Morsdag!

Hallooo vänner!
I dag är det ju Morsdag!  Hurra för alla mammor idag !  :)
själv har jag haft en alldeles ypperlig dag !   I morse kom grabbarna med morsdagspresenter till mig &  vi åt frukost ute på altanen.... såååå härligt!
av killarna fick jag ett presentkort på Bokhandeln, &  ett på Lindex !  superduperbra !   :)
åsså fick jag ju såklart det enda jag ville ha....  massa gosiga kramar & pussar av mina älsklingar!

efter denna härliga morgon var det dax att åka på Hampus fotbollsträning, den gick hur bra som helst!
sedan tog vi med en kompis till Hampus hem till oss, åsså skjutsade vi Anton till en av hans kompisar i stan!
Hampus & hans kompis har haft ett hejdundrade lekande & plaskande i vår nya pool, grabbarna har lekt så det stod härliga till!

I dag medans barnen har lekt så har jag & Thomas arbetat på gården... MASSOR!
vi har planterat blommor... grävt upp & flyttat jordgubbsplantor...klippt gräs...planterat ännu mera... flyttat pallkragarna till en annan plats på gården.... ja, vi har som sagt hunnit med en hel del !

ikväll har vi haft träning med vårt lag, kilalrna & tjtjerna kämpade på som vanligt, även fast det var så himla varmt att vi höll på att flyta bort!  :)

Nu är det nästan dax att hoppa i sängen... det är tiiiidig morgon på dagis & fritids imorrn för grabbarna.....
vill INTE jobba när det är så här himla fint väder!   :)
Puss på er älsklingar!

Noak & Hampus flyter omkring i stolen i poolen ! :)


Glader-Hampus!


Bad-Bus-Pojkar !


En Härlig Dag!

Hallå vänner!
idag har vi haft en super-fin dag verkligen!!
Vilket väder det blev helt plötsligt.... fatta att vi hade 18 plus när vi klev upp i morse..i skuggan...   :) 
så det blev en frukost ute vid poolen ...härligt!

sedan for vi på min kusin Lucas konfirmation i sollefteå kyrka, det var så fint såååå  !
träffade på min gamla vän Nisse Kristoffersson där oxå, ett sånt sammanträffande att vi var på samma konfirmation!  vi surrade om mkt gamla minnen...  oj vad gammal jag lät nu då...hahaha!
sedan var vi bjudna hem till Lucas på fika, och herregud vad mkt fika vi fick....  och såklart MÅSTE man ta av VARENDA kaka....  jag fick nästan ont i maggen.....   :)

Idag har farbror brandman vart här & fyllt upp vår pool till bredden totalt!  så nu är den fina poolen färdig att badas i !  grabbarna har redan hoppat i , det ISKALLA vattnet ett antal gånger... jag tycker verkligen dom är modiga som badar i det kalla vattnet.... det skulle aldrig falla mig in att göra det ......   :)

ikväll har vi oxå vart upp på skedom & firat min mamma i förskott på morsdag(  hon jobbar imorrn)   vi fick jättegod middag där & god tårta!  sedan for vi en sväng & kollade lite cruising-bilar på väg hem till Hjälta igen!
väl hemma har vi vart ute & grabbarna har lekt i den underbart ljumma kvällsluften, medans jag har rensat lite rabatter!  kl 22 på kvällen.... hehe....

Imorrn blir det träningar hela dagen...  först Hampus kl 10:30, sedan ska han ta med en kompis hem, Noak, Anton ska till en annan kompis, Robin, så Hampus & hans kompis får hela huset att stoja i själva!
det lär nog bli en hel del bad kan jag tänka mig....
kl 18 har Anton träning, vi ska nog cykla in denna vecka oxå tror vi....  :)
ska nog kolla in göteborgarn som är här och säljer blommor en sväng oxå... alltid komemr jag att hitta några blommor flera....  :)

Nu måste jag sussa tror jag.....
kram!

Hampus kl:23:25... en slagen hjälte... :)


Smarrig tårta vi blev bjudna på hos min mor & far i kväll!


Gullig bild... Milo håller sin pappa & Anton i handen på väg in i kyrkan.. :)


Min kusin Lucas konfirmation!


Ont i hjärtat.... :(

Ush.. idag har vi fått bekanta oss med den hemska känslan som kallas Besvikelse....
 Det finns inte något värre än att se ens barns ögon fulla av besvikelse &  gråt...  Detta har hänt idag , kom på fritids för att hämta honom,  fick där reda på av en ledsen Anton att han inte hade blivit bjuden på ett kalas som en pojke i klassen skulle ha i kväll, nähä...  det konstiga är att denna pojke brukar följa med oss hem ofta, han har alltid blivit hitbjuden på kalas, även har vi bjudit på bowling-kalas, samt badhuskalas...men nu hade han inte bjudit Anton på sitt kalas....  såklart undrade Anton varför?  och det undrar vi oxå kan jag säga...  det är inte alls kul att se ens barns ögon så fulla av gråt kan jag säga....
jag ringde mamman för att kolla så att det inte hade blivit nån miss kanske... men nej då, han var inte bjuden bara. denna pojke hade fått bjuda dom han brukade "  vara med på kvällarna"  , och dit verkar ju inte Anton räknas då helt plötsligt...  vi blir så ledsna, för Antons skull. han har frågat flera gånger ikväll varför inte han blev bjuden?  han brukar väl vara med honom? han har alltid bjudit honom? man blir så rådlös, när man inte kan ge några andra svar...  när vi själva inte ens förstår heller... det känns mycket märkligt kan jag säga... men som Anton sa innan han somnade:  "Nä, nu tänker jag aldrig mera bjuda den pojken.... "förstår honom faktiskt just nu-men den känslan går väl över för honon med tiden...
Barn tar ju faktiskt för givet att bjuder man på kalas, så kommer man själv att bli bjuden tillbaks....  så skall det vara!
och det tycker vi oxå...  men uppenbarligen inte andra människor, detta gör att barnen känner sig utanför kan jag tala om, för det har man själv vart med om..  jag blir faktiskt arg!  han grät & grät i bilen på vägen hem från fritids.... och det fanns inte nåt vi kunde säga som gjorde saken bättre....  det kändes fruktansvärt.

