julgodisar!!

" cholkadtryffel m. cre´me fraische" ca: 40 st.
200 g mörk choklad
50 g smält smör
1 1/2 dl creme fraische
1 msk honung
blanda ihop allt och spritsa ut i formar till små granar! låt stelna!

" hasselnötspraliner" ca: 20 st
150 g mörk choklad
100 g hasselnötsmassa
70 g hackade hasselnötter
pensla insidan på små knäck formar med smält blockchoklad några gånger,rulla små bollar av hasselnötsmassan,tryck ner i formarna och skeda över resten av chokladen. låt stelna!

" chokladdoppade marshmallows"
valfri mängd marshmallows
blockchoklad
strössel
ta marshmallows och trä på pinnar ( finns stek-träpinnar på ica)
smält chokladen och doppa dom däri,rulla dem i valfritt strössel eller hackade nötter!
ställ ner dom i t.e.x frigolit eller i höga glas innan servering!

" änglakola"
2 dl grädde
1/2 dl sirap
1/2 dl socker
50 g smör
1 tsk vanilj
sjud ihop allting till 125 graders värmae på plattan( kan kolla temp.med en stektermometer i smeten )
häll ut allt i en form,låt stelna något,klipp eller skär bitar som du vill!

" trillingnöt"
100 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
vit choklad
lägg ihop nötterna tre & tre på en plåt med bakplåtspapper,häll smält blockchoklad över dem,låt stelna,ta bort överflödig choklad runtom sidorna,doppa dem en gång till i chokladen.
smält lite vit choklad och ringla över sist!

" nutellapraliner"
150 g nutella
200 g blockchoklad
50 g hackad mandel
blanda i mandeln i nutellan,spritsa ut i småformar.skeda över smälta blockchokladen,toppa med hackad mandel !låt stelna!

"glögg & pepparkaksbollar"
200 g pepparkakor
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg
krossa pepparkakorna,blanda ihop allt till en deg,rulla bollarna i smält choklad! stelna!

" snöbollar"
200 g vit choklad
2 1/2 dl kokos
1 1/2 msk citronjuice
smält chokladen,blanda i kokos och citronjuicen,forma kulor och rulla i kokos,låt stelna!

istället för att dricka vanlig o´boy......testa detta!
400 g vit choklad
1 l mjölk
1 vaniljstång
bryt småbitar av chokladen,lägg i mjölken tillsammans med vaniljstången,låt allt hettas upp tills chokladen är smält.....mumsigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0