30 April

Ikväll har vi haft en jättemysig kväll!

dagen spenderade vi hemma, tog det lilla lugna... jag måålade lite betonghjärtan, barnen lekte..

sedan for vi & blev bjudna på jättegod middag hos mina föräldrar, Jimmy,Bettan & Milo var oxå med, så det var jättemysigt med alla samlade!

sedan blev det mycket fotbolsspelande för grabbarna & morfar.. killarna ville ju testa sina nya fotbollsskor, de var bra sa dom!

efter den mysiga kvällen hos mor & far for vi hem till Hjälta igen, där vi gick till vår fina majbrasa vi har här i byn, där lekte barnen med sina kompisar & jag stod & värmde mig vid den härliga elden...mysigt var det!

vi har även hunit med att smälla lite smällare.. jag är barnsligt förtjust i raketer & smällare av alla de slag...  :)

nu ska jag se om grabbarna vill sussa nångång, för jag börjar bli lite trötter...

imorrn är det en sväng upp på Övergårdsdagarna & kolla lite som gäller!

kram & gonatt!


Min nymålade 3hjuling!


Nymålade betonghjärtan på tork !


Beton/torv hjärtan !


En trött Hampus vid majbrasan.. :)


Gulle-Anton!


Jättefint blomarrengemang min mor gjort!


Så här värmer man en korvburk i majbrasan! :)


Majbrasa i Hjälta!


Handbollsavslutning!

Ikväll har vi haft handbollsavslutning med Antons lag, E-pojkarna!

det blev en superskojig kväll verkligen!

eftersom jag är lagledare, ansvarade jag för fikadelen.. så jag & Anton hjälptes åt att packa upp allt fika vi hade med oss, vi var ju ganska många som skulle få sig lite fika.. 25 barn & 15 vuxna ungefär.. så det blev ett gäng med chokladbollar,kex & peppisar..  :)  åsså hade vi gjort en jätte-gottaskål som barnen fick plocka för sig ur..  :) det var poppis kan jag säga!

det anordnades även en mycket upskattade "mamma-son" match ! och som de kämpade... både morsor & söner !  :) åh vad jag ville vara med oxå !  men nästa år så.. då jämarns !  :)

Sedan nu ikväll efter vi komit hem, har jag & killarna sett en sååååå himla bra film! " Avatar"  har ni inte sett den.. så måste ni se till att göra det omedelbart! en mycket tänkvärd film...med många bra frågeställningar om vår planet & hur vi behandlar den.. nyttigt för barnen att se & lära oxå.

grabbarna har tjatat länge om att få se den... så ikväll fick de sin önskan igenom.. de gillade den, men tyckte att den var liiite läskig ibland.. själv kan jag tycka att "Narnia" & " Star Wars" & "Harry Potter" faktiskt är något läskigare...

Imorrn på valborg, ska vi upp till mor & far & grilla i kåtan, sedan far vi hem hit till byn för att kolla vår majbrasa ! tänkte jag skulle fixa till betonghjärtana jag gjorde häromdagen oxå... de blev jättefina! ska bara fila till dessa litegranna... kommer att lägga ut bilder när de är klara..

nu är jag slut som artist... trötter... kram!


en härlig dag!

Imorse direkt efter jag lämnat barnen på skolan åkte jag till min Angelica i Björkå för att tillbringa hela dagen där med henne! <3 vi hade en jättemysig dag, men betonggjutning, som var jättekul! men jag var värdelös..  :) behövs lite träning där..   men lite lyckades jag med iallafall!  :)

jag vart bjuden på jättegoda muffins & en underbart god salamipaj till lunch! min fina vän..  <3

jag lekte även med både Alfons & Saga.. lill söta Alfons sa att jag var gullig.. en sådan charmknutte alltså!

sedan har vi vart på Antons fotbollsträning ikväll, som gick jättebra! medans Anton & Thomas tränade, hade Hampus fått tagit med sig sin cykel, så han & jag gick ut i solen så han fick cykla litegranna... han fastnade vi rampen på Vallaskolan, där skulle han träna för att bli BMX proffs sa han..  :)  sedan promenerade jag lite ner mot staden, och han fick cykla! han tyckte det var kul att cykla på asfalt.. det är annant än lervällingen härhemma i byn...  :)

nu ska jag kolla lite program på datorn.. puss & gonatt!


Hampus tränar på att bli BMX proffs i rampen!


Söt Saga!


Söt Alfons!


betongklumpar & småhjärtan!


Angelica-betongblanderskan !


jag försöker mig på att forma lite betong!


Vilken soldag!

Ja vilken soldag det var igår! underbart!

vi var utomhus hela dagen nästan, jag tog en kratta härhemma i tron om att jag nog skulle kunna kratta liiite iallafall...  hehe.. men det blev väldigt lite, men bättre än inget alls!

man blir finurlig när man inte klarar vissa grejer har jag insett.. igår tog jag & satte mig på altanen, fick blomlådorna & jorden alldeles nära mig, sedan trixade vi till det så att jag utan att antränga mig allt för mycket klirrade att plantera alla penseer! så fint blev det! man tänker ut lösningar på det mesta faktiskt! sedan målade jag faktiskt en blomkruka/trehjuling oxå! dalablå, vart hur gulligt som helst, kommer ev bilder sedan!

och nu när snön smält bort, så kan barnen äntligen vara i sin koja i våran lill-skog !  numera ser man nästan inte röken av kidsen, de grejar & bygger & fixar i sin koja med grannbarnen!

jag gick dit & kollade igår, och de visade mig att de gjort sängplatser-av halm, pekade ut deras toaletter..  :)  nu håller dom på att fixa sittplatser, av brädor- det blir jättefint! jag fick en egen nyckel dit oxå...  :)  en kotte som de täljt av så den är formad som en nyckel..  :D

jag gillar att barnen vistas ute mkt !

