Gott Nytt År önskar The Hjältafamily!!


baddag!

idag har vi vart på badhuset med familjen Edman, i hela tre timmar plaskade vi runt!
vi hade det himla mysigt tillsammans där!  barnen var vänner hela tiden!  :)

efter detta var det middags tajm, så vi for hemöver för att fixa det, mitt i maten , så att säga, dök min faster & min kusin Natta upp, T hade visst glömt att säga att de skulle komma & gratta Hampus.....  hehe...  jaja, de fick titta på medans vi åt, sedan dukade jag fram lite fika!  & Hampus visade de fina saker han fått både i julklapp & presenter!efter en stunds surrande , så var det dax för dom att åka hem.
nu sitter vi & väntar på barnens farbror, som ska komma & gratta Hampus!

imorrn är det nyårsafton! tänka sig, att året gått så fort...
T & barnen skall upp på skedom & käka med min moder & fader, medans jag sliter på arbetet...hehe...
sedan när jag slutat vid 21 så ska vi hem & smälla lite smällare!  & smaska chips & gotta i stoooora lass!
det är ju bra att jag jobbar kvällen äben på nyårsdagen, bra att slippa kliva upp tidigt efter en nyårsafton.....  :)

nä nu ska jag plocka fram mera fika!
kramen!

hampus visar upp sina muskler! :)


Anton hänger i trampolinen!


Hampus i simmartagen!


snoooooorigt värre!

huvvaligen!  Anton & jag har en begynnande snorattack på gång tror jag.... inte bra..   men det känns inte så mkt, bara det där irriterande pirrandet i näsan, samt lite täppa.... men det är pissigt iallfall!  tur är att vi ( verkar) ha sluppit kräksjuka, som så många verkar bekymras av.... ush!
idag har jag jobbat annars... T jobbade kväll, så barnen skulle vara fyra timmar på fritids idag, döm om deras förvåning när de såg att de var endast 4 !  barn på hela rödsta förskola!! T sa att det var mer personal än barn där... hehe... det är ju bra på ett vis, då kan personalen ägna sig totalt åt dessa barn!  :)
mina grabbar tyckte iallfall att det hade vart kanon där!  de hade fått fika go-fika, gått på roliga prommisar med fröken, spelat spel, sett på DVD !  så lite förmånligt hade dom det där, såhär i mellandagarna!  :)
men så är ju våra barn bara annars i vanliga fall, bara på dagis/fritids ett par dagar i veckan, så det är nog därför som killarna tyckte att det var så kul där idag!
de skulle ha vart där på fredag oxå, men då är min pappa ledig, så barnen skulle få sova där, på torsdagen, sedan leka med moffa hela fredagen när vi jobba!  :)  de fick välja, fritids eller mommo & moffa...tufft val..  :) för hur mkt de än gillar fritids-så smäller det MKT högre med  att få vara med mormor & morfar!
imorrn ska vi på badhuset är det tänkt!  så hila längesedan som vi var där !  jag & killarna ska åka dit på en gång när dom öppnar kl 13, & bada, bada,bada!!!!!
men först innan ska vi på en trevlig åktur upp på sopstationen & kasta en hel massa skräp..... blev ju en hel del papper & kartonger här i jul & igår...   :) så då passar vi på att hiva iväg allt imorrn!
på kvällen tror jag att Jörgen-barnens farbror ska komma på fika!  det är så kul att han har börjat att komma hit ofta!  barnen är så himla glada!  men mest impad är dom nog av att han är så bra på att åka skriller....  :)
han skulla ha med sig present till Hampus oxå!  spännande.....  :)
nu måste jag sussa -  innan snoret tar över min kropp........

HippHipp Hurra hela dagen lång!

tjolahopp vilken dag Hampus har haft idag!  :)
firande från det att han klev upp tills nu!  idag har han vart på topp hela dagen!  :)
han har fått så mkt fina saker, han är sååå himla nöjd med sin dag!
idag har det vart 16 pers hit & fikat!  först ut var mormor & morfar med en snowboard!
den ville han såklart ut & testa på en gång, så det gjorde vi!  det gick himmelens bra för han att åka faktiskt!
vi gav honom paket på sängen, av oss fick han StarWars lego, nya tecknade starwarsfilmen, och ett stort paket med starwarsgubbar!  man kan säga att dagen andades starwars...   :)
av min bror & bettan & milo fick han oxå starwarsgubbar!  gissa om han var nöjd?  :)
sedan har han fått en hel hög med saker till ...   :)
imorrn kommer min faster m. familj hit & grattar han, samt att hans farfar & farbror Jörgen ska komma senare i veckan!  så det blir flera dagars firande!  :)  sikken tur  för han!!
jag har nyss röjt upp här i köket... det blev en del diskande.... men det var det värt för allt i världen!!  vi har alla haft en fantastisk dag!  synd att den har gått så himla fort!
nu ska jag se om de vill sussa nåt!  jag är iallfall trött & måste sova, dax att jobba tidigt imorrn!
kramar till alla, och ett stoooort tack till alla som grattat Hampus idag, både här & på telefonen!

morrontrötter... :)


paketöppning på morgonen!


Milo!