Nog om detta, men jag kan inte hjälpa att man blir besviken & arg.

Nu sover barnen,  de har haft en bra kväll iallafall, de har lekt med grannarna, hjälpt till att sätta upp poolen, den var verkligen as-stor!
imorrn ska vi ringa brankåren som skalll komma & fylla den till oss! :)
vi premiärgrillade nu ikväll oxå, funkade mkt bra!

Imorrn ska vi på min kusin Lucas konfirmation, sedan blir det fika hos dom!
på kvällen ska vi fira mamma på morsdag, istället för på söndag... då det är fullt sjå med träningar!
Nä nu ska jag ta & lägga mig, och hoppas att den här olustkänslan kommer att försvinna.... Men det är väl bara att ta & vänja sig med dessa besvikelser,  det kommer nog bli många fler....  men ush, det är inte kul alls... Ni kan tycka att detta inte skall vara ett problem, att inte bli bjuden på kalas.... men för en 8-åring är det ett stoooort problem, helst när dom inte förstår varför... helst när det är en som Anton räknar som en av sina bästa vänner, men som förmodligen inte räknar Anton dit...

Kärlek till er ALLA !

S-vall Tur & Retur!

Idag fick jag ett ryck & stack  till S-vall fram & tebax!
vi behövde ju som sagt en ny bassäng & grill !
sagt & gjort, efter att ha lämnat Anton på skolan swishade jag iväg.
väl framme i S-vall hittade jag allt vi behövde!  wihoo!
det blev en pool på 7000 L, med ram, inte en med en sån där uppblåsbar ring som vi hade förut, denna verkar mkt bättre!
köpte en stege till oxå, åsså poolskydd!  så nu har vi en komplett, icke ihopbyggd pool !   :)  men vi skall fixa till den till helgen!
hittade en ny grill oxå, mkt billigare än här i staden!  så den har jag skruvat ihop nu ikväll, tänka sig att jag klarade av det!  :)
vad köpte jag mer?
jo, ett parasoll med fot, som vi ska ha vid vårt bord på baksidan... nya trädgårdsredskap till mig själv,blommiga & rosa!  :)
lite småplock på IKEA, typ ljus,glödlampor... 2 vattengevär till grabbarna blev det oxå!
sist men inte minst så storhandlade jag på Willys innan jag for hemöver.
känner mig ganska mör nu faktiskt....
har fått huvudvärk oxå av denna jädra blåst!  nu vill jag ha VÄRME !
Nu blir det sängläge för mig...

Tjolahopp!

Hello friends!
ikväll har vi vart på risön på kvartersen, det var riktigt skoj som vanligt!  :)
Antons lag spelade 2-2 mot laget dom mötte, Anton var verkligen en superkämpe idag!
Hampus lag spelade mot barn som var lika gamla som Anton, så den matchen gick sämre .....  men hajarna var lika glada iallfall!  :)
imorrn ska jag sticka en snabb sväng till s-vall när jag lämnat Anton på skolan, har tänkt att inhandla en pool samt en grill, kanske nåt annat oxå.... åsså ska jag storhandla på willys eller ica maxi, måste ju passa på när man väl är där i s-vall....
har kontaktat brandstationen angående fyllning av poolen, fick svar nyss, det kostar ca 1000 kr...ganska mycket pengar... men vad gör man när vi har egen brunn & delar dessutom med grannen...  vi har helt enkelt inte vatten så det räcker till en poolfyllning.....  får se hur vi bestämmer oss att göra.... endela fyller vi sakta lite i taget i nån vecka eller två.... eller så satsar vi på en vattenfyllning på en gång av brandstaionen!  kan ju vara värt det oxå....
men vi får se vilken pool jag hittar först & främst!   har kollat på en 7000 L...den var mkt fin!
Nä nu måste jag gå & sussa om jag ska orka med en s-vallskörning fram & åter.....
kram!

Dax att gadda sig igen?

Tjopp vänner!
dagen har vart  halvseg.....
imorse var det tidig morgon för oss alla...  väcka barn & karln.. swisha iväg på dagis/fritids till 06:30... men som vanligt gick det hur bra som helst med barnen!  de är helt fantastiska på morgonen...även om de har somnat sent kvällen innan, så är de aldrig griniga när man väcker dom !  gullungarna....   :)
har vart på trädgården & inhandlat lite fina blommor att ha på altanen oxå, för presentkorten jag fick när jag fyllde år, fick tag i ganska mycket, bl.a  blå salvia, hängpelargoner,hängpengablad, superfina pelargoner....  jag är ett stoooort fan av pelargoner.....  blir aldrig less på dom!
så ikväll har vi gjort lite blom-arrengemang i krukor som jag ställt ut på altanen!  blev fint, men jag skulle vilja ha mera blommor..... MYCKET mera.....  hehe....  fast jag vet inte riktigt vart de skulle få plats.....   :)
har ju en hel massa krukor med jättefina penseer i oxå.....  fast om någon månad eller så måste jag nog byta ut dom mot nya fräscha blomster.....  hehe.....