Idag ska Hampus ta hem en kompis, Noak, och jag ska strax iväg & träna lite... var iväg i går oxå, känns ganska OK..

 

Imorgon efter jag lämnat barnen på skolan skall jag ner till Angelica i Björkå, hon skulle visst göra något med betong- gjuta figurer,hjärtan & annat man kunde forma till... ska bli kul ! där blir jag nog tills jag ska hämta barnen!

längesedan jag var till min Angel..  <3

nä nu måste jag hä ner mig på niphälsan... idag siktar jag på att cykla 30 min !  :)

 


Härliga Söndag!

Idag har varit en av de härligaste dagarna på länge!

Dagen började med att Anton fick hit en kompis, sedan har vi varit utomhus mest hela dagen.. pysslat på så gott jag kunnat, plockat bort lite skräp,pinnar & annat rat från tomten..men mycket är fortfarande kvar.. har även smårensat lite i rabatterna,lagt lite pinnar på majbrasan här i byn...

sedan fick jag en mycket glad överaskning, mina föräldrar kom hit en sväng med Milo-min lilla gullebubbe.. och så hade de med sig en massa penseer & plantjord till mig.. de är ju för snälla & gulliga mina älskade föräldrar..jag blev jätteglad !! så nu ikväll har jag & Hampus satt dessa i blomlådorna på altanen, jättefint blev det.

Sedan idag har jag varit på Hampus 1:a fotbollsträning utomhus! så roligt & skönt att sitta i det mysiga gräset & känna solen i ansiktet! småkillarna var jätteduktiga, våra  små "Hajar" !

Ikväll har Hampus blodat ner studsmattan oxå... stackarn... men olyckor händer så lätt.. det såg värre ut än vad det var.. han & grannpojken råkade hoppa in i varann, och Hampus läpp kom ikläm däremellan... därav blodandet... men efter en isglass var allt tip top igen!  ingen fläskläpp vart det !

men Hampus är ju så himla rädd för att blöda, så det vart lite tårar.. lillbubbas..

sitter & tänker på smärtrehab nu oxå... tänk, om ungefär 3 veckor sitter jag kanske på patienthotellet i S-vall... jag längtar verkligen! har hört så mkt bra om detta!  de ska visst ha kanon-sjukgymnaster,kuratorer & föreläsare där!

kommer bli riktigt pissigt att vara ifrån barnen... men det är ju inte så långa perioder.. första veckan skulle man visst vara där hela veckan.. men resterande veckor åker man ner ett par dagar i stöten... jag tror verkligen på detta!  och är tacksam över alla fina människor jag har omkring mig, som har stått ut med mitt hemska humör under alla dessa år jag haft ont... jag känner mig som värsta gnällkärringen... men jag har faktiskt försökt bita ihop så gott det går... men ibland orkar man inte vara glad... nu har jag haft en skitpissig humörpeiod ända sedan i december, när det blev värre med ryggen... men alla fina människor omkring mig har stått ut.. hoppas jag inte skrämmer bort folk bara... jag är faktiskt snäll & rolig- egentligen...  :) bara inte just nu..  :)

är för himla skönt att ha bloggen & skriva av mig mot iallafall...

nu ska jag sussa!

puss & kram!


Soool!

Härligt väder ute idag! fast inte så himla varmt, inte än iallafall!

grabbarna , de 2 äldsta vaknade vid 5:30... pigga & alerta.. :)

de 2 mindre killarna sov "ända" tills 7 tiden.. sedan dess har det varit full speed härhemma!

dataspel,studsmattehoppande... varvat med lite pannkaka är vad som har hunnits med! de hade "Talang" tävling ute på mattan...  väldigt duktiga var dom!  :)

Nu ska jag strax skjutsa hem killarna till Forsmo, sedan drar jag & Anton, Hampus til Sandra en sväng, efter det åker vi nog en sväng till min mor & far oxå!

sedan kommer vi noig hem lagomt tills T klivit upp.. han har jobbat natt.

Åh vad jag blir sugen att plantera lite blommor nu! tänk om jag haft lite mer pengar... kanske ska önska mig presentkort på bodens när jag fyller år...

det ser så jädra trist ut med dessa halvdöda ljung som jag har i lådorna på altanen... och jag skulle vilja kunna kratta oxå! alla dessa "vanliga" göromål... varför ska det vara så jädra svårt ! nu vill jag ha en bra & stark rygg igen!! jag tränar & gör alla uppgifter jag fått, men jag tycker inte det händer nånting.... blää!

nä nu drar jag ut i solen igen..jag blir ännu mera rastlös nu när jag är sjukskriven... less less less...

kram på er!