Tuva-Li!


Hampus testar sin nya snowboard!


Anton!


5-åringen!


03-12-28 kl: 12:44...

...började sagan om lilla Hampus Mehlin!  :)
28/12-03 kl:12:44 , 5.200 g & 54 cm lång , föddes våran rockkille på sollefteå BB!
tänka sig att det var hela 5 år sedan idag....  otroligt vad tiden flyger iväg tycker jag!
jag minns förlossningen som igår... eller inte, eftersom sista timman minns jag inte så mkt av förutom att jag aldrig trodde att han skulle komma ut! han segade på ordentligt innan han hade klämt ut sig, " lillen" ... hehe...
senare idag kommer förhoppningsvis all släkt & vänner hit på tårta & go-fika!  det kommer att bli en superduper dag för Hampus, det är jag övertygad om!
nu tänker jag få några timmars sömn innan det är dax att stiga upp igen....   :)
kram!

Hampus 5 år !!


Tårtkalas!

shit alltså , så här ser illa ut i mitt kök nu....  :)
har hållt på ikväll med att fixa tårtorna till Hampus 5 årsdag imorrn!  ni ser på bilderna hur otrooooligt fina de blev!  :)
Hampus tyckte iallfall att det var de coolaste tårtor han hade sett!  det är ju huvudsaken att han gillar dom...  :)
att det sedan ser ut som om en 3 åring har gjort dom , det spelar mindre roll..hehe....
men jag har kämpat som tusan med båda tårtorna ska ni veta!
yoda tårtan, fick som ni såg en yoda med svärd på, åsså gjorde jag blå grädde runtom, svart bakgrund, åsså lite strössel på sidorna!
prinsesstårtan, fick hans namn i marsipan på samt en liten gubbe med tuppkam!
idag har grabbarna haft besök utav Hannah& Mathias & Veronica, dom hade lekt i 4 timmar, och haft det jättekul!
vi får ta en repris på måndag kväll kanske? veronica?  :)
själv har jag jobbat järnet!
men nu måste jag gå & kolla på körslaget!

min " vackra" Yoda tårta! :) lägg märke till de coola svärden jag fick med...


marsipan tårta!


hampus laddar för 5 årsdagen i sin Batman dräkt!


Annandag Jul !

Tjolahopp vänner!
idag hade vi en ordentlig sovmorgon till 10:20... skamligt va?  att ha barn som sussar så länge... hehe...
sedan efter en redig frukost kastade vi oss ut i rea-vimlet på stadens gator!  men det var rätt lugnt tycker jag!
grabbarna fick köpa ett spel tillsammans till nya Wii spelet, det blev " spyro-dawn of the dragon"  vilket jag trodde skulle vara ett lätt spel.... nääää vi fick inte till ens början på det!  så T får hjälpa till & visa oss hur det ska gå till när han kommer hem från jobbet!  jag tror att det kan vara jag som gjort nåt fel vid starten av spelet..... eftersom jag inte är något av ett proffs på tv-spel direkt.....   :)
efer en vandring längs med stadens gator, så åkte vi upp till min bror m. familj, som även hade långväga besök av bettans bror m. sambo, och fick oss lite mera fika där (  vi hade ju även fikat på stan...  :)   )
samt surrade en stund & busade med Milo!
hemma vid, var det dax för middag, idag blev det INTE julmat, till barnens stora glädje, utan det blev spagetti m köttfärssås!
vi har även testat ett sällskapsspel som vi gav killarna:  " Lusen"  alla i min ålder kan nog minnas det spelet från vår barndom..... man ska slå en tärning varpå man skall ta olika kroppsdelar av lusen tills man byggt ihop en hel lus! de olika siffrorna på tärningen betyder olika delar... ett väldigt underhållande & spännande spel måste jag säga!
gissa vem som blev sist? jag.
men detta spelet handlar bara om tur, inte skicklighet.....  hehe...
nu har vi en paus i allt spelande... snart väntar " körslaget" 
idag har vi bakat goda chokladmuffins oxå!  åsså har jag färgat lite olika marsipan - klumpar i diverse färger som skall användas till " Yoda"  tårtan jag skall slänga ihop till Hampus födelsedag....  hehe... ska bli kul & se hur fin den blir.....
see u later!
kram!

Juldagen!