ja, gaddningen jag skrev om....
jag tror att det är dax snart för att göra den där tatueringen som jag sagt att jag ska göra i ett par år... eller rättare sagt, 3-4 år har jag surrat om det.... ända sedan jag gjorde den förra tatueringen....   :)
den är färdig ritad & allt, det enda jag inte bestämt mig för är typsnittet på texten.....  jag ska göra 2 st hjärtan som sitter i hop, snett ovanpå varandra, med barnens namn i vardera hjärta, den hade jag tänkt ha på vaden...  nån som har nåt annat tips?  kanske man ska ha den på armen? svanken?...

har snurrat runt på nätet ett tag nu & försökt hitta en billig pool, vi kastade ju den vi hade i fjol....  såg en på rusta för 1495....  as-stor var den!
sedan måste vi ha tag i en ny grill oxå.....
känns som om vi skulle behövt att ta en sväng till s-vall- SNART !!
men när ska vi ha tid med det tro?

imorrn är det dax för fotbollsmatcher för grabbarna.. Anton spelar 18:10, Hampus 18:50,spännande!!    :)
ska nog ta oss en titt på den nya  minigolfbanan oxå!

Nä nu ska jag gå & sussa!

Fullt Hus & Cykeltur!

Hallå & Godmorgon vänner!
Vi har fått en kassa tjabbel med telefoni & internet IGEN....less blir man....
men nu ska ni ni få hörra vilken härlig dag vi hade igår!

efter Hampus träning igår morse hängde 2 kompisar till grabbarna ,med oss hem, sedan kom grannbarnen hit oxå, så det var fullt ös kan jag säga...6 barn som stojade järnet här på gården  :)
det blev årets 1:a badning oxå...  grannarna höll på att fylla deras pool, så alla barnen hoppade i som galna!  såg himla härligt ut alltså!

eftersom Anton har träning kl 18 på söndagar, så hade vi bestämt oss för att cykla in till staden denna söndag!
så vi tog våra cyklar, stoppade Hampus & kompisen Axel i cykelkärran, åsså Anton & Erik cyklade framför oss så vi kunde hålla koll på dom.. men det gick hur bra som helst! grabbarna var så duktiga, det är ju faktiskt en bra bit att cykla in till träningen..
dit gick det ganska fort, mkt nedför... men sedan hem.. var det ju nästan bara uppför...  men det var inga problem för Anton!  Hampus han satt mest & hejade på Anton , och sjöng som en galnng i kärran!  :)

väl hemma var vi alla nöjda, kul att vi såg en älg oxå mitt framför oss på grusvägen våran!
nu ska jag hoppa in i duschen, sedan väcka grabbarna- tidig dagis dag.......  :)  de har nog träningsvärk idag kan jag tänka mig.....

krampåer!

En härlig dag!

Så var denna dagen till ände då....
men en sån härlig dag vi har haft alltså!  helt perfekt!
Hampus han hade haft jätteskoj hos sin kompis, och helt oväntat ville han ju inte fara hem när vi skulle hämta honom... han hade ju inte fått vara där NÅNTING ALLS !  nähänä.....    :)
så vi gick rundvandring i hans pappas nya hus, som var supergulligt! 
efter att nästan fått tvinga Hampus därifrån (  skoja bara)  och grabbarna fått krama varandra 100 gånger hejdå, så for vi & hämtade min farmor som oxå skulle hänga med till mamma & gratta henne, sedan var det raka vägen upp på skedom för att gratta mamsen & fika!
vi hade jättemysigt däruppe.... grabbarna & Milo tog sig ett kvällsdopp i badkaret & härjade på.... eller Anton & Hampus härjade på..Milo undrade nog mest vad dom höll på med.....  och varför han inte fick hela badkaret för sig själv??   :)
sedan kollade vi på " Robinson"  där & åt en massa glass & chips innan vi for hem till Hjälta!
nu har killarna nyss slocknat, snart även jag.....
imorrn bitti 10:30= TIDIGT !  är det dax för Hampus fotbollsträning, ska bli kul & kolla på!
sedan har vi träning med Antons lag Superhjältarna på kvällen, så imorrn blir det en sportdag!  för vi ska cykla in till kvällsträningen oxå!  sikka hurtbullar vi är va?   :)

Kram & Kärlek till er alla!

Titta en sådan tjusig tårta vi blev bjudna på!


Bus-brorsor i badet hos mormor & morfar !


Milo trängdes med grabbarna i badet!


Misse på vift uppe i ett träd... :)


Mor + 1 st son -dag !

Godagens!
idag har jag & Anton haft en superdag tillsammans!
vid 12 lämnade vi Hampus hos sin kompis Noak, där bestämdes det att han skulle vara där ända tills 18 tiden!  ojojj...den pappan vet inte vad han gav sig in på....    :)
så jag & Anton for ner på staden först och inhandlade nya foppisar till honom, sedan gick vi på Kaffe Petter & han fick köpa en " husets glass"  som visade sig vara en as-stor våffelbägare med 3 kulor glass , grädde & sås !  mums!
vi satt & hade mysigt därinne, det är ju verkligen jättefint fika-ställe!
sedan for vi hem, var inne & grejade lite, sen vart det en lång-cykel tur till långsele & tebax!   nu har vi suttit ute & ätit middag jag & Anton...mysigt!

snart ska vi fara & hämta Hampus, som borde vara nöjd att ha vart med kompis så länge!
sedan ska vi upp & gratta mamsen som fyller år idag!
där blir vi nog kvar  till sena kvällen....   :)
så kram på er!