Fredagsmys!

Inatt har jag blivit förpassad till soffan i vardagsrummet!  :)  alla sängar är upptagna av övernattande barn !

syskonen Molinder är här hos mina grabbar, och de ligger & fnittrar för fulla muggar just nu..  :)  ikväll har det verkligen vart full fart härhemma... 6 barn som lekt & haft så mysigt tillsammans.. jag mår så bra av att se hur bra kompisar grabbarna har... det värmer i hjärtat..

Annars idag har vi vart på badet med grannarna, det var faktiskt rätt lugnt & skönt på badhuset idag !  jag var oxå i vattnet en sväng faktiskt!  :)

men jag tycker att vattentempen blir kallare & kallare på det där stället- synd det.

när t.o.,m barnen reagerar på det.. men de badade iallafall 3 timmar idag.

sedan for vi & inhandlade pizza till middag, en alldeles utmärkt fredagsmysdag alltså!

Nu när alla barnen somnat hade jag tänkt jag skulle se en film: " Meteor Apocalypse" verkar rätt bra.. science fiction som jag gillar!

imorrn ska vi till min lilla trollunge Sandra <3 som fyller 34 år ! wohooo! jag är så glad att de flyttat hem igen från alla år i Skellefteå... även fast jag inte har hälsat på henne här i sitt nya hus så  ofta som man borde.. men det ska nog bli ändring på det , jag lovar här & nu att bli bättre på att hälsa på mina vänner !  :)  så fort jag blivit piggare vill säga...

nä nu dax för film!

förresten, fick mail idag från min sjukskr.kooordinator, hon skrev att nu var alla papper ivägskickade till smärtis i S-vall, så nu borde jag höra ifrån dom om ca 2 veckor ! tjohoooooo!!!

puss & gnatt!


Grattis Alfred & Fabien 8 år idag!

Hej på er vänner!
Idag har vi vart hos Alfred & firat honom !
tänk att lillkillen har blitt 8 år !
Som vanligt fick vi såå himla gott fika av Madde... mumma !
skall härma hennes marängtårta när jag fyller år..  :)

Annars idag har vi inte gjort så mkt... Hampus har varit med Elias, de har hoppat studsmatta i flera timmar... att de orkar !  :)
Vi-läs Thomas...  :) satte upp mattan igår, efter mkt tjat från barnen, som helst skulle vilja ha haft uppe den hela vintern... men tillslut så kom den upp ! och nu hoppas det friskt härhemma! 
det är ju bra motion oxå!  önskar bara att jag har kunnat hoppa oxå..

Nu ska jag kolla på lite repriser på datan...
Kram!

Alfred 8 år!!


Gurra!


Lilla gull-trollet Gustav!


En Ängel på besök..

Idag har min Angelica varit här med sina gullegrisar Alfons & Saga !

man märker att det inte är så ofta man ses.. shit vad barnen hinner växa ! sötnosar...  :)

Jag fick ett superfint kort som Angelica hade målat till mig... åh vad fint det var!! sedan fick jag 2 stooora burkar med Ben & Jerrys... smarrigt smarrigt!!

Vi hann iallafall surra en stund, och nu har jag LOVAT att åka till henne nästa vecka-och det ska jag hålla!

Sedan har vi varit på Antons fotbollsträning, grabbarna tränade som vanligt mycket bra! det märks att de är fotbollssugna efter en hel vinter utan fotbollsspelande...  :)

Nu har jag legat & kollat på en väldigt bra film.. " Dorian Gray" gillar man "Twilight" filmerna, så kommer man nog att gilla denna film oxå...

Fick mina sjukintyg idag oxå... nu är de förlängda till den 30/5... sedan är jag förhoppningsvis på Smärtis efter det!

Jag har även fått en ny värkmedicin idag.. ungefär samma som jag har, fast starkare.. och så är det depåtabletter, vilket menas att de fördelas i kroppen under dagen, en längre verkningstid alltså- kan nog bli bra det.

Nä nu ska jag lägga mig... är trötter...

kram på er alla... vart nu än har tagit vägen mina kära läsare.. ni som var så duktiga att kommentera mina inlägg en gång i tiden... jag ser att jag fortfarande har många som följer mig & mina händelser i livet.. men ingen vågar skriva ens ett endaste litet hej... trist tycker jag..

 


Fina kortet min Angel gjort till mig... <3


<3


Mumma!


WIIIIIIHOOOO!

Goderafton vänner!

Idag skickas min remiss till Smärtrehab I S-vall iväg!! finally!!

Var på team bedömningen idag, med mina läkare,sjukgymnast,& Sjukskrivningskoordinatorn.. var lite nervös innan, men det var som vilket vanligt möte som helst, var över på en halvtimma...

De var rörande överens allihopa om att den bästa rehabiliteringen för mig är den sk multimodala rehabiliteringen- betyder i stora hela att jag får ett team bestående av läkare,sjukgymnaster,kuratorer & psykologer runt omkring mig som ska hjälpa mig på Smärtrehab i S-vall! för det är så att nu i dagarna flyttar smärtrehab från H-sand till in på Sundsvalls sjukhus!