idag har jag jobbat... men efter jobbet så bjöd jag & grabbarna min mamma på middag här hemma hos oss, eftersom jag & killarna var själva, och mamma var oxå ensam idag, så då åt vi tillsammans!  :)
jag gjorde julmat..oväntat...  :)
men eftersom jag är en av de människor som kan äta julmaten i mååånga dagar efter julafton, så var det bara gottigott!! 
någon efterrätt orkade vi inte med då efteråt... men vid 7 tiden så rörde jag ihop en smarrig marängsviss till mig & grabbarna!  vi åt upphela skålen!  :)  så nu kan man säga att jag är lite lätt illamående.... men på ett bra sätt!
annars har vi spelat Wii-spelet-mkt kul förresten.... sedan har vi myst !
vi har även testat brädspelet som dom fick av deras farbror Jörgen, spökjakten hette det, verkade invecklat till en början, men vi tyckte allihopa att det verkligen var ett jättekul spel!  Hampus vann först!  så han blev ju glad iallafall....hehe....
nu ska jag ta & bära in alla barnens julklappar på deras rum... för tillfället ligger alltihopa i högar inne i vardagsrummet.....  inte det mest praktiska känns det som!  :)
idag har jag oxå handlat till hampus födelsedag på söndag!  han har beställt en prinsesstårta med mkt marsipan på... åsså en "  Yoda"  tårta.... hehe... jag ska göra en sådan tårta, har skissat en liten bild i dag, som inte var den vackraste av alla yodas... men jag kommer dock att göra ett tappert försök!  :)
Hampus kommer nog att bli nöjd, hur ful den än är!  :)
vi får många besökare på hans dag, det tycker vi är så himla kul!  älskar när det är fulla huset med folk, det vet ni!  :)
imorrn är jag & killarna lediga, så det blir sovmorgon, sköööööönt!
kraaaaam på er & hoppas att alla har en fin julhelg!

Jul Jul strålande Jul!!! :)

snart är Julafton över.....   en sådan underbar dag vi har haft!
imorse började dagen med en riktig grötfrukost med tända ljus & myspys!
sedan dök tomten upp & hade en liten julklappsutdelning för grabbarna!
killarna blev eld & lågor över deras klappar... vi hade bl.a köpt Nintendo Wii, med ett par tillhörande spel, Starwars Gubbar, Ny Innebandyklubba ...filmer, maskeraddräkter, så man kan säga att de vart nöjda!
efter våran lilla stund för oss själva så kom sedan barnens farfar, och farbror Jörgen med klappar & vi bjöd på jule-fika!  av dom fick killarna fiskespön & sällskapsspel!  mkt omtyckt!

sedan var klockan helt plötsligt mkt, och vi begav oss av mot julfirande på skedom med min mor& far!
där har vi vart nu hela kvällen, och vi har haft det så mysigt må ni tro!
även dit kom en tomte.... som Anton var övertygad om att det var moffa...hehe.... döm om hans förvåning när det sedan en timma senare dök upp en till tomte-en RIKTIG tomte!  t.o.m jag blev imponerad av tomtens uppenbarelse!  vilken människa!  :)  mkt roligt var det att se barnens miner!
där på skedom var det ett paket-berg utan dess like..... mkt paket!
det öppnades Wii-spel, kläder,morgonrockar,pengar i massor, lampor,klockor, presentkort, bollar, lego,mm.mm..mmm   ojoj, vi var alla sååååå himla glada över alla saker!   :)
killlarna har fullt sjå med att kolla igenom alla sakerna , räkna alla pengar, spela ALLA spelen-helst samtidigt just nu!  jag tror att de är totalt uppspeedade!
jag börjar nu att känna mig lite halvtrött... men så otroligt nöjd över en helt fantastisk dag med människor som man älskar mest av allt!
imorrn ska jag jobba 7-15... sedan ska mamma min komma & käka middag med mig & killarna!  vi ska käka lite julmat hade vi tänkt.... hehe... det blev lite mat över från middagen hos mamma & pappa idag, så vi tänkte smaska upp resten imorrn!  och maten & efterrrätten hos mamma & pappa var super!! tack så mkt för det !

nu kramar jag er alla & önskar er en fortsatt trevligt julhelg!

paketöppning hemma imorse!


gosiga killar med en groggy? tomte... :)


tomten kom hem till oss imorse...... :)


julgranen hemma hos min mor & far!


Anton störtförvånad över att det kom en till tomte... :)


VA! " den RIKTIGA tomten kom oxå!! :)


Pappas goda efterrätts-tårta, Lingon& pepparkakstårta!


Hampus, Anton, Milo & Tomten!


God Jul-Pussar önskar Anton & Hampus !


rockstjärnan & fotbollsproffset poserar med klapparna!


klappar under granen... :)


dan före dan.....

nedräkning pågår för fullt härhemma , tills Tomten ska komma!!
grabbarna började imorse redan med att säga att de längtade tills de skulle lägga sig & sova... för när de sedan vaknade var det den dagen Tomten kommer! hehe.. snacka om att längta mycket!  :)
annars har vi haft en mkt lugn & skön dag, helt utan stress!  är så glad att man har fixat & grejat inför julen , så man slipper den där tok-stressen som många verkar ha dagen innan.... tycker det är meningslöst att allt ska fixas i sista stund.. bättre att ha fixat innan!  :)
vi har haft besök idag oxå!
min goda vän Maria & hennes kille har vart här hos oss i ett par timmar idag!  vi hade det himla trevligt, fikat, surrat & gått husesyn!  hon hade aldrig vart här förr, vi har liksom inte setts på några år ....så det var verkligen jättekul att ses igen! 
sedan nu ikväll har mina kusiner Magnus & Micke med föräldrar varit här & gett grabbarna deras klappar!  vi fikade ännu mera, & surrade ännu mera!  :)  så man kan säga att idag har det vart en fika & prat dag!  :)
ikväll så ska killarna få ställa ut den vanliga tomte-gröten på¨bron .... som sedan tomten kommer inatt & äter upp!  tänka sig!  :)
hehe...
imorrn bitti ska vi smaska en riktigt god julaftonsfrulle!   sedan kommer nog tomten hem hit vid 11 & delar klappar till barnen, sedan kommer Thomas pappa & bror Jörgen på fika & klapp-byte!
sedan bär det av för oss till min mor & far för fortsatt firande av dagen!
till sist nu , önskar jag er alla en riktigt härlig jul !
många kramar & mycket kärlek !

