt åsido, imorrn eftermiddag är vi nog inte längre smittobärare skulle jag tro,om inte nån börjar spy igen härhemma vill säga....men sannolikheten är liten ! no more spya in this house!
nu skall jag ta och titta över klapparna så att vi inte glömt någon......
till alla som känner att ni är värda en stor gonattkram: GOOD NIGHT SWEEHEARTS!

på benen..

nu är vi halvvägs upppe på benen här hemma... barnen mår lite bättre,och vi likaså..men det är långt kvar känns det som innan man kan säga att vi är helt friska.
denna helgen har inte varit trevlig alls...
tur är ju att vi förmodligen är friska till jul iallafall! alltid nåt bra..
sedan vill jag bara säga,p.g.a att jag fått lite klagomål från vissa personer,(som jag tror mig veta vilka dom är..)
håll dessa små inlägg för er själva,jag vill inte ha en massa tjafs här på min blogg...
tycker ni inte om det jag skriver..so what..man kan ju inte göra alla nöjda och glada.

tack!

jag vill passa på att tacka min mor & far,och thomas som har tagit hand om barnen,mor & far på förmiddagen,thomas på eftermiddag o kväll---medans jag inte har orkat att ens lyfta ett finger...tack så mycket till er från mig...
hoppas att den som skrev ett inlägg tidigare om att jag, som personen utryckte det:"bara trackade " thomas.hoppas att du läser detta nu då så ser du att jag visst ger positiv respons på det han gör.
så,nu går jag o lägger mig igen......



hallå igen...

ja hej på er igen....nu har jag klivit upp igen från soffan...jag tyckte jag kände mig så yr..tog febern: 39...det är mycket för att vara en lågtempare som mig!
nu har jag proppat i mig värktabletter,det är nog för att jag har haft feber hela dagen som jag har haft en sån fruktansvärd ryggsmärta...värre än vanligt alltså.
nu sover killarna lugnt. hampus verkar som vanligt,men anton har vart hängig hela dagen,och haft ont i skallen som han uttryckte det själv.
har vart inne och googlat på vinterkräksjukan,och det verkar ju inte bättre än att det är det vi har härhemma...allt stämde,från feber,hastiga kräkningar,yrsel,huvudvärk....ska visst försvinna inom ett par dar,men man smittade två dygn efter man var symtomfri....så det blir nog inte skola eller jobb först på torsdag då...
så kattis du behöver inte vara rädd att stora vinterkräksjuka-bassilusken skall komma o ta dig..hehe..
jag tycker mest synd om hampus som missar tomten på sitt dagis imorrn....får be fröknarna lägga undan en liten godispåse till han....
tack alla snälla ni som skrivit små uppiggande ord till mig,det stärker!
nu ska jag gå o sova igen...

vinterkräksjukan...

natten som har varit har varit en av de värsta på många år.....
anton stackarn har spytt o spytt....sedan vid 22 snåret började jag att må lite knepigt i magen,och rätt va det var så fick jag kuta på toan och spy jag oxå...
sedan fortsatte jag att spy var 10 minut tills kl 07:00 i morse...inte skojigt alls!
anton somnade vid 3 tiden inatt, då hade han spytt färdigt...
nu har thomas börjat att klaga över magen oxå....
i dag harvi bara legat i soffan och mått piss hela dagen,fram tills nu, när jag skall pröva på att få nåt i magen...måste ju försöka äta så att man får nån energi...
jag har ringt skola.jobb och talat om att vi tänker vara hemma imorrn .... fick höra av bettan att man smittar 72 timmar efter att man spytt sista gången....ush!
och jag som tyckte att migränanfallet jag hade för nån månad sedan var det värsta på länge...glöm det!
det är så fruktansvärt att se ens barn må så himla dåligt,och att man känner sig själv så dålig att man inte knappt orkar nånting...
nu ska  jag försöka äta nåt....

stackars anton....

hualigen vad det är synd om lilla anton...nu har han somnat,men innan dess så har han spytt säkert 5-6 gånger ganska så rejält....han har harklat sig så mycket att han har fått sår på slemhinnorna inne i munnen/halsen,så han blöder....lill gubben våran...
och hampus tycker så synd om sin storebrorsa oxå.han tittar så medlidsamt på anton så det är inte klokt!
må nu inte anton behöva spy nåt mera inatt nu....
får väl se om jag eller thomas blir dålig oxå nu imorrn...thomas sa atthan tyckte att han kändes febrig...
men han har iallafall inte varit uppe i spyan som jag har vart....han har suttit framför sitt dataspel han...
men jag känner mig inte dålig på nåt vis ,än så länge,hoppas att det håller i sig.
nu skall jag ta och röja upp lite i röran det blev härhemma....
ha det bra allesammans! kram ! 