Så inom 4 veckor skall jag nog få kliva in genom portarna på S-valls sjukhus ! känns så himla bra om jag får säga min mening...

rehab-tiden ligger på mellan 6-8 veckor, den 1:a veckan man är där, får man göra ett schema över hur jag skall vara där, vad jag ska göra,tider .. mm.mm.... detta känns mkt bra!

att få denna "push" att verkligen få proffesionell hjälp att komma igång, det betyder supermycket för mig... efter att ha gått i så många år ( 8 år) med daglig smärta, varav 5 av de 8 åren har jag ätit värktabletter varenda dag.... så jublar jag inombords över att äntligen ha blivit hörd !!!

Nu jäklar blir det åka av mina vänner!

vi gjorde 3 mindre mål som jag vill uppnå.. det första var att jag vill kunna leka & sporta med barnen som jag inte kunnat på länge... sedan att bli stark i ryggen.. samt att få mindre smärta.. dessa mål skall kunna uppnås var vi överens om !  :)

största huvudmålet var givetvis att jag ska kunna komma tillbaks i mitt jobb!

Nu kan allt bara bli bättre .... förhoppningsvis--  :)

Kram!


Helgen som varit ..

God afton vänner!
I helgen har vi haft det riktigt bra!
I fredags fick vi ett besök av bror & Milo, blev lite fika & lite lek, nu har ju våran grävare ute i vår sandlåda tinat fram, så den är ju Milo helt besatt av, så han blev ju glad!!
Sedan blev det lite TV tittande, "Talang".. skulle kolla på nya serien "Modern Family" som skulle börja visas på 4:an .. men missade det.. nu är jag liiite less över att de inte lägger upp den på TV4Play.. hade ju vart bra, så man fick se den..jag tror det kommer bli en superbra serie!

Lördagen spenderades i största del på Valla- grabbarna hade Innebandycup hela dagen.. guuud så spännande det va ! jag höll på & få hjärtproblem av alla nerver !  :)
Hampus lag Hajarna, blev 3:a i deras grupp ! jättebra av småkillarna!
Antons Superhjältar fick silvermedalj! helt fantastiskt bra gjort av dom! grabbarna spelade verkligen hur bra som helst, varenda match!
Och jag är så fashinerad av Anton , som trots sina stygn i handen, promt skulle pröva stå i mål... men shit vad bra det gick för han! Han räddade 5 av 6 st straffar ! skitbra gjort!
Hampus dag var räddad oxå, han fick ju göra as-snygga mål...  :) så sa han ...  :)
efter innebandyn var det raka vägen upp till Kuben, där Hampus fotbollslag skulle ha första inneträningen för säsongen, så kul & se småttingarna!
När vi väl var hemma, efter att ha blivit bjudna av min snälla mamma på tacomiddag, var vi hyffsat trötta allihopa... min rygg var helt död... även fast jag inte gjort något särskilt.. var jag så spänd & hade så himla ont... pissigt..

Idag Söndag har jag legat & vilat ryggen en bra stund på förmiddagen, sedan vid 13 tiden skjutsade jag Hampus på kalas hos Marcus, där hade de fått träffa på en trollkarl minsann!
Anton har fått sina stygn tagna idag oxå!
det gick hur bra som helst... han var lite nervös innan.. men efteråt sa han att det varit en baggis!  :)
såret har läkt helt, det enda man ser är ett streck, samt märken efter stygnen... han lär nog få ett litet ärr där.. men det ligger precis i linjen i handen, så det kommer inte att märkas alls!
Efter Stefan tagit stygnen på honom, var det raka vägen upp till kompisen i Långsele, där var han tills nu ikväll...
Hampus & Elias har lekt härhemma hela dagen tillsammmas,  jag kan inte låta bli att emellanåt tänka på hur fort tiden går... jag tycker att mina barn nyss var 3 & 6 år... åren bara tycks flyga iväg... tänk.. om 7 år kommer Anton börja övningsköra bil !! helt sjukt!!
jag blir nästan lite rädd när man tänker på hur fort tiden går... men jag är så tacksam & lycklig över att ha umgåtts med barnen & hittat på alla dessa saker vi gjort... jag tycker verkligen jag varit en närvarande mamma...
nu när jag inte klarar av lika mycket..får jag nästan ångest... men då försöker jag tänka på att jag duger som jag är iallafall... men det är inte lätt..

På tisdag är det dax för team bedömningen för mig.. då får jag reda på vad de tänkt göra med mig... nervigt...

Nä nu har jag skrivit en massa goja igen.. :) måste lära mig att hejda mig...
kramar till er alla!

Liten Anton... 5 år sedan... :)


5 år sedan... :) liten Hampus !


Jag fick ett vykort...

Åh vilken rolig överraskning jag fick när jag hämtade posten idag!

Ett jättegulligt vykort låg däri... till mig!

en av mina underbara arbetskompisar hade skrivit ett så sött vykort till mig, sådan uppskattas vekligen! jag blev jätteglad! Tack Monika! <3

Annars idag har jag & Anton varit på det årliga utvecklingssamtalet med fröken! och man blir ju så stolt så det är inte sant !

han fick sådant beröm för sin positivitet, snällhet, alltid glad & hjälpsam.. jätteduktig i skolan... och man riktigt såg hur han växte när fröken sa alla dessa fina ord om honom...   <3

Sedan efteråt skjutsade jag honom till sin kompis Fabien i Långsele, där stannade han ända tills 19 tiden..  :)

Hampus har haft Elias här hos sig, de har lekt & varit så gulliga-som alltid !