Maria & Nicklas!


förväntansfulla inför morgondagen....


Julmiddag hemma igår.. :)


Dan före dan, före dan, före dopparedan!!

helloo!
snart är det julafton!  tjohooo!
idag efter jag kommit hem från jobbet, så gjorde vi ett smarrigt julabord, med marängsviss till efterrrättt!
gott gott!
vi dukade fint med vårt julporslin, julmust & hela kittet!  barnen tyckte väldigt mkt om det!
detta gjorde vi idag, eftersom T & jag jobbar om varandra hela tiden nu före & efter jul... så idag var liksom enda dagen vi kunde äta middag tillsammans, julafton kommer vi ju oxå att käka tillsammans, men då ska vi ju vara hos min mor &far!  så enda gången vi kunde äta middag hemma tillsammans, kan man säga!  :)
Anton har haft en kompis här oxå, så han fick hänga med & käka på ett hörn oxå...   :)
nu leks det hejvilt här hemma, innebandybollar flyger överrallt!  :)

igår kväll fick barnen hjälpa till att bära ner alla julklappar & lägga dem under granen...spännande...  !   :)
idag har jag även hunnit med att skotta hur mkt som helst!   nu är det mkt snö alltså!!

imorrn kommer min kära goda, gamla vän, Maria Kling hit till oss & hälsar på!   ska bli så himmelens kul alltså!   vi har inte setts på många år.... så det känns så kul!  ska slänga ihop nån paj , kanske blåbärspaj......
åsså kommer min moster hit så vi ska fika lite & byta lite klappar med varann!  det är så mysigt med julen .... mysigt & träffas med alla släktingar! eller hur?

nu ska jag plocka ihop littegranna!
många goa julekramar till alla som vill ha en!

storfrämmande!

ojoj vilket finfrämmande vi har haft här i hjälta ikväll!  :)
efter middagen när jag & killarna satt i vardagsrummet & skulle kolla på " Wall-E" knackade det på fönstret...... och vem stod därute med lyktan i handen om inte tomten himself!!!
shit vad grabbarna vart stumma alltså!
Anton bara stod & gapade först.... sedan skrek han : Tomten mamma, den RIKTIGA tomten är här hos oss & tittar på oss!!!!!
sedan gick tomten runt på framsidan & upp på altanen, grabbarna var helt till sig.....  :)
så fick dom ett brev & ett kort från tomten, vi gick in & Anton läste upp brevet för oss, det stod att Tomten var i farten för att kolla till alla barn, innan självaste julafton, och att Anton & Hampus hade vart snälla barn!  :) sikken tur, nu får dom julklappar i år oxå!  :)
hehe... detta var ett stort ögonblick för mina barn, eftersom de vart lite misstänksamma på tomten i fjol... visste inte om han var riktig eller inte... men efter detta besöket så tror dom stenhårt på tomten igen!
Tack mamma & pappa för den roliga grejen.....  :)

idag har det vart kalas hos Elias, runt 19 barn var det där!  fullt upp med andra ord....
ikväll har jag testat en ny sorts fudge....  fick tipset på jobbet idag & kände att detta måste testas!
Fudge med smak av choklad & skumbananer!  mkt roligt!  man rörde ihop grädde,socker,smör, choklad & en massa skumbananer som fick smälta ihop!  gott som tusan!!

nu ska jag upp & spela lite Buzz med killarna!
jobb från 6:45 - 21:15 imorrn........ pust!
kramen!

personligt brev från tomten.....


kort från tomten.....


Ensam....

buhu!  nu sittter jag här hemkommen från jobbet, helt ensam.... grabbarna är på valla med Thomas & kollar in hans match, den skall strax vara slut så de borde snart vara hemma!
Vårt lilla innebandylag, skulle få spela en uppvisningsmatch i pausen , mot ett annat kvartersinnebandylag, Anton tyckte det skulle bli så himla kul att få spela på " den stoooora " planen!  :)
jag kom hem vid kvart över nio, så sedan dess har jag torkat lite golv & småplockat det jag inte hann med innan jag for & jobbade!  jag var duktig & for & julhandlade mat & annat skoj när jag hade lämnat barnen på skolan, hade fulla bilen nästan med saker...  :)
känns härligt när man öppnar kylen nu & den är proppad med god mat!

ikväll på jobbet har vi gjort jättefint... vi har julpyntat hela avdelningen, vart supermysigt!