åsså var det igång igen...

nu är det antons tur att spy....nyss så spydde han ner hela toagolvet+ toavägg o golv...stackars lilla antongubben...hoppas att det är som med hampus att det bara blir ett par gånger han spyr...

en härlig ledig dag!

det är såååå skönt att äntligen vara ledig! man har jobbat så intensivt ett tag nu så att allt har blitt åsidosatt härhemma....men nu har man hela helgen på sig att styra upp saker och ting härhemma!  :D
hitentills idag så har jag och ungarna bakat,rimbo-bullar och en sockerkaka,som jag sedan skall bre på saffran glasyr på!
ingen mera spya har kommit heller...vikken tur! det verkar ha varit bara igår som hampus var dålig!
nu sedan så skall jag städa iordning skåpen här i köket,det behöver en rejäl upprensning!
hörde att milo skulle få ha barnvakt för första gången oxå.... brodern ochbettan skulle visst fara ner på stan och inhandla lite julklappar,så mor & far skulle se efter lillen medans....hoppas att allt gått bra! fast den dära ungen verkar ju inte göra annat än att äta och sova.....så det borde inte vara nåt problem....hehe
see u leter folks!

en spyfri natt...

pust! hampus har inte spytt nåt mera ännu.....
hoppas att det var en engångsföreteelse,han har fortfarande lite feber,men han verkar lite kryare än igår....
anton har ännu inte visat några tecken på att kräkas....
men men det blir inte nåt kalas för grabbarna idag iallafall....det är lite att utmana ödet tycker jag...
sedan tror jag inte att dom vill ha dit oss, när han spydde igår!
nu måste jag gå och hä på harry potter film!

julgranspyntning,spya & feber....

ja det sammanfattar ju kvällen ganska bra!
allt började när jag kom hem från jobbet, hampus verkade väldigt trött & hängig....ville inte äta speciellt mycket middag..sedan när vi skulle åka på träningen så sa jag till thomas att han fick åka själv med anton,så kom jag efter med hampus och hämtade upp anton när träningen var slut,och thomas skulle åka till sin match....jaja,lillen & jag stannade hemma och han verkade lite bättre.... men så åkte vi och hämtade anton , och då somnade hampus i bilen,och det händer väldigt sällan....så jag började att ana ugglor i mossen redan då....
väl hemma hade jag lovat barnen att vi skulle " klä på julgranen" som dom säger.. sagt och gjort,vi klädde granen och den vart så jättefin ! lägger in lite bilder en annan dag....
efteråt lade sig hampus i soffan för att viladå passade jag på att kolla hans temp: 38.4 inte så mycket,men dock feber....
sedan rätt va det va, så börjar han att spy i soffan.....stackarn... jag lyfte han och ilade in på toan,och där kom det minst lika mycket i toan som det gjorde i soffan.....huvvaligen lillen vad han tyckte det va äckligt sa han!
sedan mådde han lite bättre sa han,
dom var vaken ett tag efter detta,sedan bad dom att få gå och lägga sig....nu sover dom båda lugnt och stilla,men jag sitter på helspänn och lyssnar....jag antar att mer spyor lär det väl bli.... bara att hålla tummarna att det inte är vinterkräksjukan,för då blir det juh en alldeles förträfflig jul för oss......
och inget kalas lär det väl bli heller för grabbarna i morrn,tror inte dom vill ha dit spyiga personer...får väl höra med madde om vi skall komma med elias presenter en annan dag...
hur som helst så tycker jag oerhört synd om min lille älskling...... hoppas att han kryar på sig snabbt!
kram till er alla!

lucia dagen !

i dag har det vart full rulle från morgonen!
jag har jobbet kväll idag,och efter vi skjutsat anton på skolan imorse så for vi hem jag & hampus,åsså slappade vi lite i soffan och öppnade alla julkalendrar barnen har fått..... och det tar sin tid ska ni veta! :)
sedan fick lillen spela lite data medans jag plockade undan lite och damsög...skojigt värre...men nån storstädning tänker jag inte ge mig på först närmare jul...så alla som tänker komma å hälsa på skall veta att det är ingen ide´ att ta på er rena strumpor..hehe
sedan slog vi in två paket som barnen ska ha med sig på kalaset dom skall på till elias på lördag! det kommer att bli skoj,var ett tag sen man surrade med madde...och hälsade på alla djuren!
sen var det dags för lämning på dagis,sen ilade jag iväg till jobbet!

efter att ha arbetat ett tag blev det till att sticka iväg på min rast ( lämpligt nog ! ) på hampus lusseuppträdande på dagis,och så gulliga de små barnen va....herreguuud! åsså sjöng dom så duktigt,hampus ville inte riktigt gå med i tåget,bara om mamma var med ,så man kan ju säga att jag oxå har gått luciatåg idag !!!  :D
vi fick fika tillsamma´ns med barnen,och hampus var så glad att vi var där... min mamma och pappa var där oxå och tittade,thomas jobbade.... och anton var alltför upptagen på fritids för att titta på lillebrorsan...hehe

idag har anton vart hos en kompis,robin och lekt och ätit middag med dom. man märker att ens barn börjar att bli stor nu, det är mkt viktigt med kompisar för tillfället... han hade haft väldigt roligt iallafall,och det är huvudsaken!