Ikväll har vi äntligen fått spelschemat till innebandycupen på lördag oxå!  "Hajarna" kommer att spela 2 matcher, ev.fler beroende på placering, "Superhjältarna" skall spela 4 matcher, sedan även där kan det bli fler matcher beroende på placering... ska bli jättekul dag verkligen!

Sedan ska Hampus på en klasskompis kalas på söndag så vi har fixat present till honom oxå idag..  :)

Nä nu ska jag kolla lite på Simon & Thomas lite innan jag sussilussar... kram på er!


Jädra skiiiit!

Kul.. nu ligger jag helt standsatt i soffan.. jag hade så himla ont imorse, så T fick skjutsa barnen på skolan.. varför blir det såhär.. jag är så himla less på dessa bakslag, eller vad man ska kalla det.

och nu har jag ont på alla ställen samtidigt.. ländryggen, ljumsken,bröstryggen.. det är fan så man bara vill grina...

tur att man numera är van vid att ha konstant ont.. det ordnar sig nog... ligger jag bara & tar det lugnt så går det väl till sig... men hur tråkigt är det inte & ligga still... att inte kunna göra det man vill... 

jag är verkligen inte kompis med min kropp nu... jag hoppas nu på att team bedömningen på tisdag kommer att bli bra! att jag får något riktigt svar på vad de ska göra med mig... kanske kommer dom att skicka mig på psyket..  :)

Nä nu ska jag fortsätta att inte göra nånting....


Våren är kanske kommen?

Ska man våga tro att våren har kommit?..  varmt & härligt har det iallafall varit under dessa 2 dagar !

idag fick Anton brev från badet i Ö-sund.. han blev jätteglad !  han fick 4 fribiljetter dit, som lite "plåster på såren" en fin gest av dom tycker jag!

Sedan idag efter skolan, så for jag & killarna upp på skedom, hämtade Milo på dagis, sedan drog vi till min mor & far för att grilla lite korv & pinnbröd ! det var verkligen superhärligt!

grabbarna fick testa att kliva i sina nya inlines oxå... det är ju forfarande så grusigt på asfalten , så det går ju inte så himla bra & åka..men en liten bit kunde de åka på ! 

Ikväll har det blivit en tidig läggning för mig, har en pissig ryggdag kan jag lugnt säga.. enligt sjukgymnasten har jag varit FÖR ihärdig med mina försök till träning.. va fasen.. det enda jag gjort är ju att cykla på träningscykeln 20 minuter 2 dagar efter varann.. för jäkligt att det var för mkt för min rygg !  jag sa till henne att jag inte tyckte att det blev något bättre med min rygg, då sa hon att jag fick lugnt räkna med minst 8 veckor till innna jag märkte någon skillnad... suck! jag vill bli bra NU ! helst för 3 månader sedan...  :)

nä nu ska jag lägga ner mig & kolla på nåt program på datorn... jag är less,less less....


Glad Milo & farmor i grillkåtan !


"Allt om resor"

Jag har fått en ny favvoblaska !  eftersom jag är en läsmal av störta rang, jag läser precis allt jag kommer över... helst böcker, tidningar av alla de slag, men även baksidan på mjölpaketen går bra!  :)

Idag var jag upp till min mor & drack en kopp kaffe, då hittade jag en hel höööög av denna tidning: " Allt om resor"  nu är det ju inte så att jag är en tät människa som reser omkring allt som oftast.. tvärtom... men denna tidning får mig att drömma mig bort till de varma breddgraderna nåt så härligt mycket! en underbar tidning som det står en massa intressanta reportage i ! jag lär nog låna flera av dessa av mina päron..   :)

Annars idag har Hampus & Elias lekt på som bara den.. Piff & Puff där...  :)

klockan 6:02 imorse fick jag ett sms av min andra son... han sovde hos en kompis inatt.. då tyckte han att jag skulle få veta att klockan 6:02 var de vakna därborta i Formso...  :)  själv somnade jag om rät kvickt..  :)

Han hade haft det jättebra hos Erik, jag & lilleman hämtade hem grabbarna hit till oss vid 14 snåret, innan vi hämtade dom, stack vi in en sväng till Madde i Granvåg & kollade på nyfödda killingar-- så söta!

Ikväll har jag hjälpt Anton & duscha oxå.. ganska krångligt tyvkte han att det va.. men det gick bra tillslut.. jag satte på ett nytt bandage utanpå den "innersta" omläggningen oxå, Anton gav mig en massa komplimanger om att han tyckte att jag "ägde" på att lägga bandage...  sötunge!

imorrn är det skoldax igen.. jag tror nog grabbarna ser framemot skolan liiite iallafall... :)

Själv ska jag till sjukgymnasten en sväng imorn...

Kram!


Tiramisu!

Åh äntligen har jag fått smaska på en Tiramisu!

Hade aldrig tidigare smakat det, men har alltid velat det.. men jag har inte idas gjort det nångång.. vilken tur jag hade ikväll då, min bror hade gjort 6 jätteportioner av detta smaskiga, och jag fick fara dit & hämta mig en stoooor skål! nu har jag provsmakat, och det var verkligen en smaksensation, mkt bra gjort av lillebror! tack!