imorrn jobbar jag till 16 sedan ska jag åka en sväng till madde, Elias har sitt 5-årskalas imorrn! grabbarna skulle dit, & jag vill ju oxå hinna dit en sväng & träffa alla!
hoppas att Elias kommer att gilla grabbarnas små presenter...  :)

idag har vi fått en massa roliga julkort i brevlådan oxå!
nu har vi ett gäng jättefina barn som sitter på kylen....
från : Angelica & family, kompis Ulrica i s-valls pojke Wille, barnens ena kusin Alex, min kusins barn Tuva Li, kompis Åsa i s-valls barn-Alice & Gustav. sedan har vi fått en hel hög med "vanliga" julkort, passar på att tacka: Carina,Solbritt, Lasse&ewa,Mary,Ankan,Farmor, svärmor .... det är dessa vi fått fina roliga kort från hittills!  hoppas vi får flera kort...jag älskar att få julkort!  :)

nääää vart har min familj tagit vägen?  nu får dom komma hem så jag hinner pussa på dom innan jag måste sussa!
Jusst det ja!
barnen har fått en till kusin!
den 17:e december föddes Tindra! 
Välkommen till världen. hoppas att allt gick bra!

nu sänder jag er många kramar!

En helt galet skoj kväll!

pust!
nu har de sista gästerna gått hem... vi blev ett helt gäng... 5 vuxna & 10 barn!  all tårta & nästan alla kakor gick åt!  :)
åsså 4 liter dricka & nån liter kaffe!  :)
det har vart en fantastiskt kul kväll iallfall!
barnen var lagomt sockerdopade när de gick hem ..... hehe... nu ska jag se om mina kids vill somna idag...
vi fick en superfin blomma som tack av barnen oxå!  väldigt snällt av dom tycker jag...
puss!

Fin julblomma vi fick av vårt lag! :)


spiderman kom på besök oxå! :)


Ett helt galet gäng!


ännu en fullt normal bild på Hampus....


InnebandyJulavslutning!

idag har Hampus & jag vart lediga...härligt!
vi har vart på stan en kort sväng &fixat till de sista klapparna till mor & far.... nu blir ni nyfiken va , mamma & pappa? :)
idag fick vi även en tidig klapp av min mor & far, en jättefin ljusgrej att hänga i ett förnster eller dörröppning... jag hängde vår i dörröppningen in till vardagsrummet, det blev skitsnyggt! tack så mkt mams & paps!
som ni ser på bilden jag lagt in, så har jag gjort en tårta tills alla barnen kommer nu om en stund.... det komemr väl cirkus, 12 barn !  blir nog livat värre kan jag tänka mig!  :)
den blev ganska kul tårtan....  :)
nu får vi hoppas att barnen har kul här hemma hos oss på våran lilla avslutning, som tack för att de har kämpat så hårt & bra på innebandyn denna säsongen!

annars ikväll efter barnen somnat, så tänker jag kolla på sista " bonde söker fru"  det var ju igår som de skulle välja vem som skulle stanna på gården..... och alla bönder valde rätt tycker jag...utom Per, som valde Åsa, jag tycker han skulle valt den andra....
men favvo-bonden, gay-bonden, Peter, han valde helt rätt!  Wille verkar vara en himla mysig kille! 
ikväll får man följa de olika paren på diverse semesterresor...ska bli skoj & se!  :)

nu ska jag plocka fram lite kakor & bullarna som jag & Hampus bakade idag!
ha en fin kväll på er!
Kraaaamen!

min tomtetårta till avslutningen för innebandyn ikväll.... :)


Biskvier!

ojoj vilken prövning jag har haft i kväll......
jag har för första gången prövat mig på att göra egna biskvier!
men vilket kladdgöra..... smörkräm hit & blockchoklad dit.... gegga & röra om, smälta & gegga ännu mera! hehe...
köket såg ut som en smärre krigshärd hade dundrat fram!
men så goda de blev!!  ungarna fick provsmaka och vart i extas!
jag blev rätt nöjd faktiskt!
jag gjorde 30 st, som jag ska ta med ett gäng av till mor & far som vi kan fika efter maten på julafton!
det blev monsterbiskvier...stora som tusan, så man kanske bara klarar av att käka en halv eller så.....  :)
jag pimpade till dom lite oxå, när dom var färdiga så ringlade jag lite vit choklad över dom, blev rätt bra.
så även fast de kanske ser helt fula ut, så smakar dom bra! (  så ni inte blir rädda ni som ska få smaka dom..  )
skulle ta tag i att göra små söta julpåsar med godis till våra innebandybarn, som jag ska ge dom på avslutningsfesten här hemma på torsdag...men jag blev tvärtrött nu, så jag får fixa dem imorrn, då jag är ledig!
gonatt på er!

Världens finaste Stjärngosse: Anton!


en himla massa lucior.. :)


En galen Hampus( som vanligt.. ) var oxå tomteklädd kvällen till ära!


Lussetåget!


Gulliga Gustav!


Jul/Lucia fest!!