och jag fick en glad överraskning idag! det är ju såhär att min perkulator har gått sönder för en längre tid sedan...så jag har druckit snabbkaffe så länge nu känns det som att jag blivit van det...
men då kommer min kära mor & far med en vad dom kallade " tidig julklapp.." och vad fick jag? jo,en jättefin philips kaffebryggare,som brygger 1,5 l kaffe åt gången ! det är finfina grejor för en stor-kaffedrickare som mig... tack så väldans mycket kära föräldrar!

en till mycket trevlig överraskning var att min kusin,maria,väntar smått !  åååh vad härligt med mera bebbar i släkten,dom bara poppar upp hela tiden nu känns det som....det skall visst vara dags i maj, tyckte jag dom sa...
har skrivit och gratulerat men inte fått nåt svar ännu,men jag skall nog grilla henne vid tillfälle..!! hon kommer ju att komma hit på kusinträffen innan jul,så jag får väl intervjuva henne då.....

nu är det dags för mig att sussa efter en mycket händelserik och bra dag !
kramar till er alla!
ps angelica: på ons 19:e dec,kan du komma på fika då? jag är ledig! skall även göra de dära frågorna från din blogg....hehe snart....kram på dig gumman! ds.

mitt tomteland på hyllan i köket!

mitt tomteland på hyllan i köket!

koncentrerad hampus....

koncentrerad hampus....

lill-tomtenissen hampus!

lill-tomtenissen hampus!

luciafirande på skolan !

ikväll har vi varit på lussefirande på antons skola!
ååhh vad alla barnen var duktiga... dom kunde flera julsånger än vad jag kan ...  :)
det var väldigt fint luciatåg,alla klasser, förskoleklassen,1-3 an ,åsså gick dom i klädordning...alla lucior först,sen stjärngossarna åsså tomtarna och pepparkaksgubbarna ! så söta var dom ! sedan sjöng allihopa några sånger tillsammans , sedan klassvis en sång var.mycket fint !
efteråt var det fika och så fick barnen i vår klass ge fröken julblomman som jag hade gjort,hon blev väldigt rörd,och glad över att hon fick en julblomma av " sina " barn !
jag har lagt in ett gäng bilder från kvällen !

anton hade med sig ett jättefint julpyssel från fritids idag oxå,han hade gjort en tomte av granris och kottar !
sedan idag fick mina barn ge deras respektive dagis,samt fritids, varsin liten godisskål, fint inslagen i cellofan,med ett tillhörande julkort som för att önska fröknarna god jul ! alla fröknar blev väldigt glada....och anton & hampus tyckte att det var skoj att få ge fröknarna en liten julpresent som vi hade gjort tillsammans!

ikväll fick jag ett sms av min kära kusin mange som bor i ö-sund,han ville att alla vi kusiner skulle träffas och fika tilsammans innan jul,så det vart bestämt att den 22:a skall jag bjuda på julgotta,glögg, fika här hemma,vi blir ju iallafall ca 10 pers så det kommer att bli en mysig kväll!

och iochmed att det är nu bestämt att vi ska fira jul hemma hos thomas mor på julafton,så ska vi fira jul tillsammans med min mor & far,jimmy,bettan & milo hemma hos mor & far den 23:e, en liten " för-julafton" så att säga.....mysigt värre....jag älskar verkligen julen !

nu skall jag ta och titta på " heroes " som jag spelat in !

julblomman vi gav till fröken !

julblomman vi gav till fröken !

antons pyssel!

antons pyssel!

hampus & jessica

hampus & jessica

anton glader!

anton glader!

tomtarna!

tomtarna!

luciorna!

luciorna!

det blev en till......

ooopps...jag har råkat gjort en sort julgotta till...och jag som sa att jag inte skulle göra nåt mera...ajajaj... :D
man kan ju faktiskt inte låta bli att göra julgodis,när man har alla grejor hemma , det förstår ni väl ?
nu blev det " marsipan mackor " en mkt enkel sort,man tar bara rosa marsipan som man kavlar ut till två lika stora längder,sedan brer man på nougatkräm på den ena delen,och så att säga lägger på det andra som ett lock över...så det blir som en dubbelmacka,åsså doppar man dom i smält blockchoklad! så enkelt och så gott om man gillar marsipan.
men nu tror jag inte att det blir så mkt mera julgodis...ingredienserna börjar på att sina......men man vet aldrig.....hehe..

min lediga dag...

idag har det vart en sån där härlig dag igen ! först när man kommer till skolan,så hade äntligen skolkorten kommit! och anton var så otroligt fin på korten!!
sedan for hampus
jag hem och grejade lite med julklappsinslagning,julkortstillverkning och annat smått & gott !
när det var dags att hämta anton så fick vi en till kille på köpet! antons kompis robin följde med oss hem ! gissa om grabbarna vart glada??
så sedan dess fram till nu har det varit full rulle kan man säga..  :D
har lagt in lite fina bilder....