Annars idag har jag & grabbarna varit upp på skedom en sväng & fikat hos min pappa, sedan for vi & kollade på lite fotboll uppe i Kuben, vår granne var med i sollefteålaget, och de vann hela DM:et !
mkt bra fotboll av småkillarna!

Sedan har vi fått låna Elias som ska sussa här tills imorrn, han & Hampus är som Piff & Puff.. de är så söta !
Anton han fick jag skjutsa till Forsmo, till Erik, som ringde & ville att han skulle komma & sova över.. förhoppningsvis går allt bra med handen & så... det gör det säkerligen!

Nu kollar jag på Körslaget.. det är gospeltema... I Love Gospel... synd att körerna hitills inte är så bra... 

förresten... vår katt har kommit tillbaka! så det var inte den som hade blivit tagen av räven i skogen! hurra !

Nä nu ska jag se om killarna ska göra sig redo att hoppa i säng eller inte... jag tippar på inte..   :)

Kram & Kärlek till er alla!


Godkänd stämplad! :)

Goda natten på er vänner!

idag har jag avrt på hälsokoll hos skolsyster med Hampus, och pojken var fullt frisk, inga fel alls på honom- alltså, precis som jag trodde! han hade fullgod syn & hörsel, fast han hörde lite dåligt på de höga ljuden, antagligen pga att han 'är förskyld, hon sa att det var ett vanligt fenomen.. så han ska göra ett till hörseltest om några veckor, men hon tyckte det var så marginellt lite mindre han hörde, så det blir nog inga problemos!

han följer sin längd & viktkurva exakt som han borde, och han var sååå himla duktig hos skolsköterskan så!

Annat idag.. ja, Anton hade fått för sig att han skulle följa med & kolla på sina kompisar som spelar handbollscup i S-vall imorrn, de skulle åka kl 6 imorrnbitti.. och bli borta hela dagen... så han skulle åka med en annan kompis dit, men så innan han skulle till att somna, så ångrade han sig... han började vela lite... funderade mkt på om han skulle komma bort..ramla & slå handen ännu mera... ja, en massa saker.. så tillslut kom han fram till att han ville stanna hemma & vila handen.. bra tänkt där av min kloke son tycker jag!  tyder på ett mkt moget & klokt tänkande anser jag!

En annan mindre rolig sak som kan ha hänt idag är att det verkar som om vår kattmamma, vår äldsta katt, har blivit tagen av räven..

hon gick ut som vanligt vid 2 tiden idag, vid 7 tiden ikväll hade grannarna gått på prommis i skogen, och då hade de hittat en katt-svans.. långhårig & svart, samt att det låg inälvor bredvid, och rävspår runt omkring.. visst, det kan ha varit en annan katt, men det finns inga svarta långhåriga katter här förutom våra, och hon har fortfarnade inte kommit tillbaks.. så risken är stor att det var hon.

har inte sagt något till barnen ännu... får vänta & se..

Nu ska jag kolla reprisen på Solsidan... sov gott alla!


Anton-storkämpen !

Anton har sovit jättebra inatt, han hade ont i handen när han vaknade, men han fick lite alvedon, sedan vart det bra.. han kämpar på bra med en hand..

men ännu har han inte fått grepp med påklädningen, så den hjälper jag han med.

iochmed att han inte får använda handen, och dessutom är högerhänt, så blir det ju lite problematiskt, men jag tycker han fixar det mesta jättebra! han har kommit på hur han ska hålla gafffeln mellan lång & ringfingret! mycket smidigt !

han har haft en kompis här idag, så han har haft annat & tänka på , de verkade ha skoj även fast de inte kunde busa på som vanligt..  :)

Hampus har oxå haft Elias här idag, sedan kom även Madde på besök & hade med sig fika.. vilka fina vänner man har alltså... jag är så tacksam över att ha fina Madde som min vän..  <3

Idag har jag oxå varit en sväng på niphälsan & cyklat lite, samt gjort de andra övningarna.. tycker själv inte att jag gör några framsteg.. men vi får ju se nu den 20:e.. då jag sak på team bedömningen.. då ska det bestämmas om de ska skicka mig till H-sand eller till S-vall... bra att det iallfall kommer att bli något !

sedan har jag varit upp till min faster & fått en massa jättefina märkeskläder till Anton, som Lucas har haft.. Anton vart superlycklig över alla kassar med coola kläder !

imorrn bitti ska vi med Hampus på hälsokontroll- de har det när barnen börjat i förskoleklass.. ska kolla hörsel,syn,längd, vikt mm.mm... såklart tycker Hampus INTE det ska bli så kul... han är ju inte så förtjust i undersökningar överhuvudtaget... men det lär nog gå bra.

Nu ska jag kolla på lite repriser på datorn... puss på er!


Ö-sund..