Ikväll har det vart myspys för hela slanten!
efter först lite stressande från jobbet, hem , laga middag, sedan till skolan för att ställa iordning inför luciafesten som skulle vara där , vi klassföräldrar fixade liksom detta då... allt flöt på som en rinnande kran..  :)
vi kom dit hela familjen vid 17 tiden, då var grabbarna överlyckliga att de fick en hel timmes lekande på fritids! medans vi vuxna ställde iordning kalaset!
det  vart verkligen en superlyckade kväll!  mycke gott fika, superfina & duktiga barn, klass F- 3 :an sjöng så himla fint!
jag tror att alla inblandade var mkt nöjda, både barn, föräldrar & lärarna!
barnen fick ge gulliga fröken Suzanne en liten julpåse med smått & gott i, och ett fint julkort med alla barnens namn på! hon blev väldigt glad!
nu sussar grabbarna gott i sina sängar....  :)
jag har en himmelens hemsk huvudvärk som suttit i hela dagen, så jag tänker faktiskt göra en tidig kväll, även fast det känns som om jag har massor att göra..... men jag orkar inte nu..... får ta det imorrn istället..  :)
kram på er!

så här glada vart laget efter vinsten!


full fart i ramvik på handbollscupen!


grabbarna klädde den fina granen i gårkväll!


hej & hå !!!!!

i helegn har vi verkligen legat i kan jag säga!  :)
jag sitter här nu lugnt & stilla och känner mig något förvirrad i mitt lilla huvve....  :)  jag kan bli sådan när det har vart mkt omkring mig  :)
ja, sedan sist så har jag hunnit med att vara på dollars med madde & gustav, vi hade en mkt trevlig dag! tråk-gustav sov exakt hela vägen dit , medans vi var på dollars, åsså hela vägen hem.......  :)

i lördags jobbade jag hela dagen, sedan var det till att hämta barnen hos mor & far, sedan hem & packa väskan .....
..... för idag imorse klockan 8 åkte jag & anton, åsså hade vi med jonte & sebbe i bilen oxå, till ramvik för att deltaga i ramviks cupen i handboll!
det var en himla kul dag, grabbarna fick spela tre matcher under dagen, samt bada gratis på badet där, åsså sprang dom runt & lirade en hel massa handboll oxå!  :)
det blev en vinst & två förluster.... men vad gör väl det?  dom spelade helt suvve iallfall!  :)
Anton fick till och med göra 7 mål sammanlagt, varav de första 5 gjordes i den första matchen!

klockan 16 åkte vi de 7 milen från ramvik , hem till solle, för att klockan 18 hade vi innebandymatch oxå!  :)  pust!  :)
snacka om att handbollskillarna som hade innebandymatcher ikväll var möra.... men tror ni att de erkände att de var trötta då? Nääääää.....   :)
hur som haver så gick våran match jättebra!  vi vann med 7-4 mot prästbordlirarna!  jipiiiiii!
även på innebandyn nätade Anton 2 ggr !!

nu har jag hållt på att packa ur sakerna från helgens bravader, så nu måste jag sussa ...... känner mig halvseg nu...
T har vart i arvidsjaur hela helgen- för att träffa Kevin Borg som vann Idol !    NÄÄÄÄÄÄ  skoja bara!
han har vart där för att spela match... de förlorade dock båda matcherna de hade i helgen.... synd....

puss & gonatt imorrnkväll är det luciafest på skolan som gäller!

Luciatåg,skridskor & julbord!

tjoooo!
idag har det vart full rulle all day long!
efter jobbet vid halv två var det dax för Hampus femårsgrupp att lussa för föräldrarna & bjuda på fika!
det var himla myspysigt som det brukar!  Hampus ville dock följa tåget från åskådarplats...  :)  så han satt med oss & kollade in när kompisarna sjöng, det var faktiskt flera barn som inte riktigt vågade gå med i tåget..och jag tycker att barnen skall få bestämma själva om de vill eller inte.
han sa sedan att nästa år, då skulle han vara med!  :)

efter lussandet åkte grabbsen & jag upp & hälsade på bror & Milo en stund.
sedan bar det iväg till nipvallen för den obligatoriska torsdagsåkningen!  :)
men idag var vi bara där i dryga timmen, sedan var det dax för mig att åka & käka julbord med jobbet på Toledos!
det var mkt god mat där kan jag säga!  jag känner mig spyfärdig nu...på ett bra vis !  :)

imorgon efter lämning av Anton på skolan, ska jag & Madde åka en sväng på dollars, det var ett tag sedan man var där, och när hon ville ha sällskap dit så kunde jag offra mig...  :)
blir väl att man alltid hittar lite småsaker!
tänkte se om jag hittar lite kalas grejer till Hampus kalas!

nu ska jag swisha in på den dära ljus-sidan jag tipsade er om
puss!

cooolisar!


gaaaleeeen !!!! :)


Hampus tomten & Adelia lucian!


Hampus fina tomtetofflor!


Hampus smaskar peppisar!


fasters hjärtegull!


soff-mys..... :)


Nyfrälst!!!!!