igår fick vi årets 1:a julkort,det var från lilla gumman angelica,det var ett supersött kort på lill-gullisen alfons....
tack för det fina kortet lillgumman!

imorrn är det dags att arbeta igen,sedan är det luciafirande på antons skola på kvällen,det skall bli väldigt mysigt att gå och titta på.jag vet ju att barnen har tränat lucia sånger ett bra tag nu..... anton ahr tränat hemma oxå! och han är såå duktig på att sjunga! han skall vara tomte imorrn.

nu skall jag gå och leta fram tomtekläderna! good bye!

tomten med anton & hampus!

tomten med anton & hampus!

anton,robin,hampus äter middag!

anton,robin,hampus äter middag!

hallsta,gotta & match!

ja,det är juh vad jag har pysslat med idag......vi har haft en utbildnings/informationsdag på hallsta idag med jobbet,plus en hel del annat folk...det var en kul och intressant dag,men det bästa var ju maten....all mat som man slipper laga själv + att den var gratis,det är fina grejor det.....som förra gången vi var där,så orkade jag knappt nån middag när jag kom hem,så mätt blir man där!

sedan efter middag,var det dags för innebandymatchen,tyvärr så förlorade dom idag...men vi hade så få spelare idag,att vi fick låna in en storebrorsa till en kille i laget som fick vara med,så att vi skulle kunna få nån avbytare! så ni kan ju gissa att grabbarna och tjejen fick springa idag !! dom blir duktigare och duktigare barnen!!
anton stod i mål idag och han var helt enkelt brilliant!! superduktig är han våran lilla älskling....

ikväll har jag roat mig med att göra blom-arrengemang,och söta små godis lådor & påsar som skall ges bort ....dom blev väldigt fina om jag får säga det själv !
så nu har jag snart använt upp allt mitt gotta som jag kokat.....undra om man skall göra mera.....SKOJA BARA !!
nu får det vara nog med gotta tillverkning i detta hem ! eller hur anna.L.? var det inte så du sa idag...?  :D
jag fick lite rara små pikningar idag på utbildningen om allt mitt gotta kokande....folk tycker visst att jag är överenergisk på nåt vis..hehe... men det är ju så roligt att grejsa inför julen,har jag tyckt det varit jobbigt eller trist har jag aldrig sysslat med det ! hehe.....

och ni skulle se hur fint vi har det härhemma nu med allt julpynt framme....det är så mysigt,det ser ut som ett litet tomtehus tycker mina barn! gulliga rara dom...det är så tacksamt att göra fint härhemma för ungarna märker det på en gång,och är snabba med att tala om hur vackert dom tycker att det är....det är verkligen belöningen man får,man blir alldeles varm i hjärtat......
thomas han märker aldrig nåt han....karlar.......jag skulle kunna ta bort hela inredningen utan att han skulle märka det!

nä nu skall jag avrunda för denna kvällen....jag känner mig rätt trött nu...goodnight!

nu har vi jul här i vårt hus!!

julen är här!!!
åntligen är alla mina tomtar framställda! ( inte på övervåningen,den tar jag imorrn....)
åååhhh vad roligt det var att plocka fram dom igen,så mycket mina nissar har längtat att få komma fram !
men det är likadant varje år...jag tycker att jag borde ha fler... men jag VET av kommentarer från de personer som besöker vårt hus juletid,att det behövs nog inte fler tomtar härhemma..... det finns ganska många av dom...hehe... ja,alla ni som vart hemma här vet ju att jag älskar tomtar,och det gör även resten av våran släkt...det är nog nån sorts tomte-virus tror jag... fast jag tror inte jimmy & bettan blitt smittade ännu..men det kommer nog,lita på det! :D

idag har jaghaft mitt slit-pass på jobbet! man känner sig rätt så mör nu kan jag säga...kanske kan det ha nåt med att göra att jag swishade hem på rasten och härjade bland alla mina tomtar...hmm.. istället för att vila...
imorrn blir det en soft dag får jag hoppas,jag skall på nån utbildning på hallsta berget,det spelar ingen roll om det är trist,vi blir juh iallafall bjudna på lunch-buffe och fika,och det är alltid bra! allt gratis är mycket bra!
imorrn kväll har grabbarna match igen! hoppas att det går lika bra för dom denna gången,som det gjorde förra veckan! heja superhjältarna!!!
nix pix! nu skall jag kasta mig ner i sängen med min braiga bok !( pappa : jag tror nog att jag läser ut den ikväll..)


tomtarna är på g.....

nu har jag vart hemma på min två-timmars rast och berett plats för mina tomtar...... jag har plockat bort en hel flyttkartong med prydnadssaker,lyktor,och diverse småprylar,för att mina älskade tomtar skall få plats!
jag har oxå hunnit med att börja plocka fram några tomtar.....
om jag orkar och hinner så kommer resten att åka fram ikväll när jag kommit hem från jobbet!
jag kan inte hålla mig längre!!!
fick ett mms av mor & far där mamma hade tagit kort på att dom hade plockat fram alla deras tomtar..... och dom brukar inte vara före mig med att ta fram dom,men denna gången var dom det! så jag tycker att jag vart duktig ändå,som har hållt mig så länge med att ta fram mina tomtenissar......   :D
nä nu måste jag ila tebax på jobbet....6 timmar kvar.........uuuhhhrrkkk

mera julgotta!