Grattis Mamma på 53-årsdagen!!!!!


vampyr-temat fortsätter....

Hallåååå!
nu har barnen somnat... det är ush vad hemskt tyst det blir....   så nu håller jag på att koka mig själv en gooood grahamsgrynsgröt som jag ska krypa upp i soffan med & en kopp the!  helgmys på högsta nivå!   :)
" Låt den rätte komma in"  har jag hyrt, jag vet att jag är sent ute med att kolla på den...men jag läste boken för hundra år sedan så det har inte känts aktuellt att kika på filmen först nu-  så är det.

Ikväll har jag & kidsen kollat på Talang... eller talang & talang.... galningar skulle man ju oxå kunna kalla dom som är med...hehe...
jag har även hunnit med att hjälpa en granne till min mor & far & flyttat lite av hennes grejor till den nya lägenheten... det var en skoj stund vi hade under ett par flytt-timmar!

Jag vet fortfarande inte vad det var för mardröm jag hade inatt när jag vaknade skrikandes.....  känns olustigt på nåt vis.....

Vi har hunnit med en sväng på marknaden idag oxå, med mor & far, Jimmy & Co.
barnen handlade godis & foppa-skosmycken, jag inhandlade strumpor.... & en present till vår kära mor som imorgon fyller 53 år !  så imorrn ska vi upp på skedom & gratulera henne!
på marknaden träffade jag på en gammal vän som jag inte sett på sisådär 19 år......   helt otroligt!   jättekul att se henne igen!  har haft lite kontakt med henne på facebook, men inte träffat på henne in real life så att säga.... så det var skoj!

Nu är min gröt färdig, så nu väntar vampyren på mig!   :)


Otäckt...

Nu imorse vaknade jag lite halvläskigt...  jag vaknade av att T knuffade i mig & frågade varför jag SKREK... hmm.. ja det undrar jag oxå...jag har aldrig skrikit i sömnen...  jag vet att jag hade nån sorts mardröm, men jag minns inte vad det var som jag skrek så hemskt över....  skumt..
men jag var alldeles vettskrämd ett bra tag efter att jag hade vaknat till....
hoppas att dagen blir bra härifrån iallfall.....  :)
Puss på er, nu ska jag på jobbet, sedan blir det att hämta barnen på skedom, sedan förhoppningsvis lite marknadsmässa(  om det inte ös-regnar....  )


Godkväll/natt!

klockan är snart midnatt & jag är fortfarande vaken!  fantastiskt....   :)
har jobbat kvällen idag, då blir det alltid att man sitter uppe ett tag efter att kidsen slocknat...  eftersom barnen har lov nu i 2 dagar, och jag jobbar kväll imorrn oxå, betyder ju detta att vi får sovmorgon imorrn!  wihooooo!
imorrn fyller vår lilla Tuva-Li hela 1 år, och min farmor fyller 76 år....  så imorrn blir det massa firande!
har gjort ett gulligt kort till både farmor & Tuva, hoppas att de kommer att gilla dom....
jag jobbar ju jag, så det blir T & kidsen som far & grattar tillsammans med min mor & far...sedan ska killarna få sussa på skedom imorgon!  gissa om dom är överlyckliga?  finns väl inget bättre än att få sova hos mormor & morfar & bli bortskämda till max....   :)
killarna ska få hänga med T på träning imorrn oxå, eftersom de har lov från skolan så kan de ju äntligen få hänga på!
de har de tjatat om ett tag nu.....  så finally blir det av!

Till helgen är det ju dax för den sedvanliga marknadsmässan här i

Måndag igen då !

Tjo !
Ny vecka, härligt!  att tiden flyger fram, snart har vi sommar & semester!  :)
igår jobbade jag ju från morron till kväll, sedan när jag kom hem var jag alldeles för trött för att blogga något....
måste ju först & främst säga att mellofesten var kanon!  vilka låtar !   superbra!   :)
& att Norge med den lilla söta pojken, som alla vill adoptera... gick & vann, det visste jag ju redan att han skulle göra!
men att sverige blev utan poäng IGEN av Europa.... illa illa......  så dålig var hon väl ändå inte?   jag gillar ju den låten jag..

nu är jag ledig imorrn, härligt!
grabbarna har varsin match imorrnkväll oxå, håller tummarna att det går bra för båda lagen!  :)
ikväll har jag & killarna varit ner till älven & promenerat omkring därnere, kollade in om det gick att börja med fisket där igen... men det var lite för lågt vatten fortfarande, men det är ju fantastiskt mysigt att bara vandra omkring där nere oxå, det tycker grabbarna oxå!
sedan efter nästan 1 1/2 timmes prommis, gick vi hem & planterade lite gladiolus-lökar & Flock-Lilje-lökar i krukor, hoppas att det blir massa fina blomster jag kan plantera ut sedan!

Nu ska jag scrappa lite kort, det är många födelsedagar,morsdag, brorfödelsedag på G....   :)
Kraaaaaaameeeeeen !

Tuva -Li, " 1 år om 3 dagar " ute & traskar !


Sötisar!


Födelsedagen!