Gahhhh!
nu har jag bråttom till jobbet, men jag MÅSTE bara tipsa om en sida som jag hittat, den är himmelriket för alla som gillar doftljus & allt som hör ljus till!
yankeecandle.com
snacka om en uppsjö av doftljus!!  bl.a cleen laundry...mm... nytvättat, finns det nån härligare doft?
jaja, hade själv inte så mkt tid att kolla in allt, men det ska jag göra ikväll!  
puss


Pityriasis alba !

japp!  så hette Hampus åkomma!
vi var ju som sagt på Hudmott. idag, och doktoren våran där, trodde inte att det var riktig psoriasis... utan en sorts eksem, som heter just ovannämda namn....
det går inte att behandla, prickarna går ej bort, utan det skulle visst växa bort sa hon!  så bra!  :)
hon uteslöt dock inte helt detta med psoriasisen, utan sa att vi skulle hålla koll om det inte försvann i framtiden, och isåfall höra av oss igen.
känns iallfall väldigt skönt att allt gick bra där!

idag har killarna & jag gjort våfflor till middag tillsammans, sedan har vi gjort lite läxläsning... lite brädspelande.. lite lekande med grannbarnen... och faktiskt bara tagit det lugnt & skönt.... känns mkt bra att bara vara hemma  oxå... när vi har så många aktiviteter annars var & varannan dag...  :)

jag har nyss slagit in de sista klapparna till Hampus, som jag inhandlade idag... det blev två olika maskerad dräkter!  han älskar ju att klä ut sig!
 så det blev en musklig batman-dräkt, och en riddare-dräkt!
vi insåg ju häromdan att Anton hade fått för mkt mera pengar än Hampus... så vi måste faktiskt vara rättvisa!  :)
nu ska jag lalla in på min favvo sida : Bokus.com! och drömma om en massa nya böcker........  :)
puss&kram!

det fina peppis-huset som grabbarna gjorde!


Hampus & Johannes " arbetar" i snön... :)


Vår snöiga framsida! :)


Godermorgon vänner!

härligt härligt! sitter man här kl 5:57 & känner mig superpigg!...... eller inte....  :)
ska strax iväg på jobbet..
igår slutade jag tidigt, och sedan försvann dagen fort som ett jehu!  :)

Anton tog med sig en kompis hem, som stannade ända tills kvällen! de hade as-kul!
väl hemma så bakade vi ett pepparkaks hus.... eller hus & hus... en liten koja vart det iallafall!
grabbarna la taket & gjorde så fint så!
jag mitt nöt, va så smart att jag inte tryckte på kristyren innan jag klistrade ihop det... utan försökte snirkla dit när jag redan hade satt i hop huset... blev väl inte sådär supersnyggt men.......  hehe...

sedan gjorde jag & Anton en massa goda köttbullar- Anton var så himla duktig, han ville så gärna hjälpa till, så han rullade nästan 50 köttbullar helt på egen hand!!
så vi åt Antons köttbullar till midddag- han var väldans stolt över dom!  :)
åsså gjorde jag miljoners köttbullar, som vi ska ta med till mamma & pappa på julafton!  :)

på kvällen fick vi besök av kicki, Lena & Oskar, vi surrade lite & fikade pepparkaksmuffins & vaniljbullar!  gotto gott!!
vi var även ut en sväng på kvällskvisten- det är så himla mysigt att vara ute på kvällen tycker jag!

idag ska jag jobba till 16, känns bra ändå tycker jag!
hampus har fått tid på hudmotagningen idag oxå, så T ska åka dit med honom & jag sticker iväg en sväng från jobbet dit oxå, man vill ju veta hur det är med hans utslag.....
får väl se om det är psoriasis som dom trodde eller om det är nåt annat....
nä nu måste jag sätta lite fart!  :)
kram kram!

2:a Advent!

snart är det julafton!  :)
nääää de e långt tills dess, men vi har iallfall gjort full julpyntning härhemma i helgen!
härligast känsla var änd när Anton kom hem från sin mormor & morfar och såg vår pyntning:  Åhhhh mamma vad fint ni har gjort!! sa han, han & Hampus älskar verkligen tomtar & all julbelysning & allt som hör julen till! undra om jag har hjärntvättat dom ?   :)
idag har vi gjort lite mera julgotta, bakat en saffrans kaka, åsså har vi " snösprayat" alla fönster!
åsså har superhjältarna spelat match ikväll, denna gången mot nipans vildar... shit en sån spännande match det blev.... superjämn hela tiden.... men vi vann med 3-2 ! 
nu ska jag kila upp & slå in lite av grabbarnas julklappar, medans T sussar ner dom !
imorrn är det jobb !
slutar dock redan kl 13, så det känns finfint!
puss & kram!

..och vinnaren är.....

.....MARKUS FAGERVALL!!!!!!
wohoooooo!  våran favvo-skridskoåkare vann till slut Stjärnor på Is !  :D
ett mkt spännande program var det ikväll, de var så himla duktiga både Jesper Blomkvist & Markus.....
men bäste man vann !!
Hampus & jag satt & hejade vilt här hemma!  :)
Anton ringde direkt programmet var slut från sin mormor & morfar och var sååå glad att hans favorit vunnit!  :)
han hade t.o.m röstat ett par ggr, det gjorde vi oxå....  :)

annars idag har vi vart ute väldigt mkt, dragit Milo lite i pulkan, gjort lite julgodis ( egna recept..  )  hos min mor & far, åsså har Hampus " arbetat" med att bygga enorma snögrottor med grannpojken.... hehe....
dom fick oxå åka skoter med Helena-grannmamman, det var väldigt populärt kan jag säga!
jag har slagit in en hel mängd med julklappar oxå...men det är fortfarande mååånga kvar att packetera!!

nu ska jag städa ihop lite innan jag slocknar......
goodnight!