" rockyroad godis"
600g smält blockchoklad
2 påsar dumlekola-upphackat
2 nävar mini-marshmallows
3 dl jordnötter
blanda ihop allt till en massa,som du häller upp på skärbräda,låter stelan ,och skär sedan lagomt stora " mini bars" slå sedan in dom en och en i foliepapper.

"marshmallowsgodis"
2dl riven kokos
1dl hackad mandel
1 påse marshmallows
50 g smör
8 dl cornflakes

smält ihop smöret och marshmallowsarna,rör sedan ner de torra grejorna,blanda ihop till en fast smet som du sedan trycker ut på skärbrädan,och skär biter utav,slå in dom i smörpapper eller folie.

oh my god!!!!

nu är det så här att jag bara MÅSTE dela med mig av vad jag gjort ikväll......
jag kan nog säga,utan att överdriva ,att jag har nog gjort världhistoriens godaste lilla godisbitar!!!!
kan ni fatta hur underbart goda dessa små underverk blev???? NEJ  ni bara måste smaka på dom......
jag har alltså gjort ännu mera julgodis ---som om jag inte har gjort nog...hehe...
denna gången blev det " rockyroad godis" det är så himla lätt att göra,men sagolikt gott!
man tar 600 g smält blockchoklad,sedan rör man ner 2 påsar upphackad dumlekola,3 dl jordnötter,2 nävar mini-marshmallows......sedan rör man bara om så att allt blandas,sedan tar man och häller upp den fasta massan på en skärbräda,låter stelna,åsså skär man lagomt stora " mini-bars" av dom...oh my god! dom totalt smälter i munnen på en......
den andra sorten jag och kidsen gjorde vart oxå smarrig! det var " marshmallowsgodisar"recepten lägger jag ut på receptsidan.....
hur som helst,nu ska jag städa upp i röran som jag åstakommit i mitt kök......sedan är det läggdags med saga som gäller för min del, om jag ska vara pigg & alert inför mitt 14 timmars pass imorrn......blääääärk!
hoppas grabbarna får en fin dag hos sin farmor imorgon !
good bye !

pepparkakshus!

ikväll har jag och grabbarna gjort ett supersnyggt pepparkakshus! jag fixade med den heta sockerlösningen som fungerade som lim,och så byggde jag ihop huset,men sedan är det grabbarna som har fixat resten! dom har pyntat det så fint så ! väldigt färgglatt,precis som det skall vara! vi hade t.o.m. rosa kristyr! det vart skitsnyggt !
vi har även kokat nån sorts marshmallows godis,som håller på att stelna så det får jag se hur dom blir sedan,när jag har skjutsat killarna till deras farmor där dom skall sova inatt,eftersom vi jobbar....

när jag kommer hem så skall jag göra nåt till gotta recept som jag hittade på " leilas jul" rockyroad godis.....lät iallafall som en riktig kaloribomb,och sånt är ju aldrig fel !
nä nu skall vi fara till stan !

pepparkakshuset!

pepparkakshuset!

grabbarna dekorerar huset!

grabbarna dekorerar huset!

spännande.....

nu har idolerna sjungit klart,nu dröjer det en timma innan vi vet vem som kammar hem hela skiten!!!det är sååå spännande,jag sitter och blir alldeles gråtfärdig när dom sjunger....så himla duktiga är dom båda två....jag vågar inte ens gissa vem som kommer att vinna,så jämnt känns det som!
vinnarlåten var ju som man trodde....en pampig ballad...precis som tidigare år...men den verkar iallafall bra,men ingen blir nånsin lika bra som min darling all times...min lilla markus fagervall...det var en stjärna det...! * suktar..*

ikväll har jag haft innebandyträning med barnen,det var hur kul som helst!
dom kämpar på så bra allesammans.... jag gjorde lite olika övningar med dom,sedan avslutade jag med en avslappningsövning,alla barn fick lägga sig på golvet,åsså släckte jag ner hela hallen,så skulle dom blunda och ligga stilla i två minuter...jag trodde aldrig det skulle funka...men dom låg helt stilla och tysta...jag blev mäkta imponerad,t.o.m hampus låg still..!!!!!
så nu har jag sagt till thomas att han oxå skall köra avslappning med dom... men då fick jag till svar att" avslappning,vad är det för mening,det får du göra med dom! " hmm...jag tror nog att han kommer att göra det iallafall...får jag hoppas! för barn behöver oxå , mer än någon annan,lära sig att slappna av,för det är full speed från att de kliver upp tills dom lägger sig,då tror jag det är bra med att ligga helt stilla några minuter då och då...eller hur? barnen gillade det iallafall! och deras föräldrar som blev helt  paffa av att dom verkligen låg stilla..!!!!!