Hallå!
nu ska jag strax iväg för ett långpass på jobbet....
igår hade vi en fantastiskt skojig dag må ni tro!  :)
på f.m. var vi på risön för att kolla in barnen som hade sina 1:a kvartersmatcher för säsongen.... det var så kul att se do spela igen!
först spelade Superhjältarna, tyvärr vart det förlust.... men alla var lika glada iallfall!
sedan spelade HAjarna, även dom förlorade , med var oxå glada som små tokar !   :)
våra barn var sååå himla duktiga igår må ni tro, dom kämpade på så jättebra hela tiden!
sedan fick alla barn gratis fiskedamm, Ica-butikerna sponsrar ju kvartersen i år, så de hade fixat godisregn & fiskedamm till allas glädje!  :)

sedan var det kvickt hem efter detta, för att fixa tårtornna & ploacka fram alla bullar & kakor!
från 13 fram tlls 21 var det människor här hela tiden, guuud vad jag älskar att fylla år!!
mkt gott sällskap, hela tjocka släkten, samt några kompisar & grannarna var förbi här.
det var verkligen en supertrevlig dag, Tack alla snälla rara som gjorde dagen till en jättemysig dag!
jag fick en massa fina saker.... bl.a en övernattning på södra berget i s-vall med spa....   :)
av barnen & T fick jag frukost på säng, och nya dynor till utemöblerna, samt en låda att lägga dynorna i-  helt suveränt!
sedan fick jag massa blomstercheckar, typ 7-800 kr.... perfekt inför sommarn.....   :)
& parfym,blommor,bok-presentkort,ljus,lyktor....  Åhhh det var så mkt saker att jag blev så rörd av allas omtanke...
nä nu måste jag kila iväg på jobbet!
kram & Tack!

Festklädd Milo i sina punkar-brallor!


Anton på " trixar" cykeln!


Fika på Hampus rum!


Superhjältarna!


Hampus laddar....


Hajarna!


Godafton !

Ikväll har jag arbetat...skojskoj! 
jag blev lite överraskad på jobbet, för när jag skulle på min rast, & kollade i min väska efter min bok jag hade med mig, så låg där ett fint paket.....  det var gulliga Gudrun som jag jobbar med som hade smusslat ner det där...   :)   eftersom jag inte kunde hålla mig tills imorrn, så öppnade jag det när jag kom hem...  :)   det var en jättesöt liten rund " gubbe"  som jag skall ställa bland mina blommor i rabatten!  så fint av henne....  Tack!
min svärfar hade vart här ikväll oxå, eftersom de är bortresta imorgon, så hade han lämnat ett kuvert till mig, det var presentkort på Bodens, alltid skoj att få!   :) 

Imorrn bitti har vi 2 matcher... Äntligen startar kvartersen !
Anton har match kl 10:20 mot Eldhökarna, Hampus spelar 11:00  mot Prästbordslirarna....  det kommer att bli så kul att se barnen spela !
grabbarna är väldigt taggade nu kan jag säga.....   :)

sedan på kvällen är det ju äntligen dax för den stooora finalen i Melodifestivalen!  som jag har längtat!   :)
ska här & nu tippa de 6 länder jag tror kommer att slåss om vinsten... Ok.  
Sverige,Norge,Ukraina, Grekland,Tyskland,Azerbadjan....  ska bli spännade & se hur många av dessa jag har fel om....  :)
nä nu ska jag lägga mig & sova skönhetssömnen.... HAHAHA !

Hampus nyfriserad punkare!


Ledig härlig dag!

:)jo!
idag har jag & Hampus vart uppe på skedom i Lekparken där brodern bor, där grillade jag & Hampuss korv till lunch, i vår medhavda engångsgrill.... eller vi åt kalla korvar, eftersom det var värsta stormen som gjorde att elden blåstes ut... men vi hade jätteskoj iallfall!
så vår lunch var alltså, korv, festis, nybakta bullar & citronkex!  härligt!   :)
Milo & familjen hans kom oxå dit & barnen lekte på i vanlig ordning!
sedan tog jag & Hampus en prommis runt kvarteret innan det var dax att hämta Anton på skolan!

Idag har jag även fått fräscha rabarber i massor!
efter att vi hämtat Anton på skolan svängde vi in till Gudrun, där spelade grabbarna lite fotboll med hennes boccia-klot....   :)
hon & jag kollade runt bland alla hennes vackra blomster, åsså fick jag alla dessa rabarber!  smaskens, nu ska jag göra paj nån dag!

åsså har jag ju äntligen fått den sista & 4:e delen av " Twilight "  serien!  jihooooo!
nu ska här läsas....   :)

har ju vart & klippt mig idag oxå, som vanligt blev jag as-nöjd!!   :)
gjorde lite annat denna gången...klippte bort dom små " rimporna"  jag sparat i nacken, så nu är det jättekort bak, & värsta struliga hullerombuller korta frillan !  supercool tyckte mina killar att det blev, så det är väl ett bra betyg tror jag....
nu måste jag kolla klart på mellofest!

...Före klippning....


..Nyklippt !!


" Lite senap , någon ? " gulle Milo!


..Det är en konst att kunna äta banan & gunga gunghäst samtidigt!


Allergitestad!

Idag har Anton vart på barnmott. för att göra det där pricktestet...det var helt utan någon anmärkning!  tur det !  :)
men guuud så less vi blev både jag & grabbarna... det tog låååång tid, vi hade tid där 15:30...vi var inte hemma först vid 17:30.... så det blev sen middag.

innan dess var vi på staden & inhandlade ett trum-set (  till min brors stora förtjusning..)  till Hampus!
han har tjatat länge om ett trumset nu....  så vi tog hans plånbok & for & kollade om vi kunde hitta nåt... och det gjorde han ju!  :)
så idag har han spelat så det stod härliga till!
Anton han fick köpa sig en ny pilbåge, en riktig värsting-båge !  med 8-års åldersgräns.... det ni.  :)


Annars idag har jag & Hampus, medans Anton var på skolan, bakat litegranna..... en chokladkaka, som jag fått receptet av Angelica, mkt god !
åsså tagit det lugnt....  :)

Nu håller jag på att kolla på semifinalen på melodifestivalen.... skojskoj!  bara 2 bidrag kvar tills det är sveriges tur... spännande!

kramkram!