Ja ni vänner... vilken jädra resa detta blev..

gårdagen var jättemysigt med att barnen shoppade lite, vi käkade middag ute, sedan gick vi tilll Magnus lägenhet & smaskade glass & såg film innan det var dax att sussa!

idag var det ju meningen att vi skulle bada på deras äventyrsbad... vi for dit vid 11 tiden... vid ca 11:45, ramlade Anton så himla olyckligt att han på något konstigt vis, skar upp halva sin högra hand.. herregud vad skraja vi blev! blödde nåt otroligt från såret.. vi såg på en gån att det var akuten som gällde.. Thomas sprang snabbt till en badvakt med Anton, så de la om det provisoriskt.. tills kirurgena på akuten skulle titta på det.

sedan skyndade jag för att byta om så jag kunde köra med Anton till sjukhuset i Östersund...

väl framme på akuten var det nästan kaos... hur mkt folk som helst...  folk låg i korridorerna.. att det ska vara så på svenska sjukhus! ta in mer folk för fasen !

Vi fick komma in på en första bedömning rätt snabbt, där konstaterade dom att Anton måste sys, såret var ganska djupt, ett par centimeter... det är rätt mkt i handen det...  huvva !

de trodde att han skulle behöva sy ett par stygn... det blev 5 stygn till slut innan de var färdiga..

men innan han fick komma på ortopeden för att sys ihop.. fick vi sitta i : håll i er...   9 !! timmar ...

på akuten & vänta.... fy fasen...  att de inte ens bjöd Anton på något att äta heller.. skandal !

som tur va hade jag pengar så vi köpte nån macka & en dricka till han.

Men Anton va så himla duktig hela tiden... gullepojken..  <3

och han blev så stolt när doktorn sa att han var det bästa & duktigaste barnet han hade sytt någon gång !

det värsta var när de skulle bedöva... ush!  sticka in en nål i såret... men Anton bet ihop !

själva syningen gick oxå bra, han räknade varje stygn Anton...  :)

Sedan när klockan var 21 kunde vi äntligen lämna sjukhuset för att fara så¨Anton fick äta pizza innan vi for hem!

Nu ska han vila handen, han lär nog få det jobbigt, han kan ju inte använda högerhanden alls nästan just nu... stygnen skall tas om 12 dagar..

han kommer att missa handbollscupen... det tyckte han var lite trist.. den är ju i S-vall nu i helgen..

men huvudsaken är att han blir bra i handen !!

nu är han mest ledsen över att det spänner så hemskt vi stygnen... men han har fått smärtstillande nu innan han somnade, så det blir nog bra.

hoppas några kompisar vill komma & hälsa på han nu imorrn eller nåt.. han ville det, han är nog ganska kompis-sugen..


Äntligen ute från Ortopeden på Akuten !! med omsydd hand...


Så här trött & less var Anton efter 9 timmar på akuten i Östersund.. :(


Anton & Thomas myser..


Hampus körde på med det obligatoriska badandet hos Magnus.. :)


S-vall!

Igår for vi till S-vall för att hälsa på barnens farmor & farbror,faster & kusiner!

det var en supertrevlig & mysig dag!

först när vi kom till S-vall var det att åka till Media Markt & Toys r us, för grabbarna hade ju storbörsarna med sig...   :)

de fick pengar av min mamma & pappa till att inhandla inlines, så det gjorde dom, supersnygga & bra verkade dom!

sedan shoppade dom nya Wii Sport Resort, vilket kanonspel alltså!  helt ortoligt vilka grejer det finna! dyrt var det, men det är nog pengarna värt...  de har blitt som tokiga i det spelet redan..  :)

på toys r us handlade Hampus upp alla sina pengar... på en enda sak.. eller det var ju 10 saker i, han köpte Ben 10 -gubbar...  han älsakr Ben 10.. så då köpte han dessa gubbar..  så det var han väldigt nöjd med

Anton han ville spara sina pengar tills vi åker till Östersund- som vi är på väg nu till!  bara de andra i min familj blir klara snart..   :)

efter shoppingen i Birsta åkte vi sedan ut till barnens farmor, där var vi sedan ända tills kvällen, det var jätteskoj, blev bjudna på god middag oxå!

vi kom hem vid 21 tiden, då kunde jag nästan inte kliva ur bilen.. men jag haltade in & la mig på soffan & kollade sedan när grabbarna spelade nya spelet ända till 24 !  så de sov mkt länge idag...   :)

Nu är vi som sagt på väg till min kusin Magnus Mårtensson, i Östersund! vi ska sussa över där i hans nya lägenhet tills imorrn, sedan blir det att bada hela dagen lång på deras äventyrsbad ! så trist att jag inte kommer att kunna åka några skojiga kanor.. men jag trivs bara jag får se barnen ha skoj!

jag garderar mig med att ta med kryckorna om det blir så illa att jag måste anv'ända dom... men igår behövde jag inte det, och vi gick ändå en hel del... vistt fick jag ont som fan, men jag e tjurig jag!

Nä nu tror jag att de andra börjar bli klara... dax att sätta sig i bilen... många kramar till er alla!

& ta hand om er...  <3


Skylla sig själv...

Jaha... så sitter jag här igen då, efter att än en gång inte ha lyssnat på min kropp... idag var det ju så härligt väder, så när jag hämtade upp barnen hos mor & far, tänkte jag att en liten prommis medans barnen cyklar, kunde ju inte skada.. jag gick inte långt alls... men antagligen räckte det för att just nu har jag så ont att jag knappt kan gå ordentligt.. hoppas det ger med sig..jag är såååå less på att ha denna konstanta smärta hela tiden... man kan ju säga att jag har ont exakt hela tiden, bara mer eller lite mindre... tur man har barnen som lyser upp ens tillvaro.. och fina familjen..vännerna..