nä nu skall jag fortsätta att titta på idol-rysaren.......höres imorrn allesammans!

besök hos bettan!

idag har jag och grabbarna vart och hälsat på hos bettan & milo.
han var så gullig ! grabarna blir alltid lika exalterad varje gång vi är där och hälsar på ! dom vet inte riktigt hur dom skall bära sig åt...dom vill pussa & krama på milo hela tiden ! och tillslut blir nog milo lite less på all uppmärksamhet,och kinkar lite..hehe...
vi fick kaffe och goda chokladskorpor av bettan!
sedan har vi juh hållt på med lite hemlisar oxå....som jag inte kan tala om här.....hehe tids nog visar det sig....

vill passa på att gratta min vän madde som fyller 26 år idag,samt angelica som har namnsdag!

nu skall vi äta middag strax,sen är det innebandyträning,och till sistens bär det iväg till barnens farmor,där dom skall sova inatt!
sedan skall jag ila hem för att se idol-finalen !!! ååhhh det är sååå spännande,eller hur bettan ?? :D
jag skall nog lära milo att uppskatta riktig musik jag.......hehe...


milo!

milo!

milo !

milo !

mörkrädd.....

huvvaligen en sån otäck bild jag nyligen tittat på..... brodern skickade mig en manipulerad bild av söta lilla underbara milo,som brorsan hade suttit och roat sig på photoshop med...och milo såg helt supergroteskt läskig ut alltså!!!! jimmy hade förvandlat honom till en alien......*ryser..* men den var ganska kul oxå,hehe..
eftersom jag inte är så haj på det här med datorer och allt man kan göra med bilder och dyligt,så visste jag inte att man kunde göra så dära med bilder! hoppas att brodern kan lära mig nångång....det vore juh ganska kul att mixtra ihop några kuliga bilder.....hehe

annars har jag slitit på jobbet ikväll,som en tok! d.v.s att det var som vanligt......
när jag kom hem fick jag ett ryck och satte upp kakeldekor med fina tomtar på,åsså har jag hängt upp fina tomtelampor i köksfönstret.....MEN jag har absolut inte tagit fram alla mina små tomtenissar som bara står i förrådet och väntar på att bli framplockade!!! men nu tror jag inte att det kommer att dröja många dagar innan jag tar fram hela alltet!!! jag vill ju ha jul i mitt hus !!! GAAAHHH!!!!

imorrn är det vad jag gått och väntat på hela veckan...idol-finalen !! jihoooo! blir otroligt spännande att se vem som vinner.....jag hoppas på marie,men jag tror att amanda kammar hem det....

imorrn kväll ska jag skjutsa grabbarna till deras farmor,dom skall vara där i helgen när thomas och jag jobbar,där kommer dom nog att få roligt ! men jag gillar inte dessa helger,man ser knappt barnen nåt alls....trist som tusan är det.....

jag skall ha innebandyträning med knattarna imorrn oxå! det är alltid lika kul varje träning,barnen lär sig så otroligt snabbt i den här åldern! och dom verkar att ha så himla kul ! det är det absolut roligaste tycker jag!
får se vad jag knåpar ihop för träningsprogram .....
jag är ledig imorrn ,och det känns såååå skönt,så att man hinner ladda batterierna lite innan helgen ......jag och grabbarna skall göra ett superfint pepparkakshus imorrn! det kommer att bli väldigt skojsigt !,men kanske lite kladdigt oxå tror jag....hmmm....

nää nu skall jag gå och titta på reprisen av heroes som jag missade igår! puss & kram på er alla och sov så gott!


strömavbrott....

imorse när jag kom hem efter skollämning,så var det nattsvart i huset...och tyst...thomas & hampus satt som två tysta möss i vardagsrummet och höll på att skrämma skiten ur mig!!
jag hade helt glömt bort att det skulle vara strömavbrott här idag mellan 9-12,och det värsta av allt: jag hade inte kokat upp nåt vatten så att jag kunde göra mitt morgonkaffe!! vilken katastrof..... som tur var har man en snäll fader som ilade hit i akut-fart med uppkokat vatten i en termos,och morgonen var räddad!!
thomas han gick och la sig o sov så fort jag kom hem,jag tror att han satt uppe väldigt länge i natt.....
men jag & lillen vi drog igång en lättere leksaksrensning på hans rum,åsså hittade vi några leksaker som han inte sett på länge åsså lekte vi en stund med dom ! mycket trevligt!nu är det två ynka timmar innan jag går på kvällsskiftet.... hampus tittar på harry potter , väldigt glad över att tv:n funkar igen.... hur klarade sig folk förr utan tv?

igårkväl när jag kom hem från jobbet så slog jag in alla julklappar färdigt !!!
nu väntar jag bara på skolkorten som inte kommit ännu,så några klappar till har jag allt att slå in,men annars är jag helt klar! jihoo.....