Hampus " Musik-Hörna " i sitt rum !


Hampus testar sina nya trummor hos Jimmy !


Snorig Milo...


På begäran: De Hårlösa katterna! här har vi Moffe...


Bisse- Den halvt -hårlösa katten....


Vickans Rimliga & Orimliga Önskelista !

Orimliga :
*  SPA -dag på Södra Berget i S-vall...  *
*  FruktCentrifug...  *

Eventuellt rimliga...  :
* Presentkort på:
Gahlins Pysselhörna
JYSK
Bodens
Lindex
Bokhandeln

Absolut rimliga:
* Många som kommer och fikar på min födelsedag...   :)
* Svensk seger i Melodifestivalen!

Klippning!

Hallå vänner!
idag har Jenny vart här & klippt våra kissar.... jag trodde att det skulle bli ett supersvårt projekt.... men det gick hur bra som helst!
Hon är verkligen ett riktigt proffs på att klippa djur!
och det blev bra mkt billigare än att fara till vetrinären med dom!  tack så mycket till Jenny, rara lilla du!
har lagt upp en bild som visar en liten del av hur mycket hår det var,  helt sjukt!   kunde ha gjort en barn-kofta eller nåt av allt hår....   :)
kissarna låg stilla nästan hela tiden, dom tyckte nog att det var skönt att bli av med alla tussar....
nu ser dom lite halvroliga ut med kala fläckar lite varstans... men det gör inte nåt!
huvudsaken är att alla dezssa knutor försvann!

idag har jag jobbat till 12-  det kändes skönt efter en hel helg bosatt på jobbet.... nu är jag ledig till på onsdag kväll!
imorrn ska vi på barnmottagningen med Anton för att göra ett pricktest...allergitest, med andra ord.
dom ska kolla pälsdjur bl.a, eftersom deras pappa är allergisk är det lika bra att kolla barnen oxå, och Anton blev först ut!

nu ska jag kolla till kidsen som hoppar på vår studsmatta med grannbarnen!
Kram!

Katt-håret.. har lagt en av mina snusdosor bredvid, så ni ser hur MYCKET hår det var....


Kunde inte hålla mig.....

Jag kunde inte hålla mig.... jag har nyss beställt den 4:e & sista boken i Twilight-serien...  " Så länge vi båda andas" !
jag hade ju tänkt att jag skulle önska mig den när jag fyller år... men herregud!  det är ju hela 6 dagar tills dess!
denna 3:e boken jag håller på med nu, kommer jag ju att läsa ut i kväll kanske....  inte klarar man av att vänta så länge på uppsluppningen då inte!!   :)
Nu hoppas jag verkligen inte att någon av mina släktingar gått & köpt den till mig..... då får jag byta den isåfall!  :)
Jag är verkligen helt förtrollad av dessa böcker!   fantastiska!
kanske kan låta konstigt med vampyrer & varulvar hit & dit.... men inte då!  :)  fullkomligt normalt i min värld!!  :D

Imorrn väntar katt-klippning efter jobbet!  ska bli intressant & se hur det kommer att gå....
PussPuss!

Tema : Vitlök!

Hallååå vänner!
vilken härlig kväll vi har!
solen skiner, vi har nyss ätit middagen ute på altanen...härligt!
grabbarna har slitit av sig kläderna & cyklar med bar överkropp... man kan nästan tro att det är sommar!
idag har jag jobbat, det kändes himla bra måste jag säga.... snart är jag 100 %  frisk!
middagen idag bestod av:  Vitlöksmarinerat Kött, Vitlöksbröd,hemmagjort givetvis..., Hasselbacks potatis, med lite vtlök....   & hemmagjord Tzatsiki....  mycket vitlök där i maten då----   :)
men, alla i huset var störtförtjusta över middagen idag!  så det var väl ett gott betyg om något!

Nu börjar jag längta efetr semestern......    åh det ska bli så himla skoj att åka till hufudstaden!
och att få bo hos min kära vän Maria Kling, & hennes man, ska bli otroligt skojigt!  dom är så himla barnkära, så det kommer nog att bli skitkul för våra grabbar!  :)   att få surra med Klingan i 3 dagar.... så kul, det var längesedan man hade en ordentligt surr-kväll tillsammans!  :)
vi ahr redan nu planerat vad som skall stå på agendan.... Cosmonova... Grönan..Akvariet... Skansen.... mkt kul!

snart börjar min brors 30 årsdag att närma sig oxå.... hehe.....  bara nämde det.....   :)
och såklart min egen 34 årsdag!  om en vecka!  alla som vill ge mig gåvor & presenter är välkomna med dessa när som helst under dagen!  efter klockan 13... för på förmiddagen är vi på risön på kvartersen hela morgonen!
sedan är det fritt fram för alla att överösa mig med diverse presenter.... HAHAHA!
alla vet ju att jag gillar att fylla år, inte är jag sådär fjaskig att inte vilja bli firad.....  finns väl inget skojigare än att fylla år??

Ikväll vankas det robinson.... mkt trivsamt program det där....   :)   och vad är det nästa helg då?  MELLOFEST !!!!
The Big Finale.....  kommer att sitta klistrad!
NU väntar disk & blomvattning....
Puss!