Idag har jag & killarna sutttit ute på altanen & käkat lunch.. så himla underbart väder.. solen riktigt brände oss i ryggen...  :)

Imorgon skall vi åka till S-Vall , barnens farmor bor ju där.. sedan ska barnen få handla lite för sina sparpengar i börsarna... det som står på önskelistan är : Nya Wii-Sport, samt lite andra saker..   :)

Sedan skulle vi visst äta hos barnens farmor, sedan blir det hemfärd... hoppas att jag pallar denna dagen utan större besvär...

Sedan på tisdag ska vi fara till min kusin i Ö-sund, sova över där, sedan ska barnen få bada på Storsjöbadet, deras favvo-äventyrsbad ! så det kommer nog bli ett par roliga dagar för killarna!

Nu ska vi kolla klart på film, jag & mina troll!  <3


PRECIS så här mår jag nu...


Påskafton & hockeyavslutning!

Hallå mina vänner & andra jag känner & inte känner!

Idag har vi haft en fantastisk dag!

Att jag nu får lida för detta, ligger helt stött i soffan.. kan inte röra benen... får ju så när jag gått för mkt .. mina artroser i ryggen mår inte bra av att jag går just nu..   :(

men det struntar jag i !  för idag har vi haft såå mysigt , jag & grabbarna!

imorse for vi på Antons hockeyavslutning, det bjöds på grillat & pulkåkning, åsså fick alla duktiga killar varsin fin medalj.. som Anton vart så stolt över!

det har ju vart en härlig dag idag!

sedan for vi hem fram emot eftermiddagen, då va det dax att börja fixa påskmiddagen som jag bjudit min kära familj på!

mor & far kom hit vid 18 tiden, sedan när vi ätit, kom brodern, Bettan & Milo hit oxå på lite efterrrätt! så underbart att ha sin suveräna familj runt om sig när man inte mår så bra.. det lyfter verkligen mig,.. jag skrattade så jag grät nästan ! :)

nu sitter jag här i soffan i min ensamhet.. T har farit på jobbet, grabbarna hängde med mormor & morfar hem för att sova över där inatt.. de ville det så jättegärna, så då måste de ju få det !  :)

jag ska hämta hem dom imorrn på dagen.

nä nu ska jag kolla klart på " Körslaget"

många kramar till er alla, speciellt till en liten tjej jag nyss börjat följa på hennes blogg.. som har det väldigt tufft nu.


Hampus på brädan!


Massor med folk på hockeyavslutningen!


Full fart!


Långfredagen!

Sitter just nu & begrundar jesus död & återuppståndelse... eller, näää inte riktigt faktiskt..

sitter faktiskt & kollar på "Amigo" med Hampus..  :)

idag har vi vart upp till mor & far & målat lite ägg, och haft trevligt!

nu ikväll gör vi absolut ingenting... tar det lugnt bara..

imorrn förmiddag är det hockeyavslutning för Anton, då ska vi upp på remsle & bli bjudna på grillning & så skulle de visst åka pulka. kan ju bli en trevlig stund..  :)

imorrnkväll kommer mamma & pappa hit & käkar påskbord med oss, sedan skulle visst bror & familj sluta upp när det vankades efterrrätt tror jag...

Nu säger jag adios... på återseende...


The Påsk-kärring !! :)


Vacker påskbukett fick av mor & far !


Fina påskblomman jag fick av Madde, och Antons fina påskkäring !


min mor i full koncentration.. :)


Vackra målade påskägg!


Fantasifulla barn.. här byggs det bil-hopp! :)


Härlig kväll!

Ikväll har vi haft en mysig kväll!

9 ungar & 4 vuxna.. kan inte bli bättre !

barnen & papporna fastnade totalt vid Wii Sport..  de såg för roliga ut alltså!  och duktiga var dom oxå! barnen var nästan snäppet duktigare än de vuxna i sällskapet..   :)

Madde & jag satt & surrade i köket mestadels, mkt trevligt!  så fick jag en sådan underbart fin påskblomma av dom oxå... de är ju för gulliga alltså.. jag skattar mig väldigt lycklig som har så fina vänner... ni betyder mkt för mig ska ni veta..  <3

allt fika gick åt, det är ett bra tecken..  :)

de stannade tills 20 tiden, sedan trodde jag att mina barn skulle vara trötta.. men icke! de var vakna ända tills efter 22...  Hampus ville absolut att jag skulle spela en 9 rundors golfturnering mot honom...  så det gjorde jag.. mina svingar är för tillfället inte bra kan jag säga! jag förlorade med +32 mot hans +21... alltså slut summa: jag suger !  :)

nu har jag legat & kollat på en massa avsnitt av " Det Okända"... alltså jag har fastnat för det programmet nu... sedan jag var på healingen för nån månad sedan .. så började denna besatthet...  :) elller besatthet,, jag är rättare sagt mera öppen & intresserad...

men nu MÅSTE jag sova... kram på er!


Grattis söta lilla farfar 86 år !


RSS 2.0