och jag är såååå himla sugen att ta fram mina tomtar....jag tror inte jag kommer att kunna hålla mig tills lucia innan jag sätter fram dom.....kan hända att dom åker fram tidigare....men bettan har strängt förklarat för mig att det är förbjudet att ta fram tomtarna tidigare....vågar jag trotsa bettan???

läste nyss att lille milo börjar att fläska på sig,mycket bra jobbat bettan ! se nu till att han ser ut som en liten julegris till jul....hehe...det håller jag på att börja göra iallafall.....hehe

nä nu skall jag gå och titta på mina tomtar........bara titta,inte röra....*korsar fingrarna..*

PANIK!!!!

hej o hå..... nu börjar man att lugna sig lite efter morgonens eskapader.....
vi tar det från början: antons skola börjar alltså kl 8:15,så vi brukar juh vanligtvis kliva upp cirkus 6:45...
denna dag började inte bra,för vi vaknade 8:40...ja,ni kan juh själva räkna ut att vi var rejält försenade! allt detta tack vare min SKIT-väckare som inte vill funka som den ska!
vi flög ur sängarna och barnen tyckte att det var lite kul att vi försovit oss....det tyckte inte jag,men vi fick i oss frukost och kläderna åkte på i ett huj,och vips så var vi på skolan kl 9:10! jag tycker att vi var riktigt duktiga som var så snabba,och barnen var änglar! tack o lov !
fröken var väldigt förstående och sa att detta kunde hända alla.....men för ett kontrollfreak som mig själv,tyckte jag att det inte kändes speciellt kul......
dagis vart nästa stopp,och även där var fröknarna förstående,och hampus var så glad och nöjd,lämningen gick superbra denna gången ! ( kanske vi borde försova oss oftare..?? )

jag jobbar kväll idag så att nu efter skollämning och dagis,så har jag passat på att städa ! plockat och donat....
ikväll när jag kommer hem så skall jag fortsätta med julklappsinslagningen.....pust !

anton skall följa med hem till en kompis idag efter skolan,gabriel,hoppas grabbarna får skojigt !

när thomas slutar jobba och har hämtat barnen på dagis,samt kompisar,så har dom blivit bjudna på middag hemma hos daniel & emma....måhända kanske fick daniel en släng av dåligt samvete efter vad som hände igår...???? grabbarna kommer att bli överlyckliga av att få träffa lille alexander igen iallafall !

nu skall jag duscha....är alldeles svettig av alllt sressande idag......hehe..

snygg tomten milo!

måste bara lägga in en underbar bild som min broder skickade till min telefon,därav bildkvaliten... visst är lille milo underbar som en liten mini-tomte! fasters gullegris.......

gulletomten milo!

censurerad

mätt & mer än belåten....

ojojoj vad vi har svullat ikväll !!! färden ned till toledos gick smärtfritt, men inte för mina öron...hehe barnen dom tre i baksätet lät som om dom var 10....men dom hade skoj,dom sjöng,och hittade på egna små konstiga ramsor,som mest innehöll orden kiss & bajs....hmm...
först släppte vi av albin hemma hos sig,sedan bar det iväg till den goda maten.!!!!
guuuud va gott vi åt måste jag bara säga!!! och barnen dom var salïga....aldrig hade dom ätit så god mat....( och vad säger det om min matlagning??) och åååh vad fiiint det var på restaurangen...( annat än vårt stökiga lilla hem,eller?? hehe..)

mätta och nöjda for vi till daniel & emma & alexander för att gratta daniel......men det visade säg att han inte behagade vara hemma,fast thomas hade sagt att vi skulle komma.... näää vi råkade ju komma ca 15 minuter för sent,så då tog daniel och drog iväg och tränade! och inte kom han hem heller,så vi fick ju iallafall träffa alex & emma och hon bjöd på tårta! trist av daniel att dra iväg sådär tyckte iallafall thomas,som vart väldigt sne på han......thomas tyckte att han var en träningsnarkoman....( thomas kanske inte är rätta personen att säga så...)hehe...

vi kom hem rätt sent så det var lite dataspelande för ungarna och sedan hopp i säng,och nu sover mina darlingar gott....
nu skall jag  ta och slå in lite julklappar innan jag lägger mig ......kram på er alla som läser mina små bloggar var dag.....

äta ute!

ikväll skall vi äta middag på toledos! hela familjen,det skall bli roligt,ungarna är väldigt uppspelta att dom ska få åka på " riktig restaurang" och inte bara på pizzeria eller stures.....
anledningen till detta är att i somras fick jag ett presentkort av mitt fotbollslag,som tack för att jag  tränat dom,och det var på en summa som vi,hela familjen kunde gå och äta på !
det har inte blivit av tidigare , så nu tyckte jag att det var dags att använda presentkortet!!!

efter restaurangbesöket ska vi till thomas lillebror som fyller år,kanske bjuppas det på tårta där då,som efterrätt på maten....hehe

idag har hampus och jag gjort fint härhemma och sprutat fejk-snö på fönstrerna,åsså har jag målat ett stort gäng med ramar väldigt fint gröna!

nu har anton sin kompis,albin här och dom spelar innebandy för fulla muggar! det låter väldigt mycket från rummet dom håller till i,jag borde nog gå och se hur mycket som är intakt där.......
ses senare ikväll med utvärdering av kvällen ! bye!

jihoo äntligen vinst!