4-Hjulingsmekande & Bullabakande!

Goadagens på er!
idag känns det fint !
jag & Hampus har bakat bullar, sååå fina blev dom!
har börjat att baka lite tills jag fyller år..
min frys gapade liksom helt tom nästan....   :)
Idag har jag även skjutsat Hampus till sjukhuset... dom skulle visst med dagis på studiebesök på lekterapin, där hade dom haft jättekul, jag minns när Anton var där, den gången fick även jag vara med, eftersom Anton inte ville vara där ensam...  :)  barnen fick plåstra & låtsas sticka med spruta fylld med vatten, bandagera dockor... mm.mm  ett kul sätt att informera barnen om just sjukhusbiten tycker jag!  och barnen verkar uppskatta dessa besök där!

efter skolan så hängde Dogge med Anton hem, så nu hoppas dom studsmatta för fullt!  åsså bråkar dom förstås..Anton & Hampus emellan, inte kompisen....  Anton vill vara ensam med sin kompis... Hampus vill leka med dom....  problematik på hög nivå....  :)

Jag har mekat oxå minsann!
med fyrhjulingen!
jag har skruvat & grejat & lossat muttrar till batteriet, så nu har jag lyckats att sätta batteriet på laddning!  jag känner mig nästan manlig!  :D

Nu ska jag börja med middagen, sedan ska jag på lagledarträff på GB skolan angående kvarters-starten!
så ikväll får vi vårt spelschema!  jippiiii! imorrn väntar kvällsjobb på mig.... känns som om jag är på bättringsvägen ordentligt nu.... pencillinet gör verkan!  snart är jag piggelin!

see u all!

Onsdag!

Helooo!
dagen har gått fort fort....  konstigt nog, fast jag känt mig lite halvtrött hela dan... så känns det bra!
Det har vart full rulle härhemma idag, Hampus hade med sig Noak hem från dagis, sedan träffade jag på Madde & barngänget på skolan, så då bjuppade jag hem dom alla på lite fika!
väl hemma med barnen, Madde & hennes 4 kids, ringde bror & hörde om han kunde titta förbi med Milo!
Så det vart en riktigt härlig fikatime!
barnen sprang & lekte hejvillt, Milo var mest intresserad av kolla in när storkillarna spelade Guitar Hero....  :)
men han lekte med Maddes Oskar, han t.o.m ropade " oookaa "  antar att det betydde Oskar.... hehe...

Idag har vi vart & inhandlat nya fotbollspjucks till  Anton oxå!  det blev ett par riktigt coola Addidas, han blev väldigt nöjd iallfall!
grabbarna har testat sina skor ikväll, då de spelade en fotbollsmatch mot mig på baksidan.... de var mäkta impade över att jag kunde skjuta såååå långt.... fast jag var sjuk....   :)

Har skrivit ut jättefint på datorn idag oxå, till alla barn & föräldrar i klassen!   vi klassmammor har bestämt att vi ska samlas alla barn & föräldrar i klass 1, kvällen innan avslutningen & spela brännboll & grilla!  tror att det kommer att bli en fullträff!  :)
vi gjorde nåt liknande i fjol oxå med klassen & det vart väldigt uppskattat!

Nu mår jag illa, så jag måste till sängs.... antagligen är det pencillinet som jag mår taskigt av.... det går nog över...
kramkram

Kåvepenin,Kortison & Guitar Hero !

Godafton!
Ja... inte gick mina bihålekänningar över av sig själv inte....
blev praktiskt taget tvingad av mina arbetskamrater att ringa Vc imorse..dom tyckte inte att jag såg ut som  om jag mådde så bra idag på jobbet.... NÄÄÄ !  det menar ni inte?   :)
idag har det vart hemskt!  jag har haft ont ont ont i mina bihålor på hela vänster sida av fejjan.... åsså febern & piss-förskylningen på det då....  fantastiskt!
gick till doktorn vid halv fyra, där han konstaterade att jag hade mkt riktigt en bihåleinflammation, med MASSA var i hålorna.... BLÄÄÄÄÄÄ !  snuskigt....
så det blev pencillin i 10 dagar & kortisonspray till näsan i 14 dagar....  nu hoppas jag verkligen att jag blir frisk nu på några dagar, för jag är mäkta less på att må så här nu....

Härhemma är allt annars som vanligt....  igår hade T vart på stan & handlat för sina presentkort han hade fått på sin födelsedag... han köpte Guitar Hero !  gissa om det blev poppis härhemma då?  ungarna kastade sig över gitarren & började spela på en gång!   själv är jag väl inte sådär jätteimpad.... har liksom aldrig förståtr grejen med varken tv-eller dataspelande.... jag gillar mina böcker jag!  :)

Till veckan , rättare sagt på måndag skall en vän komma hit & försöka raka våra kissar.... de ser snart ut som 3 stora klump-katter.... de har fått så många knutar i pälsarna så det måste till en rakning.... Så Jenny är haj på det där med djur, så hon skulle komma & försöka!  hoppas att det funkar..... annars blir det vetrinärbesök...

Nu ska jag jag lägga mig & tycka synd om mig själv....

Måndag-Dan före jobbardag....