Milo!


Anton visar sin nya glugg!


Hampus ute på pulka-prommis med Milo!


-2....

...personer är vi här hemma i helgen!
T jobbar, & Anton tillbringar helgen hos sin mormor & morfar som så hemsk gärna ville få rå om honom när dom väl är lediga...åsså har ju Hampus fått sussa där två ggr utan Anton.,... sånt är viktigt det, de håller stenkoll på hur många ggr de fått sova där!  :) barnen är mkt noga med att det ska vara rättvist!
men jag & Hampus skall fara upp dit & käka middag sedan idag, när vi har jul-stökat färdigt här hemma!
vi håller på för fullt med att plocka fram tomtenissarna, hänga upp girlangerna, göra lite julgodis, skriva kalas kort till Hampus dagiskompisar.... mm.mm.........  :)

jag har faktiskt medvetet inte skrivit något inlägg...jag skulle se om det var NÅGON som saknat mina inlägg innan jag skrev når mer.... och min bror verkar vara den enda som saknat mig...    :)
han kommenterade faktiskt detta! hehe...

dessa dagar har flugit snabbt iväg!
har jobbat, haft innebandyträning med barnen, och donat på lite härhemma med julstökande!  :)
just nu har Hampus en kompis här, så de härjar på rejält, medans jag grejar på!
Anton ringde nyss & berättade att han hade tappat en tand idag! så nu har han en där söt liten glugg igen!  :)

ikväll är det den stora finalen i Stjärnor på Is !
vem hejar vi på?  MARKUS FAGERVALL såklart!!!!  hoppas att han får vinna!
Hampus & jag ska duka upp stora festbordet fullt med slisk!!   :)
igår kollade vi på Idol, Hampus hade fullt sjå att stå & härma Idolerna när de dansade & sjöng!  han kommer verkligen att bli en liten rockstar-det är jag övertygad om!

imorrn är det innebandymatch & scouterna-det skulle pysslas på scouterna imorrn-sånt gillar vi!
sedan är det måndag & jobb igen....ush vad helgen låter som att den försvinner snabbt......
får passa på att njuta när man är ledig!

igår var jag på medarbetarsamtal hos chefen oxå...det gick VÄLDIGT bra!!  känner mig hemskt nöjd måste jag säga!
så kul när folk är nöjda med vad man gör! känns liksom roligare då på nåt vis...

nä nu ska jag fortsätta med julstöket!  :)
kramelikram!

S-vall!

tjosan på er!
har nyss hemkommit från den sedvanliga jul shopping turen till s-vall!
.....så nu är vi fattiga som kyrkråttor!
nejdå.... inte riktigt!
vi hittade det vi skulle ha och lite till... men allra skojigast var att få träffa mina gamla kompisar från mitt liv i s-vall!  vi lunchade tillsammans & surrade på som om det inte alls var 10 år sedan vi sågs!  :)
himla skoj!
vi var även en kort sväng förbi hos T mamma som flyttat dit.

fick veta så mkt roligt skvaller oxå från mina kompisar där i s-vall...hehe....  alltid skoj med nyheter!
nä nu måste jag faktiskt ta & plocka ihop alla saker ifrån bilen.....
pusselipuss!

" gamla polare från förr" Ulli E, Andreas,Ulli B !


Sötis-Wille!


VAB-dag!

idag har jag vart hemma med Hampus, han fick feber igår, sedan så har ju både han & Anton en tokhosta som inte vill försvinna.
Hampus har inte sovit alls så himla bra inatt, eftersom han låg & hostade sig genom hela natten! stackarn....
nu har han ingen feber, men hostan sitter kvar, den kan nog sitta i väldigt länge har jag hört....
nu har Anton en kompis här, som vi snart ska skjutsa hem, vi ska upp till mams & paps med Hampus som ska sussa där inatt!
för att han ska slippa att kliva upp så tidigt imorrn när vi ska skjutsa Anton på skolan, för efter vi gjort det ska vi till S-vall & handla julklappar till barnen!  ska bli kul, extra kul är att vi ska käka lunch med några av mina gamla kompisar från s-vall, känns så himla roligt att få träffa dom igen & " catcha up " vad man missat under många år.... hoppas på mkt skvaller..  :)

igårkväll gjorde jag pepparkaks muffins!  de vart mumsiga kan jag säga!
ikväll funderar jag på att kanske,kanske kommer några utav tomtarna i förrådet att åka fram!  måste plocka bort en massa saker först från rummen, så att man får plats med de små nissarna!!
ska väl få till lite julgotta oxå hade jag tänkt.... men en sak är säker..jag kommer inte att göra lika mycket som jag gjorde i fjol!  kändes lite som överkurs.... med så många sorter...
våran julafton kommer att firas hos min mamma & pappa tillsammans med Jimmy, Bettan & Milo, det känns så himla mysigt! kommer att bli fantastiskt roligt !

nu ska jag packa ihop lite saker, sedan ska vi fara!
kramelikram!

RSS 2.0