  1. jippie! äntligen fick grabbarna vinna sin 1 : a match !
    vi vann mot dom med 12-2.... och anton , min duktiga kille,gjorde 7 mål !!!!!!
    snacka om att killarna vart rejält superglada över detta,och det även fast vi var 4 man kort! mycket bra kämpat av mina innebandykillar!!!!
    hoppas att turen håller i sig tills det är dags för nästa match....annars lär juh grabbarna leva på detta hur länge som helst iallafall!!!

idag har jag jobbat på som vanligt,men det blev bara halva dagen,eftersom jag hade min demensutbildning på gb-skolan på eftermiddagen! och lussebullar fick vi där oxå! gottis !
sedan ilade vi upp till fadern för att bli bjudna på god mat: korvstroganoff med ris! men av någon anledning har nu anton fått för sig att han inte äter korv....så han åt bara ris.... måhända att han fått en släng av jimmys vegetarian - tjosan.....??? vad tror du broder?  :D

nu måste jag lägga grabbarna..sedan skall jag se nya " wallander" filmen ! tjipp på er!


1.a söndagen i advent!

jahaja, nu känns det som om julen börjar att närma sig med stormsteg ! jag älskar julen,och tycker att den tar slut alldeles för fort...därför är det juh oxå så att jag gärna vill ställa fram alla mina tomtar,klä julgranen,och allt annat pyntande nu , helst på en gång  !  men i år är jag duktig och tänker vänta med mina tomtar iallafall 1 vecka till innan dom åker fram.....( vem försöker jag lura...??? :D ) försöka vänta kan jag iallafall......
det är ju så himla vackert med all den röda varma färgen, ljusen,ja,hela stämningen med jul !
jag håller på at vara på thomas med att han kan sätta upp ljusslingorna på altanen,men jag vet inte....han verkar inte vilja göra det nu.....tjatar jag mera lär han väl inte sätta upp dom alls!

idag har det vart jobb för hela slanten....hualigen,jag gillar verkligen inte dessa hästpass som vi har på helgerna.....7-21 jag är helt knäckt när jag kommer hem.... så nu efter jag skrivit klart åker jag i säng på studs!

på rasten var jag lite duktig och gick och tränade en stund,mycket skönt med lite motion !

imorrn är det dags för anton att spela innebandymatch igen,denna gången mot " nipans killar..." får väl se hur det går,jag har nyss suttit och gjort spelschemat för grabbarna,och tjejerna..... men jag håller tummarna att vi får vinna denna gången ! heja superhjältarna!!!!

skall upp till snälla föräldrarna och käka middag innan matchen ! tack och bock pappa lilla!
nu orkar jag inte skriva mera.....goodnight sweethearts.....

tjoflöjt igen !

nu har jag lagt in lite blandade bilder,jag hittade ett gammalt minneskort,och har tagit några bilder därifrån...det är väl 2 år gamla kort ungefär...grabbarna var lite mindre då...mina pussgurkor!
sedan har jag på pappas begäran lagt in antons blåa hår oxå....hehe
ikväll ahr vi myst och ätiti godis,samt lekt en hel del......
thomas har vi inte sett till så mycket,för han sitter fast uppe med sitt dataspel....hmmm....
nu är det strax dax för killarna att lägga sig,sedan skall jag läsa lite,städa lite,dusha och kanske hinna ta det lite lugnt innan även jag måste lägga mig,jag har juh min kära 7- 21 tur imorrn.....bläääärk!
imorrn är det skyltsöndan här i storstaden...den missar jag ...kanske lika bra det,annars lär man väl handla en massa! hehe....
nu får ni ha en fin kväll allaesammans! puss!

hampus-godisätaren!

hampus-godisätaren!

anton kör bil!

anton kör bil!

glad anton!

glad anton!

badkille!

badkille!

hampus!

hampus!

banan-kull!

banan-kull!

det blåa håret!

det blåa håret!

blåa hårets dag!

alldeles nyss har jag på antons begäran,färgat hans hår blått! fränt va?
men det är tur att det är urtvättningsbart med vanligt shampoo.....hampus ville oxå ha littegranna i sitt hår,så det blev mest fläckvist på honom....han hade inte ro att stå still i mer än 20 sek.! men han ser ganska frän ut han oxå !

idag har man jobbat, dagen har flytit på ganska bra,det beror på att man har såna braiga jobbarkompisar!
skriver mer ikväll,för nu skall jag gå och leka en lek med grabbarna som visst heter " banan-kull..." låter lite misstänkt tycker jag...... men vi får väl pröva!



RSS 2.0