Japp, jag blev hemmavid idag oxå.... j-dra dynga vad jag är less på den här flunsan.... och inte nog med att jag har feber,hostar, snorar... nu har det satt sig på bihålerna oxå!  underbart!
så idag har jag hängt över en kastrull med kokande vatten & inandats ångor....   funkade inte kan jag säga....
fortfarande kvarstår sprängandet i bihålerna...
men men, förra gången gick det över av sig själv, så vi hoppas att det gör det denna gången oxå.

morondagen vankas det jobb igen!
tror inte jag är fit for fight riktigt, men jag har ju bara kort-dag imorrn, så sedan har jag 2 dagars ledigt...blir nog bra det.

idag skickade jag ner T på bokhandlen åt mig!
så nu har jag inhandlat den 2:a delen av " Twilight" serien!
" När jag hör din röst"  WIHOOOOO!
har börjat läsa den och det verkar mkt lovande!

min sista fråga är:  HUr mycket snor kan en människa ha egentligen??????  mitt snor-förråd tar aldriiiig slut......

Twilightiserad!

ikväll har jag kollat på " Twilight" fy tusan vilken bra film!  ska genast beställa 2:a delen i bokform imorgon!
vampyrer- its the shit! :)
fantastisk film-kommer att bli den nya " Romeo & Julia"  jag lovar....
fast det kan ju vara mina feberångor som gör mig såhär kär i filmen oxå....jag vet inte... eller så har jag som T sa, blivit gubbsjuk....haha... bara för att pojken som spelar huvudrollen är så söööt...  !  eller pojke & pojke, han är ju en man for gods sake!  24 år !  haha!

skoja bara....  :)

idag har vi fått se lilla Saga äntligen!  underbart söt.....  :)
blev bjuden på fika oxå, kul att se Angel igen oxå...men jag var nog inte allt för skojig, satt mest & var trött & hängig....
men det får vi ta igen sedan när vi piggat på oss!
Nu har grabbarna oxå blivit sjuka.... illa,illa.....
hostar & snorrinnande..... antagligen samma som jag...
nu har detta suttit i 5 dagar.... när ska det bli bättre?
kommer att vara hemma imorrn med grabbarna oxå..... så vi ligger nog i soffan hela dagen skulle jag tro..
sedan får det vara nog med det här sjukskiten!

nu orkar jag ej mer...
puss

Den vackraste lilla Saga....


Såhär vacker är jag som sjukling....blääää


Vattenballongkrig! Noak,Anton,Hampus,Gabriel.


Fortfarande-sjuk-lördag!

Håhååå!
jag vet...jag ska sluta tjata om att jag är sjuuuuuk....   :)
men tusan sikken förskylning att sitta i.... & nu verkar Hampus ha fått en släng oxå... snorar littegranna...
får se om vi blir hemmavid på måndag oxå...kanske lika bra det.

fredagen & lördagen har avlöpt i ett nafs kan jag säga!
igår skjutsade jag Hampus på kalas hos Linn som fyllde 6 år!
där hade han haft det superkul, många barn & mycket fika!
sedan var vi ute på vår gård mest hela kvällen eftersom det var kanonväder.

idag har grabbarna vart till varsin kompis ett tag, Hampus var till Elwin, Anton drog till Gabriel!
åsså har vi haft finfrämmande idag.... min kusse Magnus var hemma i staden på besök, så han, min bror m familj kom på fika i förmiddags, jag hade gjort en supersmarrig chokladtryffel tårta, som de tyvärr inte hann smaka på... den skulle frysas in först... innan den gick att ätas....  men de fick bullar & morotsmuffins istället!  tror att de vart nöjda med det oxå!  :)

sedan idag har jag & killarna gjort hemmagjord glass, som vi åt med hemmagjord kolasås...guuud så gott det var!
det har körts 4-hjuling som en tok härhemma, sedan Jörgen & Bea var här i igår & Jörgen fixade iordning den, så den blev körduglig!  det enda som behövdes, var en handpåläggning utav Jögga!  :)

mellan alla snörvlingar från min sida här hemma, så har vi alltså haft en helt okej helg!
imorrn har Hampus fotbollsträning med sitt lag, " Hajarna" !
sedan ska han hänga på en komis hem en sväng, medans jag & Anton ska fara med en liten present till Saga i Björkå!
sedan ska vi hämta Hampus m. kompis som ska hem till oss & köra lite 4 hjuling!  yihaaaaaa!
nu ska jag vänta in samtalet från min kusin & bror som är på partaj i staden, så jag får skjutsa hem dom!
kramar!

Fasters söt-gris!


Hampus kör 4-hjulingen som en tooooook!


Anton visar upp sin nya Coooooola kepa!


Min kusin Mange visar sina gaddade armar!


Helgmys!


RabarberPaj m. Jordgbbar!

700 g rabarber
1 dl socker
3 msk potatismjöl
1/2 tsk kardemumma

Lägg allt detta ihopblandat, i en pajform.
grädda 20 minuter 200 grader.

Fyllning:
3 ägg
1 dl socker
4 dl kokos
1/2 dl sirap
40 g smält smör

blanda ihop denna fyllning, häll den över pajen, grädad alltihopa ytterligare 20 minuter.
Klart!
serveras med glass!

Enklaste Hemgjorda Glassen!

4 portioner

3 äggulor
1/2 dl florsocker
3 dl grädde

Vispa ägg & floret pösigt.
Vispa grädden för sig, hårt.
vänd ihop alltsammans till en glass-smet.
blanda i t.e.x. sylt eller krossad choklad som smaksättning, om ni vill!
frys i 3-4 timmar.


Friterade Bananbollar!

4 bananer
3 dl mjöl
1 dl vaniljsocker
2 tsk bakpulver

5 dl rapsolja

Värm upp oljan i en kastrull.
mosa bananerna, blanda ihop med resten av ingredienserna till en smet, forma " bollar" lägg ner försiktigt i oljan & fritera dom!
äts med glass!

RSS 2.0